Trene innside lår med strikk: Det er enklere enn du tror

Trene innside lår med strikk

Mange av oss har nok en del fett vi gjerne skulle vært foruten. Spesielt på innsiden av lårene.

Litt former her og der er naturligvis ikke noe man skal skamme seg over. Om du uansett ønsker å stramme opp litt på innsiden av lårene finnes det heldigvis mange gode løsninger. Noe av det mest effektive treningsutstyret du kan skaffe deg for å trene innside lår er treningsstrikker.

Treningsstrikker er ikke bare et fantastisk verktøy for å trene innsiden av lårene. Strikkene har også en veldig lav prislapp, og du kan enkelt gjennomføre treningsøkten hjemmefra.

I denne artikkelen går vi gjennom noen gode øvelser hvor du kan trene innside lår med strikk!

1. Knebøy mot vegg

For å ta denne øvelsen bør du helst ha en relativt liten treningsstrikk. Føttene skal plasseres med omkring èn skulderbreddes avstand.

Begynn øvelsen ved å stille deg opp med ryggen inntil en vegg. La føttene være plassert omkring 50 centimeter foran kroppen.

Press så overkroppen inntil veggen. Pass på at du har omkring 90 graders vinkel i kneleddet. Fokuser også hele tiden på at du skal presse knærne utover.

Hold denne posisjonen i omkring 30 – 60 sekunder.

2. Clamshell

Til tross for et noe merkelig navn er dette en fantastisk god øvelse for å trene innsiden av lårene.

Før du begynner øvelsen fester du en liten treningsstikk rundt knærne dine. Legg deg så ned på siden, i noe som kan minne om en fosterstilling.

Bena skal plasseres foran overkroppen med omkring 90-graders vinkel i kneleddet. Hev deretter det øverste kneet oppover. Hold denne posisjonen i 1-2 sekunder.

Senk deretter benet rolig ned igjen til utgangsposisjonen.

Gjenta bevegelsen 10 – 20 ganger. Bytt så side og utfør øvelsen på det andre benet.

3. Sideliggende benhev

For å ta denne øvelsen bør du ha en middels stor treningsstrikk, siden den er litt tyngre enn de andre. Om du har tatt øvelsen før er det selvfølgelig ingenting i veien for å prøve med en stram strikk.

Begynn øvelsen ved å plassere treningsstrikken rundt anklene. Legg deretter ned på siden. Bena skal være utstrekt rett ned, og du skal ikke ha noen bøy i knærne.

Hev deretter det ene benet opp så høyt du klarer. Senk så benet rolig og kontrollert tilbake til utgangsposisjonen.

Gjenta bevegelsen 10 – 20 ganger. Bytt så side og utfører øvelsen på det andre benet.

4. Bridge

Før du begynner med øvelsen plasserer du en liten treningsstrikk rett over knærne dine.

Legg deg deretter ned på gulvet. La det være omtrentlig èn hoftebredde mellom føttene dine. Pass hele tiden på at hælene er godt plassert i gulvet.

Press deretter hoften oppover. Samtidig fokuserer du på å presse knærne ut til hver sin side av kroppen.

Hold denne posisjonen i 1-2 sekunder, før du returnerer tilbake til utgangsposisjonen.

Avatar

Hege

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.