Spinningsykkel Test 2021 – Beste Spinningsykkel for Hjemmebruk

Kvinne som trener på ergometersykkel

Inneholder annonsørlenker

I vår test av spinningsykler har vi gått grundig gjennom ulike produkter på det norske markedet, og funnet det vi mener er de beste spinningsyklene til hjemmebruk.

I løpet av den siste tiden har spinningsykler blitt mer og mer populære. De passer perfekt til hjemmebruk, og tar samtidig relativt liten plass sammenlignet med en tredemølle.

I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over de beste og mest populære spinningsyklene på markedet.

Obs: Du kan klikke her for å scrolle rett til testen!

Kriterier i vår spinningsykkel test

Spinningsykkel drift

Drivsystem: For at hjulene på spinningsykkelen skal gå rundt må man ha en mekanisme som faktisk gir bevegelse.

Det er her drivsystemet til spinningsykkelen kommer inn i bildet.

Stort sett har man 2 ulike drivsystemer, nemlig kjededrift og reimdrift.

Begge alternativene er robuste og vil tåle hard belastning over lengre tid. Den store forskjellen er hvor mye støy de gir fra seg.

Generelt sett er spinningsykler med reimdrift langt mer stillegående enn modellene med kjede.

Motstand

Motstandsnivåer: I første omgang bør du forsikre deg om at spinningsykkelen har mange nok motstandsnivåer.

Dette sikrer at du kan variere belastningen gjennom treningsøkten. Desto flere motstandsnivåer, desto flere valgmuligheter har du.

Enkelte spinningsykler leveres også med trinnløs justering av motstanden. Disse modellene gir gode variasjonsmuligheter!

Videre er svinghjulet med på å avgjøre hvor tung motstanden kan bli. Desto tyngre svinghjul, desto tyngre vil du kunne trene.

 

Ergonomisk Utforming

Ergonomisk utforming: Det er viktig at spinningsykkelen oppleves som behagelig i bruk.

Setet bør ha tilstrekkelig polstring slik at det ikke blir ubehagelig å sitte på sykkelen i en lengre periode.

I vår test har vi også ansett det som et stort pluss om spinningsykkelen leveres med horisontal og vertikal justering av setet og styret.

Treningscomputer

Treningscomputer: Det er langt i fra alle spinningsykler som leveres med innebygd treningscomputer.

Typisk er det kun de beste premium-valgene som leveres med en computer. Dette er faktisk ganske ulikt fra andre treningsapparater, hvor selv de billigste utgavene oftest har treningscomputer.

Om spinningsykkelen leveres med en treningscomputer bør du forvente deg funksjoner for både tid, hastighet, distanse og kaloriforbruk.

Vedlikehold

Konstruksjon: For at treningsøkten skal bli så behagelig som mulig må konstruksjonen være robust.

Dette er spesielt viktig om du skal gjennomføre intensive treningsøkter.  En tung og solid ramme sikrer at sykkelen står stødig på gulvet mens du tråkker.

Om du skal trene tungt og kjøper en spinningsykkel med ustabil ramme risikerer du at sykkelen beveger seg mens du trener.

Spinningsykler kan veie alt fra 30 – 70 kg, så her er det store variasjoner i kvaliteten.

Transporthjul

Transporthjul: Et transporthjul vil gjøre det enkelt å flytte spinningsykkelen til side når den ikke er i bruk.

Dette passer spesielt godt dersom du har lite plass til rådighet og må flytte sykkelen mellom ulike rom i hjemmet.

Om sykkelen ikke har transporthjul er alternativet å bære den. Ikke bra!

Støynivå

Støynivå: Det er ikke til å komme vekk ifra at en spinningsykkel vil gi fra seg litt støy den er i bruk.

Som nevnt er det i hovedsak drivsystemet som avgjør hvor mye støy sykkelen gir fra seg.

Spinningsykler med reimdrift er langt mer stillegående enn de med kjededrift!

Pris

Pris: Slik som med det aller meste er det også store prisvariasjoner for spinningsykler.

De billigste budsjettutgavene koster gjerne ikke mer enn 4.000 – 5.000 kroner. Kvaliteten på disse er naturligvis ikke i ypperste klasse, og syklene passer derfor best til roligere økter.

De mer kostbare premium-modellene kan koste godt over 20.000 kroner. Her er det høy kvalitet i alle ledd, og disse syklene passer godt for deg som virkelig er seriøs med treningen.

Spinningsykkel Test – Best i Test 2021

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Masterfit TP 300
 2. Abilica Premium Pro
 3. Abilica Indi 2.1
 4. BESTE PREMIUMVALG - ProForm Le TdF 10.0
 5. BESTE BUDSJETTVALG - X-Erfit Indoor 200
 6. Tunturi S40 Competence Front
 7. Finnlo Speedbike CRT
 8. Titan Life Spinbike S35
 9. Titan Life Trainer S11

1. MasterFit TP 300

BEST I TEST - Masterfit TP 300

4.9
getfitness-badge
Masterfit TP 300
Driftsystem: Reimdrift Svinghjul: 22 kg Motstandsnivåer: Trinnløs Treningscomputer: Ja Transporthjul: Ja Justerbart styre: Ja Justerbart sete: Ja Produktvekt: 45 kg Maksimal brukervekt: 130 kg Se beste tilbud (5 999 ,-)

Masterfit slår til igjen, og med spinningsykkelen TP 300 får du et svært solid treningsapparat som er designet for å takle intensive treningsøkter.

Drift & motstand

På fremsiden av sykkelen finner du et enkelt og intuitivt dreiehjul. Her kan du raskt endre motstanden underveis i treningsøkten, og justeringsmekanismen er trinnløs.

Svinghjulet veier 22 kilo. Dette gir jevn og stabil motstand, selv ved harde og intensive treningsøkter.

Ellers nevner vi også at Masterfit TP 300 er utstyrt med reimdrift. Dette er utvilsomt det mest stillegående driftssystemet, og med TP 300 får du derfor en spinningsykkel som gir fra seg lite støy i bruk.

Treningscomputer

Ulikt mange andre spinningsykler er Masterfit TP 300 utstyrt med en innebygd treningscomputer. Computeren har støtte for både tid, hastighet, distanse, kaloriforbruk og antall tråkk.

All informasjon om treningsøkten presenteres via en LCD-skjerm som er plassert på styret. Rett under skjermen finner du 2 enkle knapper. Her kan du nullstille treningsdataene og endre visningsmodus ved behov.

Treningscomputeren fremstår altså som svært enkel i bruk. Her er det få knapper å forholde seg til, og det er nærmest umulig å misforstå.

På den negative siden skulle vi likevel gjerne sett at selve LCD-skjermen var litt større. Vi savner også en innebygd pulsmåler og Bluetooth-tilkobling.

Ergonomisk utforming

Masterfit TP 300 er spesielt utformet for at man enkelt skal kunne finne en god sittestilling.

Setet kan enkelt justeres både opp og ned, og ved behov kan du også flytte det frem og tilbake. Det samme gjelder for styret. Også dette kan justeres både horisontalt og vertikalt.

I praksis gir det deg gode tilpasningsmuligheter slik at du kan sitte så behagelig som overhodet mulig mens du trener. Her kan du enkelt finne den riktige sittestillingen!

Vi i redaksjonen setter også pris på de behagelige kombipedalene. Med disse pedalene kan du trene med både vanlige sko og sykkelsko!

Konstruksjon

Spinningsykkelen Masterfit TP 300 lever opp til forventningene, og her får du enkelt og greit et robust premiumvalg til en fornuftig pris.

Sykkelen har egenvekt på 45 kilo, og takler en maksimal brukervekt på 130 kilo. Dette er så absolutt tilstrekkelig, og TP 300 har fått skryt fra forbrukerne for å ha en solid konstruksjon.

På fremsiden av spinningsykkelen finner du også 2 praktisk transporthjul. Disse gjør at du enkelt kan vippe sykkelen fremover og skyve den til side når den ikke er i bruk.

Oppsummert

Masterfit TP 300 er kort og godt et svært solid valg for deg som ønsker en pålitelig spinningsykkel som ikke koster all verden.

Sykkelen gir fra seg lite støy i bruk, og det relativt tunge svinghjulet sikrer jevn og behagelig motstand!

Fordeler

 • Treningscomputer.
 • Kombipedaler.
 • Jevn motstand.
 • 22 kg svinghjul.
 • Transporthjul.
 • Flaskeholder.
 • Ergonomisk utforming.

Ulemper

 • Ingen pulsmåler.
 • LCD-skjerm kunne vært noe større.

2. Abilica Premium Pro

Abilica Premium Pro

4.9
Spinningsykkel Abilica Premium Pro
Driftsystem: Reimdrift Svinghjul: 30 kg Motstandsnivåer: 16 Treningscomputer: Ja Transporthjul: Ja Justerbart styre: Ja Justerbart sete: Ja Produktvekt: 57 kg Maksimal brukervekt: 150 kg Se beste tilbud (15 899 ,-)

Premium Pro er en del av Abilicas anerkjente premium-serie. Du kan derfor føle deg trygg på at kvaliteten er høy i alle ledd.

Dette er valget for deg som er villig til å betale det lille ekstra!

Drift & motstand

Abilica Premium Pro er utstyrt med et svinghjul som veier hele 30 kilo. Her legges det utvilsomt til rette for harde og intensive treningsøkter, og med et så tungt svinghjul kan du føle deg trygg på at øktene kan bli svært krevende.

Motstanden kan justeres mellom 16 ulike nivåer. Dette gir gode variasjonsmuligheter, og det er enkelt å variere motstanden via hendelen som er plassert under styret.

Videre er Abilica Premium Pro utstyrt med reimdrift og magnetisk brems. Dette gir tilnærmet lydløs drift, og Premium Pro er derfor en av de mest stillegående spinningsyklene som er å få tak i på markedet.

Treningscomputer

Abilica Premium Pro føyer seg inn i rekken av spinningsykler som leveres med innebygd treningscomputer. Her finner du funksjoner for både tid, distanse, hastighet, watt og kaloriforbruk.

Til tross for at selve LCD-skjermen er litt liten er det likevel enkelt nok å lese av informasjonen.

Computeren fremstår også som enkel i bruk. På konsollen finner du totalt 3 knapper. Ved å trykke på MODE-knappen før treningsøkten kan du angi ønsket tid eller distanse for treningsøkten.

Mens du trener kan du også trykke på DOWN-knappen, som i praksis vil endre visningsmodus på LCD-skjermen. Etter økten kan du også bla deg gjennom treningsinformasjonen og se gjennomsnittsverdier for økta. Dette liker vi!

Ergonomisk utforming

Både setet og styret kan justeres horisontalt og vertikalt, slik at du enkelt kan finne den sittestillingen som passer deg best.

Videre har styret svært godt grep. Vi liker også spesielt godt at man har mange variasjonsmuligheter i forhold til hvordan man posisjonerer grepet.

Konstruksjon

Abilica Premium Pro har en egenvekt på hele 57 kilo. Dette er dermed en av de tyngste spinningsyklene som er å finne på privatmarkedet.

I praksis fører det naturligvis til at sykkelen er litt tyngre å håndtere. Til gjengjeld er konstruksjonen svært stabil, og transporthjulene gjør at det likevel går greit å flytte på sykkelen ved behov.

Den maksimale brukervekten er hele 150 kilo!

Oppsummert

Abilica Premium Pro er simpelthen en knallsolid spinningsykkel som passer perfekt til den kresne forbrukeren!

Fordeler

 • 30 kilo svinghjul.
 • Jevn motstand.
 • Lavt støynivå.
 • Innebygd treningscomputer.
 • Solid konstruksjon.
 • Ergonomisk utforming.

Ulemper

 • Litt liten LCD-skjerm.
 • Ingen pulsmåler.

3. Abilica Indi 2.1

Abilica Indi 2.1

4.8
Abilica Indi 2.1
Driftsystem: Reimdrift Svinghjul: 22 kg Motstandsnivåer: Trinnløs Treningscomputer: Nei Transporthjul: Ja Justerbart styre: Ja Justerbart sete: Ja Produktvekt: 54 kg Maksimal brukervekt: 135 kg Se beste tilbud (7 799 ,-)

Abilica Indi 2.1 er en oppgradering av den svært populære forgjengeren, Indi 2.0. Hvordan kommer Abilica Indi 2.1 ut i vår test?

Drift & motstand

Likt som forgjengeren er Abilica Indi 2.1 utstyrt med et svinghjul på 22 kilo. Tråkkene vil derfor føles jevne og behagelige, selv ved intensive treningsøkter.

Motstandsnivået justeres enkelt via dreiehjulet som er plassert rett under styret. Den trinnløse justeringen gir gode variasjonsmuligheter, og Indi 2.1 er derfor godt egnet til både rolige og intensive treningsøkter.

En annen fordel med Abilica Indi 2.1 er at sykkelen er utstyrt med reimdrift. Dette gir et lavt støynivå, og krever samtidig mindre vedlikehold enn kjededrift.

Treningscomputer

Abilica Indi 2.1 er ikke utstyrt med en innebygd treningscomputer. Sykkelen er likevel «klargjort» for de aller fleste treningscomputere.

Om ønskelig kan du altså kjøpe en ekstern computer å koble denne til sykkelen.

Ergonomisk utforming

Indi 2.1 er utstyrt med trinnløs justering av både setet og styret, slik at du enkelt kan finne den sittestillingen som passer deg best.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på at man enkelt kan justere setet og styret både horisontalt og vertikalt. Dette gir god sittestilling selv ved lengre økter!

De medfølgende kombipedalene passer videre for både vanlige sko og sykkelsko. I tillegg har både pedalene og setet samme festestandard som for utendørssykler. Her kan du altså ta med deg sete og pedaler inn og bruke de på spinningsykkelen!

Konstruksjon

Abilica Indi 2.1 føyer seg inn i rekken av robuste spinningsykler. Produktet veier 54 kilo, og har en maksimal brukervekt på hele 135 kilo. Transporthjulene gjør det også enkelt å sette sykkelen til side ved behov.

Oppsummert

Abilica Indi 2.1 er et svært godt valg for deg som vil ha en god spinningsykkel til hjemmetrening. Svinghjulet veier hele 22 kilo, og den ergonomiske utformingen sikrer en god og behagelig treningsøkt.

Fordeler

 • Lavt støynivå.
 • Trinnløs justering av sete og styre.
 • Ergonomisk utforming.
 • 22 kilo svinghjul.
 • Gode grepsmuligheter på styret.

Ulemper

 • Flaskeholder og treningscomputer kjøpes separat.

4. ProForm Le TdF 10.0

BESTE PREMIUMVALG - ProForm Le TdF 10.0

4.8
getfitness-badge
Proform Le TdF 10.0
Driftsystem: Reimdrift Motstandsnivåer: Motorisert m/ gir Treningscomputer: Ja Transporthjul: Ja Justerbart styre: Ja Justerbart sete: Ja Produktvekt: 67 kg Maksimal brukervekt: 150 kg Se beste tilbud (24 999 ,-)

Er du opptatt av høy kvalitet i alle ledd, og ute etter å ta treningen din til et nytt nivå? Da kan ProForm Le TdF 10.0 være et godt valg for deg!

Drift & motstand

ProForm Le TdF 10.0 er den offisielle Tour de France spinningsykkelen, og er et ypperlig valg for deg som ønsker å gjennomføre intensive og realistiske treningsøkter rett fra din egen stue.

Driftsystemet er utformet med reimdrift, og sykkelen gir derfor fra seg lite støy når den er i bruk. Den innebygde tiltmotoren gir en maksimal stigning på svimlende 20%. Samtidig får du også muligheten til å sykle i nedoverbakke med inntil 10% helning.

Sammenlignet med andre motstandssystemer er det innebygde tiltsystemet rett og slett overlegent, og du skal lete lenge før du får en mer realistisk og intens treningsopplevelse enn dette.

For å gjøre treningsopplevelsen så realistisk som mulig er sykkelen også utstyrt med gir. Disse justeres enkelt via konsollen.

Treningscomputer

Via den innebygde treningscomputeren får du tilgang på hele 24 ulike Tour de France-etapper, og den oversiktlige LCD-skjermen vil til enhver tid vise videoklipp fra reelle etapper.
I tillegg til de innebygde Tour de France etappene, kan sykkelen også enkelt kobles opp mot iFit LIVE – hvor du får tilgang til et hav av ulike treningsøkter.
iFit LIVE-medlemskap for 1 år er inkludert i prisen!

Underveis i etappene vil den innebygde tiltmotoren automatisk regulere motstanden basert på terrenget, slik at du får en så realistisk treningsopplevelse som overhodet mulig.

Computeren gir naturligvis også tilgang til en lang rekke relevant informasjon om treningsøkten din, slik som eksempelvis kaloriforbruk, tilbakelagt distanse og nåværende hastighet.

På betjeningspanelet på fremsiden av sykkelen finner du også hurtigtaster for å justere motstandsnivået manuelt. Her kan du også justere hastigheten på viften og volumet på høyttalerne.

Ergonomisk utforming

Både setet og styret kan justeres horisontalt og vertikalt. Vi i redaksjonen setter også stor pris på at sykkelstyret er utstyrt med mange ulike grepsmuligheter, og via girhendlene kan du enkelt skifte gir i løpet av treningsøkten.

Konstruksjon

Dette er en tung og relativt stor spinningsykkel. ProForm Le TdF 10.0 veier hele 67 kilo, og har en maksimal brukervekt på 150 kg.

Heldigvis er sykkelen utstyrt med praktiske transporthjul!

Oppsummert

ProForm Le TdF 10.0 er en av de råeste spinningsyklene som er å få tak i.
Med 24 innebygde Tour de France etapper, motorisert tiltmotor og en svært robust konstruksjon er dette en sikker vinner for deg som vil ta treningen til et nytt nivå!

Fordeler

 • Gjennomgående høy kvalitet.
 • 24 Tour de France etapper.
 • Egen tiltmotor.
 • 20% stigning.
 • 10% helning.
 • Robust konstruksjon.
 • Innebygd vifte og høyttaler.
 • iFit LIVE inkludert i prisen.

Ulemper

 • Høyt prisnivå.
 • Ikke spesielt godt egnet til nybegynnere.

5. X-Erfit Indoor 200

BESTE BUDSJETTVALG - X-Erfit Indoor 200

4.5
getfitness-badge
X-ERFIT indoor 200
Driftsystem: Kjededrift Svinghjul: 20 kg Treningscomputer: Nei Transporthjul: Ja Justerbart styre: Ja Justerbart sete: Ja Produktvekt: 40 kg Maksimal brukervekt: 120 kg Se beste tilbud (3 999 ,-)

X-Erfit Indoor 200 er et svært godt budsjettvalg som er tilgjengelig til en god pris. Dette er sykkelen for deg som bare vil trene, og som ikke har behov for mange avanserte ekstrafunksjoner.

Drift

Ulikt mange andre spinningsykler på privatmarkedet er X-Erfit Indoor 200 utstyrt med kjededrift.

Kjededrift gir noe høyere lydnivå enn reimdrift, og det er derfor å forvente at Indoor 200 gir fra seg litt mer støy når den er i bruk.

Tilbakemeldingene fra forbrukerne er likevel positive. Det rapporteres om at støynivået er akseptabelt, og flere trekker frem at svinghjulet gir jevne og behagelig tråkk.

Med et svinghjul på 20 kilo kan du også føle deg trygg på at sykkelen gir god støtte ved vanlige treningsøkter.

Treningscomputer

X-Erfit Indoor 200 leveres ikke med treningscomputer. Her får du altså ingen informasjon om pulsnivå eller kaloriforbruk, og du må benytte deg av en pulsklokke eller lignende for å få disse dataene.

Dette er nok også mye av årsaken til at X-Erfit har klart å presse prisen såpass lavt. Her får du rett og slett en god spinningsykkel uten avanserte ekstrafunksjoner som man strengt talt ikke trenger om man bare vil ta seg en treningsøkt.

Ergonomisk utforming

For å sikre en behagelig og smertefri treningsøkt kan både styret og setet justeres akkurat slik det passer for deg.

Setet kan justeres både horisontalt og vertikalt, mens styret kan justeres vertikalt. Setet er naturligvis polstret, og det rapporteres fra flere hold om at det er svært behagelige å sitte på.

Selve styret er også relativt stort og gir dermed gode variasjonsmuligheter for grepet.

Konstruksjon

Til tross for at dette er et rimelig budsjettvalg, er Indoor 200 utstyrt med en solid stålramme som gir god støtte og stabilitet. Sykkelen veier kun 40 kilo, og har en maksimal brukervekt på 120 kilo.

Det innebygde transporthjulet gjør det enkelt for deg å sette spinningsykkelen til side når den ikke skal brukes!

Oppsummert

X-Erfit Indoor 200 er et fornuftig valg for deg som ønsker å holde budsjettet. Med en egenvekt på kun 40 kilo vil sykkelen oppleves som svært enkel å håndtere!

Fordeler

 • God pris!
 • Letthåndterlig.
 • Plassbesparende.
 • Stabil konstruksjon.
 • God motstand.
 • Polstret sete.
 • Enkel i bruk.

Ulemper

 • Ingen treningscomputer.
 • Ingen pulsmåler.
 • Litt høyere støynivå enn reimdrift.

6. Tunturi S40 Competence Test

Tunturi S40 Competence Front

4.5
Tunturi S40 Competence
Driftsystem: Reimdrift Svinghjul: 17 kg Motstandsnivåer: 32 Treningscomputer: Ja Transporthjul: Ja Justerbart styre: Ja Justerbart sete: Ja Produktvekt: 49 kg Maksimal brukervekt: 150 kg Se beste tilbud (7 999 ,-)

Tunturi S40 Competence Front er en av de mer funksjonsrike spinningsyklene på markedet. Treningscomputeren fremstår som godt gjennomtenkt!

Drift & motstand

Tunturi S40 Competence Front er utstyrt med reimdrift og permanent magnetsystem, og gir derfor fra seg lite støy når den er i bruk. Selve motstanden kan justeres mellom hele 32 ulike nivåer. Her er det gode variasjonsmuligheter for både nybegynnere og mer erfarne!

Selve svinghjulet veier 17 kilo. Dette gir grei motstand, men vi skulle gjerne sett at hjulet var noen kilo tyngre. Dette ville gitt enda mer jevne og behagelige tråkk.

Treningscomputer

Et av de store salgsargumentene for Tunturi S40 Competence Front er den innebygde treningscomputeren. På computeren finner du funksjoner for både tid, distanse og kaloriforbruk.

Den største fordelen er nok likevel de innebygde treningsprogrammene. Her finner du hele 19 ulike programmer, og det er derfor enkelt å komme i gang med treningen.

Vi i redaksjonen setter også pris på at S40 Competence Front leveres med innebygde håndpulsmålere. Om ønskelig kan du også koble deg til via Bluetooth og måle pulsen trådløst.

Det eneste negative vi har å trekke frem med selve computeren er at det trådløse pulsbeltet ikke medfølger i prisen, og at LCD-skjermen er litt liten.

Ergonomisk utforming

Både styret og setet kan justeres vertikalt og horisontalt, slik at du får en så behagelig treningsøkt som mulig.

På oversiden av rammen, under setet, finner du også en praktisk flaskeholder!

Konstruksjon

Flere brukere har rapportert om at sykkelen føles stabil i bruk. Primært skyldes dette den solide rammekonstruksjonen, og den maksimale brukervekten er hele 150 kg.

Leveres med innebygde transporthjul!

Oppsummert

Tunturi S40 Competence Front leveres med en funksjonsrik treningscomputer.

Konstruksjonen er solid, men vi savner et litt tyngre svinghjul.

Fordeler

 • Innebygd treningscomputer.
 • Trådløs pulsmottaker.
 • Solid ramme.
 • Forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

Ulemper

 • Bruksanvisning ikke tilgjengelig på norsk.
 • Pulsbelte kjøpes separat.
 • Ikke hatt tyngre svinghjul.
 • Litt liten LCD-skjerm.

7. Finnlo Speedbike CRT

Finnlo Speedbike CRT

4.4
Finnlo Speedbike CRT
Driftsystem: Reimdrift Svinghjul: 25 kg Motstandsnivåer: Trinnløs Treningscomputer: Ja Transporthjul: Ja Justerbart styre: Ja Justerbart sete: Ja Produktvekt: 63 kg Maksimal brukervekt: 150 kg Se beste tilbud (9 999 ,-)

Speedbike CRT er produsert av den anerkjente leverandøren Finnlo. Sykkelen passer godt til tunge og intensive treningsøkter.

Drift & motstand

Svinghjulet veier hele 25 kg. Tråkkene vil dermed føles både jevne og naturlige selv ved intensive økter.

Driftsystemet til Speedbike CRT er reimdrift. Dette gir fra seg betraktelig mindre støy enn kjededrift, og Speedbike CRT er derfor en stillegående sykkel.

Motstanden er trinnløs, og sykkelen passer godt for deg som vil gjennomføre harde treningsøkter!

Treningscomputer

Sykkelen leveres med en innebygd treningscomputer som viser relevant informasjon om treningsøkten.

Du får informasjon om både puls, hastighet og distanse.  Merk forøvrig at det trådløse pulsbeltet må kjøpes separat.

Ergonomisk utforming

Både setet og styret kan justeres vertikalt, mens kun setet kan justeres horisontalt.
Setet har for øvrig fått skryt for å være veldig komfortabelt!

Konstruksjon

De innebygde transporthjulene gjør at sykkelen er relativt enkel å flytte til side. Med en vekt på hele 63 kg kan vi likevel ikke si at sykkelen er ekstremt letthåndterlig.

Til gjengjeld er den maksimale brukervekten svært høy (150 kg), og selve konstruksjonen er stabil!

Oppsummert

Finnlo Speedbike CRT er et godt valg for deg som vil gjennomføre intensive treningsøkter.

Svinghjulet veier hele 25 kg, og treningscomputeren er nyttig!

Fordeler

 • Solid ramme.
 • Innebygd treningscomputer.
 • Transporthjul.
 • Flaskeholder

Ulemper

 • Styret kan ikke justeres horisontalt.
 • Veiledende pris er noe høy.
 • Trådløst pulsbelte kjøpes separat.

8. Titan Life Spinbike S35

Titan Life Spinbike S35

4.3
Titan Life Spinbike S35
Driftsystem: Kjededrift Svinghjul: 15 kg Motstandsnivåer: Trinnløs Treningscomputer: Ja Transporthjul: Ja Justerbart styre: Ja Justerbart sete: Ja Produktvekt: 33 kg Maksimal brukervekt: 120 kg Se beste tilbud (5 999 ,-)

Titan Life Spinbike S35 er en rimelig spinningsykkel som passer godt til deg som ønsker å holde budsjettet.

Drift & motstand

Hjulene på Spinbike S35 drives rundt av et kjede. Dette er ulikt fra mange andre spinningsykler på markedet, som typisk har reimdrift.

Spinningsykler med kjededrift gir generelt sett fra seg mer støy enn en med reim. Spinbike S35 er intet unntak, så her må du rett og slett regne med litt høyere støynivå.

Motstanden er trinnløs, og det er derfor enkelt å finne en belastning som passer deg og ditt behov.

Vi skulle for øvrig gjerne sett at svinghjulet veide litt mer. Hjulet veier kun 15 kg, og sykkelen passer derfor best til deg som vil gjennomføre rolige til moderate treningsøkter.

Treningscomputer

Den innebygde treningscomputeren har støtte for både tid, distanse, kalorier og puls. Vi setter også pris på at det er enkelt å måle pulsen via de innebygde håndpulsmålerne.

Vi skulle forøvrig gjerne sett at Titan Life Spinbike S35 var utstyrt med en trådløs pulsmåler, og vi savner bakgrunnsbelysning på LCD-displayet.

Ergonomisk utforming

Både setet og styret kan justeres slik at du får en så god sittestilling som mulig. Setet kan justeres både horisontalt og vertikalt, mens styret kun kan justeres vertikalt.
Pedalene er også justerbare, slik at du kan unngå at føttene sklir av mens du trener.

Enkelte har for øvrig gitt tilbakemelding om at det kan være litt vanskelig å justere høyden på setet.

Konstruksjon

Titan Life Spinbike S35 er en enkel og lett spinningsykkel. Med en vekt på kun 33 kilo er den svært enkel å håndtere.

Den maksimale brukervekten er 120 kilo. Dette er langt i fra den mest solide spinningsykkelen på markedet, men til gjengjeld så er prisen fornuftig.

Oppsummert

Titan Life Spinbike S35 er et greit valg for deg som vil gjennomføre rolige og moderate øker.

Treningscomputeren har det man trenger av funksjoner, og håndpulsmålerne er praktiske!

Fordeler

 • Justerbare pedaler.
 • Innebygd treningscomputer.
 • Transporthjul.
 • Flaskeholder.

Ulemper

 • Ingen trådløs pulsmåler.
 • Ingen bakgrunnsbelysning på displayet.
 • Lav vekt på svinghjulet.
 • Litt høyt støynivå.

9. Titan Life Trainer S11

Titan Life Trainer S11

3.5
Titan Life Trainer S11
Driftsystem: Reimdrift Svinghjul: 13 kg Motstandsnivåer: Trinnløs Treningscomputer: Ja Transporthjul: Ja Justerbart styre: Ja Justerbart sete: Ja Produktvekt: 33 kg Maksimal brukervekt: 125 kg Se beste tilbud (3 999 ,-)

Titan Life Trainer S11 er en rimelig spinningsykkel. Sykkelen passer spesielt godt til deg som trenger en plassbesparende løsning.

Drift & motstand

Hjulene på Titan Life Trainer S11 drives rundt av en reim. Dette gir fra seg mindre støy enn et kjede.

Om du er ute etter å gjennomføre knallharde treningsøkter med tung motstand bør du for øvrig se i andre retninger. Svinghjulet veier kun 13 kilo. Her får man rett og slett ikke tung nok motstand for de hardeste øktene.

Titan Life Trainer S11 kan likevel være et greit valg om du kun planlegger å trene rolig.

Treningscomputer

Vi i redaksjonen setter pris på at Life Trainer S11 leveres med en innebygd treningscomputer som viser nyttig informasjon om treningsøkten. Via LCD-skjermen får du informasjon om både tid, distanse, kaloriforbruk og hastighet.

Ergonomisk utforming

Både styret og setet kan justeres horisontalt og vertikalt. Det er derfor enkelt for de aller fleste å finne en god sittestilling.

Vi ønsker for øvrig å trekke frem at sykkelen i seg selv er ganske liten. Personer over 185 cm kan derfor føle at de sitter litt «krøket» på sykkelen.

Konstruksjon

Titan Life Trainer S11 veier kun 33 kilo. Kombinert med det innebygde transporthjulet er den derfor svært enkel å håndtere.

Sykkelen er for øvrig ikke den mest solide som er å finne på markedet. Den er både liten og lett, og passer derfor best til litt roligere treningsøkter.

Oppsummert

Titan Life Trainer S11 er en grei og rimelig løsning for deg som har lite plass til rådighet. Vi skulle likevel gjerne sett at sykkelen var noe mer stabil, og at svinghjulet var tyngre.

Fordeler

 • Letthåndterlig.
 • Plassbesparende.
 • Innebygd treningscomputer.

Ulemper

 • Lav vekt på svinghjulet.
 • Oppleves som noe ustabil.
 • Sykkelen er litt liten.

Hvilke muskler trenes på en spinningsykkel?

Når du trener på en spinningsykkel er det hovedsakelig musklene i underkroppen som får kjørt seg.

Både sete, lår og legger vil måtte jobbe hardt. En spinningsykkel er derfor et perfekt verktøy for deg som vil stramme opp muskulaturen i underkroppen.

Det er for øvrig ikke kun musklene i underkroppen som får kjørt seg. Kjernemuskulaturen vil aktivt måtte jobbe for å stabilisere overkroppen. En spinningsykkel er derfor god trening for både mage og rygg!

I tillegg er det èn muskel til som får kjørt seg på en spinningsykkel. Dette er den viktigste muskelen av alle. Ja, vi snakker om hjertet!

Spinning passer perfekt som en intensiv kondisjonsøkt. Dette vil gi bedre kondisjon og oksygenopptak over tid!

Slik får du mest mulig ut av spinningsykkelen

For at du skal få mest mulig ut av spinningsykkelen er det viktig at du bruker den på riktig måte.

1. Ikke gå for hardt ut

Dette er ikke unikt for spinningsykler. En av de vanligste feilene mange gjør når de skal begynne å trene er at de går for hardt ut.

På mange måter er det jo forståelig. Endelig skal man komme i gang med treningen, og man vil jo få resultater så raskt som mulig.

Rådet fra oss blir likevel å gå rolig ut. Begynn i et passelig tempo slik at du ikke mister motivasjonen etter noen økter!

2. Riktig treningsteknikk

Selv om det er ganske enkelt å trene på en spinningsykkel bør du terpe litt på teknikken. Det aller viktigste er sittestilling og tråkketeknikk.

Heldigvis er det ikke spesielt vanskelig. I første omgang bør du sørge for at setet stilles inn ganske så høyt. Det sikrer at du får trent bena skikkelig.

Når du tråkker bør du også fokusere på at hælen er det laveste punktet på foten din. Når du er halvveis gjennom tråkket så trekker du den ene foten opp samtidig som du presser ned med den andre.

I tillegg skal overkroppen være litt foroverlent. Dette gir bedre kraftutvikling fra bena!

3. Følg et treningsprogram

Å ha litt struktur i treningen øker sjansene for og lykkes. Vi anbefaler derfor et du følger et treningsprogram.

Som et minimum bør du hvertfall trene på faste dager. Dette øker sjansen for at treningen faktisk blir noe av!

4. Vedlikehold

Heldigvis krever en spinningsykkel ganske lite vedlikehold.

Etter hver trening bør du naturligvis tørke vekk svette fra sykkelen. Dette hindrer bakterievekst og gjør at plastbelegget på styret og setet holder lengre.

Vi anbefaler også at du jevnlig går over og strammer til skruene.

FAQ – Ofte Stilte Spørsmål

Hvilken spinningsykkel ble best i test?

Etter å ha vurdert en lang rekke spinningsykler på det norske markedet, er det MasterFit TP 300 som stikker av med tittelen best i test.

Sykkelen har en ergonomisk utforming, og sikrer behagelige treningsøkter selv ved høy intensitet.

Hvor mye koster en spinningsykkel?

Prisnivået for spinningsykler er svært variabelt, og du får i stor grad det du betaler for.

De rimeligste syklene koster ofte kun 4000 – 5000 kroner, mens de beste premiumvalgene kan ha en prislapp på over 20 000 kroner.

Dersom du er på utkikk etter å holde budsjettet, anbefaler vi at du tar en titt på X-Erfit Indoor 200, som er kåret til beste budsjettvalg her hos oss.

Hva er viktig ved valg av spinningsykkel?

De viktigste faktorene du bør ta hensyn til når du skal velge en spinningsykkel er:

 • Hvilke funksjoner har sykkelen?
 • Er det generelt høy kvalitet på produktet?
 • Hvor letthåndterlig er sykkelen?
 • Hvor komfortabel er den i bruk?
 • Hvor solid er konstruksjonen?
 • Er sykkelen utstyrt med en treningscomputer?
 • Er produktet fornuftig priset?

Er en spinningsykkel godt egnet til hjemmetrening?

Spinningsykler er svært godt egnet til hjemmetrening.

Terskelen for å komme i gang er svært lav, og det trengs særs lite opplæring før du kan begynne å trene.

Skaderisikoen er også veldig lav, og du kan potensielt utføre svært intensive treningsøkter med høyt forbruk av kalorier.

Sammenlignet med andre treningsmetoder er også spinningsykkel mer skånsom mot ledd og knær, da du unngår harde tramp mot underlaget, slik som du eksempelvis vil oppleve på en tredemølle.

Så langt det er økonomisk og praktisk mulig gjennomfører vi selv tester av produktene.
Om det ikke er mulig tildeler vi produktene en nøyaktig score basert på spesifikasjoner og funksjoner, samt vurderinger og tilbakemeldinger fra forbrukerne.

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!