Spinningsykkel Test 2024: Beste Spinningsykkel for Hjemmebruk

Kvinne som trener på ergometersykkel

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

I vår test av spinningsykler har vi gått grundig gjennom ulike produkter på det norske markedet, og funnet det vi mener er de beste spinningsyklene til hjemmebruk.

I løpet av den siste tiden har spinningsykler blitt mer og mer populære. De passer perfekt til hjemmebruk, og tar samtidig relativt liten plass sammenlignet med en tredemølle.

I vår oppdaterte test gir vi deg en oversikt over det vi mener er de beste spinningsyklene på markedet.

Spinningsykkel Test: Best i Test 2024

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Abilica Racer 2.1
 2. BESTE BUDSJETTVALG - Nordic 205 Indoor
 3. BESTE PREMIUMVALG - Abilica Premium Pro
 4. Finnlo Speedbike CRT
 5. Tunturi S40 Competence Front
 6. Titan Life Trainer S11

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Abilica Racer 2.1

BEST I TEST - Abilica Racer 2.1

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Abilica Racer 2.1
Driftsystem: Reimdrift Svinghjul: 22 kg Motstandsnivåer: Trinnløs Treningscomputer: Ja Transporthjul: Ja Justerbart styre: Ja Justerbart sete: Ja Produktvekt: 45 kg Maksimal brukervekt: 130 kg

Abilica Racer 2.1 er en oppgradert versjon av Abilica Indi 2.1. Hvordan kommer Racer 2.1 ut i vår test?

Jevne og behagelige tråkk

Likt som forgjengeren er Abilica Racer 2.1 utstyrt med et svinghjul på 22 kilo. Tråkkene vil derfor føles jevne og behagelige, selv ved intensive treningsøkter.

Motstandsnivået justeres enkelt via dreiehjulet som er plassert rett under styret. Den trinnløse justeringen gir gode variasjonsmuligheter, og Racer 2.1 er derfor godt egnet til både rolige og intensive treningsøkter.

En annen fordel med Abilica Racer 2.1 er at sykkelen er utstyrt med reimdrift. Dette gir et lavt støynivå, og krever samtidig mindre vedlikehold enn kjededrift.

Innebygd treningscomputer

Abilica Racer 2.1 er utstyrt med en innebygd treningscomputer, ulikt fra mange andre spinningsykler på markedet. Via treningscomputeren får du tilgang til nyttig treningsinformasjon. Vi nevner blant annet antall tråkk per minutt, kaloriforbruk, distanse og hastighet.

I denne prisklassen er det ikke uvanlig at spinningsyklene leveres uten treningscomputer – derfor er vi svært fornøyde med denne funksjonen!

Trinnløs justering av sete og styre

Racer 2.1 er utstyrt med trinnløs justering av både setet og styret, slik at du enkelt kan finne den sittestillingen som passer deg best. Setehøyden kan justeres for de med innerbenlengde fra 82 til 105 centimeter.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på at man enkelt kan justere setet og styret både horisontalt og vertikalt. Dette gir god sittestilling selv ved lengre økter, og sykkelen passer godt for både nybegynnere og mer viderekomne.

De medfølgende kombipedalene passer videre for både vanlige sko og sykkelsko. I tillegg har både pedalene og setet samme festestandard som for utendørssykler. Her kan du altså ta med deg sete og pedaler inn og bruke de på spinningsykkelen!

Takler brukere med en vekt på 130 kg

Abilica Racer 2.1 føyer seg inn i rekken av robuste spinningsykler. Selve sykkelen veier 45 kilo, og har en maksimal brukervekt på hele 130 kilo. Transporthjulene gjør det også enkelt å sette sykkelen til side ved behov.

Kort oppsummert

Abilica Racer 2.1 er et svært godt valg for deg som vil ha en god spinningsykkel til hjemmetrening. Svinghjulet veier hele 22 kilo, og den ergonomiske utformingen sikrer en god og behagelig treningsøkt.

Fordeler

 • Lavt støynivå.
 • Trinnløs justering av sete og styre.
 • Ergonomisk utforming.
 • 22 kilo svinghjul.
 • Gode grepsmuligheter på styret.
 • Treningscomputer.
 • Flaskeholder.

Ulemper

 • Ingen pulsmåler.

2. Nordic 205 Indoor

BESTE BUDSJETTVALG - Nordic 205 Indoor

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Nordic 205 Indoor
Driftsystem: Kjededrift Svinghjul: 20 kg Motstandsnivåer: Trinnløs Treningscomputer: Nei Transporthjul: Ja Justerbart styre: Ja Justerbart sete: Ja Produktvekt: 42 kg Maksimal brukervekt: 120 kg

Nordic 205 Indoor er en prisgunstig spinningsykkel, som passer perfekt for deg som er opptatt av kvalitet. Uten at det nødvendigvis trenger å koste skjorta!

Godt egnet for harde treningsøkter

For å redusere kostnadene for deg som forbruker har Nordic valgt å ekskludere treningscomputeren, og dermed har de kunnet fokusere mer på selve sykkelen.

Først og fremst er Nordic 205 Indoor utstyrt med et 20 kg svinghjul, og sykkelen har fått mye skryt for å gi jevne og behagelige tråkk. Selv ved høyintensive treningsøkter.

Robust konstruksjon

Selve konstruksjonen har vi også lite å utsette på, og sykkelen er spesielt designet for tøffe treningsøkter hvor du kan gi alt.

Dersom du ønsker å variere motstanden underveis i treningsøkten, kan dette enkelt gjøres via den intuitive justeringsspaken på fremsiden av sykkelen.
For å øke motstanden vrir du enkelt og greit til høyre, og tilsvarende til venstre for å redusere motstanden.

Sikkerheten er på plass

Vi ønsker også å trekke frem at Nordic har valgt å plassere en svært nyttig nødbrems under styret, slik at du enkelt kan stoppe spinningen dersom du har behov for å komme deg av sykkelen raskt.

Nordic er også tro til konseptet, og har med 205 Indoor produsert en ergonomisk spinningsykkel. Her kan du enkelt justere både setet og styret for å finne den sittestillingen som passer best for deg og din kropp.

Sykkelen leveres med innebygde transporthjul for enkel forflytning!

Kort oppsummert

Med Nordic 205 har produsenten valgt å redusere kostnadene ved å utelate unødvendige ekstra-funksjoner, og resultatet er en svært god spinningsykkel. Til en fornuftig pris!

Fordeler

 • Jevn og stabil motstand.
 • Solid konstruksjon.
 • Egen flaskeholder.
 • Nødbrems.
 • Letthåndterlig.
 • Ergonomisk utforming.

Ulemper

 • Ingen treningscomputer.
 • Ingen pulsmåler.

3. Abilica Premium Pro

BESTE PREMIUMVALG - Abilica Premium Pro

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Spinningsykkel Abilica Premium Pro
Driftsystem: Reimdrift Svinghjul: 30 kg Motstandsnivåer: 16 Treningscomputer: Ja Transporthjul: Ja Justerbart styre: Ja Justerbart sete: Ja Produktvekt: 57 kg Maksimal brukervekt: 150 kg

Premium Pro er en del av Abilicas anerkjente premium-serie. Du kan derfor føle deg trygg på at kvaliteten er høy i alle ledd.

Dette er valget for deg som er villig til å betale det lille ekstra!

Lagt til rette for harde og intensive økter

Abilica Premium Pro er utstyrt med et svinghjul som veier hele 30 kilo. Her legges det utvilsomt til rette for harde og intensive treningsøkter, og med et så tungt svinghjul kan du føle deg trygg på at øktene kan bli svært krevende.

Motstanden kan justeres mellom 16 ulike nivåer. Dette gir gode variasjonsmuligheter, og det er enkelt å variere motstanden via hendelen som er plassert under styret.

Videre er Abilica Premium Pro utstyrt med reimdrift og magnetisk brems. Dette gir tilnærmet lydløs drift, og Premium Pro er derfor en av de mest stillegående spinningsyklene som er å få tak i på markedet.

Nyttig informasjon via treningscomputeren

Abilica Premium Pro føyer seg inn i rekken av spinningsykler som leveres med innebygd treningscomputer. Her finner du funksjoner for både tid, distanse, hastighet, watt og kaloriforbruk.

Til tross for at selve LCD-skjermen er litt liten er det likevel enkelt nok å lese av informasjonen.

Computeren fremstår også som enkel i bruk. På konsollen finner du totalt 3 knapper. Ved å trykke på MODE-knappen før treningsøkten kan du angi ønsket tid eller distanse for treningsøkten.

Mens du trener kan du også trykke på DOWN-knappen, som i praksis vil endre visningsmodus på LCD-skjermen. Etter økten kan du også bla deg gjennom treningsinformasjonen og se gjennomsnittsverdier for økta. Dette liker vi!

Godt grep på styret

Både setet og styret kan justeres horisontalt og vertikalt, slik at du enkelt kan finne den sittestillingen som passer deg best.

Videre har styret svært godt grep. Vi liker også spesielt godt at man har mange variasjonsmuligheter i forhold til hvordan man posisjonerer grepet.

En robust spinningsykkel

Abilica Premium Pro har en egenvekt på hele 57 kilo. Dette er dermed en av de tyngste spinningsyklene som er å finne på privatmarkedet.

I praksis fører det naturligvis til at sykkelen er litt tyngre å håndtere. Til gjengjeld er konstruksjonen svært stabil, og transporthjulene gjør at det likevel går greit å flytte på sykkelen ved behov.

Den maksimale brukervekten er hele 150 kilo!

Kort oppsummert

Abilica Premium Pro er simpelthen en knallsolid spinningsykkel som passer perfekt til den kresne forbrukeren!

Fordeler

 • 30 kilo svinghjul.
 • Jevn motstand.
 • Lavt støynivå.
 • Innebygd treningscomputer.
 • Solid konstruksjon.
 • Ergonomisk utforming.

Ulemper

 • Litt liten LCD-skjerm.
 • Ingen pulsmåler.

4. Finnlo Speedbike CRT

Finnlo Speedbike CRT

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Finnlo Speedbike CRT
Driftsystem: Reimdrift Svinghjul: 25 kg Motstandsnivåer: Trinnløs Treningscomputer: Ja Transporthjul: Ja Justerbart styre: Ja Justerbart sete: Ja Produktvekt: 63 kg Maksimal brukervekt: 150 kg

Speedbike CRT er produsert av den anerkjente leverandøren Finnlo. Sykkelen passer godt til tunge og intensive treningsøkter.

Spinningsykkel med reimdrift

Svinghjulet veier hele 25 kg. Tråkkene vil dermed føles både jevne og naturlige selv ved intensive økter. Driftsystemet til Speedbike CRT er reimdrift. Dette gir fra seg betraktelig mindre støy enn kjededrift, og Speedbike CRT er derfor en stillegående sykkel.

Motstanden er trinnløs, og sykkelen passer godt for deg som vil gjennomføre harde treningsøkter!

Treningscomputer med innebygd pulsmåler

Sykkelen leveres med en innebygd treningscomputer som viser relevant informasjon om treningsøkten. Du får informasjon om både puls, hastighet og distanse.  Merk forøvrig at det trådløse pulsbeltet må kjøpes separat.

Setet kan ikke justeres vertikalt

Både setet og styret kan justeres vertikalt, mens kun setet kan justeres horisontalt. Setet har for øvrig fått skryt for å være veldig komfortabelt!

Relativt høy vekt på spinningsykkelen

De innebygde transporthjulene gjør at sykkelen er relativt enkel å flytte til side. Med en vekt på hele 63 kg kan vi likevel ikke si at sykkelen er ekstremt letthåndterlig.

Til gjengjeld er den maksimale brukervekten svært høy (150 kg), og selve konstruksjonen er stabil!

Kort oppsummert

Finnlo Speedbike CRT er et godt valg for deg som vil gjennomføre intensive treningsøkter.

Svinghjulet veier hele 25 kg, og treningscomputeren er nyttig!

Fordeler

 • Solid ramme.
 • Innebygd treningscomputer.
 • Transporthjul.
 • Flaskeholder

Ulemper

 • Styret kan ikke justeres horisontalt.
 • Trådløst pulsbelte kjøpes separat.

5. Tunturi S40 Competence Test

Tunturi S40 Competence Front

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Tunturi S40 Competence
Driftsystem: Reimdrift Svinghjul: 17 kg Motstandsnivåer: 32 Treningscomputer: Ja Transporthjul: Ja Justerbart styre: Ja Justerbart sete: Ja Produktvekt: 49 kg Maksimal brukervekt: 150 kg

Tunturi S40 Competence Front er en av de mer funksjonsrike spinningsyklene på markedet. Treningscomputeren fremstår som godt gjennomtenkt!

Reimdrift og permanent magnetsystem

Tunturi S40 Competence Front er utstyrt med reimdrift og permanent magnetsystem, og gir derfor fra seg lite støy når den er i bruk. Selve motstanden kan justeres mellom hele 32 ulike nivåer. Her er det gode variasjonsmuligheter for både nybegynnere og mer erfarne!

Selve svinghjulet veier 17 kilo. Dette gir grei motstand, men vi skulle gjerne sett at hjulet var noen kilo tyngre. Dette ville gitt enda mer jevne og behagelige tråkk.

Computer med treningsprogrammer

Et av de store salgsargumentene for Tunturi S40 Competence Front er den innebygde treningscomputeren. På computeren finner du funksjoner for både tid, distanse og kaloriforbruk.

Den største fordelen er nok likevel de innebygde treningsprogrammene. Her finner du hele 19 ulike programmer, og det er derfor enkelt å komme i gang med treningen.

Vi i redaksjonen setter også pris på at S40 Competence Front leveres med innebygde håndpulsmålere. Om ønskelig kan du også koble deg til via Bluetooth og måle pulsen trådløst.

Det eneste negative vi har å trekke frem med selve computeren er at det trådløse pulsbeltet ikke medfølger i prisen, og at LCD-skjermen er litt liten.

Praktisk med flaskeholder

Både styret og setet kan justeres vertikalt og horisontalt, slik at du får en så behagelig treningsøkt som mulig.

På oversiden av rammen, under setet, finner du også en praktisk flaskeholder!

Stabil rammekonstruksjon

Flere brukere har rapportert om at sykkelen føles stabil i bruk. Primært skyldes dette den solide rammekonstruksjonen, og den maksimale brukervekten er hele 150 kg.

Leveres med innebygde transporthjul!

Kort oppsummert

Tunturi S40 Competence Front leveres med en funksjonsrik treningscomputer. Konstruksjonen er solid, men vi savner et litt tyngre svinghjul.

Fordeler

 • Innebygd treningscomputer.
 • Trådløs pulsmottaker.
 • Solid ramme.
 • Forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

Ulemper

 • Bruksanvisning ikke tilgjengelig på norsk.
 • Pulsbelte kjøpes separat.
 • Ikke hatt tyngre svinghjul.
 • Litt liten LCD-skjerm.

6. Titan Life Trainer S11

Titan Life Trainer S11

3.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Titan Life Trainer S11
Driftsystem: Reimdrift Svinghjul: 13 kg Motstandsnivåer: Trinnløs Treningscomputer: Ja Transporthjul: Ja Justerbart styre: Ja Justerbart sete: Ja Produktvekt: 33 kg Maksimal brukervekt: 125 kg

Titan Life Trainer S11 er en rimelig spinningsykkel. Sykkelen passer spesielt godt til deg som trenger en plassbesparende løsning.

Spinningsykkel med reimdrift

Hjulene på Titan Life Trainer S11 drives rundt av en reim. Dette gir fra seg mindre støy enn et kjede.

Om du er ute etter å gjennomføre knallharde treningsøkter med tung motstand bør du for øvrig se i andre retninger. Svinghjulet veier kun 13 kilo. Her får man rett og slett ikke tung nok motstand for de hardeste øktene.

Titan Life Trainer S11 kan likevel være et greit valg om du kun planlegger å trene rolig.

En enkel treningscomputer

Vi i redaksjonen setter pris på at Life Trainer S11 leveres med en innebygd treningscomputer som viser nyttig informasjon om treningsøkten. Via LCD-skjermen får du informasjon om både tid, distanse, kaloriforbruk og hastighet.

Ikke egnet for personer over 185 cm

Både styret og setet kan justeres horisontalt og vertikalt. Det er derfor enkelt for de aller fleste å finne en god sittestilling.

Vi ønsker for øvrig å trekke frem at sykkelen i seg selv er ganske liten. Personer over 185 cm kan derfor føle at de sitter litt «krøket» på sykkelen.

Ikke den mest stabile konstruksjonen

Titan Life Trainer S11 veier kun 33 kilo. Kombinert med det innebygde transporthjulet er den derfor svært enkel å håndtere.

Sykkelen er for øvrig ikke den mest solide som er å finne på markedet. Den er både liten og lett, og passer derfor best til litt roligere treningsøkter.

Kort oppsummert

Titan Life Trainer S11 er en grei og rimelig løsning for deg som har lite plass til rådighet. Vi skulle likevel gjerne sett at sykkelen var noe mer stabil, og at svinghjulet var tyngre.

Fordeler

 • Letthåndterlig.
 • Plassbesparende.
 • Innebygd treningscomputer.

Ulemper

 • Lav vekt på svinghjulet.
 • Oppleves som noe ustabil.
 • Sykkelen er litt liten.

Hvilke muskler trenes på en spinningsykkel?

Når du trener på en spinningsykkel er det hovedsakelig musklene i underkroppen som får kjørt seg.

Både sete, lår og legger vil måtte jobbe hardt. En spinningsykkel er derfor et perfekt verktøy for deg som vil stramme opp muskulaturen i underkroppen.

Det er for øvrig ikke kun musklene i underkroppen som får kjørt seg. Kjernemuskulaturen vil aktivt måtte jobbe for å stabilisere overkroppen. En spinningsykkel er derfor god trening for både mage og rygg!

I tillegg er det èn muskel til som får kjørt seg på en spinningsykkel. Dette er den viktigste muskelen av alle. Ja, vi snakker om hjertet!

Spinning passer perfekt som en intensiv kondisjonsøkt. Dette vil gi bedre kondisjon og oksygenopptak over tid!

Slik får du mest mulig ut av spinningsykkelen

For at du skal få mest mulig ut av spinningsykkelen er det viktig at du bruker den på riktig måte.

1. Ikke gå for hardt ut

Dette er ikke unikt for spinningsykler. En av de vanligste feilene mange gjør når de skal begynne å trene er at de går for hardt ut.

På mange måter er det jo forståelig. Endelig skal man komme i gang med treningen, og man vil jo få resultater så raskt som mulig.

Rådet fra oss blir likevel å gå rolig ut. Begynn i et passelig tempo slik at du ikke mister motivasjonen etter noen økter!

2. Riktig treningsteknikk

Selv om det er ganske enkelt å trene på en spinningsykkel bør du terpe litt på teknikken. Det aller viktigste er sittestilling og tråkketeknikk.

Heldigvis er det ikke spesielt vanskelig. I første omgang bør du sørge for at setet stilles inn ganske så høyt. Det sikrer at du får trent bena skikkelig.

Når du tråkker bør du også fokusere på at hælen er det laveste punktet på foten din. Når du er halvveis gjennom tråkket så trekker du den ene foten opp samtidig som du presser ned med den andre.

I tillegg skal overkroppen være litt foroverlent. Dette gir bedre kraftutvikling fra bena!

3. Følg et treningsprogram

Å ha litt struktur i treningen øker sjansene for og lykkes. Vi anbefaler derfor et du følger et treningsprogram.

Som et minimum bør du hvertfall trene på faste dager. Dette øker sjansen for at treningen faktisk blir noe av!

4. Vedlikehold

Heldigvis krever en spinningsykkel ganske lite vedlikehold.

Etter hver trening bør du naturligvis tørke vekk svette fra sykkelen. Dette hindrer bakterievekst og gjør at plastbelegget på styret og setet holder lengre.

Vi anbefaler også at du jevnlig går over og strammer til skruene.

Kriterier i vår spinningsykkel test

Spinningsykkel drift

Drivsystem: For at hjulene på spinningsykkelen skal gå rundt må man ha en mekanisme som faktisk gir bevegelse.

Det er her drivsystemet til spinningsykkelen kommer inn i bildet.

Stort sett har man 2 ulike drivsystemer, nemlig kjededrift og reimdrift.

Begge alternativene er robuste og vil tåle hard belastning over lengre tid. Den store forskjellen er hvor mye støy de gir fra seg.

Generelt sett er spinningsykler med reimdrift langt mer stillegående enn modellene med kjede.

Motstand

Motstandsnivåer: I første omgang bør du forsikre deg om at spinningsykkelen har mange nok motstandsnivåer.

Dette sikrer at du kan variere belastningen gjennom treningsøkten. Desto flere motstandsnivåer, desto flere valgmuligheter har du.

Enkelte spinningsykler leveres også med trinnløs justering av motstanden. Disse modellene gir gode variasjonsmuligheter!

Videre er svinghjulet med på å avgjøre hvor tung motstanden kan bli. Desto tyngre svinghjul, desto tyngre vil du kunne trene.

 

Ergonomisk Utforming

Ergonomisk utforming: Det er viktig at spinningsykkelen oppleves som behagelig i bruk.

Setet bør ha tilstrekkelig polstring slik at det ikke blir ubehagelig å sitte på sykkelen i en lengre periode.

I vår test har vi også ansett det som et stort pluss om spinningsykkelen leveres med horisontal og vertikal justering av setet og styret.

Treningscomputer

Treningscomputer: Det er langt i fra alle spinningsykler som leveres med innebygd treningscomputer.

Typisk er det kun de beste premium-valgene som leveres med en computer. Dette er faktisk ganske ulikt fra andre treningsapparater, hvor selv de billigste utgavene oftest har treningscomputer.

Om spinningsykkelen leveres med en treningscomputer bør du forvente deg funksjoner for både tid, hastighet, distanse og kaloriforbruk.

Vedlikehold

Konstruksjon: For at treningsøkten skal bli så behagelig som mulig må konstruksjonen være robust.

Dette er spesielt viktig om du skal gjennomføre intensive treningsøkter.  En tung og solid ramme sikrer at sykkelen står stødig på gulvet mens du tråkker.

Om du skal trene tungt og kjøper en spinningsykkel med ustabil ramme risikerer du at sykkelen beveger seg mens du trener.

Spinningsykler kan veie alt fra 30 – 70 kg, så her er det store variasjoner i kvaliteten.

Transporthjul

Transporthjul: Et transporthjul vil gjøre det enkelt å flytte spinningsykkelen til side når den ikke er i bruk.

Dette passer spesielt godt dersom du har lite plass til rådighet og må flytte sykkelen mellom ulike rom i hjemmet.

Om sykkelen ikke har transporthjul er alternativet å bære den. Ikke bra!

Støynivå

Støynivå: Det er ikke til å komme vekk ifra at en spinningsykkel vil gi fra seg litt støy den er i bruk.

Som nevnt er det i hovedsak drivsystemet som avgjør hvor mye støy sykkelen gir fra seg.

Spinningsykler med reimdrift er langt mer stillegående enn de med kjededrift!

Pris

Pris: Slik som med det aller meste er det også store prisvariasjoner for spinningsykler.

De billigste budsjettutgavene koster gjerne ikke mer enn 4.000 – 5.000 kroner. Kvaliteten på disse er naturligvis ikke i ypperste klasse, og syklene passer derfor best til roligere økter.

De mer kostbare premium-modellene kan koste godt over 20.000 kroner. Her er det høy kvalitet i alle ledd, og disse syklene passer godt for deg som virkelig er seriøs med treningen.

FAQ – Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken spinningsykkel ble best i test?

Etter å ha vurdert en lang rekke spinningsykler på det norske markedet, er det Abilica Racer 2.1 som stikker av med tittelen best i test i vår nyligste gjennomgang.

Her får du en spinningsykkel med innebygd treningscomputer til en fornuftig pris!

down-arrow Hvor mye koster en spinningsykkel?

Prisnivået for spinningsykler er svært variabelt, og du får i stor grad det du betaler for.

De rimeligste syklene koster ofte kun 4000 – 5000 kroner, mens de beste premiumvalgene kan ha en prislapp på over 20 000 kroner.

Dersom du er på utkikk etter å holde budsjettet, anbefaler vi at du tar en titt på Nordic 205 Indoor, som er kåret til beste budsjettvalg her hos oss.

down-arrow Hva er viktig ved valg av spinningsykkel?

De viktigste faktorene du bør ta hensyn til når du skal velge en spinningsykkel er:

 • Hvilke funksjoner har sykkelen?
 • Er det generelt høy kvalitet på produktet?
 • Hvor letthåndterlig er sykkelen?
 • Hvor komfortabel er den i bruk?
 • Hvor solid er konstruksjonen?
 • Er sykkelen utstyrt med en treningscomputer?
 • Er produktet fornuftig priset?

down-arrow Er en spinningsykkel godt egnet til hjemmetrening?

Spinningsykler er svært godt egnet til hjemmetrening.

Terskelen for å komme i gang er svært lav, og det trengs særs lite opplæring før du kan begynne å trene.

Skaderisikoen er også veldig lav, og du kan potensielt utføre svært intensive treningsøkter med høyt forbruk av kalorier.

Sammenlignet med andre treningsmetoder er også spinningsykkel mer skånsom mot ledd og knær, da du unngår harde tramp mot underlaget, slik som du eksempelvis vil oppleve på en tredemølle.

Avatar

Henriette Sundfjord

Henriette lever en aktiv livsstil, og er en av vår dyktige produkttestere. Opp gjennom årene har hun testet mange ulike treingsprodukter, og har med seg nyttig erfaring som produkttester hos oss. Hun har lang erfaring som tekstforfatter, og er alltid grundig i sitt arbeid. Produkttestene gjennomføres med omhu, og du kan føle deg trygg på at vurderingene er både nøyaktige og innsiktsfulle.
linkedin-social facebook-social instagram-social webpage-social