Test av Trådløse Ørepropper til Trening – Best i Test

Trådløse ørepropper til trening

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Man skal ikke undervurdere effekten av god musikk på trening. Vi gir deg oversikten over de beste trådløse øreproppene til trening!

Tiden hvor øreproppene må kobles til telefonen med kabel er forbi. Nå er det de trådløse øreproppene som gjelder.

Etter å ha innhentet vurderinger fra både ekspertene og forbrukerne har vi kåret de beste trådløse øreproppene på markedet!

Trådløse ørepropper til trening – Best i Test

Oppsummert er dette rangeringen i vår test. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Jabra Elite 7 Active
 2. BESTE PREMIUMVALG - Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport
 3. Jaybird Vista 2
 4. Sennheiser Sport True Wireless
 5. Sony WF-SP800N

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Jabra Elite 7 Active

BEST I TEST - Jabra Elite 7 Active

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Jabra Elite 7 Active
Trådløs teknologi: Bluetooth Maksimal rekkevidde: 10 meter Batteritid: 8 timer Oppladningstid: 2,5 timer Kompatibel med: Android, iPhone Lydmodus: Stereo Størrelse: 2,0 x 1,8 x 1,6 cm

Jabra Elite 7 Active er en av de store favorittene blant forbrukerne. Her får du avanserte hodetelefoner av typen True Wireless, som har en fantastisk passform.

Lydkvalitet

Jabra har godt rykte på seg hva gjelder både hodetelefoner og ørepropper, og skuffer heller ikke her. Faktisk ser man en forbedret støydemping og samtalekvalitet, helt uten at det går på kompromiss med lydkvalitet og passform!

Jabra har utviklet en ShakeGrip-teknologi, der hodetelefonene er trukket med et belegg av flytende silikongummi. Dette gjør at øreproppene blir mer ru og dermed sitter ekstremt godt i øret, selv når du trener med høy intensitet.

Lyden på Jabra Elite 7 Active er det heller ingenting å utsette på. Uansett om du hører på podcast eller musikk, kan du glede deg over en klar og god lyd og en solid, dyp bass. Øreproppene har ANC (Aktiv støydemping), sånn at du kan lukke omverdenen ute. Perfekt hvis du for eksempel sitter på et bråkete tog på vei til jobb.

I tillegg har du HearThrough, som lar deg ta inn lydene fra omgivelsene. Dette er veldig praktisk om du for eksempel beveger deg i områder med mye trafikk. Denne kan derimot oppleves litt «susete».

Enkel betjening

Øreproppene har knapper som lar deg styre musikken, stille inn volum eller ta telefonen. I tillegg kan du aktivere stemmestyring, være seg du bruker Google Assistant, Siri, Alexa eller andre. I Jabras egen app kan du samtidig fininnstille lyden og støyreduksjonen.

Jabra Elite 7 Active er støv- og vanntett etter IP57-standarden, og kan derfor brukes i all slags vær. Det er altså ingen grunn til å avlyse løpeturen på grunn av dårlig vær!

God batteritid

Er det noe som er virkelig bra med Jabra Elite 7 Active, så er det batteritiden. Du kan lytte til musikk i utrolige 8 timer, før batteriet må lades. Med fulladet etui, kan du i tillegg få ytterligere 22 timers spilletid. Øreproppene kommer med mulighet for hurtiglading. Her vil kun 5 minutters lading ville gi deg én hel time med batteritid.

Etuiet til øreproppene er superslankt og enkelt å stappe i lomma, men kan føles litt glatt i hendene.

Jabra Elite 7 Active kommer også med muligheten for trådløs lading med en Qi-lader, som du kanskje allerede har liggende hjemme.

Oppsummert

Jabra Elite 7 Active er en sikker vinner for deg som vil ha trådløse ørepropper til trening. Lydkvaliteten er god, og batteritiden er mer enn tilstrekkelig.

Du kan velge mellom hele syv farger, så her skulle det være mulig å finne noe som faller smak!

Fordeler

 • Behagelig passform.
 • God lydkvalitet.
 • Bra batteritid.
 • Enkel betjening.
 • Brukervennlig app.
 • Mulighet for stemmestyring.

Ulemper

 • Etuiet er litt glatt og lett å glippe.
 • Litt susete HearThrough.

2. Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

BESTE PREMIUMVALG - Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Bang&Olufsen Beoplay E8 Sport
Trådløs teknologi: Bluetooth Maksimal rekkevidde: 10 meter Batteritid: 7 timer Oppladningstid: 2,5 timer Kompatibel med: Andriod, iPhone Lydmodus: Stereo Størrelse: 2,5 x 1,9 x 2,6 cm

Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport gir deg følelsen av eksklusivitet. Her får du helt trådløse ørepropper med lang batteritid. Bang & Olufsen har i en årrekke vært kjent for å levere lydprodukter i en helt egen klasse.

Spesielt tilpasset for aktive forbrukere

Også innen ørepropper har Bang & Olufsen vist at de kan lyd. Beoplay E8 Sport er en videreutviklet utgave av den populære Beoplay E8. Denne modellen er, som navnet tilsier, designet for sport. Dette er in-ear-propper med en fantastisk lydkvalitet og en enestående batteritid.

Med i pakken får du silikontupper i 3 ulike størrelser, i tillegg til ett par i minneskumgummi. Sistnevnte former seg etter ørene, så med disse skal det mye til å miste øreproppene. Hvis du ønsker at proppene skal sitte enda bedre, kan du også benytte deg av ørefinnene som følger med.

God lydkvalitet

Så hvordan er lyden på Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport? Her viser Bang & Olufsen hvorfor de har sitt gode rykte. Du får en klar og fyldig lyd med en dyp og god bass. Med hele fire innebygde mikrofoner, vil også telefonsamtalene dine bli klare og tydelige.

Disse øreproppene kommer ikke med ANC (aktiv støydemping). De har derimot noe Bang & Olufsen har valgt å kalle «transparens». Det vil si at du kan stille inn hvor mye støy utenfra du ønsker å slippe inn. Er du ute og løper i trafikken, kan det være veldig greit å høre omgivelsene rundt.

Øreproppene har touch-flate, så du kan styre volumet, skifte mellom sanger og administrere telefonsamtaler, kun ved å trykke på øreproppene. Man må bruke litt tid på å venne seg til touch-styringen, men så fort du har teknikken inne vil du elske den.

Vekten på Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport er på 6,4 gram per ørepropp, noe som er helt vanlig for dagens ørepropper. Det bør også nevnes at øreproppene er vanntette ned til 30 meter, så du trygt kan ta de med deg ut på joggetur i regnet.

Batteritid

Vi har allerede nevnt god batteritid. Den er på hele 7 timer spilletid per lading. Dette er faktisk litt over snittet for ørepropper. Skulle du ha glemt å lade før joggeturen, vil du ved å lade i kun 20 minutter, få nok batteri til halvannen times løpetur. Her har de litt å strekke seg etter, hva gjelder konkurrentene, som ofte kun bruker fem minutter på å lade opp én times brukstid.

I tillegg gir ladeetuiet deg enda ekstra 23 timer, før dette må lades opp på nytt. Da kan vi godta det faktum at ladeetuiet er en del større en gjennomsnittet og kanskje oppleves litt klumpete. Det må også nevnes at Beoplay E8 Sport har Bluetooth 5.1. Dette gir en forlenget batteritid og en mer stabil trådløsforbindelse.

Oppsummert

Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport er et par eksklusive trådløse ørepropper, som er godt egnet til deg som er opptatt av kvalitet.

Øreproppene fås i fargene Sort, Anthracite Oxygen eller Oxygen Blue. Vi synes kanskje prisen er litt i det høyeste laget for disse øreproppene, men det er uten tvil et godt produkt.

Fordeler

 • Svært god passform.
 • God batteritid.
 • Touch-flate på begge øreproppene.
 • Mulighet for trådløs lading.
 • Minneskumgummi.

Ulemper

 • Høy pris.
 • Litt treg hurtiglading.

3. Jaybird Vista 2

Jaybird Vista 2

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Jaybird Vista 2
Trådløs teknologi: Bluetooth Maksimal rekkevidde: 10 meter Batteritid: 8 timer Oppladningstid: 2 timer Kompatibel med: Android, iPhone Lydmodus: Stereo Størrelse: 1,57 x 2,03 x 1,62 cm

Jaybird er klare med sin oppgradering av de populære øreproppene Vista.

Oppgradering av forgjengering

Designmessig minner Vista 2 i stor grad om forgjengeren. Passformen er fortsatt svært god, og gummivingene sikrer at proppene sitter godt i ørene selv ved intensive treningsøkter.

Sammenlignet med forgjengeren er batteritiden betraktelig forbedret. Vista 2 leveres med en batteritid på svimlende 8 timer. Lade-etuiet støtter i tillegg 2 oppladninger, og du sitter da igjen med totalt 24 timer med musikk.

Vi i redaksjonen er også begeistret over at Jaybird Vista 2 leveres med aktiv støydemping.

Praktisk funksjon for auto-pause

Funksjon for auto-pausing av musikken var også et savn på forgjengeren. Heldigvis har Jaybird utstyrt Vista 2 med denne funksjonen, og musikken vil derfor automatisk stoppe når du tar en propp ut av øret.

Selve lade-etuiet oppfattes som smidig. Det er enkelt å få plass til det i bukselomma. I tillegg støttes nå trådløs lading av etuiet, noe de færreste av konkurrentene støtter.

For å sikre så enkel betjening av proppene som mulig, har Vista gitt brukerne visse tilpasningsmuligheter. Via mobilappen kan du selv velge hvilke hurtigfunksjoner som kjøres når du trykker på knappene.

Fullstendig vanntett

Om du skulle være glad i diverse vannaktiviteter nevner vi også at Jaybird Vista 2 er fullstendig vanntette.

Selve lydkvaliteten oppfattes som svært god. Musikken er fyldig og god, og det er mer enn nok trykk i bassen. Via mobilappen kan du også fritt tilpasse lydbildet slik du selv ønsker.

Prikken over i-en er nok likevel den nye SurroundSense-funksjonen. Denne gir deg mulighet til å slippe inn lyd fra omgivelsene. Perfekt på løpeturer langs veien!

Kort oppsummert

Jaybird Vista 2 leverer der det gjelder. Lydkvalitet og passform er i ypperste klasse, og mobilappen gir deg mange tilpasningsmuligheter!

Fordeler

 • SurroundSense.
 • Behagelig passform.
 • Knallgod lydkvalitet.
 • Tilpasning av lydbildet i appen.
 • God batteritid.
 • Trådløs lading.

Ulemper

 • Støyreduksjonen gir litt dårligere lyd.
 • SurroundSense kan slippe inn litt vel mye lyd.

4. Sennheiser Sport True Wireless

Sennheiser Sport True Wireless

4.6
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Sennheiser Sport True Wireless
Trådløs teknologi: Bluetooth Maksimal rekkevidde: 10 meter Batteritid: 9 timer Oppladningstid: 1,5 timer Kompatibel med: Android, iPhone Lydmodus: Stereo

Sennheiser Sport True Wireless er hodetelefoner av typen in-ear. Disse øreproppene er utviklet for deg som lever et aktivt liv. Det viser seg blant annet med de 4 settene med ørefinner, som sikrer deg en god passform når du er i bevegelse. Proppene sitter svært tett og godt, så du får fullt utbytte av lyden.

Skuffer så absolutt ikke på lydkvalitet

For mange er lyden naturlig nok det viktigste. Og her skuffer ikke Sennheiser. Når man ser på prisen, kan man fort tenke at lydkvaliteten kanskje ikke er den beste. Da må du tenke om igjen, for her får du mye lyd for pengene. Vi kunne ønsket oss aktiv støyreduksjon (ANC). Likevel har du muligheten til å styre hvor mye av omgivelsene du vil høre, så vi føler likevel at lydopplevelsen er mer enn god nok.

Åpne og lukkede ørepropper

Med i pakken kommer både åpne og lukkede ørepropper. I Sennheiser sin egen app kan du stille inn om du vil ha Aware EQ eller Focus EQ, som gir de ulike øreproppene den optimale lyden.

Med den åpne øreadapteren kan du høre hva som skjer rundt deg, men likevel dempe lyden av din egen pust og fottrinn. Bruker du den lukkede øreadapteren, blokkerer du i stor grad lydene som kommer fra omgivelsene rundt deg. Musikk, lyd og samtaler kan styres enkelt med en brukervennlig berøringsbetjening.

Gode trådløse ørepropper til samtaler

Sennheiser Sport True Wireless er ikke kun gode når du skal lytte til musikk. Også samtaler blir klokkeklare og du kan velge å høre din egen stemme under samtaler, med såkalt sidetone.

Disse høretelefonene er ikke helt vanntette, men er sprut-, støv- og svettebestandige. Det betyr at de tåler regn, svette og vannsprut. Du bør derimot ikke svømme med dem eller skylle dem under vann.

Batteritiden er noe av det mest imponerende med Sennheiser Sport True Wireless. Du kan nyte 9 timer med musikk på en lading. Og har du med deg et fulladet ladeetui, får du ytterligere 18 timers spilletid. Her får du altså mye for pengene!

Fordeler

 • God og komfortabel passform.
 • Åpne og lukkede silikonørepropper
 • Lang batteritid.

Ulemper

 • Ingen aktiv støyreduksjon.
 • Litt lavt volum.
 • Etuiet et stort.

5. Sony WF-SP800N

Sony WF-SP800N

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Sony WF-SP800N
Trådløs teknologi: Bluetooth Maksimal rekkevidde: 10 meter Batteritid: Inntil 13 timer Oppladningstid: 3 timer Kompatibel med: Android, iPhone Lydmodus: Stereo

Sonys flaggskip WF-1000XM3 er godt kjent for å være av de bedre trådløse øreproppene. Det eneste negative med disse proppene er at de ikke er spesielt godt egnet til trening.

Gode trådløse ørepropper til trening

Det er her Sony WF-SP800N kommer inn i bildet. WF-SP800N sikrer en tight passform, og gummivingene fører til at proppene sitter godt ved intensiv trening. Proppene er vannresistente, og tåler fuktighet og svette med glans.

En av de bedre på batteri

Om man utelukkende ser på batteritiden er Sony WF-SP800N noe av det råeste som er å få tak i.

Uten støydemping kan proppene brukes i svimlende 13 timer. Om du velger å la støydempingen være påskrudd er for øvrig batteritiden fortsatt god – 9 timer!

På den negative siden støtter lade-etuiet kun èn oppladning. Vi føler likevel at Sony gjør opp for dette, da batteritiden til proppene i utgangspunktet er veldig god.

Trådløse ørepropper med god bass

Med WF-SP800N har Sony valgt å legge ekstra fokusen på bassen. Her er det bra med trykk, men samtidig går det litt på bekostning av lydkvaliteten ellers.
Kvaliteten er på ingen måte dårlig, men WF-SP800N klarer likevel ikke konkurrere med de aller beste premium-modellene.

Utover dette er både forbrukerne og testerne tilfredse med støydempingen. Vi i redaksjonen setter også stor pris på den brukervennlige autopause-funksjonen.

Kort oppsummert

Sony WF-SP800N sitter godt i ørene, og byr på intens bass!

Fordeler

 • God bass.
 • Lang batteritid.
 • OK støydemping.
 • Autopause-funksjon.
 • Vannresistente.

Ulemper

 • Kun èn oppladning via etuiet.
 • Litt mye bass for enkelte.
Avatar

Anders

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.