Romaskin Test 2023: Beste Romaskin til Hjemmebruk

Romaskiner

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Vi i GetFitness har testet en lang rekke romaskiner på det norske markedet. Hvilket produkt gir best valuta for pengene? Hvilken romaskin ble kåret til best i test?

Romaskiner er populære treningsapparater, og kan gjøre underverker for både styrken og kondisjonen.

I vår romaskin test har vi tatt en nærmere titt på flere av de mest populære romaskinene på det norske markedet, og vurdert flere faktorer. I testen har vi vurdert blant annet funksjonsnivå, motstandsnivåer, brukervennlighet, pris og brukervekt på romaskinen.

Les videre for å se hvilken romaskin som stikker av med seieren i vår test.

Beste romaskin: Anbefalinger i vår test

Oppsummert er dette romaskinene vi har kåret til best i test. Du kan lese mer om hver romaskin lenger ned i artikkelen.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BESTE ROMASKIN - MasterFit TP 900
 2. BESTE PREMIUMVALG - Concept2 RowErg PM5
 3. BESTE BUDSJETTVALG - X-Erfit Row 250
 4. BESTE VANNROMASKIN - Kingsmith RowingPad Pro
 5. BESTE MELLOMVALG - Infico E1
 6. Reebok Rower GR
 7. DKN R-320
 8. caret-down Vis alle (+5)

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

Romaskiner: Innhold i vår test

1. Masterfit TP 900

BESTE ROMASKIN - MasterFit TP 900

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Masterfit TP 900
Motstandstype: Luft Antall motstandsnivåer: 9 Innebygd treningscomputer: Ja Antall treningsprogrammer: 8 Pulsmåler: Ja Transporthjul: Ja Sammenleggbar: Ja Produktvekt: 40 kg Maksimal brukervekt: 160 kg Mål: 240 x 62 x 125 cm

MasterFit TP 900 er en romaskin som leveres med solid konstruksjon. Denne romaskinen kan du ha glede av i mange år fremover. Hvordan kommer MasterFit TP 900 ut i vår romaskin test?

Du kan velge mellom 9 motstandsnivåer

TP 900 er utstyrt med luftbasert motstandssystem. I praksis fører dette til at den gir fra seg relativt lite støy når den er i bruk. Romaskinen har 9 ulike motstandsnivåer, slik at du enkelt kan variere hvor tung treningsøkten skal være.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på hvor realistiske og behagelige rotakene vil føles. Her får du rett og slett en knallgod treningsøkt hvor komforten er satt i høysetet!

Treningscomputer med 8 programmer

Etter å ha vurdert Masterfit TP 900 sitter vi igjen med et inntrykk av at dette er en gjennomtenkt og funksjonsrik romaskin. Den innebygde treningscomputeren er utstyrt med 8 treningsprogrammer. Dette gjør det enklere å komme i gang med treningen, og vi liker det brede utvalget av ulike økter.

Utover dette er MasterFit TP 900 en av de få romaskinene på markedet som er utstyrt med trådløs pulsmottaker. Via LCD-skjermen får du til enhver tid oppdatert informasjon om pulsnivået.

Displayet gir deg også annen nyttig treningsinformasjon. Det fremvises informasjon om både tid, distanse og kaloriforbruk.

Stødig i bruk

Sammenlignet med andre romaskiner har Masterfit TP 900 en relativt stor konstruksjon. Dette fører naturligvis til at den tar litt mer plass. Til gjengjeld får du en romaskin som faktisk er behagelig og stødig i bruk.

Produktvekten er 40 kg, mens den maksimale brukervekten er hele 160 kg. Her kan hvem som helst få seg en god treningsøkt. Romaskinen har altså en robust konstruksjon og vil være et godt treningsverktøy i mange år fremover!

Kort oppsummert: Vi er imponerte

MasterFit TP 900 er en avansert og funksjonsrik romaskin. Det luftbaserte motstandssystemet gir en realistisk og behagelig rofølelse!

Fordeler

 • 9 ulike motstandsnivåer.
 • Sammenleggbar.
 • Trådløs pulsmottaker.
 • Display med treningsinformasjon.
 • Solid konstruksjon.

Ulemper

 • Litt stor konstruksjon.

2. Concept2 RowErg PM5

BESTE PREMIUMVALG - Concept2 RowErg PM5

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Concept 2 modell d PM5
Motstandstype: Luft Antall motstandsnivåer: Trinnløs Innebygd treningscomputer: Ja Antall treningsprogrammer: 10 Pulsmåler: Ja Transporthjul: Ja Sammenleggbar: Ja Produktvekt: 26 kg Maksimal brukervekt: 220 kg Mål: 240 x 60 x  90 cm

Concept2 RowErg PM5 har i mange år vært en av de mest solgte romaskinene, både privat- og bedriftsmarkedet. Hvordan kommer den ut i vår romaskin test?

Naturlig og behagelig rofølelse

Concept2 RowErg PM5 minner på mange måter om den funksjonsrike storebroren, Modell E.

RowErg PM5 er utstyrt med luftbasert motstand, noe som i praksis gir en naturlig og behagelig rofølelse. Sammenlignet med elektromagnetiske romaskiner vil treningsøkten også bli mer skånsom, da robevegelsen vil oppleves som jevnere og mer realistisk. Man unngår enkelt og greit ubehagelige rykk og napp. Dette liker vi!

Den luftbaserte motstanden legger også til rette for potensielt svært intensive treningsøkter. Motstanden vil automatisk tilpasses etter dragstyrken underveis i økten, og i praksis passer derfor romaskinen til både nybegynnere og mer erfarne mosjonister.

Når det kommer til treningsutbytte og komfort er altså luftbasert motstand å foretrekke fremfor elektromagnetisk motstand. Man kommer likevel dessverre ikke unna at de luftbaserte modellene gir fra seg en god del mer støy enn mange andre romaskiner. Greit å vite!

På nivå med profesjonelle romaskiner

I dette prissjiktet skal man lete lenge før man finner en mer funksjonsrik romaskin. Treningscomputeren ser riktig nok ikke spesielt avansert ut, men ikke la deg lure. Dette er en real kraftpakke av en computer.

Via den innebygde LCD-skjermen presenteres det mye relevant treningsinformasjon. Vi nevner blant annet antall rotak, tidsbruk, gjenstående tid per 500 meter, pulsnivå, gjennomsnittlig fart og hastighet. Om ønskelig kan du enkelt endre mellom ulike visningsmoduser, hvor du blant annet kan få en detaljert grafvisning av intensiteten / effektnivået underveis i treningsøkten.

Det er for øvrig ikke bare visning av treningsdata computeren er god for. Ved å trykke på knappen merket Menu tas du til hovedmenyen, hvor du blant annet kan velge mellom 10 ulike treningsprogrammer (5 forhåndsdefinerte og 5 egendefinerte). Vi i redaksjonen liker også spesielt PaceBoat-funksjonen, som passer perfekt om du vil ha en ekstra utfordring.

For deg som ønsker å ta treningen til et nytt nivå nevner vi at du kan koble mobiltelefonen til computeren. Her kan du blant annet laste opp egne treningsdata via Concept2’s egne mobilapp, ErgData.

Pulsmålinger er naturligvis også mulig. Vi skulle for øvrig gjerne sett at det trådløse pulsbeltet var inkludert i pakken.

Tåler hard belastning over tid

Concept2 RowErg PM5 har en solid konstruksjon, noe som tilsier at den vil tåle hard belastning fra flere brukere i mange år fremover. Vi har faktisk observert flere Modell D-romaskiner rundt om på ulike treningssentre. Til tross for at storebroren, Modell E, stort sett er den som brukes på treningssentre, sier dette likevel noe om kvaliteten på Modell D.

Det første vi bemerker oss er de behagelige fotstøttene. Her får man godt fotfeste gjennom treningsøkten, uten at man føler at føttene er helt fastlåst. Mye av årsaken til dette er den tynne, bevegelige platen som ligger over fotstøttene. Denne sikrer god bevegelighet i ankelleddet underveis i økten!

Flere av forbrukerne har også rapportert om at setet er både mykt og komfortabelt. Samtidig er Concept2 RowErg PM5 en god del lengre enn mange andre romaskiner. Dette gir godt med plass når du tar rotakene dine, og du unngår å føle at du må «krøke» deg sammen. God glidelengde, med andre ord.

Til tross for at konstruksjonen er svært solid, veier romaskinen kun 26 kg. Maskinen kan naturligvis også foldes sammen når den ikke er i bruk, og de praktiske transporthjulene kommer godt med. Perfekt til hjemmebruk!

Kort oppsummert

Oppsummert er Concept2 RowErg PM5 enkelt og greit en romaskin med profesjonell kvalitet, som er tilgjengelig til en fornuftig pris.

Fordeler

 • Plassbesparende.
 • Lav vekt.
 • Behagelig robevegelse.
 • Funksjonsrik treningscomputer.
 • Behagelig sittestilling.
 • God glidelengde.
 • Ergonomisk fotstøtter.
 • Godt grep.

Ulemper

 • Litt høyt støynivå.
 • Pulsbelte medfølger ikke.

3. X-Erfit Row 250

BESTE BUDSJETTVALG - X-Erfit Row 250

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
x-erfit row 250
Motstandstype: Magnetisk Antall motstandsnivåer: 16 Innebygd treningscomputer: Ja Pulsmåler: Nei Transporthjul: Ja Sammenleggbar: Ja Produktvekt: 27 kg Maksimal brukervekt: 110 kg Mål: 189 x 50 x 66 cm

X-Erfit Row 250 er en oppgradering av den svært populære forgjengeren, Row 200. Produsenten har holdt seg på samme fornuftige prisnivå, men romaskinen kommer likevel med noen betydelige oppgraderinger.

Dobbelt så mange motstandsnivåer

Det første vi legger merke til er antallet motstandsnivåer. Her har X-Erfit slått til med en real oppgradering, og Row 250 har faktisk dobbelt så mange motstandsnivåer som forgjengeren.

Når du trener på romaskinen får du altså 16 motstandsnivåer å velge blant. Her er det lagt til rette for både intensive intervalløkter og langkjøring. Ellers er motstandsjusteringen fortsatt manuell, slik som med Row 200. I praksis vil det si at motstanden justeres via et dreiehjul på fremsiden av romaskinen, som er helt standard på romaskiner i dette prissjiktet.

Magnetisk motstand gir lavt støynivå

Slik som med Row 200 er også Row 250 utstyrt med magnetisk motstand. Fordelen med denne motstandstypen er at romaskinen vil gi fra seg lite støy sammenlignet med andre motstandstyper. Med Row 250 vil du samtidig kunne få jevne rotak, og magnetisk motstand er som oftest det som anbefales til nybegynnere på romaskinen.

Med 16 motstandsnivåer, lavt støynivå, en fornuftig pris og jevne rotak er Row 250 kort og godt et utmerket nybegynnervalg!

Samme treningscomputer som forgjengeren

Utseendemessig er treningscomputeren så godt som identisk med den tidligere modellen. Innmaten ser også ut til å være den samme – i hvertfall er funksjonsnivået tilnærmet likt.

Med Row 250 kan du velge mellom 6 forskjellige funksjoner på computeren. For å velge funksjon trykker du på knappen merket MODE, som vil vise alle de mulige funksjonene på displayet.

Funksjonene du kan velge blant er tidsbruk, antall rotak, antall rotak per minutt, distanse, kaloriforbruk og odometer (som viser den virtuelle distansen).

Litt lengre skinne

Selve sittestillingen på forgjengeren, Row 200, ble omtalt som behagelig. Det er ingen grunn til å forvente at Row 250 skal gjøre det noe dårligere her. Faktisk har X-Erfit valgt å gjøre aluminiumsskinnen enda litt lengre, og romaskinen har nå en total lengde på 189 centimeter.

Den maksimale brukervekten er 110 kg. Romaskinen er derfor godt egnet til de aller fleste, men vi skulle gjerne sett at X-Erfit klarte å gjøre brukervekten enda litt høyere.

Selv om Row 250 fremstår som litt enklere enn mange andre romaskiner, er dette et godt valg for nybegynneren – og for deg som ikke vil tømme hele sparekontoen. Romaskinen er enkel i bruk, og treningsøktene kan faktisk bli riktig så intense!

Oppsummert

X-Erfit Row 250 er en oppgradering av den populære forgjengeren, Row 200. Prisnivået er fortsatt svært fornuftig, og antallet motstandsnivåer er doblet!

Fordeler

 • Lav pris.
 • 16 motstandsnivåer.
 • Tar lite plass.
 • Lav vekt.
 • Sammenleggbar.
 • Praktiske transporthjul.
 • Lavt støynivå.

Ulemper

 • Mangler pulsmåler.
 • Litt lite display på computeren.

4. Kingsmith RowingPad Pro

BESTE VANNROMASKIN - Kingsmith RowingPad Pro

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Kingsmith Rowingpad Pro Test
Motstandstype: Vann Antall motstandsnivåer: Autoregulert Innebygd treningscomputer: Ja Antall treningsprogrammer: Ingen Pulsmåler: Nei Transporthjul: Ja Sammenleggbar: Ja Produktvekt: 30 kg Maksimal brukervekt: 120 kg Mål: 206 x 50 x 58 cm

Kingsmith RowingPad Pro er en ny romaskin på markedet. Leverandøren har hatt stor suksess med den sammenleggbare tredemøllen, WalkingPad Pro og nå er de altså ute med en sammenleggbar romaskin.

Vannbasert motstand gir god følelse

RowingPad Pro er utviklet i samarbeid med utøvere på elitenivå og trenere. Fokuset har vært å få treningen med romaskinen mest mulig autentisk og realistisk.

Når du ror, vil padleårene i vanntanken rotere. Lyden kan minne om lyden man hører når man er ute på vannet og ror, og den gir faktisk en helt egen stemning. I tillegg vil motstanden minne mer om ekte roing.

Innebygd treningscomputer med nyttig informasjon

Romaskinen er utstyrt med en ledskjerm som går på batteri. Disse følger med i esken når du kjøper romaskinen.

I det du begynner å ro, vil skjermen starte opp og vise gi deg informasjon om hastighet, antall rotak, rotak per minutt, kaloriforbruk, tid og distanse. Det er altså ikke pulsmåler. Om du ønsker å følge med pulsen, må du derfor ha egen pulsmåler i form av en klokke eller annet.

Robust konstruksjon

RowingPad Pro er laget for å tåle høy intensitet og tøffe treningsøkter. Vi liker at den kan foldes sammen tre ganger. Selv om den tar litt mer plass enn andre sammenleggbare romaskiner i bredden, føler vi likevel at den overhodet ikke er altfor plasskrevende.

I tillegg er det svært lett å folde den både ut og sammen. Det gjøres ved å ta tak i et håndtak med én hånd, og deretter løfte den på plass. Foran finner du to hjul, så du enkelt kan flytte den vekk når den ikke er i bruk.

Lite vedlikehold og enkel montering

Du trenger ikke å være redd for mye vedlikehold med en RowingPad Pro i hus. Romaskinen er laget av robust tre og metall. Det eneste du må passe på, er å ha i litt algedrepende væske i vanntanken. I pakken får du væske som holder til 2 vannfyllinger.

Samtidig er det svært enkelt å montere RowingPad Pro. Her trenger du strengt talt kun å feste et par skruer!

Oppsummert

RowingPad Pro er en praktisk og solid romaskin, med vannbasert motstand.

Den vannbaserte motstanden gir en realistisk rofølelse, og designet er stilig!

Fordeler

 • Stilig design.
 • Svært enkel montering.
 • Lite vedlikehold.
 • Robust konstruksjon.
 • Realistisk rofølelse.
 • App og treningscomputer.
 • Medfølgende vannpumpe.

Ulemper

 • Ingen pulsmåler eller treningsprogrammer.
 • Merkelig plassering av LCD-display.
 • Litt mørkt display.
 • Høyere støynivå enn magnetiske romaskiner.

5. Infico E1

BESTE MELLOMVALG - Infico E1

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Infico E1
Motstandstype: Magnetisk Antall motstandsnivåer: 6 nivåer Innebygd treningscomputer: Ja Antall treningsprogrammer: Ingen Pulsmåler: Nei Transporthjul: Ja Sammenleggbar: Ja Produktvekt: 28 kg Maksimal brukervekt: 150 kg Mål: 175 x 59 x 49 cm

Infico E1 er et særdeles godt valg for deg som har begrenset med plass til rådighet. Støynivået er overraskende lavt, og konstruksjonen fremstår som stødig og robust!

Lavt støynivå med elektromagnetisk motstand

Likt som de aller fleste andre romaskinene i dette prissjiktet er Infico E1 også utstyrt med elektromagnetisk motstand. Dette byr på fordeler i form av jevn motstand og lavt støynivå, samtidig som man enkelt kan justere mellom ulike motstandsnivåer.

Totalt finner man 6 ulike nivåer. Utvalget er altså ikke like godt som det man ser hos premium-modellene, som typisk gir 8 – 10 ulike motstandsnivåer å velge mellom. Til gjengjeld føles likevel rotakene jevne og behagelige. Samtidig er faktisk motstanden riktig så tung på 6. nivå, og det er lagt godt til rette for både rolige og intensive treningsøkter!

Vi savner enkelte funksjoner

Etter vår test sitter vi igjen med et inntrykk av at funksjonsnivået til Infico E1 er greit nok. Dette er på langt nær av de mest avanserte treningscomputerne på markedet, og vi må ærlig innrømme at vi savner enkelte funksjoner, slik som pulsnivå og kaloriforbruk.

Blant funksjonene på computeren finner man antall rotak, rotak per minutt, distanse, tidsbruk og sekunder per 500 meter. Nøyaktig hvor interessant den sistnevnte funksjonen er kan vel diskuteres, men vi noterer oss hvertfall at den er der.

På den positive siden er det enkelt å justere motstanden via betjeningspanelet, samtidig som LED-displayet er godt belyst!

Omtalt som verdens minste romaskin

Infico E1 er tidligere blitt omtalt som verdens minste romaskin. Romaskinen er altså meget plassbesparende, og konstruksjonen fremstår som velbygd og robust.

For å bidra til bedre stabilitet har Infico valgt å benytte seg av 2 aluminiumsskinner, hvor setet festes på innsiden av hver skinne. Etter vår mening er dette et godt valg, og man legger faktisk merke til at setet sitter riktig så stabilt mens man ror.

Til tross for at egenvekten er relativt lav (28 kg), merker vi heller ikke noe spesielt av dette på kvaliteten. Rammen fremstår som robust, og vi har tro på at dette er et treningsverktøy som kan være med oss i mange år fremover.

Absolutt alt er likevel ikke helt positivt. Vi opplever tidvis at låsemutterne for foldemekanismen setter seg fast, og vi må kløne litt med mutterne før vi får slått romaskinen helt ut. Ikke et enormt problem i det store og hele, men vi ser likevel et lite forbedringspotensiale på låsemekanismen.

Kort oppsummert

Infico E1 er en praktisk og letthåndterlig romaskin som leveres med 6 ulike motstandsnivåer. Vi er fornøyde med det lave støynivået, og sitter igjen med et inntrykk av at selve konstruksjonen er robust og stabil.

Den innebygde treningscomputeren har greit med funksjoner, og romaskinen tar svært lite plass når den er foldet sammen. Gitt det fornuftige prisnivået er Infico E1 så absolutt et godt valg til hjemmegymmet!

Obs: Du kan lese hele vår test av Infico E1 her!

Fordeler

 • Svært plassbesparende.
 • Sammenleggbar.
 • God motstand.
 • Lavt støynivå.
 • Robust konstruksjon.
 • Enkel montering.

Ulemper

 • Ingen pulsmåler.
 • Kunne hatt flere motstandsnivåer.
 • Låsemuttere til foldemekanismen setter seg tidvis fast.

6. Reebok Rower GR

Reebok Rower GR

4.6
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Reebok Rower GR
Motstandstype: Magnetisk Antall motstandsnivåer: 16 Innebygd treningscomputer: Ja Antall treningsprogrammer: 17 Pulsmåler: Ja Transporthjul: Ja Sammenleggbar: Ja Produktvekt: 36 Maksimal brukervekt: 120 Mål: 198 x 48 x 82 cm

Reebok Rower GR minner mye om Reeboks flaggskip, Rower ZJET. Hvordan kommer romaskinen ut i vår test?

Svinghjul som veier 6 kg

Rower GR er en stabil romaskin, som leveres med et svinghjul på 6 kg. I praksis fører dette til en stabil robevegelse, noe som i praksis gjør at du unngår ubehagelige «rykk og napp» underveis i treningsøkten.

Selve motstandssystemet er basert på elektromagnetisk motstand, som utvilsomt er det mest stillegående motstandssystemet. Motstanden kan enkelt justeres mellom hele 16 ulike motstandsnivåer, og du kan derfor enkelt variere belastningen gjennom treningsøkten.

16 treningsprogrammer på computeren

Totalt er den innebygde treningscomputeren utstyrt med 16 forhåndsinstallerte programmer, samt et helt eget pulsstyrt treningsprogram. Det pulsstyrte programmet krever at du kobler til den trådløse pulsmåleren, og vi skulle derfor gjerne sett at det trådløse pulsbeltet var inkludert i prisen.

Utover dette har den integrerte treningscomputeren funksjoner for både tid, hastighet, frekvens og kaloriforbruk. Vi skulle forøvrig gjerne sett at den innebygde LCD-skjermen var noe større, og vi savner som nevnt et trådløst pulsbelte – som må kjøpes separat.

Ergonomisk utforming på romaskinen

Reebok Rower GR skiller seg også spesielt ut når det kommer til den ergonomiske utformingen. Det ergonomiske og buede setet gir en behagelig sittestilling, og de justerbare stroppene på fotholderne gjør at du enkelt kan finne den sittestillingen som passer deg og din kropp.

Reebok Rower GR har en total vekt på 36 kg, og kan enkelt slås sammen dersom den ikke skal brukes på en stund – og leveres også med transporthjul, slik at romaskinen enkelt kan settes til side når den ikke er i bruk.

Kort oppsummert

Reebok Rower GR er en praktisk og stabil romaskin, som leveres med et solid utvalg av ulike treningsprogrammer.
Den elektromagnetiske motstanden gjør dette til en behagelig og stillegående romaskin, og det store utvalget av motstandsnivåer gir deg mange variasjonsmuligheter.

Fordeler

 • Letthåndterlig.
 • Stabil konstruksjon.
 • Stillegående.
 • Mange motstandsnivåer.
 • 16 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.
 • Pulsstyrt treningsprogram.
 • Behagelig sete.

Ulemper

 • Lite treningsdisplay.
 • Trådløst pulsbelte medfølger ikke.

7. DKN R-320

DKN R-320

4.6
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
DKN R-320
Motstandstype: Luft Antall motstandsnivåer: Trinnløs Innebygd treningscomputer: Ja Antall treningsprogrammer: Ingen Pulsmåler: Nei Transporthjul: Ja Sammenleggbar: Ja Produktvekt: 39 kg Maksimal brukervekt: 130 kg Mål: 217 x 50 x 88

DKN R-320 er en brukervennlig romaskin, som passer godt for deg som er på utkikk etter ditt første kardioapparat, og som samtidig er opptatt av kvalitet.

Luftmotstanden føles realistisk

Romaskinen er utstyrt med luftmotstand, og robevegelsen vil dermed oppleves som svært jevn og realistisk. Sammenlignet med magnetisk motstand vil rotakene i de fleste tilfeller oppleves som mer skånsomme, uten ubehagelige rykk og napp.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på selve motstandsjusteringen. Det trinnløse motstandssystemet fører til at motstanden automatisk øker etterhvert som du tar i mer, og treningsøktene kan dermed potensielt bli svært intense.

Lettlest og oversiktlig treningscomputer

DKN R-320 har en lettlest og oversiktlig treningscomputer, som viser informasjon om tilbakelagt distanse, antall rotak, kaloriforbruk og tidsbruk. Den er dessverre ikke utstyrt med støtte for pulsmåling, og vi savner også noen forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

Vi synes allikevel romaskinen er et godt valg, mye på bakgrunn av den trinnløse luftmostanden – kombinert med den lange skinnen, og de godt polstrede håndtakene.

Robust stålkonstruksjon

DKN R-320 føles veldig stabil med sin robuste stålkonstruksjon, samtidig som den har et pent design. Den tilbyr veldig god komfort med et behagelig sete og håndgrep i gummi. Dette gjør den svært god på lengre treningsøkter.

Samtidig er den sammenleggbar, sånn at den enkelt kan foldes sammen og gjemmes unna når den ikke er i bruk.

Kort oppsummert

DKN R-320 er et enkelt og rimelig valg for deg som er på utkikk etter en behagelig romaskin. Den luftbaserte motstanden gir en realistisk rofølelse, og den innebygde treningscomputeren fremstår som svært oversiktlig.

Fordeler

 • Trinnløs motstandsjustering.
 • Naturtro rofølelse.
 • Brukervennlig treningscomputer.
 • Godt polstrede håndtak.
 • Sammenleggbar og letthåndterlig.
 • Pent design!

Ulemper

 • Mangler pulsmåler.
 • Ingen treningsprogrammer.
 • Noe høyere støynivå enn magnetiske romaskiner.

8. Tunturi R20 Competence

Tunturi R20 Compentence

4.6
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Tunturi R20 Compentence
Motstandstype: Magnetisk Antall motstandsnivåer: 8 Innebygd treningscomputer: Ja Antall treningsprogrammer: 3 Pulsmåler: Nei Transporthjul: Ja Sammenleggbar: Ja Produktvekt: 32 kg Maksimal brukervekt: 135 kg Mål: 209 x 54 x 80 cm

Tunturi R20 Compentence er en enkel og letthåndterlig romaskin, og er et godt alternativ for deg som skal gå til innkjøp av din første romaskin.

Kan justere mellom 8 nivåer

Romaskinen har en magnetisk motstand, noe vi liker godt pga det lave støynivået det gir. Den har et svinghjul på 6 kg, og den gir 8 ulike motstandsnivåer. Disse kan enkelt justeres via dreiehjulet foran ved bena.

Som tidligere nevnt, vil ikke magnetisk motstand gi den mest realistiske ro-følelsen. Likevel er den behagelig i bruk over tid!

Kun 3 treningsprogrammer

Til tross for det relativt lave prisnivået, leveres R20 med en nokså avansert treningscomputer. Den har funksjoner for både tid, distanse, kaloriforbruk, antall rotak og støtte for pulsmåling.

Pulsmålingene gjennomføres via den trådløse pulsmottakeren. Vi skulle for øvrig ønske at det trådløse pulsbeltet fulgte med i prisen.

R20 er også utstyrt med 3 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, som hjelper deg med å komme i gang med treningen. Vi skulle likevel gjerne sett at det var noe bedre utvalg, men priser oss samtidig lykkelige for at det i det minste følger med noen treningsprogrammer.

Inkludert i treningsprogrammene er også en Fitness-test som gjør at du kan følge med på utviklingen din underveis i treningen.

Maksimal brukervekt på 135 kg

Romaskinen er solid og stødig, til tross for at den har en lav totalvekt på 32 kg. Med en maksimal brukervekt på 135 kg kan denne brukes av de aller fleste.

Den er enkel å håndtere, og romaskinen er utstyrt med praktiske transporthjul. Samtidig er den også sammenleggbar. Dette gjør det enkelt å stue den vekk når treningsøkta er over!

Kort oppsummert

Tunturi R20 Compentence er et solid valg for deg som er på utkikk etter en enkel og pålitelig romaskin. Motstanden kan justeres mellom 8 ulike nivåer, og den innebygde treningscomputeren har støtte for pulsmåling via et trådløst pulsbelte.

Fordeler

 • Letthåndterlig.
 • Allsidig.
 • 8 motstandsnivåer.
 • Lavt støynivå.
 • Støtte for trådløs pulsmåling.

Ulemper

 • Mangler pulsmåler.
 • Litt få treningsprogrammer.

9. Abilica WinRower 2.0

Abilica WinRower 2.0

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Abilica WinRower
Motstandstype: Magnetisk Antall motstandsnivåer: 16 Innebygd treningscomputer: Ja Antall treningsprogrammer: 12 Pulsmåler: Ja Transporthjul: Ja Sammenleggbar: Ja Produktvekt: 33 kg Maksimal brukervekt: 130 kg Mål: 222 x 51 x 98 cm

Abilica WinRower 2 er spesielt designet til hjemmebruk, og romaskinen er derfor både plassbesparende og letthåndterlig.

Magnetisk motstand med lavt støynivå

WinRower 2.0 er utstyrt med magnetisk motstand. Dette gir ikke den mest realistiske rofølelsen, men til gjengjeld er støynivået svært lavt. En av de største fordelene med WinRower 2.0 er nok likevel antallet motstandsnivåer. Her kan du velge blant hele 16 ulike nivåer!

WinRower 2.0 utkonkurrerer faktisk de aller fleste konkurrentene i denne prisklassen når det kommer til variasjonsmuligheter.

12 treningsprogrammer hjelper deg i gang

Den innebygde treningscomputeren gir nyttig informasjon om blant annet tid, distanse, hastighet og kaloriforbruk. Samtidig gjør de 12 treningsprogrammene at du enkelt kommer i gang med treningen.

I tillegg til dette er WinRower utstyrt med en innebygd trådløs pulsmottaker.
Den trådløse pulsmottakeren gir også mulighet for visning av pulsnivå gjennom hele treningsøkten.

Dette er noe av det som gjør at WinRower 2.0 skiller seg litt ut fra konkurrentene. Det setter vi pris på!

På den negative siden skulle vi gjerne sett at LCD-displayet til computeren var noe større.

Setestamme i aluminium

Et stort pluss med WinRower 2.0 er den robuste konstruksjonen. Videre gir setestammen i aluminium gir en behagelig bevegelse under hele treningsøkten.

Med transporthjul og mulighet for å folde den sammen er det et praktisk innslag til treningsrommet. Romaskinen veier ikke mer enn 33 kg, og med en maksimal brukervekt på 130 kg er dette en allrounder som passer de aller fleste av oss.

Oppsummert

Abilica WinRower 2.0 er kort og godt en solid romaskin til hjemmebruk! Her kan man slå to fluer i en smekk ved at man både kan trene kondisjon og styrke. En god allrounder til en fornuftig pris.

Fordeler

 • Plassbesparende og letthåndterlig.
 • 16 motstandsnivåer
 • Trådløs pulsmottaker
 • Solid konstruksjon
 • Forhåndsinstallerte treningsprogrammer.
 • Lavt støynivå.
 • Avansert treningscomputer.

Ulemper

 • Displayet kunne vært større.
 • Pulsbelte medfølger ikke.

10. inSPORTline Incondi RW60

inSPORTline InCondi RW60

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
inSPORTline Incondi RW60
Motstandstype: Elektromagnetisk Antall motstandsnivåer: 16 Innebygd treningscomputer: Ja Antall treningsprogrammer: 14 Pulsmåler: Ja Transporthjul: Ja Sammenleggbar: Ja Produktvekt: 33 kg Maksimal brukervekt: 150 kg Mål: 223 x 50 x  96 cm

inSPORTline er ikke av de mest kjente leverandørene her i landet, men har likevel lang erfaring med utvikling av treningsapparater av høy kvalitet.

En stillegående romaskin

InCondi RW60 føyer seg inn i rekken av gode treningsmaskiner, og er et solid valg for deg som er på utkikk etter en funksjonsrik og stillegående romaskin.

Den elektromagnetiske motstanden kan justeres mellom totalt 16 ulike motstandsnivåer, som enkelt stilles inn via de intuitive hurtigtastene på treningscomputeren. Her får man altså gode valgmuligheter for motstand, og motstandstypen sørger samtidig for at romaskinen gir fra seg lite støy i bruk.

På den negative siden vil likevel ikke den elektromagnetiske motstanden gi like realistisk rofølelse som eksempelvis luftbasert motstand.

Innebygd støtte for pulsmåling

Selve computeren fremstår som svært gjennomtenkt og brukervennlig, og tilbyr et hav av nyttige funksjoner. Vi nevner blant annet tid, distanse, kaloriforbruk, antall rotak, klokkevisning og pulsmåling.

Pulsen kan enkelt måles via den trådløse pulsmottakeren, og vi i redaksjonen setter stor pris på at inSPORTline har valgt å levere romaskinen med pulsbelte inkludert i prisen.

Utover dette har treningscomputeren en innebygd temperaturmåler, som enkelt og greit viser temperaturen i rommet du trener – uten at vi helt ser det store bruksområdet for denne funksjonen.

Med InCondi RW60 har inSPORTline valgt å tilrettelegge for variert og interaktiv trening, og computeren leveres derfor med 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

Enkel å sette til side

Romaskinen er sammenleggbar, og de innebygde transporthjulene gjør det svært enkelt å sette den til side når den ikke er i bruk. InCondi RW60 veier 33 kg, og er derfor ikke spesielt tung å håndtere. Samtidig er den maksimale brukervekten hele 150 kg. Dette liker vi!

Kort oppsummert

inSPORTline Incondi RW60 er en funksjonsrik romaskin, som leveres med hele 16 ulike motstandsnivåer. Den elektromagnetiske motstanden gir fra seg lite støy, og romaskinen kan enkelt slås sammen for å begrense plassbruken!

Fordeler

 • Funksjonsrik treningscomputer.
 • Leveres med trådløst pulsbelte.
 • Lavt støynivå.
 • Sammenleggbar.
 • Høy maksimal brukervekt.

Ulemper

 • Svinghjul kunne vært noe tyngre.

11. Master R6030

Master R6030

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Master R6030
Motstandstype: Magnetisk og luft Antall motstandsnivåer: 16 Innebygd treningscomputer: Ja Antall treningsprogrammer: 15 Pulsmåler: Ja Transporthjul: Ja Sammenleggbar: Ja Produktvekt: 40 kg Maksimal brukervekt: 135 kg Mål: 237 x 50 x 91 cm

Master R6030 er en romaskin spesielt tilpasset til hjemmebruk. Denne passer godt til både nybegynnere og de mer erfarne mosjonistene!

Kombinert magnet- og luftmotstand

R6030 er utstyrt med motorstyrt magnetbrems kombinert med luftmotstand. Denne kombinasjonen gir deg mulighet til å trene med kraftig motstand. Her kan du utvilsomt kjøre på med en heftig treningsøkt.

Denne romaskinen gir virkelig en naturtro følelse av roing. Sett opp mot de andre konkurrentene er dette et solid salgsargument. Dette liker vi!

15 treningsprogrammer på computeren

LCD-skjermen på fremsiden av romaskinen viser nyttig informasjon, slik som tid, distanse, hastighet, puls og kaloriforbruk. Med 15 forhåndsinstallerte treningsprogrammer kommer du enkelt i gang med treningsøkten.

Innebygd i romaskinen finnes også en trådløs pulsmottaker, som enkelt kan kobles opp mot et pulsbelte. Pulsbeltet må for øvrig kjøpes separat.

R6030 får likevel noe trekk i vår test på bakgrunn av treningscomputeren. Displayet til computeren virker rett og slett noe uoversiktlig, og det er vanskelig å lese informasjonen.

Høyere sittestilling enn normalt

Årsaken til den naturtro roingen er delvis på grunn av konstruksjonen. Med R610 har du en høyere sittestillling (50 cm). Samtidig er det mindre avstand mellom fotpedalene. Dette gjør at man sitter slik man gjør ved tradisjonell roing!

Dette er altså en stabil og velbygd romaskin som er mer enn god nok for hjemmebrukeren, både for korte og lengre økter. R610 kommer i full lengde, som betyr at også høye personer kan bruke den uten problemer. Romaskinen er samtidig letthåndterlig, og kan enkelt legges sammen når den ikke skal brukes på en stund.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på transporthjulene. På undersiden av romaskinen finner man faktisk 4 hjul. Dette gjør det enkelt å flytte på romaskinen, uavhengig av om den er foldet sammen eller ei!

Utover dette er produktvekten 40 kg, og den maksimale brukervekten er 135 kg.

Kort oppsummert

Dette er en romaskin som passer greit både for nybegynneren og den mer erfarne mosjonisten. Solid konstruksjon!

Fordeler

 • Solid konstruksjon.
 • Kraftig motstand.
 • 15 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.
 • Trådløs pulsmottaker.
 • Sammenleggbar.

Ulemper

 • Pulsbelte må kjøpes separat.
 • Uoversiktlig display.
 • Noe unøyaktig treningscomputer.

12. Nordic 205 Rower

Nordic 205 Rower

3.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
nordic 205 rower
Motstandstype: Magnetisk Antall motstandsnivåer: 8 Innebygd treningscomputer: Ja Antall treningsprogrammer: Ingen Pulsmåler: Nei Transporthjul: Ja Sammenleggbar: Ja Produktvekt: 27 kg Maksimal brukervekt: 110 kg Mål: 189 x 50 x 66 cm

Nordic 205 Rower er en rimelig romaskin som leveres med enkle funksjoner.

8 ulike motstandsnivåer

205 Rower har magnetisk motstand, og med et svinghjul på 6 kg får du 8 ulike motstandsnivåer. Disse justeres manuelt med et praktisk dreiehjul foran ved bena.

Kun de funksjonene du trenger

For å sikre en lav pris, har Nordic valgt å utstyre romaskinen kun med de funksjonene du faktisk trenger for å gjennomføre en fullverdig treningsøkt. Det innebygde displayet viser nyttig informasjon om treningsøkten. Vi nevner blant annet tid, distanse, antall rotak og kaloriforbruk.

Vi skulle for øvrig gjerne sett at romaskinen hadde pulsmåler, og lydnivået kunne med fordel vært noe lavere. Samtidig kunne også den innebygde LCD-skjermen vært noe større.

Lav vekt på romaskinen

Romaskinen er smidig og kompakt. Setet glir lett på aluminiumsskinnen, og rofølelse føles behagelig. Med en vekt på kun 27 kilo er Nordic 205 enkel å håndtere. Vi setter også pris på at den er sammenleggbar, slik at den enkelt kan settes til side når den ikke er i bruk.

Den maksimale brukervekten er 110 kg. Tilstrekkelig, men vi skulle gjerne sett at romaskinen taklet noen kilo til.

Setet bør også nevnes. Det er rett og slett litt for hardt, og etter en 20-minutters treningsøkt kjenner vi at det begynner å bli litt ubehahgelig!

Kort oppsummert

Oppsummert er Nordic 205 Rower en god romaskin som passer de aller fleste. Prisen er god og rofølelsen er behagelig!

Fordeler

 • God pris.
 • Lav vekt.
 • Sammenleggbar.
 • 8 motstandsnivåer.

Ulemper

 • Mangler pulsmåler.
 • Lydnivået kunne vært lavere.
 • Hardt sete.

Romaskin Test: Nyttig å vite

Treningscomputer

Treningscomputer: De aller fleste romaskiner leveres med en innebygd treningscomputer. I vår romaskin test har vi tatt høyde for treningscomputerne.

Forskjellene ligger i hvor avanserte disse computerne er. De vanligste funksjonene er visning av tid, antall rotak, distanse, hastighet og kaloriforbruk.

De mest avanserte modellene leveres gjerne med innebygde treningsprogrammer i tillegg.

For vår del er det også et stort pluss om romaskinen har trådløs pulsmottaker!

Brukervennlighet

Brukervennlighet: Å bruke en romaskin er ikke spesielt vanskelig. Man setter seg ned, griper tak i rohåndtaket og setter i gang.

Det er likevel en del forskjeller om man ser på brukervennligheten. Mye av dette går på hvor godt treningscomputeren fungerer. Optimalt sett bør den være enkel å bruke, og teksten på LCD-displayet bør være tydelig.

Det er også et stort pluss for brukervennligheten om romaskinen er enkel å folde sammen og sette til side!

Vekt

Vekt: En romaskin veier stort sett alt fra 20 – 40 kilo. I vår romaskin test har vi bemerket oss at det stort sett er de mest kostbare modellene som også veier mest.

De tyngste modellene er typisk de som også er mest solide. Husk at du faktisk skal sitte å ro på maskinen. Den bør derfor stå stødig og godt på underlaget.

Produktvekten er i mange tilfeller også et mål på hvor robust konstruksjonen er. Generelt er maskinen mer solid desto tyngre den er.

Romaskin brukervekt

Maksimal brukervekt: Den maksimale brukervekten er naturligvis en viktig faktor. Dette har vi naturligvis tatt høyde for i vår romaskin test.

Ofte har faktisk romaskinene litt lav maksimal brukervekt. Enkelte modeller takler kun 90 – 100 kg.

Når du skal kjøpe en romaskin er det derfor viktig at du ser på dette. Optimalt sett bør du ha litt ekstra margin på brukervekten.

På denne måten sikrer du at romaskinen kan brukes uansett om det kommer på noen ekstra kilo over tid!

Støynivå

Støynivå: Støynivået avhenger i stor grad av hvilket motstandssystem som benyttes.

De magnetiske romaskinene er ofte de som er mest stillegående. Luftmotstanden gir også fra seg relativt lite støy, mens maskinene med vannmotstand typisk støyer mest.

Transporthjul

Transporthjul: For at du enkelt skal kunne sette romaskinen til side bør den ha innebygde transporthjul.

Dette er spesielt viktig om du har lite med plass til rådighet. Da kan du enkelt flytte romaskinen vekk når du er ferdig med treningsøkten.

Oftest er også romaskiner på privatmarkedet mulig å folde sammen. Kombinert med et transporthjul blir det enkelt å håndtere maskinen!

Vedlikehold

Vedlikehold: Som regel følger det med en detaljert bruksanvisning som sier hva slags vedlikehold som er nødvendig.

Om romaskinen har svinghjul bør du passe på å rengjøre området rundt hjulet jevnlig. Dette øker levetiden og gir jevnere rotak.

Enkelte modeller må også vedlikeholdes ved at de smøres med olje en gang i blant.

Du bør også jevnlig stramme til skruene litt slik at romaskinen står så stødig som mulig.

Pris

Pris: Romaskiner koster som regel alt fra 5.000 til godt over 10.000 kroner.

De mest avanserte modellene har naturligvis en høyere prislapp, og generelt sett er kvaliteten bedre på disse.

Som vi har sett i denne testen finnes det likevel mange gode budsjettvalg!

Ulike typer romaskiner

Det skilles hovedsakelig mellom 3 ulike typer romaskiner. I vår romaskin test har vi inkludert alle typene.

Forskjellen mellom romaskinene er motstandssystemet. Motstanden kan enten være magnetisk, vann- eller luftbasert.

Magnetisk motstand

En romaskin med magnetisk motstand benytter seg av magneter for å skape motstand mens du ror. Når du drar i rohåndtaket vil et svinghjul på innsiden av romaskinen beveges, og det er avstanden mellom magnetene og svinghjulet som avgjør hvor tung motstanden er.

Fordeler med magnetisk motstand

 • Stillegående. Magnetiske romaskiner er stort sett veldig stillegående. Bremsingen av svinghjulet er kontaktløs, og romaskinen gir derfor fra seg lite støy når den er i bruk.
 • Jevn motstand. Motstanden på en elektromagnetisk romaskin er jevn gjennom hele bevegelsen. Spesielt for nybegynnere er dette en fordel.
 • Justerbar motstand. Med magnetisk motstand kan motstandsnivået manuelt justeres.

Ulemper med magnetisk motstand

Ulempen med magnetiske romaskiner er hovedsakelig at du ikke får en realistisk rofølelse. Treningsøkta kan bli like effektiv, men den vil altså ikke minne om «ekte roing».

Luftbasert motstand

Romaskiner med luftmotstand bruker et svinghjul med rotorblader for å skape motstand mens du ror. For å justere motstanden brukes som oftest luftehull ved rotorbladene for å justere lufttilførselen.

Fordeler med luftmotstand

 • Dynamisk motstand. Med luftbasert motstand kan motstanden justeres automatisk basert på hvor raskt du ror.
 • Mer realistisk. Rofølelsen vil være mer realistisk på en luftbasert romaskin kontra en romaskin med magnetisk motstand.

Ulemper med luftmotstand

 • Støynivå. En romaskin med luftmotstand vil gi fra seg mer støy når den er i bruk enn en magnetisk romaskin.
 • Mindre brukervennlig justering av motstand. Mange synes justering av motstanden er litt mindre brukervennlig på en luftbasert romaskin.

Vannbasert motstand

En romaskin med vannmotstand fungerer ganske så likt som luftbaserte romaskiner. Forskjellen er at det brukes vann til å generere motstanden, ikke luft.

Fordeler med vannmotstand

Hovedsakelig er det én stor fordel med vannbaserte romaskiner.

En romaskin med vannmotstand vil utvilsomt gi den mest realistiske rofølelsen. Vannmotstand er et godt valg for deg som vil trene på ekte roing.

Ulemper med vannmotstand

 • Støynivå. En vannbasert romaskin har høyere støynivå enn luftbaserte og magnetiske romaskiner.
 • Justering av motstand. Justering av motstanden er mindre brukervennlig på en vannbasert romaskin.
 • Vedlikehold. Det kreves ofte mer vedlikehold på denne typen romaskiner, spesielt sett i forhold til magnetiske romaskiner.

Fordeler med å trene på en romaskin

Samtidig som vi har gjennomgått produktene i vår romaskin test har vi sett nærmere på noen av de største fordelene med å trene på en romaskin.

Mange tror at det å trene på en romaskin er mye mindre effektivt enn eksempelvis en tredemølle. Men er det egentlig slik? Og hvilke fordeler får man av å trene på en romaskin?

romaskin fullkroppsøkt

Trener hele kroppen: I vår romaskin test har det vært helt tydelig at en romaskin trener hele kroppen.

Mens du ror på romaskinen vil musklene i både ben, armer, rygg og kjerne bli aktivert.

Sammenlignet med løping er faktisk roing mer effektivt om man ser på antall muskelgrupper som blir trent.

De fleste treningsapparatene hvor man trener kondisjon vil hovedsakelig aktivere musklene i underkroppen. Slik er det heldigvis ikke med en romaskin!

kondisjon

Bedre kondisjon: Med en romaskin trener du ikke bare styrke. Trening på en romaskin er også en knallgod metode for å forbedre kondisjonen og utholdenheten.

Når du ror vil hjertet måtte jobbe hardere for å forsyne musklene med oksygenrikt blod. Med tung nok motstand kan du faktisk få en real kardio-økt på romaskinen!

forbrenning av kalorier

Forbrenning: Trening på en romaskin er en effektiv måte for å forbrenne kalorier.

Du forbrenner riktig nok litt færre kalorier enn du gjør på en tredemølle, men til gjengjeld synes mange at det rett og slett er morsommere å trene på en romaskin.

Det er heller ikke spesielt store forskjellen på antallet kalorier du forbrenner. Fordelen med romaskinen er at flere muskelgrupper aktiveres, som gjør at forbrenningen øker.

skånsom trening

Skånsom trening: Sammenlignet med mange andre kardio-økter vil en økt på romaskinen være langt mer skånsom for ledd og knær.

En romaskin er det som kalles for low impact-trening. Det vil si at det legges liten belastning på ledd og knær.

Sammenlignet med løping er trening på en romaskin helt overlegen om man vil unngå belastningsskader på sikt.

kjernemuskulatur

Styrker kjernemuskulaturen: Svært mange sliter med dårlig holdning, som igjen resulterer i problemer med både rygg og nakke.

Mye av årsaken er nok at mange tilbringer store deler av dagen sittende foran en PC-skjerm, eller med nesa ned i mobilen.

I vår romaskin test har vi lagt merke til at kjernemuskulaturen virkelig får kjørt seg på romaskinen. En sterk kjernemuskulatur kan bidra til bedre holdning, og redusere risikoen for ryggproblemer på sikt.

tilpasning av romaskin

Enkel tilpasning: Sammenlignet med mange andre treningsformer er det enkelt å tilpasse belastningen på en romaskin.

De aller fleste romaskinene gir deg mulighet til å justere motstandsnivået, slik at treningen kan tilpasses alle ferdighetsnivåer.

Enkelte romaskiner leveres også med innebygde treningsprogrammer, slik at du kan variere treningen og enklere holde motivasjonen oppe.

Hva trener man på en romaskin?

Når du trener på en romaskin vil så godt som alle musklene i kroppen få kjørt seg. Her vil både overkroppen, underkroppen og kjernemuskulaturen aktivt måtte jobbe gjennom hele treningsøkta på romaskinen.

Musklene i underkroppen

Når du sparker fra på romaskinen vil musklene på fremsiden av låret aktiveres. Dette er altså når du retter ut beina på romaskinen.

På samme måte vil musklene på baksiden av låret jobbe aktivt når bena bøyes igjen. Leggmusklene vil samtidig bidra til å stabilisere ankelleddet og generere kraft under frasparket.

Overkroppen får kjørt seg

Når du trekker håndtaket på romaskinen opp mot brystet vil latissimus dorsi (lats) aktiveres. Dette er musklene som sitter på siden av ryggen. Når håndtaket trekkes mot overkroppen vil samtidig den øvre ryggmuskulaturen jobbe for å stabilisere skulderbladene.

Musklene i overarmen, spesielt biceps, vil trenes når du bøyer albueleddet mens du ror. Samtidig vil deltodis (skuldermusklene) være involvert i å stabilisere skulderleddet.

Kjernemuskulaturen aktiveres i stor grad

Når du trener på en romaskin skal du sitte rett og stabilt under hele bevegelsen. Kjernemuskulaturen vil derfor aktivt måtte jobbe gjennom hele bevegelsen. Ryggstrekkerne vil på samme måte bidra til å stabilisere overkroppen mens du trener på romaskinen.

Test av romaskiner: Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken romaskin ble best i test?

I løpet av årene har vi gjennomgått svært mange romaskiner, hvor enkelte av produktene er svært godt egnet til hjemmebruk. Andre er rett og slett ikke verdt pengene.

MasterFit gjør det som alltid sterkt innenfor kategorien treningsutstyr, og leverer svært solide apparater til privatmarkedet.

I vår oppdaterte romaskin test i 2023 har vi derfor kåret MasterFit TP 900 til best i test.

down-arrow Hva koster en romaskin?

Pris er som alltid en faktor man bør ta hensyn til.

Det er ofte stor prisforskjell mellom de billigste og dyreste romaskinene. De rimeligste budsjettutgavene koster ofte ikke mer enn 5 000 kroner. De dyreste utgavene har gjerne en prislapp på godt over 10 000 kroner.

Generelt sett er det slik at de dyreste romaskinene også er de beste. Som vi ser i denne testen, så finnes det likevel helt klart unntak til denne regelen.

down-arrow Hva er viktig ved valg av romaskin?

De viktigste faktorene du bør ta hensyn til ved valg av romaskin er som følger.

 • Brukervennlighet.
 • Komfort.
 • Hvilket motstandssystem romaskinen har.
 • Kvalitet på konstruksjonen.
 • Hvor enkel romaskinen er å håndtere.
 • Maksimal tillatt brukervekt.
 • Størrelse.
 • Mulighet for å folde sammen romaskinen.
 • Den innebygde treningscomputeren.
 • Lydnivå.
 • Prisnivå.

down-arrow Hvorfor kjøpe en romaskin?

Romaskiner er svært populære treningsapparater til hjemmebruk, og det med god grunn.

I tillegg til å bygge både utholdenhet og muskler, er en romaskin et ypperlig verktøy for å gå ned i vekt.
Robevegelsen er unik, og muliggjør en hardere treningsøkt. En stor fordel er også at det ikke legges hard belastning på ledd og knær.

Sammenlignet med andre treningsapparater koster en romaskin ofte noe mindre. En romaskin kan derfor være et godt alternativ dersom du ønsker å holde budsjettet.

down-arrow Hvilke motstandssystemer finnes?

Hovedsakelig skiller man mellom 3 ulike typer romaskiner, hvor det er type motstand som utgjør forskjellen.

Motstanden på en romaskin kan enten være magnetisk, luft- eller vannbasert.

down-arrow Hvilke muskler trener man med en romaskin?

Du får trent nesten alle musklene i kroppen når du trener på en romaskin. Både musklene i underkroppen, armene og ryggen vil trenes på en romaskin.

Her får du rett og slett en skikkelig fullkroppsøkt!

Avatar

Anders Olsen

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.
linkedin-social github-social