Romaskiner er svært populære treningsapparater til hjemmebruk, og det med god grunn.

I tillegg til å bygge både utholdenhet og muskler, er en romaskin et ypperlig verktøy for å gå ned i vekt.
Robevegelsen er unik, og muliggjør en hardere treningsøkt – uten å legge hard belastning på ledd og knær.

Sammenlignet med andre treningsapparater koster en romaskin ofte adskillig mindre, og kan derfor være et godt alternativ dersom du ønsker å holde budsjettet.

Test av romaskiner – Beste romaskin til hjemmebruk 2020

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av romaskiner.
Du kan lese mye mer detaljert om hver romaskin lenger ned i testen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.
I tilfeller hvor det er økonomisk og praktisk mulig for oss, gjennomfører vi selv tester av produktene.
Dersom dette ikke er mulig, tildeler vi produktet en total vurdering basert på produktets spesifikasjoner og funksjoner, samt vurderinger og tilbakemeldinger i dialog med brukerne.

 1. BEST I TEST - Abilica TurbineRower
 2. Abilica Premium TopRower
 3. Titan Life Trainer R22 Water Rower
 4. Reebok Rower GR
 5. Abilica QuickRower
 6. BESTE BUDSJETTVALG - X-Erfit Row 200
 7. Titan Life Rower Performance R55
 8. Abilica WinRower 2.0
 9. R610
 10. MasterFit TP 900
 11. Master R6030
 12. Titan Life Rower Performance R33
 13. Nordic 205 Rower

Vi i GetFitness jobber hardt for at du som forbruker skal få tilgang til de beste produktene på markedet.
Dersom du handler gjennom våre lenker, bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsartikler omhandlende trening og kosthold.

1. Abilica TurbineRower

BEST I TEST - Abilica TurbineRower

5
Romaskin Abilica Turbine Rower Test

Produktbeskrivelse: Abilica TurbineRower er en stilfull og elegant romaskin, som virkelig gir deg god valuta for pengene.

TurbineRower er en av Abilicas toppmodeller til hjemmebruk, og størrelsen er spesielt tilpasset det skandinaviske markedet.

Romaskinen er utstyrt med 8 ulike motstandsnivåer, som gir deg mulighet for en variert treningsøkt med både tunge og lette rotak.

Den luftbaserte motstanden justeres enkelt ved å regulere luftgjennomstrømningen på fremsiden av romaskinen.
Motstandstypen fører også til Abilica TurbineRower har et relativt lav støynivå, slik at du enkelt kan se på dine favorittserier mens du gjennomfører en intensiv treningsøkt.

Flere av forbrukerne har også gitt tilbakemeldinger om at romaskinen føles svært komfortabel i bruk, og den solide konstruksjonen gir Abilica TurbineRower en real premium-følelse.

Utover dette er rammen sammenleggbar, og med det innebygde transporthjulet er det svært enkelt og praktisk å sette romaskinen til side.

Abilica TurbineRower leveres også naturligvis med en innebygd treningscomputer - som har nyttige funksjoner for blant annet kaloriforbruk, tid, hastighet, antall rotak og distanse.

Abilica TurbineRower er kort og godt en av de aller beste romaskinene som er å få tak i på privatmarkedet.
Den ergonomiske utformingen sikrer god komfort, og det plassbesparende designet gjør dette til en romaskin som er svært godt egnet til hjemmebruk.

Fordeler

 • Plassbesparende.
 • Stilig design.
 • Sammenleggbar.
 • Stillegående.
 • Komfortabel.
 • 8 ulike motstandsnivåer.
 • Innebygd treningscomputer.

Ulemper

 • Ingen pulsmottaker.

2. Abilica Premium TopRower

Abilica Premium TopRower

4.9
Test av romaskin Abilica Premium TopRower

Produktbeskrivelse: Abilica Premium TopRower er en av toppmodellene til Abilica, og er en del av Abilicas Premium-serie.
TopRower ble i utgangspunktet utviklet for bedriftsmarkedet, og er derfor en romaskin av høy kvalitet - som tåler høy belastning over lengre tid.

Romaskinen er utstyrt med luftbasert motstand, som i praksis fører til stabile og behagelige rotak - selv ved intensive treningsøkter med høy belastning.

Motstanden kan enkelt justeres mellom hele 9 ulike motstandsnivåer, og den ergonomiske utformingen sikrer god komfort gjennom hele treningsøkten.

På fremsiden av romaskinen finner du et hendig lite display som gir deg nyttig informasjon om treningsøkten, slik som eksempelvis tid, hastighet, antall rotak og nåværende frekvens.

Det mest unike med den innebygde treningscomputeren er nok allikevel muligheten for å angi mål for treningsøkten.
Med et par enkle tastetrykk kan du selv angi ønsket strekning, tid eller kaloriforbruk - før computeren starter en nedtellingsfunksjon mens du trener, og gir deg beskjed så snart du har nådd målet ditt.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på at Abilica har valgt å utforme Premium TopRower med et plassbesparende design.
Romaskinen kan enkelt legges sammen når den ikke er i bruk, og de innebygde transporthjulene gjør at du enkelt kan sette romaskinen til side ved behov.

Abilica Premium TopRower er kort og godt et ypperlig valg for deg som vil ha en ergonomisk utformet romaskin, hvor du kan utføre intensive treningsøkter.
Treningscomputeren oppfattes som svært gjennomtenkt, og vi setter stor pris på den innebygde funksjonen hvor du kan angi ønsket mål for treningsøkten!

Fordeler

 • Stabil konstruksjon.
 • Sammenleggbar.
 • Avansert treningscomputer.
 • Abilica Premium.
 • 9 motstandsnivåer.
 • Angi ønsket mål via treningscomputeren.

Ulemper

 • Mangler pulsmåler.

3. Titan Life R22 Water Rower

Titan Life Trainer R22 Water Rower

4.8
Test av romaskin TITAN LIFE Trainer R22 Water Rower

Produktbeskrivelse: Titan Life Trainer R22 Water Rower byr på en fantastisk og realistisk treningsopplevelse.

Ulikt svært mange andre romaskiner er Rower R22 utstyrt med vannbasert motstand, slik at rotakene føles både behagelige og svært realistiske.

På fremsiden av romaskinen finner du en praktisk og oversiktlig LCD-skjerm, som er koblet opp mot den integrerte treningscomputeren.
Treningscomputeren har støtte for en lang rekke praktisk funksjoner, og vi nevner blant annet tid, hastighet, distanse, kaloriforbruk og antall rotak.

I tillegg til dette er den integrerte treningscomputeren utstyrt med innebygd pulsmottaker, slik at du enkelt kan ta på deg et pulsbelte for å få mer detaljerte data om treningsøkten.

For å sikre ekstra god komfort gjennom hele treningsøkten er naturligvis fotstroppene justerbare, og setet gir tilstrekkelig polstring.

Titan Life Trainer R22 Water Rower byr på en svært realistisk treningsfølelse, og den vannbaserte motstanden gjør at rotakene føles jevne og behagelige.
Den integrerte treningscomputeren er utstyrt med mange hendige funksjoner, og du kan enkelt utføre pulsmålinger via den trådløse pulsmottakeren.

Fordeler

 • Pulsmottaker.
 • Avansert treningscomputer.
 • Solid konstruksjon.
 • Vannbasert motstand.
 • Realistisk robevegelse.
 • Solid konstruksjon.
 • Behagelig sete.

Ulemper

 • Pulsbelte må kjøpes separat.

4. Reebok Rower GR

Reebok Rower GR

4.8
Reebok Rower Gr Test

Produktbeskrivelse: Reebok Rower GR minner mye om Reeboks flaggskip, Rower ZJET.

Rower GR er en stabil romaskin, som leveres med et svinghjul på 6 kg.
I praksis fører dette til en stabil robevegelse, noe som i praksis gjør at du unngår ubehagelige «rykk og napp» underveis i treningsøkten.

Selve motstandssystemet er basert på elektromagnetisk motstand, som utvilsomt er det mest stillegående motstandssystemet.
Motstanden kan enkelt justeres mellom hele 16 ulike motstandsnivåer, og du kan derfor enkelt variere belastningen gjennom treningsøkten.

Totalt er den innebygde treningscomputeren utstyrt med 16 forhåndsinstallerte programmer, samt et helt eget pulsstyrt treningsprogram.
Det pulsstyrte programmet krever at du kobler til den trådløse pulsmåleren, og vi skulle derfor gjerne sett at det trådløse pulsbeltet var inkludert i prisen.

Utover dette har den integrerte treningscomputeren funksjoner for både tid, hastighet, frekvens og kaloriforbruk.

Reebok Rower GR skiller seg også spesielt ut når det kommer til den ergonomiske utformingen.
Det ergonomiske og buede setet gir en behagelig sittestilling, og de justerbare stroppene på fotholderne gjør at du enkelt kan finne den sittestillingen som passer deg og din kropp.

Reebok Rower GR har en total vekt på 36 kg, og kan enkelt slås sammen dersom den ikke skal brukes på en stund – og leveres også med transporthjul, slik at romaskinen enkelt kan settes til side når den ikke er i bruk.

Vi skulle forøvrig gjerne sett at den innebygde LCD-skjermen var noe større, og vi savner som nevnt et trådløst pulsbelte – som må kjøpes separat.

Reebok Rower GR er en praktisk og stabil romaskin, som leveres med et solid utvalg av ulike treningsprogrammer.
Den elektromagnetiske motstanden gjør dette til en behagelig og stillegående romaskin, og det store utvalget av motstandsnivåer gir deg mange variasjonsmuligheter.

Fordeler

 • Letthåndterlig.
 • Stabil konstruksjon.
 • Stillegående.
 • Mange motstandsnivåer.
 • 16 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.
 • Pulsstyrt treningsprogram.
 • Behagelig sete.

Ulemper

 • Lite treningsdisplay.
 • Trådløst pulsbelte medfølger ikke.

5. Abilica QuickRower

Abilica QuickRower

4.8
Test av romaskin Abilica QuickRower

Produktbeskrivelse: QuickRower er en rimelig romaskin levert av den anerkjente leverandøren Abilica.
Dersom du er på utkikk etter en romaskin av god kvalitet, uten å måtte tømme hele sparekontoen, er Abilica QuickRower et svært aktuelt valg.

QuickRower er utstyrt med magnetisk motstand, og du har derfor muligheten til å finjustere motstanden mellom 8 ulike motstandsnivåer.
På fremsiden av romaskinen finner du et hendig display, som viser nyttig informasjon om treningsøkten – slik som tid, distanse, frekvens og kaloriforbruk.

Den lave vekten, kombinert med at den er sammenleggbar, gjør at QuickRower er en romaskin som er godt egnet til hjemmebruk.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på det stilrene designet, som gjør at romaskinen enkelt kan plasseres i hjemmet - uten at den er for påfallende.

Romaskinen mangler forøvrig forhåndsinstallerte treningsprogrammer, som er en svært vanlig funksjon for romaskiner med magnetisk motstand.

Abilica QuickRower er et godt valg for deg som er ute etter en rimelig romaskin.
Egenvekten er lav, og romaskinen kan enkelt foldes sammen når den ikke er i bruk - slik at du kan sette den til side mellom hver treningsøkt.

Fordeler

 • Stillegående
 • Lav vekt
 • Sammenleggbar
 • Display med treningsinformasjon
 • God pris

Ulemper

 • Ingen pulsmåler
 • Ingen forhåndsinstallerte treningsprogrammer

6. X-Erfit Row 200

BESTE BUDSJETTVALG - X-Erfit Row 200

4.7
X-Erfit Row 200 Test

Produktbeskrivelse: Èn av de største fordelene med X-Erfit Row 200 er nok at den er både plassbesparende og letthåndterlig.

Romaskinen har en egenvekt på kun 27 kilo, og den kan enkelt foldes sammen når den ikke er i bruk.

Via det enkle justeringshjulet på fremsiden av romaskinen kan du finjustere motstanden mellom totalt 8 ulike motstandsnivåer, og du kan til enhver tid holde oversikt over treningsøkten via den integrerte LCD-skjermen.

Den integrerte treningscomputeren gir informasjon om både tid, distanse, kaloriforbruk og antall rotak - og det eneste vi savner er en innebygd pulsmåler.

Selve sittestillingen omtales som svært behagelig, og romaskinen leveres med en utvidet aluminiumsskinne som gjør at personer med en høyde opptil 190cm kan benytte den.

X-Erfit Row 200 er ikke den mest avanserte romaskinen som er å få tak i, men den gjør allikevel det den lover.
Treningscomputeren er tilstrekkelig avansert, og den utvidede aluminiumsskinnen fører til at romaskinen passer for de aller fleste.

Fordeler

 • God pris!
 • Plassbesparende.
 • Letthåndterlig.
 • Sammenleggbar.
 • Behagelig sittestilling.

Ulemper

 • Mangler pulsmåler.
 • Lite display på treningscomputeren.

7. Titan Life Rower Performance R55

Titan Life Rower Performance R55

4.7
Titan Life Rower R55 Test

Produktbeskrivelse: Titan Life Rower Performance R55 er en enkel og pålitelig romaskin, som passer godt for deg som er på utkikk etter et rimelig alternativ - samtidig som at kvaliteten på selve romaskinen er høy.

Romaskinen oppleves som både brukervennlig og stabil, og det komfortable setet glir enkelt over skinnene mens du trener.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på at fotfestene er utstyrt med justerbare stropper, slik at du enkelt kan posisjonere føttene slik du selv ønsker.

Romaskinen er utstyrt med 8 ulike motstandsnivåer, og den innebygde treningscomputeren gir deg enkelt tilgang til informasjon om både tid, kaloriforbruk, distanse og antall rotak.

Kort og godt er dette en solid og driftssikker romaskin, utstyrt med en kombinasjon av luft- og magnetmotstand.

Perfekt for deg som ønsker å komme i gang med treningen til en rimelig pris!

Fordeler

 • Brukervennlig.
 • Driftssikker.
 • Svært letthåndterlig.
 • Plassbesparende.
 • Justerbare fotstropper.

Ulemper

 • Ingen pulsmåler.

8. Abilica WinRower 2.0

Abilica WinRower 2.0

4.5
Test av romaskin Abilica WinRower

Produktbeskrivelse: Abilica WinRower 2.0 er spesielt designet til hjemmebruk i skandinaviske hjem, og er derfor både plassbesparende og letthåndterlig.

Romaskinen har en solid og pålitelig konstruksjon, og setestammen i aluminium gir en behagelig bevegelse under hele treningsøkten.

WinRower 2.0 er utstyrt med hele 16 ulike motstandsnivåer, og utkonkurrerer derfor de aller fleste romaskiner i denne prisklassen når det kommer til variasjonsmuligheter.

Den innebygde treningscomputeren gir nyttig informasjon om blant annet tid, distanse, hastighet og kaloriforbruk - samtidig som de 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammene gjør at du enkelt kan komme i gang med treningen.

I tillegg til dette er WinRower 2.0 utstyrt med en innebygd trådløs pulsmottaker, noe de færreste av romaskinene i denne prisklassen har.
Den trådløse pulsmottakeren gir også mulighet for fremvisning av pulsnivåer gjennom treningsøkten.

Abilica WinRower 2.0 er kort og godt en solid romaskin til hjemmebruk!

Fordeler

 • Plassbesparende og letthåndterlig.
 • 16 motstandsnivåer
 • Trådløs pulsmottaker
 • Solid konstruksjon
 • Forhåndsinstallerte treningsprogrammer.
 • Lavt støynivå.
 • Avansert treningscomputer.

Ulemper

 • Displayet kunne vært større.

9. R610

R610

4.4
Romaskin test R610

Produktbeskrivelse: R610 er en kompakt og letthåndterlig romaskin som passer godt til hjemmebruk.

Denne romaskinen er ikke av de mest avanserte på markedet, men det kan man heller ikke forvente til en så lav pris.
Motstanden til R610 er magnetisk, og justeres enkelt med et justeringshjul på fremsiden av romaskinen.
Den magnetiske motstanden fører til at romaskinen blir svært stillegående, slik at du slipper sjenerende bråk mens du trener.

Aluminiums-skinnen kan felles opp når romaskinen ikke skal brukes, og tar dermed betraktelig mindre plass.
I tillegg til dette fører den lave vekten til at R610 er svært lett å håndtere.

Totalt er R610 utstyrt med 8 ulike motstandsnivåer, slik at du kan variere belastningen gjennom treningsøkten.

Vi skulle forøvrig gjerne sett at treningscomputeren var noe mer funksjonsrik, og at fotstøttene kunne justeres etter fotlengde.

Fordeler

 • Lett å håndtere.
 • God pris.
 • Lavt støynivå.

Ulemper

 • Fotstøtter kan ikke justeres etter fotlengde.
 • Lite treningsdisplay.

10. MasterFit TP 900

MasterFit TP 900

4
Romaskin til hjemmebruk, MasterFit TP 900 test

Produktbeskrivelse: MasterFit TP 900 er en romaskin som leveres med solid konstruksjon, og er et treningsapparat du kan ha glede av i mange år fremover.

Romaskinen er utstyrt med luftbasert motstandssystem, noe som i praksis fører til at den gir fra seg relativt lite støy når den er i bruk.

TP 900 leveres med hele 9 ulike motstandsnivåer, slik at du enkelt kan variere hvor tung treningsøkten skal være.

Den innebygde treningscomputeren er utstyrt med 8 ulike treningsprogrammer, slik at du enkelt kan komme i gang med treningen.

Utover dette er MasterFit TP 900 en av de få romaskinene på markedet som er utstyrt med trådløs pulsmottaker - slik at du enkelt kan holde styr på hvor intensive treningsøktene dine er.
På fremsiden av romaskinen finner du også et hendig display, som viser informasjon om blant annet tid, distanse og kaloriforbruk.

Svært solid konstruksjon!

Fordeler

 • 9 ulike motstandsnivåer.
 • Sammenleggbar.
 • Trådløs pulsmottaker.
 • Display med treningsinformasjon.
 • Solid konstruksjon.

Ulemper

 • Størrelse kunne vært noe mindre.
 • Noe høyere pris enn andre romaskiner.

11. Master R6030

Master R6030

4
Romaskin test Master R6030

Produktbeskrivelse: Master R6030 er en romaskin spesielt tilpasset til hjemmebruk, og passer bra til både nybegynnere og de mer erfarne mosjonistene.

Romaskinen leveres med 15 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, slik at du enkelt kan komme i gang med treningsøkten.

R6030 er utstyrt med motorstyrt magnetbrems kombinert med luftmotstand.
Denne kombinasjonen gir deg mulighet til å trene med kraftig motstand, og vil utvilsomt gi deg en heftig treningsøkt.

LCD-skjermen på fremsiden av romaskinen viser nyttig informasjon om treningsøkten, slik som for eksempel tid, distanse, hastighet og kaloriforbruk.

Innebygd i romaskinen finnes også en trådløs pulsmottaker, som enkelt kan kobles opp mot et pulsbelte (som for øvrig må kjøpes separat).

Romaskinen er letthåndterlig, og kan enkelt legges sammen når den ikke skal brukes på en stund.

Master R6030 får forøvrig noe trekk i vår test på bakgrunn av treningscomputeren.
Displayet til computeren virker rett og slett noe uoversiktlig, og det er vanskelig å lese informasjonen.

Fordeler

 • Solid konstruksjon.
 • Kraftig motstand.
 • 15 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.
 • Trådløs pulsmottaker.
 • Sammenleggbar.

Ulemper

 • Pulsbelte må kjøpes separat.
 • Uoversiktlig display.
 • Noe unøyaktig treningscomputer.

12. Titan Life Rower Performance R33

Titan Life Rower Performance R33

4
Test av romaskin til hjemmebruk, Titan Life Rower Performance R33 test

Produktbeskrivelse: Titan Life Rower Performance R33 er en romaskin som passer godt til hjemmebruk.

Performance R33 benytter seg av magnetisk motstand, og gir derfor fra seg lite ubehagelig støy.

Motstanden kan stilles inn til 5 ulike nivåer, slik at du kan varierer belastningen gjennom treningsøkten.

Den innebygde treningscomputeren viser diverse informasjon om treningsøkten, slik som for eksempel antall rotak, kaloriforbruk, distanse og tidsbruk.

Titan Life Rower Performance R33 veier kun 27 kg, og det er derfor svært enkelt å sette romaskinen til side når den ikke skal brukes.
I tillegg til den lave vekten er også romaskinen sammenleggbar, som gjør den enda enklere å håndtere.

Setet på romaskinen omtales som komfortabelt, og gir fra seg lite støy når det glir på skinnen.

Performance R33 har forøvrig ingen forhåndsinstallerte treningsprogrammer, og vi skulle gjerne sett at det var flere enn 5 motstandsnivåer.
Performance R33 kommer allikevel greit ut i vår test, da prisen er lav, samtidig som romaskinen i seg selv er av tilfredsstillende kvalitet.

Fordeler

 • Lite støy.
 • Lav pris.
 • Lav vekt.
 • Sammenleggbar.
 • Letthåndterlig.

Ulemper

 • Ingen pulsmåler.
 • Ingen forhåndsinstallerte treningsprogrammer.
 • Kun 5 motstandsnivåer.

13. Nordic 205 Rower

Nordic 205 Rower

3.8
Test av romaskin til hjemmebruk, nordic 205 rower

Produktbeskrivelse: Nordic 205 Rower er en rimelig romaskin, og leveres med en produktvekt på kun 27 kilo.

Til tross for en meget lav pris, er allikevel Nordic 205 Rower et godt valg for deg som skal anskaffe din første romaskin.
For å sikre en lav pris, har Nordic valgt å utstyre romaskinen kun med de funksjonene du faktisk trenger for å gjennomføre en fullverdig treningsøkt.

Motstandstypen er magnetisk, og belastningen kan varieres mellom totalt 8 ulike motstandsnivåer.

Det innebygde displayet viser nyttig informasjon om treningsøkten, slik som tid, distanse, antall åretak og kaloriforbruk.

Med en vekt på kun 27 kilo, kombinert med at den er sammenleggbar, er dette en romaskin som passer godt til hjemmebruk.
I tillegg til dette fører transporthjulet til at du enkelt kan sette romaskinen til side når den ikke skal brukes på en stund.

Vi skulle for øvrig gjerne sett at romaskinen hadde pulsmåler, og lydnivået kunne med fordel vært noe lavere - samtidig som den innebygde LCD-skjermen kunne vært noe større.

Fordeler

 • God pris.
 • Lav vekt.
 • Sammenleggbar.
 • 8 motstandsnivåer.

Ulemper

 • Mangler pulsmåler.
 • Lydnivået kunne vært lavere.

Viktige egenskaper for en romaskin

Motstand

For romaskiner er det utviklet 3 forskjellige motstandstyper, nemlig magnetisk-, luft- og vannmotstand.

En romaskin med magnetisk motstand benytter seg av elektromagnetisme for å bremse svinghjulet.
Romaskiner med magnetisk motstand er så godt som alltid de mest stillegående apparatene, da bremsingen av svinghjulet er kontaktløs.
Motstanden kan reguleres, og man kan enkelt få en nøyaktig oversikt over energiforbruket.
Ulempen med magnetisk motstand er at motstand er konstant under hele bevegelsen.
Magnetisk motstand blir derfor ofte kombinert med luftmotstand, slik at man får en mer realistisk treningsøkt.

Luftmotstand innebærer at det benyttes rotorblader som bremser svinghjulet.
Slik som ved magnetisk motstand, vil man også ved luftmotstand relativt enkelt kunne måle energiforbruket.
For å variere belastningen, slik man ikke får gjort med magnetisk motstand, benyttes luftehull for å justere lufttilførselen til rotorbladene.

Romaskiner med vannmotstand fungerer relativt likt som luftmotstand.
Forskjellen er altså at det benyttes vann, og ikke luft, for å generere motstanden.
Romaskiner som benytter vannmotstand er ofte kjent for å være de som gir den mest realistiske treningsfølelsen.
Denne motstandstypen er ofte noe dyrere enn de andre typene, og er derfor en sjelden motstandstype for romaskiner til hjemmebruk.

Konstruksjon

Når du skal kjøpe en romaskin, er det viktig at du tar hensyn til romaskinens konstruksjon.

Slik som for andre treningsapparater, bør romaskinen være robust og ha god byggkvalitet.

Romaskiner med en solid og sikker konstruksjon tåler typisk tyngre belastning, og har gjerne også lengre levetid.

Ofte er det slik at desto bedre konstruksjon, desto høyere pris.

Denne prisen er forøvrig ofte verdt å betale, da man oftest får en romaskin som både holder lenger og tåler mer!

Produktvekt

Dersom romaskinen primært skal benyttes hjemme, bør man absolutt ta til betraktning hvor mye produktet veier.

Romaskiner har forøvrig som oftest en mye lavere vekt enn for eksempel tredemøller, og man finner sjeldent romaskiner som veier mer enn 40-50 kilo.

Ofte er det slik at det er de mest solide romaskinene som veier mest.
Dette er naturlig, da konstruksjonen til disse romaskinene ofte er bygd opp av et mer solid (og tyngre) materiale.

Dersom du vet at du kommer til å flytte mye på romaskinen, kan det allikevel være greit at du tenker deg om 2 ganger før du kjøper en romaskin som veier mer enn 40 kilo!

Brukervekt

Brukervekten til en romaskin angir enkelt og greit hvor tung brukeren kan være.

For de av oss som er en del tyngre enn gjennomsnittet, kan dette være en egenskap som er viktig å se på.

Typisk er brukervekten til en vanlig romaskin 120 kg, og dersom du veier mer enn dette kan muligens andre typer treningsapparater være bedre egnet.

Design

Designet på en romaskin, altså hvordan den ser ut, har i utgangspunktet svært lite å si for hvor bra romaskinen er.

Hvordan romaskinen ser ut er allikevel viktig for mange, da romaskinen ofte kan stå fremme – og det er derfor ikke særlig hyggelig om den ser helt forferdelig ut.

Lydnivå

En romaskin vil gi fra seg noe lyd når den blir brukt, så enkelt er det.

Man kan allikevel spare seg for mye irritasjon dersom man kjøper en romaskin som har et relativt lavt lydnivå.

Dersom romaskinen skal benyttes til hjemmebruk, ønsker du kanskje å se på TV samtidig som du trener, og det er derfor fint om lyden fra romaskinen ikke overdøver TV’en.

Størrelse

Dersom du har relativt lite plass til rådighet, ønsker du nok antageligvis at romaskinen ikke skal ta opp alt for mye plass.

Når romaskinen er montert og satt opp, er det ikke noen særlig stor forskjell i størrelsen mellom de ulike modellene.

Det som forøvrig er en stor fordel, er hvis romaskinen er sammenleggbar.

Dersom romaskinen er sammenleggbar, kan du enkelt legge den sammen og sette den til side når den skal brukes – uten at den tar opp unødig med plass!

Pris

Pris er, som alltid, en faktor man bør ta hensyn til.

Det er ofte stor prisforskjell mellom de billigste og dyreste romaskinene, og man bør derfor undersøke litt om man virkelig får det man betaler for.

Generelt sett er det slik at de dyreste romaskinene også er de beste, men som vi har sett i denne testen, så finnes det helt klart unntak til denne regelen.

Funksjoner

Optimalt sett bør en romaskin ha flere ulike funksjoner, og gjerne forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

Som et minimum bør romaskinen være i stand til å måle tid, hastighet, kaloriforbruk og distanse.

Garanti

Dersom du kjøper en romaskin så bruker du antageligvis minst ett par tusen kroner på den.

For å sikre at du ikke kaster pengene rett ut av vinduet og at du får et treningsapparat som du faktisk kan bruke jevnlig over tid, bør du sjekke at romaskinen leveres med garanti.

De aller fleste romaskiner som selges i Norge har relativt lange garantiperioder, og du bør derfor ikke kjøpe et produkt som leveres helt uten noen form for garanti.

Dersom du blir nødt til å reklamere på produktet vil prosessen være mye enklere hvis det er garanti på produktet!

Montering av romaskinen

Ulikt fra mange andre treningsapparater så er det som regel relativt enkelt å sette sammen en romaskin.

Enkelte romaskiner er forøvrig vanskeligere å montere enn andre, og da er det viktig at det følger med en god bruksanvisning.

I tillegg til å gi en detaljert beskrivelse på hvordan romaskinen settes sammen, bør bruksanvisningen gi god informasjon om hvordan romaskinen faktisk skal brukes.

Både vedlikehold, bruk av treningscomputeren og eventuelt justering av motstandsnivåer bør være godt forklart i brosjyren.

Generelt sett så er forklaringen av hvordan man bruker romaskinen god, men man kan ofte se at det gis litt for lite informasjon om hvordan man monterer den.

Underlag

En faktor som svært mange overser når de skal kjøpe en romaskin er underlaget.

For å forhindre at romaskinen sklir på gulvet mens du trener, bør du vurdere å kjøpe deg en underlagsmatte av gummi som romaskinen kan stå på.

Ikke bare vil dette føre til at du får en langt mer behagelig og problemfri treningsøkt, men det vil også forhindre riper og andre skader på gulvet!

Underlagsmatter til romaskiner er så godt som alltid mulig å få kjøpt hos leverandørene som selger romaskiner, og prislappen er som regel under 500 kroner.

En underlagsmatte er altså en god investering som du absolutt bør vurdere når du skal kjøpe romaskin!

Lykke til med treningen!