Beste Aktivitetsklokke – De Beste Aktivitetsklokkene 2023

Aktivitetsklokke på trening

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Aktivitetsklokker, eller aktivitetsarmbånd, benyttes av stadig flere nordmenn.

I korte trekk vil en aktivitetsklokke hjelpe deg med å spore aktivitetsnivået ditt, samtidig som den bidrar til å gi deg god informasjon om din egen helse.

De aller fleste modellene leveres med innebygd skritteller og pulsmåler, og mange av produktene tilbyr også funksjoner som treningslogg, søvnregistrering, stressmåling og lignende.

Det finnes svært mange solide aktivitetsklokker der ute, og i denne testen har vi derfor inkludert de produktene vi mener er de beste.

Test av aktivitetsklokker: Best i Test

Oppsummert er dette rangeringen i vår test. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BESTE AKTIVITETSKLOKKE - FitBit Charge 5
 2. Fitbit Charge 4
 3. BESTE BUDSJETTVALG - iWatch
 4. Garmin Vivosmart 4
 5. Garmin Vivofit 4

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. FitBit Charge 5

BESTE AKTIVITETSKLOKKE - FitBit Charge 5

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Fitbit Charge 5
Batteritid: 7 dager Tilkoblinger: Bluetooth, NFC Berøringsskjerm: Ja 24/7 pulsmåler: Ja Søvnmåler: Ja GPS: Ja EKG-måling: Ja Aktivitetsmåler: Ja Vanntett: Ja (50 meter) Vekt: 35 gram

Fitbit Charge 5 er den siste klokken i Charge-serien. Nytt med denne modellen er blant annet forbedret pulsmåling og egen EDA-sensor for måling av stress.

Aktivitetsklokke med EKG-måler

Ulikt så godt som alle andre pulsklokker i dette prissjiktet er Charge 5 også utstyrt med innebygd støtte for EKG-målinger. Fitbit hevder selv at denne funksjonen skal kunne oppdage atrieflimmer med 98% sikkerhet. Dette er for øvrig om klokka brukes i kombinasjon med en vanlig EKG-måler.

Samtidig er det viktig å ta med seg at EKG-måleren kan gi falske positiver i hele 70% av tilfellene. Dette fikk også vi i redaksjonen erfare, da klokka ved et par anledninger viste at testpersonen hadde hjerteflimmer. Vi fikk deretter en kardiolog til å gå gjennom målingene, og det kunne raskt bekreftes at det i realiteten ikke dreide seg om hjerteflimmer.

Gode funksjoner i Fitbit-appen

Mobilappen er en av de store salgsargumentene til Fitbit. Appen er tilgjengelig for både Android og iOS, og vi setter stor pris på at den endelig er tilgjengelig med norsk språk.

Appen gir full oversikt over alle helsedataene som kan registreres med Fitbit Charge 5. Her finner man oversikt over både søvnkvalitet, pulsnivå, HRV, stressnivå, EKG-måling, aktivitetsnivå, kaloriforbruk og mye mer.

Utover dette støttes Fitbit Pay rett ut av boksen, og man har ikke behov for en modifisert spesialutgave som med forgjengeren.

Knallgod batteritid

Batteritiden er like god som alltid, til tross for at skjermen til Charge 5 er mye lysere enn forgjengerne. Samtidig har denne modellen en noe slankere utforming enn de tidligere utgavene, og festemekanismen på reimen er fornyet.

Kort oppsummert

Fitbit Charge 5 er kort og godt en av de aller beste aktivitetsklokkene som er å få tak i. Den etterlengtede EKG-målingen er endelig tilgjengelig, og batteritiden er like god som hos forgjengerne!

Klikk her for å lese hele vår test av FitBit Charge 5!

Fordeler

 • God batteritid.
 • EKG-måling.
 • Stressmåling (EDA).
 • Detaljert søvnsporing.
 • Innebygd GPS.
 • Automatisk treningslogg.
 • Nøyaktig pulsmåler.
 • Godt belyst skjerm.

Ulemper

 • Skjermen er litt liten til beskjeder og tekstmeldinger.
 • Beregning av hvilepuls fremstår som litt unøyaktig.
 • EKG-måling kan gi falske positiver.

2. FitBit Charge 4

Fitbit Charge 4

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Fitbit Charge 4
Batteritid: 7 dager Tilkoblinger: Bluetooth, NFC Berøringsskjerm: Ja 24/7 pulsmåler: Ja Søvnmåler: Ja GPS: Ja EKG-måling: Nei Aktivitetsmåler: Ja Vanntett: Ja (50 meter) Vekt: 35 gram

Fitbit Charge 4 leveres med et stilrent og minimalistisk design, og passer godt på armen både til hverdags og på trening.

Nøyaktige pulsmålinger

Til tross for at pulsmålingene kun utføres via håndleddet, oppleves målingene som gode og nøyaktige, selv ved relativt intensiv aktivitet. Den tilhørende mobilappen fungerer godt sammen med klokka, og det oppleves som enkelt å sette seg inn i hvordan den fungerer.

Batteritid på 6 dager

Selve batteritiden er vi godt fornøyde med, og klokken holdt faktisk ut i 6 dager i løpet av vår testperiode.

Vi setter også pris på at Fitbit gir en lang rekke muligheter for hvordan selve skjermen på klokka skal konfigureres, slik at du kan få tilgang på den informasjonen som er mest relevant for deg så raskt som mulig.

Utover dette bemerker vi oss at den gummierte håndreimen føles lett og behagelig rundt håndleddet, og vi brukte også klokka gjennom natten uten at vi opplevde den som ubehagelig. Leveres med innebygd GPS!

Kan selvfølgelig kobles opp mot Fitbit-appen

En av de store salgsargumentene til FitBit er den populære «Fitbit-appen», som er tilgjengelig både på Android og iOS.

I appen har du mulighet til å se detaljert informasjon om treningsøktene dine, antall steg per dag, puls og søvnkvalitet. For de av dere som skulle ha interessante av å logge vann- og matinntaket, er det også mulighet for det i appen.

Enkelt og greit en god app!

Kort oppsummert

Kort og godt er Fitbit Charge 4 et solid aktivitetsarmbånd. Vi er spesielt imponerte over at pulsmåleren er så nøyaktig som den er, til tross for at pulsen kun måles vi håndleddet.

Du kan klikke her for å lese hele vår test av Fitbit Charge 4!

Fordeler

 • Innebygd GPS!
 • God batteritid.
 • Stilig og minimalistisk design.
 • Nøyaktig pulsmåler.
 • Mobilapp med mye funksjonalitet.
 • Søvnregistrering.

Ulemper

 • Proprietær lader.
 • Prisbelagte premiumfunksjoner i appen.

3. iWatch

BESTE BUDSJETTVALG - iWatch

4.7
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
iWatch Smartklokke
Batteritid: Opptil 10 dager Tilkobling: Bluetooth Touchskjerm: Ja Pulsmåler: Ja GPS: Ja Aktivitetsmåler: Ja Vanntett: Ja (1 meter / 30 min) Justerbart armbånd: Ja, myk gummi

Det er med god grunn at iWatch er en av de mest solgte aktivitetsklokkene hos PremiumTek. I vår test har vi vurdert kriterier som størrelse, kapasitet, operativsystem, ergonomi og sensitivitet overfor berøring. Vår positive erfaring med aktivitetsklokken gjør at den får en høy score på testen vår.

God sporing av aktiviteten

Denne klokken har sporing av aktivitet og trening som en av sine hovedfunksjoner, og fungerer perfekt som et kombinert treningsarmbånd og smartklokke. Det gjør at du enkelt kan holde tritt med treningsmålene dine. Så hvis du noen gang vurderer å anskaffe deg en aktivitetsmåler eller en skritteller, kan du heller gå for 2-i-1 alternativet som iWatch er.

Holder det gående i hele 10 dager

Batteritiden på denne modellen har vi også testet ut, for ifølge spesifikasjonene skal den holde i opp til 10 dager før du trenger å lade den igjen. Og overraskende nok holder den meget godt på batteriet.

På den negative siden ser vi likevel at skrittelleren kan være litt unøyaktig, og det følger heller ikke med en egen USB-lader.

Støtter både Android og iOS

Denne aktivitetsklokken gjør det enkelt å koble opp mot både Android- og iOS-enheter. Med denne tilkoblet, trenger du ikke holde telefonen i hånden din til enhver tid. Den er rett og slett et frigjørende produkt, som til slutt vil vise seg å være uunnværlig.

Kort oppsummert

iWatch er et fornuftig budsjettvalg for deg som vil ha en rimelig og funksjonsrik aktivitetsklokke. Funksjonsnivået er overraskende høyt, og batteritiden er god!

Du kan lese hele vår test av iWatch her!

Fordeler

 • Lang batteritid.
 • Samhandling med mobil.
 • Ergonomisk design.
 • Justerbart armbånd.
 • 3 ulike skjerm moduser.
 • Oppkobling mot app.
 • Mange nyttige helsefunksjoner.

Ulemper

 • Tilkobling mot telefon tok tid.
 • USB-lader følger ikke med.
 • Litt unøyaktig skritteller.

4. Garmin Vivosmart 4

Garmin Vivosmart 4

4.7
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Garmin Vivosmart 4
Batteritid: 7 dager Tilkoblinger: Bluetooth, ANT/ANT+ Berøringsskjerm: Ja 24/7 pulsmåler: Ja Søvnmåler: Ja GPS: Nei EKG-måling: Nei Aktivitetsmåler: Ja Vanntett: Ja (50 meter) Vekt: 21,5 gram

Garmin Vivosmart 4 har støtte for en lang rekke hendige funksjoner, og ypper seg faktisk med de beste aktivitetsklokkene på markedet.

Minimalistisk og stilig design

Denne klokken har mottatt mye skryt for det minimalistiske og stilige designet – og flere går så langt som å hevde at Fitbit Charge er relativt stor og klumpete i forhold.

Selve reimen er utformet i mykt silikonmateriale, og reimen har fått mye skryt fra forbrukerne for at den føles behagelig inntil håndleddet.

En generell aktivitetsklokke

Garmin Vivosmart 4 er utviklet for å bli brukt som en generell aktivitetsmåler, som optimalt sett bør sitte på både dag og natt.

De innebygde sensorene har støtte for å registrere en lang rekke helse- og treningsrelaterte nøkkeltall, slik som kaloriforbruk, puls, søvnkvalitet, antall steg og VO2 Max (maksimalt oksygenopptak).

Fornuftig prisnivå

En av de mest positive aspektene ved Garmin Vivosmart 4 er nok likevel prisnivået. For kun en drøy tusenlapp får du en enkel, stilig og lettfattelig aktivitetsmåler som gjør en mer enn god nok jobb for de aller fleste mosjonister. Passer perfekt for deg som vil få oversikt over egen helse, og samtidig se bra ut mens du gjør det!

Kort oppsummert

Garmin Vivosmart 4 er en rimelig aktivitetsmåler som passer godt til deg som vil få en generell oversikt over din egen helse og ditt aktivitetsnivå.

Klikk her for å lese hele vår detaljerte test av Vivosmart 4!

Fordeler

 • Minimalistisk og stilig design.
 • Nøyaktig pulsregistrering.
 • Avansert søvnregistrering.
 • God batteritid.
 • Vanntett.

Ulemper

 • Liten skjerm.
 • Ingen GPS.
 • Reimen er ikke utskiftbar.

5. Garmin Vivofit 4

Garmin Vivofit 4

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Garmin Vivofit 4
Batteritid: 365 dager Tilkoblinger: Bluetooth, ANT/ANT+ Berøringsskjerm: Ja 24/7 pulsmåler: Ja (med pulsbelte) Søvnmåler: Ja GPS: Nei EKG-måling: Nei Aktivitetsmåler: Ja Vanntett: Ja (50 meter) Vekt: 25,5 gram

Garmin Vivofit 4 er et rimelig alternativ til de mer kostbare premium-modellene på markedet.

En aktivitetsklokke med minimalistisk design

Garmin Vivofit 4 føyer seg inn i serien av aktivitetsklokker med et minimalistisk design, og selve vekten på produktet er lav. Faktisk veier klokka kun 25,5 gram.

Mange har rapportert om at armbåndet sitter behagelig inntil håndleddet, og den silikonbelagte reimen er enkel å rengjøre.

Mangler både GPS og pulsmåler

Det første vi bemerker oss er at Garmin Vivofit 4 hverken har innebygd GPS eller pulsmåler. Her vil nok sporingen oppleves som ganske så begrenset for mange.

På den positiven siden måler i det minste Vivofit 4 både antall steg, distanse, kaloriforbruk og aktive minutter i løpet av dagen. Men pulsmåleren er definitivt et savn!

Innebygd fargeskjerm

Til tross for at den innebygde skjermen på Vivofit 4 er relativt liten, setter vi pris på at det er en fargeskjerm. Flere av forbrukerne har rapportert om at det er overraskende lett å lese av informasjonen selv om skjermen er litt liten.

Ikke veldig god søvnregistrering

Her har enkelt og greit Garmin Vivofit 4 en hel del å gå på. Søvnregistreringen kan ikke måle seg med mer avanserte aktivitetsmålere, slik som FitBit Charge 5, og Garmins egne Vivosmart 4.

Flere av forbrukerne har faktisk rapportert om at armbåndet antar at man sover dersom man sitter i ro i noen få minutter, som i seg selv ikke er spesielt imponerende.

Kort oppsummert

Garmin Vivofit 4 er produktet for deg som ikke er på utkikk etter den mest avanserte aktivitetsklokken, og som kun vil ha et enkelt og rimelig produkt!

Klikk her for å lese hele vår test av Garmin Vivofit 4!

Fordeler

 • Lav pris.
 • Ekstremt god batteritid.
 • Fargeskjerm.

Ulemper

 • Ingen pulsmåler.
 • Ingen GPS.
 • Unøyaktig søvnregistrering.

Lykke til med treningen!

Avatar

Anders Olsen

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.