Garmin Vivofit 4 Test

Garmin Vivofit 4

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Garmin Vivofit 4 ble først lansert på det kommersielle markedet i slutten av 2017, og er derfor ikke av de nyeste aktivitetsarmbåndene.

Armbåndet leveres med mange hendige funksjoner, slik som kaloriforbruk, skritteller, samt søvn- og treningsregistrering.

Vivofit 4 er en av de rimeligste aktivitetsklokkene som er å få tak i på det norske markedet, og vi var derfor spente da vi skulle ta en titt på spesifikasjonene til dette produktet.

Garmin Vivofit 4: Kort oppsummert

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

Garmin Vivofit 4

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Garmin Vivofit 4
Batteritid: 365 dager Tilkoblinger: Bluetooth, ANT/ANT+ Berøringsskjerm: Ja 24/7 pulsmåler: Ja (med pulsbelte) Søvnmåler: Ja GPS: Nei EKG-måling: Nei Aktivitetsmåler: Ja Vanntett: Ja (50 meter) Vekt: 25,5 gram

Garmin Vivofit 4 er et rimelig alternativ til de mer kostbare premium-modellene på markedet.

Til tross for at den innebygde skjermen på Vivofit 4 er relativt liten, setter vi pris på at det er en fargeskjerm – og flere av forbrukerne har rapportert om at det er overraskende lett å lese av informasjonen selv om skjermen er litt liten.

Forbrukerne har også rapportert om at reimen oppleves som komfortabel i bruk, og det skrytes mye av den utrolige batteritiden – som er hele 365 dager!

Garmin Vivofit 4 er produktet for deg som ikke er på utkikk etter den mest avanserte aktivitetsklokken, og som kun vil ha et enkelt og rimelig produkt!

Fordeler

  • Lav pris.
  • Ekstremt god batteritid.
  • Fargeskjerm.

Ulemper

  • Ingen pulsmåler.
  • Ingen GPS.
  • Unøyaktig søvnregistrering.

Design

Garmin Vivofit 4 TestGarmin Vivofit 4 føyer seg inn i serien av aktivitetsklokker med et minimalistisk design, og selve vekten på produktet er lav – kun 25,5 gram.

Svært mange av forbrukerne har rapportert om at armbåndet sitter behagelig inntil håndleddet, og den silikonbelagte reimen har fått mye skryt for å være enkel å rengjøre.

Vivofit 4 har forøvrig ikke en premium-look slik som enkelte andre aktivitetsmålere, men det kan man heller ikke forvente – dette er et enkelt produkt, utviklet for den prisbevisste forbrukeren.

Den minimalistiske utformingen gjør at Vivofit 4 passer perfekt som en aktivitetsmåler du har på både dag og natt, ulikt fra mange andre aktivitetsmålere – som gjerne er for klumpete til at man orker å ha de på gjennom natten.

Selve skjermen på armbåndet vil oppleves som relativt liten for de aller fleste, da dimensjonene på skjermen kun er 1,1 x 1,1 centimeter (88 x 88 piksler).

Gitt at skjermen er så kompakt som den er, er det helt naturlig at du kun kan se ett nøkkeltall av gangen (tid, dato, antall steg og lignende).

Ved å bruke Garmin Connect på smarttelefonen din kan du forøvrig selv styre hvilke nøkkeltall som skal fremvises.

Sporing

Det første vi bemerker oss er at Garmin Vivofit 4 hverken har innebygd GPS eller pulsmåler, så aktivitetssporingen vil for mange oppleves som noe begrenset.

Vivofit 4 har forøvrig støtte for måling av antall steg, tilbakelagt distanse, kaloriforbruk og aktive minutter.

Teknologien som benyttes for å estimere antall aktive minutter er Garmins egenutviklede Move IQ Technology, som automatisk registrerer type aktivitet basert på hvordan håndleddet ditt beveger seg.

Når Vivofit 4 tolker det som at du trener, vil aktivitetsregistreringen automatisk startes.
Du kan forøvrig også manuelt starte registreringen, dersom du ikke har full tiltro til teknologien.

Som nevnt så mangler Vivofit 4 en innebygd GPS, og distansen er dermed kun et estimat basert på hvor mange steg du har tatt.
Mange brukere har allikevel gitt Vivofit 4 skryt for at distanseberegningen er relativt nøyaktig, men nøyaktigheten kan naturligvis ikke måle seg med en faktisk GPS.

Det samme gjelder for kaloriforbruket.
For å få et så nøyaktig estimat som mulig er det helt nødvendig at pulsen også registreres, og Vivofit 4 har altså ikke en innebygd pulsmåler.
Vivofit 4 har forøvrig støtte for pulsbelte, men dette selges kun som ekstrautstyr.

Søvnregistrering

Her har enkelt og greit Garmin Vivofit 4 en hel del å gå på.

Søvnregistreringen kan ikke måle seg med mer avanserte aktivitetsmålere, slik som FitBit Charge 3, og Garmins egne Vivosmart 4.

Flere av forbrukerne har faktisk rapportert om at armbåndet antar at man sover dersom man sitter i ro i noen få minutter, som i seg selv ikke er spesielt imponerende.

App

Mobilappen som benyttes med dette armbåndet er Garmin Connect.

Garmin Connect har fått svært mye skryt fra forbrukerne, og brukergrensesnittet er både ryddig og intuitivt å bruke.

Startskjermen i applikasjonen presenterer relevante nøkkeltall på en enkel måte, og for å få mer detaljert informasjon om en gitt måling kan du enkelt trykke deg videre inn i den detaljerte oversikten.

Batteritid

Den største fordelen med Garmin Vivofit 4 er, slik vi ser det, batteritiden.

Batteritiden til Vivofit 4 er på hele 365 dager, noe som er helt overlegent i forhold til konkurrentene.

Batteriet som benyttes i Vivofit 4 er et helt standard 1,55V batteri, og er dermed ikke oppladbart.

Vi i redaksjonen ser forøvrig ikke på dette som noe negativt, da denne typen batterier fåes kjøpt til en rimelig pris på helt vanlige dagligvarebutikker.

Oppsummert

Garmin Vivofit 4 er en svært rimelig aktivitetsklokke, som passer godt til deg som ikke har behov for hverken GPS- eller pulsregistrering.

Vivofit 4 gjør en god jobb med å registrere treningsøktene dine automatisk, men du kan altså ikke forvente detaljert informasjon om treningsintensitet, puls og lignende.

Batteritiden er på hele 365 dager, og det er liten kostnad knyttet til å bytte batteriet.

Enkelt og greit et godt budsjettvalg for deg som vil ha en enkel aktivitetsmåler!

Avatar

Anders O

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.