Oppblåsbar Kajakk Test: Se vår testvinner!

Oppblåsbar kajakk ute på vannet

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Sommeren står for tur, og det er endelig mulighet for å ha det gøy ute på vannet igjen. I denne testen tar vi en titt på de beste oppblåsbare kajakkene på markedet!

I løpet av de siste årene har etterspørselen etter oppblåsbare kajakker nærmest skutt i været. Fra å være et relativt ukjent produkt, har oppblåsbare kajakker nå nærmest blitt allemannseie. Enten du vil trene eller bare ha det litt gøy ute på vannet, så er disse kajakkene et godt og rimelig alternativ til tradisjonelle havkajakker.

Etterhvert som de oppblåsbare kajakkene har blitt mer populære, har det også kommet flere og flere produkter på markedet. Vi har tatt en grundig titt på de ulike modellene, og kåret det vi mener er de beste oppblåsbare kajakkene i Norge. Les videre i vår test!

Oppblåsbare kajakker: Best i Test

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av oppblåsbare kajakker. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. Intex K2 Explorer (2 personer)
 2. Intex Excursion Pro K1 (1 person)
 3. Intex Challenger K2 (2 personer)
 4. Hydro-Force Lite Rapid X2 (2 personer)
 5. Hydro-Force Cove Champion (1 person)

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Intex Explorer K2

Intex K2 Explorer (2 personer)

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Intex K2 Explorer
Antall seter: 2 Maksimal brukervekt: 180 kg Materiale: Slitesterk vinyl Lengde: 3,13 meter Bredde: 0,91 meter Oppbevaringseske: Ja Reparasjonssett: Ja Håndpumpe: Ja Vekt: 16 kg

Intex Explorer K2 er en bestselger både i Norge og i utlandet. Kajakken har svimlende 23.000 vurderinger via Amazon.com, og den gjennomsnittlige rangeringen er 4.5 / 5.0 stjerner. Og det med god grunn!

God kapasitet

Noe av det første vi bemerker oss med Intex Explorer K2 er den gode vektkapasiteten.

Med en maksimal brukervekt på hele 180 kg er det lagt godt til rette for at 2 personer kan bruke kajakken samtidig. Vektkapasiteten vitner også om en solid og robust konstruksjon, som gjør det godt ute på vannet.

Svært mange av brukerne rapporterer også om at setene er behagelige i bruk. Disse er naturligvis også oppblåsbare, og du får dermed gode valgmuligheter med tanke på hvor harde setene skal være. Ved hjelp av festereimene kan setene også reguleres ved behov. Dette liker vi!

Vi i redaksjonen liker også de praktiske lasterommene. Disse er å finne både foran og bak i sittebrønnen, og passer perfekt når du vil ha med deg litt mat og drikke på utflukten.

I tillegg til lasterommene finner du også sikkerhetsstropper både foran og bak på kajakken. Om du er litt uheldig og faller i vannet er det altså enkelt å gripe tak i kajakken igjen. Tauene kan selvfølgelig også brukes til å bære kajakken!

Svært stabil på vannet

Intex Explorer K2 har mottatt skryt for å ha god ytelsesevne på vannet. Her sitter man stabilt, uten at manøvreringen oppleves som tung og kronglete!

Mye av årsaken til den gode stabiliteten er den oppblåsbare bunnplaten. I praksis gir denne økt stabilitet og komfort, og du trenger derfor ikke være erfaren for å sjøsette Intex Explorer K2 på en trygg måte.

Flere av forbrukerne nevner også at retningsstabiliteten er god. Årsaken er enkel. Intex Explorer K2 er utstyrt med et ekstra kjøl som gjør det enda enklere å manøvrere over vannet!

Komplett pakke

En oppblåsbar kajakk bør som et minimum leveres med en egen håndpumpe. Her svikter naturligvis ikke Intex Explorer K2, og det tar omtrentlig 10 minutter å fylle kajakken med luft. Heldigvis kan pumpen også brukes for å tømme ut luften.

I pakken får du også med 2 robuste kajakkårer. Disse er 218,5 centimeter lange, og er produsert med lettvekts-aluminium. Vi i redaksjonen setter samtidig pris på at Explorer K2 leveres med en egen oppbevaringsbag. Her får du plass til hele kajakken, og den er enkel å få med hvor enn du skal. Bare pass på at du har tørket kajakken godt før du putter den i bagen!

Ellers nevner vi også at bruksanvisningen er enkel å følge, og reparasjonssettet kommer godt med om uhellet først er ute!

Oppsummert

Intex Explorer K2 er en populær oppblåsbar kajakk. Både i Norge og på verdensbasis.

I pakken finner du alt du trenger av ekstrautstyr, og stabiliteten er svært god!

Fordeler

 • God stabilitet.
 • Egnet for nybegynnere.
 • Fornuftig pris.
 • God kapasitet.
 • Justerbare seter.
 • Lasterom.
 • Komplett pakke.

Ulemper

 • Ikke anbefalt om det er mye bølger.

2. Intex Excursion Pro K1

Intex Excursion Pro K1 (1 person)

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Intex Excursion Pro K1
Antall seter: 1 Maksimal brukervekt: 100 kg Materiale: Slitesterk vinyl Lengde: 3,05 meter Bredde: 0,91 meter Oppbevaringseske: Ja Reparasjonssett: Ja Håndpumpe: Ja Vekt: 16,9 kg

Intex Excursion Pro K1 er en god oppblåsbar kajakk som er egnet til 1 person. Kundene er svært fornøyde!

Komfort & kapasitet

Excursion Pro K1 fra Intex omtales som en komfortabel oppblåsbar kajakk. Kajakken er utstyrt med én sitteplass, hvor setet er justerbart og oppblåsbart. På denne måten kan du enkelt tilpasse sittestillingen, og du bestemmer selv hvor mye luft du skal fylle setet med.

Foran i sittebrønnen finner du et sett med praktiske fotstøtter. Disse sikrer god komfort gjennom padleturen, og kombinert med den gode ryggstøtten er det også lagt til rette for lengre padleturer. Dette liker vi!

Stabil

Likt som flere andre kajakker fra Intex, leveres også Excursion Pro K1 med en oppblåsbar bunnplate. Bunnplaten gir god stabilitet på vannet, og passer godt for deg som ikke er veldig erfaren.

Vi i redaksjonen setter også pris på at kajakken leveres med 2 ulike kjøler. Standardkjølen passer godt til vanlige padleturer i relativt dypt vann. Om du befinner deg i grunt vann kan du enkelt skifte over til den andre kjølen, som er spesielt tilpasset områder med lav vanndybde.

Videre sikrer den lave profilen at kajakken ligger godt på vannet, og materialene er forsterket for å takle tøffe tak!

Allsidige løsninger

Til tross for at Intex Excursion Pro K1 kun kan brukes av én person om gangen, er det overraskende god lagringsplass. I kajakken finner du praktiske lasterom både foran og bak i sittebrønnen.

Langs sidene av kajakken er det plassert ut praktiske tau, slik at du enkelt kan ta tak i kajakken om du skulle falle ut i vannet. Med de stabile håndtakene foran og bak er det også lekende lett å sjøsette kajakken.

Intex har tydelig også bemerket seg at fisking er en flott aktivitet i kajakk. På kajakken finner du derfor 2 holdere til fiskestenger. Samtidig finner man en egen avtakbar holder til annet fiskeutstyr. Perfekt for å få med seg GPS-utstyr, ekkolodd eller lignende på tur!

Komplett pakke

Tradisjon tro leveres også Intex Excursion Pro K1 som en komplett pakke.

I pakken finner du 2 kjøler, holder til fiskeutstyr, trykkmåler, håndpumpe, reparasjonssett, oppbevaringsveske og én åre. Åren er produsert av lettvekts-aluminium, og kan foldes sammen for enkel oppbevaring og transport.

Utover dette følger det selvfølgelig også med en bruksanvisning (engelsk).

Oppsummert

Intex Excursion Pro K1 er et svært godt valg for deg som skal ro alene.

På kajakken finner du holdere for både fiskestenger og fiskeutstyr, og stabiliteten på vannet er god!

Fordeler

 • God stabilitet.
 • Lasterom.
 • Holdere for fiskestenger.
 • Avtakbar holder for fiskeutstyr.
 • Praktiske håndtak.
 • 2 kjøler.
 • Komplett pakke.
 • Fotstøtter.

Ulemper

 • Ikke egnet ved mye bølger.
 • Fotstøttene er litt upraktiske for veldig høye personer.

3. Intex Challenger K2

Intex Challenger K2 (2 personer)

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Intex Challenger K2
Antall seter: 2 Maksimal brukervekt: 180 kg Materiale: Slitesterk vinyl Lengde: 3,51 meter Bredde: 0,76 meter Oppbevaringseske: Ja Reparasjonssett: Ja Håndpumpe: Ja Vekt: 14,8 kg

Challenger K2 er nok en populær oppblåsbar kajakk fra Intex. Hvordan kommer den ut i vår test?

Stabil og enkel manøvrering

Intex Challenger K2 leveres med 2 sitteplasser, og den maksimale vektkapasiteten er 180 kg. Dette er på nivå med toppmodellen K2 Explorer, og man ser i praksis mange likhetstrekk mellom disse modellene.

Challenger K2 har en lengde på 3,51 meter. I praksis gir dette god stabilitet på vannet. Samtidig er ikke kajakken så lang at det går på bekostning av manøvreringen. Intex Challenger K2 omtales faktisk som overraskende enkel å manøvrere!

Den lave profilen matcher også godt de andre modellene fra Intex. Med et lavt design er kajakken godt egnet til innsjøer og rolige elver, og den er derfor et godt alternativ også for nybegynnerne.

Om du skulle ha behov for litt ekstra stabilitetet kan du feste den medfølgende kjølskinenn til kajakken. Perfekt når det er litt ekstra krusninger på vannet!

Praktiske løsninger

Som nevnt er det 2 sitteplasser på Intex Challenger K2. Det er derfor praktisk at kajakken er utstyrt med lasterom både foran og bak i sittebrønnen. Her kan både styrmann og passasjer ta med seg noe ekstra på turen!

I tillegg til lasterommene finner man også et praktisk lastenett på fremsiden av kajakken. Sammenlignet med konkurrentene gir derfor Challenger K2 noe bedre lagringsplass.

Som vanlig for kajakker er det plassert ut tau både på fremsiden og baksiden av Challenger K2. Dette er praktisk å ha om du skulle falle i vannet.

En annen positiv fordel er at setene er justerbare, slik at man kan finne en så komfortabel sittestilling som mulig. Dette er bra!

Komplett pakke

I pakken finner du alt du måtte trenge av ekstrautstyr. Vi nevner blant annet årer, håndpumpe, reparasjonssett og oppbevaringsveske.

Siden Challenger K2 er beregnet for at 2 personer kan bruke den samtidig følger det selvfølgelig med 2 årer. Begge årene kan enkelt foldes sammen når de ikke er i bruk, og kajakken kan raskt puttes i oppbevaringsvesken når den er tømt for luft.

Oppsummert

Intex Challenger K2 er et godt valg for deg som vil ha en stabil kajakk. Leveres med avtakbar kjølskinne for ekstra stabilitet!

Fordeler

 • Avtakbar kjølskinne.
 • God lagringsplass.
 • Komplett pakke.
 • Håndpumpe.
 • Foldbare årer.
 • Justerbare seter.

Ulemper

 • Ikke egnet til store bølger.
 • Litt smal.

4. Hydro-Force Lite Rapid X2

Hydro-Force Lite Rapid X2 (2 personer)

4.3
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Hydro-Force Lite Rapid X2
Antall seter: 2 Maksimal brukervekt: 160 kg Materiale: Slitesterk vinyl Lengde: 3,21 meter Bredde: 0,88 meter Oppbevaringseske: Ja Reparasjonssett: Ja Håndpumpe: Ja Vekt: 13 kg

Hydro-Force Lite Rapid X2 er en rimelig oppblåsbar kajakk, beregnet for 2 personer. Hvordan kommer den ut i vår test?

Kapasitet og utforming

Lite Rapid X2 har en maksimal brukervekt på 160 kg. I noen tilfeller vil dette være nok, men padlerne skal faktisk ikke veie mer enn 80 kg hver for å overskride kapasiteten. Sammenlignet med mange andre oppblåsbare kajakker har Lite Rapid X2 en litt lavere vektkapasitet.

Heldigvis rapporteres det hvertfall om at det er behagelig å sitte i kajakken. Setene er oppblåsbare, og ryggstøtten gir god komfort gjennom padleturen. Setene er også relativt høye, slik at du har godt overblikk mens du er ute og padler. Vi i redaksjonen setter samtidig pris på at det er lasterom både foran og bak i sittebrønnen. Praktisk!

Som de aller fleste kajakker leveres også Lite Rapid X2 med sikkerhetstau både foran og bak. De praktiske håndtakene gjør også at det er enkelt å bære med seg kajakken.

Bra med tilleggsutstyr

I pakken finner du det aller meste du trenger av tilleggsutstyr. Både årer, transportveske, håndpumpe og reparasjonssett inngår. Årene er produsert av aluminium, og kan foldes sammen når de ikke er i bruk.

Ekstra praktisk er det også at alt tilleggsutstyr får plass i reisevesken. Dette liker vi!

Oppsummert

Hydro-Force Lite Rapid X2 er en rimelig oppblåsbar kajakk, beregnet for 2 personer. Komplett pakke!

Fordeler

 • Ekstra kjøl.
 • Reiseveske.
 • Ryggstøtte.
 • Komplett pakke.
 • Lasterom.

Ulemper

 • Lav vektkapasitet.

5. Hydro-Force Cove Champion

Hydro-Force Cove Champion (1 person)

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Hydro Force Cove Champion
Antall seter: 1 Maksimal brukervekt: 100 kg Materiale: Slitesterk vinyl Lengde: 2,75 meter Bredde: 0,81 meter Oppbevaringseske: Ja Reparasjonssett: Ja Håndpumpe: Ja Vekt: 11 kg

Hydro-Force Cove Champion er en liten oppblåsbar kajakk, som er beregnet for 1 person. Fornuftig pris!

Utforming & kapasitet

Cove Champion har en vektkapasitet på 100 kg. Gitt at kajakken er nokså liten, er vi faktisk overrasket over at den takler såpass høy vekt.

Kajakken omtales som både stabil og enkel å manøvrere, og det avtakbare retningskjølet gir god stabilitet. På sidene av kajakken finner du også praktiske sikkerhetstau.

Lengden til Cove Champion er ikke mer enn 2,75 meter. I praksis gir dette veldig god manøvreringsevne. Dette går likevel litt på bekostning av stabiliteten, og vi ser at flere av forbrukerne melder om at kajakken kunne vært enda mer stabil.

Siden Cove Champion er ganske liten er det heller ikke plass til noen egne lasterom, og setet er ikke justerbart. På den positive siden er det hvertfall festestrikker både foran og bak på kajakken.

Letthåndterlig

På den positive siden er Hydro-Force Cove Champion svært letthåndterlig. Egenvekten er kun 11 kilo, og med egen oppbevaringsboks kan du enkelt ta med deg kajakken hvor enn du vil.

Tilleggsutstyr

I pakken får du med alt du trenger av utstyr. Vi nevner både aluminiumsåre, oppbevaringsboks, håndpumpe, brukermanual og reparasjonssett.

Oppsummert

Hydro-Force Cove Champion er en liten kajakk som gir god manøvreringsevne. Letthåndterlig!

Fordeler

 • God manøvreringsevne.
 • Festestrikker for bagasje.
 • Lav vekt.
 • Reiseveske.
 • Enkel å håndtere.

Ulemper

 • Litt kort.
 • Ingen lasterom.
 • Setet kan ikke justeres.

Oppblåsbar kajakk test: Disse faktorene bør du vurdere

For å finne den oppblåsbare kajakken som passer best til akkurat deg, er det viktig at du vet hvilke faktorer du bør vurdere.

Vi gir deg nå en kort oppsummering over flere av de viktigste faktorene for oppblåsbare kajakker.

Materialer:  En av de viktigste faktorene du bør vurdere er kvaliteten og holdbarheten til materialet som kajakken er laget av.

PVC, hypalon og vinyl er populære materialer som brukes i oppblåsbare kajakker.

Sjekk at materialet er slitesterkt, punkteringssikkert og UV-bestandig for å sikre lang levetid og minimalt med vedlikehold.

sittelengde

Stabilitet og ytelse: En god oppblåsbar kajakk skal være stabil og enkel å manøvrere, både i rolige og litt mer røffe vannforhold.

Lengden på kajakken påvirker i stor grad hvor enkel den er å manøvrere.

En kort kajakk vil være enklere å manøvrere ute på vannet enn en lengre kajakk. Til gjengjeld er de lengre kajakken bedre egnet for høy fart.

Vekt

Vekt og bæreevne: Sjekk kajakkens egenvekt og maksimale bæreevne.

Det aller viktigste er at kajakken faktisk tåler kroppsvekten din, pluss det du eventuelt skal ha med deg av ekstrautstyr.

Egenvekten til kajakken er også verdt å vurdere. I blant kan det være praktisk å bære kajakken en kortere distanse, og det er derfor et pluss om egenvekten er lav.

antall sitteplasser

Antall seter: Tenk på hvor mange personer kajakken skal kunne romme.

Om du kun skal ut på vannet alene kan du naturligvis klare deg med en kajakk som kun har et sete.

Er dere flere som skal padle samtidig er det kajakkene med 2 seter du bør gå for.

Sjekk også hvor komfortable setene er og om de kan justeres eller fjernes for å tilpasse kajakken til dine behov.

luftpumpe

Oppblåsing og pakking: En oppblåsbar kajakk skal være enkel å blåse opp og pakke sammen.

Vurder hvor lang tid det tar å blåse opp kajakken, hvilken type pumpe som følger med og hvor kompakt den blir når den er pakket sammen.

Kompakt oppbevaring gjør transporten mye enklere!

ekstrautstyr

Ekstrautstyr: Sjekk hvilket tilbehør og ekstrautstyr som følger med kajakken, eller som eventuelt kan kjøpes separat.

Nyttig ekstrautstyr inkluderer blant annet padleårer, pumper, oppbevaringsnett, bærebagger og reparasjonssett.

lastekapasitet

Oppbevaring: Optimalt sett bør kajakken ha et eget lasterom hvor du kan plassere gjenstander du vil ha med deg på turen.

Mange av kajakkene har også festestropper både på frem- og baksiden av kajakken. Dette gir pluss i vår test.

Pris

Pris: Sammenlign priser og finn en oppblåsbar kajakk som passer ditt budsjett. Husk at en dyrere kajakk ikke nødvendigvis er bedre, men invester i en kvalitetskajakk som vil vare.

Sjekk også garantivilkårene og om produsenten tilbyr kundestøtte og service.

Sikkerhet ved bruk av oppblåsbar kajakk

Du bør som alltid ta hensyn til sikkerheten når du er ute på vannet. Dette gjelder også ved bruk av en oppblåsbar kajakk.

1. Sjekk utstyret

Før du legger ut på en tur med den oppblåsbare kajakken, må du alltid sørge for at den er i god stand. Sjekk alltid at kajakken er i god stand, og at det ikke er luftlekkasjoner.

Kontroller også at ventilene og padleårene er i god stand.

2. Bruk redningsvest

Uansett hvor god du er til å svømme skal du alltid bruke redningsvest når du er ute og padler. Redningsvesten skal sitte tett inntil kroppen, samtidig som den skal gi god bevegelighet mens du padler.

3. Sjekk værmeldingen

Vær alltid klar over værforholdene og hvordan de kan påvirke padlingen. Sterk vind, bølger og strøm kan gjøre padlingen utfordrende, spesielt for nybegynnere.

Sjekk værmeldingen før du drar ut på tur, og vær forberedt på å endre planene dine om nødvendig.

4. Lær deg teknikken

For å sikre en trygg og behagelig padleopplevelse, er det viktig å lære grunnleggende padleteknikker og hvordan du kan redde deg selv i tilfelle du velter.

Ta gjerne et padlekurs eller få opplæring fra en erfaren padler for å bygge opp ferdighetene dine.

5. Ikke padle alene

Dette gjelder spesielt for nybegynnere. De som er helt ferske bør ikke være ute på vannet og padle alene. Pass på å holde deg innenfor synsrekkevidde til noen andre.

6. Meld fra når du skal ut på tur

Om du uansett tar turen ut alene, er det viktig at du melder i fra om at du reiser. Du bør også gi beskjed om når du forventer å være tilbake.

8. Kle deg etter forholdene

Kle deg etter værforholdene og temperaturen i vannet. Bruk lagvis bekledning, vanntette klær og sko som er egnet for padling.

FAQ: Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken oppblåsbar kajakk ble best i test?

Vi har kåret Intex Explorer K2 til best i test.

Denne oppblåsbare kajakken gir god stabilitet på vannet, og er lekende lett å manøvrere!

down-arrow Er det trygt å bruke en oppblåsbar kajakk?

Sammenlignet med vanlige kajakker er det like trygt å bruke en oppblåsbar kajakk. Stort sett er det hvordan du bruker kajakken som avgjør hvor trygt det er.

Du bør alltid bruke redningsvest når du er ute med kajakken.

Med oppblåsbare kajakker kan det også gå hull i materialet. Kontroller derfor alltid at det ikke er noen sprekker eller hull før du beveger deg ut på vannet.

Til sist. Barn bør naturligvis også alltid holdes under oppsikt om de får prøve seg på en liten tur med kajakken!

down-arrow Hvor mye koster en oppblåsbar kajakk?

Det er relativt stor prisforskjell mellom de ulike oppblåsbare kajakkene. Generelt sett er det slik at en høyere pris også gir bedre kvalitet.

De rimeligste budsjettvalgene koster gjerne ikke mer enn 1.000 kroner. I den andre enden av skalaen har man de mer kostbare premium-modellene, som gjerne koster ett sted mellom 3.000 og 5.000 kroner.

down-arrow Krever en oppblåsbar kajakk mye vedlikehold?

Det kreves ikke spesielt mye vedlikehold av oppblåsbare kajakker.

Kajakken bør rengjøres etter bruk, samtidig som du bør kontrollere for hull og sprekker jevnlig.

Sørg også for å tørke kajakken grundig etter du har brukt den!

Avatar

Henriette Sundfjord

Henriette lever en aktiv livsstil, og er en av vår dyktige produkttestere. Opp gjennom årene har hun testet mange ulike treingsprodukter, og har med seg nyttig erfaring som produkttester hos oss. Hun har lang erfaring som tekstforfatter, og er alltid grundig i sitt arbeid. Produkttestene gjennomføres med omhu, og du kan føle deg trygg på at vurderingene er både nøyaktige og innsiktsfulle.
linkedin-social facebook-social instagram-social webpage-social