Beste Vippeserum: Disse er best i test

Vippeserum

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Øyevippene våre er rammen til det man først legger merke til hos et annet menneske, nemlig øynene. Og hvem ønsker seg vel ikke lange, vakre og tykke øyevipper som fremhever øynene våres på best mulig måte?

Dessverre er ikke alle født med fyldige øyevipper, men det betyr ikke at man ikke kan jukse litt. Et vippeserum kan gi deg vippene du alltid har drømt om, uten å måtte ty til dyre extensions.

I vår test av vippeserum har vi gått gjennom de mest populære vippeserumene på markedet. Hvilket vippeserum ble best i test?

Test av vippeserum: Best i Test

info

I denne testen har vi kun valgt å inkludere vippeserum som ikke inneholder prostaglandiner som Mattilsynet advarer mot. Advarselen mot disse stoffene er gitt da de kan gi en rekke uønskede bivirkninger.

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av vippeserum. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

  1. Hairlust Superb Lash Eyelash Enhancing Serum
  2. Elizabeth Arden Prevage Clinical Lash
  3. The Ordinary Multi-Peptide Lash and Brow Serum
  4. Maybelline Lash Sensational Boosting Serum

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Hairlust Superb Lash Eyelash Enhancing Serum

Hairlust Superb Lash Eyelash Enhancing Serum

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Hairlust Superb Lash Eyelash Enhancing Serum

Superb Lash Eyelash Enhancing Serum fra Hairlust er helt fritt for skadelige prostaglandin-derivater, og gir virkelig verdi for pengene.

Vippeserumet er en stor favoritt blant publikum, og har kommet godt ut i mange tester!

Full effekt etter 4 – 8 uker

Drømmer du om lange og vakre øyevipper uten å måtte ty til vippeextensions? Dette kan du oppnå med vippeserumet fra Hairlust.

Vippeserumet inneholder flere ingredienser som bidrar til å aktivere veksten av hårsekkene. Sammen virker disse for å gi deg det beste resultatet!

Du vil allerede begynne å se forskjell etter omtrentlig 4 uker, og full effekt oppnår du etter ca 8 ukers bruk.

Vippeserumet passer perfekt til deg som har korte og tynne øyevipper. Superb Lash Eyelash Enhancing Serum vil kunne styrke vippene dine innenfra, og samtidig gjøre de litt mørkere. Dette gjør at øyevippene dine vil oppleves som mer fyldige!

Vegansk med økologiske ingredienser

Ulikt mange andre vippeserum er Superb Lash Eyelash Enhancing Serum fra Hairlust vegansk sertifisert, med hovedfokus på økologiske ingredienser.

Blant ingrediensene finner du blant annet økologisk aloe vera, som vil bidra med å tilføre fuktigheten til øyevippene. I tillegg vil den økologiske jojbaoljen gi en rekke næringsstoffer til vippene, slik som vitamin C, vitamin E, kobber og sink.

Enkel i bruk

Etter å ha brukt serumet i noen dager, faller det lett inn i skjønnhetsrutinen på kvelden. Serumet skal påføres morgen og kveld på renset hud.

Start med å legge serumet som en eyeliner på vippekanten. Du trenger ikke mye produkt på applikatoren, lite holder lenge!

La serumet tørke i 5 – 10 minutter før du tar på deg sminke.

Serumet er i tillegg vannbasert, så det kan fint brukes om du har kontaktlinser eller vippeextensions.

Konklusjon

Superb Lash Eyelash Enhancing Serum fra Hairlust er vår favoritt i denne testen. Serumet er enkelt å bruke,inneholder økologiske ingredienser og er vegansk.

I tillegg er vippeserumet helt fritt for skadelige prostaglandin-derivater!

2. Elizabeth Arden Prevage Clinical Lash

Elizabeth Arden Prevage Clinical Lash

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Elizabeth Arden Prevage Clinical Lash

Prevage Clinical Lash + Brow Enhancing Serum er et revolusjonerende produkt fra det populære merket Elizabeth Arden.

Dette vippeserumet har en klinisk dokumentert virkning, og det kan benyttes både på øyevipper og bryn.

Lengre og fyldigere vipper

Prevage inneholder et eksklusivt trippel peptidkompleks som er beriket med vippebalsam, vitaminer og botaniske stoffer som trenger inn i vippene.

Innholdet i vippeserumet støtter vippenes naturlige fornyelsessyklus slik at de holder seg fyldige og hydrerte.  For de som sliter med tynne bryn, vil serumet også forbedre utseende på disse.

Denne effekten er klinisk bevist synlig etter 2 ukers bruk. Serumet kan brukes på øvre og nedre vipper, og resultatet gir et foryngende blikk.

Enkel å påføre

Vippeserumet kan brukes hver kveld. Rens ansiktet som vanlig og bruk serumet som siste steg i skjønnhetsrutinen. Med den tynne applikatoren er serumet enkelt å påføre helt inntil vippekanten.

Begynn innerst ved øyekroken og påfør serumet med et enkelt strøk. Gjenta denne prosessen både på øvre og nedre vippekant. Du kan bruke samme metode for å påføre serumet på brynene, men sørg for å dekke hele brynet.

Etter at du har brukt produktet i rundt 2 uker, kan du vedlikeholde ved å bruke produktet 3-4 ganger i uken.

Konklusjon

Prevage Clinical Lash + Brow Enhancing Serum er et fantastisk produkt som kan brukes på både vipper og bryn. Vippeserumet har gode aktive ingredienser, og gir synlig resultat etter svært kort tid.

Om du benytter serumet på både vipper og bryn, kan tuben fort gå tom. Du vil derfor måtte kjøpe produktet oftere enn om du kun bruker det på vippene.

3. The Ordinary Multi-Peptide Lash and Brow Serum

The Ordinary Multi-Peptide Lash and Brow Serum

4.6
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
The Ordinary Multi-Peptide Lash and Brow Serum

Multi-Peptide Lash and Brow Serum fra The Ordinary er et konsentrert vippeserum som fremmer tykkere og mer fyldige vipper.

Du kan forvente en synlig effekt av serumet etter omtrentlig 3 – 4 uker.

Aktive ingredienser

Vippeserumet fra The Ordinary inneholder ingredienser som vil bidra til å fremme tykkere, sunnere og mer fyldige vipper.

Dette er et konsentrert og fargeløst / lysegult serum som har mottatt gode tilbakemeldinger fra forbrukerne. Blant tilbakemeldingene nevnes det av flere at de har sett gode resultater etter kort tid.

På den negative siden nevner vi også at enkelte rapporterer om liten effekt av serumet.

Synlig effekt etter 30 dager

Ved å bruke serumet daglig i 30 dager vil du kunne oppleve at vippene dine blir fyldigere og lengre. Vippene kan også bli styrket innenfra slik at de er bedre rustet for slitasje.

Det anbefales å bruke produktet 2 ganger daglig i inntil 8 uker før du får en varig effekt. Deretter brukes serumet 2-3 ganger i uken for å holde effekten vedlike.

Tuben holder til 2-3 måneder. Dette er mer enn lenge nok til å kunne se forskjell før du må kjøpe en ny tube!

Serumet påføres som en eyeliner på vippekanten. Den tynne applikatoren er enkel å bruke.

Konklusjon

Multi-Peptide Lash and Brow Serum fra The Ordinary er et godt vippeserum som er enkelt å påføre. Serumet er laget for å fremme tykkere og mer fyldige vipper, og er fritt for prostaglandiner!

4. Maybelline Lash Sensational Boosting Serum

Maybelline Lash Sensational Boosting Serum

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Maybelline Lash Sensational Boosting Serum

Lash Sensational Boosting Serum fra Maybelline er et pleiende og styrkende vippeserum som gir et bra resultat.

Det er det rimeligste vippeserumet i denne testen, men kommer likevel godt ut med sine gode egenskaper.

Næringsrike ingredienser

Vippeserumet er sammensatt av peptider, aminosyrer og vitaminer. Dette styrker vippene slik at de blir mindre skrøpelige, som igjen fører til at de ikke knekker så lett. Dette resulterer i at vippene forlenges og gir et foryngende blikk.

Vippeserumet inneholder ikke like mange aktive ingredienser som de andre serumene i denne testen. I stedet har de valgt de viktigste som gir næring og styrke til skjøre øyevipper.

Enkel i bruk

Ulikt fra de andre vippeserumene i denne testen, kommer Maybelline Boosting Serum med en enda enklere kostapplikator. I stedet for å påføre serumet langs vippekanten, fordeler du serumet over hele vippen.

Fordelen med en kostapplikator er at serumet trekker seg inn i hele vippen, fra rot til tupp. Serumet kan brukes både morgen og kveld, og du kan bruke det under mascara. Dette beskytter vippene i større grad mot uttørking.

Serumet bør brukes morgen og kveld i minst 4 uker for et synlig og varig resultat.

Konklusjon

Vippeserumet fra Maybelline er svært enkelt å påføre, og glir rett inn i skjønnhetsrutinen.

Serumet har ikke de mest avanserte ingrediensene, men leverer likevel gode resultater. Maybelline Boosting Serum er et godt produkt til en veldig fornuftig pris!

Dette bør du tenke på når du kjøper vippeserum

Når du skal kjøpe et vippeserum er det flere faktorer du bør vurdere for å finne det produktet som passer best for deg.

Vi har her listet opp noen av de viktigste faktorene du bør ta hensyn til.

Ingredienser

Ingredienser: Det første du bør se på, er ingrediensene i vippeserumet.

Du bør fokusere på produkter med naturlige og næringsrike ingredienser som kan bidra til å styrke øyevippene dine.

Unngå produkter med skadelige kjemikalier eller allergener som kan

fare

Prostaglandiner: Mange vippeserum inneholder det som kalles for prostaglandiner.

Mattilsynet har advart mot disse stoffene, da de kan gi alvorlige skader på øynene.

Ingrediensene du bør se spesielt opp for er Bimatoprost, Isopropyl Cloprostenate, Dechloro dihydroxy difluoro ethylcloprostenolamide, Methylamido dihydro noralfoprostal og Isopropyl dihydro noralfaprostal.

behandlingstid

Behandlingstid: Vær oppmerksom på hvor lang tid det tar før du ser resultater av vippeserumet.

Noen produkter gir raskere resultater enn andre. Det er viktig å ha tålmodighet og følge bruksanvisningen nøye.

Stort sett kan du forvente å se resultater i løpet av 4 – 8 uker. Best effekt får man gjerne etter de første 8 ukene er gått.

Vippeserum som skal påføres 2 ganger daglig gir ofte raskere effekt enn de man fører på en gang daglig.

Brukervennlighet

Brukervennlighet: Vurder hvor enkelt det er å påføre vippeserumet.

Vippeserumet bør som et minimum leveres med en applikatorbørste som gjør det enkelt å påføre serumet på vippene.

Om det ikke følger med en slik børste må du såfall kjøpe dette separat.

Velg samtidig et produkt som er enkelt å innføre i din daglige skjønnhetsrutine.

kundevurderinger

Omdømme: Sjekk omdømmet til produsenten du vurderer å kjøpe fra.

Velg et merke som er kjent for å produsere kvalitetsprodukter, som samtidig har gode kundeanmeldelser.

Vær likevel klar over at de anerkjente merkene ikke nødvendigvis er de beste.

I vår gjennomgang har vi avdekket at flere av de kjente merkevarene selger vippeserum med prostaglandin.

bivirkninger

Bivirkninger: Undersøk om det er rapportert om bivirkninger ved bruk av vippeserumet du vurderer.

Noen kan oppleve irritasjon, rødhet eller andre ubehagelige reaksjoner.

Hvis du er bekymret for bivirkninger, velg et produkt med naturlige ingrediense.

Optimalt sett bør du konsultere med en øyelege før du går i gang med vippeserum.

Pris

Pris: Vippeserum varierer en god del i pris, og det er viktig at du finner et produkt som passer ditt budsjett.

Når du vurderer kostnaden for vippeserumet bør du også se på hvor stor beholderen er.

Ofte kan man bli lurt til å kjøpe et vippeserum som er billig, når det egentlig bare viser seg at man kjøper veldig lite vippeserum av gangen.

Slik bruker du vippeserum

Å bruke et vippeserum er heldigvis en enkel prosess som lett kan bli en del av din daglige skjønnhetsrutine. Under ser du en generell veiledning for hvordan du bør bruke vippeserum.

1. Rens ansiktet

Før du påfører vippeserumet bør du sørge for at ansiktet og øynene er rene og frie for sminke, olje og smuss. Dette vil gjøre at serumet absorberes bedre, og du reduserer samtidig risikoen for irritasjon rundt øynene.

2. Fjern overflødig serum

Fjern hetten fra vippeserumflasken og tørk av applikatorbørsten forsiktig mot kanten av flasken for å fjerne overflødig serum.

Dette vil gjøre det enklere å påføre serumet, og samtidig unngår du at du bruker for mye serum.

3. Påfør serumet

Hold applikatorbørsten horisontalt og påfør et tynt lag med vippeserum på roten av de øvre vippene. Serumet skal påføres på samme måte som en eyeliner.

Det er ikke nødvendig å påføre serumet på de nedre vippene, da det vil overføres naturlig når du blunker.

4. La serumet tørke

Vent 5 – 10 minutter etter påføring for å la serumet tørke og absorbere inn i vippene før du eventuelt har på deg sminke eller vasker ansiktet.

5. Gjenta daglig

For å oppnå best mulig resultat bør du bruke vippeserumet daglig. Følg anbefalingene fra produsenten når det gjelder hvor ofte og hvor lenge du bør bruke produktet.

Noen serumer bør brukes én gang om dagen, mens andre anbefaler to ganger daglig.

6. Ha tålmodighet

Det kan ta flere uker før du begynner å se resultater fra vippeserumet. Fortsett å bruke serumet regelmessig og vær tålmodig.

Om du opplever irritasjon eller andre bivirkninger før du stoppe å bruke produktet umiddelbart.

Har vippeserum noen bivirkninger?

Vippeserum kan gi bivirkninger. Det gjelder spesielt dersom serumet inneholder prostaglandiner.

Prostaglandiner er en gruppe av lipider som naturlig forekommer i kroppen og har en rekke biologiske effekter. I vippeserum er syntetiske prostaglandinanaloger ofte brukt for å stimulere vekst og forlengelse av øyevippene. Selv om disse stoffene kan være effektive, er det også viktig å være klar over mulige bivirkninger.

  • Irritasjon rundt øynene.
  • Smerte i øynene.
  • Øyevipper som faller av.
  • Blodkar som brister i øyet.
  • Misfarging av øyelokket.
  • Utslett rundt øynene.

Dette er bare noen av bivirkningene prostaglandiner kan gi deg. Du bør derfor velge et vippeserum som ikke inneholder disse stoffene!

Vippeserum: Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilket vippeserum ble best i test?

I denne testen ble Grande Lash-MD Lash Enhancing Serum fra Grande Cosmetics vår testvinner.

Serumet er enkelt å bruke, har gode og aktive ingredienser og gir det beste resultatet!

down-arrow Hva er et vippeserum?

Et vippeserum er et produkt man bruker for å få lengre, fyldigere og mer robuste øyevipper.

down-arrow Hvem kan bruke et vippeserum?

Alle kan bruke et vippeserum. Om du sliter med korte eller skjøre øyevipper kan et vippserum bidra til at de blir sterkere, fyldigere og lengre.

down-arrow Hvor mye koster et vippeserum?

Det er mange vippeserum på markedet, og de varierer mye i pris. Noen er rimeligere og ligger på rundt 150 kroner. De med flere aktive ingredienser kan ligge på inntil 1000 kroner.

Kilder

Avatar

Hege

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.