Badevekt Test: Dette er vår toppliste

badevekt

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Trenger du en ny badevekt som gir nøyaktige målinger, og som samtidig kan gi deg en pekepinn på hvor god form du er i? Da bør du lese videre i vår test!

For en del år tilbake fikk man stort sett kun tak i analoge badevekter. Digitale badevekter var å få kjøpt, men prislappen var ofte ganske høy. I løpet av de siste årene har prisnivået på digitale badevekter falt betraktelig, samtidig som funksjonsnivået har blitt bedre.

I vår test av badevekter har vi innhentet erfaringer fra både forbrukerne og ekspertene for å hjelpe deg med å finne den rette badevekten til ditt behov. Vi har fokusert på digitale badevekter, som typisk har funksjoner for måling av både BMI, kroppsfett og muskelmasse.

Les videre i vår test for å finne ut av hvilken badevekt som stikker av med tittelen best i test!

Beste badevekt: Disse er best i test

Oppsummert er dette badevektene som inngår i vår test. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i artikkelen.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Withings Body+
 2. BESTE PREMIUMVALG - Withings Body Cardio V2
 3. Garmin Index S2 Smart Scale
 4. BESTE BUDSJETTVALG - Beurer BF 700
 5. Fitbit Aria Air

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Withing Body+

BEST I TEST - Withings Body+

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Withings Body Plus
Maksimal vekt: 180 kg Materiale: Herdet glass Nøyaktighet: 100 gram Appstyring: Ja Fettprosent: Ja Kroppsvann: Ja Muskelmasse: Ja Mål (B x D x H): 32,7 x 32,7 x 2,3 cm

Withings Body+ er en god digital badevekt som har en overraskende fornuftig prislapp.

Høyt rangert hos forbrukerne og ekspertene

Withings Body+ har blitt kåret til best i test hos flere forbrukernettsteder, og får hele 4,5 / 5,0 stjerner hos Techradar.com.

I det store og hele minner Withings Body+ mye om storebroren, Body Cardio V2. Materialene er de samme, og du får stort sett de samme gode analysefunksjonene. Forskjellen ligger hovedsakelig i batteriene som brukes, og at Body+ ikke måler puls og hjertehelse.

Dette gjør likevel Withings opp for, ved at prisnivået er en god del lavere for Body+ enn for Body Cardio V2.

Gode muligheter for kroppsanalyse

Med Withings Body+ kan du måle både vekt, fettprosent, vannprosent, muskelmasse og beinmasse. I sum får du altså en detaljert og nøyaktig oversikt over kroppssammensetningen din. Ved å oppgi høyden din i appen vil du også kunne få vite din BMI.

Til tross for at analyser på badevekter ikke er kjent for å være 100% nøyaktige, får du likevel en god pekepinn med Withings Body+. Det er enkelt å spore progresjonen over tid, og flere av forbrukerne melder om at vektmålingene er nøyaktige.

Brukervennlige løsninger

Withings Body+ har fått skryt fra testerne for at den er enkel i bruk. En av de største fordelene er den sklisikre overflaten, som gjør at du trygt kan bruke badevekta selv om du er litt våt på føttene. Om du skal bruke analysefunksjonene er det likevel viktig at føttene er tørre for å få et nøyaktig resultat.

På fremsiden av badevekten finner du et LCD-display. Flere melder om at displayet er lettlest og oversiktlig, og belysningen er mer enn god nok.

Likt som med de andre badevektene fra Withings støtter også Body+ flere ulike brukerprofiler. Totalt kan du sette opp 8 profiler, og målingene vil automatisk synkroniseres til Health Mate-appen.

God informasjon i appen

Via appen får du tilgang til alle målingene som er utført med badevekta. Her er det nok noe enklere å se på grafene og progresjonen enn det er via LCD-skjermen.

For å gi god informasjon til brukerne tilbyr Withings skreddersydde helsedata i appen, og du kan samtidig sette deg mål for både fettprosent og vekt. Om ønskelig kan du også registrere hva du spiser i appen, for å holde styr på kaloriinntaket.

Kan tilpasses brukerne

Body+ tilbyr dedikerte programmer og moduser for ulike livsfaser, inkludert graviditetsmodus, babymodus og idrettsmodus. Disse modusene gir god og relevant informasjon tilpasset din livssituasjon.

Idrettsmodusen er spesielt nyttig for deg som fokuserer mye på trening. Med denne modusen får du en mer nøyaktig måling av fettprosent, som er gull verdt om målet er å gå ned i vekt.

Tekniske data

Withings Body+ har en maksimal kapasitet på 180 kg og en målenøyaktighet på 100 gram. Vekta leveres med fire AAA-batterier, og batterilevetiden er på inntil 18 måneder.

Mål for vekten er 32,7 cm i bredde og dybde, og 2,3 cm i høyde, med en totalvekt på 2 kg.

Kort oppsummert

Withings Body+ er en god digital badevekt som har mottatt gode tilbakemeldinger fra både forbrukerne og testerne.

Det er godt utvalg av ulike analysefunksjoner, og appen fremstår som brukervennlig og nyttig.

På den negative siden har enkelte rapportert om at det er vanskelig å koble badevekta opp mot andre treningsapper, men ellers er anmeldelsene svært gode!

Fordeler

 • Mange analysefunksjoner.
 • 8 brukerprofiler.
 • Sklisikker overflate.
 • Idrettsmodus.
 • Nøyaktig vektmåling.
 • Oversiktlig app.
 • God batteritid.

Ulemper

 • Ikke oppladbare batterier.
 • Litt klønete oppkobling mot tredjepartsapper.

2. Withings Body Cardio V2

BESTE PREMIUMVALG - Withings Body Cardio V2

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Withings Body Cardio V2
Maksimal vekt: 180 kg Materiale: Herdet glass Nøyaktighet: 100 gram Appstyring: Ja Fettprosent: Ja Kroppsvann: Ja Muskelmasse: Ja Mål (B x D x H): 32,7 x 32,7 x 1,8 cm

Withings Body Cardio V2 er en ny og oppgradert versjon av forgjengeren. Hvordan kommer badevekten ut i vår test?

Gode tilbakemeldinger og unike funksjoner

Withings Body Cardio V2 har mottatt svært gode tilbakemeldinger fra både testerne og forbrukerne. Forbrukerne skryter av både brukervennligheten og de unike funksjonene, og det gode utvalget av kroppsanalysefunksjoner nevnes ofte.

Ekspertene har videre latt seg imponere av den innebygde pulsmålingen, kombinert med analysefunksjonen som gir et estimat på stivheten i blodårene. Withings Body Cardio V2 er faktisk den eneste smartvekten som også måler hjertehelsen, ved at det gis et estimat på den biologiske alderen til blodårene dine.

Med Wi-Fi-tilkoblingen kan du enkelt synkronisere målingene dine opp mot Health Mate-appen, som er tilgjengelig på både iOS og Android.

Mange analysefunksjoner

Withings Body Cardio V2 byr på mange nyttige og spennende kroppsanalysefunksjoner. I tillegg til analysefunksjonen for hjertehelse, kan du måle både muskelmasse, fettprosent, vannivå og beinmasse. Her får du en komplett kroppsanalyse rett fra ditt eget hjem!

Body Cardio V2 skiller seg også ut i mengden ved at den kan måle pulsen din. Ved å stå på badevekta i omtrentlig 30 sekunder vil Body Cardio V2 kunne gi deg mye nyttig informasjon om din generelle helsetilstand.

Mange brukerprofiler og personlig tilpasning

Withings Body Cardio V2 passer perfekt når dere er flere i husstanden som vil følge med på fremgangen. Det kan nemlig settes opp hele 8 brukerprofiler på badevekta. Alle brukerne kan da laste ned Health Mate-appen og få nyttig informasjon om progresjonen, uten å måtte forholde seg til de andres målinger.

Noe av det vi liker aller best med Body Cardio V2 er nok likevel muligheten for personlig tilpasning. Gravide kan blant annet sette opp en egen graviditetssporing. Når babyen endelig har kommet kan du sette badevekta i babymodus, hvor vekten til babyen kan måles.

For de som er opptatt av trening nevner vi også idrettsmodusen. Her brukes mer spesielle algoritmer for beregning av fettmasse, som er tilpasset mer aktive mennesker.

Integrert app og motivasjon

Withings Body Cardio Smart V2 er utviklet for å motivere deg gjennom integrasjonen med Health Mate-appen.

Appen viser vekttrendene dine og tilbyr skreddersydd helseinformasjon basert på vitenskapelige data. Du kan sette personlige mål i appen, og koble vekten til over 100 andre apper for å få en enda mer helhetlig helseopplevelse.

Enkelte av brukerne har for øvrig rapportert om at tilkoblingen til enkelte andre apper kan være litt klønete.

Tekniske data

Withings Body Cardio Smart V2 takler maksimalt 180 kg, og har en nøyaktighet på 100 gram. Måleenhetene er kg, lbs og st.

Garantitiden på vekten er 2 år, og badevekta leveres med en egen USB-kabel for enkel oppladning av batteriet. Den innebygde skjermen har en størrelse på 2,9″, og overflaten er produsert med fullherdet glass.

Kort oppsummert

Withings Body Cardio Smart V2 er en pålitelig og avansert badevekt som tilbyr mange gode analysefunksjoner. Badevekta kan enkelt kobles opp mot Health Mate-appen, hvor du får mye nyttig informasjon.

Det kan settes opp inntil 8 brukerprofiler, og blant funksjonene finner du måling av både hjertehelse, muskelmasse, fettprosent og mye mer!

Fordeler

 • Avansert vekt.
 • Tilkobling mot app.
 • Personlige mål.
 • Støtter tredjepartsapper.
 • Mange analysefunksjoner.
 • Måling av hjertehelse.
 • Inntil 8 brukerprofiler.
 • Pulsmåling.

Ulemper

 • Pulsmåling kan være litt unøyaktig.
 • Litt klønete oppkobling mot tredjepartsapper.

3. Garmin Index S2

Garmin Index S2 Smart Scale

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Garmin Index S2 Smart Scale
Maksimal vekt: 181,4 kg Materiale: Glass Nøyaktighet: 100 gram Appstyring: Ja Fettprosent: Ja Kroppsvann: Ja Muskelmasse: Ja Mål (B x D x H): 31 x 32 x 2,8 cm

Om du allerede har en klokke fra Garmin er badevekta Index S2 et svært naturlig valg. Vi ser nærmere på produktet!

Enkel sammenkobling med Garmin-enheter

For deg som allerede har andre produkter fra Garmin er Index S2 Smart Scale et åpenbart valg. Med innebygd WiFi er det enkelt å koble badevekta opp mot Garmin Connect-appen.

I appen får du full oversikt over målingene dine, og informasjonen sammenstilles med annen data som er innhentet fra andre enheter. Via appen kan du samtidig tilpasse dataene som skal vises når du går på badevekta.

Informasjonen som er tilgjengelig i appen kan selvfølgelig også vises direkte på vekten. Mange vil nok likevel synes at det er mer brukervennlig å se gjennom statistikkene i appen. Har du andre Garmin-enheter får du samtidig sammenstilt informasjonen med dataene fra eksempelvis pulsklokka.

Gode analysefunksjoner

Med Garmin Index S2 får du tilgang til mange nyttige analysefunksjoner. I tillegg til helt standard vektmåling, kan badevekta analysere både fettprosent, muskelmasse, benmasse og vannprosent. Om du oppgir høyden din vil Index S2 også kunne beregne din BMI.

Målingene for muskelmasse og fettprosent er spesielt godt egnet for å måle fremgang fra trening. Her kan du få et godt bilde på om du spiser for mye eller for lite kalorier, og du kan enkelt følge med på progresjonen via appen.

For de helt spesielt interesserte er det mulig å sette opp at man skal veie seg flere ganger om dagen. På denne måten kan du se hvordan vekta endrer seg i løpet av dagen.

Vi ser likevel ikke helt poenget med denne funksjonen, annet enn at man blir sykelig opptatt av hvor mye man veier. I bunn og grunn holder det å veie seg en gang i uka!

Stilig design og god batteritid

Garmin Index S2 leveres med et stilrent design, og er tilgjengelig i svart eller hvit farge. Overflaten er bestående av herdet glass, og LCD-displayet er lettlest og oversiktlig.

Batteritiden er hele 9 måneder. Her trenger du ikke å bekymre deg for at du må bytte batterier i tide og utide!

Inntil 16 samtidige brukere

Om dere er flere som skal spore fremgangen med badevekta trenger dere hvertfall ikke bekymre dere for antallet brukerprofiler som kan settes opp. Med Index S2 kan dere sette opp hele 16 brukerprofiler.

Samtlige av brukerne kan synkronisere badevekta opp mot Garmin Connect, hvor man får full tilgang til all statistikk.

Kort oppsummert

Garmin Index S2 er badevekta for deg som allerede har andre enheter fra Garmin. Vekta byr på mange nyttige analysefunksjoner, og statistikken kan enkelt vises på den innebygde LCD-skjermen og i Garmin Connect-appen.

På den negative siden har enkelte rapportert om at analysene går litt sent, samtidig som at prisen er litt høy.

Fordeler

 • Brukervennlig.
 • Oppkobling mot Garmin Connect.
 • Tydelig LCD-display.
 • Inntil 16 brukerprofiler.
 • God batteritid.
 • Stilrent design.

Ulemper

 • Analysene kan gå litt sent.
 • Et fåtall nevner at nøyaktigheten kunne vært bedre.

4. Beurer BF700

BESTE BUDSJETTVALG - Beurer BF 700

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Beurer BF700
Maksimal vekt: 180 kg Materiale: Glass Nøyaktighet: 100 gram Appstyring: Ja Fettprosent: Ja Kroppsvann: Ja Muskelmasse: Ja Mål (B x D x H): 30 x 30 x 2,3 cm

Beurer BF 700 er en prisvennlig badevekt som leveres med mange analysefunksjoner. Hvordan kommer badevekten ut i vår test?

Design og brukervennlighet

Beurer BF 700 er en stilren badevekt i svart glass. På oversiden av badevekten finner du en enkel og lettlest LCD-skjerm som viser målingene fra vekten. LCD-skjermen har fått skryt for å være både godt belyst og oversiktlig.

En av de store fordelene med BF 700 er at den er enkel i bruk. Her kommer du raskt i gang med målingene, og badevekta skrur seg automatisk av etter den har vært i bruk.

For å sikre gode og nøyaktige analyser er BF 700 utstyrt med 4 elektroder, som alle er produsert med børstet rustfritt stål.

Avanserte funksjoner og tilkobling

Til tross for at Beurer BF 700 er en prisvennlig badevekt, leveres den med flere nyttige funksjoner. Med BF 700 kan du koble telefonen til badevekta via Bluetooth, og tilkoblingen er kompatibel med både iPhone, iPad og Android-enheter.

For å få mest mulig ut av badevekta anbefaler vi at du tar i bruk Beurer Health Manager App. Her får du full oversikt over målingene, og du kan enkelt spore progresjonen over tid. Samtidig er det ekstra praktisk at målingene automatisk overføres til appen.

Analysefunksjoner

Med Beurer BF 700 kan du utføre flere ulike kroppsanalyser. Elektrodene på badevekten gir deg mulighet til å måle både fettprosent, vannprosent, muskelmasse og benmasse. Ved å registrere høyden din i appen vil du også kunne få oversikt over din BMI.

Produsenten selv opplyser at nøyaktigheten for både fettprosent, vannprosent og muskelmasse er på 0,1%. Kroppsvekt og benmasse måles med en nøyaktighet på 100 gram.

Om du trener mye anbefaler vi også at du tar en titt på overbelastningsindikatoren. Denne skal kunne gi en pekepinn på om musklene dine er overbelastet.

Støtter flere brukere

Beurer BF 700 lar deg opprette inntil 8 ulike brukerprofiler. På denne måten kan flere i familien enkelt bruke badevekta og spore progresjonen samtidig. For å sette opp brukerprofilene trenger du kun å registrere initialene dine, og følge den stegvise prosessen på badevekta.

BF 700 leveres samtidig med automatisk brukergjenkjenning. Når du trår opp på badevekta vil den bruke tidligere målinger for å finne ut av hvem det er som bruker vekta. I teorien er dette en god funksjon, men flere melder om at badevekta sliter med å gjenkjenne riktig bruker.

Ulempene

Beurer BF 700 er en god og prisvennlig badevekt, som så absolutt får jobben gjort. Likevel er det noen ulemper som bør nevnes.

I første omgang nevner vi igjen brukergjenkjennelsen. Flere av forbrukerne har rapportert om at funksjonen ikke fungerer særlig godt i praksis.

Nøyaktigheten for målingene kunne også vært bedre. Enkelte har opplevd at vekta er ulik fra gang til gang, til tross for at det kun er noen få sekunder mellom målingene. Flere nevner også at appen er treg, og at koblingen mellom badevekta og appen kan være vanskelig å sette opp.

Kort oppsummert

Beurer BF 700 er en prisvennlig badevekt som leveres med flere ulike analysefunksjoner. Du kan sette opp flere brukerprofiler, og badevekta skal kunne gjenkjenne brukerne automatisk.

Flere har likevel nevnt at brukergjenkjennelsen fungerer dårlig, samtidig som nøyaktigheten ikke er helt på topp.

Fordeler

 • Prisvennlig.
 • Mange kroppsanalyser.
 • Stilrent design.
 • Lettlest LCD-display.
 • Godt egnet til enkel bruk.
 • Flere brukerprofiler.

Ulemper

 • Treg app.
 • Litt unøyaktige målinger.
 • Brukergjenkjenning fungerer tidvis dårlig.

5. Fitbit Aria Air

Fitbit Aria Air

3.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Fitbit Aria Air
Maksimal vekt: 180 kg Materiale: Herdet glass Nøyaktighet: 100 gram Appstyring: Ja BMI-måling: Ja Fettprosent: Nei Muskelmasse: Nei Mål (B x D x H): 30 x 30 x 2,6 cm

Fitbit Aria Air en enkel digital badevekt som passer greit for deg som allerede har andre produkter fra Fitbit.

Ikke for deg som vil ha avanserte funksjoner

I bunn og grunn er Fitbit Aria Air kun en helt vanlig badevekt. Ulikt mange andre digitale badevekter er ikke Aria Air utstyrt diverse analysefunksjoner. Om du ønsker å måle muskelmasse, fettprosent, benmasse og lignende anbefaler vi at du heller ser i retning Withings.

Den eneste «avanserte» målingen du får med Aria Air er i praksis BMI. Strengt talt er ikke dette spesielt avansert heller, da BMI kun sier noe om forholdet mellom høyde og vekt.

For deg som kun skal måle vekta på en helt enkel måte er Fitbit Aria Air likevel et greit valg. Både forbrukerne og testerne er fornøyde med nøyaktigheten til vekta, og målingene vil være konsistente fra gang til gang.

Synkroniseres med Fitbit-appen

Fitbit Aria Air måler og viser vekt i displayet, og vil automatisk synkronisere vekten til Fitbit-appen via Bluetooth.

Om ønskelig kan også flere brukere benytte seg av vekta. Du kan sette opp inntil 8 ulike brukerprofiler, og Aria Air vil automatisk gjenkjenne brukeren på vekta.

Selve tilkoblingen mellom badevekta og appen omtales som enkel. Her kreves det kun et par tastetrykk før badevekta er koblet opp mot mobiltelefonen.

Via Fitbit-appen kan du også registrere matinntak, trening, søvn og mye mer.

I praksis kun en vanlig badevekt

Den eneste fordelen du egentlig får av å bruke Fitbit Aria Air er at vekten automatisk synkroniseres til Fitbit-appen. Med en såpass høy prislapp er vi ærlig talt litt skuffet over funksjonsnivået.

I praksis er dette egentlig kun en helt vanlig badevekt. Målingene er riktig nok nøyaktige, men om du er villig til å registrere vekten i Fitbit-appen manuelt vil du kunne spare deg for noen hundrelapper med en badevekt uten smartfunksjoner.

Kort oppsummert

Fitbit Aria Air er en helt enkel badevekt som automatisk synkroniserer målingene til Fitbit-appen.

Prislappen er litt høy sett i forhold til funksjonsnivået, og vi savner analysefunksjoner.

Fordeler

 • Enkel i bruk.
 • Automatisk synkronisering til Fitbit-appen.
 • God nøyaktighet.
 • Måler BMI.

Ulemper

 • Ingen analysefunksjoner.
 • Høy pris i forhold til funksjonsnivå.

Badevekt: Nyttig å vite

nøyaktighet

Nøyaktighet: Før du kjøper en badevekt bør du vurdere nøyaktigheten.

Nøyaktigheten sier noe om hvor nøyaktig badevekten klarer å måle kroppsvekten din.

For å få stabile og pålitelige målinger hver gang bør badevekten ha en nøyaktighet på omtrentlig 100 gram.

Vekt

Maksimal vekt: Den maksimale kapasiteten til en badevekt sier noe om hvor høy vekt den klarer å måle.

Normalt klarer en badevekt å måle mellom 150 kg til 200 kg.

De fleste badevektene i denne testen har en maksimal vekt på 180 kg.

smartfunksjoner

Smartfunksjoner: Noen digitale badevekter tilbyr smartfunksjoner som trådløs tilkobling og app-integrasjon.

Dette kan være nyttig hvis du ønsker å spore vektutviklingen din over tid, sette mål eller synkronisere data med andre helse- og treningsapper.

Mange av badevektene lar deg også sette opp brukerprofiler, slik at flere i husholdningen kan spore fremgangen over tid.

Materialer: Badevekter er som regel produsert med herdet glass.

Herdet glass er svært robust, men ulempen er at materialet kan bli glatt.

Om badevekten du kjøper ikke har en sklisikker overflate bør du vurdere å kjøpe et belegg til badevekten, som legges på overflaten.

badevekt kroppsanalyse

Kroppsanalyse: Enkelte badevekter kan gi deg detaljert informasjon om kroppssammensetningen din.

Eksempler på målinger som kan utføres er fettprosent, muskelmasse, beinmasse og vanninnhold i kroppen.

Disse badevektene har gjerne en litt høyere prislapp, men gir deg til gjengjeld mer detaljert informasjon slik at du enklere kan se endringer i kroppen over tid.

batteritid

Batteritid: De aller fleste badevekter er batteridrevne. Noen utgaver har oppladbare batterier, mens andre bruker helt vanlige AA- / AAA-batterier.

Før du kjøper en badevekt bør du vurdere batteritiden. Vurder hvor ofte du vil måtte skifte batteri, og om det eventuelt vil lønne seg med oppladbare batterier.

måleenhet

Måleenhet: Optimalt sett bør badevekten vise vekten din i den måleenheten du er vandt til å bruke.

For oss som bor i Norge bør altså badevekten vise vekten  i kg.

Om du bestiller badevekten fra en norsk nettbutikk vil vekten så godt som alltid vises i kg.

Bestiller du fra utlandet bør du dobbeltsjekke at det ikke kun er pounds (lbs) som vises.

Pris

Pris: Til sist bør du selvfølgelig vurdere prisen på badevekten.

Det finnes mange modeller i ulike prisklasser, og det er viktig å finne en vekt som passer ditt budsjett.

Høy pris betyr ikke alltid god kvalitet. Du bør alltid sammenligne funksjoner, brukeranmeldelser og kvalitet før du bestemmer deg.

Badevekt med kroppsanalyse: Slik fungerer de

Mange digitale badevekter har gjerne en eller flere funksjoner for kroppsanalyse. Med disse funksjonene kan du få bedre og mer detaljert informasjon om kroppssammensetningen din.

Badevekter med kroppsanalyse bruker stort sett det som kalles for bioelektrisk impedansanalyse (BIA). Dette innebærer at badevekten sender et svakt elektrisk signal gjennom kroppen din. Det høres kanskje skummelt ut, men signalet er så svakt at du ikke kjenner det. Det er helt trygt å bruke.

Når signalet går gjennom kroppen din vil det møte motstand (impedans) fra både fett, muskler og vann. Disse har ulike motstandsnivåer, og på denne måten kan badevekten estimere kroppssammensetningen din.

En badevekt med kroppsanalyse har gjerne to metallplater eller elektroder. Når disse platene er i kontakt med føttene dine vil det elektriske signalet sendes gjennom kroppen. Du bør passe på at føttene dine er tørre og rene for å få så nøyaktige resultater som mulig.

Generelt sett er det fire ulike måleparametere en badevekt med kroppsanalyse gir informasjon om.

1. Fettprosent

Fettprosenten din sier noe om hvor mye fett du har i kroppen. Denne målingen gir ofte et mye bedre bilde av helsen din sammenlignet med kroppsvekten.

Med fettprosent tas det hensyn til hvor mye av vekten som er fett, og ikke muskler, bein eller vann.

2. Muskelmasse

Måling av muskelmasse viser hvor stor prosentandel av kroppsvekten din som er bestående av muskler. Denne målingen er spesielt nyttig for deg som trener styrke og vil følge med på fremgangen.

3. Vanninnhold i kroppen

Denne målingen gir deg informasjon om hvor mye vann du har i kroppen. Vanninnholdet påvirkes av mange ulike faktorer, slik som kosthold, trening og væskeinntak.

4. Beinmasse

Noen badevekter gir også informasjon om beinmasse. Målingen viser hvor stor andel av kroppsvekten din som er bestående av bein.

Slik bør du bruke badevekten

For å få mest mulig ut av badevekten er det noen enkle tips du bør følge.

1. Vei deg på samme tid

Du bør veie deg på samme tid hver gang du veier deg. Aller helst bør du veie deg på morgenen, etter du har vært på toalettet. Du bør ikke spise eller drikke noe før du veier deg.

2. Ha tørre og rene føtter

Om du bruker en badevekt med kroppsanalyse må du ha rene og tørre føtter. Målingene vil ofte bli unøyaktige om føttene ikke er tørre og rene.

3. Vekten skal stå stødig

For at målingen skal bli nøyaktig må vekten stå stabilt og stødig. Plasser badevekta på et hardt og flatt underlag, og pass på at du har jevn kontakt med føttene dine mot vekta.

4. Bruk samme badevekt

Ulike badevekter kan gi forskjellige resultater. Dette gjelder spesielt for kroppsanalysene. Du bør derfor bruke samme badevekt hver gang du veier deg – da vil det bli mye enklere å måle fremgangen.

Badevekt Test: Ofte stilte spørsmål

down-arrow Hvilken badevekt er best i test?

Vi har valgt å kåre Withings Body+ til best i test.

Dette er en solid digital badevekt som har mottatt gode tilbakemeldinger fra både testerne og forbrukerne!

down-arrow Kan en badevekt måle fettprosent?

Ja. En badevekt kan måle fettprosenten ved å sende et veldig svakt elektrisk signal gjennom kroppen. Dette kalles bio impedans.

down-arrow Kan en badevekt måle BMI?

BMI er forholdet mellom vekt og høyde. Mange badevekter gir deg mulighet til å registrere høyden din, slik at den kan beregne din BMI.

down-arrow Hvor nøyaktig er en badevekt?

Når det kommer til å måle kroppsvekt er en badevekt ganske nøyaktig. Stort sett er feilmarginen omtrentlig 100 gram.

For kroppsanalyser, slik som fettprosent, er badevektene ofte mindre nøyaktige. Her er det viktigere å se på utviklingen over tid, og ikke fokusere på resultatene fra én enkelt måling.

down-arrow Hvor mye koster en badevekt?

En badevekt kan koste alt fra et par hundrelapper til 2000 – 3000 kroner.

De mest avanserte modellene med kroppsanalyse koster gjerne mer enn helt enkle badevekter.

Kilder

Avatar

Henriette Sundfjord

Henriette lever en aktiv livsstil, og er en av vår dyktige produkttestere. Opp gjennom årene har hun testet mange ulike treingsprodukter, og har med seg nyttig erfaring som produkttester hos oss. Hun har lang erfaring som tekstforfatter, og er alltid grundig i sitt arbeid. Produkttestene gjennomføres med omhu, og du kan føle deg trygg på at vurderingene er både nøyaktige og innsiktsfulle.
linkedin-social facebook-social instagram-social webpage-social