Massasjepistol Test – Toppliste Oppdatert 2021

Behandling med massasjepistol

Inneholder annonsørlenker

Er du på utkikk etter en massasjepistol? Kanskje har du hørt at det er et godt verktøy mot ømme og stive muskler?

Vi i GetFitness har tatt en gjennomgang av massasjepistoler på det norske markedet. Her finner man produkter i så godt som alle prisklasser, og kvalitetsforskjellen mellom de ulike modellene er stor.

I vår test har vi tatt høyde for en lang rekke faktorer, og kåret den beste massasjepistolen som er å få tak i på markedet. Nederst i artikkelen får du også svar på alt du måtte lure på om massasjepistoler.

Hvilken massasjepistol ble best i test?

Massasjepistol Test – Ofte Stilte Spørsmål

Hvilken massasjepistol ble best i test?

Generelt sett er det lite som skiller mellom de beste massasjepistolene vi har testet. Vi har likevel valgt å kåre VivaGun Prime 3.0 til best i test.

VivaGun Prime 3.0 leveres med svært god slagdybde, og med en driftstid på 12 – 24 timer er batteritiden nærmest uslåelig!

Hvorfor kjøpe en massasjepistol?

Først og fremst så vil en massasjepistol bidra til at du enkelt kan løse opp i muskelspenninger, slik at du får en mer behagelig og smertefri hverdag.

For deg som trener vil også en massasjepistol kunne bidra til forbedret restitusjon og mobilitet.

En massasjepistol passer faktisk perfekt å bruke før trening, da det vil øke blodgjennomstrømningen og gjøre kroppen mer forberedt på treningsøkten.

Dersom du bruker den etter trening vil du kunne løse opp i stramme muskler, og legge til rette for at du blir mindre støl i dagene som kommer.

Hva er vilkårene i denne testen?

I denne testen har vi vurdert massasjepistolene etter følgende kriterier:

 • Brukervennlighet.
 • Batteritid.
 • Maksimal behandlingsfrekvens.
 • Antall behandlingsfrekvenser.
 • Tilbehør og ekstra massasjehoder.
 • Amplitude.
 • Holdbarhet.
 • Støynivå

Hvor mye koster en massasjepistol?

Sammenlignet med mange andre treningsverktøy er prisnivået for massasjepistolene relativt lavt.

Enkelte modeller koster ikke mer enn omkring 1000 kroner, mens de dyreste utgavene gjerne har en prislapp på over 4000 – 5000 kroner.

Dersom du er villig til å legge ut mellom 2000 – 3000 kroner kan du få et svært solid produkt, som burde dekke behovet for de aller fleste bruksområdene.

Test av massasjepistoler – Best i Test 2021

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BESTE MASSASJEPISTOL - Vivagun Prime 3.0
 2. PerformanceGun
 3. BESTE BUDSJETTVALG - VivaGun Prime 2.0
 4. MusclePain Massage Gun
 5. Abilica MassageGun Pro
 6. PerformanceGun Pro
 7. Hyperice HyperVolt
 8. DHZ ReGun Home
 9. Master Fitness MG500
 10. Hyperice HyperVolt Plus

Så langt det er økonomisk og praktisk mulig gjennomfører vi selv tester av produktene.
Om det ikke er mulig tildeler vi produktene en nøyaktig score basert på spesifikasjoner og funksjoner, samt vurderinger og tilbakemeldinger fra forbrukerne.

1. VivaGun Prime 3.0

BESTE MASSASJEPISTOL - Vivagun Prime 3.0

5
getfitness-badge
Vivagun Prime 3.0
Antall behandlingsfrekvenser: 7 Slagdybde / amplitude: 14 mm Antall massasjehoder: 8 Effekt: 220 W Batteritid: 24 timer! Støynivå: 45 dB Se beste tilbud (2 990 ,-)

Den norske leverandøren VivaGun slår til igjen.

Prime 3.0 er en oppgradering av den populære forgjengeren. Her har VivaGun produsert en pålitelig og gjennomgående kraftig massasjepistol. Valuta for pengene!

Behandlingsfrekvenser

VivaGun Prime 3.0 leveres med 7 ulike behandlingsfrekvenser. På det laveste nivået har massasjehodet en frekvens på 1.600 slag i minuttet. Det høyeste nivået gir en frekvens på hele 3.200 slag per minutt.

Her er det med andre ord lagt til rette for intensiv massasjebehandling, og med sine 3.200 slag per minutt er VivaGun Prime 3.0 så absolutt på nivå med de mer kostbare modellene på markedet.

Til tross for at det finnes andre massasjepistoler med flere hastighetsinnstillinger på markedet, er vi likevel tilfredse med variasjonsmulighetene man får med Prime 3.0.

Men hva med amplituden?

Med en slagdybde / amplitude på hele 14 mm legger VivaGun Prime 3.0 til rette for dyp og lindrende massasje. Dette liker vi!

Massasjehoder

VivaGun Prime 3.0 leveres med hele 8 utskiftbare massasjehoder. Her får man gode variasjonsmuligheter, og 2 av massasjehodene er belagt med mykt og skånsomt gummimateriale.

Du kan enkelt tilpasse behandlingen etter ditt behov, og massasjehodene er spesielt tilpasset ulike muskelgrupper.

Vi nevner blant annet det spisse hodet, gaffelhodet og det runde hodet.

Det spisse massasjehodet passer godt til behandling av triggerområder, mens det runde hodet fungerer som en god allround-løsning. Vi i redaksjonen liker også spesielt gaffelhodet. Perfekt til lange muskler!

Bruk

VivaGun Prime 3.0 leveres med et praktisk og ergonomisk design.

Massasjepistolen veier 900 gram, og sammenlignet med andre massasjepistoler på markedet er dette gjennomsnittlig. Ikke overraskende lett, men ikke spesielt tung heller!

Vi i redaksjonen setter også pris på at håndtaket vil oppleves som behagelig å holde i. De små rillene sikrer godt grep, og Prime 3.0 er enkel å betjene selv ved lengre massasjebehandlinger!

Støynivå

Støynivået til VivaGun Prime 3.0 er overraskende lavt.

Den innebygde Whisper Quiet-teknologien gjør at massasjepistolen gir fra seg lite støy selv på de mest intense behandlingsfrekvensene. For de laveste nivåene er støynivået 25 dB, mens på det høyeste nivået er lydnivået målt til 45 dB.

Dette er svært stillegående sammenlignet med mange andre modeller. Et stort pluss i vår test!

Batteri

Hva er vel mer irriterende enn å måtte lade massasjepistolen i tide og utide?

Med VivaGun Prime 3.0 får man ikke dette problemet. Dette kraftige 4800 mAh batteriet gir en driftstid på hele 12 – 24 timer.

VivaGun Prime 3.0 utkonkurrerer enkelt og greit de andre modellene på markedet når det kommer til batteritid!

Tilbehør

VivaGun Prime 3.0 leveres selvfølgelig med en enkel og praktisk reiseveske. Kan man forvente noe annet?

I reisevesken får du plass til alt av ekstrautstyr, og vi setter pris på det enkle og tidløse designet.

Ellers medfølger det naturligvis også en egen lader og en oversiktlig brukermanual!

Oppsummert

VivaGun Prime 3.0 er et knallgodt alternativ for deg som vil få god og lindrende massasje.

Slagdybden er svært god, og batteritiden er nærmest uslåelig!

Fordeler

 • Svært god batteritid.
 • Lavt støynivå.
 • Oversiktlig LED-display.
 • Mange massasjehoder.
 • God slagdybde.
 • Høy maksimal behandlingsfrekvens.
 • Reiseveske.

Ulemper

 • Kunne hatt enda flere behandlingsfrekvenser.

2. PerformanceGun

PerformanceGun

5
PerformanceGun
Antall behandlingsfrekvenser: 15 Slagdybde / amplitude: 12 mm Antall massasjehoder: 5 Batteritid: 3 timer Støynivå: 60 dB Se beste tilbud (1 990 ,-)

Massasjepistolen PerformanceGun er en oppgradering av forgjengeren, og kan blant annet friste med lavere støynivå, bedre stabilitet og flere behandlingsfrekvenser. Vi i redaksjonen har gjort samtlige tester for å verifisere kvaliteten.

Behandlingsfrekvenser

PerformanceGun er utstyrt med hele 15 ulike frekvenser, slik at du enkelt kan justere belastningen slik at den passer deg og ditt behov.

Massasjepistolen er svært effektiv på restitusjon av såre og støle muskler, samtidig som den bidrar med å redusere melkesyre. Den lindrer også muskelsmerter og kramper, til og med hos de med kroniske smerter.

Det er ikke uten grunn at PerformanceGun brukes både av profesjonelle utøvere og kiropraktorer. Vi er veldig takknemlige for at massasjepistolen har funnet veien til privatmarkedet!

Den maksimale behandlingsfrekvensen er 3000 støt per minutt, som er marginalt lavere enn toppmodellene fra DHZ og HyperIce. Disse takler typisk 3200 støt per minutt.

Uavhengig av dette er vi likevel svært fornøyde med produktet.
PerformanceGun leverer totalt sett meget godt. Mye av årsaken er allsidigheten som de ulike behandlingsfrekvensene gir. Dette liker vi!

Massasjehode

PerformanceGun leveres med 5 ulike massasjehoder som gir stor variasjon i bruksområde. Vi i redaksjonen liker allsidigheten og valgmulighetene som de ulike hodene gir. Her får du noe for alt!

 • Kule: Det følger med 2 kuler i ulike størrelser som er beregnet for store muskelgrupper som rygg og for- og bakside lår.  Disse er ypperlige for stive og ømme muskler!
 • Gaffel: Denne er beregnet for mindre muskulatur som nakke og legger, men den er også kjempefin å bruke som punktmassasje på større muskelgrupper.
 • Kjegle: Kjeglen er beregnet for å løsne på ekstra stive muskler. Den kan være litt ubehagelig da den går dypt ned i bindevevet, men den er virkelig effektiv!
 • Flat: Ypperlig for å forebygge samt lindre, og den hjelper med å øke blodsirkulasjonen. Kjempegod allrounder som er behagelig å bruke.

Her gjelder det å prøve seg frem og finne ut av hvilket massasjehode du selv synes er best!

Bruk

PerformanceGun ligger veldig godt i hånden, og med sitt triangelformede håndtak er det enkelt å posisjonere den sånn at du kommer til på kinkige steder. Dette er et stort pluss!

Støynivå

PerformanceGun markedsføres som at den er omtrent lydløs i bruk. Interessant, siden de aller fleste massasjepistoler gir fra seg relativt mye støy.

Etter å ha vurdert PerformanceGun sitter vi igjen med en følelse av at støynivået så absolutt er akseptabelt.

Heller ikke på de drøyeste behandlingsnivåene er støynivået spesielt høyt, og sammenlignet med andre massasjepistoler på markedet er den så absolutt innafor!

Batteri

Brukstiden med et fulladet batteri er 3 timer. Merk likevel at produsenten anbefaler å ikke bruke massasjepistolen i mer enn 1 time om gangen, og at den bør hvile i 30 minutter mellom behandlinger.

Vi i redaksjonen synes dette er greit, da man sjeldent orker å sitte med denne så lenge uansett.

Opplading

Et stort pluss med PerformanceGun er den effektive hurtigladeren. I løpet av kun èn time er batteriet fulladet. Det er få massasjepistoler som klarer å konkurrere med en så kort oppladningstid!

Tilbehør

PerformanceGun leveres med en hendig og praktisk reiseveske slik at du alltid kan ta med deg massasjepistolen hvor enn du skal.

Reisevesken er akkurat stor nok til at du får plass til det meste av utstyret. Samtidig er den ikke større enn at du enkelt kan putte den i sekken når du skal ut på farten.

For å hindre at massasjepistolen får riper er innsiden av reisevesken belagt med et mykt og skånsomt materiale.

Vi skulle likevel gjerne ønske at vi fikk plass til alt utstyret. De ekstra massasjehodene som følger med får rett og slett ikke plass i reisevesken.

Oppsummert

PerformanceGun er kort og godt et fantastisk valg for deg som ønsker å behandle ømme og stive muskler.

Med svimlende 15 frekvensnivåer kan du enkelte variere intensiteten underveis.
Produktet benyttes også profesjonelt av både kiropraktorer og eliteutøvere.

Etter vår mening er PerformanceGun så absolutt verdt pengene!

Fordeler

 • Hele 15 behandlingsfrekvenser.
 • Benyttes av både eliteutøvere og kiropraktorer.
 • Stillegående.
 • Stabilt og holdbart design.
 • 5 utskiftbare massasjehoder.
 • Hurtiglader.

Ulemper

 • Kunne hatt enda høyere maksimal frekvens.

3. VivaGun Prime 2.0

BESTE BUDSJETTVALG - VivaGun Prime 2.0

4.9
getfitness-badge
VivaGun Prime 2.0
Antall behandlingsfrekvenser: 30 Slagdybde / amplitude: 12 mm Antall massasjehoder: 6 Effekt: 220 W Batteritid: 5 - 6 timer Støynivå: 40 - 45 dB Se beste tilbud (1 990 ,-)

VivaGun Prime 2.0 er en god og letthåndterlig massasjepistol som kan benyttes av alt fra profesjonelle atleter til hobbymosjonister. Samtidig er prisnivået overraskende lavt!

Behandlingsfrekvenser

Noe av det første vi bemerker oss med VivaGun Prime 2.0 er behandlingsfrekvensene. Med svimlende 30 behandlingsfrekvenser blåser Prime 2.0 rett og slett konkurrentene av banen.

Vi har ikke testet noen massasjepistoler som er i nærheten av å gi så mange variasjonsmuligheter for behandlingsfrekvensen. Resultatet blir at du kan fininnstille behandlingen nøyaktig etter ditt eget behov. Dette liker vi!

De 30 ulike hastighetsnivåene justeres henholdsvis fra 1.200 – 3.200 slag i minuttet. På de høyeste nivåene gir altså Prime 2.0 en god og intens massasjebehandling, og dette er så absolutt på nivå med de mer kostbare modellene på markedet.

Om man ser på amplituden (slagdybde) skuffer heller ikke VivaGun Prime 2.0. Slagdybden er 12 mm, og du kan derfor føle deg trygg på at massasjepistolen kan gi dyp og lindrende massasje.

Slagdybden er riktig nok ikke på nivå med de mest kostbare premium-modellene på markedet. Akkurat det kan man strengt talt heller ikke forvente til denne prisen.

Massasjehoder

Med i pakken finner du også 6 ulike massasjehoder. Her finner du både runde, spisse og flate hoder.

De spisse hodene kan benyttes til punktbehandling av stive og ømme muskler, mens de runde og flate hodene kan brukes for mer generell massasjebehandling.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på gaffelhodet. Dette passer perfekt til lange og tynne muskler. Anbefales spesielt til musklene langs ryggraden!

Bruk

Selve massasjepistolen veier 980 gram. Den relativt lave vekten gjør at den er enkel å håndtere, og flere har gitt tilbakemelding om at massasjepistolen ligger godt og behagelig i hånden.

Det finnes for øvrig andre massasjepistoler på markedet som veier enda mindre. Dette tilsier likevel ikke at denne massasjepistolen oppleves som tung, og det er generelt lite som skiller Prime 2.0 fra konkurrentene om man ser på vekten.

Å endre behandlingsfrekvensen underveis i massasjen er også enkelt. Det innebygd LED-displayet på baksiden av massasjepistolen gir informasjon om nåværende behandlingsnivå, og med hurtigknappene kan du raskt endre frekvens.

Støynivå

Så godt som alle massasjepistolene fra VivaGun gjør det godt når det kommer til støynivå.

Den egenutviklede Ultra Quiet-teknologien sikrer et lavt lydnivå. På de mest intense behandlingsfrekvensene er støynivået faktisk bare 45 dB. Et stort pluss i vår test!

Batteri

VivaGun Prime 2.0 skuffer heller ikke når det kommer til batteritiden.

Med fulladet batteri klarer Prime 2.0 å holde det gående i 5 – 6 timer. Den nøyaktige batteritiden avhenger av hvilket behandlingsnivå du kjører massasjepistolen på. Desto høyere nivå, desto kortere batteritid.

Vi skulle for øvrig gjerne sett at oppladningstiden var litt kortere. For å lade batteriet 100% må du regne med en oppladningstid på omkring 3 timer.

Tilbehør

Vi setter stor pris på at VivaGun Prime 2.0 leveres med en praktisk reiseveske. Her får du plass til både massasjepistolen, alle massasjehodene og den medfølgende laderen.

I tillegg er innsiden av reisevesken belagt med mykt og skånsomt materiale slik at massasjepistolen ikke blir ødelagt om reisevesken får litt røff behandling.

Oppsummert

VivaGun Prime 2.0 leveres med det desidert beste utvalget av behandlingsnivåer. Her får du rett og slett en real premium-modell til en svært fornuftig pris.

Massasjehodene gir gode variasjonsmuligheter, og støynivået er svært lavt!

Fordeler

 • 30 behandlingsnivåer.
 • 3200 slag i minuttet.
 • Lavt støynivå.
 • Lang batteritid.
 • God slagdybde.
 • Reiseveske.
 • 6 massasjehoder.

Ulemper

 • Litt lang oppladningstid.

4. MusclePain Massage Gun

MusclePain Massage Gun

4.9
MusclePain Massage Gun
Antall behandlingsfrekvenser: 10 Slagdybde / amplitude: 10 mm Antall massasjehoder: 6 Batteritid: 4-5 timer Støynivå: 30-45 dB Se beste tilbud (1 599 ,-)

Denne massasjepistolen fra MusclePain et svært godt valg for deg som sliter med ømme og stive muskler. Dette er et veldig godt alternativ dersom du er ute etter en massasjepistol på budsjett!

Behandlingsfrekvenser

Massasjepistolen leveres med hele 10 ulike hastighetsnivåer, slik at du enkelt kan tilpasse behandlingsfrekvensen etter deg og dine behov.

Den maksimale behandlingsfrekvensen er 3200 slag pr minutt. Dette resulterer i at du potensielt kan gjennomføre svært intensive massasjebehandlinger!

MusclePain Massage Gun har et praktisk display hvor du enkelt kan justere behandlingsfrekvensen.

Dette likte vi veldig godt!

Massasjehode

Med i pakken finner man også 6 ulike massasjehoder som er tilpasset ulike muskelgrupper. Vi i redaksjonen mener at MusclePain leverer bra på tilbehøret til massasjepistolen!

I pakken får du med 2 kuler – en i plast og en i metall som brukes på større muskelgrupper. Den flate egner seg også godt til dette. Paraplyen egner seg best til magemuskler, bryst og triceps. Gaffel og bullet egner seg best til mindre muskler, samt lokal smertebehandling.

Det er godt beskrevet i medfølgende manual hva de ulike hodene passer best til.

Bruk

Selve produktvekten er svært lav (800 gram), og massasjepistolen sitter derfor lett i hånden – og selv ved lengre sesjoner oppleves massasjepistolen som svært enkel å håndtere.

Støynivå

Støynivået er mer enn akseptabelt, og du kan enkelt sette deg ned foran TV-en mens du behandler de ømme og stive musklene.

Det er likevel ikke til å komme unna at den gir fra seg en god del støy på de mest intense behandlingsfrekvensene. Samtidig hadde vi ikke forventet noe annet, da dette generelt gjelder for andre massasjepistoler også.

Batteri 

Kort og godt har vi svært lite å utsette på batteritiden til MusclePain Massage Gun.

Et fulladet batteri vil holde det gående mellom 4 til 5 timer. Dette er faktisk på nivå med de mest kostbare premium-modellene på markedet!

Via displayet kan du enkelt se hvor mye batteri du har igjen.

Tilbehør

Som prikken over i-en leveres også MusclePain Massage Gun med en praktisk og letthåndterlig oppbevaringseske, som rommer alt du trenger av tilleggsutstyr! Dette gjør det veldig enkelt å ta den med på reise.

Oppsummert

MusclePain Massage Gun er kort og godt et fantastisk valg for deg som vil ha en letthåndterlig og fleksibel massasjepistol.

Vi har svært lite å utsette på massasjebehandlingen, og batteritiden er i ypperste klasse!

Fordeler

 • Svært god batteritid.
 • Lav produktvekt.
 • Gode variasjonsmuligheter.
 • Praktisk oppbevaringseske.
 • Stilrent design.
 • Oversiktlig LED-display med touch-skjerm.

Ulemper

 • Kunne hatt noe bedre slagdybde (amplitude)

5. Abilica MassageGun Pro

Abilica MassageGun Pro

4.8
Abilica MassageGun Pro
Antall behandlingsfrekvenser: 6 Slagdybde / amplitude: 8 mm Antall massasjehoder: 5 Effekt: 20 W Batteritid: 2-5 timer Se beste tilbud (1 499 ,-)

Abilica MassageGun Pro er en rimelig massasjepistol, som passer perfekt for deg som enkelt vil kunne pleie ømme muskler etter en hard treningsøkt – uten at det trenger å koste skjorta.

Behandlingsfrekvenser

Med Abilica MassageGun Pro kan du enkelt massere ulike muskelgrupper. Massasjepistolen har 6 ulike behandlingsfrekvenser mellom 1200-2800 RPM, som betyr at du enkelt kan tilpasse behandlingen etter deg og ditt behov.

Vi i redaksjonen ville foretrekt en noe høyere maksimal frekvens, men likevel mener vi at du får verdi for pengene med Abilica MassageGun Pro.

Massasjehode

Med i pakken finner du også 5 utskiftbare massasjehoder, hvor hver av hodene er spesialtilpasset for de ulike muskelgruppene. På denne måten får du en god og variert massasje, som virkelig lindrer og løser opp i muskulaturen.

Massasjehodene består av èn ball og ett flatt hode – disse er fine å bruke på større muskelgrupper. I tillegg får du med et gaffelhode som er fin å bruke på nakke og øvre del av rygg, samt bakside legger. I tillegg følger det med to kuleformede som er fine å bruke på triggerpunkter, samt på mindre områder.

Bruk

Abilica MassageGun Pro ligger stabilt og behagelig i hånden, og er overraskende lett med en egenvekt på 700 gram. Dette gjør at man enkelt kommer til alle steder.

Støynivå

Abilica MassageGun Pro er stillegående, noe som er positivt med tanke på prisklassen denne ligger på. Her kan du fint slå inn en massasjeøkt mens du ser på dine faavorittserier på TV!

Batteri

Det oppladbare batteriet leveres med tilfredsstillende kapasitet, og avhengig av behandlingsfrekvensen vil du kunne bruke massasjepistolen sammenhengende i 2-5 timer.

Det tar ca 3,5 time å lade opp batteriet, noe som er greit i denne prisklassen.

Tilbehør

Det er alltid praktisk når massasjepistolen kommer i et praktisk etui, og Abilica gjør ingen unntak med denne. Du kan fint ta med deg massasjepistolen på ferie, uten at den tar noe særlig plass!

Oppsummert

Abilica MassageGun Pro er enkelt og greit et svært godt budsjettvalg for deg som vil ha en fleksibel og pålitelig massasjepistol.

Abilica har klart å produsere en svært god og fleksibel massasjepistol, som konkurrerer med de aller beste på markedet – uten at dette reflekteres i prisnivået.

Fordeler

 • 6 behandlingsfrekvenser!
 • OK batteritid.
 • 5 utskiftbare massasjehoder.
 • Stillegående.

Ulemper

 • Maksimal frekvens kunne vært noe høyere.

6. PerformanceGun Pro

PerformanceGun Pro

4.8
PerformanceGun Pro
Antall behandlingsfrekvenser: 5 Slagdybde / amplitude: 16 mm Antall massasjehoder: 7 Effekt: 100 W Batteritid: 4-6 timer Se beste tilbud (2 439 ,-)

PerformanceGun Pro er en oppgradert versjon av forgjengeren, PerformanceGun. Denne skal passe perfekt til ømme og stive muskler!

Behandlingsfrekvenser

Til tross for at PerformanceGun Pro ikke leveres med den høyeste frekvensen på markedet (maksimalt 2400 RPM), tilbyr den allikevel svært god behandling for ømme og stive muskler.

Nøkkelen ligger i amplituden, som i praksis sier noe om hvor dypt massasjepistolen klarer å massere. Denne massasjepistolen er spesielt utviklet for å tilby dyp og lindrende massasje, og med hele 16mm amplitude sikrer PerformanceGun Pro opptil 60% dypere massasje enn forgjengeren.

Massasjehode

Vi i redaksjonen setter også stor pris på fleksibiliteten som tilbys med denne massasjepistolen, og de 7 utskiftbare massasjehodene gjør at du enkelt kan tilpasse behandlingen til deg og din kropp.

 • Kule: I pakken medfølger 2 kuleformede massasjehoder som er beregnet på de store muskelgruppene som rygg og for- og bakside lår. Takket være den høye amplituden, kommer du virkelig godt til med disse!
 • Flat: Denne er fantastisk å bruke som en lindrende massasje som hjelper med å øke blodisirkulasjonen.
 • Bullet: Med denne kommer du virkelig godt til dypt i muskel- og bindevev! Ypperlig å bruke på ømme muskler som kulene ikke kommer til på.
 • Triggerpunkt: Disse er kjempegode å bruke på mindre muskler, som for eksempel nakke og legger. Men de er også like gode på større muskulatur.
Bruk

PerformanceGun Pro sitt har et triangelformet håndtak, noe som gjør at den ligger veldig godt i hånden ved bruk. Med en egenvekt på ca 1,5 kg er den heller ikke for tung, så det går fint å bruke denne på lengre økter.

Støynivå

Til tross for den kraftige motoren så er støynivået veldig lavt. Dette kommer av at PerformanceGun Pro kommer en en såkalt SuperQ motor. Dette resulterer i en veldig stillegående motor, uten at det går på bekostning av ytelsen.

Batteri

Selve brukstiden har vi også svært lite å utsette på. Du kan bruke massasjepistolen sammenhengende i totalt 4-6 timer, og det tar kun 2-3 timer å lade den helt opp igjen.

Tilbehør

PerformanceGun Pro leveres i en hendig reiseveske. Denne er romslig, samtidig som den er praktisk å ha med seg på reise.

Det setter vi alltid pris på!

Oppsummert

PerformanceGun Pro er kort og godt et solid premiumvalg for deg som har behov for en dyp og grundig massasje.

Med en amplitude på hele 16mm treffer massasjepistolen svært godt, og til tross for en kraftig motor er batteritiden mer enn tilfredsstillende.

På den negative siden skulle vi gjerne sett at behandlingsfrekvensen kunne justeres mellom noen flere nivåer, da PerformanceGun Pro tilbyr totalt 5 ulike frekvenser.

Fordeler

 • Svært stillegående.
 • Mange massasjehoder.
 • Dyp og grundig massasje.
 • Kraftig motor.
 • God batteritid.

Ulemper

 • Kunne med fordel hatt flere behandlingsfrekvenser.

7. Hyperice HyperVolt

Hyperice HyperVolt

4.7
Hyperice Hypervolt
Antall behandlingsfrekvenser: 3 Antall massasjehoder: 5 Effekt: 60 W Batteritid: 3 timer Se beste tilbud (4 499 ,-)

Hyperice HyperVolt er en av de mest populære massasjepistolene på markedet. Massasjepistolen benyttes av både fysioterapeuter og hobbymosjonister verden over.

Behandlingsfrekvenser

Produktet fremstår som enkelt å bruke, og kan stilles inn til 3 ulike behandlingsnivåer. Den maksimale støtfrekvensen er 3200 støt per minutt.

Vi skulle for øvrig gjerne sett at massasjepistolen var utstyrt med mer enn 3 behandlingsfrekvenser. Dette blir rett og slett litt for lite til å spesialtilpasse behandlingen.

Massasjehode

HyperVolt leveres med 5 ulike massasjehoder som er tilpasset de ulike muskelgruppene. Her får du med en ball, en gaffel, en paraply, en flat og en kuleformet. Det gjør massasjepistolen veldig allsidig, til tross for de få behandlingsfrekvensene.

Bruk

Den lave produktvekten fører til at massasjepistolen er svært enkel å håndtere. Det vil ikke oppleves som slitsomt med lengre behandlings-sesjoner!

Det som gjør at HyperVolt skiller seg ut fra konkurrentene, er at denne har innebygd Bluetooth-funksjon. Med denne kan du enkelt koble deg til Hyperice-appen hvor du kan analysere treningsdataene dine. Her kan du også justere hastigheten på massasjepistolen.

Du får også informasjon om hvilken hastighet du bruker gjennom de blå LED-lysene ved håndtaket. Dette er praktisk!

Støynivå

Den anerkjente QuietGlide™-teknologien gjør at HyperVolt gir fra seg lite støy. Det betyr at du kan bruke massasjepistolen samtidig mens du ser på TV eller fører en samtale. Dette er noe av det vi liker aller mest med HyperVolt!

Batteri

Massasjepistolen leveres med et oppladbart batteri, som gir en brukstid på ca 3 timer. Her får du virkelig gjennomført en real massasje-sesjon! Det er veldig kort ladetid også – kun 2 timer.

Tilbehør

Vi ble litt skuffet over at HyperVolt ikke ble levert i et etui. I stedet kan man kjøpe dette separat. Vi mener dette burde fulgt med til denne prisen.

Det som er positivt, er at man kan få kjøpt ekstra sett med massasjehoder, samt reservedeler som lader og batteri utenom.

Oppsummert

Alt i alt er vi svært fornøyd med HyperIce Hypervolt. Massasjepistolen er enkel, men likevel kraftig og med god teknologi. Det gjør at dette er en klar favoritt hos de aller fleste, og den måler seg med de beste.

Den passer like godt både før og etter trening. Det liker vi!

Fordeler

 • Lang batteritid.
 • 5 utskiftbare hoder.
 • 3 behandlingsfrekvenser.

Ulemper

 • Kunne hatt flere behandlingsfrekvenser.

8. DHZ ReGun Home

DHZ ReGun Home

4.7
DHZ ReGun Home
Antall behandlingsfrekvenser: 3 Antall massasjehoder: 4 Batteritid: 1 time Se beste tilbud (1 799 ,-)

DHZ ReGun Home er en massasjepistol som er svært godt egnet til hjemmebruk.

Behandlingsfrekvenser

Massasjepistolen kan enkelt stilles inn til 3 ulike behandlingsfrekvenser.
Dette gir deg muligheten til å variere behandlingen og tilpasse den etter ditt eget behov.

ReGun Home har en kapasitet på hele 3200 støt pr minutt. Denne kapasiteten vil uten tvil øke blodgjennomstrømingen til musklene og gi deg en solid massasjebehandling.

Massasjehode

ReGun Home leveres med 4 utskiftbare hoder, slik at du slipper å skaffe ekstradeler separat.

Selv om DHZ ReGun Home er den massasjepistolen som blir levert med færrest massasjehoder, er det til gjengjeld kun de du faktisk trenger.

Du får blant annet med èn kule som er beregnet på de store muskelgruppene. Du får med ett flatt hode som er beregnet på store flater, eksempelvis ryggen. Du får med en gaffelformet som er god på lange muskler, eksempelvis nakke og legger. Og sist, men ikke minst får du med en kuleformet som er tilpasset punktbehandling av ømme muskler.

Bruk

Den ligger godt og stødig i hånden, og den er lett å manøvrere i ulike stillinger.

Den er også enkel å betjene, i tillegg har den LED-lys ved håndtaket som vider intensitet og gjenværende batteri.

Støynivå

Den har et veldig lavt støynivå sammenlignet med andre massasjepistoler i samme prisklasse. Det går helt fint å bruke denne uten at lyden blir sjenerende.

Batteri

Batteriet er oppladbart, og er estimert til å holde i ca 1 time av gangen.
Vi skulle gjerne sett at batteritiden var noe lengre. Til en så lav pris er vi allikevel svært fornøyd med dette produktet.

Tilbehør

Dessverre medfølger det ikke reiseetui med DHZ sin massasjepistol, noe vi i redaksjonen savner. Som plaster på såret leveres den i en pappeske med plass til de ulike delene. Det ser ikke så fint ut, men det fungerer!

Oppsummert

Generelt sett har vi likevel lite å utsette på DHZ ReGun Home, og på bakgrunn av den lave prisen er vi relativt tilfredse med kvaliteten på dette produktet.

DHZ er kjent for å lage god kvalitet, og denne massasjepistolen er intet unntak til tross for at det er en enklere utgave.

Den er absolutt verdt prisen!

Fordeler

 • God pris!
 • 4 utskiftbare hoder.
 • Lang holdbarhet på produktet.

Ulemper

 • Kunne hatt lengre batteritid.
 • Litt få behandlingsfrekvenser.

9. Master Fitness MG500

Master Fitness MG500

4.6
Master Fitness MG 500
Antall behandlingsfrekvenser: 6 Antall massasjehoder: 4 Effekt: 51 W Batteritid: 5 timer Se beste tilbud (1 945 ,-)

Massasjepistolen MG500 leveres av Master Fitness, som er en anerkjent leverandør av treningsutstyr.

Behandlingsfrekvenser

MG500 har hele 6 ulike behandlingsfrekvenser. Du kan derfor finjustere frekvensen slik at den passer deg og ditt behov.

Den maksimale behandlingsfrekvensen er 3200 støt per minutt. Dette matcher faktisk toppmodellene fra DHZ og Hyperice!

Til denne prisen synes vi i redaksjonen at det er veldig bra.

Massasjehode

Totalt følger det med 4 ulike massasjehoder slik at du enkelt kan tilpasse behandlingen. Her får du med de samme massasjehodene som du gjør med DHZ ReGun Home. Den eneste forskjellen er at MG500 sitt flate hode er taggete, noe som gir en mer intens massasje.

Vi skulle med fordel sett at produktet ble levert med noen flere massasjehoder, men til gjengjeld så får du de mest essensielle hodene.

Bruk

MG500 er svært enkel i bruk, og kan med fordel glede alle i familien. Den er letthåndterlig, og informasjonsdisplayet ved håndtaket er veldig praktisk.

Her får du informasjon om hastighet og batteritid.

Støynivå

Flere av brukerne har rapportert om at MG500 er svært stillegående. Flere trekker også frem at informasjonsdisplayet på baksiden av massasjepistolen er svært hendig.

Batteri

Batteriet er et oppladbart Lithium-Ion batteri, som gir en imponerende batteritid på hele 5 timer. Dette trumper alle andre massasjepistoler vi har testet!

Her kan hele familien få en god og lang massasje uten at den må lades opp i mellomtiden. Dette er bra!

Tilbehør

Massasjepistolen leveres i en hendig  oppbevaringspose. Ikke like praktisk som et etui, men  det fungerer likevel godt.

Oppsummert

MG500 er en god allrounder som passer for de aller fleste, enten du er en familie på 4 eller hobbymosjonist med ømme muskler.

Her får du valuta for pengene!

 

Fordeler

 • Mange behandlingsfrekvenser.
 • Stillegående.
 • Lang batteritid.
 • Innebygd display.

Ulemper

 • Kunne hatt flere utskiftbare massasjehoder.

10. Hyperice HyperVolt Plus

Hyperice HyperVolt Plus

4.4
hyperice hypervolt plus
Antall behandlingsfrekvenser: 3 Slagdybde / amplitude: 14 mm Antall massasjehoder: 5 Effekt: 90 W Batteritid: 2,5 time Støynivå: 70 dB Se beste tilbud (4 399 ,-)

Hyperice HyperVolt Plus er en oppgradering av forgjengeren, Hyperice HyperVolt.

Er den blitt bedre?

Behandlingsfrekvenser

HyperVolt Plus er oppgradert med en sterkere motor, som fører til at massasjen blir kraftigere. I likhet med forgjengeren har HyperVolt Plus 3 behandlingsfrekvenser med opptil 3200 støt i minuttet.

Den store forskjellen fra forgjengeren er at motoren er 30% sterkere. I tillegg har HyperVolt Plus en dypere slagdybde!

Massasjehode

Her får du med de samme massasjehodene som du gjør med forgjengeren HyperVolt.

Vi skulle gjerne sett at det fulgte med noen flere massasjehoder på Pro-utgaven, men vi klarer å leve med de som er med.

Bruk

Massasjepistolen er ergonomisk designet som gjør at denne ligger særs godt i hånden. Den har også en lav egenvekt, som gjør den enkel å bruke.

HyperVolt Plus har fått skryt for å være produsert med høy kvalitet, og er egnet til både profesjonelle massører og hobbymosjonister.

I tillegg har HyperVolt Plus innebygd Bluetooth, som gjør at du kan koble den til via Hyperice-appen.

Det vi liker veldig godt med denne massasjepistolen er at den har trykkfølere som gir en visuell tilbakemelding via LED-lys på gitt trykk.

Støynivå

I likhet med HyperVolt er også HyperVolt Plus utviklet med Quiet Glide-teknologi som gjør at støynivået er imponerende lavt. Her kan du med glede se på dine favorittserier mens du får en deilig massasje.

Batteri

På et fulladet batteri kan du bruke massasjepistolen i ca 2,5 time. Du har kanskje tenkt over at forgjengeren har bedre batteritid? Det er på grunn av at denne utgaven har en kraftigere motor, som igjen stjeler mer av batteriet.

Tilbehør

Som vi setter pris på kommer HyperVolt Plus i en praktisk reiseveske, noe som kommer til nytte hvis du vil ta den med deg på tur!

Oppsummert

HyperVolt Plus er en god massasjepistol som leverer bra på design og teknologi.

Det er ikke store forskjeller mellom denne og forgjengeren, og vi klarer ikke helt se de store fordelene med HyperVolt Plus.

På den andre siden er kvaliteten god, og slagdybden er i toppklassen!

Fordeler

 • God batteritid.
 • 5 utskiftbare hoder.
 • 3 behandlingsfrekvenser.

Ulemper

 • Noe høyere pris enn andre massasjepistoler.
 • Generelt lite forskjell fra forgjengeren.
 • Lavere batteritid enn forgjengeren.

Massasjepistol Test – Hvilke faktorer har vi vurdert?

Massasjepistol Behandlingsfrekvenser

Behandlingsfrekvens: Når man snakker om behandlingsfrekvens for massasjepistoler mener man egentlig antall støt per minutt.

Dette tallet sier altså noe om hvor raskt massasjehodet vibrerer frem og tilbake.

Den maksimale behandlingsfrekvensen for massasjepistoler varierer stort sett fra 2800 – 3200 støt per minutt.

I vår massasjepistol test har vi også vektlagt at man bør ha mange valgmuligheter for behandlingsfrekvensen. Dette vil altså si at du bør kunne variere antall støt per minutt mellom mange ulike nivåer.

De beste modellene har gjerne godt over 10 ulike nivåer, mens de som kommer dårligst ut i vår test faktisk ikke har mer enn 3 nivåer.

Massasjehoder

Massasjehoder: For at du skal kunne tilpasse behandlingen best mulig bør det følge med flere forskjellige massasjehoder.

Massasjehodene er spesielt tilpasset ulike muskelgrupper. Med mange massasjehoder legger du med andre ord til rette for en mer allsidig behandling som kan tilpasses etter ditt behov.

I vår test får altså massasjepistolene et stort pluss om de leveres med mange utskiftbare massasjehoder. Dette gir deg gode muligheter til å tilpasse behandlingen. Samtidig blir det enkelt å prøve seg litt frem og finne de hodene man liker best.

batteritid

Batteritid: God batteritid er alfa-omega. Hva er vel verre enn at massasjepistolen går tom for strøm midt i behandlingen?

Samtidig har vi tatt en titt på hvor lang tid det faktisk tar å lade opp igjen batteriet. Ofte kan rask oppladningstid veie litt opp for en kort batteritid.

Enkelte modeller leveres også med 2 batterier. Dette er svært praktisk for deg som skal utføre massasjebehandling over lengre tid. Da kan du enkelt bytte ut batteriet når det er tomt og sette det tomme batteriet på lading!

Amplitude

Amplitude / Slagdybde: I tillegg til behandlingsfrekvens er også amplitude en veldig viktig faktor for massasjepistoler.

Når det snakkes om amplitude er det egentlig slagdybde man mener. Dette sier noe om hvor dypt massasjepistolen vil behandle muskulaturen.

I praksis beveger massasjehodet seg frem og tilbake på massasjepistolen når behandlingen er i gang. Slagdybde er altså et mål på hvor langt ut massasjehodet skytes før det går tilbake igjen inn mot massasjepistolen.

Generelt sett bør massasjepistolen kunne massere så dypt som mulig. Behandlingen blir rett og slett bedre av dette.

Slagdydbe måles i millimeter, og er typisk 8 – 11 mm.

Brukervennlighet

Brukervennlighet: Massasjepistolen må naturligvis være enkel å bruke.

De aller fleste produktene er utstyrt med en liten LCD-skjerm. Vi har ansett det som et stort pluss om skjermen er synlig mens man utfører behandlingen.

Det bør også være en kort affære å endre behandlingsfrekvens. Optimalt sett bør man kunne endre dette uten at man trenger å stoppe behandlingen.

De fleste massasjepistoler leveres også med utskiftbare hoder. Disse må enkelt kunne skiftes ut, og det er et stort pluss om produsenten legger ved informasjon om anbefalt bruk for ulike muskelgrupper.

Oppbevaringseske

Oppbevaringseske: En massasjepistol er ikke spesielt stor. Likevel har vi sett på det som positivt om produktet leveres med en egen oppbevaringseske.

Ofte medfølger det en god del massasjehoder, samtidig som man også trenger en lader.

En oppbevaringseske gjør at du enkelt kan samle alt på ett sted!

Støynivå

Støynivå: Hvem liker vel støy og bråk?

I vår massasjepistol test har vi tatt hensyn til støynivået.

Her er det store variasjoner mellom de ulike utgavene. Enkelte av modellene på markedet har et langt høyere støynivå enn man skulle tro.

På den andre siden er det noen få produkter som glimter til med et riktig så lavt støynivå!

Pris

Pris: Det er store variasjoner når man ser på prisnivået for massasjepistoler.

Sammenlignet med andre treningsverktøy er likevel prisnivået relativt lavt.

De aller rimeligste budsjettmodellene koster gjerne ikke mer enn 2.000 kroner. På den andre siden har man de beste premium-modellene, som kan koste over 4.000 – 5.000 kroner.

Når du skal kjøpe en massasjepistol anbefaler vi likevel at du ikke ser deg blind på pris. Det er viktig at du finner en massasjepistol som faktisk passer ditt behov!

Hvilke muskelgrupper bør massasjehodene brukes på?

Massasjehode rundt

Det runde: Det runde massasjehodet dekker et større område på kroppen.

Dette hodet passer godt til de fleste store muskelgruppene. Rett og slett en god allrounder.

Om du ikke har brukt en massasjepistol før anbefaler vi at du begynner med det runde hodet.

Massasjehode spiss

Det spisse: Dette massasjehodet har en mer tilspisset form og passer godt til punktbehandling av stive og ømme muskler.

Her får man i praksis trigger-punkt massasje, og hodet er også godt egnet på steder hvor det ikke er så enkelt å komme til.

Massasjehode paraply

Paraplyen: Dette massasjehodet er utstyrt med et litt mykere materialer. Passer derfor godt til mer sensitive områder på kroppen.

Vi liker personlig å bruke paraplyen på magemusklene, bryst og triceps!

Massasjehode gaffel

Gaffelen: Gaffelhodet passer perfekt til lange og tynne muskler.

Med dette hodet får du god massasje på 2 steder samtidig. Vi anbefaler denne spesielt til nakke, ankler og ryggsøylen!

Hvordan bør man bruke en massasjepistol?

1. Begynn med lav behandlingsfrekvens

Dette er en av de viktigste rådene vi kan gi til deg som ikke har brukt en massasjepistol før.

Flere av produktene på markedet tilbyr en veldig høy maksimal behandlingsfrekvens. Enkelte gir faktisk fra seg hele 3200 støt per minutt.

For å unngå skader og ubehag anbefaler vi derfor at du begynner med en relativt lav behandlingsfrekvens. Husk at du alltids kan øke frekvensen etter hvert som du blir mer vandt til behandlingen!

2. Prøv deg frem med ulike massasjehoder

Vi har gitt deg en enkel oversikt over hvilke massasjehoder som passer best til de ulike muskelgruppene.

Likevel er det viktig å huske på at ingen kropp er lik. Her gjelder det å prøve seg frem og finne den kombinasjonen som passer best!

3. Fokuser på stive og ømme muskler

En massasjepistol kan brukes på så godt som alle muskler i kroppen. Om du vil få mest mulig ut av behandlingen bør du likevel primært fokusere på stive og ømme muskler.

Kanskje sliter du med stive ben på grunn av en stillesittende hverdag? Eller kanskje du er støl i armene etter en hard treningsøkt?

Uansett bør du la fokuset være på de muskelgruppene du har største utfordringer med.

Hva er fordelene med å bruke en massasjepistol?

 • Forebygging: En massasjepistol bidrar til å dempe spenningsnivået i muskulaturen og kan redusere stress. Dette bidrar til å forebygge skader.
 • Redusert stølhet: Flere rapporterer om at musklene føles mykere og mindre støle etter behandling med en massasjepistol.
 • Smertelindring: Når du masserer med en massasjepistol sendes det vibrasjoner ut i muskulaturen. Dette fører til at det sendes mer oksygen og næringsstoffer til musklene, som kan gi lindring mot smerter.
 • Rehabilitering: Massasje har lenge blitt brukt som et virkemiddel for raskere rehabilitering. Massasjepistolen er intet unntak!
 • Blodgjennomstrømning: Når vibrasjonene sendes ut i muskulaturen vil kroppen respondere ved å sende mer blod til musklene. Dette gir god lindring mot støle og stive muskler!
 • Melkesyre: Melkesyre produseres dersom musklene ikke får nok oksygen. Etter en hard treningsøkt er det vanlig å kjenne at man har en god del melkesyre i muskulaturen. En massasjepistolen øker oksygentilførselen til musklene, og kan dermed gi umiddelbar lindring mot melkesyre.

Så langt det er økonomisk og praktisk mulig gjennomfører vi selv tester av produktene.
Om det ikke er mulig tildeler vi produktene en nøyaktig score basert på spesifikasjoner og funksjoner, samt vurderinger og tilbakemeldinger fra forbrukerne.

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!