Massasjepistol Test 2024: Testet i virkeligheten

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Er du på utkikk etter en massasjepistol? Kanskje har du hørt at det er et godt verktøy mot ømme og stive muskler? I vår test får du oversikt over flere av de beste massasjepistolene på markedet.

Vi i GetFitness har tatt en gjennomgang av massasjepistoler på det norske markedet. Her finner man produkter i så godt som alle prisklasser, og kvalitetsforskjellen mellom de ulike modellene er stor.

Mange av testene av massasjepistoler på nett er skrevet basert på spesifikasjoner og kundeanmeldelser, hvor produktene ikke er blitt testet i virkeligheten. Det er ikke noe galt med denne fremgangsmåten, men vi har tatt det til et nytt nivå. Her hos GetFitness har vi testet hver og en av massasjepistolene i virkeligheten, slik at du kan gjøre et så godt kjøp som overhodet mulig.

I vår test har vi tatt høyde for en lang rekke faktorer, og kåret den beste massasjepistolen som er å få tak i på markedet. Nederst i artikkelen får du også svar på alt du måtte lure på om massasjepistoler.

Hvilken massasjepistol ble best i test?

Test av massasjepistoler: Best i Test 2024

info

Denne testen ble sist oppdatert den 07. juni 2024. Vi fjernet utdaterte produkter, som ikke lenger er tilgjengelige på markedet.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - EliteGun Pro MG 7069
 2. BESTE PREMIUMVALG - Hyperice Hypervolt 2 Pro
 3. Trigger Point Pro (M16)
 4. Flowgun Pro 2.0
 5. Trigger Point Premium
 6. PerformanceGun Compact

1. EliteGun Pro MG 7069

BEST I TEST - EliteGun Pro MG 7069

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
EliteGun Pro MG 7069
Antall behandlingsfrekvenser: 30 Vibrasjoner per minutt: 1200-3600 Slagdybde / amplitude: 12-15 mm Antall massasjehoder: 6 stk Batteritid: 4 timer Støynivå: 40 dB Vekt : 1,5 kg Oppbevaringseske: Ja

Vi har gjort en komplett og detaljert test av massasjepistolen EliteGun Pro MG 7069. Erfaringen vår med dette massasjeapparatet har vært så gledelig, at den for alltid vil være en del av vår daglige rutine.

I toppsjiktet når det kommer til behandlingsnivåer

EliteGun Pro MG 7069 overlater ingenting til fantasien. Allerede fra første blikk ser vi at dette er en skikkelig maskin av et massasjeverktøy. Vi gledet oss til å ta den i bruk, men måtte vente med å teste den til den hadde ladet i 6 timer, slik det sto i manualen.

Vi brukte noe av den ledige tiden til å lese oss opp på de ulike funksjonene til massasjepistolen. Og selv om den «kun» har 6 massasjehoder, har den likevel 30 ulike nivåer for intensitet. Det må jo sies å være bra!

Massasjehoder for ulike muskelgrupper

EliteGun Pro MG 7069 leveres med 6 ulike massasjehoder.

 • Ballhodet / Ball Head: Ifølge manualen passer denne best for de store muskelgruppene som armer, rygg, hofte, lår og legger. Vi tok denne i bruk etter en heftig treningsøkt hvor vi trente knebøy, spensthopp, utfall og planke. Og gjett om det gjorde godt å kna med denne på lår- og hoftemuskulaturen etterpå! Vi tør å påstå at massasjepistolen må ha vært en av årsakene til at stølheten neste dag (nesten) uteble.
 • Tommelhodet / Bullet Head: Denne massasjedelen egner seg bra for ledd, dype vev- og triggerpunkter. Vi testet den på kneleddet, og valgte en rolig vibrering da akkurat dette leddet er et ømfindtlig område. Det å kunne tilpasse hastigheten på vibrering viste seg å være en stor fordel til bruk av kulehodet.
 • Gaffelhodet / Fork Head: Massasjehodet som er formet som en gaffel passer godt til massering av nakke, ryggrad og tilhørende sener. Vi kjørte denne på i nakken, og merket også her fordelen med å kunne justere effektnivået. En behagelig, og litt uvant følelse. Men på sikt kommer nok nakken til å takke oss for massasjen i dette området.
 • Ovalt/ Mushroom Head: Det ovale massasjehodet er best egnet for massasje av dype vev i de fleste muskelgrupper. Passer nok best på armer, rygg og midje. Vi likte godt den avrundede formen på hodet, og syntes dette var det mest behagelige massasjehodet å bruke (hvis du ser bort fra ballhodet).
 • Kulehodet / Pointed Head: Denne går rett i triggerpunktene rundt på kroppen, og passer bra å bruke for deg som har overbelastningsskader. Om du vet at du har stramme muskler som gir smerter, så er dette kulehodet en innertier å begynne å ta i bruk hver dag. Vi gir ingen garantier, men tenker at all forebygging er bra behandling. Om du har skader på kroppen, og er under oppfølging av lege, må du forhøre deg med legen før du tar i bruk dette apparatet.
 • Flat / Flat Head: Det flate massasjehodet kan benyttes over hele kroppen og kan brukes til å kna løs på den stramme muskulaturen din. Vi kjente at den lettet litt på spenningen vi hadde i ryggmuskulaturen.
Gir fra seg inntil 3600 vibrasjoner per minutt

Med 1200 til 3600 vibrasjoner per minutt, er EliteGun Pro MG 7069 et kraftig massasjeverktøy.

På nakken brukte vi massasjehodet som er formet som en gaffel, og vi valgte en lav vibrering ettersom området den skulle jobbe på er en ømfindtlig sone.

Ifølge produsenten gir massasjepistolen økt blodsirkulasjon, åpner opp vev, demper melkesyrebeholdningen i musklene og vekker opp nervesystemet. Vi kan verken bekrefte eller avkrefte dette, men vi kan støtte oppom at følelsen den gir kroppen i etterkant av en behandling er uvurderlig. Den må rett og slett prøves!

Motoren er stillegående

Til tross for et massivt og kraftig maskineri på EliteGun Pro MG 7069 massasjepistol, så er støynivået nesten ikke tilstedeværende. Fremfor en motor som gikk, lyttet vi heller til den svake lyden som kom på grunn av den heftige vibreringen.

Vi kunne uten problem sette på TV-en, og få med oss alt som ble sagt, uten at den høye frekvensen fra massasjepistolen forstyrret oss. Dette har nok med det høye dreiemomentet som finnes i maskineriet på apparatet.

Litt lang oppladningstid

EliteGun Pro MG 7069 har relativt god batteritid. Massasjepistolen kan holde det gående i 4 timer sammenhengende. Dette er ikke på nivå med de aller beste massasjepistolene i denne testen, men holder likevel til flere massasesesjoner.

På den negative siden er oppladningstiden hele 6 timer. Her har EliteGun Pro MG 7069 litt å gå på!

Kort oppsummert

EliteGun Pro MG 7069 scorer høyest i vår test, rett og slett på grunn av kvaliteten, funksjonene og resultatene den gir!

Tips: Du kan lese hele vår test av EliteGun Pro MG 7069 her!

Fordeler

 • Forebygger ømme muskler.
 • Stilig design.
 • 30 ulike nivåer for vibrering.
 • Fremstår som eksklusiv.
 • 6 massasjehoder for hele kroppen.
 • Lavt støynivå.
 • Praktisk reisebag.

Ulemper

 • Litt bredt håndtak.
 • Må lades 6 timer før bruk.
 • Kun DC ladeport, ikke USB.

2. Hyperice Hypervolt 2 Pro

BESTE PREMIUMVALG - Hyperice Hypervolt 2 Pro

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Hyperice Hypervolt 2 Pro
Antall behandlingsfrekvenser: 5 Vibrasjoner per minutt: 1700 - 2700 Slagdybde / amplitude: 14 mm Antall massasjehoder: 5 Batteritid: 3 timer Vekt: 1,2 kg Oppbevaringseske: Nei

Hyperice Hypervolt 2 Pro fremstår som en av de mer komplette massasjepistolene på markedet. Hva ble resultatet i vår test av masssajepistolen?

Slagdybden er god

Aller først legger vi merke til slagdybden på massasjepistolen. Om du skulle bli forvirret, er slagdybde det samme som amplitude – altså hvor dypt massasjepistolen kan massere.

Hypervolt 2 Pro har en slagdybde på 14 millimeter. Når du holder massasjepistolen inntil musklene vil massasjehodet bevege seg 14 millimeter frem og tilbake. Dette gjør at massasjepistolen penetrerer dypere inn i muskulaturen. Resultatet blir en dyptgående og mer intens massasje.

Den maksimale slagfrekvensen er 2700 slag per minutt. Det finnes massasjepistoler med høyere frekvens, men til gjengjeld er det sjeldent man har behov for mer enn 2500 – 3000 slag per minutt.

Trykksensoren fungerer faktisk godt

På baksiden av massasjepistolen finner du flere lysdioder. De øverste diodene viser enkelt og greit hvilket behandlingsnivå man står på (ett lys = behandlingsnivå 1).

I tillegg til disse kan du også se 3 lysdioder som er plassert rett ved siden av hverandre. Disse sier noe om hvor hardt massasjepistolen presses mot muskulaturen. Du får med andre ord varsel dersom du masserer litt for hardt.

Egen app med massasjeprogrammer

En av de store fordelene med Hyperice Hypervolt 2 Pro er muligheten for oppkobling mot en egen app. Hyperice-appen kobles opp ved hjelp av Bluetooth.

I appen finner du et godt utvalg av massasjerutiner, og vi nevner blant annet Night Time Relief, Upperbody Flush og Run Recovery. Om du sliter med noen spesielle muskelgrupper kan du samtidig sortere massasjerutinene basert på hvilken muskelgruppe du vil massere. Brukervennlig!

5 massasjehoder i pakken

Med massasjepistolen følger det også med 5 massasjehoder. Det finnes mange utgaver på markedet som har flere massasjehoder, men utvalget er greit nok.

 • Det runde hodet. Passer generelt godt til de fleste muskelgrupper. En god allround-løsning.
 • Gaffelhodet. Spesielt godt egnet til lengre muskler, slik som legger, biceps og underarmer.
 • Det flate hodet. Dette hodet gjør seg godt på større arealer. Eksempelvis bryst, hamstrings eller rygg.
 • Det kuleformede hodet. Godt egnet for triggermassasje. Kan eksempelvis brukes på problempunkter i lår, skuldre eller lignende.
 • Flatt hode med demping. Dempingen gjør at massasjehodet er godt egnet for sensitive områder.
Kort oppsummert

Hyperice Hypervolt 2 Pro er en kraftig massasjepistol som leveres med mange nyttige funksjoner. Trykksensoren er gull verdt, og massasjepistolen kåres til beste premiumvalg her hos oss!

Fordeler

 • God slagdybde.
 • Kan kobles opp mot app.
 • Ligger godt i hånden.
 • Fornuftig støynivå.
 • HyperSmart-teknologi via appen.
 • Trykksensor.

Ulemper

 • Kunne hatt flere behandlingsnivåer.
 • Ingen oppbevaringseske.
 • Litt kort batteritid.

3. Trigger Point Pro

Trigger Point Pro (M16)

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Trigger Point Pro (M16) promobilde
Antall behandlingsfrekvenser: 5 Slagdybde / amplitude: 16 mm Vibrasjoner per minutt: 1400 - 2700 Antall massasjehoder: 8 stk Batteritid: 12 timer Støynivå: 65 dB Vekt: 2 kg Oppbevaringseske: Ja

Vi har testet den solide massasjepistolen Trigger Point Pro (M16), slik at du kan bli kjent med massasjeapparatet før du går til innkjøp av den selv. Vår erfaring med dette mesterstykke av en massasjepistol slår alle forventninger.

Gir dyp massasje

Trigger Point Pro leveres med 5 ulike behandlingsfrekvenser. Her har produsenten litt å gå på, da mange andre massasjepistoler tilbyr flere innstillinger enn dette.

Det relativt lave antallet behandlingsfrekvenser gjøres likevel opp av amplituden (slagdybden). Denne er på hele 16 mm. Desto dypere inn en massasje går i vevet, desto mer effektiv blir den. Vanlige massasjeapparater har mellom 10 til 12 mm slagdybde, mens Trigger Point Pro går 80% dypere enn de vanlige massasjepistolene.

8 massasjehoder å velge blant

Det følger med hele 8 massasjehoder til Trigger Point Pro (M16). I vår test vurderte vi alle massasjehodene, og vi fant raskt ut av hva som var våre favoritter.

Gaffelhodet: Passer best for store, stramme muskler og til gjenoppretting av dypt vev. Vi likte aller best å bruke den på større muskelgrupper som lår (forside og bakside) og setemuskulaturen.

Kulehodet: Passer best for store muskelgrupper og triggerpunkter. Med den kraftige intensiteten til Trigger Point Pro kommer kulehodet virkelig på sin plass. Vi kjente at den jobbet godt i de tøffe områdene rundt lår og legger.

Sopphodet: Dette massasjehodet passer best for ømme muskler som er middels til store.  Dette massasjehodet gikk ikke like dypt som kulefestet på Trigger Point Pro, men vi syns den var utrolig deilig å bruke på leggen og bicepsen. Effekten var umiddelbar.

Det spisse hodet: Denne passer best for korsryggen og andre triggerpunkt på kroppen. Vi testet den ut mellom skulderbladene, og det ilte godt gjennom kroppen. Men med den trygge og mektige effekten fra Trigger Point Pro, kjente vi at den jobbet bra i dybden. Et must for alle massasjepistoler!

Det justerbare håndtaket kommer godt med

Den brukervennlige Trigger Point Pro har en justerbar arm ved massasjehodene, som kan plasseres i 3 ulike posisjoner. I vår test av Trigger Point Pro hjalp den justerbare armen oss med å komme enkelt til på alle muskelområdene.

Med et enkelt trykk-og-hold konsept, justerer du enkelt armen i den posisjonen som passer for massasjen du skal ha. Vi foretrakk å bruke den i midtre massasjeposisjon. På bildet over er den i første posisjon, en stilling som var praktisk å bruke når vi benyttet oss av det spisse massasjehodet for triggerpunktene.

Batteritid på 12 timer

Det følger med et ekstra batteri og en praktisk hurtiglader. Batteriet har en levetid på hele 12 (!) timer, og det vil ta deg cirka 2.5 time å lade den fullt opp igjen. Støynivået er det heller ikke noe å klage på, for praten i familien gikk i et sett mens vi samtidig fikk testet ut Trigger Point Pro på ulike muskelområder.

Kort oppsummert

Alt i alt er Trigger Point Pro en solid massasjepistol som holder det den lover – og mye mer!

Vi anbefaler denne til deg som liker å gå tur og ønsker å myke opp muskulaturen etterpå, og til deg som stadig har ømme skuldre etter lange økter foran dataskjermen. Og ikke minst – Trigger Point Pro passer perfekt til deg som trener styrke!

Tips: Du kan lese hele vår test av Trigger Point Pro her!

Fordeler

 • Stort utvalg av massasjehoder.
 • Kjennes eksklusiv ut.
 • Kompakt med god kvalitet.
 • Praktisk reiseveske.
 • Ekstra batteri medfølger.
 • Hurtiglader medfølger.
 • Enkel tilpasning med svingbar arm.
 • Svært god slagdybde.

Ulemper

 • Ganske stor i størrelse.
 • Kun 5 ulike hastigheter.

4. Flowgun Pro 2.0

Flowgun Pro 2.0

4.3
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Flowgun pro 2.0 uten bakgrunn
Antall behandlingsfrekvenser: 6 Vibrasjoner per minutt: 1400 - 3200 Slagdybde / amplitude: 10 mm Antall massasjehoder: 6 Batteritid: 3-8 timer Støynivå: 60 dB Vekt: 970 gram Oppbevaringseske: Ja

Vi har vært så heldige og fått lov å teste ut den oppdaterte og robuste massasjepistolen til Flowgun Pro 2.0. Hva ble våre erfaringer med Flowgun, og hva ble resultatet i vår test?

Automatisk behandlingsfrekvens

Flowgun Pro 2.0 leveres med 6 ulike behandlingsfrekvenser. Det 6. nivået er et såkalt auto-nivå. Det vil si at denne funksjonen vil bytte mellom vibrasjonsnivåene i intervaller på 10 sekunder. Hvert tiende sekund endrer den vibrasjonsnivå, og intervallene ser slik ut: 3200 – 2700 – 2300 – 1800 – 1400.

Det som er perfekt med Flowgun Pro 2.0 er at den har en innebygd sensor som vil sørge for at du ikke masserer for lenge på en muskelgruppe. Når vi var ferdige med 10 minutters lårmassasje, ville den rett og slett ikke mer.

Det anbefales nemlig ikke å massere mer enn 10 minutter av gangen per område. Om massasjepistolen brukes etter trening vil vi påstå at denne funksjonen er en must-have!

Leveres med 6 massasjehoder

Flowgun Pro 2.0 proklamerer at denne massasjepistolen er ment for alle; både atleter, godt trente og utrente. Du trenger heller ikke å bruke massasjepistolen i forbindelse med trening heller, fordi et massasjeapparat kan hjelpe mot alle type muskelgrupper.

Om du har hatt en lang dag på kontoret, så vil du nok kjenne det i både rygg, skuldre og ben. Da vil en god runde med Flowgun Pro 2.0 gjøre ekstra godt. Vi anbefaler å sette av 5 minutter for å få ut alle spenninger som har satt seg.

Massasjepistolens munnstykker er de samme som alle andres munnstykker, men denne har faktisk to kuleformede massasjehoder. Det ene er i silikon, mens det andre er i den deilige kvaliteten som resten av massasjepistolen er i. Totalt følger det med 6 ulike munnstykker!

Den innebygde trykksensoren er genial

Flowgun Pro 2.0 leveres med innebygde trykksensorer som varsler med lys om når du trykker litt for hardt. Dette er unik funksjonalitet vi ikke har sett hos konkurrentene.

Lyset indikerer trykket du har på massasjepistolen. Altså det trykket du presser mot kroppen, og på den aktuelle muskelgruppen.

Når vi tok i bruk massasjeapparatet, ville da lysindikatoren fortelle oss hvor mye trykk vi faktisk brukte på området vi masserte. Dermed kunne vi sammenligne trykket på de ulike områdene rundt på kroppen. For eksempel bør man ikke gi like hardt trykk i nakkemuskelen som i lårmuskelen!

Imponerende byggekvalitet

Da vi mottok Flowgun Pro 2.0 forventet vi en standard massasjepistol med helt ordinære funksjoner. Det vi mottok i posten var langt mer enn vi kunne forvente. Erfaringen vår med Flowgun Pro 2.0 ble virkelig god!

Flowgun Pro 2.0, som er en oppgradert versjon av Flowgun Pocket, har først og fremst en utforming og en byggekvalitet som overgår alle massasjepistolene vi hittil har testet. Om du trodde silke var mykt, så har du ikke kjent på Flowgun Pro 2.0!

Det er for øvrig ikke bare det ytre som teller. Den gode effekten (1400 – 3200 slag per minutt) fikk oss til å glede oss til hver gang vi skulle ta den i bruk. Samtidig er amplituden tilstrekkelig!

Kort oppsummert

Flowgun Pro 2.0 har de gode kvalitetene og funksjonene vi ser etter i en massasjepistol. Vi nevner blant annet den innebygde sensoren, fokuset på brukersikkerheten, samt det behagelige og solide materialet!

Fordeler

 • Usedvanlig behagelig å holde.
 • God kvalitet.
 • Praktisk etui for reise.
 • Informasjon om bruksområder følger med.
 • Skandinavisk design.
 • Fin historie bak produktet.
 • Fokus på trygg og riktig bruk.

Ulemper

 • Ikke norsk brukerveiledning.
 • Litt bredt grep.
 • Kunne hatt litt høyere amplitude.

5. Trigger Point Premium

Trigger Point Premium

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Trigger Point Premium massasjepistol ingen bakgrunn
Antall behandlingsfrekvenser: 15 Vibrasjoner per minutt: 1600 - 3000 Slagdybde / amplitude: 12 mm Antall massasjehoder: 6 stk Batteritid: 6 timer Støynivå: 50 dB Vekt: 1.5 kg Oppbevaringseske: Ja

Vi var så heldige å få teste ut massasjepistolen Trigger Point Premium. Likt som de andre kundene fikk også vi en veldig god erfaring med produktet. Vi ble spesielt overrasket over de ergonomiske egenskapene!

Brukes av profesjonelle PT-er

Trigger Point Premium leveres med hele 15 ulike behandlingsfrekvenser. Her er det med andre ord enkelt å variere hvor intens massasjen skal være.

Vi registrerer også med glede at amplituden (slagdybden) er hele 12 mm. Dette gir god og lindrende massasje. Det er nok også derfor at profesjonelle PT-er har valgt å benytte Trigger Point Premium i sin behandling!

Greit utvalg av massasjehoder

I vår test av Trigger Point Premium, ville vi forsikre oss om at massasjehodene gjorde jobben riktig, så vi tok for oss alle munnstykkene.

Liten kule: Den lille kulen var ekstremt behagelig å bruke på lårene, både foran og bak. Passer perfekt på stive muskler i lår og rygg.

Stor kule: For de store muskelgruppene tok vi i bruk det største massasjehodet. Det anbefales å bruke denne som oppvarming før trening.

Gaffelhodet: Denne gaffelen utmerket på områdene rundt nakken. Også langs ryggraden og på leggene anbefales det å bruke dette massasjehodet. Vondt og godt på samme tid – og enda bedre etterpå!

Kjeglehodet: Dette massasjehodet skal gå mer i dybden, på musklene som er ekstra stive. Etter en hard treningsøkt dagen i forveien, kjente vi at kjeglen virkelig gjorde jobben der den masserte (u)behagelig nedi den stive lårmuskulaturen.

Det flate hodet: Det mest komfortable massasjehodet å bruke på Trigger Point Premium, var definitivt det flate munnstykket. Her kunne vi få blodsirkulasjonen raskt i gang uten å frykte at den skulle kna for hardt på triggerpunktene.

Det kileformede: Med denne formen kunne vi kose oss med massasjeøkten etter trening. Ifølge bruksanvisningen skal denne ta bort all melkesyre i beina – og det kan vi skrive under på at den gjorde.

Vekten er tilfredsstillende nok

Selv om den ikke nødvendigvis har det typiske utseende til en massasjepistol, så er vi likevel positivt overrasket over de ergonomiske egenskapene. Ettersom massasjepistolen ikke veier mer enn rett over 1 kilo (1,5 kg inkludert alt tilbehør og reiseveske), så er det ikke noe problem å holde den i et godt grep i fem minutter av gangen.

Dette er ikke den letteste massasjepistolen i vår test, men størrelsen tatt i betraktning er vi likevel fornøyde nok. Vær likevel obs på at det anbefales at du ikke masserer samme muskelgruppe mer enn 15-60 sekunder av gangen.

Nok en stillegående massasjepistol

Den behagelige vibreringen er veldig stillegående, og vi kunne lytte til radioen i bakgrunnen mens vi utførte massasjen. En av massasjeøktene førte vi også en samtale over telefon, og det lave støynivået på kun 50 dB var ikke merkbart hos samtalepartneren. Dermed slapp vi en (flau) forklaring på hva lyden eventuelt kunne skyldes.

2 eksterne batterier

En stor fordel, som langt ifra alle massasjepistoler har, er at Trigger Point Premium kommer med to eksterne batterier. Mens det ene er i bruk, sørger du for at det andre er fulladet. Dermed slipper du å måtte avbryte en massasjeøkt fordi batteriet er tomt. Du kan bare bytte det ut med det andre. Helt genialt spør du oss. Samtidig er batteriet også så lite at det ikke vil ta opp mye plass når du er på reise.

Hvert batteri har 6 timers brukstid før det må lades, og oppladningstiden er kun 90 minutter. Årsaken til dette er den medfølgende hurtigladeren.

Et ekstra batteri for enkel utskiftning er likevel veldig praktisk!

Produsert i Norge

Reisevesken til Trigger Point Premium er både stødig og lett, og hele vesken veier totalt 1,5 kg. Hele massasjeapparatet er produsert i Norge, og vi merker raskt at kvaliteten er høy.

Når du tar med deg Trigger Point Premium på reise, sikrer du at all stølhet du måtte få etter gåturer eller fjellturer kan masseres bort samme dag. Den passer til alle, uansett alder og nivå. Vår klare anbefaling er at denne massasjepistolen blir et fast reisefølge på ferien din!

Kort oppsummert

Trigger Point Premium er en solid massasjepistol av høy kvalitet. Vi simpelthen elsker det tilpassede håndtaket, som gir svært godt grep!

Fordeler

 • Norsk bruksanvisning.
 • Praktisk reiseveske.
 • Lavt støynivå.
 • Liten og nett.
 • Ergonomisk grep.
 • 1 ekstra batteri medfølger.
 • Svært god batteritid.

Ulemper

 • Kule-hodet får ikke ikke plass i etuiet.
 • Materialet på hodene kunne vært av høyere kvalitet.

6. PerformanceGun Compact

PerformanceGun Compact

3
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
PerformanceGun Compact
Antall behandlingsfrekvenser: 4 Vibrasjoner per minutt: 1800 - 2400 Slagdybde / amplitude: 10 mm Antall massasjehoder: 2 Batteritid: 3 timer Støynivå: Ikke oppgitt Oppbevaringseske: Ja

PerformanceGun Compact er en liten og hendig massasjepistol, som passer godt for deg som ofte er på farten. Hvordan kommer den ut i vår test, og hva ble våre erfaringer?

Sliter med å holde tempoet

Med PerformanceGun Compact kan du justere behandlingsfrekvensen mellom 4 ulike nivåer. For å bytte mellom de ulike nivåene trykker du enkelt og greit på en knapp på siden av massasjepistolen.

Det er altså enkelt å skifte nivå mens massasjepistolen er i bruk. Samtidig skulle vi gjerne sett at man kunne velge mellom litt mer enn 4 behandlingsfrekvenser. Den maksimale frekvensen (2.400 slag per minutt) er også en god del lavere enn mange av konkurrentene.

På det mest intense nivået merket vi også noe litt spesielt. Massasjepistolen klarte rett og slett ikke å opprettholde tempoet, og vi satt igjen med en ujevn hastighet på massasjehodet.

Kun 2 massasjehoder i pakken

Med PerformanceGun Compact får du mulighet til å velge mellom 2 ulike massasjehoder.

Det avrundede massasjehodet passer godt for store muskelgrupper. Selve massasjehodet er også ganske mykt, og passer derfor perfekt for deg som vil ha en skånsom og behagelig massasje.

Det flate massasjehodet passer etter vår mening bedre til mindre muskelgrupper, samt triggerpunkt-behandling. Samtidig er dette massasjehodet laget av et litt hardere materiale. I praksis sitter du altså igjen med en litt mer intens massasje enn den du får med det avrundede hodet.

Etter vår mening burde det likevel fulgt med noen flere massasjehoder. Vi har forståelse for at massasjepistolen skal ta lite plass, men det hadde ikke skadet om det fulgte med 1 – 2 hoder til.

En liten og kompakt massasjepistol

Du har kanskje lagt merke til at PerformanceGun Compact har en litt annen form enn andre massasjepistoler.

Den unike formen kommer med både fordeler og ulemper. På den positive siden er massasjepistolen liten og kompakt, og den tar lite plass sammenlignet med andre produkter.

På den negative siden ser vi likevel at det kunne vært greit med et håndtak på massasjepistolen. Om du har litt små hender kan det rett og slett være litt vanskelig å håndtere PerformanceGun Compact. Uten et håndtak er det heller ikke spesielt enkelt å komme til på baksiden av kroppen, spesielt i ryggområdet.

Støynivået er svært lavt

Når PerformanceGun Compact brukes gir den fra seg svært lite støy. Man hører naturligvis at motoren går, men sammenlignet med de andre massasjepistolene vi har testet er dette en av de mest stillegående. Her er det null problem å se film eller TV-serier mens behandlingen pågår.

Selv på den høyeste behandlingsfrekvensen var støynivået lavt, og vi hadde ingen problem med å føre en samtale mens massasjepistolen jobbet. Dette liker vi!

Praktisk reiseveske

I følge produsenten selv er PerformanceGun Compact spesielt designet for deg som alltid er på farten. Reisevesken er derfor et praktisk tilskudd, og det lille håndtaket gjør at den er enkel å bære med seg.

Inne i reisevesken er det også en egen liten lomme hvor du kan legge brukermanualen. Manualen er fin å ha med seg til enhver tid, og vi setter pris på at den er på norsk.

Kort oppsummert

PerformanceGun Compact er den minste massasjepistolen vi har testet. Støynivået er svært lavt, og den praktiske reisevesken kommer godt med!

Tips: Du kan lese hele vår test av PerformanceGun Compact her!

Fordeler

 • Kompakt design.
 • Praktiske reiseveske.
 • Lavt støynivå.
 • God batteritid.
 • Kort oppladningstid.
 • God slagdybde gitt det kompakte designet.

Ulemper

 • Kun 2 massasjehoder.
 • Savner et håndtak.
 • Litt få behandlingsfrekvenser.
 • Motoren sliter på høyeste frekvens.

Massasjepistol Test – Hvilke faktorer har vi vurdert?

Massasjepistol Behandlingsfrekvenser

Behandlingsfrekvens: Når man snakker om behandlingsfrekvens for massasjepistoler mener man egentlig antall støt per minutt.

Dette tallet sier altså noe om hvor raskt massasjehodet vibrerer frem og tilbake.

Den maksimale behandlingsfrekvensen for massasjepistoler varierer stort sett fra 2800 – 3200 støt per minutt.

I vår massasjepistol test har vi også vektlagt at man bør ha mange valgmuligheter for behandlingsfrekvensen. Dette vil altså si at du bør kunne variere antall støt per minutt mellom mange ulike nivåer.

De beste modellene har gjerne godt over 10 ulike nivåer, mens de som kommer dårligst ut i vår test faktisk ikke har mer enn 3 nivåer.

Massasjehoder

Massasjehoder: For at du skal kunne tilpasse behandlingen best mulig bør det følge med flere forskjellige massasjehoder.

Massasjehodene er spesielt tilpasset ulike muskelgrupper. Med mange massasjehoder legger du med andre ord til rette for en mer allsidig behandling som kan tilpasses etter ditt behov.

I vår test får altså massasjepistolene et stort pluss om de leveres med mange utskiftbare massasjehoder. Dette gir deg gode muligheter til å tilpasse behandlingen. Samtidig blir det enkelt å prøve seg litt frem og finne de hodene man liker best.

batteritid

Batteritid: God batteritid er alfa-omega. Hva er vel verre enn at massasjepistolen går tom for strøm midt i behandlingen?

Samtidig har vi tatt en titt på hvor lang tid det faktisk tar å lade opp igjen batteriet. Ofte kan rask oppladningstid veie litt opp for en kort batteritid.

Enkelte modeller leveres også med 2 batterier. Dette er svært praktisk for deg som skal utføre massasjebehandling over lengre tid. Da kan du enkelt bytte ut batteriet når det er tomt og sette det tomme batteriet på lading!

Amplitude

Amplitude / Slagdybde: I tillegg til behandlingsfrekvens er også amplitude en veldig viktig faktor for massasjepistoler.

Når det snakkes om amplitude er det egentlig slagdybde man mener. Dette sier noe om hvor dypt massasjepistolen vil behandle muskulaturen.

I praksis beveger massasjehodet seg frem og tilbake på massasjepistolen når behandlingen er i gang. Slagdybde er altså et mål på hvor langt ut massasjehodet skytes før det går tilbake igjen inn mot massasjepistolen.

Generelt sett bør massasjepistolen kunne massere så dypt som mulig. Behandlingen blir rett og slett bedre av dette.

Slagdydbe måles i millimeter, og er typisk 8 – 11 mm.

Brukervennlighet

Brukervennlighet: Massasjepistolen må naturligvis være enkel å bruke.

De aller fleste produktene er utstyrt med en liten LCD-skjerm. Vi har ansett det som et stort pluss om skjermen er synlig mens man utfører behandlingen.

Det bør også være en kort affære å endre behandlingsfrekvens. Optimalt sett bør man kunne endre dette uten at man trenger å stoppe behandlingen.

De fleste massasjepistoler leveres også med utskiftbare hoder. Disse må enkelt kunne skiftes ut, og det er et stort pluss om produsenten legger ved informasjon om anbefalt bruk for ulike muskelgrupper.

Oppbevaringseske

Oppbevaringseske: En massasjepistol er ikke spesielt stor. Likevel har vi sett på det som positivt om produktet leveres med en egen oppbevaringseske.

Ofte medfølger det en god del massasjehoder, samtidig som man også trenger en lader.

En oppbevaringseske gjør at du enkelt kan samle alt på ett sted!

Støynivå

Støynivå: Hvem liker vel støy og bråk?

I vår massasjepistol test har vi tatt hensyn til støynivået.

Her er det store variasjoner mellom de ulike utgavene. Enkelte av modellene på markedet har et langt høyere støynivå enn man skulle tro.

På den andre siden er det noen få produkter som glimter til med et riktig så lavt støynivå!

Pris

Pris: Det er store variasjoner når man ser på prisnivået for massasjepistoler.

Sammenlignet med andre treningsverktøy er likevel prisnivået relativt lavt.

De aller rimeligste budsjettmodellene koster gjerne ikke mer enn 2.000 kroner. På den andre siden har man de beste premium-modellene, som kan koste over 4.000 – 5.000 kroner.

Når du skal kjøpe en massasjepistol anbefaler vi likevel at du ikke ser deg blind på pris. Det er viktig at du finner en massasjepistol som faktisk passer ditt behov!

Hvilke muskelgrupper bør massasjehodene brukes på?

Massasjehode rundt

Det runde: Det runde massasjehodet dekker et større område på kroppen.

Dette hodet passer godt til de fleste store muskelgruppene. Rett og slett en god allrounder.

Om du ikke har brukt en massasjepistol før anbefaler vi at du begynner med det runde hodet.

Massasjehode spiss

Det spisse: Dette massasjehodet har en mer tilspisset form og passer godt til punktbehandling av stive og ømme muskler.

Her får man i praksis trigger-punkt massasje, og hodet er også godt egnet på steder hvor det ikke er så enkelt å komme til.

Massasjehode paraply

Paraplyen: Dette massasjehodet er utstyrt med et litt mykere materialer. Passer derfor godt til mer sensitive områder på kroppen.

Vi liker personlig å bruke paraplyen på magemusklene, bryst og triceps!

Massasjehode gaffel

Gaffelen: Gaffelhodet passer perfekt til lange og tynne muskler.

Med dette hodet får du god massasje på 2 steder samtidig. Vi anbefaler denne spesielt til nakke, ankler og ryggsøylen!

Hvordan bør man bruke en massasjepistol?

1. Begynn med lav behandlingsfrekvens

Dette er en av de viktigste rådene vi kan gi til deg som ikke har brukt en massasjepistol før.

Flere av produktene på markedet tilbyr en veldig høy maksimal behandlingsfrekvens. Enkelte gir faktisk fra seg hele 3200 støt per minutt.

For å unngå skader og ubehag anbefaler vi derfor at du begynner med en relativt lav behandlingsfrekvens. Husk at du alltids kan øke frekvensen etter hvert som du blir mer vandt til behandlingen!

2. Prøv deg frem med ulike massasjehoder

Vi har gitt deg en enkel oversikt over hvilke massasjehoder som passer best til de ulike muskelgruppene.

Likevel er det viktig å huske på at ingen kropp er lik. Her gjelder det å prøve seg frem og finne den kombinasjonen som passer best!

3. Fokuser på stive og ømme muskler

En massasjepistol kan brukes på så godt som alle muskler i kroppen. Om du vil få mest mulig ut av behandlingen bør du likevel primært fokusere på stive og ømme muskler.

Kanskje sliter du med stive ben på grunn av en stillesittende hverdag? Eller kanskje du er støl i armene etter en hard treningsøkt?

Uansett bør du la fokuset være på de muskelgruppene du har største utfordringer med.

Hva er fordelene med å bruke en massasjepistol?

 • Forebygging: En massasjepistol bidrar til å dempe spenningsnivået i muskulaturen og kan redusere stress. Dette bidrar til å forebygge skader.
 • Redusert stølhet: Flere rapporterer om at musklene føles mykere og mindre støle etter behandling med en massasjepistol.
 • Smertelindring: Når du masserer med en massasjepistol sendes det vibrasjoner ut i muskulaturen. Dette fører til at det sendes mer oksygen og næringsstoffer til musklene, som kan gi lindring mot smerter.
 • Rehabilitering: Massasje har lenge blitt brukt som et virkemiddel for raskere rehabilitering. Massasjepistolen er intet unntak!
 • Blodgjennomstrømning: Når vibrasjonene sendes ut i muskulaturen vil kroppen respondere ved å sende mer blod til musklene. Dette gir god lindring mot støle og stive muskler!
 • Melkesyre: Melkesyre produseres dersom musklene ikke får nok oksygen. Etter en hard treningsøkt er det vanlig å kjenne at man har en god del melkesyre i muskulaturen. En massasjepistolen øker oksygentilførselen til musklene, og kan dermed gi umiddelbar lindring mot melkesyre.

Massasjepistol Test – Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Har dere testet alle massasjepistolene?

Ja!

Samtlige av massasjepistolene som inngår i denne testen er testet i virkeligheten av vår redaksjon.

Testene er uavhengige, og på bakgrunn av resultatene har vi kåret det vi mener er den beste massasjepistolen på markedet.

down-arrow Hvilken massasjepistol ble best i test?

Generelt sett er det lite som skiller mellom de beste massasjepistolene vi har testet. Vi har valgt å kåre EliteGun Pro MG 7069 til best i test her hos oss.

Her får du en prisvennlig massasjepistol som leveres med hele 30 ulike behandlingsnivåer.

down-arrow Hvorfor kjøpe en massasjepistol?

Først og fremst så vil en massasjepistol bidra til at du enkelt kan løse opp i muskelspenninger, slik at du får en mer behagelig og smertefri hverdag.

For deg som trener vil også en massasjepistol kunne bidra til forbedret restitusjon og mobilitet.

En massasjepistol passer faktisk perfekt å bruke før trening, da det vil øke blodgjennomstrømningen og gjøre kroppen mer forberedt på treningsøkten.

Dersom du bruker den etter trening vil du kunne løse opp i stramme muskler, og legge til rette for at du blir mindre støl i dagene som kommer.

down-arrow Hva er vilkårene i denne testen?

I denne testen har vi vurdert massasjepistolene etter følgende kriterier:

 • Brukervennlighet.
 • Batteritid.
 • Maksimal behandlingsfrekvens.
 • Antall behandlingsfrekvenser.
 • Tilbehør og ekstra massasjehoder.
 • Amplitude.
 • Holdbarhet.
 • Støynivå

down-arrow Hvor mye koster en massasjepistol?

Sammenlignet med mange andre treningsverktøy er prisnivået for massasjepistolene relativt lavt.

Enkelte modeller koster ikke mer enn omkring 1000 kroner, mens de dyreste utgavene gjerne har en prislapp på over 4000 – 5000 kroner.

Dersom du er villig til å legge ut mellom 2000 – 3000 kroner kan du få et svært solid produkt, som burde dekke behovet for de aller fleste bruksområdene.

Tips: Lyst på ekstra god massasje til hele kroppen? Da kan du sjekke ut oppblåsbare boblebad!

Avatar

Anders

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.