Test av Pulsklokker: Best i Test 2023

Kvinne med pulsklokke

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

På utkikk etter en pulsklokke som gir deg god og motiverende informasjon om treningen? Vi gir deg oversikten over de beste sportsklokkene på markedet!

I løpet av kun noen år har pulsklokkene mer eller mindre blitt et must for de som trener litt seriøst. En pulsklokke er et nyttig verktøy for å få full oversikt over treningen, og kan på mange måter hjelpe deg med å ta treningen til et nytt nivå.

I takt med den økende populariteten har også utvalget av pulsklokker skutt i været. Det finnes utallige modeller på markedet, hvor de alle har èn ting til felles. De skal gjøre treningen mer effektiv!

Men hva er egentlig de beste pulsklokkene på markedet?

Vi har gått gjennom et hav av vurderinger fra forbrukerne og ekspertene, og kåret det vi mener er de beste pulsklokkene.

Pulsklokker – Best i Test 2023

Oppsummert er dette rangeringen i vår test. Du kan lese mer om hver pulsklokke lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Garmin Forerunner 945
 2. BESTE PREMIUMVALG - Garmin Fenix 6 Pro Solar
 3. BESTE BUDSJETTVALG - Coros Pace 2
 4. Garmin Forerunner 745
 5. Garmin Forerunner 245 Music
 6. Polar Grit X
 7. Coros Apex
 8. caret-down Vis alle (+1)

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Garmin Forerunner 945

BEST I TEST - Garmin Forerunner 945

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Garmin Forerunner 945

Garmin Forerunner 945 er en oppgradering av forgjengeren, Forerunner 935.

Utseendemessig er ikke dette spesielt vanskelig å se. Klokkene ser faktisk helt like ut, med unntak av at Forerunner 945 er utstyrt med litt mørkere knapper på siden av klokka.

Til tross for at Garmin ikke har gjort noen store krumspring når det kommer til designet, ser man noen betydelige funksjonsmessige forbedringer i forhold til forgjengeren.
Nytt for Forerunner 945 er blant annet at den støtter musikk på klokka.
Mange brukere er nok også fornøyde over at Garmin har valgt å utstyre Forerunner 945 med støtte for offline-spillelister via flere strømmetjenester, slik som eksempelvis Spotify.

Utover dette er Garmin Forerunner 945 også utstyrt med kart, støtte for trådløs betaling, en oppgradert pulssensor og bedre treningsanalyse.

Kartfunksjonen er nok ikke den mest detaljerte som er å oppdrive på markedet, men gjør til gjengjeld nytten sin om man ikke har med seg mobiltelefonen ut på tur.

Vi i redaksjonen setter også pris på hvor allsidig denne pulsklokka er. Her har du rett og slett en kanonbra multisportsklokke, som støtter så godt som alle mulige aktiviteter. Enten du jogger, klatrer, svømmer eller sykler har Forerunner 945 de funksjonene du har behov for.
Ulikt forgjengeren støtter Forerunner 945 også pulsmåling under vann, og klokka er dermed et perfekt valg om du svømmer eller driver med triatlon.

Selve pulsmåleren har også fått skryt for å være svært nøyaktig, og det er ikke behov for et eksternt pulsbelte. Om ønskelig kan du benytte deg av et belte, men det er i utgangspunktet ikke nødvendig. Den optiske pulsmåleren som sitter i klokka gjør rett og slett en mer enn god nok jobb!

Om man ser på selve sporingssystemet skiller også Forerunner 945 seg ut som en av de bedre på markedet. Her får man støtte for både GPS, GLONASS og Galileo. Resultatet blir en svært nøyaktig posisjonssporing!

Garmin Forerunner 945 er en avansert og funksjonsrik pulsklokke. Klokka har en lav vekt, og sitter som støpt rundt håndleddet.
Fantastisk god GPS og nøyaktig pulsmåling!

Fordeler

 • Nøyaktig pulsmåler.
 • God posisjonssporing.
 • Lav vekt.
 • Behagelig passform.
 • Tilstrekkelig batteritid.
 • Støtter offline-spillelister.
 • Pulsmåling under vann.
 • Innebygde treningsprogrammer.

Ulemper

 • Litt dårlig belysning på skjermen.
 • Kartfunksjon kunne vært litt mer oversiktlig.

2. Garmin Fenix 6 Pro Solar

BESTE PREMIUMVALG - Garmin Fenix 6 Pro Solar

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Garmin Fenix 6 Pro Solar

Er du på utkikk etter det råeste som er å få tak i av pulsklokker? Da er Garmin Fenix 6 Pro Solar valget for deg!

Denne pulsklokka passer til så godt som alle aktiviteter du kan tenke deg, og kan brukes på alt fra svømmeturer til lange gåturer i fjellet.

Fenix 6 Pro Solar fremstår som en robust pulsklokke, og den behagelige passformen sikrer at klokka kan bæres hele døgnet. Både dag og natt.

Og hva med de innebygde funksjonene?
Her har virkelig Garmin gjort en god jobb, og en mer funksjonsrik pulsklokke skal du lete lenge etter. Klokka er blant annet utstyrt med betalingssystemet Garmin Pay, smartvarsler, SMS og Connect IQ.
Connect IQ gir deg muligheten til å tilpasse klokken med ulike urskiver, apper og widgets. Flott for deg som vil ha en tilpasset brukeropplevelse!

Slik som enkelte andre modeller fra Garmin leveres også Fenix 6 Pro Solar med støtte for offline-spillelister. For å høre musikken kobler du simpelthen øreproppene dine til klokka via Bluetooth.

Garmin Fenix 6 Pro Solar skiller seg også ut som en pulsklokke med god batteritid.
Som en standard GPS-klokke vil klokka holde det gående i hele 36 timer. Om ønskelig kan du også aktivere smartklokke-modusen. Her holder klokka i svimlende 14 dager!
Vi i redaksjonen setter også stor pris på at klokka er utstyrt med sollading. Dette kan øke batteritiden med 4 timer i GPS-modus, og 2 dager i smartklokke-modus.

Fenix 6 Pro Solar skuffer heller ikke om man ser på nøyaktigheten til sporingssystemet. Pulsklokka har tilgang til flere globale satelittsystemer. Resultatet blir en svært nøyaktig posisjonssporing.
Via klokka får du også tilgang på en avansert og lettlest kartfunksjon, med mange nye kartlag!

Videre er Fenix 6 Pro Solar utstyrt med mange andre hendige funksjoner.
PacePro gir deg nyttig veiledning i forhold til tempo underveis i økta, mens Garmin Coach gir deg tilgang til mange motiverende treningsprogrammer.
Vi ønsker også funksjonen ClimbPro hjertelig velkommen. Denne viser kommende helning, stigning og distanse gjennom hele ruta!

Likt som Forerunner 945 kan også Fenix 6 Pro Solar benyttes under vann, og pulsmåleren fungerer utmerket!

Garmin Fenix 6 Pro Solar er pulsklokka for den kresne mosjonisten.
Her får du i både pose og sekk, og klokka leveres fullspekket med nyttige funksjoner!

Fordeler

 • Solid konstruksjon.
 • Funksjonsrik.
 • Nøyaktig pulsmåling.
 • Pulsmåling under vann.
 • God batteritid.
 • Solcelle-lading.
 • Smartklokke-modus.
 • Garmin Pay.
 • Offline spillelister.

Ulemper

 • Helseanalyse kunne vært mer detaljert.
 • Litt høy vekt.

3. Coros Pace 2

BESTE BUDSJETTVALG - Coros Pace 2

4.7
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Coros Pace 2

Coros Pace 2 er en av de letteste pulsklokkene som er å få tak i på markedet. Her har man enkelt og greit en multisportsklokke man knapt merker at man har på seg!

Til tross for at Coros Pace 2 er både liten og lett er det mye kraft i denne lille rakkeren.

Det første vi bemerker oss er den suverene batteritiden. I full GPS-modus holder den det gående i svimlende 30 timer. I bunn og grunn utkonkurrerer dette de aller fleste konkurrentene i samme prissjikt.
Og ikke nok med det. For daglig bruk med skrittelling og pulsmåling holder batteriet i 20 dager!

De ulike sportsmodusene gir deg videre mange valgmuligheter for ulike aktiviteter. Her kan du velge blant både løping, sykling, svømming og fitness. I den innebygde øvelsesbanken finner du faktisk over 200 styrkeøvelser for både over- og underkroppen.
Vi i redaksjonen setter også pris på at man kan bytte treningsmodus underveis i økten. I tillegg fungerer pulsmålingen utmerket, også under vann. Perfekt for triathlon!

I løpet av treningsøkten gir Coros Pace 2 deg nyttig og detaljert informasjon. Mens du svømmer ser du blant annet tid, puls, hastighet og antall svømmetak. På løpe- og sykkelturer får du faktisk også et estimat på gjenværende energi for treningsøkta!

Innebygd i klokka finner du i tillegg mange motiverende treningsprogrammer, både for kardio og styrke. Du kan også administrere varsler fra telefonen, spore søvnen din og få egne Fitness-analyser!

Men OK. Coros Pace 2 byr på mange gode funksjoner, og man kjenner knapt at man har den luftige nylon-reima rundt håndleddet. Men hva med selve byggekvaliteten?
Konstruksjonen kunne nok med fordel vært noe mer solid. Samtidig er det vanskelig å komme vekk fra at klokka oppfattes som litt skjør. Den veier tross alt kun 29 gram!

Coros Pace 2 er en funksjonsrik lettvekter som pakker mye kraft.
Batteritiden i GPS-modus er svært god, og presisjonen er upåklagelig!

Fordeler

 • Svært lav vekt.
 • Behagelig nylon-reim.
 • God batteritid.
 • Multisportsfunksjon.
 • Pulsmåling under vann.
 • Innebygde treningsprogrammer.
 • Mange nyttige funksjoner.

Ulemper

 • Ikke den mest solide pulsklokka.
 • Litt få aktiviteter.
 • Ingen trådløs betalingsløsning.

4. Garmin Forerunner 745

Garmin Forerunner 745

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Garmin Forerunner 745

Garmin Forerunner 745 er lillebroren til den ultimate multisportsklokken, Forerunner 945.
Man skal likevel ikke kimse av Forerunner 745. Her har man en real kraftpakke som leveres i en relativt liten forpakning.

Sammenlignet med storebroren er faktisk Forerunner 745 en god del slankere. Klokka sitter rett og slett mer behagelig rundt håndleddet, og passformen er god. Garmin har for øvrig valgt å beholde samme størrelse på skjermen, noe vi setter pris på.

Funksjonsmessig er det også lite som skiller de 2 modellene. Klokken er like brukervennlig, og systemet for både pulsmåling og GPS-sporing er identisk med Forerunner 945.
Innmaten er altså mer eller mindre den samme, og det er få forskjeller for software’n.

Garmin Forerunner 745 har jo en lavere pris enn Forerunner 945. Noen forskjeller er det altså. Forerunner 745 har ikke støtte for kart, og batteritiden er litt kortere enn for storebroren.
Vi nevner også at sportsmodus for golf ikke er støttet på Forerunner 745.

Ellers er Garmin Forerunner 745 en multisportsklokke som passer perfekt for en lang rekke treningsformer. Du kan enkelt bytte aktivitet underveis i økten, og klokka gir deg faktisk forslag på hva du bør trene før en økt!

I tillegg har Forerunner 745 mange hendige funksjoner. Innebygd musikk, trådløs betaling, meldinger fra mobiltelefonen, restitusjonsanalyse og Garmin Coach er noen av godbitene du får med denne klokka!

Garmin Forerunner 745 er en rimeligere versjon av den populære Forerunner 945.
Klokka er likevel funksjonsrik, og kvaliteten er så absolutt god nok!

Fordeler

 • Lav vekt.
 • Nøyaktig pulsmåler.
 • Nøyaktig GPS.
 • Trådløs betaling.
 • Garmin Coach.
 • Søvnanalyse.
 • Brukervennlig app.

Ulemper

 • Litt kort batteritid.
 • Mangler kartfunksjon.

5. Garmin Forerunner 245 Music

Garmin Forerunner 245 Music

4.3
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Garmin Forerunner 245 Music

Garmin Forerunner 245 Music er en rimelig pulsklokke, som likevel kan måle seg med de mer kostbare premium-modellene.
Pulsklokka har det man trenger av funksjoner, uten at man betaler i dyre dommer for et hav av ekstrafunksjoner man ikke har behov for.

Som navnet tilsier er Forerunner 245 Music spesielt tilpasset deg som vil høre på musikk mens du trener. Her kan du enkelt laste ned dine egne spillelister, og høre disse mens du er ute på tur. Uten at du er avhengig av å ta med mobilen!

Den optiske pulsmåleren har fått skryt fra både forbrukerne og testerne for å være svært nøyaktig.
Om ønskelig kan du også benytte deg av et trådløst pulsbelte, men dette følger ikke med i prisen.

I tillegg til nøyaktige pulsmålinger, tilbyr Forerunner 245 Music også måling av både skritt, søvn, stress, restitusjon og mer. Her har man enkelt og greit en pulsklokke som fint kan brukes hele døgnet, som gir nyttig informasjon om både trening og helse!

Av aktiviteter støtter Forerunner 245 Music blant annet sykling, løping, svømming, fitness og golf. Til en såppass rimelig klokke er utvalget mer enn tilstrekkelig.
Sammenlignet med de mer kostbare premium-modellene kommer likevel Forerunner 245 Music til litt kort. Dette er ikke en multisportsklokke hvor du kan bytte aktivitet underveis i økta. Om du eksempelvis trives med triathlon bør du derfor se i andre retninger.

Til gjengjeld tilbyr Forerunner 245 Music detaljerte måledata om treningsøktene, og via Garmin-appen får du full oversikt over ukas aktiviteter.
Vi i redaksjonen setter også pris på at Garmin har valgt å inkludere både PacePro og Virtual Partner. Førstnevnte gir deg god tempoveiledning i løpet av økten, mens sistnevnte lar deg konkurrere mot deg selv via en tidligere økt du har gjennomført.

På den negative siden mangler Forerunner 245 Music både Garmin Pay, kart, barometer og termometer.

Garmin Forerunner 245 Music er et solid valg for deg som ikke vil blåse budsjettet.
Klokka leveres med det som trengs av funksjoner, og er utvilsomt en av de mer avanserte budsjettvalgene på markedet!

Fordeler

 • Lav vekt.
 • Behagelig passform.
 • Fornuftig pris.
 • Nøyaktig optisk pulsmåler.
 • Støtte for pulsbelte.
 • Nøyaktig sporing.
 • Funksjonsrik.
 • Mange aktiviteter.

Ulemper

 • Ingen høydemåling.
 • Mangler Garmin Pay.
 • Musikk bruker mye batteri.
 • Kan ikke bytte aktivitet underveis i økten.

6. Polar Grit X

Polar Grit X

4.2
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Polar Grit X

Polar Grit X er en multisportsklokke som passer spesielt godt for deg som trives ute i terrenget.
Pulsklokka er utstyrt med både innebygd GPS, kompass og høydemåler. Samtidig får man en rekke hendige Smart Coaching-funksjoner som gjør det hele til en svært god opplevelse.

Polar Grit X har riktig nok ikke støtte for hverken WiFi-tilkobling, musikkavspilling eller kart. For vår del er dette et lite savn. Om du ønsker denne funksjonaliteten bør du nok heller se i retning Garmin. Samtidig må du nok også være villig til å legge ut noen tusenlapper til.

Til tross for at Polar Grit X ikke har nøyaktig de samme funksjonene som de mer kostbare premium-klokkene, er vi likevel ikke skuffet.
Med Grit X får man blant anent støtte for over 130 ulike aktiviteter, tilpassede treningsøkter via FitSpark, Hill Splitter, Nightly Recharge og muligheter for synkronisering opp mot andre apper.
Hill Splitter gir deg detaljert informasjon om prestasjon i opp- og nedoverbakker, mens Nightly Recharge setter sammen en detaljert restitusjonsanalyse.

I tillegg er vi også imponerte over FuelWise-funksjonen. Denne funksjonen sikrer at du inntar nok næring i løpet av økten via jevnlige varsler på klokka.

Selve batteritiden er det også lite å utsette på. Her får man 40 timer i GPS-modus med pulsmåling. Dette kan forlenges til hele 100 timer i strømsparingsmodus.
Til daglig bruk holder klokken i omtrentlig 7 dager, og i den svært begrensede tidsmodusen holder klokka det gående i 30 dager.

Fått skryt for at den optiske pulssensoren er svært nøyaktig!

Polar Grit X er et solid valg for deg som trives ute i terrenget. Et godt kjøp, til en fornuftig pris!

Fordeler

 • Nøyaktig pulsmåler.
 • Tilpassede treningsøkter.
 • Restitusjonsanalyse.
 • FuelWise.
 • Hill Splitter.

Ulemper

 • Ingen trådløs betalingsløsning.
 • Ingen kartløsning.
 • Mangler musikkavspilling.
 • Mangler WiFi.

7. Coros Apex

Coros Apex

4.1
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Coros Apex

Coros Apex. En solid multisportsklokke for deg som vil trene hardt, intenst og effektivt.

Coros er ikke av de mest kjente leverandørene på markedet, men har likevel levert flere solide pulsklokker i løpet av de siste årene.

Coros Apex er ment for å være en konkurrent til de mer anerkjente produsentene, slik som eksempelvis Polar og Garmin. Og Coros gjør faktisk en ganske så god jobb med akkurat dette!

Pulsklokka har et stilrent og minimalistisk design, og går godt sammen med alt av treningstøy.

Funksjonsmessig er vi også relativt overrasket over Coros Apex.
Klokka er utstyrt med Coros Trainer. Denne funksjonen bidrar til nøyaktig måling av både pulsnivå, oksygenopptak og terskel for melkesyre under økten.
Den optiske pulsmåleren har fått skryt for å være svært nøyaktig. Tilsvarende står også målingen for maksimalt oksygenopptak til forventning.

Etter å ha brukt pulsklokka en stund, vil faktisk Coros Trainer skreddersy komplette treningsøkter for deg. Disse øktene er basert på målingsdata fra tidligere økter, og eventuelle mål du har angitt i appen.

Utover dette gjør også Coros Trainer et forsøk på å si ifra når det er tid for litt hvile. Dette vil potensielt kunne redusere risikoen for skader på sikt.

Videre er selvfølgelig Coros Apex utstyrt med innebygd sporing. Klokka kan koble seg til 2 ulike satelittsystemer (GPS og Glonass), og sporingen blir dermed svært nøyaktig.
Om GPS-signalet skulle være litt dårlig, vil Coros Intelligent Stride Algorithm forsøke å gjøre et anslag på hvor langt du faktisk har løpt.

Coros Apex er et godt budsjettvalg for deg som vil ha en enkel og brukervennlig pulsklokke. God batteritid!

Fordeler

 • Tidløst design.
 • Nøyaktig GPS.
 • Brukervennlig.
 • Relativt lav vekt.
 • Solid byggekvalitet.

Ulemper

 • Restitusjonsanalyse kunne vært mer nøyaktig.
 • Litt sjelden oppdatering av puls.
 • Ikke den mest funksjonsrike pulsklokka på markedet.

8. Polar Vantage V2

Polar Vantage V2

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Polar Vantage V2

Polar Vantage V2 er en oppgradering av forgjengeren, Polar Vantage V.
Produsenten er godt kjent for å levere pulsklokker av høy kvalitet. Vantage V2 er intet unntak.

I korte trekk er dette en avansert og funksjonsrik multisportsklokke, som leveres med et attraktivt design.
Sporings- og treningsfunksjonene fremstår som gjennomtenkt, og passer godt for den aktive forbrukeren.

De tidligere modellene fra Polar Vantage mottok en god del kritikk for mangelen på detaljerte treningsfunksjoner.
Dette har Polar tatt til seg. Vantage V2 leveres derfor med mange nyttige funksjoner. Lurer du på om du er klar for neste treningsøkt? Eller kanskje om du trenger litt ekstra restitusjon? Vantage V2 har svaret!

Videre er batteritiden til pulsklokka mer enn tilstrekkelig. I GPS-modus med pulsmåling holder klokka i omtrentlig 40 timer. Alternativt kan du også aktivere strømsparingsmodusen. Dette vil forlenge batteritiden til 100 timer, men GPS-ytelsen blir samtidig betraktelig redusert.

Sammenlignet med forgjengeren er også musikkstyringen betraktelig forbedret, og pulsmåleren er nøyaktig nok.

Polar Vantage V2 er en estetisk flott pulsklokke som leveres med svært god batteritid.
Perfekt for deg som vil ha en relativt enkel pulsklokke, som gjør det den skal!

Fordeler

 • Stilig design.
 • God batteritid.
 • Nøyaktig GPS og høydemåling.
 • Enkel betjening.
 • Brukervennlig app.

Ulemper

 • Ingen trådløs betalingsløsning.
 • Pulsbelte medfølger ikke.
 • Litt unøyaktig GPS i strømsparingsmodus.
 • Rapportert om at synkroniseringen er litt treg.

FAQ – Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken pulsklokke ble kåret til best i test?

Det er ikke til å komme unna. Garmin dominerer markedet for pulsklokker.

Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at det er en av toppmodellene fra Garmin som stikker av med seieren i vår test.

Vi hos GetFitness.no har kåret Garmin Forerunner 945 til best i test. Dette er en avansert og funksjonsrik pulsklokke som leveres med fantastisk god GPS-sporing!

down-arrow Hvor mye koster en pulsklokke?

Når man ser på prisnivået er det stor forskjell mellom de ulike pulsklokkene.

De rimeligste budsjettvalgene koster typisk ikke mer enn èn tusenlapp eller to. På den andre siden har man de mer kostbare premium-utgavene, som gjerne koster godt over 5.000 kroner.

Generelt sett har de dyreste modellene også best kvalitet. Samtidig er premium-modellene vanligvis langt mer funksjonsrike. Ved å legge i noen tusenlapper mer får man altså generelt sett mer og bedre informasjon om treningen og egen helse.

Det er likevel ikke alltid slik at prisen er veiledende for hvor bra produktet egentlig er. Som du kan se i denne testen finnes det faktisk gode budsjettvalg som kan konkurrere med de mer kostbare modellene på markedet.

down-arrow Hva bør man tenke på før man kjøper en pulsklokke?

Det er flere faktorer du bør ta hensyn til før du kjøper en pulsklokke.

 • Treningsmengde. Hvor mye skal du trene? Om du trener daglig kan det lønne seg med en av de mer avanserte modellene. Trener du derimot kun en sjelden gang kan du heller se i retning mot de mer rimelige budsjett-modellene.
 • Pulsmåleren. Hvor nøyaktig er pulsmåleren? Gir den en pålitelig måling selv når pulsnivået er høyt?
 • Posisjons-sporing. Hvor nøyaktig er sporingssystemet? Tillater pulsklokka bruk av flere sporingssystemer?
 • Funksjoner. Hvor funksjonsrik er klokka? Dekker den behovet ditt?
 • Batteritid. Batteritiden bør være så god som mulig. Om du planlegger å legge ut på lange turer er det naturligvis ønskelig med ekstra god batteritid.
 • Brukervennlighet. Hvor enkelt er det å bruke klokka? Er funksjonene tydelig definert, eller er klokka litt tungvind å bruke?
 • Vekt og design. Sitter pulsklokka behagelig rundt håndleddet? Har den et design du liker personlig?
 • Pris. Prisnivået bør naturligvis gjenspeile hvor avansert pulsklokka er. Får du god valuta for pengene, eller er produktet overpriset?

down-arrow Hva er forskjellen på en pulsklokke og en smartklokke?

Det er ikke lenger spesielt store forskjeller mellom en pulsklokke og en smartklokke.

Funksjonsmessig er det lite som skiller disse 2 typene, og ofte har pulsklokkene mer eller mindre de samme funksjonene som smartklokkene.

Den store forskjellen er at pulsklokkene generelt sett er designet for å tåle aktivitet bedre. Pulsklokkene har ofte bedre resistens mot vann og støv, og bør generelt sett også ha litt bedre batteritid.

Med en pulsklokke er det også mindre vanlig at man kan ringe og sende meldinger. Dette kan man typisk gjøre på de aller fleste smartklokker.

Avatar

Anders

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.