Blålysbriller Test: Disse er best i test

Blålysbriller

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Vurderer du å gå til anskaffelse av blålysbriller? Da bør du sjekke ut våre anbefalinger!

Flere og flere sverger til at blålysbriller bidrar til bedre søvn og beskyttelse for øynene. Enkelte går så langt som å hevde at blått lys fra mobiltelefon og PC frigir helseskadelig UV-stråling, og at blålysbrillene kan beskytte mot det.

La oss ta det aller viktigste først. Blålysbriller beskytter ikke mot UV-stråling fra sola, og det avgis heller ingen UV-stråler fra mobilskjermen.

Likevel kan blålysbriller inngå som et verktøy for å bedre søvnhygienen – og mange av brillene har samtidig et trendy design!

Blålysbriller: Hvilke modeller liker vi best?

Oppsummert er dette blålysbrillene vi liker aller best. Du kan lese mer om alle blålysbrillene lenger ned i testen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

Ivieyes Santorini

Ivieyes Santorini

Ivieyes Santorini
Farge: Sort Materiale: Metall Tilgjengelig uten styrke: Ja Tilgjengelig med styrke: Nei Vekt: 17 gram

Er du ute etter et par stilige blålysbriller? Da anbefaler vi at du sjekker ut Ivieyes Santorini!

Retrodesign

Noe av det første vi bemerker oss med Ivieyes Santorini er det stilige designet. Navnet på blålysbrillene er inspirert av den trendy og vakre greske øya med samme navn – nemlig Santorini.

Designmessig er vi fornøyd med det retroinspirerte uttrykket. Brilleglassene er runde i fasongen, og den tynne innfatningen gjør at brillene kan brukes relativt anonymt.

Om du trenger et par med blålysbriller, og samtidig liker designelementene fra det glade 70-tallet, er Ivieyes Santorini et godt valg.

Styrkefrie briller

Ivieyes Santorini er rene blålysbriller. Her får du ingen styrke på glassene. Ivieyes er derfor et godt valg for deg som ikke bruker briller til vanlig.

Ulempen er naturligvis om du bruker briller til vanlig. Siden glassene er styrkefrie vil du eventuelt måtte bruke et par med linser når du skal titte på mobilen på kvelden.

Veier kun 17 gram

Ivieyes Santorini veier kun 17 gram. Når du har på deg brillene vil du knapt merke at brillene er på.

Mye av årsaken til den lave vekten er nok den tynne innfatningen. Både design og vekt gir et stort pluss i boka her hos oss!

Komplett pakke

Når du bestiller Ivieyes Santorini får du ikke bare med brillene. I pakken medfølger det også en egen oppbevaringseske for brillene.

Om du ikke ønsker å ta med deg oppbevaringsesken overalt, nevner vi også at det følger med et eget brilleetui. Brilleklut, som kan brukes på glassene, er selvfølgelig også inkludert i prisen!

Oppsummert

Ivieyes Santorini er et par stilige blålysbriller.

Glassene er styrkefrie, og det følger med både oppbevaringseske, brilleetui og brilleklut i pakken!

Fordeler

 • Stilig design.
 • Lav vekt.
 • 100% fornøydgaranti.
 • Komplett pakke.

Luxreaders Skage

Luxreaders Skagen

Luxreaders Lewis
Farge: Svart Materiale: TR90 Tilgjengelig uten styrke: Ja Tilgjengelig med styrke: Ja (+1 til +3.5)

Ønsker du et par blålysbriller i et klassisk design, kan vi anbefale deg å se på Luxreaders Skagen. Her får du et brillepar med kraftig innfatning.

Brillene har firkantet design med avrundede hjørner, som gjør at de ikke føles altfor dominerende.

Innfatning i flere farger

Innfatningen på Luxreaders Skagen er laget i lett TR90-termoplast med fleksible stenger. I tillegg til å være svært slitesterke, er brillene designet for å gi deg komfort hele dagen lang.

Når du kjøper brillene kan du velge mellom fire ulike farger på innfatningen; black, dark army, grey og turtle (brun). Så her her det gode sjanser til å finne en farge som passer akkurat din hud.

Kan fås med styrke

Noe av det vi liker med Skagen, er at man kan få styrke på glassene. Her kan du velge ingen styrke, eller opp til +3,5.

Med alderen blir de fleste av oss langsynte, og da er det en fordel at også blålysbrillene dine har styrke. Dessverre får du likevel ikke brillene med minusstyrke. Om du er nærsynt må du eventuelt kombinere Luxreaders Skagen med linser.

Produsenten opplyser at glassene i Luxreaders Skagen filtrerer bort opptil 30 % av blålyset. I tillegg har brillene herdet glass og ripebeskyttelse, og skal derfor tåle daglig slitasje og bruk.

Medfølgende etui

Når du kjøper Luxreaders Skagen får du også med et filtetui. Det sikrer deg en trygg oppbevaringsplass for brillene når du ikke bruker dem.

Komfortable briller

Når vi ser anmeldelsene til de som har kjøpt Luxreaders Skagen, er det den gode komforten som ofte blir nevnt. Mange trekker også frem den gode prisen i forhold til kvaliteten, som de fleste er svært fornøyde med.

Oppsummert

Luxreaders Skagen er et par stilige blålysbriller i klassisk design. Brillene fås med styrker, og du får i tillegg med et praktisk brilleetui i filt!

Fordeler

 • Tilgjengelig i flere farger.
 • Kan kjøpes med styrke.
 • Kan kjøpes uten styrke.
 • Medfølgende etui.

Ivieyes Milan

Ivieyes Milan

Ivieyes Milan
Farge: Transparent / Gjennomsiktig Materiale: Plast Tilgjengelig uten styrke: Ja Tilgjengelig med styrke: Nei Vekt: 17 gram

Foretrekker du briller med en litt kraftig, men transparent ramme, er det Ivieyes Milan du bør gå for.

Brillene er oppkalt etter den italienske motebyen Milano, og bærer navnet sitt med stor stil. Den transparente innfatningen, med en tradisjonell brilleform, er noe vi ofte ser hos de unge i dag.

En lettvekter

Ivieyes Milan veier kun 17 gram, og vil knapt være merkbare når du har de på deg. Brillene er laget i et slitesterkt, men lett plastmateriale.

Hvis du ønsker å følge trendene, er dette virkelig brillene for deg!

100 % fornøydgaranti

Ivieyes tilbyr 100 % fornøydgaranti på alle brillene sine. Det betyr at du kan prøve brillene i 16 dager. Skulle du ikke være fornøyd, kan du sende de tilbake helt gratis.

Du kan derfor trygt kjøpe disse brillene, vel vitende om at du har gode muligheter til å angre om de ikke skulle oppfylle ønskene og forventningene dine.

Kun énstyrkeglass

Ivieyes sine blålysbriller kommer kun i én styrke. Dette gir et lite minus i margen i testen vår.

Er du avhengig av briller med styrke, må du derfor se etter andre blålysbriller – eller du må ta i bruk linser mens du bruker Ivieyes Milan.

Komplett brillepakke

Når du kjøper Ivieyes Milan får du også med oppbevaringseske, brilleetui og brilleklut.

Vi anbefaler at du alltid legger brillene enten i oppbevaringsesken eller brilleetuiet når du ikke bruker dem. På den måten sikrer du trygg oppbevaring og kan dermed ha glede av brillene i lang tid fremover.

Oppsummering

Ivieyes Milan er et moteriktig brillepar, inspirert av motebyen Milano. Brillene kommer kun med énstyrkeglass. Med i pakken får du oppbevaringseske, brilleetui og brilleklut!

Fordeler

 • Lav vekt.
 • Komplett pakke.
 • Stilig design.
 • 100% fornøydgaranti.

Luxreaders Tromsø

Luxreaders Tromsø

Luxreaders Miller
Farge: Gull Materiale: Metall Tilgjengelig uten styrke: Ja Tilgjengelig med styrke: Ja (+1 til +3.5)

Har du en forkjærlighet for den klassiske og tidløse runde metallbrillen, kan vi anbefale Luxreaders Tromsø. Her får du en stilig brille med lav vekt, som gjør at du knapt merker at du har brillene på nesen.

Kommer i flere varianter

Én av tingene vi liker med brillene til Luxreaders, er at man kan velge ulike farger på de forskjellige modellene. Så også med Luxreaders Tromsø, der du kan velge mellom variantene Tromsø Black, Miller Gold, Tromsø Gun og Tromsø Steel. Du kan derfor selv velge den fargen du liker best.

Innfatningen er produsert i stålfritt metall av svært lav vekt, og du vil knapt merke at du bruker dem. Den fleksible termoplasten gjør stengene holdbare, selv om de skulle bli litt bøyd.

Velg briller med styrke

En annen fordel med Luxreaders sine briller er at man kan få dem med styrke. Ulempen er for øvrig at brillene kun passer for de som er langsynte.

Er du nærsynt, må du derfor ty til linser om du skal dra nytte av Luxreaders Tromsø. Vi skulle jo gjerne sett at også de som er nærsynt kunne få velge styrke.

Glassene i Luxreader Tromsø har fått antistatisk og vannavstøtende behandling, og er derfor svært enkle å rengjøre.

Ta vare på brillene med medfølgende etui

Når du kjøper Luxreaders Tromsø får du også med et stilig filtetui. Når du ikke bruker brillene bør du legge dem i etuiet.

På den måten vil du oppbevare dem trygt og unngå unødvendige riper og slitasje. Eller at de blir ødelagt på annen måte.

Oppsummering

Luxreader Tromsø er en moteriktig og tøff blålysbrille, perfekt for deg som ønsker å være trendy. For deg som er langsynt, kan brillene fås med styrke opptil +3,5. Filtetui for trygg oppbevaring medfølger!

Fordeler

 • Tilgjengelig i flere farger.
 • Kan kjøpes med styrke.
 • Fleksible stenger.
 • Medfølgende etui.

Luxreaders Stockholm

Luxreaders Stockholm

Luxreaders Edwards
Farge: Sort Materiale: TR90 Tilgjengelig uten styrke: Ja Tilgjengelig med styrke: Ja (+1 til +3.5)

Klarer du ikke å bestemme deg for om du vil ha firkantet eller rund brille? Hva med å gå for noe midt imellom?

Luxreaders Stockholm er en god blanding av rund og firkantet. Den rektangulære formen gir deg optimalt synsfelt, mens de avrundede kantene gir mykere linjer og en brille som ikke er altfor dominerende.

Velg mellom fire varianter

Det positive med Luxreaders sine briller, er at de leveres i flere farger. På den måten kan du finne den varianten som passer deg best. De ulike utgavene av Luxreaders Miller har de kalt Black, Dark Army, Grey og Turtle, og de er i henholdsvis sort, grønn, grå og brunspraglete.

Innfatningen er i et lett TR90 plastmateriale, som gjør brillene komfortable å ha på seg. Materialet gjør at stengene er fleksible og tåler litt bøying, uten at brillen går i stykker.

Glass med styrke

Vi setter pris på briller som kan kjøpes med styrke, og det kan Luxreaders Miller. Det negative er at brillene kun kan kjøpes med plusstyrke. Er du nærsynt må du derfor enten se etter andre briller, eller du må bruke linser i tillegg til brillene. For langsynte kan brillen fås i styrker opp til +3,5.

Brilleglassene er enkle å rengjøre, takket være vannavstøtende og antistatisk behandling.

Medfølgende brilleetui

Når du kjøper Luxreaders Stockholm får du også med et fint filtetui som du kan oppbevare brillene i når du ikke bruker dem. Da vil brillene ligge trygt, uten at du risikerer at de får riper!

Oppsummering

Luxreaders Stockholm er briller med et moteriktig design, for deg som foretrekker at brillene er en mellomting mellom runde og firkantede. Brillene kan fås med styrke opp til +3,5. I pakken får du også med et brilleetui i filt!

Fordeler

 • Finnes i flere farger.
 • Medfølgende etui.
 • Myk ramme.
 • Kan kjøpes med styrke.

Blålysbriller: Dette bør du vurdere

Bruksområde

Bruksområde: Først og fremst bør du tenke på hva du skal bruke blålysbrillene til.

Skal du bruke dem på jobb foran en dataskjerm, eller til gaming og TV hjemme i stua?

Belysningen i rommet har også en del å si. Desto mer skjermtid du har, desto bedre bør brillene filtrere ut blått lys.

filter

Filter: Blålysbriller har forskjellige typer filtre som beskytter øynene mot skadelig blått lys.

Det finnes briller med gulaktige filtre som gir en varmere fargegjengivelse.

Samtidig finnes det også briller med klarere filtre, som gir en mer nøytral fargegjengivelse.

Materiale: Materialet på rammen er også en faktor du bør ta høyde for.

Velg et materiale som føles mykt og behagelig mot huden, og fokuser på å velge holdbare materialer.

Passform og design: Designet på blålysbriller kan variere fra enkle og diskrete modeller til mer iøynefallende og fargerike varianter.

Velg et design som passer din personlige stil og som du trives med å bruke.

Styrke på glassene: Bruker du briller eller linser til vanlig? Da bør du velge blålysbriller som har styrke på glassene.

Ikke alle blålysbriller har styrke. Sjekk derfor i nettbutikken før du bestiller!

Pris

Pris: Generelt sett er prisnivået lavt for blålysbriller.

Blålysbriller med styrke har ofte et litt høyere prisnivå enn andre modeller.

Prisen er likevel ikke veldig ulik – det viktigste blir å finne et par med briller du liker!

Hva er blålysbriller?

Blått lys fra mobil

Enkelt forklart har glassene i blålysbriller et filter som reflekterer bort deler av det blå lyset.

Disse er laget for at det både skal være mer komfortabelt å se på mobil- og PC-skjerm. Samtidig skal de også bidra til å opprettholde en bedre nattesøvn, ved å minske eksponeringen mot det blå lyset fra mobiltelefonen.

Briller mot blått lys kan fås både med og uten styrke.

Er blått lys helseskadelig?

Du har kanskje hørt at blått lys er svært helseskadelig? Dette lyset som vi får fra blant annet mobiltelefoner og PC-er. Det er ikke så rart, siden internett, og da særlig TikTok nærmest florerer med viktigheten av blålysbriller.

Noen hevder til og med at blått lys fra mobiltelefoner og datamaskiner inneholder helseskadelig UV-lys, som både skader hud og øyne. Ja, det er til og med de som selger kremer som skal beskytte deg mot skadelig UV-stråling fra mobil og PC.

Vi vil derfor påpeke at dette ikke stemmer. Du blir ikke utsatt for farlig UV-stråling når du bruker mobil- eller PC-skjermen!

Vi er faktisk avhengig av blått lys

Vi mennesker er faktisk helt avhengige av blått lys, og sola er den viktigste bidragsyteren til dette. Visste du forresten at det er dette blå lyset som gjør at vi oppfatter himmelen som blå på dagtid, når det er skyfritt?

Selv om vi oppfatter lyset fra sola som hvitt, inneholder det faktisk alle regnbuens farger. Derimot vil luftmolekylene spre fargene i ulik grad, der blå er fargen som spres mest og dermed er den fargen som når frem øynene våre.

Det blå lyset er viktig for hjernefunksjoner, humør og naturlig døgnrytme. Når sola står høyt på himmelen, avgir den store mengder blått lys. Det blå lyset avtar etter hvert som sola går ned, og dermed blir vi naturlig trøtte når kvelden kommer.

Ødelegger blått lys nattesøvnen?

Ofte hører vi at det blå lyset fra mobiltelefonen kan ødelegge nattesøvnen vår. Her er man fortsatt ikke helt sikre på om den lille mengden blått lys er nok til at skjønnhetssøvnen vår skal utebli.

Noen eksperter mistenker heller at det rett og slett er alle inntrykkene fra mobiltelefonen som forstyrrer oss. Det at vi aldri lar hjernen få den roen den trenger for å falle til ro.

Det kan derfor være lurt å legge fra deg mobiltelefonen en god stund før du skal sove, rett og slett for å la hjernen hvile. Finn heller frem en bok eller hør på en lydbok på sengen!

Blålysbriller for bedre komfort

Så hvorfor skal man da ha blålysbriller? Som nevnt er man ikke helt sikre på om den begrensede mengden blått lys fra mobiltelefonen kan påvirke nattesøvnen.

Noen mener at blålysbriller har hjulpet dem med bedre nattesøvn, så kanskje er det noe i det? Uansett kan blålysbrillene gi deg bedre komfort, så det er jo verdt forsøket!

Blålysbriller Best i Test: Ofte stilte spørsmål

down-arrow Hva er blålysbriller?

Blålysbriller er briller med brilleglass som skal filtrere bort deler av det blå lyset som kommer fra mobil- og PC-skjermer.

Det hevdes at de skal kunne bedre nattesøvnen ved at man ikke eksponeres for det blå lyset i like stor grad.

down-arrow Hvor mye koster blålysbriller?

Hvor mye du må ut med for blålysbriller, kommer an på merket du velger. I vår test finner du briller som koster alt fra kr. 349,- til kr. 899,-.

down-arrow Beskytter blålysbriller mot UV-stråler?

Nei. Blålysbriller gir ikke beskyttelse mot UV-stråler fra sola.

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra helsesektoren, og har god innsikt i ulike kosttilskudd og deres påvirkninger på kroppen. Bak hver tekst som Kristin skriver, ligger det nøye research, så du som leser skal være sikret god og riktig informasjon. På fritiden trives Kristin ute i naturen, hvor hun pleier sin hobby med geocaching.
facebook-social instagram-social xplace-social