Stillesittende jobb? Slik kan du enkelt bevege deg mer!

Kvinne med en stillesittende jobb

Vi har vel alle hørt at man bør bevege seg mer i hverdagen. I denne artikkelen gir vi deg noen enkle tips for hvordan du kan få inn litt mer aktivitet i løpet av arbeidsdagen!

Forskning har vist at det å sitte mye i ro ikke er særlig bra for oss. Risikoen for å utvikle ulike livsstilssykdommer øker betraktelig, og vi nevner blant annet diabetes, kreft, høyt blodtrykk og diverse muskelplager. Det hersker altså liten tvil om at man så absolutt bør bevege seg litt mer i løpet av dagen.

De fleste av oss jobber 8 timer om dagen, og ofte tilbringes store deler av arbeidsdagen sittende foran en PC-skjerm. Vi vet jo egentlig at vi bør bevege oss litt, men samtidig er det jo så enkelt og behagelig om man bare blir sittende.

I teorien er det enkelt. Du må rett og slett komme deg opp av kontorstolen og bevege deg litt mer. I denne artikkelen gir vi deg 8 gode tips du kan ha i bakhodet neste gang du kjenner at bena begynner å bli litt stive på jobben!

Hjemmekontor kontorpult

Hvem har sagt at man må sitte ved pulten hele dagen? Det er fullt mulig å stå oppreist også!

For at du ikke skal få vondt i ryggen av å bøye deg fremover bør du naturligvis helst ha en hev/senk-pult. Om du ikke har en slik pult på kontoret er det bare å legge frem forslaget for sjefen. Lavere sykefravær og mer fornøyde ansatte, finner man et bedre argument?

Ingen tvinger deg til å ta heisen

Det enkleste og kanskje mest effektive tipset? Ja, vi snakker selvfølgelig om å ta trappene.

Det å gå / løpe i trapper er faktisk ekstremt god trening, samtidig som det er veldig enkelt. Det er bare å ikke gå inn i heisen, og vipps. Du er i gang!

Å bruke trappene når du har mulighet til det er forsåvidt et godt råd ellers i hverdagen også. Er det en vanlig trapp ved siden av rulletrappene på kjøpesenteret? Da er det bare å ta trappene, enkelt og greit.

Prøv en kontormølle

WalkingPad R2 Pro Gåmodus
Her ser du WalkingPad R2 Pro i gåmodus. Svært plassbesparende!

Flere og flere er blitt klar over at man bør bevege seg mer i hverdagen. Et genialt verktøy for å takle en stillesittende jobb er en kontormølle. Med en kontormølle kan du gå samtidig som du jobber på PC-en, og de fleste modellene er både kompakte og letthåndterlige.

WalkingPad R2 Pro er et genialt valg

Når det kommer til kontormøller kan vi ikke få anbefalt WalkingPad R2 Pro nok. Vi har tidligere testet R2 Pro her på kontoret, og kan trygt konkludere med at denne mølla både er enkel i bruk, og effektivt øker aktivitet i løpet av arbeidsdagen. Du kan hele testen av WalkingPad R2 Pro her.

Kort oppsummert er mølla kompakt og letthåndterlig, samtidig som løpebånding har god demping. En skikkelig life-hack for deg som vil bevege deg mer i en ellers stillesittende jobb!

logo mystuff

WalkingPad R2 Pro

En kompakt gåmølle til kontoret

Legg til rette for mer bevegelse

Om du ønsker å bevege deg mer i løpet av arbeidsdagen vil det bli mye enklere om du faktisk legger til rette for det.

Det kan være noe så enkelt som å bruke en printer som står i en annen etasje, eller å ta en liten omvei hver eneste gang du skal i kantina. Eventuelt kan du «glemme» igjen noe i bilen med vilje, slik at du må gå ut igjen en liten tur senere på dagen. Enkelt!

Parker bilen et stykka unna

Greit nok, ikke alle har en slik luksus at de kan parkere hvor de vil på arbeidsplassen. Om du har mulighet til det råder vi deg likevel til å parkere bilen et lite stykke unna.

Er det en ledig parkeringsplass rett ved inngangsdøren, og en annen ledig 50 meter unna, er det liten tvil om hvilken plass du bør gå for. Den som er 50 meter unna, naturligvis!

Stand-up meetings

Nei, man må ikke sitte mens man har et møte. Mange bruker faktisk «stand-up meetings» for å gjennomføre mer effektive møter, siden det er mindre sjanse for at man bruker for lang tid om man må stå oppreist hele møtet.

Her slår man med andre ord 2 fluer i en smekk. Mer aktivitet og mer effektive møter!

Ikke glem å ta pauser

Joda, du er sikkert et realt arbeidsjern som helst vil jobbe konstant fra 08:00 – 16:00. Men hva med å ta noen korte pauser utenom lunsjen?

I løpet av disse pausene kan du bevege litt på deg. Det trenger ikke være store greiene, det holder å gå en liten runde inne på kontoret eller lignende. Det er jo så enkelt!

Du kan faktisk gå deg en tur

Det å gå seg en kort tur er ikke bare bra for helsa. Studier har også vist at man blir mer kreativ når man beveger på seg.

Om du jobber i et kreativt yrke kan det være spesielt lurt å gå en liten tur i løpet av arbeidsdagen. Turen trenger ikke vare mer enn 5 – 10 minutter. Det holder å ta en kort tur rundt kvartalet!

Produkter til hjemmetrening som øker aktiviteten

Greit nok. Kondisjonsapparater øker vel kanskje ikke aktivitetsnivået på jobben, men du får i det minste beveget deg senere på dagen. Her hos GetFitness er vi opptatt av både helse, kosthold, trening og alt som har med disse temaene å gjøre. Ta derfor gjerne en titt på artiklene under for litt ekstra inspirasjon for hvordan du kan få beveget deg mer!

Kort oppsummert

Mange nordmenn har en stillesittende jobb. Da hjelper det jo ikke spesielt mye at de fleste finner sofaen så snart de har kommet hjem fra jobben.

Heldigvis finnes det metoder som kan øke aktivitetsnivået på jobben. For mange er en gåmølle den perfekte løsningen, men du kan også gå for mer tradisjonelle metoder. Det kan faktisk være så enkelt som å ta trappene i stedet for heisen.

Vi håper du får økt aktivitetsnivået i løpet av arbeidsdagen. For du vil vel ikke bli en lat sofagris?

Avatar

Anders Olsen

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.