WalkingPad R2 Pro Test: God Kompaktmølle

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

 WalkingPad R2 Pro er en oppgradering av den populære forgjengeren, R1 Pro. Hvordan kommer den ut i vår test, og hva ble våre erfaringer med R2 Pro?

WalkingPad R2 Pro Test: Kort Oppsummert

BESTE KOMPAKTVALG - WalkingPad R2 Pro

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
WalkingPad R2 Pro
Maksimal hastighet: 12 km/t Maksimal stigning: Ingen stigning Treningscomputer: Ja Treningsmoduser: 3 Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Maksimal brukervekt: 110 kg Produktvekt: 33 kg

WalkingPad R2 Pro er en svært kompakt og letthåndterlig tredemølle, som leveres med en maksimal hastighet på 12 km/t.

R2 Pro er en oppgradering fra den populære forgjengeren, R1 Pro. Nytt med denne modellene er at designet har fått et betydelig løft. Samtidig har også motoren, løpebåndet og LED-displayet fått en overhaling.

Det første vi bemerker oss er at det knapt trengs noen som helst form for montering. Tredemølla kommer rett og slett ferdig montert. Dette liker vi!

Det 4-lags løpebåndet gir god demping selv ved relativt høye hastigheter, og vi er overrasket over hvor lavt støynivået faktisk er.

Likt som forgjengeren støtter også WalkingPad R2 Pro 3 ulike moduser. Gåmodusen gir en hastighet på 6 km/t, mens løpemodus tillater en hastighet på inntil 12 km/t. I tillegg vil den automatiske modusen vil justere hastigheten på løpebåndet basert på ditt bevegelsesmønster.

Som det fremkommer av bildene tar WalkingPad R2 Pro svært lite plass. Mølla er derfor godt egnet til deg som har begrenset med plass, eller som eventuelt er på utkikk etter en praktisk kontormølle. Samtidig bidrar den maksimale hastigheten på 12 km/t til at du kan gjennomføre relativt intense joggeturer på mølla.

WalkingPad R2 Pro er en god allrounder for deg som vil ha en kompakt og letthåndterlig tredemølle.
Støynivået er lavt, og 4-lags løpebåndet
gir god demping!

Fordeler

 • Kompakt.
 • Letthåndterlig.
 • God demping.
 • Lavt støynivå.
 • Appstyring.
 • Fjernkontroll.
 • 3 ulike moduser.
 • Transporthjul.
 • 2 år garanti.

Ulemper

 • Ikke egnet for intense intervalløkter.
 • Maksimal brukervekt kunne vært høyere.
 • Ingen norsk brukermanual.
 • Må ha mobilappen for å bruke alle funksjonene.

WalkingPad R2 Pro: Hastighet og løpebånd

WalkingPad R2 Pro Test
WalkingPad R2 Pro leveres med en oppgradert motor, og den maksimale hastigheten er 12 km/t.

Som nevnt er WalkingPad R2 Pro en oppgradering av forgjengeren, R1 Pro. Mens R1 Pro støttet en maksimal hastighet på 10 km/t, gir den nye og oppgraderte utgaven mulighet for hastigheter inntil 12 km/t. Dette skyldes i all hovedsak at motoren har fått et betydelig løft, og vi registrerer samtidig at tredemølla ikke er noe tyngre av den grunn. Dette liker vi!

Til tross for at man kan løpe raskere på mange andre tredemøller, er vi likevel fornøyde med den maksimale hastigheten. Med sitt kompakte design er ikke WalkingPad R2 Pro ment for å være en typisk intervallmølle. Samtidig vil faktisk hastigheten på 12 km/t gi mulighet for relativt intense joggeturer. Med en gjennomsnittsfart på 12 km/t vil man kunne løpe 5 kilometer på kun 25 minutter. Dette er mer enn utfordrende nok for de aller fleste av oss!

Det kompakte designet gjør også at WalkingPad R2 Pro er godt egnet som en kontormølle. Hva med å plassere den foran hev-senk pulten slik at du får litt ekstra bevegelse i hverdagen?

Ulike treningsmoduser

WalkingPad R2 Pro Gåmodus
Med gåmodus tar WalkingPad R2 Pro enda mindre plass, da rammen på forsiden av mølla kan foldes ned.

Likt som forgjengeren leveres WalkingPad R2 Pro med 3 ulike treningsmoduser. De ulike modusene er spesielt designet for at man enten skal gå eller jogge på mølla. I tillegg har man den automatiske modusen, som vil justere hastigheten basert på ditt bevegelsesmønster.

Gåmodus

Om du velger å sette WalkingPad R2 Pro i gåmodus får du en maksimal hastighet på 6 km/t. Denne modusen passer perfekt når du vil ha en roligere treningsøkt, eller eventuelt for deg som skal bruke mølla som en enkel kontormølle.

Vi i redaksjonen setter også pris på at mølla tar ekstremt lite plass når den er satt i gåmodus. I gåmodus skal rammen på fremsiden av mølla foldes ned, og R2 Pro får derfor enkelt plass på de aller fleste steder. Hva med å plassere mølla foran pulten på kontoret?

Det er likevel et par ting man bør være klar over. Første gang du bruker R2 Pro vil hastigheten være begrenset til 3 km/t. For å justere opp hastigheten ytterligere må du enten koble deg til mølla vi appen KS Fit, eller eventuelt gå på mølla i 1 kilometer. Alt i alt ser vi egentlig liten grunn til at denne sperren skal være der. Den eneste årsaken vi kan se er at produsenten forsøker å gi et ekstra insentiv til at man skal installere appen på telefonen.

Løpemodus

Når du føler for en litt mer intens treningsøkt kan du heve rammen på fremsiden av mølla, noe som fører til at R2 Pro går inn i løpemodus. I denne modusen er den maksimale hastigheten 12 km/t, som tilsvarer rask jogging.

Til tross for at WalkingPad R2 Pro er en kompakt mølle, føles det faktisk riktig så behagelig når man beveger seg i 12 km/t. Mye av dette skyldes det innebygde 4-lags løpebåndet, som gir god demping til ledd og knær.

Automatisk modus

Den automatiske modusen er designet for deg som ikke vil justere hastigheten underveis i økten. Med denne modusen vil WalkingPad R2 Pro analysere ditt bevegelsesmønster, og justere hastigheten på mølla deretter. Merk for øvrig at den automatiske modusen kun kan brukes når rammen er foldet ned (gåmodus). Den maksimale hastigheten i automatisk modus er altså 6 km/t.

Etter vår test sitter vi igjen med et inntrykk av at den automatiske modusen fungerer greit nok. Løpebåndet får en høyere hastighet når vi bevegerer bena raskere, og setter tilsvarende ned hastigheten når vi bevegerer oss litt tregt. Alt i alt synes vi likevel det er mer praktisk å bruke den manuelle modusen.

Behagelig løpebånd

WalkingPad R2 Pro I bruk
Løpebåndet til WalkingPad R2 Pro er utstyrt med 4-lags dempesystem.

Som nevnt er WalkingPad R2 Pro utstyrt med et 4-lags dempesystem. I praksis gir løpebåndet en god del bedre demping enn forgjengeren, R1 Pro. Dette legges også vekt på fra produsenten, som selv hevder at løpebåndet har fått et betydelig løft.

I gåmodus oppfatter vi dempingen som mer enn tilstrekkelig. Det å gå på WalkingPad R2 Pro kan sammenlignes med å bevege seg ute i mykt terreng, eksempelvis på en åpen gresslette. Løpebåndet er i seg selv ganske tynt, men har likevel vist seg gjennom flere tester å ha en god slitestyrke. Dette liker vi!

Men hvordan er løpebåndet når hastigheten justeres opp til maks, 12 km/t?

Joda. Om man utelukkende fokuserer på dempingen oppfattes denne fortsatt som tilstrekkelig. Om vi skal trekke frem noe negativt blir det heller dimensjonene på løpebåndet. Med en lengde på kun 120 cm, og en bredde på 44 cm, er WalkingPad R2 Pro rett og slett ikke spesielt godt egnet til de av oss som rager mer enn 185 cm over bakken. Om du er høyere enn 185 cm vil det rett og slett føles litt klønete å bevege seg på mølla i noe særlig mer enn 7 – 8 km/t.

Som vi tidligere har nevnt er likevel ikke WalkingPad R2 Pro ment for de som vil ha en intens treningsøkt, og som en gåmølle fungerer mølla utmerket godt. Selv om du er høyere enn gjennomsnittet!

Samtidig ønsker vi også å trekke frem at støynivået er mer enn akseptabelt. Stort sett hører vi kun lyden av føttene når de treffer løpebåndet, og ellers kan det kun høres en svak summelyd som kommer direkte fra mølla. Godkjent!

Kompakt og stilig design

WalkingPad R2 Pro foldet
WalkingPad R2 Pro kan enkelt foldes sammen og settes til side når den ikke er i bruk.

Tredemøller har en tendens til at de ikke ser spesielt bra ut. Vi registrerer derfor med glede at WalkingPad R2 Pro faktisk er et unntak til denne regelen.

Designmessig fremstår R2 Pro som en gjennomtenkt og stilren tredemølle, og den sorte finishen gjør at mølla passer inn i så godt som alle mulige omgivelser. Når tredemølla er i bruk tar den heller ikke spesielt mye plass, og R2 Pro er derfor et godt valg for deg som har begrenset med plass til rådighet.

Likt som så godt alle andre møller til hjemmebruk kan også R2 Pro foldes sammen. Prosessen med å folde den er overraskende enkel, og det tar bokstavelig talt ikke mer enn noen sekunder. Når mølla først er foldet sammen er den også enkel å flytte på, takket være de innebygde transporthjulene på undersiden.

Vekten bidrar videre til at WalkingPad R2 Pro oppfattes som en letthåndterlig mølle. Med en egenvekt på kun 33 kg er det null problem å tilte den over en dørstokk eller to. Om man ønsker å ta med mølla på jobben en tur burde det heller ikke by på de helt store problemene.

Innebygd treningscomputer

WalkingPad R2 Pro Display
WalkingPad R2 Pro har et enkelt og intuivt LED-display på fremsiden.

Hva er vel en tredemølle uten en innebygd treningscomputer?

Computeren på WalkingPad R2 Pro er på langt nær like avansert som computerne man finner på toppmodellene fra Masterfit og Abilica, men gjør likevel jobben greit. Via LED-displayet kan du i første omgang lese av tidsbruk, distanse og nåværende hastighet. Etter å ha tatt i bruk mobilappen vil computeren også telle antall steg, samt gi et estimat på kaloriforbruket gjennom treningsøkta. Nok et forsøk fra produsenten til å tvinge brukeren over på mobilappen, med andre ord.

De 3 innfelte knappene under LED-displayet kan alle trykkes på. Her kan du sette mølla i standby-modus, aktivere manuell modus og aktivere den automatiske modusen. Disse funksjonene er naturligvis også tilgjengelige via fjernkontroll, men er samtidig et fint tilskudd for den som på død og liv ikke vil bruke hverken app eller fjernkontroll.

Appstyring og mobilholder

Mobil- og nettbrettholder til WalkingPad R2 Pro
På fremsiden av WalkingPad R2 Pro finner du en praktisk mobil- og nettbrettholder.

Som nevnt får man aller mest ut av WalkingPad R2 Pro om man velger å laste ned den tilhørende mobilappen, KS Fit.

Førsteinntrykket av appen er ikke spesielt godt. Via Google Play Store har KS Fit en gjennomsnittlig vurdering på kun 1,6 / 5, basert på over 900 anmeldelser. Vi var derfor spente før vi skulle ta appen i bruk.

Personlig forstår vi ikke helt hvorfor appen har fått dårlig vurdering. Tilkoblingen mellom mølla og appen gikk helt sømløst, og prosessen gikk faktisk mye raskere enn mange andre smartprodukter vi har testet. Vi opplevde heller ingen problemer med lagring av treningsinformasjon via appen, og start / stopp av mølla fungerte fint. Justering av hastigheten gikk også som forventet. Vi registrerer for øvrig at appen ikke kan brukes i landskapsmodus. Litt rart, med tanke på at mobilholderen er designet på en slik måte at mobilen sitter best fast om den ligger på langs.

Om man tar en titt på vurderingene ser man likevel at dette gjelder langt fra alle. Flere rapporterer om at det er vanskelig å registrere en bruker, og at appen tidvis sliter med å koble seg opp mot selve mølla. Det nevnes også at KS Fit sliter med å registrere treningsdata for hver eneste økt, mens andre har slitt med å oppdatere appen. Her er det åpenbart et visst forbedringspotensiale, med andre ord.

Praktisk fjernkontroll

WalkingPad R2 Pro Fjernkontroll
Fjernkontrollen er liten og nett, og er et godt alternativ til appen.

For de av dere som ikke skulle ha behov for å koble alle mulige produkter og duppeditter opp mot hjemmenettverket nevner vi at WalkingPad R2 Pro også leveres med egen fjernkontroll. Om du kun bruker fjernkontrollen vil du riktig nok miste ulike funksjoner på mølla. Både registrering av treningsdata, måling av antall skritt og kaloriforbruk er utilgjengelig inntil du tar appen i bruk.

Til gjengjeld er fjernkontroll uhyre enkel å bruke. For å øke hastigheten trykker du på pluss-knappen, og tilsvarende vil et trykk på minus-knappen redusere hastigheten. For å endre modus trykker du på den nederste knappen på fjernkontrollen.

Montering

Det er lite å si om monteringen av WalkingPad R2 Pro. Mølla leveres så godt som ferdig montert, og du trenger faktisk ikke skru fast en eneste løs del. Det eneste arbeidet du må regne med er å justere fotstøttene slik at mølla står rett på gulvet, samt feste sikkerhetstråden på fremsiden av mølla. Dette kan vi like!

WalkingPad R2 Pro: Oppsummert

WalkingPad R2 Pro er en god allrounder for deg som vil ha en kompakt og letthåndterlig tredemølle. Støynivået er lavt, og 4-lags løpebåndet gir god demping!

Avatar

Anders

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.