Flytende eggehvite fra Proteinfabrikken: Genialt produkt!

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Det ble travelt på kjøkkenet når vi endelig fikk flytende eggehvite fra Proteinfabrikken. Dette produktet har vi gledet oss til å teste!

Egg er en fantastisk basisvare som kan brukes til nesten alt. De aller fleste liker egg, både for den gode smaken og alle de gode næringsstoffene de gir kroppen. Mange vil foretrekke de gode egenskapene fra eggehviten, spesielt om de er like opptatt av trening og kosthold som oss. Eggehviten er kjent for å være den mest kalorifattige delen av egget, da den hovedsakelig består av vann og protein.

Flytende eggehvite på flaske er så enkelt som det er praktisk. Ikke mer eggesøl på benken eller eggekartonger som hoper seg opp.

Med flytende eggehvite sparer du tid på å separere eggene selv, og du reduserer matsvinn da du ikke trenger å kaste eggeplommen. Det er et kjempepluss!

Proteinfabrikken

Flytende eggehvite

Bestill flytende eggehvite fra Proteinfabrikken

Et genialt tilskudd til kjøkkenet

flytende eggehvite beholder

Når vi åpner pakken ser vi at eggehvitene kommer i en praktisk flaske på 1000 ml. Eggehvitene stammer utelukkende fra norske egg, så allerede her ser vi at kvaliteten er god.

Innholdet tilsvarer ca 33 egg, så til et normalt forbruk holder èn flaske lenge!

Lite å utsette på næringsinnholdet

flytende eggehvite proteininnhold

Dette er et helt rent produkt uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer. Her får du rett og slett eggehvite på flaske – intet mer, intet mindre.

Eggehviten har et proteininnhold på hele 10,5 gram per 100 ml, og er uten tilsatt sukker. Eggehvite er dessuten helt uten fett, og produktet inneholder kun 0,4 gram salt per 100 gram. Dette liker vi!

Mange bruksområder

Det som går opp for oss etter hvert som vi grubler på hva vi skal bruke det til, er at det faktisk er uendelige muligheter. Det første vi gjorde var å teste det i en hjemmelaget smoothie. Siden selve eggehviten er nøytral på smak, merker du ikke at smoothien har egg i seg. Det gjør det veldig enkelt å tilsette eggehvite i mat for å øke proteininntaket ditt, uten at det påvirker smaken. Så enkelt!

Etter en vellykket smoothie bestemte vi oss for å prøve oss på en eggehviterøre. Vi tenkte det var greit å begynne med det helt enkle, og tilsatte bare litt krydder og skinke sammen med eggehvitene. Eggehviterøre servert med en avocadotoast på siden ble en helt nydelig lunsj, og hele retten var ferdig og servert på under 10 minutter. Dette kommer vi definitivt å lage igjen!

En passelig porsjon tilsvarer ca 2,5 dl eggehvite. Bland så inn det du ønsker av grønnsaker eller krydder, og du har et sunt og mettende måltid.

Proteinfabrikken

Flytende eggehvite

Bestill flytende eggehvite fra Proteinfabrikken

Lang holdbarhetsdato

Vi legger også merke til at eggehvitene har veldig lang holdbarhetstid. Uåpnet i romtemperatur holder den seg inntil 140 dager fra produksjonsdato. Etter åpning holder den seg fint i kjøleskap i 14 dager.

Vi har testet produktet på ulike måter i forskjellige retter. Med så mange ulike bruksområder, er det ikke noe problem å bruke opp eggehvitene før de går ut på dato.

Om du derimot ikke bruker det så ofte, kan du faktisk fryse det i hele 12 mnd. Et tips her er å fryse det i så mange porsjoner du pleier å bruke. Avhengig av størrelsen på egget, vil 1 egg tilsvare 50-60 ml flytende eggehvite. Etter opptining holder det dessuten flere dager i kjøleskapet. Her slipper du å tenke på matsvinn!

Ved å fryse det porsjonsvis går det også veldig raskt å tine det, slik at du enkelt kan lage deg en eggehviterøre når du føler deg litt fysen!

Hva er forskjellen mellom eggehvite og eggeplomme?

Egg er en naturlig proteinkilde som inneholder mange av de næringsstoffene vi behøver. I tillegg inneholder det alle alle essensielle aminosyrer som kroppen trenger.

Eggehviten består hovedsakelig av vann og protein, spesielt albumin, som er et høykvalitetsprotein. Høykvalitetsproteinene fra eggehviten har en god sammensetning, som gjør at kroppen utnytter disse svært godt. Hviten er fettfri og inneholder lite kalorier, kolesterol og karbohydrater. I tillegg er det en kilde til vitamin B2.

Eggehviten brukes ofte i matlaging for å gi volum og stabilitet til retter som omeletter, marengs og kaker.

Eggeplommen inneholder hovedsakelig fett, proteiner og kolesterol. Den er rik på vitaminer som vitamin A, D, E og K. I tillegg gir eggeplommen næringsstoffer som jern, folat, fosfor og selen.

I matlaging er eggeplommen med på å gi en kremaktig konsistens samtidig som den bidrar til smak og tekstur.

Ernæringsmessig er det stor forskjell på eggehvite og eggeplomme, og man får absolutt best utbytte av egget ved å spise begge deler. Om du er glad i egg men ikke ønsker de ekstra kaloriene, kan du med fordel bytte ut plommen med eggehvite, eller bruke mer av eggehviten kontra eggeplomme.

Flytende eggehvite fra Proteinfabrikken: Kort oppsummert

Flytende eggehvite fra Proteinfabrikken er enkelt å bruke, har god holdbarhet og er et godt alternativ til vanlige egg. Det er et perfekt alternativ enten du vil minimere kaloriinntaket, eller øke inntaket av protein.

Eggehviter har et uendelig stort bruksområde, og passer i både kalde og varme retter.

Vi er strålende fornøyde etter å ha testet dette produktet, og kan sikkert si at dette blir fast inventar på kjøkkenet vårt fremover!

Proteinfabrikken

Flytende eggehvite

Bestill flytende eggehvite fra Proteinfabrikken

Avatar

Hege V

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.