Gåmølle / Kontormølle Test – Best i Test 2021

Gåmølle / kontormølle

Inneholder annonsørlenker

En gåmølle er et perfekt verktøy for å øke aktivitetsnivået i en ellers stillesittende hverdag. Vi i GetFitness har gjennomgått de mest populære gåmøllene på markedet. Hvilken gåmølle ble best i test?

FAQ – Ofte Stilte Spørsmål

Hvilken gåmølle ble best i test?

Det er først i løpet av de siste årene at gåmøllene for alvor har gjort inntog på det norske markedet.

En svært populær gåmølle er WalkingPad R1 Pro, som har mottatt ekstremt gode tilbakemeldinger fra både forbrukerne og testerne.

Vi i GetFitness har derfor kåret R1 Pro til den beste gåmøllen i Norge.

Hva koster en gåmølle?

Som med alt annet er det store variasjoner i pris for gåmøller.

De rimeligste utgavene har gjerne en prislapp på omkring 5 000 kroner, mens de beste gåmøllene gjerne koster et sted mellom 9 000 – 11 000 kroner.

Generelt sett er det utgavene i denne prisklassen som utvilsomt er de beste møllene. De skiller seg spesielt ut med tanke på holdbarhet og ytelse.

Kan gåmøller brukes på kontoret?

Svært mange av oss har en stillesittende hverdag, hvor vi mer eller mindre er lenket til pulten fra 8 – 16.

På bakgrunn av størrelsen er derfor gåmøller et helt perfekt verktøy for å opprettholde aktivitetsnivået selv når du er på jobb.

Møllen kan enkelt plasseres under pulten, hvor du videre kan stille inn ønsket hastighet.

For øvrig er ikke alle gåmøller egnet for å ta med seg på kontoret, da enkelte av utgavene rett og slett er for store.

Hva er forskjellen på en gåmølle og en tredemølle?

Gåmøller / kontormøller er den enkleste formen for treningsbånd, og er typisk et rimeligere alternativ enn en tradisjonell tredemølle.

Som det ligger i navnet er gåmøller tiltenkt at man skal på de, og de er ikke utviklet for at man skal kunne løpe eller trene intensivt.

I teorien er det jo naturligvis slik at alt man kan gjøre på en gåmølle, vil man også kunne gjøre på en tredemølle.

Ulikheten ligger som nevnt i at man ikke kan løpe i høy hastighet på gåmøller, og det stilles derfor heller ikke like store krav til konstruksjon og ytelse.

For deg innebærer dette at gåmøllene ofte har en lavere pris, og produsentene vil i praksis kunne vie større kostnader til selve treningsbåndet.

Størrelsen på gåmøllene er også som oftest langt mindre enn en tradisjonell tredemølle, og det er derfor enkelt å plassere møllen hvor som helst i huset. Selv rett foran TVen!

Test av Gåmølle / Kontormølle – Best i Test 2021

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - WalkingPad R1 Pro
 2. BESTE PREMIUMVALG - Proform City L6
 3. WalkingPad A1
 4. inSPORTline Sangar

Så langt det er økonomisk og praktisk mulig gjennomfører vi selv tester av produktene.
Om det ikke er mulig tildeler vi produktene en nøyaktig score basert på spesifikasjoner og funksjoner, samt vurderinger og tilbakemeldinger fra forbrukerne.

1. WalkingPad R1 Pro

BEST I TEST - WalkingPad R1 Pro

5
getfitness-badge
Walking Pad R1 Pro
Maksimal hastighet: 10 km/t Maksimal stigning: Ingen stigning Treningscomputer: Ja Treningsmoduser: 2 Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Maksimal brukervekt: 110 kg Produktvekt: 33 kg Se beste tilbud (6 690 ,-)

WalkingPad R1 Pro er et solid premiumvalg for deg som vil ha en fantastisk god og brukervennlig mølle.

Løpebånd og hastighet

WalkingPad R1 Pro er utstyrt med en 1,25 HK motor. Den maksimale hastigheten er 10 km/t.

Hastigheten er naturligvis ikke på nivå med «vanlige» tredemøller, da disse har en topphastighet på mellom 16 – 22 km/t.

Til gjengjeld er heller ikke WalkingPad R1 Pro ment for de mest intensive treningsøktene. R1 Pro er ment som en praktisk kontormølle som skal øke det generelle aktivitetsnivået i hverdagen.

Sammenlignet med andre kompaktmodeller sitter vi likevel igjen med et inntrykk av at hastigheten er tilstrekkelig. Med en hastighet på 10 km/t har du muligheten til å gå og jogge lett på mølla. Etter vår mening ville faktisk en høyere hastighet blitt utrygt på en så liten mølle.

Utover dette setter vi også stor pris på at WalkingPad R1 Pro er utstyrt med et sklisikkert løpebånd. Dette sikrer godt grep, både ved gåing og løping.

For å sikre lav skaderisiko er båndet utstyrt med EVA-demping. Dette er en god og skånsom løsning for både ledd og knær!

Treningscomputer

Treningscomputere har mer eller mindre blitt en standard på tredemøller.

WalkingPad R1 Pro er intet unntak.
På fremsiden av mølla finner du en liten LED-skjerm som viser informasjon om hastighet, distanse og tidsforbruk. I tillegg vises også hvilken modus tredemøllen er stilt inn til.

Informasjonen som gis er nok noe mer begrenset sammenlignet med de mer kostbare modellene på markedet. Skjermen oppleves likevel som både lettlest og enkel. Selve plasseringen av skjermen er etter vår mening likevel ikke helt optimal. Til gjengjeld er det samtidig ikke mange andre plasser den kunne vært plassert, siden mølla er så liten som den er.

Vi i redaksjonen setter også pris på at WalkingPad R1 Pro enkelt kan integreres opp mot mobilappen KS Fit. Denne appen vil i bunn og grunn fungere som et praktisk kontrollpanel for tredemøllen. Enkelte har for øvrig rapportert om at synkroniseringen mot Google Fit til stadighet feiler. Appen har også relativt lav kundevurdering i App Store.

Treningsmoduser

WalkingPad R1 Pro deg muligheten til å velge mellom 2 ulike treningsmoduser.

Den manuelle modusen gir deg mulighet til å kontrollere hastigheten selv. Her kan du holde et jevnt og stødig tempo gjennom hele treningsøkten.

Til gjengjeld vil den automatiske modusen tilpasse hastigheten etter bevegelsesmønsteret ditt. Den innebygde programvaren oppdager automatisk når det er behov for en hastighetsendring.

For å bytte mellom modusene kan du enkelt bruke den medfølgende fjernkontrollen. På fjernkontrollen finner du også hurtigtaster for manuell justering av hastighetsnivået!

Konstruksjon

WalkingPad R1 Pro er en svært kompakt mølle som tar lite plass. Kombinert med foldemekanismen er dette et fornuftig valg for deg som trenger en plassbesparende løsning.

Det sammenleggbare designet gir deg mulighet til å folde sammen tredemøllen på midten av løpebåndet. Armlenet på fremsiden av mølla da vil fungere som et praktisk håndtak. Dette gjør det enkelt å flytte mølla rundt om i hjemmet!

TIl tross for det kompakte designet har vi generelt sett lite å utsette på selve konstruksjonen. Rammen er produsert med en solid og slitesterk aluminiumslegering og fremstår som robust.

Totalt veier WalkingPad R1 Pro 33 kilo. Dette gir til gjengjeld en litt lav maksimal brukervekt på 110 kg.

Oppsummert

WalkingPad R1 Pro er kort og godt et fantastisk valg for deg som ønsker en plassbesparende og enkel mølle.

Kvaliteten er god, og den innebygde EVA-dempingen er skånsom mot ledd og knær!

Fordeler

 • Svært letthåndterlig.
 • Plassbesparende.
 • Intuitiv fjernkontroll.
 • Automatisk hastighetsjustering.
 • Innebygd sikkerhetskabel.
 • God demping.
 • Lavt støynivå.
 • Solid aluminiumsramme.

Ulemper

 • Maksimal brukervekt er kun 110 kg.
 • Trøbbel med synkronisering mot Google Fit fra appen.

2. Proform City L6

BESTE PREMIUMVALG - Proform City L6

4.9
getfitness-badge
Proform City L6
Maksimal hastighet: 14 km/t Maksimal stigning: Ingen stigning Treningscomputer: Ja Antall treningsprogrammer: 100+ (via iFit) Trådløs pulsmåler: Ja Tilkoblinger: Bluetooth Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 51 kg Maksimal brukervekt: 110 kg Se beste tilbud (9 999 ,-)

Proform City L6 er spesielt designet for å være en enkel og kompakt tredemølle. Dette er enkelt og greit et av de råeste gåmøllene som er å få tak i!

Løpebånd

Løpebåndet er som man kan forvente av en kompakt gåmølle som City L6. Sammenlignet med tradisjonelle tredemøller er løpebåndet naturligvis noe mindre, men sett i forhold til andre gåmøller får man rikelig med plass. Båndet måler totalt 120 x 45 cm, og dette er derfor en av de mest romslige løpebåndene på gåmølle-markedet!

I tillegg til dette har Proform valgt å utstyre City L6 med Proshox-dempesystemet. Dette er den samme dempingen som du finner på flere av de mer kostbare Proform-møllene. Dette liker vi!

Hastighet & stigning

Proform City L6 støtter en maksimal hastighet på 14 km/t. Dette utkonkurrerer så godt som alle andre gåmøller på markedet. Her er det lagt til rette for at man både kan gå og jogge på mølla!

Hastigheten justeres enkelt via det oversiktlige kontrollpanelet på fremsiden av tredemøllen, og vi liker også at man kan bruke hurtigtastene for å gå direkte til en forhåndsinnstilt hastighet. Enklere blir det ikke!

På den negative kan man ikke stille inn løpebåndet med stigning. Dette er for øvrig en sjeldenhet blant gåmøllene, og City L6 får derfor ikke spesielt mye trekk i vår test på grunn av dette.

Brukervennlighet

Proform City L6 er en funksjonsrik gåmølle, og heldigvis har produsenten også ivaretatt brukervennligheten. Hurtigknappene er enkle å forstå, og via betjeningspanelet kan du raskt velge ønsket hastighet.

På oversiden av konsollen finner du også en praktisk nettbrettholder. Her kan du plassere nettbrettet ditt og se film eller TV-serier mens du trener.

Den tilhørende skjermen er godt belyst, og det er enkelt å lese av informasjonen!

Treningscomputer

Proform City L6 er ikke ment som å være en avansert tredemølle, men likevel har treningscomputeren flere nyttige funksjoner.

Den støtter visning av både tid, hastighet og puls. Om ønskelig kan du også koble deg til via Bluetooth for å måle pulsen. Merk for øvrig at det trådløse pulsbeltet må kjøpes separat.

Likt som mange andre modeller fra Proform kan også City L6 kobles opp mot iFit. Her får du tilgang til mange gode og interaktive treningsprogrammer!

Den innebygde skjermen støtter for øvrig ikke bruk av iFit, og du er derfor nødt til å ha et nettbrett du kan bruke i tillegg.

Konstruksjon

City L6 er en kompakt og letthåndterlig tredemølle. Den veier kun 51 kilo og kan slås helt sammen når den ikke er i bruk. Foldemekanismen gjør at den tar minimalt med plass, og sammenlignet med andre møller er City L6 svært plassbesparende.

Selve konstruksjonen fremstår som svært stabil. Her får man rett og slett en real premium-mølle!

Oppsummert

Proform City L6 er av de mest funksjonsrike gåmøllene som er å få tak i. Kontrollpanelet er enkelt og oversiktlig, og dempesystemet er i toppklasse!

Fordeler

 • Høy maksimal hastighet.
 • Kompakt design.
 • Letthåndterlig.
 • Sammenleggbar.
 • God demping.
 • Lav vekt.
 • Trådløs pulsmåler.

Ulemper

 • Trådløst pulsbelte medfølger ikke.

3. WalkingPad A1

WalkingPad A1

4.5
WalkingPad A1
Maksimal hastighet: 6 km/t Maksimal stigning: Ingen stigning Treningscomputer: Ja Treningsmoduser: 2 Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Maksimal brukervekt: 100 kg Produktvekt: 28 kg Se beste tilbud (4 990 ,-)

Gåmøller har gjort sitt inntog på markedet, og WalkingPad A1 har i løpet av kort tid blitt et populært produkt hos forbrukerne. Denne mølla er et godt valg for deg som vil ha en enkel og pålitelig gåmølle.

Løpebånd og hastighet

WalkingPad A1 minner i grove trekk om storebroren, WalkingPad R1 Pro. Den store forskjellen er at den maksimale hastigheten er noe lavere, samtidig som prisnivået er litt mer gunstig.

Med WalkingPad A1 får du en maksimal hastighet på 6 km/t. Her er det med andre ord ingen mulighet for å jogge på mølla, og det hurtigste man kan få til er nok rask gange.

Størrelsen på løpebåndet er likevel tilfredsstillende. Med en lengde på 120 centimeter og en bredde på 41.5 centimeter har du god plass mens du går på mølla!

Treningscomputer

Likt som storebroren leveres også WalkingPad A1 med en innebygd treningscomputer. Det tilhørende LED-displayet er plassert i front av mølla.

Mens du trener får du nyttig informasjon om treningsøkten. Vi nevner blant annet tid, hastighet, distanse og antall steg.

Med den medfølgende fjernkontrollen kan du enkelt justere hastigheten mens du trener, og WalkingPad A1 leveres blant annet med støtte for automatisk hastighetsjustering.

På fjernkontrollen vil du også finne en enkel hurtigknapp for å endre modus, hvor du totalt har 2 ulike treningsmoduser å velge mellom.

Treningsmoduser

Den enkleste treningsmodusen er den manuelle. Med denne modusen stiller du selv inn hastighetsnivået via hurtigtastene på den medfølgende fjernkontrollen.

I tillegg har vi den automatiske modusen som vi virkelig setter pris på. Med denne modusen vil hastigheten justeres automatisk basert på ditt bevegelsesmønster, og den innebygde smart-algoritmen vil øke eller redusere hastigheten dersom den merker at det er behov for et temposkifte.

Obs: Merk at du må gjennomføre en kort opplæringsprosess på den medfølgende mobilapplikasjonen for at gåmøllen skal gå raskere enn 3 km/t.

Konstruksjon

WalkingPad A1 er en av de minste gåmøllene på markedet.

Mølla har ingen armlener, og høyden er derfor kun 12.9 centimeter.

Om ønskelig kan også WalkingPad A1 foldes sammen. Kombinert med de innebygde transporthjulene er dette en av de mest letthåndterlige møllene som er å få tak i!

Totalt veier WalkingPad A1 28 kg. Vi setter pris på den lave produktvekten, men vi skulle gjerne sett at den maksimale brukervekten var litt høyere.

Oppsummert

WalkingPad A1 er plassbesparende gåmølle som passer perfekt for deg som vil bevege deg litt mer i hverdagen. Fornuftig pris!

Fordeler

 • Svært gode tilbakemeldinger fra kundene.
 • Plassbesparende.
 • Sammenleggbar.
 • Letthåndterlig.
 • Automatisk hastighetsjustering.
 • Enkel fjernkontroll.

Ulemper

 • Litt lav maksimal hastighet.
 • Maksimal brukervekt er kun 100 kg.
 • Må gjennomføre opplæringsprosess via mobilapplikasjon.

4. inSPORTline Sangar

inSPORTline Sangar

4
inSPORTline Sangar
Maksimal hastighet: 12 km/t Maksimal stigning: 2 nivåer Treningscomputer: Ja Treningsprogrammer: 6 Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Maksimal brukervekt: 100 kg Produktvekt: 49 kg Se beste tilbud (5 989 ,-)

inSPORTline Sangar minner på mange måter om en tradisjonell tredemølle. Den store forskjellen er den maksimale hastigheten og det relativt kompakte løpebåndet.

Løpebånd og hastighet

Dette produktet omtales ofte som en gåmølle, til tross for at den maksimale hastigheten er 12 km/t. I praksis gir dette deg også mulighet til å jogge på mølla.

Hastigheten justeres enkelt via hurtigtastene på den innebygde treningscomputeren.

Ulikt mange andre gåmøller på markedet støtter inSPORTline Sangar også stigning på løpebåndet. Stigningen kan justeres mellom 2 ulike nivåer.

Størrelsen på løpebåndet er også tilstrekkelig. Lengden er 126 centimeter, og bredden er 40 centimeter.

Treningscomputer

Ulikt mange andre gåmøller er inSPORTline Sangar utstyrt med en relativt avansert treningscomputer. Her finner du blant annet 6 forhåndsinstallerte treningsprogrammer som gjør det enkelt å komme i gang med treningen.

Den innebygde treningscomputeren har i tillegg funksjoner for både tid, hastighet, distanse, puls og kaloriforbruk.

Pulsmålingene gjennomføres via de innebygde håndpulsmålerne, som er plassert på håndtakene på hver sin side av tredemøllen.

All relevant treningsinformasjon fremvises via den integrerte LCD-skjermen. Vi skulle for øvrig gjerne sett at skjermen var litt større.

Konstruksjon

inSPORTline Sangar har en relativt stabil konstruksjon, og egenvekten er 49 kg. Vi skulle likevel gjerne sett at den maksimale brukervekten var litt høyere enn 100 kg.

Sammenlignet med andre gåmøller på markedet tar også inSPORTline Sangar en god del mer plass. Mølla er rett og slett ikke like kompakt som de andre modellene, og størrelsesmessig minner den mer om en vanlig tredemølle.

På den positive siden er det likevel mulig å folde den sammen, og transporthjulene gjør at den enkelt kan settes til side.

Oppsummert

Funksjonsmessig minner inSPORTline Sangar mer om en tradisjonell tredemølle. Den funksjonsrike treningscomputeren kommer godt med, og vi setter pris på de innebygde håndpulsmålerne!

Fordeler

 • Høy maksimal hastighet.
 • 10 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.
 • Pulsmåler.
 • Innebygd treningscomputer.
 • Transporthjul.
 • Sammenleggbar.

Ulemper

 • Ikke like kompakt som andre gåmøller.
 • Liten LCD-skjerm.
 • Maksimal brukervekt er kun 100 kg.

Gåmølle Test – Greit å vite

Tredemølle løpebånd

Løpebånd: Gåmøller og kontormøller har typisk litt mindre løpebånd enn vanlige tredemøller.

Årsaken til dette er enkel. De aller fleste gåmøllene er designet for å ta lite plass, og løpebåndet vil derfor naturligvis også være litt mindre.

Ofte er det i tillegg litt mindre demping på løpebåndet til gåmøller kontra tredemøller. Man skal kun gå / jogge lett på mølla, og da trenger man simpelthen ikke like god demping.

Hastighet

Maksimal hastighet: Den maksimale hastigheten til gåmøllene er naturligvis lavere enn for tradisjonelle tredemøller.

Gåmøllene har typisk en maksimal hastighet fra 6 – 12 km/t. I vår test er det et stort pluss om hastigheten er høy nok til at man kan jogge lett på mølla.

Stigning og helning

Stigning og helning: Nesten alle vanlige tredemøller gir mulighet for at man kan stille inn til et visst stigningsnivå. Enkelte tredemøller støtter også at man kan løpe i nedoverbakke.

Så godt som ingen gåmøller støtter helning nedover. Det finnes også få gåmøller som kan stilles inn med stigning på løpebåndet.

Om du ønsker å trene med stigning anbefaler vi derfor at du heller vurderer en vanlig tredemølle.

Tredemølle sammenleggbar

Letthåndterlig: Som nevnt er de aller fleste gåmøller designet for å være både plassbesparende og letthåndterlige.

De beste modellene kan enkelt slås sammen og settes til side når de ikke er i bruk. De mest kompakte modellene kan nærmest foldes helt sammen, slik at mølla tar minimalt med plass.

Vekt

Produktvekt: Vanlige tredemøller veier ofte godt over 100 kilo.

Gå- og kontormøller veier ofte langt mindre enn dette. Mange ønsker å ta med seg gåmølla på kontoret, og det er derfor et stort pluss om mølla ikke veier spesielt mye.

Tredemølle brukervekt

Maksimal brukervekt: Gåmøller har ofte en litt mindre stabil konstruksjon enn vanlige tredemøller. Dette reflekteres også i den maksimale brukervekten.

Når du skal velge gåmølle bør du sikte deg inn på et produkt som har relativt høy maksimal brukervekt.

Dette sikrer at flere kan bruke mølla, og du trenger ikke bekymre deg om du skulle legge på deg noen kilo!

Støynivå

Støynivå: Det er ikke til å komme unna at mølla gir fra seg litt lyd når den er i bruk.

Heldigvis er likevel de beste gåmøllene svært stillegående i bruk.

Motoren bør gi fra seg lite støy, og med god demping på løpebåndet reduseres støynivået ytterligere!

Pris

Pris: Prisnivået for gå- og kontormøller er nokså variabelt.

De beste og mest brukervennlige modellene koster gjerne 9.000 – 11.000 kroner. Dette er svært gode toppmodeller med høy kvalitet i alle ledd.

Det finnes for øvrig rimeligere budsjettvalg på markedet. Før du velger en av disse bør du sette deg godt inn i produktet og finne årsaken til at prisen er så lav som den er!

Så langt det er økonomisk og praktisk mulig gjennomfører vi selv tester av produktene.
Om det ikke er mulig tildeler vi produktene en nøyaktig score basert på spesifikasjoner og funksjoner, samt vurderinger og tilbakemeldinger fra forbrukerne.

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!