Gåmølle / Kontormølle Test – Best i Test 2021

Gåmølle / kontormølle

En gåmølle er et perfekt verktøy for å øke aktivitetsnivået i en ellers stillesittende hverdag. Vi i GetFitness har gjennomgått de mest populære gåmøllene på markedet. Hvilken gåmølle ble best i test?

FAQ – Ofte Stilte Spørsmål

Hvilken gåmølle ble best i test?

Det er først i løpet av de siste årene at gåmøllene for alvor har gjort inntog på det norske markedet.

En svært populær gåmølle er WalkingPad R1 Pro, som har mottatt ekstremt gode tilbakemeldinger fra både forbrukerne og testerne.

Vi i GetFitness har derfor kåret R1 Pro til den beste gåmøllen i Norge.

Hva koster en gåmølle?

Som med alt annet er det store variasjoner i pris for gåmøller.

De rimeligste utgavene har gjerne en prislapp på omkring 5 000 kroner, mens de beste gåmøllene gjerne koster et sted mellom 9 000 – 11 000 kroner.

Generelt sett er det utgavene i denne prisklassen som utvilsomt er de beste møllene. De skiller seg spesielt ut med tanke på holdbarhet og ytelse.

Kan gåmøller brukes på kontoret?

Svært mange av oss har en stillesittende hverdag, hvor vi mer eller mindre er lenket til pulten fra 8 – 16.

På bakgrunn av størrelsen er derfor gåmøller et helt perfekt verktøy for å opprettholde aktivitetsnivået selv når du er på jobb.

Møllen kan enkelt plasseres under pulten, hvor du videre kan stille inn ønsket hastighet.

For øvrig er ikke alle gåmøller egnet for å ta med seg på kontoret, da enkelte av utgavene rett og slett er for store.

Hva er forskjellen på en gåmølle og en tredemølle?

Gåmøller / kontormøller er den enkleste formen for treningsbånd, og er typisk et rimeligere alternativ enn en tradisjonell tredemølle.

Som det ligger i navnet er gåmøller tiltenkt at man skal på de, og de er ikke utviklet for at man skal kunne løpe eller trene intensivt.

I teorien er det jo naturligvis slik at alt man kan gjøre på en gåmølle, vil man også kunne gjøre på en tredemølle.

Ulikheten ligger som nevnt i at man ikke kan løpe i høy hastighet på gåmøller, og det stilles derfor heller ikke like store krav til konstruksjon og ytelse.

For deg innebærer dette at gåmøllene ofte har en lavere pris, og produsentene vil i praksis kunne vie større kostnader til selve treningsbåndet.

Størrelsen på gåmøllene er også som oftest langt mindre enn en tradisjonell tredemølle, og det er derfor enkelt å plassere møllen hvor som helst i huset. Selv rett foran TVen!

Test av Gåmølle / Kontormølle – Best i Test 2021

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - WalkingPad R1 Pro
 2. WalkingPad A1
 3. inSPORTline Sangar

Vi i GetFitness jobber hardt for at du som forbruker skal få tilgang til de beste produktene på markedet.
Dersom du handler gjennom våre lenker, bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsartikler omhandlende trening og kosthold.

1. WalkingPad R1 Pro

BEST I TEST - WalkingPad R1 Pro

5
getfitness-badge
Walking Pad R1 Pro

Produktbeskrivelse: WalkingPad R1 Pro er et solid premiumvalg for deg som vil ha en fantastisk god og enkel mølle.

Denne møllen leveres med en maksimal hastighet på 10 km/t, og det er derfor mulighet til at du både kan gå og jogge / løpe lett.

Med WalkingPad R1 Pro kan du enkelt justere hastigheten via den medfølgende fjernkontrollen, og møllen leveres blant annet med støtte for automatisk hastighetsjustering.

På fjernkontrollen vil du også finne en enkel hurtigknapp for å endre modus, hvor du selv kan velge mellom 3 ulike moduser.

I standby-modus vil indikatoren på møllen lyse, mens selve motoren er avskrudd.

Dersom du stiller inn til den manuelle modusen, vil du selv kunne justere hastigheten via hurtigtastene på fjernkontrollen.

Sist har vi den automatiske modusen, som vi virkelig setter pris på.
I denne modusen vil hastigheten justeres automatisk basert på ditt bevegelsesmønster, og den innebygde smart-algoritmen vil øke eller redusere hastigheten dersom den merker at det er behov for et temposkifte.

Ulikt mange andre produkter på markedet, har denne møllen mottatt skryt for å ha et svært lavt støynivå, og den solide aluminiumsrammen bidrar til at R1 Pro føles stabil i bruk.

Selve treningsbåndet er utstyrt med en behagelig flerlags-demping, og er spesielt designet for å redusere risikoen for både kne- og ankelskader.
I tillegg til dette er også treningsbåndet utstyrt med innebygd Eva-demping, som ytterligere reduserer risikoen for kne- og ankelskader.

Vi ønsker også å trekke frem at WalkingPad R1 Pro enkelt kan legges sammen, slik at den tar minimalt med plass når den ikke er i bruk.

WalkingPad R1 Pro er kort og godt et fantastisk valg for deg som ønsker en plassbesparende og enkel mølle, samtidig som kvaliteten er god!

Fordeler

 • Svært letthåndterlig.
 • Plassbesparende.
 • Intuitiv fjernkontroll.
 • Automatisk hastighetsjustering.
 • Innebygd sikkerhetskabel.
 • God demping.
 • Lavt støynivå.
 • Solid aluminiumsramme.

Ulemper

 • Maksimal brukervekt er kun 110 kg.

2. WalkingPad A1

WalkingPad A1

4.5
WalkingPad A1

Produktbeskrivelse: Gåmøller har gjort sitt inntog på markedet, og WalkingPad A1 har i løpet av kort tid blitt et populært produkt hos forbrukerne.
Dette produktet er kort oppsummert et godt valg for deg som vil ha en enkel og pålitelig gåmølle.

WalkingPad A1 minner i store trekk om storebroren, WalkingPad R1 Pro - med den forskjellen at den maksimale hastigheten er noe lavere, samt at prisnivået også er mer gunstig.

Med den medfølgende fjernkontrollen kan du enkelt justere hastigheten mens du trener, og WalkingPad A1 leveres blant annet med støtte for automatisk hastighetsjustering.

På fjernkontrollen vil du også finne en enkel hurtigknapp for å endre modus, hvor du totalt har 3 ulike moduser å velge mellom.

I standby-modus vil indikatoren på møllen lyse, mens selve motoren er avskrudd.

Dersom du derimot stiller inn til den manuelle modusen, vil du selv kunne justere hastigheten via hurtigtastene på fjernkontrollen.

Sist har vi den automatiske modusen, som vi virkelig setter pris på.
I denne modusen vil hastigheten justeres automatisk basert på ditt bevegelsesmønster, og den innebygde smart-algoritmen vil øke eller redusere hastigheten dersom den merker at det er behov for et temposkifte.

Før bruk settes gåmøllen enkelt opp via den tilhørende mobilapplikasjonen, før du må gjennomføre en opplæringsmodus for å få full nytte av møllen.

WalkingPad A1 har mottatt mye skryt fra forbrukerne for å være svært stillegående, samtidig som den tar minimalt med plass.

Obs: Merk at du må gjennomføre en kort opplæringsprosess på den medfølgende mobilapplikasjonen for at gåmøllen skal gå raskere enn 3 km/t.

WalkingPad A1 er kort og godt en fantastisk gåmølle, som passer perfekt for deg som vil bevege deg litt mer i hverdagen - til en fornuftig pris!

Fordeler

 • Svært gode tilbakemeldinger fra kundene.
 • Plassbesparende.
 • Sammenleggbar.
 • Letthåndterlig.
 • Automatisk hastighetsjustering.
 • Enkel fjernkontroll.

Ulemper

 • Maksimal brukervekt er kun 100 kg.
 • Må gjennomføre opplæringsprosess via mobilapplikasjon.

3. inSPORTline Sangar

inSPORTline Sangar

4
inSPORTline Sangar

Produktbeskrivelse: inSPORTline Sangar minner på mange måter om en tradisjonell tredemølle, med den store forskjellen at denne utgaven er langt mer kompakt.

Dette produktet omtales ofte som en gåmølle, til tross for at den maksimale hastigheten er 12 km/t - noe som i praksis fører til at du også kan jogge på denne mølla.

Ulikt mange andre gåmøller er inSPORTline Sangar utstyrt med en innebygd treningscomputer, hvor du blant annet finner hele 10 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.
Den innebygde treningscomputeren har i tillegg til dette funksjoner for både tid, hastighet, distanse, puls og kaloriforbruk.
Selve pulsmålingene gjennomføres via de innebygde håndpulsmålerne, som er plassert på håndtakene på hver sin side av tredemøllen.
All relevant treningsinformasjon fremvises via den integrerte LCD-skjermen, som er plassert på fremsiden av møllen.

Dersom du ønsker å gå i motbakke har du også muligheten til å stille inn stigningen i 2 ulike nivåer.

Lav egenvekt, og leveres med integrerte transporthjul!

Fordeler

 • Høy maksimal hastighet.
 • 10 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.
 • Pulsmåler.
 • Innebygd treningscomputer.
 • Transporthjul.
 • Sammenleggbar.

Ulemper

 • Ikke like kompakt som andre gåmøller.
 • Liten LCD-skjerm.
 • Maksimal brukervekt er kun 100 kg.

Lykke til med treningen!

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!