Balansebrett Test: Hvilket brett ble kåret til best i test?

Balansebrett

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Du trenger faktisk ikke masse utstyr for å trene kjernemuskulaturen. Hva med å skaffe et balansebrett?

Du er kanskje flink til å trene allerede. Både kondisjon og styrke. Men har du styr på balansen?

Et balansebrett er faktisk et nyttig treningsverktøy, og flere av oss i redaksjonen bruker slike brett jevnlig. Som det fremkommer av navnet passer balansebrett perfekt til å trene opp balansen. I tillegg vil du aktivere musklene i både kjerne, bein, rumpe og ankler når du bruker et balansebrett.

Ikke bare er god balanse viktig for å fungere optimalt i hverdagen. Med bedret balanse vil du raskt kunne merke at du klarer å løfte tyngre og mer kontrollert i tunge baseøvelser.

Samtidig er det jo en stor fordel at balansebrett tar lite plass, samtidig som de ikke koster spesielt mye. I denne testen lister vi ut det vi mener er de beste balansebrettene på markedet!

Balansebrett Test: Dette er våre favoritter

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av balansebrett. Du kan lese mer om hvert brett lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

  1. Abilica BalanceBoard
  2. Pure2Improve BalanceBoard
  3. Gymstick Balance Board

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Abilica BalanceBoard

Abilica BalanceBoard

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Abilica Balansebrett
Vanskelighetsgrad: Medium Form: Rund Diameter: 39 centimeter

Abilica BalanceBoard er spesielt utviklet for å forebygge skader, og samtidig styrke muskulaturen i underkroppen. Med dette balansebrettet kan du føle deg trygg på at treningen gjøres på en god og fornuftig måte.

Faktisk er Abilica BalanceBoard et ganske så klassisk og tradisjonelt balansebrett. Brettet er rundt i formen, og fungerer ved at du skal balanse brettet slik at kantene ikke kommer i kontakt med gulvet.

Diameteren til Abilica BalanceBoard er 39 centimeter. Her er det altså god plass oppe på brettet, og du kan selv velge om du skal balansere med kun ett eller begge bena på brettet. Vanskelighetsgraden øker naturligvis betraktelig når man kun bruker ett ben!

Den runde formen til Abilica BalanceBoard gjør dette til et godt alternativ for deg som vil styrke musklene i både ankler, rumpe, lår, korsrygg og kjerne.

Vi i redaksjonen setter samtidig pris på de praktiske bærehåndtakene på hver side av brettet. Her det enkelt å flytte på brettet, og samtidig kan man improvisere og ta noen enkle kroppsvektøvelser. Dette liker vi!

Ellers er vanskelighetsgraden er satt til medium. Perfekt for deg som har trent litt tidligere, eller som er helt ny og vil ha en ekstra utfordring!

2. Pure2Improve Balansebrett

Pure2Improve BalanceBoard

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Pure2Improve Balansebrett
Vanskelighetsgrad: Medium Form: Rund Diameter: 40 cm Maksimal brukervekt: 100 kg Høyde: 10 cm

Pure BalanceBoard er levert av Pure2Improve, og er et av de mer prisvennlige balansebrettene på markedet.

Balansebrettet er rundt i formen, og har en diameter på 40 centimeter. I praksis gir dette en medium vanskelighetsgrad, og brettet passer derfor greit for både nybegynnere og litt mer erfarne.

På oversiden av balansebrettet er det festet et fast antiskli-belegg. Dette sikrer godt grep i alle balanseøvelser, og bidrar til å redusere risikoen for skader. Dette liker vi!

Den maksimale brukervekten er 100 kg. Vi skulle gjerne sett at balansebrettet tålte litt mer vekt, da 100 kg tross alt ikke er spesielt mye.

På den positive siden bemerker vi oss likevel at balansebrettet er utstyrt med praktiske håndtak. Her kan du enkelt ta andre øvelser, slik som eksempelvis push-ups!

3. Gymstick Balance Board

Gymstick Balance Board

3.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Gymstick Balance Board
Vanskelighetsgrad: Medium / Vanskelig Form: Rund Diameter: 36 cm Vekt: 0,56 kg

Gymstick Balance Board er et enkelt balansebrett, som passer godt til litt mer erfarne mosjonister.

Balansebrettet har en diameter på 36 centimeter, og er derfor ikke det aller beste brettet for nybegynneren. Faktisk er brettet så smalt at det nesten kan være litt vanskelig å få plass til begge bena.

Vi i redaksjonen setter likevel pris på overflaten til balansebrettet. Overflaten er sklisikker, og reduserer risikoen for uhell betraktelig.

På den negative siden har brettet heller ingen håndtak. Kombinert med at brettet er så smalt kan det være vanskelig å ta andre øvelser, slik som eksempelvis push-ups.

Å bære brettet vil for øvrig ikke være noen utfordringen uansett, da det kun veier 0,56 kg!

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra helsesektoren, og har god innsikt i ulike kosttilskudd og deres påvirkninger på kroppen. Bak hver tekst som Kristin skriver, ligger det nøye research, så du som leser skal være sikret god og riktig informasjon. På fritiden trives Kristin ute i naturen, hvor hun pleier sin hobby med geocaching.
facebook-social instagram-social xplace-social