IPL Hårfjerning Test: De beste på markedet

IPL Hårfjerning

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Er du lei av å bruke masse tid med den slitsomme barberhøvelen? Da kan det hende en IPL-hårfjerner kan være noe for deg!

Mange er nok lei av at de må bruke barberhøvelen opptil flere ganger hver eneste uke. Etter at man er ferdig med barberingen rekker man knapt å blunke før hårene er på vei ut igjen. Det er hvertfall slik vi føler det.

Heldigvis finnes det gode løsninger som lar deg skifte ut barberhøvelen med noe mer tidsbesparende. Ja, vi snakker om IPL-hårfjernere. Disse hårfjernerne benytter seg av lys for å fjerne håret, og er en mer permanent løsning enn både voksing og barbering.

I denne artikkelen har vi samlet det vi mener er de beste IPL-maskinene på markedet. Hvilken IPL-hårfjerner ble best i test?

IPL Hårfjerning: Best i Test 2024

Oppsummert er dette rangeringen i vår test. Du kan lese mer om hver IPL-hårfjerner lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Iviskin G3
 2. BESTE PREMIUMVALG - Iviskin G4
 3. Braun Silk-Expert Pro 5
 4. BESTE BUDSJETTVALG - Iviskin G2
 5. Philips Lumea Prestige

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Iviskin G3

BEST I TEST - Iviskin G3

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Iviskin G3
Antall lyspulser: 900 000 Lyspulsvindu: 3 cm Behandlingsnivåer: 5 Bølgelengder: 640nm - 1100nm IceShield: Ja Energinivå: 5,5 J/cm2 Vekt: 250 gram

Iviskin G3 har i løpet av kort tid blitt en aldri så liten kundefavoritt. Hvordan kommer Iviskin G3 ut i vår test?

En hårfjerner med 5 behandlingsnivåer

Noe av det første vi bemerker oss er at Iviskin G3 leveres med hele 5 ulike behandlingsnivåer. Her kan du velge mellom mange ulike intensiteter, og sammenlignet med konkurrentene gir Iviskin mange valgmuligheter.

Hvert av behandlingsnivåene vil gi ulik bølgelengde og lysintensitet. I praksis kan du derfor enkelt tilpasse behandlingen slik den passer deg best.

Å justere lyspuls-nivåene er også lekende lett. Ett trykk på en av knappene på siden av apparatet, og vipps. Du har justert nivået!

Forventet levetid på 15 år

Når du skal kjøpe en IPL-hårfjerner er det spesielt én ting du bør være oppmerksom på. Det vi snakker om er hvor mange lysimpulser maskinen klarer å gi fra seg.

Alle IPL-maskiner leveres med et visst antall lysimpulser som kan sendes ut. Når maskinen er «tom» for lysimpulser må du gå til innkjøp av en ny. Det er stor variasjon mellom de ulike produktene, og man ser gjerne at antall lysblits varierer fra 200.000 til opp mot 1 million.

Heldigvis er Iviskin G3 en av de råeste IPL-maskinene på markedet når man ser på antall lysimpulser. Den innebygde laseren klarer å gi fra seg svimlende 900.000 lysimpulser. I praksis gir dette en forventet levetid på hele 15 år!

Nyskapende IceShield-teknologi

Når man behandler huden med en IPL-hårfjerner sendes det ut varme lysimpulser. Dette lyset kan gi en følelse av varme, og for mange kan dette oppleves som litt ubehagelig.

Som eneste leverandør i Norge leveres Iviskin-apparatene med nyskapende IceShield-teknologi. Denne nedkjølingsfunksjonen sørger for å kjøle ned huden i området hvor behandlingen utføres.

IceShield-teknologi er naturligvis ikke noe man ha. Nedkjølingen har ingen direkte innvirkning på resultatet, men den vil i det store og hele gjøre behandlingen mer skånsom og behagelig. Dette liker vi!

Resultatet kommer raskt

Hvem vil vel ikke se et synlig resultatet med en gang?

Når du behandler huden med en IPL-hårfjerner er det ikke slik at resultatet blir synlig umiddelbart. Dette gjelder for alle apparatene, og du vil trenge noen behandlinger før resultatene kommer til syne.

Vi i redaksjonen registrerer likevel med glede at Iviskin gir merkbare resultater etter kun noen få behandlinger. I gjennomsnitt vil du kunne se en forbedring allerede etter 3 behandlinger. I følge produsenten selv vil du oppnå en fullstendig og varig effekt etter omkring 12 uker. Sammenlignet med andre IPL-hårfjerner er dette i toppklassen!

IPL-hårfjerneren er enkel å bruke

Det er jo ikke bare de tekniske detaljene som er viktige når man skal skaffe en IPL-hårfjerner. Produktet bør jo også være enkel å bruke.

Iviskin G3 veier kun 250 gram, og sitter godt i hånden ved bruk. Her kommer du enkelt til på så godt som alle kroppsdeler, og Iviskin G3 er en sikker vinner for deg som vil fjerne hår over hele kroppen.

Det eneste negative vi har å trekke frem er at vi savner et eget håndtak på apparatet. Dette ville gjort hårfjerneren enda enklere å håndtere. Om du føler behovet for et eget håndtak på apparatet anbefaler vi at du ser i retning Iviskin G4!

100% fornøydhetsgaranti

Med Iviskin G3 får du 100% fornøydhetsgaranti. Dette tilsier at du kan teste produktet så mange ganger du vil i løpet av 90 dager.

Ikke fornøyd? Da får du pengene tilbake!

Oppsummert

Iviskin G3 er en super hårfjerner for deg som er opptatt av en skånsom behandling. Resultatene kommer i løpet av kun 3 uker, og IceShield-teknologien sikrer optimal komfort!

Fordeler

 • 5 behandlingsnivåer.
 • 900.000 lysimpulser.
 • 15-års levetid.
 • Åpent kjøp i 90 dager.
 • IceShield.
 • Skånsom behandling.
 • Raskt resultat.
 • 100% fornøydgaranti.

Ulemper

 • Ikke eget håndtak.

2. Iviskin G4

BESTE PREMIUMVALG - Iviskin G4

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Iviskin G4
Antall lyspulser: 600 000 Lyspulsvindu: 3 cm Behandlingsnivåer: 9 Bølgelengder: 470nm - 1100nm IceShield: Ja Energinivå: 5,5 J/cm2 Vekt: 380 gram

G4 er toppmodellen fra den populære leverandøren Iviskin. Du skal lete lenge før du finner en IPL-hårfjerner med flere behandlingsnivåer!

5 behandlingsnivåer og 9 lysnivåer

Vi har tidligere bemerket oss at både Iviskin G2 & G3 gir gode tilpasningsmuligheter med sine 5 behandlingsnivåer. Med G4 tar Iviskin det til et nytt nivå. Denne modellen leveres med svimlende 9 ulike lysnivåer!

Med de 9 nivåene kan du tilpasse bølgelengden på lyset mellom 470 – 1100 nm. Om det ikke allerede var lett å finne en passende behandling med de andre modellene fra Iviskin, er det hvertfall det med G4. Vi er imponert!

Gir fra seg 600.000 lyspulser

Iviskin G4 har støtte for omtrentlig 600.000 lyspulser. Dette utkonkurrerer de aller fleste av konkurrentene, og maskinen har en forventet levetid på 10 år.

Om man kun ser på modellene fra Iviskin mener vi likevel at antallet lyspulser kunne vært litt høyere. Iviskin G3, som koster mindre, har faktisk flere lyspulser.

Sammenlignet med produkter fra andre produsenter er likevel Iviskin G4 i toppsjiktet. Alt i alt har vi lite å utsette på levetiden til produktet!

Huden kjøles ned underveis

Lysbølgene som sendes ut fra IPL-maskinene kan gjøre at huden føles varm mens behandlingen pågår. Vi registrerer derfor med glede at også Iviskin G4 leveres med den nyskapende IceShield-teknologien.

Per nå er det kun Iviskin som tilbyr IceShield-teknologi på et knippe utvalgte produkter. Med Iviskin G4 kan du føle deg trygg på at huden kjøles ned mens hårfjerneren jobber. Behagelig!

Forventet resultat etter 3 behandlinger

Med Iviskin G4 kan du forvente synlige resultater etter omtrentlig 3 behandlinger. Dette er raskt, og stemmer godt overens med de øvrige produktene fra Iviskin.

Den beste effekten oppnår du etter 12 uker. Det er overkommelig!

Gratis prøveperiode i 90 dager

Samtlige av produktene fra Iviskin leveres med 100% fornøydgaranti. Du kan prøve produktet i 90 dager. Om du ikke er fornøyd får du pengene tilbake. Enkelt!

Kort oppsummert

Iviskin G4 er et solid premiumvalg for deg som vil ha det beste. Du kan forvente synlige resultater etter kun 3 behandlinger, og med 9 lyspuls-nivåer kan behandlingen enkelt tilpasses!

Fordeler

 • 9 behandlingsnivåer!
 • 600.000 lyspulser.
 • Ergonomisk håndtak.
 • 10-års levetid.
 • Åpent kjøp i 90 dager.
 • Skånsom behandling.
 • IceShield.
 • Raskt resultat.

Ulemper

 • Færre lyspulser enn Iviskin G3.

3. Braun Silk-Expert Pro 5

Braun Silk-Expert Pro 5

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Braun Silk-Expert Pro 5
Antall lyspulser: 400 000 Lyspulsvindu: 1,5, 2,0 og 4,0 cm Behandlingsnivåer: 3 Bølgelengder: 510nm - 2000nm IceShield: Nei Energinivå: 6 J/cm2 Vekt: 1,2 kg

Silk-Expert Pro 5 er den nyeste IPL-hårfjerneren fra Braun. Avansert og brukervennlig på samme tid!

Lar deg velge mellom 3 nivåer

Braun Silk-Expert Pro 5 leveres med 3 ulike behandlingsnivåer. Gjennom disse nivåene kan du justere bølgelengden fra 510 nm til 2000 nm. På høyeste nivå er altså hårfjerneren svært kraftig, og vil gjøre en god jobb med å fjerne uønsket hårvekst.

Lysnivået justeres enkelt ved å trykke på knappen på fremsiden av apparatet, og på høyeste nivå kan Silk-Expert Pro 5 gi fra seg hele 125 lysglimt per minutt.

Til tross for at hårfjerneren har betraktelig færre lysnivåer enn konkurrentene fra Iviskin, kommer likevel Silk-Expert Pro 5 med en stor fordel. Den innebygde SensoAdapt-teknologien vil automatisk tilpasse behandlingen etter deg og din hudtype.

SensoAdapt-funksjonen har 10 ulike intensitetsnivåer, og sikrer på denne måten en god og skånsom behandling.

Levetiden er forbedret med 30%

Totalt klarer Silk-Expert Pro 5 å gi fra seg omtrentlig 400.000 lysglimt i løpet av sin levetid. Sammenlignet med forgjengeren er altså levetiden forbedret med hele 30%. Dette liker vi!

Vi registrerer likevel at samtlige av hårfjernerne fra Iviskin leveres med støtte for flere lysglimt. Greit å ha i bakhodet!

Ingen nedkjølingsfunksjon

Per dags dato er det kun IPL-hårfjernerne fra Iviskin som leveres med innebygd nedkjølingsfunksjon (IceShield). Silk-Expert Pro 5 får derfor litt trekk i vår test, da den ikke har noen direkte mekanismer for å kjøle ned huden.

SensoAdapt-funksjonen vil likevel sikre en trygg og skånsom behandling, og det er svært få som har rapportert om ubehag etter å ha brukt Silk-Expert Pro 5!

Synlige resultater etter 4 uker

Hvem vil vel ikke ha raske resultater?

Om du går for Silk-Expert Pro 5 kan du forvente deg synlige resultater i løpet av omkring 4 uker. Dette er relativt raskt sammenlignet med mange andre modeller på markedet. Det kan likevel være greit å merke seg at det vil være individuelle forskjeller. For noen vil resultatene komme tidligere, mens for andre vil det ta litt lengre tid.

Selve behandlingen går også raskt for seg. Med støtte for inntil 125 lysglimt per minutt vil du kunne behandle begge leggene på kun 5 minutter!

Kort oppsummert

Braun Silk-Expert Pro 5 sikrer rask og effektiv hårfjerning. Den innebygde SensoAdapt-funksjonen tilpasser behandlingen helt automatisk!

Fordeler

 • Rask behandling.
 • SensoAdapt.
 • Relativt lang levetid.
 • Inntil 125 lysglimt / minutt.
 • 3 behandlingshoder.

Ulemper

 • Færre lysglimt enn Iviskin.
 • Litt få behandlingsnivåer.

4. Iviskin G2

BESTE BUDSJETTVALG - Iviskin G2

4.7
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Iviskin G3
Antall lyspulser: 500 000 Lyspulsvindu: 3,5 cm Behandlingsnivåer: 5 Bølgelengder: 470nm - 1200nm IceShield: Nei Energinivå: 5,5 J/cm2 Vekt: 200 gram

Iviskin G2 er en av de rimeligste IPL-hårfjernerne som er å få tak i på markedet. Kvaliteten er overraskende god!

God valuta for pengene

Likt som toppmodellen Iviskin G3 leveres også G2 med 5 behandlingsnivåer. Med disse nivåene kan du velge mellom flere ulike lysintensiteter, og vi konkluderer raskt med at valgmulighetene er mange.

Alt i alt er det en stor fordel at man selv kan justere lysnivået etter eget behov. På denne måten kan du enkelt tilpasse behandlingen slik at den passer deg og din kropp.

Til tross for den lave prisen er altså Iviskin G2 oppe og ypper seg med de mer kostbare modellene på markedet. Dette liker vi!

Kapasitet på 500.000 lyspulser

Som nevnt leveres Iviskin G2 med en svært fornuftig prislapp. Antallet lysimpulser er likevel overraskende høyt. Her får du hele 500.000 lysimpulser, som i praksis gir en levetid på over 8 år. Ikke dårlig, når apparatet koster under 2.000 kroner!

Iviskin G2 har riktig nok ikke like mange lysimpulser som toppmodellene fra samme produsent. Om man derimot ser mot andre produsenter, slik som Philips og Braun, er G2 faktisk hakket bedre når det kommer til antall lysimpulser.

Leveres uten IceShield-teknologi

En IPL-hårfjerner kan som kjent føre til at man får en varmefornemmelse i huden mens behandlingen pågår. De råeste modellene fra Iviskin leveres med innebygd IceShield-teknologi, som vil kjøle ned huden mens hårfjerneren jobber.

Iviskin G2 leveres dessverre uten IceShield-teknologi, og får derfor litt trekk i vår test.

Iviskin gir raske resultater

Iviskin vet hva forbrukerne vil ha. De vil ha resultater, og helst med én eneste gang.

Heldigvis vil Iviskin G2 i gjennomsnitt gi synlige resultater allerede etter 3 behandlinger. Den fulle effekten fås etter omtrentlig 12 uker, som absolutt er på nivå med de mer kostbare modellene på markedet.

Uforpliktende prøveperiode

Tradisjon tro leveres også Iviskin G2 med 100% fornøydhetsgaranti. Garantien gjelder i 90 dager, og du kan bruke apparatet så mye du vil.

Om du ikke har fått den ønskede effekten etter 90 dager er det bare å ta kontakt med leverandøren!

Kort oppsummert

Iviskin G2 er et fornuftig alternativ for deg som er opptatt av både kvalitet og pris.

Med hele 500.000 lysimpulser har apparatet lang levetid, og med 5 lysnivåer er det enkelt å tilpasse behandlingen!

Fordeler

 • 5 behandlingsnivåer.
 • 500.000 lysimpulser.
 • 8-års levetid.
 • Åpent kjøp i 90 dager.
 • Skånsom behandling.
 • Raskt resultat.
 • Slankt design.

Ulemper

 • Ikke eget håndtak.
 • Ingen nedkjølingsfunksjon.

5. Philips Lumea Prestige

Philips Lumea Prestige

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Philips Lumea Prestige
Antall lyspulser: 450 000 Lyspulsvindu: 2, 3 og 4.1 cm Behandlingsnivåer: 5 Bølgelengder: 565nm - 1400nm IceShield: Nei Energinivå: 6,5 J/cm2 Vekt: 300 gram

Philips Lumea Prestige leveres med egen hudsensor, og er en populær hårfjerner både i Norge og i utlandet.

Hårfjerner med 5 effektnivåer

Når man skal behandle huden med en IPL-maskin er det viktig å ha mulighet for å tilpasse intensiteten på lysnivået. Heldigvis leveres Philips Lumea Prestige med 5 ulike effektnivåer. Disse nivåene gir bølgelengder fra 565nm til 1400nm.

Philips Lumea Prestige har riktig nok ikke like mange nivåer som toppmodellen Iviskin G4, men vi er likevel fornøyd med de 5 innstillingene. Bestått!

Takler 450.000 lyspulser

Philips Lumea Prestige klarer å gi fra seg omtrentlig 450.000 lysglimt i løpet av sin levetid. Dette er så absolutt ikke til å kimse av, men vi synes likevel maskinen har litt få lysglimt. Spesielt når den koster så mye som den gjør.

Eksempelvis klarer Iviskin G3 å gi fra seg dobbelt så mange lysglimt. Til halve prisen!

Mangler nedkjølingsfunksjon

Philips Lumea Prestige har ingen nedkjølingsfunksjon. Det vil likevel ikke si at behandlingen er lite skånsom mot huden. Den innebygd SmartSkin-sensoren fra Lumea vil automatisk registrere hudtonen din når du tar i bruk maskinen.

Så snart hudtonen er registrert vil apparatet tilpasse behandligen til deg og din hudtype. Dette gir en skånsom behandling, selv på ømfintlige områder.

IPL-hårfjerner med 3 behandlingshoder

Vi i redaksjonen registrerer med glede at Philips Lumea Prestige leveres med hele 3 behandlingshoder. På denne måten kan du enkelt tilpasse behandlingen til ulike kroppsdeler.

Behandlingshodene har en størrelse på henholdsvis 2, 3 og 4.1 cm². Perfekt for behandling av både lår, legger, ansikt og armer!

Kort oppsummert

Philips Lumea Prestige er en smart og brukervennlig hårfjerner.

Prisnivået er i overkant høyt, men til gjengjeld er SmartSkin-sensoren uvurderlig!

Fordeler

 • 4 behandlingshoder.
 • 5 effektnivåer.
 • 120-dager fornøydgaranti.
 • SmartSkin-sensor.
 • Resultater etter 3 behandlinger.
 • Praktisk håndtak.

Ulemper

 • Høy pris.
 • Litt få lysglimt.
 • Ingen nedkjølingsfunksjon.

Vilkår i testen: Dette har vi fokusert på

IPL lysimpulser

Antall lyspulser: Dette er en viktig faktor som påvirker levetiden til IPL-hårfjerneren.

Antallet lyspulser indikerer hvor mange ganger hårfjerneren kan brukes før lampen må skiftes ut.

Vi har prioritert IPL-hårfjernere med et høyt antall lyspulser, da dette gir bedre verdi for pengene og en lengre levetid på produktet.

 

Hastighet

Behandlingsnivåer: Antall behandlingsnivåer indikerer hvor kraftig IPL-hårfjerneren er og hvor mye den kan tilpasses til ulike hudtyper og hårtyper.

Jo flere behandlingsnivåer, desto mer fleksibel er hårfjerneren og desto bedre resultat kan man forvente å oppnå.

ipl iceshield

IceShield-teknologi: Dette er en teknologi som reduserer varmefølelsen mot huden og beskytter huden mot varme- og brannskader.

IPL-hårfjernerne får pluss for IceShield-teknologi i vår test, da dette gir en mer behagelig og trygg behandling.

ipl resultat

Resultat: I vår test har vi vurdert hvor raskt man kan forvente å se resultater etter bruk av IPL-hårfjerneren, og hvor effektiv den er i å fjerne uønsket hårvekst.

Vi har også sett på hvor lenge resultatene varer, og om det er behov for regelmessig bruk for å opprettholde resultatet.

ipl lyspulsvindu

Lyspulsvindu: Størrelsen på lyspulsvinduet indikerer hvor stort område IPL-hårfjerneren kan dekke av gangen.

Med et stort lyspulsvindu kan hårfjerneren dekke et større område av gangen. På den andre siden vil et mindre vindu gi deg bedre kontroll over hårfjerningen.

Pris

Pris: I vår test har vi naturligvis også tatt høyde for prisen på de ulike hårfjernerne.

Ofte vil en hårfjerner med flere lyspulser også ha en høyere prislapp.

Du bør ikke se deg blind på prisen. Fokuser heller på forventet resultat, levetid på produktet og andre funksjoner!

Hva er en IPL-hårfjerner?

IPL er en forkortelse for Intense Pulsed Light, eller intenst pulset lys på norsk.

En IPL-maskin fungerer ved at den sender ut hvite lysbølger mot huden. Tidligere var dette en behandling man stort sett kun fikk hos profesjonelle. Heldigvis er apparatene nå også tilgjengelige for hjemmebruk.

IPL-maskiner brukes typisk ved både pigmentflekker, sprengte blodkar og andre hudproblemer. Samtidig er de svært effektive for hårfjerning.

Når du plasserer hårfjerneren inntil huden sendes det ut et bredspektret lys mot huden. Dette lyset går helt inn til hårroten, ved hjelp av noe som kalles melanin. I praksis betyr dette at IPL-maskiner fungerer spesielt godt på mørkt kroppshår.

Sammenlignet med barbering er IPL-hårfjerning en mer permanent løsning. Varmen fra lysenergien vil hemme hårveksten, og sikre at nytt hår ikke vokser ut like raskt.

Er IPL-hårfjerning permanent?

IPL-maskiner markedsføres ofte som permanente løsninger mot uønsket hårvekst. Sammenlignet med voksing og barbering er IPL-hårfjerning langt mer effektivt, men helt permanent er det likevel ikke.

Likt som alt annet innen hudpleie kreves det vedlikehold over tid. Dette gjelder også når du bruker en IPL-maskin.

Generelt sett kan man derfor si at en IPL-maskin gir langvarig hårreduksjon – men ikke permanent.

Nybegynnerguide: Slik bruker du en IPL-hårfjerner

1. Begynn med bruksanvisningen

Før du begynner å bruke IPL-hårfjerneren bør du lese bruksanvisningen nøye.

Det er viktig at du forstår hvordan hårfjerneren fungerer, og hvordan den skal brukes riktig for å oppnå best mulig resultat og samtidig unngå skader på huden.

2. Rengjør huden

Før hver behandling bør du rengjøre huden, og samtidig se til at huden er tørr. Pass på at du fjerner rester etter oljer, kremer og lignende, da disse kan påvirke resultatet i negativ retning.

3. Prøv deg frem på et mindre område

Før du begynner å bruke IPL-hårfjerneren på større områder, bør du teste den på et lite område av huden for å sjekke om du har noen allergiske reaksjoner eller hudirritasjoner. Velg gjerne et sted på kroppen som er lite synlig.

4. Juster intensiteten

De aller fleste IPL-hårfjernere leveres med flere ulike behandlingsnivåer.

Tommelfingerregelen er at du bør starte behandlingen på det laveste nivået. Etter hvert som huden blir mer vant til behandlingen kan du justere opp intensiteten på behandlingen.

5. Hold hårfjerneren på riktig måte

Pass på at du holder hårfjerneren i riktig vinkel mot huden. Hårfjerneren skal holdes rett i hånden, med en en 90 graders vinkel mot huden for å oppnå best mulig resultat.

6. Bruk hårfjerneren regelmessig

For å oppnå best mulig resultat bør du bruke IPL-hårfjerneren regelmessig. De fleste leverandørene anbefaler at du bruker hårfjerneren 1 – 2 ganger i uken, i opptil 12 uker for å oppnå ønsket resultat.

7. Unngå bruk på solbrent og irritert hud

Unngå å bruke IPL-hårfjerneren på solbrent eller irritert hud. Dette kan irritere huden enda mer, og i verste fall føre til skader.

8. Vær tålmodig!

Hårfjerning med en IPL-maskin er ikke gjort over natta. Du bør derfor være tålmodig når du går i gang med behandlingen.

Som et minimum bør du forvente at det hvertfall tar 2 – 4 uker før du begynner å se en effekt av behandlingen.

Fordelene med IPL-hårfjerning

 • Langvarig resultat. Hårfjerning med en IPL-maskin gir et mer permanent resultat enn vanlig barbering.
 • Smertefri behandling. Sammenlignet med andre hårfjerningsmetoder, slik som voksing, er det mye mindre smertefullt å bruke en IPL-hårfjerner.
 • Enkel i bruk. IPL-hårfjernere er generelt enkle å bruke. Du trenger kun å plassere lyspulsvinduet i riktig vinkel inntil huden.
 • Færre inngrodde hår. IPL-hårfjernere fører sjeldent til inngrodde hår.
 • Tidsbesparende. Hårfjerning med en IPL-maskin tar langt mindre tid enn barbering. Her er det mye tid å spare!
 • Kostnadseffektivt. Selv om en IPL-hårfjerner koster noen kroner, vil det på sikt ofte bli billigere enn barbering. Du slipper tross alt å kjøpe svindyre barberblader!

Ulempene med IPL-hårfjerning

 • Ikke egnet for alle. IPL-hårfjerning fungerer best for deg som har lys hud, og mørkt hår. Maskinene fungerer ikke godt på lyst, grått eller rødt hår.
 • Krever flere behandlinger. Du må være tålmodig når du skal bruke en IPL-hårfjerner. Det kan fort ta noen uker før du ser resultater.
 • Bør ikke brukes på irritert hud. Du bør ikke bruke en IPL-hårfjerner på irritert eller solbrent hud.

Er det farlig å bruke en IPL-hårfjerner?

Generelt sett er det ikke ansett som farlig å bruke en IPL-hårfjerner.

Det at den ikke er farlig vil likevel ikke si at IPL-maskiner er egnet for alle. Som nevnt vil lysbølgene bevege seg gjennom melanin i håret.

I praksis fører det til at IPL-behandling er best egnet for de som har relativt mørkt kroppshår. Om du har både lys hud og lyst hår vil behandling gi mindre effekt.

Om du har mørkere hud bør du også være litt ekstra påpasselig. Desto mørkere huden er, desto mer av energien fra lyset vil huden absorbere. I verste fall kan det føre til hudskader.

Om du er i tvil anbefaler vi at du kontakter produsenten før du kjøper en IPL-maskin!

FAQ: Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken IPL-hårfjerner ble best i test?

I vår test av IPL-hårfjernere har vi kåret Iviskin G3 til best i test.

Dette er en super hårfjerner for deg som er opptatt av en skånsom behandling. Resultatene kommer i løpet av kun 3 uker, og IceShield-teknologien sikrer optimal komfort!

down-arrow Hva er IPL?

IPL er en forkortelse for Intense Pulsed Light, eller intenst pulset lys på norsk.

En IPL-maskin fungerer ved at den sender ut hvite lysbølger mot huden. Behandlingen med en IPL-hårfjerner vil kunne redusere hårveksten effektivt.

down-arrow Er IPL hårfjerning permanent?

Hårfjerning med en IPL-maskin er mer permanent enn barbering.

100% permanent er det ikke, da hårene på sikt uansett vil vokse ut igjen.

down-arrow Gjør det vondt å bruke en IPL-maskin?

Mange lurer på om det gjør vondt å bruke en IPL-maskin. De aller fleste rapporterer om at hårfjerning med en IPL-maskin ikke gjør vondt.

I mange tilfeller vil man likevel merke at lysbølgene sendes mot huden. Dette kan gjerne oppfattes som en varmefølelse i huden. Mange vil også kunne oppleve at det stikker litt.

Her er det altså individuelle forskjeller, men stort sett vil det ikke oppleves som smertefullt å bruke en IPL-maskin.

Skulle du kjenne direkte ubehag og smerte må du naturligvis slutte å bruke hårfjerneren, og ta kontakt med produsenten for råd.

down-arrow Er det farlig å bruke en IPL-maskin?

For de fleste er det ikke farlig å bruke en IPL-hårfjerner.

Om du har mørkere hud bør du være litt ekstra påpasselig. Desto mørkere huden er, desto mer av energien fra lyset vil huden absorbere. I verste fall kan det føre til hudskader.

down-arrow Kan man bruke IPL-maskinen på hele kroppen?

Du kan bruke en IPL-maskin på de fleste områdene på kroppen. IPL-maskiner er for øvrig ikke egnet for fjerning av kjønnshår, og du bør holde maskinen unna øynene dine.

For at du ikke skal få irritert hud bør du også unngå å bruke IPL-maskinen på områder med mye pigmenter.

Avatar

Hege V

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.