Actionkamera Test 2023: Våre anbefalinger

Actionkamera

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Glad i fart og spenning? Da kan det være en god idè å dokumentere opplevelsene med et actionkamera!

Et actionkamera er et godt alternativ for deg som ønsker å dokumentere de artige opplevelsene du har vært gjennom. Enten det er høyt oppe i lufta eller nede på bakken passer et actionkamera perfekt. Flere av modellene er også vanntette, slik at du enkelt kan filme dristige vannaktiviteter i løpet av sommeren.

De aller fleste actionkameraene kan også kjøpes med et eget feste. Med dette festet kan du eksempelvis sette actionkameraet fast på hjelmen mens du er i alpintbakken, eller lage stilige sykkelvideoer mens du er ute på tur.

I denne artikkelen har vi samlet det vi mener er de beste actionkameraene som er å få tak i på det norske markedet. Les videre i vår actionkamera test!

Test av Actionkameraer – Best i Test 2023

Oppsummert er dette rangeringen i vår test. Du kan lese mer om hvert actionkamera lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - GoPro Hero9 Black
 2. BESTE BUDSJETTVALG - GoPro Hero8 Black
 3. DJI Osmo Action
 4. Insta360 One R Twin
 5. GoPro Max
 6. Insta360 GO

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. GoPro Hero9 Black

BEST I TEST - GoPro Hero9 Black

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
GoPro Hero9 Black
Videooppløsning: 5K (5120 x 2880) Elektronisk bildestabilisator: Ja Stillbildemodus: Ja Stillbildeoppløsning: 20 Mpx Bluetooth: Ja WiFi: Ja Vanntett uten undervannshus: Ja Vanntett ned til: 10 meter

GoPro er godt kjent for å levere actionkameraer av høy kvalitet. Hero9 Black er en oppgradert versjon av den populære modellen Hero8 Black, og leveres blant annet med enda bedre oppløsning enn forgjengeren.

Knallgod oppløsning

Den nye og oppgraderte bildebrikken gir en oppløsning på hele 5K (5120 x 2880). Her er det lagt til rette for at man kan produsere krystallklare videoer av alle mulige actionfylte aktiviteter, og kvaliteten er ypperlig selv ved høyt zoom-nivå.

Om ønskelig kan du naturligvis også benytte deg av stillbildemodusen, hvor du får en bildeoppløsning på hele 20 Mpx.

Elektronisk bildestabilisator

GoPro Hero9 Black har også mottatt mye skryt for den elektroniske bildestabilisatoren.

Den nyutviklede HyperSmooth 3.0-teknologien gjør det enkelt å fange objekter i bevegelse, og med inntil 8x slow motion kan du enkelt få med deg alle detaljene i actionfylte videoer. Flere omtaler faktisk slow motion-funksjonen som en av de aller beste på markedet.

Skjerm på fremsiden av kameraet

Til tross for at GoPro er en av de ledende produsentene av actionkameraer, har de i lengre tid manglet en skjerm på fremsiden av kameraene sine.

Dette har de rettet opp i med Hero9 Black, og man får nå en skjerm på fremsiden av kameraet som viser akkurat det samme som skjermen på baksiden. Perfekt når du skal filme deg selv eller ta en selfie!

Sammenlignet med forgjengerne har også batteriet til Hero9 Black fått en betydelig oppgradering. Batteritiden er forlenget med omkring 40%, og man sitter i praksis igjen med en brukstid på omtrentlig 2 timer. Dette kommer godt med om man vil filme lengre sesjoner i høy kvalitet.

HindSight-funksjon

Mest unikt er nok likevel HindSight-funksjonen. Denne funksjonen vil begynne å spille inn video 30 sekunder før du trykker på utløserknappen.

Dette er etter vår mening helt genialt, og passer perfekt når det plutselig oppstår en situasjon du vil ha på video. I praksis fungerer dette ved at kameraet kontinuerlig tar opp 30 sekunder med video, og sletter ettersom tiden går.

Dette vil naturligvis påvirke batteritiden, som altså er den eneste negative faktoren vi finner med HindSight-funksjonen.

Utover dette gir GoPro Hero9 Black deg muligheten til å streame alt innhold direkte, og man finner flust av avanserte funksjoner på kameraet. Vi nevner blant annet LiveBurst, TimeWarp 3.0 og integrert stemmekontroll!

Kort oppsummert

GoPro Hero9 Black er en sikker vinner for deg som vil ha et actionkamera i toppklasse. Kameraet er utstyrt med mange avanserte funksjoner, men fremstår likevel som enkelt i bruk. Best i test!

Fordeler

 • Svært god bilde- og videokvalitet.
 • HyperSmooth 3.0.
 • God slow motion-effekt.
 • HindSight-funksjon.
 • Brukervennlig.
 • Frontskjerm til selfies.
 • Vanntett ned til 10 meter.
 • God batteritid.

Ulemper

 • HindSight-funksjonen sluker mye batteri.

2. GoPro Hero8 Black

BESTE BUDSJETTVALG - GoPro Hero8 Black

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
GoPro Hero8 Black
Videooppløsning: 4K Ultra HD (3840 x 2160) Elektronisk bildestabilisator: Ja Stillbildemodus: Ja Stillbildeoppløsning: 12 Mpx Bluetooth: Ja WiFi: Ja Vanntett uten undervannshus: Ja Vanntett ned til: 10 meter

GoPro Hero8 Black føyer seg inn i rekken av gode actionkameraer i Hero-serien fra GoPro. Hero8 Black er en rimeligere versjon av testvinneren Hero9 Black, men leveres likevel med gode spesifikasjoner og mange nyttige funksjoner.

Oppgradert bildestabilisator

Hero8 Black er en oppgradering av den populære Hero7-modellen, og heller ikke med denne oppgraderte versjonen har man behov for en gimbal. Bildestabiliseringen er oppgradert til HyperSmooth 2.0-teknologi, og både testerne og forbrukerne er svært fornøyde med denne funksjonen.

Her er det enkelt å ta krystallklare bilder og videoer selv i actionfylte situasjoner. Dette er så absolutt gode egenskaper man vil se på et actionkamera!

Sammenlignet med forgjengeren har også mikrofonen fått en betydelig oppgradering. Lyden vil rett og slett bli mer klar og tydelig, og i denne prisklassen er rett og slett Hero8 Black i toppklasse når det kommer til dette formålet.

Tilfredsstillende bildekvalitet

Men hva med bildekvaliteten? GoPro Hero8 Black kan riktig nok ikke reklamere med 5K-kvalitet (som den oppgraderte Hero9 Black er utstyrt med), men 4K UHD med støtte for 60 FPS (bilder per sekund) er likevel ikke til å kimse av.

Sammenlignet med et Full HD kamera gir dette 4 ganger bedre detaljnivå, og etter vår mening burde dette holde til de aller fleste formål. Man kan vel strengt talt også spørre seg om det er nødvendig med 5K, og til denne prisen er vi hvertfall mer enn fornøyde med den innebygde 4K UHD-oppløsningen.

I kjent GoPro-stil er naturligvis også Hero8 Black både robust og slitesterkt, og kameraet er dessuten vanntett ned til 10 meters dybde. Her er det ingen behov for ekstra undervannshus, og kameraet kan tas med rett ut i vannet uten ekstra forberedelser.

Til tross for at Hero8 Black ikke er den nyeste utgaven i Hero-serien er funksjonsnivået likevel overraskende godt. Man finner funksjoner som både TimeWarp 2.0, LiveBurst, SuperPhoto, HDR og integrert stemmestyring. I tillegg leveres kameraet med det man trenger av tilkoblingsmuligheter, og både WiFi og Bluetooth er støttet!

Kort oppsummert

GoPro Hero8 Black er et prisvennlig actionkamera som leveres med bildestabilisering i toppklasse. Kameraet fremstår som robust, og er dessuten vanntett ned til 10 meters dybde. Et godt kjøp!

Fordeler

 • 4K UHD.
 • Svært god bildestabilisering.
 • Vanntett ned til 10 meter.
 • Oppgradert mikrofon.
 • Funksjonsrik.
 • Gode tilkoblingsmuligheter.

Ulemper

 • Ingen frontskjerm.
 • Mangler utskiftbare linse i front av kameraet.

3. DJI Osmo Action

DJI Osmo Action

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
DJI OSMO Action
Videooppløsning: 4K Ultra HD (3840 x 2160) Elektronisk bildestabilisator: Ja Stillbildemodus: Ja Stillbildeoppløsning: 12 Mpx Bluetooth: Ja WiFi: Ja Vanntett uten undervannshus: Ja Vanntett ned til: 11 meter

DJI Osmo Action er en av hovedkonkurrentene til de svært populære Hero-kameraene fra GoPro. Tradisjonelt sett er DJI best kjent for å selge droner av høy kvalitet, men DJI Osmo Action er så absolutt likevel et friskt pust på actionkamera-markedet.

Frontskjerm på kameraet

Sammenlignet med de fleste actionkameraene i GoPro’s Hero-serie skiller DJI Osmo Action seg spesielt ut på ett punkt. Med Osmo Action får man en praktisk frontskjerm på kameraet, som passer ypperlig til selfies. Her får man god kontroll over om alt innholdet man ønsker er med i bildet.

I Hero-serien fra GoPro er det faktisk kun Hero9 som leveres med frontskjerm, og prislappen på dette kameraet er en god del høyere enn for DJI Osmo Action.

God bildekvalitet

Selve bildekvaliteten har vi også lite å utsette på. Her får man god kvalitet med 4K Ultra HD, og den gode digitale bildestabilisatoren bidrar til krystallklare bilder og videoer. Den innebygde HDR-renderingen bidrar ytterligere til detaljrike fotografier og videoer. Dette liker vi!

Robust kamera

Rent teknisk er altså DJI Osmo Action et godt budsjettvalg, og kameraet har i tillegg mottatt skryt for å være enkelt i bruk. Med en digital berøringsskjerm er det enkelt å håndtere kameraet, og DJI har fullstendig eliminert behovet for at man må forholde seg til et hav av forskjellige funksjonsknapper. Enkelt og lettvindt!

Bruksmessig fremstår også DJI Osmo Action som robust. Vi i redaksjonen setter videre pris på at kameraet er vannbestandig. Her kan man ta med kameraet ned til 11-meters dybde helt uten ekstra forberedelser.

Til sist ønsker vi også å trekke frem Slow Motion-effekten. DJI har mottatt mye skryt for denne, og det er ingen behov for ekstra redigering i etterkant.

Vi nevner for øvrig at kameraet leveres uten GPS og annen sensordata, og DJI-appen er ikke av de mest funksjonsrike på markedet.

Kort oppsummert

DJI OSMO Action er et prisvennlig alternativ med gode bilde- og videoegenskaper. God bildestabilisering!

Fordeler

 • God bildestabilisering.
 • Fornuftig pris.
 • Vanntett ned til 11 meter.
 • Frontskjerm for selfies.
 • Automatisk slow motion-effekt.

Ulemper

 • Ingen GPS-data.
 • Mindre funksjonsrik app.

4. Insta360 One R Twin

Insta360 One R Twin

4.2
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Insta360 One R Twin
Videooppløsning: 4K Ultra HD (3840 x 2160) Elektronisk bildestabilisator: Ja Stillbildemodus: Ja Stillbildeoppløsning: 18,9 Mpx Bluetooth: Ja WiFi: Ja Vanntett uten undervannshus: Ja Vanntett ned til: 5 meter

Insta360 One R Twin er et unikt actionkamera, og omtales ofte som en alt-i-ett løsning. Hvordan kommer produktet ut i vår actionkamera test?

Gode tilbakemeldinger fra kundene

Insta360 One R Twin har mottatt svært gode tilbakemeldinger fra både testerne og forbrukerne. Via Amazon har kameraet i skrivende stund 1.076 anmeldelser, med en imponerende gjennomsnittlig vurdering på 4.5 / 5 stjerner.

Kameraet støtter opptak av video i 4K Ultra HD, og har dessuten en stillbildeoppløsning på hele 18.9 Mpx. Her er det lagt til rette for svært godt detaljnivå på både videoer og bilder!

360-graders modus

Det mest unike med Insta360 One R Twin er nok likevel den innebygde 360-graders modusen. Med denne modusen kan man gjøre opptak i 360 grader i 5,7K ved hjelp av den innebygde dual-linsen.

Om ønskelig kan du naturligvis også bytte over til standard vidvinkelmodus, hvor oppløsning er i 4K Ultra HD. I tillegg til dette støtter One R Twin også HDR-opptak, som utvilsomt løfter bildekvaliteten til et nytt nivå.

Bildestabilisatoren

Flere har også rapportert om at bildestabilisatoren leverer på høyt nivå. Med 6-akses FlowState stabilisering kan du føle deg trygg på at objektene blir klare og tydelige selv når kameraet er i bevegelse.

Selve funksjonsnivået har vi lite å utsette på. Her finner man både Stop Motion, Timeflip, Roll/jump med mer. Mest unikt er nok likevel Invisible Selfiestick, hvor kameraet automatisk vil redigere bort selfiestangen når du tar bilder av deg selv. Stilig!

Om du er glad i vannaktiviteter nevner vi også at kameraet er vanntett ned til 5-meters dybde, og selve konstruksjonen fremstår som robust. På den negative siden har likevel enkelte rapportert om at den innebygde skjermen er litt liten, og med de valgfrie modulene kan fort prislappen bli litt høy.

Kort oppsummert

Insta360 One R Twin gir deg mulighet til å filme i 360 grader, med en oppløsning på hele 4K. Funksjonsrikt og robust!

Fordeler

 • Foto og video i 360 grader.
 • Høy oppløsning.
 • Stemmestyring.
 • Kompakt.
 • God bildestabilisering.

Ulemper

 • Skjermen er litt liten.
 • Høy prislapp, spesielt med tilleggsmoduler.

5. GoPro Max

GoPro Max

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
GoPro Max
Videooppløsning: 5.6K (5504 x 2752) Elektronisk bildestabilisator: Ja Stillbildemodus: Ja Stillbildeoppløsning: 16,6 Mpx Bluetooth: Ja WiFi: Ja Vanntett uten undervannshus: Ja Vanntett ned til: 5 meter

GoPro Max ble tilgjengelig i butikken mot slutten av 2019, og har siden den tid blitt en av de mest populære actionkameraene på markedet.

Ultravid-vinkel

Actionkameraet leveres med ultravid-vinkel, som i tillegg er støttet opp av 2 ulike linser. Her kan man enkelt gjøre opptak i 360 grader, og oppløsningen er hele 5,6K.

Om man ser på funksjonene minner GoPro Max mye om de populære Hero-kameraene fra samme produsent, i tillegg til at lyden er kraftig oppgradert. Med 6 innebygde mikrofoner fanger kameraet lyden fra omgivelsene godt, og man kan enkelt tilpasse hvilken av mikrofonene som skal registrere lyden.

Brukervennlig opplevelse

GoPro Max kan naturligvis også integreres opp mot GoPro-appen, hvor man finner mange nyttige funksjoner for fotoentusiasten.  Selve brukervennligheten er det også lite å utsette på, og den intuitive touch-skjermen gjør det hele til en fornøyelig opplevelse.  Kameraet fremstår også som svært kompakt, og er enkelt å få med seg på farten. Midt i blinken for et actionkamera!

Både GoPro Hero8 og Hero9 er godt kjent for sin gode bildestabilisering. Heldigvis skuffer heller ikke GoPro Max på dette punktet, og HyperSmooth-stabiliseringen gjør videoopptakene svært stabile selv når kameraet er i bevegelse.

Greit egnet til stillbilder

Om ønskelig kan du naturligvis også ta stillbilder med GoPro Max. Stillbildeoppløsningen er hele 16,6 Mpx, og i praksis vil bildene fremstå som tydelige og detaljerte.

Enkelte har for øvrig rapportert om at bilder hvor kun det ene objektivet benyttes kunne vært litt klarere. Med vidvinkel-modus har man likevel ikke dette problemet, og GoPro Max passer ypperlig til flotte panoramabilder!

Oppsummert

GoPro Max er et avansert actionkamera som støtter videoopptak i 360 grader, og er samtidig svært godt egnet til panoramabilder. Et godt premiumvalg!

Fordeler

 • Opptak i 360 grader.
 • God panoramamodus.
 • Robust.
 • Vanntett ned til 5 meter.
 • God bildestabilisering.
 • God lydkvalitet.

Ulemper

 • Litt uklare bilder med kun ett objektiv.
 • Ingen frontskjerm.

5. Insta360 GO

Insta360 GO

3.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Insta360 GO
Videooppløsning: 1080p Elektronisk bildestabilisator: Ja Stillbildemodus: Ja Stillbildeoppløsning: 9,2 Mpx Bluetooth: Ja WiFi: Nei Vanntett uten undervannshus: Nei Vanntett ned til: -

Insta360 GO er en av de mest letthåndterlig actionkameraene som er å få tak i.

Blant de minste actionkameraene

Kameraet er svært lite, og du kan enkelt ta det med deg i lomma hvor enn du skal. Kombinert med en vekt på kun 18,6 gram er det få som klarer å konkurrere med Insta360 GO når det kommer til håndterbarhet.

I tillegg er Insta360 GO utstyrt med god støtte for ulike festemekanismer, og kan enkelt festes til hjelmer, dashboard og lignende.

Grei oppløsning

Kameraet støtter en maksimal oppløsning på 1080p, og gir derfor grei bilde- og videokvalitet. Kameraet er riktig nok ikke på nivå med de beste modellene fra DJI og GoPro, men til gjengjeld er disse noe mer kronglete å håndtere enn Insta360 GO.

Når filmingen pågår takler kameraet totalt 25 FPS (bilder i sekundet), eller eventuelt 30 FPS i Time Lapse-modus. Vi i redaksjonen setter også pris på at man kan aktivere Slow Motion-modus, hvor man får 100 bilder per sekund.

Selv om kameraet er både lite og relativt rimelig, finner man likevel en elektronisk bildestabilisator. Dette kommer godt med når man skal filme actionspekkede aktiviteter, men ytelsen er nok dessverre ikke like god som på toppmodellene fra blant annet GoPro og DJI.

Enkel oppkobling mot mobilen

Insta360 GO omtales ofte som et perfekt kamera til deg som trives på sosiale medier. Kameraet kan enkelt kobles til mobiltelefonen, og man kan raskt redigere både bilder og videoer direkte fra telefonen. I tillegg fremstår 360 GO som enkel i bruk, og man finner faktisk kun en eneste knapp på kameraet. Blir det lettere?

Det er altså mange fordeler med Insta360 GO, og det er spesielt brukervennligheten og størrelsen som skiller seg ut. Vi savner likevel en skjerm på kameraet, men har forståelse for at det rett og slett ikke er plass på et så lite kameraet som dette.

Bilde- og videokvaliteten kunne også med fordel vært bedre, og bildestabilisatoren er heller ikke i toppklasse.

Kort oppsummert

Insta360 GO er actionkameraet for deg som vil ha en enkel og brukervennlig løsning. Kameraet er svært lite, og er utstyrt med mange praktisk festemekanismer!

Fordeler

 • Letthåndterlig.
 • Brukervennlig.
 • Enkel redigering i app.
 • Gode festemekanismer.

Ulemper

 • Litt lav FPS.
 • Bilde- og videokvalitet er ikke i toppklasse.
 • Bildestabilisator kunne vært litt bedre.
 • Ingen skjerm på kameraet.
 • Ikke vanntett.

Kjøpe actionkamera: Dette bør du vurdere

Når du skal kjøpe et actionkamera, er det flere faktorer du bør vurdere for å finne det beste kameraet som passer ditt behov. Vi gir deg nå noen av de viktigste faktorene du bør vurdere.

Bildekvalitet

Bildekvalitet og oppløsning: En av de viktigste faktorene er oppløsningen, som påvirker skarpheten og detaljene i videoene.

De mest populære oppløsningene er 1080p, 2.7K og 4K.

Desto høyere oppløsningen, desto bedre blir bildekvaliteten.

Du bør også se på bildefrekvens (FPS), da høyere fps gir jevnere videoer og bedre mulighet for slow-motion-opptak.

lys

Ytelse i dårlig lys: Et actionkamera bør kunne brukes til alle døgnets tider – også når det er mørkt.

Kvaliteten på bildesensoren i actionkameraet vil påvirke ytelsen, spesielt i dårlige lysforhold.

Sørg for å velge et kamera med en god sensor, som kan levere klare og skarpe bilder selv i svakt lys.

 

vanntett

Robusthet og vanntetthet: Actionkameraet bør være designet for å tåle tøffe forhold.

Sjekk hvor robust kameraet er, og om det er vanntett, støtsikkert og støvbestandig.

Om du planlegger å bruke kameraet under vann, må du også sørge for at det har tilstrekkelig vanntetthet for dykking.

batteritid

Batterilevetid: Batteritiden på et actionkamera er selvfølgelig veldig viktig.

Ofte skal man filme over lengre tid. Du bør derfor vurdere hvor lenge kameraet klarer å holde det gående mens det gjør opptak.

Det er et stort pluss om kameraet leveres med utskiftbare batterier.

stabilisering

Stabilisering: Et actionkamera med god bildestabilisering vil redusere risting og uskarphet i videoene. Dette er spesielt viktig når du er i bevegelse.

Sjekk om kameraet har innebygd stabilisering, enten elektronisk (EIS) eller mekanisk (gimbal), og hvor effektiv den er.

tilkoblingsmuligheter

Tilkoblingsmuligheter: Mange actionkameraer har Wi-Fi og/eller Bluetooth-tilkobling som lar deg koble kameraet til smarttelefonen eller nettbrettet.

Dette kan være nyttig for å overføre bilder og videoer, fjernstyre kameraet og justere innstillinger.

Sjekk hvilke apper som er tilgjengelige for kameraet, og hvor brukervennlige og funksjonelle de er.

Montering og tilbehør: Actionkameraet bør leveres med utstyr slik at du kan feste det til hjelmer, sykler, surfebrett og lignende.

Sjekk hvilke monteringsalternativer som er tilgjengelige for kameraet, og eventuelt om de er kompatible med det utstyret du allerede har.

Pris

Pris: Pris er som alltid en viktig faktor.

Actionkameraer kan koste alt fra et par tusen kroner, til over 10.000 kroner.

Prisen vil avhenge av mange faktorer, slik som robusthet, oppløsning, ekstrautstyr, bildestabilisator og mye mer.

Fokuser på å velge et kamera som passer ditt behov, uten at du sprenger budsjettet.

Hva er et actionkamera?

Et actionkamera er et digitalt kamera som er spesielt designet for å yte godt i actionfylte situasjoner.

Actionkameraet bør derfor ha et robust ytre. Actionkameraene tåler gjerne langt mer enn vanlig kameraer, og de takler generelt sett vann, støt, høye / lave temperaturer og annen påkjenning mye bedre enn vanlige fotoapparater.

Siden bildene og videoene ofte må tas i løpet av kort tid bør actionkameraet også være enkelt å håndtere. Actionkameraene er ofte mer allsidige og fleksible i bruk.

I tillegg er et actionkamera som oftest langt bedre til å ta klare bilder av objekter som beveger seg. Dette er alfa-omega, da man tross alt som oftest er i bevegelse når man bruker et actionkamera!

Passer til så godt som alle aktiviteter

Actionkameraer kan brukes til nesten hva som helst. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Så godt alle fartsfylte aktiviteter kan dokumenteres med et actionkamera, og de fleste modellene lar seg også feste på hjelmer og lignende. Her er noen av aktivitetene som passer perfekt når du har et actionkamera.

 • Slalåm / Snowboard og lignende.
 • Sykkelturer.
 • Vannaktiviteter.
 • Klatring.
 • Motorsykkelkjøring.
 • Dronefoto.
 • Dykking.
 • Fallskjermhopping.

Actionkamera Test – Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilket actionkamera er best i test?

I vår actionkamera test har GoPro Hero9 Black stukket av med en knepen seier.

Dette kameraet er en sikker vinner for deg som vil ha et actionkamera i toppklasse. Kameraet er utstyrt med mange avanserte funksjoner, men fremstår likevel som enkelt i bruk. Best i test!

down-arrow Hva er et actionkamera?

Et actionkamera er et digitalt kamera som er spesielt designet for å yte godt i actionfylte situasjoner.

down-arrow Hva kan et actionkamera brukes til?

Her er det bare fantasien som setter grenser. Så godt alle fartsfylte aktiviteter kan dokumenteres med et actionkamera, og de fleste modellene lar seg også feste på hjelmer og lignende.

down-arrow Hvor mye koster et actionkamera?

Actionkameraer er faktisk oftest en god del rimeligere enn vanlige kameraer.

De rimeligste budsjettalternativene koster typisk omkring 2.000 kroner, mens de mest kostbare premium-utgavene gjerne koster fra 6.000 – 7.000 kroner.

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli lever en aktiv hverdag, og trives spesielt godt ute på sykkeltur. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, og er spesielt opptatt av trening og kosthold. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social