Treningsstrikk Test: De beste treningsstrikkene

Test av treningsstrikker

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Treningsstrikker er noen av de mest fleksible treningsverktøyene som finnes, og passer perfekt til både nybegynnere og erfarne. Hvilke treningsstrikker har vi kåret til best i test?

Test av treningsstrikker – Best i Test 2023

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

  1. BESTE MED HÅNDTAK - Abilica Exertube Eco
  2. BESTE FOR UNDERKROPP - Booty Builder Mini Bands
  3. PARTRENING - Abilica Powerbands Eco
  4. Abilica Mini Bands ECO
  5. OMPU Extreme Fitness Band

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

Abilica Exertube ECO

BESTE MED HÅNDTAK - Abilica Exertube Eco

Abilica Exertube Eco
Antall strikker: 3 Justerbar belastning: Nei Håndtak: Ja Oppbevaringsbag: Nei Materiale: Naturgummi

Nok et solid sett med treningsstrikker fra giganten Abilica. Exertube ECO er produsert av allergivennlig naturgummi, og er 100% nedbrytbart.

Pakken leveres med totalt 3 treningsstrikker, hvor hver av strikkene har ulik belastning. Her kan man trene både lett, medium og tungt.

De solide håndtakene gir godt grep, og strikkene er spesielt godt egnet til øvelser for overkroppen. Lengden på treningsstrikkene er 130 centimeter, og det er derfor enkelt å feste strikkene rundt gjenstander. Perfekt for flyes, brystpress, roing og lignende!

Vi i redaksjonen setter også stor pris på den ekstra forsterkningen på midten av treningsstrikkene. Dette beskytter mot slitasjeskader over tid, og treningsstrikkene har lang levetid.

Ingen syntetiske materialer!

Booty Builder Mini Bands

BESTE FOR UNDERKROPP - Booty Builder Mini Bands

Booty Builder Mini Bands
Antall strikker: 3 Justerbar belastning: Nei Håndtak: Nei Oppbevaringsbag: Ja Materiale: Naturgummi

Denne pakken med mini bands leveres fra den godt kjente leverandøren Booty Builder. Her er det trening av underkropp som står i fokus!

I pakken finner du 3 treningsstrikker, hvor alle strikkene har ulik belastning. Båndene er tydelig merket med motstandsnivåene «Lett», «Medium» og «Tung». Materialet er naturgummi, og du kan derfor føle deg trygg på at strikkene tåler høy belastning over lengre tid. Naturgummi har også den fordelen at det er allergivennlig og 100% nedbrytbart.

Booty Builder Mini Bands passer spesielt godt til øvelser hvor underkroppen trenes. Vi nevner blant annet hip thrust, knebøy og glute bridge!

Vi i redaksjonen setter også stor pris på at treningsstrikkene leveres med en praktisk oppbevaringspose. Den medfølgende skinnposen er liten og nett, og du får enkelt plass til den i lomma.

Om du velger disse strikkene anbefaler vi at du laster ned Booty Builder’s egne app. Her finner du god inspirasjon til et bredt utvalg øvelser!

Abilica Powerbands ECO

PARTRENING - Abilica Powerbands Eco

Abilica Powerbands Eco
Antall strikker: 3 Justerbar belastning: Nei Håndtak: Nei Oppbevaringsbag: Nei Materiale: Naturgummi

Powerbands ECO er produsert av samme allergivennlige materiale som Mini Bands, og begge produktene leveres av Abilica.

Abilica Powerbands ECO har likevel et litt annet bruksområde en ministrikkene fra samme leverandør. Powerbands er større i formen, og er derfor best egnet til avlastning i pull-ups, ekstra belastning til baseøvelser og partrening.

Siden Powerbands ECO er relativt store kan du enkelt bruke strikkene sammen med en treningspartner. Man kan eksempelvis løpe med belastning ved å feste strikken rundt hoften, mens treningspartneren holder igjen.

I pakken finner du 3 ulike treningsstrikker. Disse har ulik tykkelse og dermed også ulik belastning. Den laveste belastningen får du med den tynneste strikken, mens den 3 centimeter tykke strikken gir høyest belastning.

Dette er treningsstrikkene for deg som trenger ekstra belastning i baseøvelser og avlastning til pull-ups. Perfekt til partrening!

Abilica Mini Bands ECO

Abilica Mini Bands ECO

Abilica Mini Band ECO
Antall strikker: 3 Justerbar belastning: Nei Håndtak: Nei Oppbevaringsbag: Ja Materiale: Naturgummi

Abilica Mini Bands ECO er sammensatt av 3 treningsstrikker med ulik belastning. Her er det lagt til rette for effektiv styrketrening av både underkropp og overkropp.

Strikkene leveres uten håndtak, og er derfor aller best egnet til belastningsøvelser for underkroppen. Glute bridge og hip thrust er gode eksempler på øvelser man kan ta med Abilica Mini Bands ECO.

Med litt fantasi er det likevel ingen problemer å la overkroppen få kjørt seg litt, heller. Hva med å feste strikken til en trappeoppgang og ta stående roing?

Som nevnt leveres treningstrikkene med 3 ulike belastningsnivåer. Dette er tydelig markert på strikkene, og de er merket med henholdsvis light, medium og heavy. Materialet er bestående av 100% naturgummi, og er derfor godt egnet til allergikere.

Sammenlignet med treningsstrikker med håndtak tar Abilica Mini Bands ECO svært lite plass. Den praktiske nettingposen gjør det enkelt å ta med seg strikkene hvor som helst, og posen får enkelt plass i lomma.

Prismessig kommer også Abilica Mini Bands ECO svært godt ut. Rimeligere kvalitetsstrikker skal man lete lenge etter!

OMPU Extreme Fitness Bands

OMPU Extreme Fitness Band

OMPU Extreme Fitness Bands
Antall strikker: 5 Justerbar belastning: Nei Håndtak: Nei Oppbevaringsbag: Nei Materiale: Latex

Treningsstrikkene fra OMPU er spesielt designet for allsidig trening, og passer godt til trening av både over- og underkropp. Her kan du velge mellom 5 ulike treningsstrikker, hvor alle strikkene har ulikt motstandsnivå. Her er det gode variasjonsmuligheter, og du kan trene med en motstand opptil hele 105 kg!

  • Rød strikk: 1 – 15 kg.
  • Svart strikk: 11 – 22 kg.
  • Lilla strikk: 22 – 34 kg.
  • Grønn strikk: 45 – 55 kg.
  • Blå strikk: 55 – 105 kg.

Treningsstrikkene tar relativt lite plass, og er derfor enkle å ta med seg hvor enn du skal. De gode variasjonsmulighetene gjør også at strikkene er godt egnet til rehabilitetstrening og tøying. Strikkene er produsert av Latex, og tåler derfor tøff bruk over lengre tid.

På den negative siden synes vi likevel det er litt tungvindt at samtlige av strikkene må kjøpes hver for seg. Dette er altså ikke en komplett pakke, og prismessig kommer OMPU Extreme Fitness Bands litt dårligere ut i vår test.

Treningsstrikker Test – Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hva er en treningsstrikk?

Om du har kommet deg inn på denne artikkelen vet du nok allerede hva en treningsstrikk er. Vi tar likevel en rask gjennomgang.

En treningsstrikk er enkelt og greit en elastisk strikk som man kan trene med. Strikkene kan festes til gjenstander eller på kroppen, og man kan på denne måten utføre ulike styrkeøvelser med belastning.

Det varierer litt hva slags materiale treningsstrikkene er laget av, men ofte ser man at naturgummi eller latex er brukt.

down-arrow Hvorfor bruke treningsstrikker?

Det er mange fordeler ved å trene med treningsstrikker.

Sammenlignet med vanlig styrketrening med vekter er det ofte langt mer skånsomt å trene med treningsstrikker. Generelt sett vil skaderisikoen være lavere, og treningsstrikker passer derfor perfekt også til nybegynnere.

En annen åpenbar fordel med treningsstrikker er at de tar lite plass. Du kan trene når og hvor du vil, og treningssstrikker passer godt til både hjemmegymmet og når du er på farten.

Om du sliter med muskulære smerter er også øvelser med treningsstrikker veldig godt egnet til å forebygge!

down-arrow Bør jeg kjøpe treningsstrikk med eller uten håndtak?

Det er både fordeler og ulemper ved å kjøpe treningsstrikker med håndtak. Her må du rett og slett vurdere hvordan du skal bruke strikkene.

Noen øvelser passer godt når treningsstrikkene har håndtak, mens andre er mye enklere å utføre uten håndtak på strikkene.

Fordelen med et håndtak er at du får veldig godt grep på treningsstrikken. Treningsstrikker med håndtak passer derfor generelt godt til øvelser hvor man trener overkroppen. I tillegg får man ofte muligheten til å justere motstanden manuelt når strikkene har håndtak, og man trenger derfor ikke kjøpe flere strikker med ulik belastning.

Om du derimot hovedsakelig skal trene underkroppen bør du unngå treningsstrikker med håndtak. Håndtakene er stort sett bare i veien når man trener ben.

down-arrow Hvor tungt kan man trene med en treningsstrikk?

Mange tror at man ikke kan trene tungt med treningsstrikker. Dette er langt fra sannheten.

Treningsstrikker kan kjøpes med ulik belastning, og enkelte av strikkene gjør at du potensielt kan trene svært tungt.

down-arrow Hvilke øvelser kan man ta med en treningsstrikk?

Her er det mer eller mindre bare fantasien som setter grenser. Om du i tillegg har treningsstrikker både med og uten håndtak kan du enkelt gjennomføre en real fullkroppsøkt.

Avatar

Hege

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.