Airfryer Test 2024: Disse er best i test

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Airfryers er et fantastisk godt alternativ for deg som vil spise fritert mat, men som samtidig vil unngå store mengder av det usunne fettet. Få oversikt over hvilken airfryer som er best i test i vår gjennomgang!

I løpet av den siste tiden har etterspørselen etter airfryers mer eller mindre eksplodert. I denne testen finner du populære modeller fra både Cosori, Philips, Kyvol og OBH.

Etter å ha vurdert mange ulike modeller sitter vi igjen med et samlet inntrykk av at kvaliteten generelt sett er god på de ulike produktene. Enkelte skiller seg for øvrig spesielt ut da de tilbyr mange gode funksjoner og gir et svært godt resultat.

Hvilken airfryer ble best i test?

Test av Airfryers: Toppliste Oppdatert

Vi har nylig oppdatert vår toppliste for airfryers. Under ser du en kort oppsummering av resultatene fra vår test av airfryere. Du kan naturligvis lese mer om hver airfryer lenger ned i artikkelen.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Cosori Dual Blaze
 2. BESTE BUDSJETTVALG - Kyvol Premium Smart
 3. Cosori Premium Smart
 4. Cosori Premium
 5. Philips XXL Premium (HD9867/90)
 6. Philips Avance Airfryer XXL (HD9650/90)
 7. OBH Nordica ActiFry Extra

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Cosori Dual Blaze

BEST I TEST - Cosori Dual Blaze

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Cosori Dual Blaze
Matkapasitet: 2,5 kg Berøringsskjerm: Ja Maksimal temperatur: 205 °C Tilberedningsmoduser: 12 Appstyring: Ja Materiale: Børstet metall Effekt: 1 750 W Vekt: 6,2 kg

Cosori slår til igjen, og produserer nok en gang en airfryer av svært høy kvalitet.

Matkurven rommer 2,5 kg

Noe av det første vi bemerker oss med Cosori Dual Blaze er den gode kapasiteten på beholderkurven. Matkurven rommer svimlende 2,5 kg, og er derfor et ypperlig valg for deg som vil lage mat til flere personer samtidig.

Sammenlignet med andre airfryers på markedet er denne kapasiteten svært god. Eksempelvis har de tidligere toppmodellene fra Cosori en kapasitet på 2,2 kg. Dette er så absolutt ikke til å kimse av, men med Dual Blaze får du altså ytterligere 0,3 kg kapasitet. Dette liker vi!

En ulempe med mange airfryers er at de kan slite litt med å tilberede store mengder mat samtidig. All maten blir rett og slett ikke varm, samtidig som man ofte kan få en litt ujevn varmebehandling i airfryeren.

Heldigvis har Cosori taklet dette på en god måte. Med sin patenterte 360 Termo IQ-teknologi fordeles varmen godt inne i airfryeren, og matvarene varmes opp jevnt fra alle kanter. Med de doble varmeelementene er man sikret et godt resultat!

12 tilberedningsmoduser å velge i

I tidligere tester har vi blitt imponerte over det gode utvalget av tilberedningsmoduser på Cosori-airfryerne. Med Cosori Dual Blaze løftes det faktisk til et nytt nivå. Her får du hele 12 ulike moduser å velge i.

Matlagingsmodusene gir deg bra med valgmuligheter, og du sparer deg samtidig for tiden det tar å finne innstillingene selv. Det eneste du må gjøre er å putte inn maten, velge passende modus og vipps – matlagingen er i gang.

Modusene du kan velge blant er kylling, biff, sjømat, pommes frites, grønnsaker, frysevarer, airfry, baking, roast, broil, reheat og keep warm. Godt utvalg!

Lettvindt betjeningspanel

Alt i alt fremstår Cosori Dual Blaze som en letthåndterlig og brukervennlig airfryer. Betjeningspanelet på fremsiden av airfryeren er enkelt, og du finner praktiske hurtigknapper for alle de ulike matlagingsmodusene.

Om du heller velger manuell modus er det også lekende lett å sette ønsket temperatur og tidsbruk. Her trenger du bare å bruke touch-knappene på fremsiden av airfryeren.

Kan styres med app

Ekstra praktisk er det jo at man kan styre airfryeren med en app. Her er det VeSync-appen som brukes, og vi er fornøyde med de smarte funksjonene.

Vi appen kan du justere alle innstillinger på airfryeren, og du får samtidig tilgang til et hav av ulike oppskrifter. Når du velger oppskrift på mobilen vil airfryeren automatisk settes til de anbefalte innstillingene for matretten. Enkelt!

Kort oppsummert

Cosori Dual Blaze leveres med doble varmeelementer, og sikrer et godt resultat selv når man tilbereder mye mat.

Både appen og selve airfryeren er brukervennlige, og vi setter stor pris på de 12 ulike matlagingsmodusene!

Fordeler

 • 12 matlagingsmoduser.
 • 360 Termo IQ-teknologi.
 • Doble varmeelementer.
 • Enkel betjening.
 • Appstyring.
 • God kapasitet.

Ulemper

 • Litt høy vekt.

2. Kyvol Premium Smart

BESTE BUDSJETTVALG - Kyvol Premium Smart

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Kyvol Premium Smart
Matkapasitet: 2,3 kg Berøringsskjerm: Ja Maksimal temperatur: 205 °C Tilberedningsmoduser: 12 Appstyring: Ja Materiale: Børstet metall Effekt: 1 350 W Vekt: 5,3 kg

Kyvol Premium Smart er en populær airfryer som har mottatt gode tilbakemeldinger fra forbrukerne. Hva ble resultatet i vår test?

Kan lage mat til flere personer samtidig

Den romslige beholderen til Kyvol Premium har plass til hele 5,7 liter. Dette tilsvarer en vekt på 2,3 kg, og du kan fylle beholderen helt opp til kanten.

Sammenlignet med mange andre airfryers på markedet har altså Kyvol Premium Smart god kapasitet. Her er det lagt til rette for at man kan tilberede mat til flere personer samtidig!

12 matlagingsprogrammer å velge i

Kyvol Premium Smart leveres med hele 12 ulike matlagingsprogrammer. Her er det enkelt å komme i gang med matlagingen, og det er nesten godt gjort om man ikke finner et passende matlagingsprogram.

De 12 matlagingsprogrammene støtter tilberedning av både grønnsaker, kylling, biff, reker, kaker, pommes frites, frossenmat, brød, fritert mat og fisk!

Innebygd LED-display gir god oversikt

På fremsiden av airfryeren finner du et praktisk LED-display. Displayet veksler mellom å vise temperatur og gjenværende tid på matlagingen.

Via displayet finner du også intuitive knapper for de ulike matlagingsprogrammene. I tillegg til å vise bilde av grønnsaker, kylling, kjøtt, sjømat, dessert og pommes frites – er det også tekst under ikonene som beskriver matvaren. Det står riktignok på engelsk, men for de fleste nå til dags vil ikke dette være et problem.

Mobilappen er et genialt tilskudd

Kyvol har en helt egen app hvor man kan samle alle sine Kyvol-produkter. Etter å ha lastet ned appen, velger du simpelthen airfryeren i appen. Deretter er det kun et par tastetrykk igjen før airfryeren er koblet opp mot telefonen din.

Du finner over 100 ulike oppskrifter i appen. Samtidig kan du enkelt sortere på ulike oppskrifter. Oppskriftene er riktig nok på engelsk, men de er så enkle at det stort sett ikke vil være noe problem å forstå dem.

Kort oppsummert

Alt i alt er Kyvol Premium Smart en god og brukervennlig airfryer. Rengjøringen er superenkel, og den har heller ikke flere dusin deler som må settes sammen for å bruke de ulike funksjonene.

Samtidig er appstyringen et godt tilskudd, og vi setter pris på de 12 ulike matlagingsprogrammene!

Fordeler

 • Rask tilberedning.
 • Lavt støynivå.
 • Appstyring.
 • Elegant design.
 • Enkel rengjøring.
 • Få løse deler.

Ulemper

 • Instruksjoner ikke på norsk.
 • Får ikke varsler om å snu maten.

3. Cosori Premium Smart

Cosori Premium Smart

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Cosori Premium Smart
Matkapasitet: 2.2 kg Berøringsskjerm: Ja Maksimal temperatur: 205 °C Tilberedningsmoduser: 11 Appstyring: Ja Materiale: Børstet metall Effekt: 1 700 W Vekt: 5.6 kg

Cosori Premium Smart minner på mange måter om lillebroren Cosori Premium, som er kåret til best i test her hos GetFitness.

Funksjonsmessig er produktene identiske, med èn enkel forskjell. Premium Smart kan styres via en mobilapplikasjon!

Tilbered mat til 3 – 5 personer samtidig

Som med forgjengeren har Premium Smart en matkurv med en kapasitet på 2.2 kilo. Det totale volumet er 5.5 liter.

Her er det altså rikelig med plass, og Cosori Premium Smart passer perfekt for å lage mat til 3 – 5 personer samtidig.

Enkel tilpasning av matlagingen

Premium Smart kan stilles inn til 11 ulike tilberedningsmoduser. Modusene du kan velge er henholdsvis biff, kylling, sjømat, reker, bacon, frossenmat, pommes frites, grønnsaker, rotgrønnsaker, dessert og brød.

Som med forgjengeren setter vi i redaksjonen stor pris på det brede utvalget av tilberedningsmoduser. Her er Cosori enkelt og greit ledende på markedet, og tilbyr svært gode variasjonsmuligheter til en fornuftig pris.

Enkelt og oversiktlig LED-display

Noe av det viktigste med en airfryer er at den er enkel å bruke. Og hva skal man si? Til tross for at Cosori Premium Smart har veldig mange funksjoner er den faktisk riktig så brukervennlig.

Du kan enkelt bytte mellom de ulike modusene via hurtigknappene på fremsiden av maskinen. Via LED-skjermen på fremsiden av airfryeren får du også informasjon om nåværende temperatur og gjenstående tid. Samtidig gis det også varsel dersom det er behov for å vende på maten i kurven.

Selve rengjøringsprosessen er videre enkel og grei. Den firkantede matkurven kan enkelt hektes ut og puttes i oppvaskmaskinen!

Over 100 oppskrifter i mobilappen

Som nevnt er Cosori Premium Smart identisk med forgjengeren, med unntak av den tilknyttede mobilappen. Via denne appen kan du enkelt justere alle funksjonene på kokeren, samtidig som det automatisk gis tilgang til over 100 ulike oppskrifter i appen.

Vi i redaksjonen er rett og slett imponerte over hvor enkel og intuitiv appen er. Dersom du velger en oppskrift på mobilen, vil Cosori Premium Smart automatisk settes til den anbefalte innstillingen for matretten. Kan det bli enklere?

Om ønskelig kan du naturligvis også justere temperaturen underveis, og eventuelt starte og stoppe kokeren.

Solid konstruksjon

Som med forgjengeren har vi lite å utsette på selve konstruksjonen.

Kokeren fremstår som stilren og minimalistisk, og tar etter vår mening seg godt ut på kjøkkenet!

Kort oppsummert

Cosori Premium Smart er produktet for deg som vil ha i både pose og sekk. Funksjonsmessig er airfryeren identisk med Cosori Premium, med unntak av at Premium Smart også kan styres via en intuitiv og brukervennlig mobilapp.

Kort og godt et bunnsolid premiumvalg!

 • Tips: Les gjerne den komplette testen av Cosori Premium Smart hos vårt partnernettsted Hjem og Hage.

Fordeler

 • Egen mobilapplikasjon.
 • Svært god kapasitet.
 • 11 ulike tilberedningsmoduser.
 • Stilrent design.
 • Enkel betjening.
 • Touch-skjerm.
 • Oversiktlig LED-display.
 • 2-års garanti.

Ulemper

 • Mobilappen gir produktet litt høyere pris.

4. Cosori Premium

Cosori Premium

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Cosori Premium Airfryer
Matkapasitet: 2.2 kg Berøringsskjerm: Ja Maksimal temperatur: 205 °C Tilberedningsmoduser: 11 Appstyring: Nei Materiale: Børstet metall Effekt: 1 700 W Vekt: 5.6 kg

Cosori Premium er et solid valg for deg som er på utkikk etter en robust og pålitelig airfryer, som samtidig gir et svært godt sluttresultat.

Rommer over 2 kg

Cosori Premium er utstyrt med en romslig matkurv sammenlignet med andre airfryers på markedet. Matkurven rommer hele 2.2 kilo. Cosori Premium er en av få airfryers som klarer å håndtere så mye mat på èn gang.

I vår test er dette et stort pluss. Her kan man enkelt og greit tilberede mat til hele storfamilien samtidig. Den gode kapasiteten gjør også at Cosori Premium klarer å håndtere forskjellige matvarer på en god måte. Her er det rikelig med plass, og du kan tilberede både kjøtt, fisk, frossenmat og mye mer.

I praksis tilsier dette at du kan tilberede mat for hele familien uten at du trenger å sette i gang kokeren flere ganger. Sett opp mot mange andre airfryers på markedet vil Cosori Premium begrense tidsbruken betraktelig!

Enkelt å finne et matlagingsprogram

Om man ser på antall tilberedningsmoduser blåser Cosori Premium rett og slett konkurrentene av banen.

For å gjøre det så enkelt som mulig for deg som forbruker er Cosori Premium utstyrt med hele 11 forhåndsdefinerte tilberedningsmoduser. Dette gjør det svært enkelt for deg å komme i gang med matlagingen, og det skal godt gjøres om du ikke finner et program som passer ditt behov. Vi setter også stor pris på at man ikke behøver å sette seg inn i et hav av ulike innstillinger. Velg program, og du er klar!

Blant tilberedningsmodusene finner du forhåndsdefinerte innstillinger for både biff, kylling, sjømat, reker, bacon, frossenmat, pommes frites, grønnsaker, rotgrønnsaker, dessert og brød. Du skal lete lenge før du finner et bedre utvalg enn dette. I vår test er det faktisk modellene fra Cosori som er utstyrt med flest tilberedningsmoduser. Dette liker vi!

Enkel justering av temperaturen

Et problem vi har bemerket oss med mange airfryers på det norske markedet er brukervennligheten. Ofte fremstår produktene som litt vanskelige å bruke, og det vil typisk oppleves som både tidkrevende og frustrerende å finne frem til de riktige modusene og innstillingene.

Dette problemet takler Cosori på en svært god måte. På fremsiden av kokeren finner du enkle og intuitive hurtigknapper for samtlige av de forhåndsinstallerte tilberedningsmodusene.

Via touch-skjermen på fremsiden kan du også enkelt justere temperaturen underveis. Temperaturen kan justeres fra 77°C – 205°C. Den belyste LED-skjermen gir deg også til enhver tid informasjon om nåværende temperatur og gjenstående tid for matlagingen.

Kan ikke styres via app

En av de få ulempene med Cosori Premium er at den ikke støtter tilkobling via WiFi. Airfryeren kan altså ikke fjernstyres direkte fra telefonen din.

Til tross for dette har likevel Cosori publisert en egen app med mye nyttig innhold. Her finner man mye nyttig informasjon, og per dags dato inkluderer appen over 100 smakfulle oppskrifter. Appen heter VeSync og er tilgjengelig både for Android og iOS.

2 år garanti på airfryeren

Rent estetisk har vi lite å utsette på Cosori Premium. Selve konstruksjonen fremstår som svært solid, og apparatet leveres faktisk med 2-års garanti.

Vi i redaksjonen setter også pris på at airfryeren produsert med børstet metall. Dette gir lengre levetid og en stilig fremtoning!

Kort oppsummert

Cosori Premium er et komplett og sikkert valg for deg som vil ha en allsidig og brukervennlig airfryer.

Airfryeren kan tilberede store mengder mat på èn gang, og de 11 forhåndsinstallerte tilberedningsmodusene gjør dette til en sikker vinner!

Fordeler

 • Svært god kapasitet.
 • 11 ulike tilberedningsmoduser.
 • Stilrent design.
 • Enkel betjening.
 • Touch-skjerm.
 • Oversiktlig LED-display.
 • 2-års garanti.

Ulemper

 • Støtter ikke betjening via mobilapp.

5. Philips XXL Premium

Philips XXL Premium (HD9867/90)

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Philips XXL Premium
Matkapasitet: 1.4 kg Berøringsskjerm: Nei Maksimal temperatur: 200 °C Tilberedningsmoduser: 5 Appstyring: Nei Materiale: Plastikk Effekt: 2 225 W Vekt: 8.0 kg

Philips XXL Premium er et monster av en airfryer – både på godt og vondt.

Perfekt for 2 – 4 personer

Med denne airfryeren kan du totalt tilberede 1.4 kilo mat på èn gang, og den totale kapasiteten for kokeren er 7.3 liter. Dette passer perfekt for 2 – 4 personer, og du får rett og slett plass til mye mat i kokeren.

Sammenlignet med premium-modellene fra Cosori når likevel ikke Philips XXL Premium helt opp når det kommer til mengde mat som kan tilberedes. Dette apparatet er likevel ikke til å kimse av, og matbeholderen er så absolutt av de større på markedet.

Ikke like mange moduser som toppmodellene

Airfryeren leveres med totalt 5 ulike tilberedningsmoduser, hvor alle er spesielt tilpasset ulike matretter som egner seg godt til fritering. De ulike innstillingene passer godt for både pommes frites, fisk, kylling og lignende. Philips XXL Premium er derfor godt egnet til god og enkel hverdagsmat.

For å velge blant de ulike modusene benytter du enkelt og greit knappene på fremsiden av apparatet.

Mest unikt er nok likevel den innebygde Smart Sensing-teknologien. Ved hjelp av denne mekanismen vil Philips XXL Premium automatisk justere både temperatur og tidsbruk for å sikre en optimal tilberedning av matvarene.

Enkelt å lese av informasjonen fra LED-displayet

Det første vi bemerker oss er at XXL Premium ikke leveres med en innebygd berøringsskjerm. Knappene er riktig nok enkle å trykke på, men vi skulle gjerne sett at apparatet hadde en touch-skjerm.

På fremsiden av apparatet finner du totalt 6 ulike knapper. Her kan du blant annet velge modus, justere temperatur, lagre favoritter og skru av / på maskinen. Dreiehjulet er enkelt å bruke, og justerer både temperatur og ønsket tidsbruk. Via LED-skjermen får du informasjon om temperatur inne i maskinen og gjenstående tid til maten er ferdig tilberedt.

Utover dette setter vi stor pris på at samtlige av de avtagbare delene kan puttes rett inn i oppvaskmaskinen, slik at rengjøringen kan gjennomføres så enkelt som overhodet mulig. I tillegg vil Philips XXL Premium også automatisk forsøke å fjerne overflødig fett fra maten som lages, slik at sluttresultatet blir så magert og kalorifattig som overhodet mulig.

Leveres uten smartfunksjoner

Philips XXL Premium støtter ikke styring fra mobilen. Her må du rett og slett trykke på maskinen for å gi den instruksjoner.

Til tross for at Philips XXL Premium ikke leveres med støtte for styring via mobilapp, anbefaler vi likevel at du laster ned Philips’ egne NutriU-app.
Her får du tilgang på hundrevis av gode og inspirerende oppskrifter, hvor flere av de er spesielt tilpasset tilberedning i airfryeren.

En av de største på markedet

Selve apparatet er nokså stort. Philips XXL Premium er faktisk av de større luftfrityrkokerne som finnes på markedet. Dette gir god kapasitet til maten, men samtidig tar maskinen nokså mye plass på kjøkkenbenken. Materialet er bestående av plastikk.

Kort oppsummert

Philips XXL Premium leveres med god kapasitet, og den unike Smart Sensing-teknologien sikrer et godt resultat.

På den negative siden skulle vi likevel gjerne sett at XXL Premium ble levert med noen flere forhåndsinstallerte tilberedningsmoduser, og vi savner en touch-skjerm på fremsiden av maskinen.

Fordeler

 • God kapasitet.
 • Høy effekt.
 • Høy maksimal temperatur.
 • Enkel rengjøring.
 • Forhåndsdefinerte tilberedningsmoduser.
 • Automatisk justering av temperatur og tidsbruk.

Ulemper

 • Savner flere tilberedningsmoduser.
 • Maskinen er litt stor.
 • Ingen touch-skjerm.

6. Philips Avance Airfryer XXL

Philips Avance Airfryer XXL (HD9650/90)

4.2
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Philips Avance Airfryer XXL (HD9650/90)
Matkapasitet: 1.4 kg Berøringsskjerm: Ja Maksimal temperatur: 200 °C Tilberedningsmoduser: 5 Appstyring: Nei Materiale: Plastikk Effekt: 2 225 W Vekt: 8.0 kg

Philips Avance Airfryer XXL er et fornuftig valg for deg som vil ha en god og prisvennlig airfryer. Denne airfryeren inngår i Philips’ egne Avance-collection, og minner i grove trekk mye om den originale Avance-utgaven.

Godt egnet for 2 – 4 personer

Sammenlignet med de andre modellene i Avance-serien er det èn stor forskjell. Avance Airfryer XXL er rett og slett en god del større.

Dette fører også til at beholderen får bedre kapasitet. Denne rommer totalt 1.4 kilo, og det er derfor god plass til både kylling, pommes frites og annen mat. Størrelsen passer perfekt til deg som vil lage mat til 2 – 4 personer samtidig, uten at du trenger å sette i gang airfryeren flere ganger!

Kunne hatt flere moduser

Likt som andre airfryer i Avance-serien leveres også Avance Airfryer XXL med forhåndsinstallerte tilberedningsmoduser. Via den digitale berøringsskjermen i front kan du velge mellom totalt 5 ulike moduser. Vi nevner blant annet frossen pommes frites, kjøtt, fisk og kyllinglår.

Dette gir greit med valgmuligheter, men vi skulle likevel gjerne sett at airfryeren hadde noen flere moduser tilgjengelig.

Begrenser fettinnholdet i maten

Avance Airfryer XXL er enkel å bruke. Via den digitale touch-skjermen kan du velge ønsket modus og skru apparatet av eller på. Under det digitale displayet finner du også et enkelt Quick Control-dreiehjul. Dette brukes til å justere både temperatur og ønsket tidsbruk.

Også denne utgaven fra Philips leveres med den patenterte Twin Turbostar-teknologien. I praksis bidrar denne funksjonen til å begrense fettinnholdet i maten ytterligere, og passer derfor perfekt for deg som vil ha et lavt fettinntak. Alt overskuddsfett samles i en liten beholder i bunnen av airfryeren, og den er enkel å tømme.

Vi i redaksjonen setter også pris på at selve matkurven har slippbelegg, og at den enkelt kan hektes ut og rengjøres i oppvaskmaskinen.

Egen app for oppskrifter

Avance Airfryer XXL kan ikke styres fra en app. Philips har likevel lansert en egen oppskrifts-app, hvor du også finner mange gode tips for hvordan airfryeren kan brukes.

Produsert av plastikk

Som nevnt er dette en stor airfryer som tar ganske så mye plass på kjøkkenbenken. Konstruksjonen er bestående av plastikk, og har samme gode kvalitet som de andre modellene i serien.

Kort oppsummert

Philips Avance Airfryer XXL er et godt valg for deg som vil ha en enkel og prisvennlig airfryer. Kapasiteten er god, og den fremstår som enkel å bruke.

Airfryeren når likevel ikke helt opp i vår test. Vi savner flere tilberedningsmoduser, og airfryeren kan ikke styres via mobilappen.

Fordeler

 • God kapasitet.
 • Høy effekt.
 • Enkel rengjøring av matkurv.
 • Forhåndsdefinerte tilberedningsmoduser.
 • Berøringsskjerm.
 • Twin Turbo.

Ulemper

 • Savner flere tilberedningsmoduser.
 • Ingen appstyring.

7. OBH Nordica Actifry Extra

OBH Nordica ActiFry Extra

3
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
OBH Nordica ActiFry Extra
Matkapasitet: 1.0 kg Berøringsskjerm: Nei Maksimal temperatur: 200 °C Tilberedningsmoduser: Ingen Appstyring: Nei Materiale: Plastikk Effekt: 1 500 W Vekt: 5.0 kg

OBH Nordica ActiFry Extra er en airfryer som leveres med roteringsfunksjon. Dette gjør den godt egnet til mat med saus!

Ikke den beste kapasiteten

OBH Nordica ActiFry Extra er en litt annerledes airfryer, og beholderkurven leveres helt uten riller på innsiden. Inne i airfryeren er det OK plass. Den rommer totalt 1 kilo mat, og passer derfor godt til 2 – 3 personer.

Dette er likevel langt i fra den største airfryeren på markedet. Dersom du planlegger å lage mat til hele storfamilien anbefaler vi derfor at du heller ser i retning Cosori.

Ingen matlagingsmoduser

Her skuffer OBH ActiFry Extra så det holder. Apparatet leveres faktisk helt uten innebygde tilberedningsmoduser.

På den positive siden gir brukermanualen grei informasjon om hvordan mat bør tilberede et utvalg av råvarer, men sammenlignet med andre modeller på markedet kommer OBH Nordica ActiFry Extra til litt kort her.

Den store fordelen med Actifry Extra er nok likevel roteringsfunksjonen. Denne fører til at apparatet klarer noe de færreste airfryers på markedet får til. Nemlig å tilberede mat med saus. Dette passer ypperlig til eksempelvis wok, og resulatet blir meget godt.

Til vanlig bruk uten roteringsfunksjon kommer likevel Actifry Extra til litt kort. Her gjør den rett og slett ikke en like god jobb som de beste modellene på markedet.

Enkelt betjeningspanel

Med så få valgmuligheter skal det godt gjøres at airfryeren ikke er brukervennlig. Og her treffer OBH Nordica bra. Stort sett.

Betjeningspanelet på oversiden av airfryeren er enkelt og oversiktlig, nærmest idiot-sikkert. Her skrur du apparatet på og av, og velger hvor lang tid du ønsker at maten skal behandles. Via panelet skrur du også enkelt av eller på roteringsfunksjonen.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på at lokket er gjennomsiktig. På denne måten får du god oversikt over matlagingen.

På den negative siden vil man ikke få oversikt over nåværende temperatur inne i maskinen. Dette støtter så godt som alle airfryers på markedet, og Actifry Extra får derfor trekk i vår test på grunn av dette.

Gode oppskrifter i appen

Actifry Extra kan ikke styres fra en app. Apparatet er ikke utstyrt med innebygd WiFi og støtter heller ikke Bluetooth. Du kan likevel laste ned OBH Nordica-appen til enten Android eller iOS. Denne inneholder et utvalg av oppskrifter og gode tips.

Rund i formen

Actifry Extra har en solid konstruksjon og er formet litt annerledes enn andre airfryers på markedet. Den er rund i formen og tar relativt lite plass på kjøkkenbenken. Ytterbelegget er bestående av plastikk.

Kort oppsummert

OBH Nordica ActiFry Extra er et godt valg for deg som vil frityrkoke mat med saus, og passer godt for deg som skal tilberede mat til 2 – 3 personer.

Vi savner likevel innebygde tilberedningsmoduser, og man kan heller ikke se nåværende temperatur. Resultatet blir heller ikke like bra som andre modeller om man tilbereder mat uten saus.

Fordeler

 • Roteringsfunksjon.
 • Gjennomsiktig lokk.
 • Fornuftig pris.

Ulemper

 • Ingen tilberedningsmodus.
 • Ingen appstyring.
 • Ikke best egnet til mat uten saus.
 • Ser ikke temperatur.

Airfryer Test: Nyttig å vite før kjøp

Airfryer kapasitet

Kapasitet: Beholderkapasiteten sier noe om hvor mye mat du kan tilberede på èn gang.

Om du planlegger å lage mat til flere personer samtidig bør du sikte deg inn på en airfryer med relativt stor matbeholder.

De største beholderne rommer gjerne over 2 kilo, mens de minste ikke klarer å håndtere noe særlig mer enn 0.5 kilo.

Her vil det altså være nyttig for deg å vurdere hvor mange personer du skal lage mat til. Kun deg eller hele storfamilien?

Airfryer tilberedningsmoduser

Tilberedningsmoduser: Ulik mat bør tilberedes på ulike måter.

Heldigvis leveres de aller fleste airfryers med noen innebygde tilberedningsmoduser.

De beste og mest avanserte modellene har gjerne mer enn 10 innebygde moduser.

På den andre siden har man de rimelige utgavene som kun har noen få moduser.

Generelt sett vil flere tilberedningsmoduser gi deg bedre valgmuligheter, og det vil bli enklere å tilberede maten akkurat slik du vil ha den.

Temperatur

Temperatur: Du bør kunne justere temperaturen manuelt. Desto større valgmuligheter du har for temperaturen, desto bedre kan du tilberede maten slik du selv ønsker den.

De beste og mest brukervennlige airfryerne støtter gjerne justering av temperaturen fra berøringsskjermen på fremsiden av maskinen.

Når du skal kjøpe en airfryer bør du sikte deg inn på en modell som har godt spenn fra den laveste og høyeste temperaturen.

Rengjøring

Rengjøring: Det er ikke til å komme unna at det vil samle seg fett- og matrester inne i airfryeren.

Det er derfor viktig at den er relativt enkel å rengjøre.

Optimalt sett bør det være mulig å hekte ut matkurven og rengjøre den i oppvaskmaskinen.

Appstyring

Appstyring: Hva er vel lettere enn å styre alt fra en app?

Med en airfryer er det strengt talt ikke 100% nødvendig med appstyring, men det vil likevel kunne gjøre matlagingen enda enklere.

Mange av leverandørene inkluderer også gode tips og oppskrifter i appene!

Brukervennlighet

Brukervennlighet: Brukervennlighet er som alltid en faktor.

Du skal bruke apparatet i hverdagen, og det er derfor viktig at det er enkelt å bruke.

Det er et stort pluss om airfryeren husker valgene du har gjort tidligere, og at man kan lagre ulike moduser!

Pris

Pris: Generelt sett koster det alt fra 1.000 – 5.000 kroner for en airfryer.

De mest avanserte modellene koster stort sett noe mer, og man ser også at disse modellene gjerne har flere valgmuligheter for både temperatur og tilberedningsmodus.

Du bør altså ikke falle for fristelsen ved å kjøpe et produkt kun fordi det er billig.

Likevel er det jo viktig at man faktisk får det man betaler for. Pris har derfor vært et av vurderingskriteriene i denne testen!

garanti

Garanti: Opp gjennom tiden har det kommet en del tilbakemeldinger om at ikke alle airfryers er av topp kvalitet.

Dette kan resultere i at apparatet går i stykker, og det hele blir en dyr affære.

Det er derfor et stort pluss om apparatet leveres med garanti. En garanti vil også fungere som et kvalitetsstempel. Produsenten garanterer at produktet ikke går i stykker i løpet av kort tid.

Se blant annet på Cosori-modellene, som leveres med 2-års garanti!

FAQ: Ofte Stilte Spørsmål              

down-arrow Hvilken airfryer er best i test?

I vår test har vi valgt å kåre Cosori Dual Blaze til best i test.

Cosori Dual Blaze leveres med doble varmeelementer, og sikrer et godt resultat selv når du tilbereder mye mat!

down-arrow Hva er en airfryer?

En airfryer, eller luftfrityrkoker på norsk, er ansett som en sunnere måte å lage fritert mat på – uten at man har behov for store mengder fett.

Airfryers er altså et sunnere alternativ til de mer tradisjonelle frityrkokerne, og mange av modellene gir et tilnærmet like godt resultat.

Med en airfryer kan du både bake og steke mat, og få den klassiske sprøe teksturen du ellers får med fritert mat.

down-arrow Hva er vilkårene i denne testen?

I vår test av airfryers har vi tatt høyde for en lang rekke faktorer, slik som:

 • Sluttresultat. Hvor godt blir sluttresultatet? Står de tilberedte matvarene til forventning?
 • Materiale. Hvor solid og holdbart er materialet som er brukt i konstruksjonen av produktet? Er kvaliteten god?
 • Brukervennlighet. Er produktet enkelt å bruke? Er det enkelt å sette produktet til side når det ikke er i bruk?
 • Pris. Hvordan er prisnivået for produktet?
 • Design. Hvordan fremstår produktet rent visuelt? Kan airfryeren stå på kjøkkenbenken som en del av innredningen?
 • Funksjonalitet. Er produktet utstyrt med mange ulike programmer? Har airfryeren tilstrekkelig kapasitet?

down-arrow Hvordan tilbredes maten i en airfryer?

Ulikt vanlige frityrkokere, tilberedes maten inne i airfryeren med varmluft, og det kreves svært lite tilsatt olje.

Inne i airfryeren finner man et varmeelement, og kombinert med en kraftig vifte vil de varme luftstrømmene tilberede maten.

På mange måter kan en airfryer minne om en liten varmluftsovn, og resultatet du sitter igjen med er fritert mat. Uten olje.

Dersom du ikke trives med å bruke flere timer av dagen din på kjøkkenet nevner vi også at det er raskt å tilberede maten i en airfryer.

I løpet av 10 – 20 minutter er de aller fleste matvarene ferdig tilberedt, og du slipper derfor å stå timesvis på kjøkkenet for å lage god og velsmakende mat.

down-arrow Er det sunnere med en airfryer enn en frityrkoker?

Når man frityrsteker vil man trenge store mengder olje, og generelt sett er det de oljene med et høyt innhold av mettet fett som er best egnet til frityrsteking.

Et høyt inntak av mettet fett har en lang rekke dokumenterte negative effekter på både hjerte- og karsystemet, og det høye fettinnholdet fører også til at kalorinivået skyter i været.

Med en airfryer kreves det minimalt med olje, og man eliminerer dermed det høye inntaket av mettet fett.

Kaloriinnholdet vil også være betraktelig lavere, og man kan derfor trygt konkludere med at en airfryer er sunnere enn en tradisjonell frityrkoker.

down-arrow Hva kan man lage i en airfryer?

Her er det bare fantasien som setter grenser.

Alt du kan lage i en vanlig frityrkoker kan du i praksis også lage med en airfryer.

Her gjelder det altså å prøve seg frem og finne de matrettene man liker best.

Eksempler på retter som kan tilberedes i en airfryer er pommes frites, vårruller, fiskepinner, kaker, muffins, kylling og lignende.

Artikkelen er publisert i samarbeid med nettstedet Hjem og Hage.

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra helsesektoren, og har god innsikt i ulike kosttilskudd og deres påvirkninger på kroppen. Bak hver tekst som Kristin skriver, ligger det nøye research, så du som leser skal være sikret god og riktig informasjon. På fritiden trives Kristin ute i naturen, hvor hun pleier sin hobby med geocaching.
facebook-social instagram-social xplace-social