AirFryer Test 2021 – Best i Test Luftfrityrkoker

Airfryer

AirFryers er et fantastisk godt alternativ for deg som vil spise fritert mat, men som samtidig vil unngå store mengder av det usunne fettet. En airfryer, eller luftfrityrkoker, takler dette problemet på en svært god måte. Hvilken Airfryer har GetFitness kåret til best i test?

Test av AirFryers – Best i Test 2021

Under ser du en kort oppsummering av resultatene fra vår airfryer test.
Du kan naturligvis lese mer om hver airfryer lenger ned i artikkelen.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Cosori Premium
 2. BESTE PREMIUMVALG - Cosori Premium Smart
 3. Philips XXL Premium (HD9867/90)
 4. BESTE BUDSJETTVALG - Cosori Original
 5. Philips Avance Collection (HD9741)

Vi i GetFitness jobber hardt for at du som forbruker skal få tilgang til de beste produktene på markedet.
Dersom du handler gjennom våre lenker, bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsartikler omhandlende trening og kosthold.

1. Cosori Premium

BEST I TEST - Cosori Premium

5
getfitness-badge
Cosori Premium

Produktbeskrivelse: Cosori Premium er et solid valg for deg som er på utkikk etter en robust og pålitelig airfryer, som samtidig gir et svært godt sluttresultat.

Airfryeren er utstyrt med en matkurv som kan håndtere hele 2.2 kilo mat på èn gang.

Sammenlignet med størrelsen på selve produktet er dette svært imponerende, og Cosori Premium er en av få airfryers som klarer å håndtere så store mengder mat på èn gang.

I praksis tilsier dette at du kan tilberede mat for hele familien uten at du trenger å sette i gang kokeren flere ganger, og sett opp mot mange andre airfryers på markedet vil Cosori Premium begrense tidsbruken betraktelig.

Ytelsesmessig er det også få luftfrityrkokere som klarer å konkurrere med Cosori Premium.
For å gjøre det så enkelt som mulig for deg som forbruker er Cosori Premium utstyrt med hele 11 forhåndsdefinerte tilberedningsmoduser, og det vil derfor oppleves som svært enkelt å komme i gang med matlagingen - uten at man trenger å bruke unødvendig tid på å sette seg inn i et hav av ulike innstillinger.

Blant tilberedningsmodusene finner du forhåndsdefinerte innstillinger for både biff, kylling, sjømat, reker, bacon, frossenmat, pommes frites, grønnsaker, rotgrønnsaker, dessert og brød.
Vi i redaksjonen setter stor pris på dette brede utvalget av moduser, og det skal godt gjøres og ikke finne en modus som passer deg og ditt behov.

Et problem vi har bemerket oss med mange airfryers på det norske markedet er brukervennligheten.
Ofte fremstår produktene som noe vanskelige å betjene, og det vil typisk oppleves som både tidkrevende og frustrerende å finne frem til de korrekte modusene.
Dette problemet takler Cosori på en svært god måte, og på fremsiden av kokeren finner du enkle og intuitive hurtigknapper for samtlige av de forhåndsinstallerte tilberedningsmodusene.

Via touch-skjermen på fremsiden kan du også enkelt justere temperaturen underveis (77°C - 205°C), og den godt belyste LED-skjermen gir deg til enhver tid informasjon om nåværende temperatur og gjenstående tid for matlagingen.

Rent estetisk har vi også lite å utsette på Cosori Premium, og den stilige fremtoningen i børstet metall gjør at kokeren tar seg godt ut på kjøkkenet.

Cosori Premium er et komplett og sikkert valg for deg som vil ha en allsidig og brukervennlig airfryer.
Airfryeren kan tilberede store mengder mat på èn gang, og de 11 forhåndsinstallerte tilberedningsmodusene gjør dette til en sikker vinner!

Fordeler

 • Svært god kapasitet.
 • 11 ulike tilberedningsmoduser.
 • Stilrent design.
 • Enkel betjening.
 • Touch-skjerm.
 • Oversiktlig LED-display.
 • 2-års garanti.

Ulemper

 • Støtter ikke betjening via mobilapp.

2. Cosori Premium Smart

BESTE PREMIUMVALG - Cosori Premium Smart

4.9
getfitness-badge
Cosori Premium Smart

Produktbeskrivelse: Cosori Premium Smart minner på mange måter om lillebroren, Cosori Premium, som er kåret til best i test her hos GetFitness.

Funksjonsmessig er produktene identiske, med èn enkel forskjell - Premium Smart kan styres via en mobilapplikasjon.

Som med forgjengeren har Premium Smart en matkurv med en kapasitet på 2.2 kilo, og det totale volumet er 5 liter.

Premium Smart kan stilles inn til 11 ulike tilberedningsmoduser, og modusene du kan velge er henholdsvis biff, kylling, sjømat, reker, bacon, frossenmat, pommes frites, grønnsaker, rotgrønnsaker, dessert og brød.
Som med forgjengeren setter vi i redaksjonen stor pris på det brede utvalget av tilberedningsmoduser, og du kan enkelt bytte mellom modusene via hurtigknappene på fremsiden av kokeren - eller eventuelt via den tilknyttende mobilappen.

Via LED-skjermen på fremsiden av airfryeren får du også informasjon om nåværende temperatur og gjenstående tid, samtidig som det også varsles dersom det er behov for å vende på maten i kurven.

Som nevnt er altså Cosori Premium Smart identisk med forgjengeren, med unntak av den tilknyttede mobilappen.
Via denne appen kan du enkelt justere alle funksjonene på kokeren, samtidig som det automatisk gis tilgang til 100 ulike oppskrifter i appen.

Vi i redaksjonen er rett og slett imponerte over hvor enkel og intuitiv appen er.
Dersom du velger en oppskrift på mobilen, vil Cosori Premium Smart automatisk settes til den anbefalte innstillingen for matretten - kan det bli enklere?

Om ønskelig kan du naturligvis også justere temperaturen underveis, og eventuelt starte og stoppe kokeren.

Utover dette har vi, som med forgjengeren, lite å utsette på det estetiske.
Kokeren fremstår som stilren og minimalistisk, og tar etter vår mening seg godt ut på kjøkkenet!

Cosori Premium Smart er produktet for deg som vil ha i både pose og sekk.
Funksjonsmessig er airfryeren identisk med Cosori Premium, med unntak av at Premium Smart også kan styres via en intuitiv og brukervennlig mobilapp.
Kort og godt et bunnsolid premiumvalg!

Fordeler

 • Egen mobilapplikasjon.
 • Svært god kapasitet.
 • 11 ulike tilberedningsmoduser.
 • Stilrent design.
 • Enkel betjening.
 • Touch-skjerm.
 • Oversiktlig LED-display.
 • 2-års garanti.

Ulemper

 • Mobilappen gir produktet litt høyere pris.

3. Philips XXL Premium

Philips XXL Premium (HD9867/90)

4.5
Philips Premium Airfryer

Produktbeskrivelse: Philips XXL Premium er et monster av en airfryer - både på godt og vondt.

Med denne airfryeren kan du totalt tilberede 1.4 kilo mat på èn gang, og den totale kapasiteten for kokeren er 7.3 liter.

Sammenlignedet med premium-modellene fra Cosori når ikke Philips XXL Premium helt opp når det kommer til mengde mat som kan tilberedes, men XXL Premium leverer likevel tilfredsstillende resultater.

Airfryeren leveres med totalt 5 ulike tilberedningsmoduser, hvor alle er spesielt tilpasset ulike matretter som egner seg godt til fritering.
De ulike innstillingene passer godt for både pommes frites, fisk, kylling og lignende, og XXL Premium er derfor godt egnet til god og enkel hverdagsmat.

Mest unikt er nok likevel den innebygde Smart Sensing-teknologien.
Ved hjelp av denne mekanismen vil Philips XXL Premium automatisk justere både temperatur og tidsbruk for å sikre en optimal tilberedning av matvarene.
I tillegg til dette vil Philips XXL Premium også automatisk forsøke å fjerne overflødig fett fra maten som lages, slik at sluttresultatet blir så magert og kalorifattig som overhodet mulig.

Til tross for at Philips XXL Premium ikke leveres med støtte for styring via mobilapp, anbefaler vi likevel at du laster ned Philips' egne NutriU-app.
Her får du tilgang på hundrevis av gode og inspirerende oppskrifter, hvor flere av de er spesielt tilpasset tilberedning i airfryeren.

Utover dette setter vi stor pris på at samtlige av de avtagbare delene kan puttes rett inn i oppvaskmaskinen, slik at rengjøringen kan gjennomføres så enkelt som overhodet mulig.

På den negative siden skulle vi gjerne sett at XXL Premium ble levert med noen flere forhåndsinstallerte tilberedningsmoduser, og vi savner en touch-skjerm på fremsiden av maskinen.

Philips XXL Premium leveres med god kapasitet, og den unike Smart Sensing-teknologien sikrer et optimalt resultat!

Fordeler

 • God kapasitet.
 • Høy effekt.
 • Høy maksimal temperatur.
 • Enkel rengjøring.
 • Forhåndsdefinerte tilberedningsmoduser.
 • Automatisk justering av temperatur og tidsbruk.

Ulemper

 • Savner flere tilberedningsmoduser.
 • Maskinen er litt stor.
 • Ingen touch-skjerm.

4. Cosori Original

BESTE BUDSJETTVALG - Cosori Original

4.3
getfitness-badge
Cosori Original

Produktbeskrivelse: Sammenlignet med andre airfryers fra Cosori, er Cosori Original en langt mindre funksjonsrik airfryer - som heldigvis også reflekteres i det lave prisnivået.

Når man isolert sett ser på kapasiteten til kokeren, leveres faktisk likevel Cosori Original med samme gode kapasitet som de mer kostbare premium-modellene.
Totalt kan kokeren håndtere omkring 2.2 kg mat på èn gang, og passer derfor svært godt når du skal lage mat til hele familien.

Til tross for den gode kapasiteten er selve størrelsen på Cosori Original fornuftig, og den lave vekten (5.5 kg) gjør at den er enkel å håndtere.

På fremsiden av airfryeren finner man 2 enkle og intuitive dreiehjul.
For å justere temperaturen vrir du enkelt og greit på det største dreiehjulet, mens det minste dreiehjulet benyttes for å angi koketiden.

Etter vår oppfatning skal man lete lenge før man finner en airfryer som er enklere å bruke enn dette.
Cosori Original mangler riktignok avanserte funksjoner for tilberedningsmodus og lignende, men som et rimelig budsjettvalg løser Cosori Original likevel oppgaven svært godt.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på at Cosori har valgt å utstyre denne rimelige budsjettmodellen med samme materialer som de mer kostbare premium-modellene.
Med Cosori Original får man altså i realiteten en real premium-airfryer, men med litt mindre og enklere funksjonalitet.

Etter å ha brukt airfryeren oppleves det som enkelt å rengjøre den, og alle avtagbare deler kan plasseres i oppvaskmaskinen om ønskelig.

Utover dette ønsker vi også nevne at airfryeren leveres med et eget oppskriftshefte, som inneholder hele 30 ulike airfryer-oppskrifter.

Cosori Original er valget for deg som ønsker å holde budsjettet, samtidig som kvaliteten opprettholdes.
Airfryeren fremstår som svært enkel å bruke, og materialene er de samme som for de mer kostbare Cosori-modellene!

Fordeler

 • Fornuftig pris.
 • God kapasitet.
 • Enkel i bruk.
 • Enkel rengjøring.
 • Solid materiale.

Ulemper

 • Ingen forhåndsdefinerte tilberedningsmoduser.
 • Ingen appstyring.
 • Ingen touch-skjerm.

5. Philips Avance Collection

Philips Avance Collection (HD9741)

4
Philips Avance Collection

Produktbeskrivelse: Philips Avance Collection er en relativt liten airfryer, som passer godt for deg som skal lage mat til 1 - 2 personer.

Den maksimale kapasiteten er omkring 0.8 kilo, og sammenlignet med de mer kostbare utgavene på markedet ser man altså at Philips Avance Collection kommer til litt kort dersom man ønsker å lage mat til hele familien.

På bakgrunn av at Philips Avance Collection er et svært rimelig budsjettvalg, er vi overrasket over at airfryeren likevel leveres med 4 forhåndsdefinerte tilberedningsmoduser.
De tilgjengelige modusene er fiskefunksjon, frosne franske poteter, lårbeinsfunksjon og en egen funksjon for koteletter.

Generelt sett synes vi likevel ikke at disse funksjonene gir gode nok variasjonsmuligheter, og vi savner mer generelle funksjoner for eksempelvis biff, kylling og bacon - men vi er altså likevel fornøyde med at Philips Avance Collection i det hele tatt leveres med egne tilberedningsmoduser.

Sett bort ifra de ulike modusene, ser man også at Philips Avance Collection leveres med den nye Twin TurboStar-teknologien, som i praksis bidrar til å redusere fettinnholdet i maten ytterligere.
Alt overskuddsfettet samles enkelt opp i bunnen av airfryeren, og det er enkelt å tømme beholderen når det er tid for dette.

Bruksmessig er Philips Avance Collection relativt enkel i bruk, hvor Quick Control-dreiehjulet på fremsiden av maskinen benyttes for å stille inn ønsket tidsbruk og temperatur.

På den negative siden skulle vi likevel gjerne sett at kapasiteten var noe høyere, og dersom du er villig til å betale noen hundrelapper mer anbefaler vi heller budsjettvalget Cosori Original.

Philips Avance Collection er et OK valg for deg som primært skal tilberede mat til 1 - 2 personer.
Airfryeren leveres med 4 ulike moduser, og oppfattes som enkel i bruk.

Fordeler

 • Fornuftig pris.
 • Egne tilberedningsmoduser.
 • Enkel i bruk.
 • Twin TurboStar-teknologi.

Ulemper

 • Savner flere moduser.
 • Lav kapasitet.
 • Ingen touch-skjerm.
 • Ingen appstyring.

FAQ – Ofte Stilte Spørsmål              

Hva er en airfryer?

En airfryer, eller luftfrityrkoker på norsk, er ansett som en sunnere måte å lage fritert mat på – uten at man har behov for store mengder fett.

Airfryers er altså et sunnere alternativ til de mer tradisjonelle frityrkokerne, og mange av modellene gir et tilnærmet like godt resultat.

Med en airfryer kan du både bake og steke mat, og få den klassiske sprøe teksturen du ellers får med fritert mat.

Hva er vilkårene i denne testen?

I vår test av airfryers har vi tatt høyde for en lang rekke faktorer, slik som:

 • Sluttresultat. Hvor godt blir sluttresultatet? Står de tilberedte matvarene til forventning?
 • Materiale. Hvor solid og holdbart er materialet som er brukt i konstruksjonen av produktet? Er kvaliteten god?
 • Brukervennlighet. Er produktet enkelt å bruke? Er det enkelt å sette produktet til side når det ikke er i bruk?
 • Pris. Hvordan er prisnivået for produktet?
 • Design. Hvordan fremstår produktet rent visuelt? Kan airfryeren stå på kjøkkenbenken som en del av innredningen?
 • Funksjonalitet. Er produktet utstyrt med mange ulike programmer? Har airfryeren tilstrekkelig kapasitet?

Hvordan tilbredes maten i en airfryer?

Ulikt vanlige frityrkokere, tilberedes maten inne i airfryeren med varmluft, og det kreves svært lite tilsatt olje.

Inne i airfryeren finner man et varmeelement, og kombinert med en kraftig vifte vil de varme luftstrømmene tilberede maten.

På mange måter kan en airfryer minne om en liten varmluftsovn, og resultatet du sitter igjen med er fritert mat. Uten olje.

Dersom du ikke trives med å bruke flere timer av dagen din på kjøkkenet nevner vi også at det er raskt å tilberede maten i en airfryer.

I løpet av 10 – 20 minutter er de aller fleste matvarene ferdig tilberedt, og du slipper derfor å stå timesvis på kjøkkenet for å lage god og velsmakende mat.

Er det sunnere med en airfryer enn en frityrkoker?

Når man frityrsteker vil man trenge store mengder olje, og generelt sett er det de oljene med et høyt innhold av mettet fett som er best egnet til frityrsteking.

Et høyt inntak av mettet fett har en lang rekke dokumenterte negative effekter på både hjerte- og karsystemet, og det høye fettinnholdet fører også til at kalorinivået skyter i været.

Med en airfryer kreves det minimalt med olje, og man eliminerer dermed det høye inntaket av mettet fett.

Kaloriinnholdet vil også være betraktelig lavere, og man kan derfor trygt konkludere med at en airfryer er sunnere enn en tradisjonell frityrkoker.

Hva kan man lage i en airfryer?

Her er det bare fantasien som setter grenser.

Alt du kan lage i en vanlig frityrkoker kan du i praksis også lage med en airfryer.

Her gjelder det altså å prøve seg frem og finne de matrettene man liker best.

Eksempler på retter som kan tilberedes i en airfryer er pommes frites, vårruller, fiskepinner, kaker, muffins, kylling og lignende.

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!