Proteinpannekaker Test: De beste proteinpannekakene!

Proteinpannekaker

Inneholder annonsørlenker

Proteinpannekaker kan være både sunne, velsmakende og enkle å tilberede. Hvilke proteinpannekaker har vi kåret til best i test?

Proteinpannekaker – Ofte Stilte Spørsmål

Hvilke proteinpannekaker er best i test?

I vår proteinpannekake test har vi kåret Star Nutrition Protein Pancake Mix til best i test.

Disse pannekakene inneholder hele 50% proteiner, og kaloriinnholdet er samtidig svært lavt!

Hva har dere tatt hensyn til i testen?

I vår test av proteinpannekaker har vi tatt hensyn til flere ulike faktorer.

 • Proteininnhold. Proteinpannekakene bør naturligvis inneholde bra med proteiner. Dette har vi selvfølgelig tatt hensyn til i vår test.
 • Næringssammensetning. Sammensetningen av andre makronæringsstoffer er også viktig. Her har vi sett på både fett, karbohydrater, proteiner og kaloriinnhold.
 • Sukker. Det bør ikke være tilsatt spesielt mye ekstra sukker i proteinpannekakene. Litt sukker for smakens skyld er greit nok, men det bør altså ikke være i store mengder.
 • Mettet fett. Pannekakene bør inneholde så lite mettet fett som overhodet mulig.
 • Pris. Pris er som alltid en viktig faktor. Desto flere doseringer man får per pakke, desto bedre.
 • Kundevurderinger. Hva sier kundene om proteinpannekakene? Er kundene fornøyde med smak og konsistens?

Er proteinpannekaker sunt?

Hvorvidt proteinpannekakene er sunne eller ikke kommer an på produktet.

Noen av proteinpannekakene har veldig god næringssammensetning, og inneholder lite mettet fett, transfett og sukker.

Andre proteinpannekaker er ikke like sunne. Noen av produktene har rett og slett for høyt innhold av uønskede næringsstoffer!

Passer proteinpannekaker på diett?

Ja, proteinpannekaker kan fint spises på diett. Husk at det er det totalte næringsinntaket som er med på å avgjøre om du går ned i vekt eller ikke.

Sammenlignet med vanlige pannekaker er proteinpannekaker et godt valg for å redusere kaloriinntaket og samtidig få i seg mer proteiner.

Hvilke proteinpannekaker som passer best avhenger av deg og ditt mål. Skal du gå ned i vekt? Da bør du velge en variant med lavt kaloriinnhold.

Ønsker du hovedsakelig å legge på deg mer muskler? Da kan du tillate deg å velge en variant med litt mer kalorier!

Hva slags tilbehør bør jeg bruke på proteinpannekakene?

Her er det bare fantasien som setter grensene, og du står selvfølgelig helt fritt til å velge et tilbehør du synes smaker godt.

Pass likevel på at du ikke lesser på med usunt tilbehør til pannekakene. Litt av tanken er jo at proteinpannekaker skal være et sunnere alternativ, og da hjelper det lite om du spiser en halv boks nugatti sammen med pannekakene.

Hovedfokuset bør derfor være på sunne og naturlige råvarer. Hva med sukkerfritt syltetøy eller litt frisk frukt og grønnsaker?

Test av Proteinpannekaker – Best i Test 2021

Oppsummert er dette rangeringen i vår test. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. Star Nutrition Protein Pancake Mix
 2. Self Protein Pancake
 3. Goodlife Protein Pancakes
 4. Bodylab Pancake & Waffle Mix
 5. Proteinfabrikken Protein Pancakes
 6. Weider Pancake Mix
 7. Scitec Protein Pancake
 8. High Protein Pancake Blend

Så langt det er økonomisk og praktisk mulig gjennomfører vi selv tester av produktene.
Om det ikke er mulig tildeler vi produktene en nøyaktig score basert på spesifikasjoner og funksjoner, samt vurderinger og tilbakemeldinger fra forbrukerne.

1. Star Nutrition Protein Pancake Mix

Star Nutrition Protein Pancake Mix

5
getfitness-badge
Star Nutrition Protein Pancake Mix
Energi: 349 kcal Proteiner: 50 gram Karbohydrater: 29,5 gram Sukkerarter: 1,2 gram Fett: 2,9 gram Mettet fett: 1,4 gram Se beste tilbud (269 ,-)

Protein Pancake Mix fra Star Nutrition er utvilsomt en av de aller beste proteinpannekakene som er å finne på markedet.

I første omgang bemerker vi oss at proteininnholdet er skyhøyt. Blandingen er bestående av 50% proteiner, og en gjennomsnittlig porsjon gir deg derfor hele 30 gram protein!

Kaloriinnholdet er også overraskende lavt. Per 100 gram får man 349 kalorier, og en porsjon vil da tilsvare omkring 180 kalorier. Dette passer perfekt for deg som er på diett og vil opprettholde et lavt kaloriinntak.

Årsaken til det lave kaloriinnholdet er hovedsakelig at Protein Pancake Mix inneholder svært lite fett. En porsjon inneholder kun 1.7 gram fett, hvorav kun 0.7 gram er mettede fettsyrer. Dette liker vi!

Protein Pancake Mix fra Star Nutrition er heller ikke tilsatt ekstra sukker, og en porsjon inneholder kun 0.8 gram sukkerarter. Her får man altså hverken mettet fett eller sukker med på kjøpet. Knallbra!

Kundene er også generelt sett veldig fornøyde med disse proteinpannekakene, og pannekakene er tilgjengelig i 2 ulike smaker. En soleklar tesvinner!

Fordeler

 • Svært høyt proteininnhold.
 • Lite mettet fett.
 • Uten tilsatt sukker.
 • 2 ulike smaker.
 • Fornuftig pris.

Ulemper

 • Vi savner sjokoladesmak.

2. Self Omninutrition Protein Pancake

Self Protein Pancake

4.8
Self Protein Pancake
Energi: 388 kcal Proteiner: 48 gram Karbohydrater: 24 gram Sukkerarter: 5 gram Fett: 9 gram Mettet fett: 0,7 gram Se beste tilbud (149 ,-)

Protein Pancake fra Self Omninutrition er et godt valg for deg som vil øke proteininntaket. Denne pulverblandingen er bestående av laktosefritt myseprotein, og man finner også eggeprotein i blandingen.

Totalt inneholder blandingen hele 48 gram proteiner per 100 gram. Dette er en av de mest proteinrike pannekakene på markedet, og Self Omninutrition har gjort blandingen egnet for både gluten- og laktoseintolerante.

Sukkerinnholdet er også fornuftig, og man finner kun 5 gram sukker per 100 gram. Fettinnholdet er 9 gram, men heldigvis er kun 0.7 gram av dette mettet fett. Som en av få proteinpannekaker på markedet inneholder Protein Pancake også hele 3,15 gram Omega-3. Dette liker vi!

Vi i redaksjonen setter også pris på at kaloriinnholdet er relativt lavt. På den negative siden savner vi likevel muligheten for å bestille pannekakene med ulik smak.

Fordeler

 • Høyt proteininnhold.
 • Omega-3.
 • Lite sukker.
 • Svært lite mettet fett.
 • Gluten- og laktosefri.

Ulemper

 • Ikke tilgjengelig i ulike smaker.

3. Goodlife Protein Pancakes

Goodlife Protein Pancakes

4.5
Goodlife Protein Pancakes
Energi: 344 kcal Proteiner: 43,7 gram Karbohydrater: 36,2 gram Sukkerarter: 1 gram Fett: 2,7 gram Mettet fett: 1,3 gram Se beste tilbud (179 ,-)

Goodlife Protein Pancakes er et godt valg for deg som ønsker å holde kaloriinntaket nede. Pannekakene inneholder kun 170 kalorier per porsjon, samtidig som proteininnholdet per porsjon er hele 22 gram.

Sammenlignet med andre proteinpannekaker er Goodlife Protein Pancakes en av de mest proteinrike variantene, og pannekakene er tilgjengelig i 2 ulike smaker. Her kan du velge mellom nøytral smak og sjokolade!

Det lave kaloriinnholdet skyldes hovedsakelig at Goodlife Protein Pancakes inneholder lite fett. Per 100 gram er kun 2.7 gram fett, og innholdet av mettet fett er svært lavt.

Om du ønsker å redusere inntaket av sukker er også Goodlife Protein Pancakes et godt valg. Per porsjon er kun 0.5 gram sukker. Imponerende lavt!

Fordeler

 • Høyt proteininnhold.
 • Lite mettet fett.
 • Svært lite sukker.
 • Lite kalorier.
 • Glutenfrie.

Ulemper

 • Burde hatt enda mer proteiner for å nå helt til topps.

4. Bodylab Pancake & Waffle Mix

Bodylab Pancake & Waffle Mix

4
Bodylab Pancake & Waffle Mix
Energi: 381 kcal Proteiner: 31 gram Karbohydrater: 51 gram Sukkerarter: 6,2 gram Fett: 6 gram Mettet fett: 2,8 gram Se beste tilbud (149 ,-)

Bodylab Pancake & Waffle Mix er tilgjenglig i mange ulike smaker. Her finner man både salt karamell, chocolate chip, cookies & cream, banana coconut, hvit sjokolade og bringebær. Bedre utvalg skal man lete lenge etter!

Kundene har gitt pannekakene fra Bodylab skryt for å ha svært god smak, og flere nevner at dette er de mest velsmakende proteinpannekakene på markedet.

Om man ser på næringsinnholdet kommer også pannekakene relativt godt ut. Proteininnholdet er 31 gram per 100 gram. Dette er ikke på nivå med de mest proteinrike pannekakene på markedet, men til gjengjeld er pannekakene bestående av høykvalitetsprotein fra myse.

Fettinnholdet er 6 gram per 100 gram, hvorav 2.8 gram er mettede fettsyrer. Totalt sett innholder pannekakene relativt mye karbohydrater (51 gram), men kun 6.2 gram er sukkerarter.

Vi skulle gjerne sett at proteininnholdet var litt høyere til fordel for karbohydratene, men alt i alt scorer likevel Bodylab Pancake & Waffle Mix godt i vår test!

Fordeler

 • Mange ulike smaker.
 • Svært fornøyde kunder.
 • God pris.
 • Relativt lite sukker.

Ulemper

 • Proteininnhold kunne vært høyere.

5. Proteinfabrikken Protein Pancakes

Proteinfabrikken Protein Pancakes

3.5
Proteinfabrikken Protein Pancakes
Energi: 358 kcal Proteiner: 25 gram Karbohydrater: 48 gram Sukkerarter: 2 gram Fett: 7 gram Mettet fett: 3 gram Se beste tilbud (249 ,-)

Disse proteinpannekakene er levert av den anerkjente leverandøren Proteinfabrikken. Proteinfabrikken er godt kjent for å levere produkter av høy kvalitet, og disse proteinpannekakene har i løpet av kort tid blitt en bestselger.

La oss begynne med fordelene. Proteinpannekakene er glutenfrie, og har i tillegg et høyt innhold av kostfiber. Dette liker vi!

Samtidig inneholder Protein Pancakes fra Proteinfabrikken lite sukker, og kaloriinnholdet er fornuftig.

Vi bemerker oss likevel at proteininnholdet er relativt lavt sett i forhold til andre produkter på markedet. Per 100 gram inneholder pannekakene 25 gram proteiner. Dette er langt i fra de mest proteinrike pannekakene, som faktisk inneholder dobbelt så mye proteiner.

Innholdet av mettet fett er også noe høyere enn hos konkurrentene, samtidig som prisnivået er litt høyere for disse proteinpannekakene.

Fordeler

 • Bra med kostfiber.
 • Fornuftig kaloriinnhold.
 • Lite sukker.

Ulemper

 • Litt lavt proteininnhold.
 • Få serveringer.
 • Litt mye mettet fett.

6. Weider Pancake Mix

Weider Pancake Mix

3
Weider Pancake Mix
Energi: 404 kcal Proteiner: 35 gram Karbohydrater: 40 gram Sukkerarter: 3,3 gram Fett: 11,1 gram Mettet fett: 3,2 gram Se beste tilbud (279 ,-)

Pancake Mix fra Weider inneholder totalt 35% proteiner, og er tilgjengelig i flere ulike smaker.

Sammenlignet med andre proteinpannekaker på markedet er ikke næringsinnholdet til Weider Pancake Mix i toppklasse. Kaloriinnholdet er relativt høyt, samtidig som pannekakene inneholder mer mettet fett enn de fleste konkurrentene.

Per 100 gram finner man 11,1 gram med fett, hvor 3,2 gram er mettede fettsyrer. Proteininnholdet kunne også med fordel vært noe høyere, men er samtidig ikke det laveste innholdet vi har sett i denne testen.

På den positive siden inneholder Weider Pancake Mix fornuftige mengder med kostfiber, og sukkerinnholdet er lavt (3,3 gram per 100 gram).

Fordeler

 • Bra med kostfiber.
 • Lite sukker.
 • Finnes i flere smaker.

Ulemper

 • Høyt kaloriinnhold.
 • Kunne hatt mer proteiner.
 • Litt mye mettet fett.

7. Scitec Protein Pancake

Scitec Protein Pancake

3
Scitec Protein Pancake
Energi: 409 kcal Proteiner: 35 gram Karbohydrater: 46 gram Sukkerarter: 8,1 gram Fett: 9,5 gram Mettet fett: 5,1 gram Se beste tilbud (299 ,-)

Scitec Protein Pancake inneholder 35 gram proteiner per 100 gram, og det totale kaloriinnholdet er 409 kalorier per 100 gram.

Sammenlignet med andre proteinpannekaker i denne testen kommer ikke Scitec Protein Pancake spesielt godt ut.

Innholdet av mettet fett er relativt høyt, og pannekakene inneholder mer sukker enn konkurrentene. Vi savner også et litt lavere kaloriinnhold, og det er hovedsakelig det relativt høye fettinnholdet som er årsaken til det høye kaloriinnholdet.

På den positive siden er Scitec Protein Pancake bestående av både hurtige og langsomme proteiner. Her finner man både myse, kasein og eggeprotein!

Fordeler

 • Raske og hurtig proteiner.
 • Rask tilberedning.

Ulemper

 • Høyt kaloriinnhold.
 • Kunne hatt mer proteiner.
 • Mye mettet fett.
 • Litt mye sukker.

8. High Protein Pancake Blend

High Protein Pancake Blend

2.5
High Protein Pancake Blend
Energi: 436 kcal Proteiner: 35,5 gram Karbohydrater: 33,2 gram Sukkerarter: 2,2 gram Fett: 16,8 gram Mettet fett: 5,5 gram Se beste tilbud (349 ,-)

High Protein Pancake Blend er produsert av Fairing, og leveres med en god og mild vaniljesmak. Pannekakene inneholder 35 gram proteiner per 100 gram, og er bestående av både myse, kasein og eggeprotein.

Sukkerinnholdet er svært lavt, og produsenten har ikke tilsatt ekstra kunstig sukker i blandingen.

På den negative siden bemerker vi oss likevel at proteininnholdet kunne vært noe høyere. High Protein Pancake Blend har også det høyeste innholdet av mettet fett i testen, og man finner hele 5,5 gram mettet fett per 100 gram.

Det høye fettinnholdet gjør også at kaloriinnhold blir høyt. High Protein Pancake Blend inneholder mer kalorier enn alle andre produktene i denne testen, og når derfor naturligvis ikke til topps i vår test.

Fordeler

 • Uten tilsatt sukker.
 • Vaniljesmak.
 • Myse, kasein og eggeprotein.

Ulemper

 • Høyt kaloriinnhold.
 • Kunne hatt mer proteiner.
 • Mye mettet fett.

Så langt det er økonomisk og praktisk mulig gjennomfører vi selv tester av produktene.
Om det ikke er mulig tildeler vi produktene en nøyaktig score basert på spesifikasjoner og funksjoner, samt vurderinger og tilbakemeldinger fra forbrukerne.

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!