SUP Brett Test 2021 – Best i Test Padlebrett

SUP Brett

Padlebrett har blitt mer og mer populært i løpet av de siste årene, og er en perfekt måte for å ha det litt ekstra gøy ute på vannet. Hvilket SUP-brett / padlebrett har vi kåret til best i test?

Test av SUP Brett – Beste padlebrett 2021

Hva er et SUP-brett?

SUP er egentlig en forkortelse for Stand Up Padling, og direkte oversatt til norsk betyr det stående padling.

Et SUP-brett er altså et padlebrett som man kan stå på, og i løpet av de siste årene har dette blitt en av verdens mest populære vannaktiviteter.

Det finnes flere ulike typer SUP-brett på markedet, og den største forskjellen mellom de ulike variantene er hvordan frontpartiet på brettet er utformet.

Generelt sett vil en tilspisset front legge til rette for høye hastigheter, mens en mer buet snute vil gi mer rolige og behagelige padleturer.

Hvor mye koster et SUP-brett?

Som med det aller meste er det relativt store variasjoner for hvor mye ulike SUP-brett koster.

De mest kostbare premium-modellene har gjerne en prislapp på over 5.000 kroner, mens de rimeligste budsjettmodellene gjerne ikke koster noe mer enn 1.000 – 2.000 kroner.

De billigste utgavene leveres for øvrig ofte uten ekstrautstyr, så den totale kostnaden vil derfor ofte bli høyere.

Optimalt sett bør SUP-brettet leveres som en del av en større pakke, hvor du gjerne får med både padleåre, sikkerhetsstropp, reiseveske og reparasjonssett.

Hva kan man bruke brettet til?

Som du nok har forstått så skal et SUP-brett benyttes ute på vannet.

Brettet kan benyttes til både fartsfylte vannaktiviteter og rolige turer.

Til tross for at navnet tilsier at man skal stå på padlebrettet, er det naturligvis ingenting i veien for at du sitter på brettet mens du er ute på vannet.

Ved hjelp av en padleåre kan du enkelt forflytte deg ute på vannet, og de aller fleste brett leveres også med èn eller flere finner under brettet – slik at du enkelt enklere kan manøvrere med brettet.

Er det trygt å bruke et SUP-brett?

Generelt sett er det trygt å bruke et SUP-brett, men som alltid bør man ta visse forhåndsregler før man ferdes ute i vannet.

Du bør alltid ha på deg en redningsvest, og dersom du planlegger å komme opp i høye hastigheter kan det også lønne seg med en hjelm – om du eksempelvis skulle falle av i vannkanten inne ved land.

Som alltid bør man naturligvis også holde svært godt øye med barn som leker ute i vannet, og vannaktiviteter med SUP-brett er selvfølgelig intet unntak.

Dette er rangeringen av SUP brett i vår test.
Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i testen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - CoolSurf Stormy Kite
 2. CoolSurf SAIL Kite
 3. Hydro-Force Aqua Journey

Vi i GetFitness jobber hardt for at du som forbruker skal få tilgang til de beste produktene på markedet.
Dersom du handler gjennom våre lenker, bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsartikler omhandlende trening og kosthold.

1. CoolSurf Stormy Kite

BEST I TEST - CoolSurf Stormy Kite

5
getfitness-badge
Coolsurf stormy kite

Produktbeskrivelse: CoolSurf Stormy Kite er padlebrettet for deg som er på utkikk etter fart og spenning.

Padlebrettet har en lengde på hele 320 centimeter, og kombinert med bredden på 76 centimeter vil stabiliteten oppleves som god selv i relativt høye hastigheter.

Ulikt mange andre padlebrett leveres CoolSurf Stormy Kite som en komplett pakke, hvor du får med alt du måtte trenge av ekstrautstyr.

Med i pakken finner du en luftpumpe for å blåse opp padlebrettet, en aluminiumsåre, ekstra finne, sikkerhetsstropp og en hendig reiseveske.

Vi i redaksjonen setter stor pris på at CoolSurf Stormy Kite er oppblåsbart, og med reisevesken får du enkelt med deg både brettet og alt ekstrautstyr når du er på farten.

Som tidligere nevnt er CoolSurf Stormy Kite padlebrettet for deg som vil ha litt ekstra fart og spenning.
Den tilspissede snuten gir ekstra god fart når du er ute på vannet, og den monterbare finnen vil gjøre det enklere å manøvrere padlebrettet - selv i høy hastighet.

Den sklisikrede overflaten gjør også at du enkelt kan prøve å stå litt på brettet, uten at du nødvendigvis faller av med en gang.
Om uhellet likevel skulle være ute, vil den medfølgende sikkerhetsstroppen sikre at du ikke mister SUP-brettet ute på vannet.

Til tross for at CoolSurf Stormy Kite i utgangspunktet er best egnet til fartsfylte vannaktiviteter, kan brettet også benyttes som et helt enkelt turbrett - og på fremsiden av padlebrettet finner du 2 festestrikker hvor du kan legge de gjenstandene du ønsker å ta med ut på tur.

Utover dette har vi lite å utsette på selve konstruksjonen, og finnene på undersiden av brettet gir god stabilitet.

CoolSurf Stormy Kite er valget for deg som vil ha fart og spenning.
Den skisikre overflaten gjør dette til en perfekt øvingsarea for å stå oppreist på brettet, og den tilspissede snuten gir god hastighet.

Fordeler

 • God fart.
 • Stabilt.
 • Sklisikker overflate.
 • Oppbevaringsmuligheter.
 • Komplett pakke.
 • Reiseveske.
 • Enkel oppbevaring.

Ulemper

 • Ikke best egnet til rolige turer.

2. CoolSurf Sail Kite

CoolSurf SAIL Kite

4.5
Coolsurf sail kite

Produktbeskrivelse: CoolSurf SAIL Kite er et godt valg for nybegynneren, og leveres som en komplett pakke med alt du trenger av tilleggsutstyr.

Padlebrettet har en total lengde på 320 centimeter - og kombinert med en bredde på 76 centimeter vil du ha god plass oppe på brettet.

Selve frontpartiet er en mellomting mellom avrundet og tilspisset, og CoolSurf SAIL Kite legger derfor til rette for både stabilitet og fart ute på vannet.

CoolSurf SAIL Kite er oppblåsbart, og det vil derfor oppleves som enkelt å frakte padlebrettet til ditt favorittsted på sommeren.
Luftpumpen følger naturligvis med i prisen, og du trenger derfor ikke kjøpe inn dette som ekstrautstyr.

Selve konstruksjonen av brettet fremstår også som solid, og PVC-plasten med vevde fibre gjør brettet stivt og stabilt når det er fylt opp med luft.

For å gjøre det hele så enkelt som mulig for deg, leveres CoolSurf SAIL Kite også med en egen reiseveske som du enkelt kan ha på ryggen.
Reisevesken får plass til alt tilbehøret, og selve pumpen får også plass i vesken.

Ellers leveres CoolSurf SAIL Kite med en egen padleåre i aluminium, reparasjonssett, sikkerhetsstropp og en finne.
Finnen monteres under padlebrettet for å sikre bedre stabilitet og balanse.

I tillegg til dette finner man også 2 fastmonterte finner på baksiden av padlebrettet, som sikrer ytterligere bedre stabilitet når brettet er i bruk.

CoolSurf SAIL Kite er kort og godt et solid valg for deg som skal ha ditt første padlebrett.
Den komplette pakken inneholder alt du trenger for en trygg og morsom opplevelse i vannet, og den vevde PVC-plasten gjør padlebrettet svært holdbart.

Fordeler

 • God plass på brettet.
 • Solid materiale.
 • Komplett pakke.
 • Egen reiseveske.
 • Enkel oppbevaring.
 • Stabilt på vannet.

Ulemper

 • Frontpartiet kunne vært enda litt spissere for bedre fart.

3. Hydre-Force Aqua Journey

Hydro-Force Aqua Journey

4
Hydro Force Aqua Journey

Produktbeskrivelse: Hydro-Force Aqua Journey leveres som en komplett pakke, hvor du finner alt nødvendig ekstrautstyr du måtte trenge.

Pakken inneholder selve SUP-brettet, luftpumpe, padleåre, sikkerhetsstropp, reiseveske og et reparasjonssett.

Innholdsmessig matcher Hydro-Force Aqua Journey de beste modellene fra CoolSurf, og vi i redaksjonen setter stor pris på at også Hydro-Force har valgt å levere padlebrettet med et eget reparasjonssett.

SUP-brettet har en total lengde på 274 centimeter, og en bredde på 76 centimeter.
Bredden er så absolutt tilfredsstillende, men vi skulle likevel gjerne sett at brettet var noe lengre.

Rent funksjonelt fungerer Hydro-Force Aqua Journey som en god allround-løsning, og den buede snuten legger til rette for en behagelig og kontrollert tur ute på vannet.

Padlebrettet er oppblåsbart, og i reisevesken får du plass til både selve brettet og alt av det medfølgende ekstrautstyret.

Sikkerhetsstroppen sikrer at du ikke mister brettet ute på vannet, og de praktiske håndtakene på brettet gjør at du enkelt kan bære det med deg ut til vannet.

Vi savner for øvrig en oppbevaringsløsning på brettet, og det er heller ikke mulighet for å feste en egen finne under frontpartiet.

Hydro-Force Aqua Journey er en OK løsning for deg som er på utkikk etter et enkelt padlebrett.
Brettet når ikke helt opp til de beste premium-modellene, men er et greit valg for deg som vil ta noen rolige turer ute på vannet.

Fordeler

 • God allround-løsning.
 • Letthåndterlig.
 • Reiseveske.
 • Komplett pakke.
 • Enkel oppbevaring.
 • Eget reparasjonssett.

Ulemper

 • Litt lav maksimal belastning.
 • Kunne vært litt lengre.
 • Ingen oppbevaringsstropper.
 • Ingen finne under frontpartiet.

God sommer!

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!