SUP Brett Test 2023: Best i Test Padlebrett

SUP-brett

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Padlebrett har blitt mer og mer populært i løpet av de siste årene, og er en perfekt måte for å ha det litt ekstra gøy ute på vannet. Hvilket SUP-brett / padlebrett har vi kåret til best i test?

Test av SUP Brett – Beste padlebrett 2023

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av SUP-brett. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i testen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Hydro-Force Oceana
 2. BEST FOR FART - Hydro-Force Fastblast Tech
 3. Hydro-Force Kahawai
 4. Hydro-Force Aqua Journey
 5. VidaXL SUP-Brett

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Hydro-Force Oceana

BEST I TEST - Hydro-Force Oceana

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Hydro-Force Oceana
Størrelse: 305 cm x 84 cm Tykkelse: 12 cm Kapasitet: 120 kg Kategori: Allround Pumpe medfølger: Ja Oppbevaringsbag: Ja Vekt: 14 kg

Hydro-Force Oceana er et godt valg for nybegynneren, og leveres som en komplett pakke med alt du trenger av tilleggsutstyr.

God plass på padlebrettet

Padlebrettet har en total lengde på 305 centimeter. Kombinert med en bredde på 84 centimeter vil du ha god plass oppe på brettet.

Selve frontpartiet er en mellomting mellom avrundet og tilspisset, og Hydro-Force Oceana legger derfor til rette for både stabilitet og fart ute på vannet.

Hydro-Force Oceana er oppblåsbart, og det vil derfor oppleves som enkelt å frakte padlebrettet til ditt favorittsted på sommeren. Luftpumpen følger naturligvis med i prisen, og du trenger derfor ikke kjøpe inn dette som ekstrautstyr.

Solide materialer i en komplett pakke

Selve konstruksjonen av brettet fremstår også som solid, og Drop-Stitch materialet gjør brettet stivt og stabilt når det er fylt opp med luft.

For å gjøre det hele så enkelt som mulig for deg, leveres Hydro-Force Oceana også med en egen reiseveske. Her er det enkelt å ta med brettet uansett hvor man skal!

Ellers leveres Hydro-Force Oceana med en egen padleåre, reparasjonssett, sikkerhetsstropp, kajakksete og en finne.
Finnen monteres under padlebrettet for å sikre bedre stabilitet og balanse.

Vi i redaksjonen setter nok likevel aller størst pris på kajakksetet. Dette fører til at brettet enkelt kan benyttes til både stående og sittende padling!

Oppsummert

Hydro-Force Oceana er kort og godt et solid valg for deg som skal ha ditt første padlebrett. Den komplette pakken inneholder alt du trenger for en trygg og morsom opplevelse i vannet, og det solide Drop-Stitch materialet gjør padlebrettet svært holdbart.

Fordeler

 • God plass på brettet.
 • Solid materiale.
 • Praktiske oppbevaringsstropper.
 • Kajakksete.
 • Komplett pakke.
 • Egen reiseveske.
 • Enkel oppbevaring.
 • Stabilt på vannet.

Ulemper

 • Frontpartiet kunne vært enda litt spissere for bedre fart.

2. Hydro-Force Fastblast Tech

BEST FOR FART - Hydro-Force Fastblast Tech

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Hydro-Force Fastblast Tech
Størrelse: 381 cm x 76 cm Tykkelse: 15 cm Kapasitet: 120 kg Kategori: Racing Pumpe medfølger: Ja Oppbevaringsbag: Ja Vekt: 17 kg

Hydro-Force Fastblast Tech er padlebrettet for deg som er på utkikk etter fart og spenning.

Komplett pakke

Padlebrettet har en lengde på hele 381 centimeter. Kombinert med en bredde på 76 centimeter vil stabiliteten oppleves som god selv i høye hastigheter.

Ulikt mange andre padlebrett leveres Hydro-Force Fastblast Tech som en komplett pakke, hvor du får med alt du måtte trenge av ekstrautstyr.

Med i pakken finner du en luftpumpe for å blåse opp padlebrettet, en aluminiumsåre, finne, sikkerhetsstropp og en hendig reiseveske.

For deg som liker spenning

Som tidligere nevnt er Hydro-Force Fastblast Tech padlebrettet for deg som vil ha litt ekstra fart og spenning.
Den tilspissede snuten gir ekstra god fart når du er ute på vannet, og den monterbare finnen vil gjøre det enklere å manøvrere padlebrettet. Selv i høy hastighet!

Den sklisikrede overflaten gjør også at du enkelt kan prøve å stå litt på brettet, uten at du nødvendigvis faller av med en gang.
Om uhellet likevel skulle være ute, vil den medfølgende sikkerhetsstroppen sikre at du ikke mister SUP-brettet ute på vannet.

Til tross for at Hydro-Force Fastblast Tech i utgangspunktet er best egnet til fartsfylte vannaktiviteter, kan brettet også benyttes som et helt enkelt turbrett. På fremsiden av padlebrettet finner du 2 festestrikker hvor du kan legge de gjenstandene du ønsker å ta med ut på tur.

Utover dette har vi lite å utsette på selve konstruksjonen. Alt i alt er dette et knallgodt SUP-brett for deg som er opptatt av fart!

Oppsummert

Hydro-Force Fastblast Tech er valget for deg som vil ha fart og spenning. Den skisikre overflaten gjør dette til en perfekt øvingsarea for å stå oppreist på brettet, og den tilspissede snuten gir god hastighet.

Fordeler

 • God fart.
 • Stabilt.
 • Sklisikker overflate.
 • Oppbevaringsmuligheter.
 • Komplett pakke.
 • Reiseveske.
 • Enkel oppbevaring.

Ulemper

 • Ikke best egnet til rolige turer.

3. Hydro-Force Kahawai

Hydro-Force Kahawai

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Hydro-Force Kahawai
Størrelse: 310 cm x 86 cm Tykkelse: 15 cm Kapasitet: 140 kg Kategori: Elvestryk Pumpe medfølger: Ja Oppbevaringsbag: Ja Vekt: 16 kg

Hydro-Force Kahawai har mottatt svært gode tilbakemeldinger fra forbrukerne, og har blant annet fått 4 av 5 stjerner hos Amazon.

Stabil på vannet

Forbruker trekker spesielt frem at konstruksjonen fremstår som svært robust, samtidig som brettet oppleves som stabilt ute på vannet.

Om man ser på dimensjonene skal man faktisk lete lenge før man finner et mer romslig SUP-brett. Brettet er 310 centimeter langt, og hele 86 centimeter bredt. Kombinert med en vektkapasitet på 140 kilo legges det så absolutt til rette for mye moro på vannet, for alle og enhver!

Brettet er spesielt tilpasset både sjø- og elvepadling, og den lett tilspissede snuten legger til rette for litt ekstra hastighet.

Et allsidig SUP-brett

En av de største fordelene med Hydro-Force Kahawai er nok likevel hvor allsidig det er. Brettet passer godt til både nybegynnere og viderekomne, og den sklisikre overflaten gjør det hele til en trygg opplevelse.
Om du likevel skulle falle ut i vannet, vil sikkerhetsstroppen sikre at brettet ikke flyter vekk.

I pakken finner du også en padleåre, luftpumpe, reiseveske og et reparasjonssett. I tillegg medfølger det hele 3 finner som kan festes under brettet ved behov. God navigasjon!

Oppsummert

Hydro-Force Kahawai er et knallgodt valg for både nybegynneren og den mer erfarne. Brettet er romslig, og overflaten er sklisikker!

Fordeler

 • Romslig overflate.
 • 3 finner.
 • Sklisikker overflate.
 • Komplett pakke.
 • Reiseveske.
 • Lett tilspisset snute.

Ulemper

 • Enkelte har rapportert om vektkapasiteten er litt unøyaktig.

4. Hydro-Force Aqua Journey

Hydro-Force Aqua Journey

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Hydro Force Aqua Journey
Størrelse: 274 cm x 76 cm Tykkelse: 12 cm Kapasitet: 100 kg Kategori: Allround Pumpe medfølger: Ja Oppbevaringsbag: Ja Vekt: 12 kg

Hydro-Force Aqua Journey leveres som en komplett pakke, hvor du finner alt nødvendig ekstrautstyr du måtte trenge.

Komplett pakke

Pakken inneholder selve SUP-brettet, luftpumpe, padleåre, sikkerhetsstropp, reiseveske og et reparasjonssett.

Innholdsmessig matcher Hydro-Force Aqua Journey de beste modellene på markedet, og vi i redaksjonen setter stor pris på at også Hydro-Force har valgt å levere padlebrettet med et eget reparasjonssett.

Et greit allround SUP-brett

SUP-brettet har en total lengde på 274 centimeter, og en bredde på 76 centimeter. Bredden er så absolutt tilfredsstillende, men vi skulle likevel gjerne sett at brettet var noe lengre.

Rent funksjonelt fungerer Hydro-Force Aqua Journey som en god allround-løsning, og den buede snuten legger til rette for en behagelig og kontrollert tur ute på vannet.

Padlebrettet er oppblåsbart, og i reisevesken får du plass til både selve brettet og alt av det medfølgende ekstrautstyret.

Sikkerhetsstroppen sikrer at du ikke mister brettet ute på vannet, og de praktiske håndtakene på brettet gjør at du enkelt kan bære det med deg ut til vannet.

Vi savner for øvrig en oppbevaringsløsning på brettet, og det er heller ikke mulighet for å feste en egen finne under frontpartiet.

Oppsummert

Hydro-Force Aqua Journey er en OK løsning for deg som er på utkikk etter et enkelt padlebrett. Brettet når ikke helt opp til de beste premium-modellene, men er et greit valg for deg som vil ta noen rolige turer ute på vannet.

Fordeler

 • God allround-løsning.
 • Letthåndterlig.
 • Reiseveske.
 • Komplett pakke.
 • Enkel oppbevaring.
 • Eget reparasjonssett.

Ulemper

 • Litt lav maksimal belastning.
 • Kunne vært litt lengre.
 • Ingen oppbevaringsstropper.
 • Ingen finne under frontpartiet.

5. VidaXL SUP-Brett

VidaXL SUP-Brett

3
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
VidaXL SUP-brett
Størrelse: 300 cm x 70 cm Tykkelse: 10 cm Kapasitet: 90 kg Kategori: Allround Pumpe medfølger: Ja Oppbevaringsbag: Ja Vekt: 11 kg

Dette padlebrettet fra VidaXL er et rimelig valg for deg som vil ha et enkelt padlebrett.

Grei plass på brettet

Brettet har en lengde på 300 centimeter. Bredden er 70 centimeter, og det er derfor grei plass oppe på brettet.

Til tross for at dette er et svært rimelig budsjettvalg får man likevel rikelig med ekstrautstyr med på kjøpet.
I pakken finner du en åre, finne, håndpumpe, reparasjonssett og en egen bæreveske.

Brettet tilbyr god stabilitet på vannet, og du kan maksimalt feste 3 finner på undersiden. 2 av finnene er fastmonterte, mens den siste finnen kun festes ved behov. I praksis vil dette gi gode styreegenskaper på vannet.

Sikret mot punktering

Samtidig setter vi i redaksjonen pris på at brettet både er punkteringssikkert og UV-bestandig. Kurvenivået på brettet vil også gi ekstra god stabilitet på vannet.

Som nevnt er likevel dette SUP-brettet et svært rimelig budsjettalternativ. Siden brettet i utgangspunktet skal benyttes på rolig vann, skulle vi gjerne sett at det var noe bredere. Samtidig har det en maksimal brukervekt på kun 90 kilo, og tykkelsen er kun 10 centimeter.

Oppsummert

Padlebrettet fra VidaXL er rimelig. Det er det ingen tvil om. Det når likevel dessverre ikke helt opp til de beste modellene som er å finne på markedet.

Fordeler

 • Avtakbar finne.
 • Fornuftig pris.
 • God lengde på brettet.
 • Punkteringssikker.

Ulemper

 • Ganske smalt brett.
 • Lav maksimal brukervekt.
 • Brettet er litt tynt.

SUP-brett: Vilkår i vår test

Størrelse

Størrelse: Størrelse på SUP-brettet er en viktig faktor. Desto større man er, desto større brett trenger man.

Det er også viktig å vurdere bruksområdet til brettet.

Kortere brett er ofte mer manøvrerbare og lettere å manøvrere i bølger og elvestryk, mens lengre brett gir bedre hastighet og stabilitet.

SUP brett ikon

Kategori: Det finnes flere kategorier av SUP-brett som er spesialisert for forskjellige formål, inkludert fart, stabilitet, bruk i elvestryk eller allround.

Det er viktig å velge et brett som passer til ditt behov og dine evner.

Hvis du er nybegynner, kan det være lurt å velge et brett som er mer stabilt, mens de med mer erfaren kan velge et brett som gir mer fart.

Vekt

Vektkapasitet: Det er viktig å velge et brett som kan bære kroppsvekten din, og eventuelt annet utstyr som skal være med på brettet.

Hvis du overstiger vektkapasiteten, kan det påvirke stabiliteten og ytelsen til brettet.

sup brett utstyr

Tilleggsutstyr: Når du kjøper et SUP-brett, er det lurt å se etter en pakke som inkluderer alt du trenger for å komme i gang.

I pakken bør det medfølge et repair kit, padleåre, luftpumpe og oppbevaringsbag.

Dette vil gjøre det enklere å komme i gang og sikre at du har alt du trenger for å vedlikeholde brettet.

oppbevaring

Oppbevaring: SUP-brett bør ha oppbevaringsstropper som gjør det mulig å ta med seg nødvendig utstyr som vannflasker, snacks, og solkrem.

Det kan også være lurt å se etter brett med bungee-stropper som gjør det mulig å feste ekstra utstyr på brettet.

Pris

Pris: Prisen på et SUP-brett kan variere avhengig av størrelse, kategori, vektkapasitet og tilleggsutstyr.

Generelt sett må du forvente å betale mer for høykvalitetsbrett som er spesialisert for spesifikke aktiviteter.

Samtidig er det fullt mulig å finne rimelige alternativer som er allsidige og egnet for nybegynnere.

Sikkerhet ved bruk av SUP-brett

SUP-brett er en fantastisk måte for å ha det gøy ute på vannet, og samtidig holde seg i form.

Det er likevel viktig å huske på at SUP-brett ikke kommer uten risiko. Faktisk kan det være direkte farlig om du ikke tar hensyn til sikkerheten.

1. Bruk alltid redningsvest

Uansett hvor god du er til å svømme, er det alltid en risiko for at du kan skade deg og havne i vannet. I verste fall kan du miste bevisstheten.

Selv om padlebrettene er oppblåsbare er de faktisk ganske så harde. Om du faller og slår deg på brettet før du faller videre ned i vannet er det gull verdt med en redningsvest.

Faktisk er det påbudt å bruke redningsvest når man er ute på vannet med SUP-brett. Ingen unntak!

2. Pass på omgivelsene

Det er alltid en risiko for å falle av SUP-brettet. Risikoen er selvfølgelig størst når du står oppreist på brettet.

Om du er inne på grunt vann anbefaler vi derfor alltid at du sitter på brettet. Dette gjelder spesielt dersom det er steiner på bunnen, da du fort kan skade deg stygt om du skulle falle av brettet.

3. Sjekk værforholdene

Det er viktig at du er oppmerksom på værforholdene før du tar turen ut på vannet. Om det er sterk vind eller høye bølger kan det være farlig å padle. Sørg derfor alltid for å sjekke værmeldingen, og tilpass padlingen deretter!

4. Lær deg å padle riktig

Selv om det kan virke som om padling på et SUP-brett er enkelt, er det viktig å lære å padle riktig. Det vil bidra til å redusere risikoen for skader når du er ute på vannet.

Du kan enten få profesjonell opplæring eller se på instruksjonsvideoer på nettet.

5. Ikke padle alene

Det kan være lurt å padle sammen med andre, spesielt hvis du er en nybegynner eller padler på et ukjent sted. Om uhellet først skulle være ute er det fint å ha noen i nærheten som kan hjelpe.

Teknikk på SUP-brett: Slik kommer du i gang

Kanskje er det første gang du skal ut å padle med et SUP-brett? Da anbefaler vi at du følger denne enkle nybegynnerguiden!

1. Velg riktig utstyr

Første steg er å velge et SUP-brett som passer til ditt ferdighetsnivå. Brettet må samtidig takle vekten din, så pass på at du velger et brett med riktig vektkapasitet.

Før du tar turen ut på vannet bør du også sørge for å ha alt nødvendig utstyr tilgjengelig. Vi nevner blant annet padleåre, redningsvest og luftpumpe.

2. Finn et egnet sted å padle

Finn en trygg og egnet plass å padle, for eksempel en rolig innsjø eller en rolig del av havet med lite bølger og strømmer.

3. Lær grunnleggende teknikk

Lær de grunnleggende teknikkene for padling på SUP-brett. I første omgang bør du lære å stå på brettet, finne ut av hvordan du padler og hvordan du svinger med brettet.

Du kan finne nyttige videoer på nettet eller ta en time med en erfaren instruktør.

4. Fokuser på balansen

Start sakte og fokuser på å finne balansen på brettet før du begynner å padle. Stå på brettet med bøyde knær og se fremover for å holde balansen.

5. Padle med jevne tak

Når du har funnet balansen på brettet, kan du begynne å padle med jevne tak. Start med små og korte tak og øk lengden etter hvert som du blir mer komfortabel.

6. Ikke glem sikkerheten

Selv om du har det gøy må du ikke glemme sikkerheten. På grunt vann skal du alltid sitte på brettet, og redningsvesten skal alltid være på.

For nybegynnere er det også spesielt viktig at man har andre i nærheten mens man padler.

7. Ha det gøy!

Ikke glem å ha det gøy underveis. Det er ingen konkurranse, og det viktigste er at du faktisk har det morsomt!

FAQ – Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilket SUP-brett er best i test?

I vår test av SUP-brett har vi valgt å kåre Hydro-Force Oceana til best i test.

Dette er et godt allround SUP-brett som passer godt for både nybegynnere og mer erfarne!

down-arrow Hva er et SUP-brett?

SUP er egentlig en forkortelse for Stand Up Padling, og direkte oversatt til norsk betyr det stående padling.

Et SUP-brett er altså et padlebrett som man kan stå på, og i løpet av de siste årene har dette blitt en av verdens mest populære vannaktiviteter.

Det finnes flere ulike typer SUP-brett på markedet, og den største forskjellen mellom de ulike variantene er hvordan frontpartiet på brettet er utformet.

Generelt sett vil en tilspisset front legge til rette for høye hastigheter, mens en mer buet snute vil gi mer rolige og behagelige padleturer.

down-arrow Hvor mye koster et SUP-brett?

Som med det aller meste er det relativt store variasjoner for hvor mye ulike SUP-brett koster.

De mest kostbare premium-modellene har gjerne en prislapp på over 5.000 kroner, mens de rimeligste budsjettmodellene gjerne ikke koster noe mer enn 1.000 – 2.000 kroner.

De billigste utgavene leveres for øvrig ofte uten ekstrautstyr, så den totale kostnaden vil derfor ofte bli høyere.

Optimalt sett bør SUP-brettet leveres som en del av en større pakke, hvor du gjerne får med både padleåre, sikkerhetsstropp, reiseveske og reparasjonssett.

down-arrow Hva kan man bruke brettet til?

Som du nok har forstått så skal et SUP-brett benyttes ute på vannet.

Brettet kan benyttes til både fartsfylte vannaktiviteter og rolige turer.

Til tross for at navnet tilsier at man skal stå på padlebrettet, er det naturligvis ingenting i veien for at du sitter på brettet mens du er ute på vannet.

Ved hjelp av en padleåre kan du enkelt forflytte deg ute på vannet, og de aller fleste brett leveres også med èn eller flere finner under brettet – slik at du enkelt enklere kan manøvrere med brettet.

down-arrow Er det trygt å bruke et SUP-brett?

Generelt sett er det trygt å bruke et SUP-brett, men som alltid bør man ta visse forhåndsregler før man ferdes ute i vannet.

Du bør alltid ha på deg en redningsvest, og dersom du planlegger å komme opp i høye hastigheter kan det også lønne seg med en hjelm – om du eksempelvis skulle falle av i vannkanten inne ved land.

Som alltid bør man naturligvis også holde svært godt øye med barn som leker ute i vannet, og vannaktiviteter med SUP-brett er selvfølgelig intet unntak.

Avatar

Anders

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.