Ellipsemaskin / Crosstrainer Test: Dette er våre erfaringer

Trening på ellipsemaskin

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Ellipsemaskinene, eller crosstrainers, har kommet for å bli. I vår gjennomgang har vi gått grundig til verks, og funnet de produktene som er best egnet til hjemmebruk. Hvilken ellipsemaskin / crosstrainer ble kåret til best i test?

De Beste Ellipsemaskinene: Disse er best i test

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Abilica Premium FC
 2. Bowflex Max Trainer M3
 3. Schwinn Airdyne AD6
 4. Abilica Journey BT
 5. Schwinn Airdyne AD8

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Abilica Premium FC

BEST I TEST - Abilica Premium FC

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Abilica Premium FC
Motstandsnivåer: 32 nivåer Steglengde: 51 cm Svinghjul: 9 kg Treningscomputer: Ja Pulsmåler: Trådløs & håndpulsmåler Maksimal brukervekt: 200 kg Størrelse (L x B x H): 170 x 35 x 183 cm Vekt: 72 kg

Denne ellipsemaskinen fra Abilica er spesielt designet til deg som kun synes det beste er godt nok.

Mange motstandsnivåer

Med hele 32 ulike motstandsnivåer er det svært enkelt å variere belastningen i løpet av treningsøkten. Sammenlignet med konkurrentene på markedet er dette i toppsjiktet!

Samtidig har Abilica valgt å utstyre Premium FC med 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer. Her finner man programmer tilpasset både nybegynnere og erfarne mosjonister, og potensielt kan motstanden bli svært kraftig.

Svinghjulet veier nemlig 9 kilo. Dette gir jevne og gode tråkk, og det er lagt til rette for intens trening!

God steglengde og justerbare skinner

Steglengden er på hele 51 centimeter. Denne ellipsemaskinen fra Abilica gir derfor en god og komplett bevegelsesbane, og sammenlignet med mindre ellipsemaskiner vil bevegelsene føles langt mer naturlig.

Samtidig er det naturligvis et stort pluss at skinnene er justerbare. Her kan du enkelt justere på maskinen for å tilpasse den til deg og din kropp!

Innebygd treningscomputer

Den avanserte treningscomputeren viser nyttig informasjon om treningsøkten.

Via LCD-displayet får du informasjon om både tid, hastighet, distanse, watt, stegfrekvens og kaloriforbruk. Utover dette har treningscomputeren også støtte for trådløs pulsmåling.

Dersom du ikke skulle ønske å anskaffe et pulsbelte med det første, kan også pulsmålingen utføres via de integrerte håndspulssensorene.

Kort oppsummert

Abilica Premium FC er blant de råeste ellipsemaskinene på markedet. Dette er rett og slett ellipsemaskinen for deg som er opptatt av kvalitet!

Fordeler

 • Solid og stabil konstruksjon.
 • 35 ulike motstandsnivåer!
 • Høydejustering av ben.
 • Hele 51 centimeter steglengde.
 • Håndpuls- og trådløs pulsmottaker.
 • Behagelig bevegelsesbane.

Ulemper

 • Noe høyere pris enn andre ellipsemaskiner.

2. Bowflex Max Trainer M3

Bowflex Max Trainer M3

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Bowflex Max Trainer M3
Motstandsnivåer: 8 nivåer Treningscomputer: Ja Pulsmåler: Håndpulsmåler Maksimal brukervekt: 136 kg Størrelse (L x B x H): 117 x 64 x 160 cm Vekt: 65 kg

Bowflex Max Trainer M3 er en rimeligere utgave av den svært populære ellipsemaskinen Max Trainer M5.

Samme robuste konstruksjon

Til tross for at prisen er noe lavere, har Bowflex opprettholdt samme stødige konstruksjon. Størrelsesmessig er Max Trainer M3 er identisk med M5.

Max Trainer M3 er en krysning mellom en tradisjonell stepmaskin og en ellipsemaskin. Bowflex har virkelig lyktes med å inkludere det beste fra begge verdener.

Den magnetiske motstanden kan enkelt stilles inn til 8 ulike nivåer. Eventuelt kan du benytte deg av et av de forhåndsinstallerte treningsprogrammene.

Max Trainer M3 leveres for øvrig med kun 2 treningsprogrammer. Til gjengjeld er intervallprogrammet svært intensivt!

Praktisk med innebygd treningscomputer

Den innebygde treningscomputeren har en lang rekke funksjoner, og du kan blant annet overvåke både puls, tidsbruk, hastighet og kaloriforbruk.
Vi i redaksjonen setter også pris på at pulsbelte er inkludert i prisen. Her kan du altså benytte deg av den trådløse pulsmåleren uten ekstra kostnad.

Utover dette har Bowflex Max Trainer M3 en egenvekt på kun 65 kilo. Kombinert med det innebygde transporthjulet er maskinen derfor enkel å håndtere.

Kort oppsummert

Bowflex Max Trainer M3 er en unik krysning mellom en stepmaskin og en ellipsemaskin. Den stødige konstruksjonen og det plassbesparende designet gjør dette til et ypperlig treningsapparat til hjemmebruk.

Fordeler

 • Maksimal fettforbrenning.
 • Trådløs pulsmåler.
 • Plassbesparende.

Ulemper

 • Kunne med fordel hatt flere motstandsnivåer.
 • Kun 2 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

3. Schwinn Airdyne AD6

Schwinn Airdyne AD6

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Schwinn Airdyne AD6
Motstandssystem: Luftmotstand Motstandsnivåer: Trinnløs Innebygd treningscomputer: Ja Håndpulsmåler: Nei Trådløs pulsmåler: Ja Justerbart sete: Ja Justerbart styre: Nei Vekt: 57 kg Maksimal brukervekt: 135 kg

Airdyne AD6 er en av Schwinn’s toppmodeller til hjemmetrening. I likhet med lillebroren, Airdyne AD2, er AD6 en krysning mellom en ergometersykkel og en ellipsemaskin.

Trinnløs justering av motstanden

Ulikt tradisjonelle ergometersykler er Airdyne AD6 utstyrt med luftmotstand. Dette trinnløse motstandssystemet gir potensielt svært høy belastning, og i teorien er den maksimale belastningen uendelig.

I praksis vil det si at desto hardere du trener, desto tyngre vil motstanden bli. Dette er rett og slett et knallgodt alternativ for deg som vil trene hardt!

Personlig tilpasning av grepsbredde

Det første vi noterer oss er at håndtakene er svært fleksible. Du kan enkelt variere grepsbredden slik at økten gjennomføres på en mest mulig behagelig måte.

Den unike utformingen fører til at du har 3 ulike variasjonsmuligheter. Du kan velge å benytte deg av pedalene som på en ergometersykkel. Du kan også kun bruke håndtakene, slik som på en ellipsemaskin. Eventuelt kan du bruke begge deler samtidig for å trene hele kroppen.

Vi setter også pris på at setet kan justeres både horisontalt og vertikalt. Her er det enkelt og greit mange valgmuligheter, og det er enkelt å finne en behagelig stilling!

Trådløs pulsmottaker på computeren

Den innebygde treningscomputeren viser nyttig informasjon om treningsøkten. Her får man info om både hastighet, kaloriforbruk, distanse, tid, watt og frekvens.

Vi setter også pris på at Airdyne AD6 leveres med en trådløs pulsmottaker. Denne er kompatibel med de aller fleste pulsbeltene fra Polar. Vi skulle for øvrig gjerne sett at pulsbelte ikke måtte kjøpes separat.

På treningscomputeren finner du også 7 forhåndsinstallerte treningsprogrammer. Dette gjør det enkelt å komme i gang med treningen.

Det vil også oppleves som enkelt å lese av informasjon fra LCD-skjermen. Skriften er tydelig, og skjermen er stor nok!

Svært stabil konstruksjon

Schwinn Airdyne AD6 veier totalt 57 kilo. Dette treningsapparatet er altså litt tyngre enn mange andre vanlige ergometersykler.

Til gjengjeld er konstruksjonen svært stabil, og den maksimale brukervekten er hele 135 kilo. Ved behov kan du også justere støttebenene, og de praktiske transporthjulene gjør det enkelt å flytte apparatet til side.

Kort oppsummert

Schwinn Airdyne AD6 er enkelt og greit et solid treningsapparat til hjemmebruk som gir deg gode muligheter til å variere treningen!

Fordeler

 • Variasjonsmuligheter.
 • Trådløs pulsmottaker.
 • Treningscomputer.
 • Automatisk motstandsjustering.

Ulemper

 • Pulsbelte medfølger ikke.

4. Abilica Journey BT

Abilica Journey BT

4.7
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Abilica Journey BT
Motstandsnivåer: 32 nivåer Steglengde: 40 cm Svinghjul: 8 kg Treningscomputer: Ja Pulsmåler: Håndpulsmåler & trådløs pulsmåler Maksimal brukervekt: 150 kg Størrelse (L x B x H): 145 x 58 x 171 cm Vekt: 62 kg

Abilica Journey BT er en eksklusiv ellipsemaskin. Apparatet passer godt for deg som virkelig er opptatt av høy kvalitet.

Mange motstandsnivåer og jevne tråkk

Den magnetiske motstanden kan stilles inn til hele 32 ulike motstandsnivåer. Motstanden kan enkelt justeres via den innebygde touch-skjermen.

For å sikre stødige og jevne tråkk er Abilica Journey BT utstyrt med et 8 kg tungt svinghjul. Her er det med andre ord lagt til rette for en heftig treningsøkt!

Vi nevner også at steglenden er hele 40 centimeter, slik at bevegelsene oppleves så naturlige som mulig.
Vi setter også stor pris på at Abilica har valgt å utstyre Journey BT med justerbare ben. Du kan derfor enkelt finne den stillingen som passer best for deg og din kropp.

En funksjonsrik ellipsemaskin

Funksjonsmessig har vi også lite å utsette på denne ellipsemaskinen. Vi nevner blant annet funksjoner som tid, hastighet, kalorier, distanse og puls.
Pulsmålingene kan enkelt gjennomføres via de innebygde håndpulsmålerne på styret. Eventuelt kan du benytte deg av det trådløse pulsbeltet (som for øvrig må kjøpes separat).

Utover dette er Journey BT utstyrt med 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer. Du har også muligheten til å konfigurere egne pulsstyrte programmer.

Om ønskelig kan du også benytte deg av applikasjonen iConsole+. Her kan du sette opp egne ruter via Google Maps, og «bevege» deg ute i terrenget mens du trener!
Ikke helt det samme som å trene utendørs, men det er da bedre enn ingenting.

Ellipsemaskinen er også utstyrt med innebygd bluetooth-tilkobling, slik at du enkelt kan koble treningscomputeren mot mobiltelefonen din!

Oppsummert

Abilica Journey BT har en relativt høy pris – men til gjengjeld er funksjonsnivået svært godt!

Fordeler

 • Håndpulsmåler.
 • Trådløs pulsmottaker.
 • 32 ulike motstandsnivåer.
 • Høydejustering av ben.
 • Bakgrunnsbelysning på LCD-skjerm.
 • Integrasjon mot iConsole+.

Ulemper

 • Pulsbelte kjøpes separat.
 • Brukergrensesnitt på computer fremstår som noe utdatert.

5. Schwinn Airdyne AD8

Schwinn Airdyne AD8

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Schwinn Airdyne AD8
Motstandsnivåer: Uendelig Treningscomputer: Ja Pulsmåler: Trådløs pulsmåler Maksimal brukervekt: 160 kg Størrelse (L x B x H): 106 x 50 x 132 cm Vekt: 59 kg

Schwinn Airdyne AD8 er en kombinasjon mellom en ellipsemaskin og en trimsykkel. Dette er den mest avanserte treningsmaskinen i Airdyne AD-serien.

Forhåndsinstallerte treningsprogrammer

AD8 leveres med 9 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, slik at du enkelt kommer i gang med treningsøkten.

Den innebygde treningscomputeren viser nyttig informasjon om treningsøkten. Via skjermen får du oppdatert informasjon om både kaloriforbruk, tid, distanse og puls.
Pulsen kan enkelt måles via den trådløse pulsmottakeren. Pulsbeltet må for øvrig dessverre kjøpes separat.

Uendelig med motstandsnivåer

Slik som forgjengerne har også AD8 støtte for et teoretisk uendelig motstandsnivå. Motstanden vil rett og slett justeres automatisk basert på hvor hardt du trener!

Utover dette kan setet justeres både horisontalt og vertikalt. Her er det bare å justere og finne den stillingen som passer deg best!

Schwinn Airdyne AD8 er kort og godt en super treningsmaskin. Vi ønsker likevel å trekke frem at prisen nok er noe høy for mange av oss.

Dette tilsier ikke at Airdyne AD8 ikke er verdt pengene. Det tilsier derimot at apparatet passer for deg som vil ta treningen til et nytt nivå, og som kun vil ha det beste av det beste!

Fordeler

 • Uendelig motstandsnivå.
 • Trådløs pulsmottaker.
 • Horisontal og vertikal justering av setet.
 • Solid konstruksjon.

Ulemper

 • Noe høyere pris enn andre treningsmaskiner.
 • Pulsbelte medfølger ikke.

Ellipsemaskin test: Dette bør du fokusere på

Når du skal velge en ellipsemaskin er det flere faktorer du bør fokusere på for å finne det apparatet som passer best for akkurat deg.

Størrelse

Størrelse: Først og fremst må du vurdere størrelsen på ellipsemaskinen og hvor mye plass den kommer til å ta opp.

Mål området der du planlegger å plassere ellipsemaskinen, og sørg for at det er nok plass rundt den for enkel tilgang.

steglengde

Steglengde: Steglengden er avstanden mellom pedalene når de er lengst fra hverandre, og vil påvirke hvor naturlig og komfortabel bevegelsen føles.

Sørg for å velge en ellipsemaskin med en passende steglengde for din høyde.

Har du lange ben bør du kjøpe en ellipsemaskin med lengre steglende.

Motstand

Motstand: En god ellipsemaskin bør leveres med mange ulike motstandsnivåer.

Med mange motstandsnivåer kan du enkelt justere intensiteten slik du selv ønsker, og øke vanskelighetsgraden etter hvert som du blir i bedre form.

Samtidig vil vekten på svinghjulet være med å avgjøre hvor jevn og tung motstanden vil føles.

 

Konstruksjon: En robust ellipsemaskin vil være mye bedre å trene på enn en ellipsemaskin med mindre stabil konstruksjon.

Vekten til ellipsemaskinen er ofte et godt tegn på hvor stabil den vil være i bruk.

Desto høyere vekt, desto mer stabil vil maskinen være.

Treningscomputer

Treningscomputer: Mange ellipsemaskiner leveres med innebygd treningscomputer.

Via treningscomputeren kan du lese av informasjon som antall steg, forbrente kalorier, distanse og tidsbruk.

Enkelte ellipsemaskiner leveres også med innebygd pulsmåler, eller trådløs mottaker for pulsmåling med belte.

Støynivå

Støynivå: Støynivået bør naturligvis være så lavt som overhodet mulig.

Sammenlignet med mange andre treningsapparater har ellipsemaskiner jevnt over et ganske så lavt støynivå.

De mest robuste ellipsemaskinene har gjerne det laveste støynivået.

Vekt

Maksimal brukervekt: Du må naturligvis også vurdere den maksimale brukervekten.

Det bør være god margin sett i forhold til hvor mye du veier. Det er tross alt kjedelig om du må kjøpe en ny ellipsemaskin fordi du har gått opp et par kilo.

Vi anbefaler derfor at du alltid har minst 10 – 20 kg margin på den maksimale brukervekten.

Pris

Pris: Prisen på ellipsemaskin kan variere fra omtrentlig 5.000 kroner til godt over 10.000 kroner.

De mest avanserte modellene med flest motstandsnivåer har som oftest en høyere prislapp.

Budsjettmodellene har gjerne litt mindre robust konstruksjon, samtidig som treningscomputerne ofte er litt enklere.

Hva er fordelene med en ellipsemaskin?

Det er mange fordeler med å trene på en ellipsemaskin. Du vil få en solid fullkroppsøkt, og ellipsemaskiner er mer skånsomme enn eksempelvis tredemøller.

 • Du trener hele kroppen. Den unike bevegelsen fører til at du beveger både armene og føttene samtidig, og på denne måten vil du aktivere flere muskelgrupper.
 • Liten belastning på ledd og knær. Ellipsemaskiner er skånsomme mot kroppen, da du unngår hard belastning som typisk oppstår ved andre aktiviteter, slik som løping.
 • Brukervennlighet. En ellipsemaskin er enkel å bruke. Bevegelsesbanen er låst, og det er derfor lite innøving og teknikk som kreves.
 • Lavt støynivå. Sett i forhold til tredemøller så er ellipsemaskiner relativt stillegående.
 • Kombinert styrke og kondisjon. På en ellipsemaskin har du mulighet til å øke belastningen, og dermed legge mer vekt på styrketrening. Samtidig vil armene også aktiveres i større grad.

FAQ – Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken ellipsemaskin er best i test?

I vår test av ellipsemaskiner har vi valgt å kåre Abilica Premium FC til best i test.

Abilica Premium FC er blant de råeste ellipsemaskinene på markedet, og har en solid og stabil konstruksjon!

down-arrow Hva er en ellipsemaskin?

En ellipsemaskin, ofte kalt crosstrainer, er et treningsapparat som kombinerer kondisjon og styrke.

Ellipsemaskiner er utstyr med 2 pedaler og 2 håndtak, slik at du beveger hele kroppen mens du trener på maskinen.

down-arrow Hvor mye koster en ellipsemaskin?

De billigste ellipsemaskinen koster fra 5000 – 7000 kroner. Mer kostbare premium-modeller har gjerne en prislapp på godt over 10.000 kroner.

Avatar

Henriette Sundfjord

Henriette lever en aktiv livsstil, og er en av vår dyktige produkttestere. Opp gjennom årene har hun testet mange ulike treingsprodukter, og har med seg nyttig erfaring som produkttester hos oss. Hun har lang erfaring som tekstforfatter, og er alltid grundig i sitt arbeid. Produkttestene gjennomføres med omhu, og du kan føle deg trygg på at vurderingene er både nøyaktige og innsiktsfulle.
linkedin-social facebook-social instagram-social webpage-social