Sole Fitness F63 Erfaringer: Anbefalt!

Dame som jogger på Sole F63 tredemølle

Kjenner du allerede til de tidligere modellene Sole F85 og Sole F65? Sole Fitness F63 er en smalere modell, men har samme lengde som de eldre modellene. Les våre erfaringer her!

Ønsker du en tredemølle som tar litt mindre plass og er rimeligere, er Sole Fitness F63 et godt valg for deg. Vi har gått gjennom erfaringer fra brukere og eksperter som har testet Sole F63, og tar for oss de ulike funksjonene til tredemøllen i denne artikkelen. Hva ble våre erfaringer med Sole F63?

Sole F63 Erfaringer: Kort Oppsummert

ANBEFALT - Sole Fitness F63

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Sole Fitness F63
Maksimal hastighet: 20 km/t Maksimal stigning: 15% Løpebånd: 152 x 51 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Ja Antall treningsprogrammer: 10 Tilkoblinger: Bluetooth / USB / AUX Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 115 kg Maksimal brukervekt: 147 kg

Sole har gjort seg kjent for sine tredemøller av god kvalitet, og har tatt treningsentusiaster med storm som følge av dette. Tredemøllen Sole F63 er ingen unntak, og har blitt kåret til best i test for hjemmetrening blant flere aktører, både i Norge og USA.

Med sin høye maksfart, gode bredde og lengde på løpebånd og praktiske Bluetooth-oppkobling, er det ikke rart at denne mølla har falt i smak hos forbrukere over hele verden.

Er du på utkikk etter en tredemølle av høy kvalitet til hjemmegymmet, som brukere har gode erfaringer med? Da er Sole F63 tredemøllen for deg!

Fordeler

 • Maksfart på 20 km/t.
 • Sammenleggbar.
 • Kompatibel med Zwift.
 • Kan styres med nettbrett.
 • Egen Sole Fitness-app.
 • Pulsbelte inkludert.
 • Har transporthjul.
 • Stillegående tredemølle.
 • Stort løpebånd.

Ulemper

 • Litt høy vekt.
 • Ingen touchscreen.
 • Enkelte nevner at den kan være noe ustabil ved høy hastighet.

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

Sole Fitness F63: Dette er funksjonene

Sole F63 har mange nyttige funksjoner som skiller seg fra konkurrentene. Her tar vi en nærmere titt på funksjoner som hastighetsnivå, stigningsnivå, motor, treningsprogrammer, dimensjoner på løpebånd, pulsmåling, vekt og andre nyttige funksjoner.

Hastighetsnivå: I toppklassen

Sole F63 hurtigtaster
Sole F63 er utstyrt med praktiske hurtigtaster for både stigning og hastighet. Hurtigtastene er plassert på håndtakene på hver side av mølla.

Sole F63 har en maksimal hastighet på 20 kilometer i timen. Her er det med andre ord tilrettelagt for treningsøkter i høyt tempo. Vi vet ikke med deg, men løper du 5 kilometer på 15 minutter?

Tredemøllen har også hurtigknapper for innstilling av hastighet med intervaller på 3, 6, 9, 15, 18 og 20 kilometer i timen. Sagt med andre ord – her er det enkelt å endre hastighet underveis i treningsøkta!

treningspartner logo

Sole F63

Kvalitetsmølle til hjemmegymmet!

Kunne vært litt mer stabil

Både brukere og eksperter som har testet Sole F63 melder om at tredemøllen rister noe når man løper i høy hastighet. Det er riktig nok fullt overkommelig med en heftig økt på Sole F63, men det kan være greit å ha i bakhodet.

Du kommer ikke til å falle av mølla fordi den rister, men litt krusninger må du nok regne med når hastigheten blir høy.

Du kan løpe med 15% stigning

Sole F63 har et maksimalt stigningsnivå på 15%. Om du ønsker en rolig økt kan du la stigningen stå på 1 – 2%, mens når du virkelig vil pushe deg er det bare å skru opp stigningsnivået på maks.

Poenget her er at du får gode tilpasningsmuligheter med Sole F63. Enten du vil jogge på flatmark, eller forberede deg til den neste fjellturen, har Sole F63 gode valgmuligheter når det kommer til stigningsnivåer.

Det er derimot ikke mulig å få følelsen av å gå i nedoverbakke med et stigningsnivå på under 0% (også kalt decline), men dette er forsåvidt helt normalt for tredemøller i denne prisklassen. Du kan selv styre stigningsnivået med hurtigknappene på det oversiktlig kontrollpanelet, slik at du kan få en dynamisk treningsøkt. Dette liker vi!

Motor med 3 HK

Sole Fitness F63 har en motor på 3 HK. Dette er samme type Duty-motor som man finner på flere av de andre Sole-tredemøllene, men ytelsen er altså litt svakeren enn på F65 og F86. Til hobbymosjonisten som er opptatt av kvalitet, mener vi likevel at Sole F63 holder i massevis.

Om vi tar en teknisk sammenligning av motoreren på Sole F63, F65 og F85, ser vi følgende:

 • Sole F63: Motor med 3 hestekrefter, med topphastighet på 20 km/t.
 • Sole F65: Motor med 3,25 hestekrefter, med samme topphastighet – 20 km/t.
 • Sole F85: Motor med 4 hestekrefter, med topphastighet på hele 22 km/t.

Dimensjoner på løpebåndet: Det er god plass

Hvor bredt og langt løpebåndet til en tredemølle er sier ganske så mye om hvilken komfort du kan forvente ved bruk av mølla. Har du noensinne prøvd å løpe på en tredemølle hvor løpebåndet er veldig smalt? Et lite feiltråkk, og bom – rett i bakken.

Heldigvis har Sole F63 tilfredsstillende bredde på løpebåndet. Bredden er på nøyaktig 51 centimeter, som vil være nok til de aller fleste. Tilsvarende er lengden på løpebåndet 152 centimeter. I utgangspunktet virker det kanskje ikke som om lengden på løpebåndet er så veldig viktig – men ved høye hastigheter er det faktisk ganske så kritisk.

Se det for deg. Du stiller Sole F63 til topphastigheten, på 20 km/t. Etterhvert som du kjenner melkesyra komme, vil gjerne stegene også bli noe lengre. Høy hastighet kombinert med et kort løpebånd vil rett og slett øke risikoen for at du trår utenfor båndet.

Brukere og eksperter som har testet F63 melder om at bredden og lengden på løpebåndet er bredt nok til å være komfortabelt under en økt. Dette gjør tredemøllen til et godt alternativ for deg som verdsetter komfort, selv under intensive treningsøkter.

treningspartner logo

Sole F63

Kvalitetsmølle til hjemmegymmet!

Praktisk display i front

Sole F63 Konsoll
Kontrollpanelet gir godt med valgmuligheter underveis i økta, og viser nyttig treningsinformasjon.

På den 6,5’’ store skjermen kan du se nyttig treningsdata i løpet av økta. Vi nevner blant annet puls, forbrente kalorier, tid, distanse, stigningsgrad, program og hastighet.

Vi savner for øvrig en touch-funksjon på skjermen. Hurtigtastene er riktig nok enkle å bruke, men med en touch-skjerm ville brukervennligheten blitt løftet ytterligere ett nivå opp.

10 treningsprogrammer

Sole F63 inkluderer ti treningsprogrammer. Her nevner vi blant annet et eget fettforbrenningsprogram og kondisjonsprogram. De forhåndsinnstilte treningsøktene er gull verdt når du sliter litt med inspirasjonen.

Vi i redaksjonen setter også pris på at du kan legge til 2 egne brukerprofiler på mølla, og samtidig sette opp 2 pulsprogrammer. Med pulsprogrammet vil hastighet og stigning automatisk stilles inn etter pulsen din. Brukervennlig og enkelt!

Bakke-programmet

Det forhåndsinnstilte bakkeprogrammet simulerer det å gå opp og ned en bakke. Motstanden øker jevnt gjennom programmet, for deretter å senkes. Dette programmet passer fint for deg som vil ha en variert økt, og som lett kan bli demotivert av å løpe i samme «terreng» hele økta.

Fettforbrenningsprogrammet

Fettforbrenningsprogrammet er spesielt tilpasset for å maksimere fettforbrenningen. Mange eksperter er enige om at et lavere anstrengelsesnivå over tid er den beste måten å forbrenne fett på, og det sørger dette programmet for.

Den beste måten å forbrenne fett på er nemlig å holde pulsen på omkring 60-70% av maksnivået – hvertfall i følge en stor andel av forskerne.

Kardioprogrammet

Kardioprogrammet er utviklet for å øke utholdenheten din, noe som er godt for både hjerte og lunger. Kardiotrening bidrar til å både bygge opp hjertemuskelen, og øke blodstrømmen og lungekapasiteten din.

Programmet inkorporerer et høyt anstrengelsesnivå med små svingninger. Med dette programmet vil pulsnivået gjerne ligge på omtrentlig 80 – 90% av makspuls.

Styrkeprogrammet

Styrkeprogrammet er utviklet for å øke muskelstyrken i underkroppen. Programmet øker gradvis intensiteten til et høyere nivå, for så å passe på at du opprettholder nivået. Programmet passer fint for deg som vil styrke og tone både ben- og setemusklene.

HIIT-programmet

HIIT-programmet tar deg med gjennom høye intensitetsnivåer etterfulgt av perioder med lav intensitet. Programmet er utviklet for å øke din VO2-max, altså det maksimale oksygenopptaket. HIIT-økter er godt kjent for å øke kondisjonen på kort tid.

Pulsmåling: Både manuelt og trådløst

En trådløs brystremme følger med tredemøllen og lar deg se pulsen (slag per minutt, BPM) i det øvre venstre hjørnet på skjermen når du har på deg stroppen. Brystremmen settes under ribbeina mens du er i aktivitet.

I blant kan det jo være litt stress å ta på seg brystremma. Da nevner vi også at Sole F63 er utstyrt med praktiske håndpulsmålere på fremsiden av mølla. Ta tak i målerne, hold grepet i 5 – 10 sekunder, og du får et øyeblikksbilde for pulsnivået.

treningspartner logo

Sole F63

Kvalitetsmølle til hjemmegymmet!

Ikke en lettvekter

Sole Fitness F63 har en vekt på 115 kg, som er en relativt tung maskin. Spesielt om man sammenligner med den rimeligere og mer kompakte mølla WalkingPad R2 Pro. Sammenlignet med de tidligere modellene Sole F65 og Sole F85, er den derimot en lettere variant, som gjør den til et godt alternativ til de andre Sole-møllene.

Ellers har tredemølla en maksimal brukervekt på 147 kg. Her kan de aller fleste få kjørt en kardio-økt!

Sammenleggbar mølle

Sole F63 Sammenleggbar
Sole F63 tar særdeles lite plass når den foldes sammen.

Tredemøllen er naturligvis sammenleggbar, slik at du kan slå den sammen etter bruk og flytte den inntil veggen for å frigjøre gulvplass. De praktiske transporthjulene gjør det samtidig enkelt å rulle tredemøllen på plass.

Kreativiteten er på plass

Ulikt mange andre produsenter på markedet, har Sole valgt å utstyre møllene med litt ekstra kreative løsninger. Sole F63 har diverse oppbevaringsrom, blant annet til vannflaske og mobil.

I tillegg er F63 utstyrt med 2 vifter over skjermen, som kan slås av og på ved å bruke en bryter i midten. Mølla har også høyttalere til høyre og venstre for musikkavspilling. På fremsiden av mølla finner du faktisk også en iPad-holder og en USB-port for strøm til mobile enheter.

Sole-appen for både Apple og Android-enheter

Sole F63 er utstyrt med Bluetooth-oppkobling som gjør det mulig å samhandle med utvalgte telefoner og nettbrett via Sole Fitness-appen. Her er det bare å laste ned Sole Fitness-appen gratis fra Apple Store eller Google Play, og følge instruksjonene for å synkronisere opp mot mølla.

Med Sole-appen kan du holde deg oppdatert på gjeldende treningsdata på tre forskjellige skjermer. Når du er ferdig med treningsøkten, lagres dataene automatisk, som kan legge grunnlaget for neste økt.

Et ekstra pluss er at appen lar deg synkronisere treningsdataene dine til kompatible treningsapper som Fitbit, Record, MapMyFitness og iHealth.

Helt på tampen: Vedlikeholdstips for Sole F63

For å få maksimalt utbytte av Sole F63, og forlenge levetiden, er det enkelte vedlikeholdstips som med fordel bør følges.

 • Sørg for å regelmessig støvsuge rundt og under møllen.
 • Sørg for at det alltid er en tynn film-smøring i løpesonen mellom løpebåndet og platen.
 • Unngå at det er svette på konsollen.
 • Bruk en underlagsmatte for beskyttelse av gulvet og lyddemping.

Sole F63 Erfaringer: Kort oppsummert

Sole F63 har en høy maksimal hastighet på hele 20 kilometer i timen, og har samtidig fått skryt for å være stillegående i bruk. Vi har lite å utsette på dimensjonene på løpebåndet, som er 152 x 51 centimeter. Mølla er sammenleggbar og har transporthjul som gjør det enkelt å stille den inntil veggen etter en treningsøkt.

Med i pakka får du også et pulsbelte slik at du enklere kan effektivisere treningsøktene dine, og lagre treningsøktene dine i Sole-appen. Selv om Sole F63 har en litt høy vekt og mangler touchscreen, er dette et godt alternativ for både nybegynnere og mer erfarne mosjoniser.

Sole F63 er rett og slett et godt valg som for deg som vil ha en tredemølle av høy kvalitet til hjemmegymmet!

treningspartner logo

Sole F63

Kvalitetsmølle til hjemmegymmet!

Kilder

Avatar

Anders Olsen

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.