Ergometersykkel Test: Beste ergometersykkel i 2023

Kvinne som trener på ergometersykkel

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Planlegger du å komme i form hjemmefra? Ergometersykler er en av de enkleste og mest brukervennlige treningsapparatene som er å få tak i.

Det er få treningsapparater som er enklere å bruke enn en ergometersykkel. De aller fleste modellene er i tillegg utstyrt med innebygd treningscomputer, slik at du får god informasjon om treningsøkten underveis.

I vår test har vi kåret beste ergometersykkel til hjemmebruk. Hvilket produkt ble best i test?

Beste Ergometersykkel til Hjemmebruk – Best i Test

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Abilica Premium UB
 2. Abilica Stream Voyage BT
 3. Schwinn Airdyne AD6
 4. Finnlo Exum
 5. BEST PRIS - X-Erfit Ride 150
 6. Titan Life Athlete B55

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Abilica Premium UB

BEST I TEST - Abilica Premium UB

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Abilica Premium Ub
Motstandssystem: Elektromagnetisk Motstandsnivåer: 32 Svinghjul: 9 kg Innebygd treningscomputer: Ja Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Ja Justerbart sete: Ja Justerbart styre: Nei Vekt: 46 kg Maksimal brukervekt: 200 kg

Abilica Premium UB er en av de råeste ergometersyklene som er å få tak i på det norske markedet.

Ergometersykkel med elektromagnetisk motstand

Som en del av Abilicas Premium-serie er ergometersykkelen utstyrt med elektromagnetisk motstand. Dette er den beste og mest solide motstandstypen. Sammenlignet med permanentmagnetisk motstand er risikoen for slitasje langt mindre, og man har ingen bevegelige slitedeler.

Om man ser på antall motstandsnivåer er også Abilica Premium UB i ypperste klasse. Her kan du variere mellom 32 motstandsnivåer, og hurtigknappene på konsollen gjør at du raskt kan endre motstand underveis i økten.

Videre veier svinghjulet totalt 9 kilo. Dette gir gode og behagelige tråkk, og motstanden på de tyngste nivåene er så absolutt tung nok!

Passer personer fra 135 – 195 cm

Abilica Premium UB er utformet med et ergonomisk design. Setehøyden er justerbar, og sykkelen passer godt for alle mellom 135 – 195 cm. Setet kan også justeres horisontalt om ønskelig.

På den negative siden har man ingen justeringsmuligheter for styret. Vi skulle gjerne sett at justering av styret var mulig på en premium-modell som dette.

Til gjengjeld vil sittestillingen likevel oppfattes som behagelig, og det polstrede setet har fått skryt for å være mykt og skånsomt.

En av de mest avanserte treningscomputerne

Abilica Premium UB skuffer virkelig ikke når det kommer til funksjoner på treningscomputeren.

I første omgang finner man praktiske hurtigknapper for justering av motstand. I tillegg får du god informasjon om treningsøkten via computeren. Vi nevner blant annet tid, hastighet, kalorier, distanse og puls.

Pulsmålingene kan enkelt gjennomføres via håndpulssensorene. Om ønskelig kan du også benytte deg av den trådløse pulsmottakeren, men dette krever at du skaffer deg ditt eget pulsbelte.

For å sikre god variasjon i treningen er også Premium UB utstyrt med 14 forhåndsinstallerte treningsprogrammer. Her er det mange valgmuligheter, og du kan til og med gjennomføre et eget formtest-program. Dette programmet vil måle hvor raskt pulsen synker etter treningen!

Via håndsensorene gis det også mulighet for å måle kroppsfett. Perfekt for å se fremgang over tid!

Utviklet for bedriftsmarkedet

Man skal lete lenge før man finner en mer robust ergometersykkel enn Abilica Premium UB. Sykkelen ble i utgangspunktet utviklet for bedriftsmarkedet, og tåler derfor hard og tung belastning over lengre tid.

Sykkelen veier 46 kilo, og den forsterkede konstruksjonen takler en maksimal brukervekt på svimlende 200 kilo. Premium UB leveres i tillegg med innebygde transporthjul. Enklere blir det ikke!

Kort oppsummert

Abilica Premium UB enkelt og greit en solid og kraftig ergometersykkel som vil holde i mange år fremover!

Fordeler

 • Elektromagnetisk motstand.
 • Mange motstandsnivåer.
 • Solid konstruksjon.
 • Avansert treningscomputer.
 • Pulsmålere.
 • Letthåndterlig.

Ulemper

 • Pulsbelte må kjøpes separat.
 • Ingen justering av styret.

2. Abilica Stream Voyage BT

Abilica Stream Voyage BT

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Abilica Voyage BT
Motstandssystem: Magnetisk Motstandsnivåer: 32 Svinghjul: 8 kg Innebygd treningscomputer: Ja Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Ja Justerbart sete: Ja Justerbart styre: Nei Vekt: 39 kg Maksimal brukervekt: 150 kg

Med en prislapp på godt under 10 000 kroner, er Abilica Voyage BT en av de aller beste mellomklasse-valgene som er å få tak i på det norske markedet.

Rimeligere utgave av premium-modellen

Abilica Voyage BT er en rimeligere utgave av premium-modellen, Premium UB BT, og Abilica har utvilsomt klart å opprettholde den solide kvalitetsfølelsen.

Med Abilica Voyage BT får du muligheten til å justere motstanden mellom hele 32 ulike motstandsnivåer, og det er derfor enkelt å variere belastningen i løpet av treningsøkten.
Selve svinghjulet veier totalt 8 kg, og motstanden oppleves derfor som jevn og stabil gjennom hele treningsøkten.

Innebygd treningscomputer

Dersom du skulle ha behov for litt ekstra motivasjon, trekker vi også frem at denne ergometersykkelen leveres med integrert treningscomputer. Her finner du blant annet 14 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

Den innebygde treningscomputeren viser i tillegg informasjon om både tid, hastighet, distanse, watt, kaloriforbruk og puls. Puls måles enten via de innebygde håndpulsmålerne, eller via den trådløse pulsmottakeren.

Treningscomputeren støtter også tilkobling via Bluetooth, hvor du kan koble til din smarttelefon og bruke appen iConsole+, og deretter eksempelvis lage egne ruter via Google Maps.

Utformet med lavt innsteg

Utover dette er naturligvis setehøyden justerbar, og sykkelen er dessuten designet med lavt innsteg – slik at selv de som sliter med skader enkelt kan komme i gang med treningen.

Abilica Voyage BT leveres med innebygd transporthjul, slik at du enkelt kan sette ergometersykkelen til side når den ikke skal brukes.

Kort oppsummert

Abilica Stream Voyage BT er kort og godt et fantastisk valg for deg som er på utkikk etter en solid ergometersykkel til en rimelig penge!

Fordeler

 • Mange motstandsnivåer.
 • Mange treningsprogrammer.
 • Bluetooth-tilkobling.
 • Lavt innsteg.
 • Avansert treningscomputer.
 • Pulsmålere.
 • Letthåndterlig.

Ulemper

 • Pulsbelte må kjøpes separat.

3. Schwinn Airdyne AD6

Schwinn Airdyne AD6

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Schwinn Airdyne AD6
Motstandssystem: Luftmotstand Motstandsnivåer: Trinnløs Innebygd treningscomputer: Ja Håndpulsmåler: Nei Trådløs pulsmåler: Ja Justerbart sete: Ja Justerbart styre: Nei Vekt: 57 kg Maksimal brukervekt: 135 kg

Airdyne AD6 er en av Schwinn’s toppmodeller til hjemmetrening. I likhet med lillebroren, Airdyne AD2, er AD6 en krysning mellom en ergometersykkel og en ellipsemaskin.

Trinnløs justering av motstanden

Ulikt tradisjonelle ergometersykler er Airdyne AD6 utstyrt med luftmotstand. Dette trinnløse motstandssystemet gir potensielt svært høy belastning, og i teorien er den maksimale belastningen uendelig.

I praksis vil det si at desto hardere du trener, desto tyngre vil motstanden bli. Dette er rett og slett et knallgodt alternativ for deg som vil trene hardt!

Personlig tilpasning av grepsbredde

Det første vi noterer oss er at håndtakene er svært fleksible. Du kan enkelt variere grepsbredden slik at økten gjennomføres på en mest mulig behagelig måte.

Den unike utformingen fører til at du har 3 ulike variasjonsmuligheter. Du kan velge å benytte deg av pedalene som på en ergometersykkel. Du kan også kun bruke håndtakene, slik som på en ellipsemaskin. Eventuelt kan du bruke begge deler samtidig for å trene hele kroppen.

Vi setter også pris på at setet kan justeres både horisontalt og vertikalt. Her er det enkelt og greit mange valgmuligheter, og det er enkelt å finne en behagelig stilling!

Trådløs pulsmottaker på computeren

Den innebygde treningscomputeren viser nyttig informasjon om treningsøkten. Her får man info om både hastighet, kaloriforbruk, distanse, tid, watt og frekvens.

Vi setter også pris på at Airdyne AD6 leveres med en trådløs pulsmottaker. Denne er kompatibel med de aller fleste pulsbeltene fra Polar. Vi skulle for øvrig gjerne sett at pulsbelte ikke måtte kjøpes separat.

På treningscomputeren finner du også 7 forhåndsinstallerte treningsprogrammer. Dette gjør det enkelt å komme i gang med treningen.

Det vil også oppleves som enkelt å lese av informasjon fra LCD-skjermen. Skriften er tydelig, og skjermen er stor nok!

Svært stabil konstruksjon

Schwinn Airdyne AD6 veier totalt 57 kilo. Dette treningsapparatet er altså litt tyngre enn mange andre vanlige ergometersykler.

Til gjengjeld er konstruksjonen svært stabil, og den maksimale brukervekten er hele 135 kilo. Ved behov kan du også justere støttebenene, og de praktiske transporthjulene gjør det enkelt å flytte apparatet til side.

Kort oppsummert

Schwinn Airdyne AD6 er enkelt og greit et solid treningsapparat til hjemmebruk som gir deg gode muligheter til å variere treningen!

Fordeler

 • Variasjonsmuligheter.
 • Trådløs pulsmottaker.
 • Treningscomputer.
 • Automatisk motstandsjustering.

Ulemper

 • Pulsbelte medfølger ikke.

4. Finnlo Exum

Finnlo Exum

4.7
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Finnlo Exum
Motstandssystem: Elektromagnetisk Motstandsnivåer: 12 Svinghjul: 8 kg Innebygd treningscomputer: Ja Håndpulsmåler: Nei Trådløs pulsmåler: Ja Justerbart sete: Ja Justerbart styre: Ja Vekt: 39 kg Maksimal brukervekt: 150 kg

Finnlo Exum er en solid ergometersykkel for deg som ønsker å holde prisen nede. Et godt alternativ!

Elektromagnetisk motstand til lav pris

Det første vi bemerker oss med Finnlo Exum er motstandstypen. Det er rett og slett litt overraskende å finne en ergometersykkel med elektromagnetisk motstand i denne prisklassen.

Som kjent er elektromagnetisk motstand den overlegne motstandstypen for ergometersykler. Typisk må man gjerne ut med nærmere 10.000 ,- for å sikre seg en trimsykkel med elektromagnetisk motstand, så her er det god valuta for pengene!

Videre kan motstanden justeres mellom 12 ulike nivåer. Dette er ikke på nivå med toppmodellene fra Masterfit og Abilica, som begge har over 30 motstandsnivåer. Vi skulle altså gjerne sett at Finnlo Exum hadde litt flere variasjonsmuligheter.

På den positive siden er det enkelt å justere motstanden. Her er det bare å bruke hurtigtastene på treningscomputeren!

Ergometersykkel med ergonomisk utforming

Med Finnlo Exum er det enkelt å finne en behagelig sittestilling. Setet kan justeres både vertikalt og horisontalt. Vi i redaksjonen setter også pris på at styret kan justeres vertikalt. Dette gir mange tilpasningsmuligheter.

Videre er setet belagt med mykt gel-materiale for å sikre god komfort gjennom hele økta!

Enkel justering av motstanden

Det innebygde treningsdisplayet har god bakgrunnbelysning, og er intuitiv og lett å bruke. Motstandsnivået kan enkelt justeres ved ett enkelt tastetrykk på den innebygde treningscomputeren.

Computeren viser i tillegg informasjon om tid, distanse, hastighet, kaloriforbruk, antall tråkk og puls. Pulsmålingene gjennomføres via den trådløse pulsmottakeren. Denne følger dessverre ikke med i prisen.

Via computeren får du også tilgang til 19 forhåndsinstallerte treningsprogrammer!

Maksimal brukervekt på hele 150 kg

Finnlo Exum veier totalt 39 kilo, og har en robust og stabil ramme. Den maksimale brukervekten er 150 kilo. Dette er i toppklasse, og her kan de aller fleste få seg en god treningsøkt.

På undersiden av ergometersykkelen finner du også praktiske transporthjul. Det liker vi!

Kort oppsummert

Finnlo Exum er en av de rimeligste ergometersyklene på markedet med elektromagnetisk motstand. Med 19 forhåndsinstallerte treningsprogrammer kommer du raskt i gang med treningen!

Fordeler

 • Elektromagnetisk motstand.
 • Mange treningsprogrammer.
 • Justering av setet og styret.
 • Trådløs pulsmottaker.

Ulemper

 • Pulsbelte kjøpes separat.
 • Litt få motstandsnivåer.

5. X-Erfit Ride 150

BEST PRIS - X-Erfit Ride 150

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
X-erfit ride 150
Motstandssystem: Magnetisk Motstandsnivåer: 8 Svinghjul: 4 kg Innebygd treningscomputer: Ja Håndpulsmåler: Nei Trådløs pulsmåler: Nei Justerbart sete: Ja Justerbart styre: Nei Vekt: 17 kg Maksimal brukervekt: 100 kg

X-Erfit Ride 150 er et rimelig budsjettvalg for deg som ønsker å komme i gang med trening hjemmefra. Dette er ikke blant de kraftigste ergometersyklene på markedet, men til gjengjeld er ordinærprisen svært fornuftig.

Motstand

Ikke overraskende er Ride 150 utstyrt med permanentmagnetisk motstand. Med en prislapp på kun noen tusenlapper kan man strengt talt ikke forvente noe annet.

Motstanden kan justeres mellom 8 ulike nivåer. For å bytte mellom motstandsnivåene bruker du det enkle dreiehjulet som er plassert rett under styret. I praksis er X-Erfit Ride 150 ganske så identisk med forgjengeren, Ride 100.

Til tross for at Ride 100 var en «lettvekter», var kundene svært fornøyde med denne sykkelen. Selv om svinghjulet kun veier 4 kg, ble det likevel rapportert om at det er enkelt å gjennomføre fullverdige økter på sykkelen.

Justerbart sete på sykkelen

X-Erfit Ride 150 er en relativt liten sykkel, og passer derfor best til de som er under 190 cm høye. Du kan enkelt justere høyden på setet slik at du kan finne en god sittestilling. På den negative siden savner vi likevel horisontal setejustering, og styret kan heller ikke justeres.

Leveres med treingscomputer

Selv om X-Erfit Ride 150 kun koster noen få tusenlapper leveres sykkelen faktisk med en innebygd treningscomputer. Computeren har totalt 6 funksjoner. Her kan du sjekke blant annet tid, hastighet, distanse og kaloriforbruk.

Om man videre ser på brukervennligheten er Ride 150 nesten uslåelig. Med kun 3 knapper å forholde seg til er computeren enkel i bruk, og det er nærmest umulig å gjøre feil.

En lettvekter

X-Erfit Ride 150 veier kun 17 kilo. Det vil derfor oppleves som svært enkelt å håndtere sykkelen, og med transporthjul er det rett og slett lekende lett. Stålrammen vil nok også gi sykkelen noe bedre stabilitet.

På den negative siden burde den maksimale brukervekten med fordel vært litt høyere, da sykkelen ikke er egnet for de som veier over 100 kg.

Oppsummert

X-Erfit Ride 150 er et rimelig budsjettvalg som passer godt for deg som skal kjøpe din første ergometersykkel. Motstanden kan justeres mellom 8 ulike nivåer, og treningscomputeren har flere nyttige funksjoner.

Fordeler

 • Letthåndterlig.
 • Plassbesparende.
 • God pris.
 • Treningscomputer.
 • Justerbart sete.
 • Enkel i bruk.

Ulemper

 • Kunne hatt flere motstandsnivåer.
 • Lav maksimal brukervekt.
 • Styret kan ikke justeres.

6. Titan Life Athlete B55

Titan Life Athlete B55

3.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Titan Life Athlete B55
Motstandssystem: Permanentmagnetisk Motstandsnivåer: 8 Svinghjul: 9 kg Innebygd treningscomputer: Ja Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Nei Justerbart sete: Ja Justerbart styre: Nei Vekt: 39 kg Maksimal brukervekt: 230 kg

Titan Life Athlete B55 er et fornuftig kjøp for deg som skal skaffe din første ergometersykkel.

Ergometersykkel med permanentmagnetisk motstand

Athlete B55 er utstyrt med permanentmagnetisk motstand. Dette er mindre robust enn elektromagnetisk motstand, og de bevegelige slitedelene gjør at sykkelen får litt kortere levetid.

Svinghjulet veier hele 9 kilo. Her er det altså lagt til rette for tung belastning, og tråkkene vil føles jevne.

Via dreiehjulet justerer du enkelt motstandsnivået. Vi skulle for øvrig gjerne sett at det var flere enn 8 motstandsnivåer.

Horisontal og vertikal justering av setet

Setet kan justeres både horisontalt og vertikalt. Dette er et stort pluss, siden det gir gode valgmuligheter for sittestillingen.

Vi savner likevel flere høydejusteringer for setet, og styret kan hverken justeres horisontalt eller vertikalt.

Den noe begrensede justeringen av setehøyden gjør at sykkelen er uegnet om du er noe særlig høyere enn 185 centimeter. Vi anbefaler derfor eventuelt å se i andre retninger.

Innebygde sensorer for pulsmåling

Den innebygde treningscomputeren har funksjoner for både tid, distanse og kaloriforbruk. Pulsen kan også måles via de innebygde sensorene.

Sykkelen leveres med totalt 20 forhåndsinstallerte treningsprogrammer. 4 av disse kan du selv programmere!

Lavt støynivå

Rammen til ergometersykkelen er robust, og flere har rapportert om at sykkelen gir fra seg lite støy når den er i bruk.

Titan Life Athlete B55 veier også relativt mye (39 kg). Til sammenligning er den maksimale brukervekten 120 kg. Dette er tilstrekkelig!

Kort oppsummert

Titan Life Athlete B55 er en enkel ergometersykkel som passer godt for deg som skal kjøpe din første treningssykkel!

Fordeler

 • Mykt og komfortabelt sete.
 • Transporthjul.
 • Intuitiv treningscomputer.

Ulemper

 • For lite høydejustering på setet.
 • Få motstandsnivåer.
 • Ingen bakgrunnsbelysning for LCD-skjerm.

Nyttig å vite om ergometersykler

Støynivå

Støynivå: Ergometersykler er av de mest stillegående treningsapparatene som er å få tak i på markedet.

Til tross for at spinningsykler allerede er veldig stillegående, gir faktisk ergometersyklene fra seg enda mindre lyd.

Om du ønsker å holde støynivået til et absolutt minimum er utvilsomt en ergometersykkel et godt valg!

Ergometersykkel ikon

Byggekvalitet: Dette er en av de aller viktigste faktorene du bør vurdere.

Ergometersykkelen bør naturligvis være så robust som overhodet mulig. Den skal tåle hard belastning over lengre tid, og den bør stå stabilt selv ved intensive treningsøkter.

Ofte er kombinasjonen av vekt og maksimal brukervekt et godt mål på hvor robust konstruksjonen faktisk er.

De tyngste ergometersyklene er som oftest også de mest robuste, og disse vil samtidig gi mindre ustabilitet når sykkelen er i bruk.

Motstand

Motstandssystem: Ergometersykler leveres i alle hovedsak med 2 forskjellige type motstandssystemer. Her er det snakk om elektromagnetisk og permanentmagnetisk motstand.

Den elektromagnetiske motstanden er langt mer slitesterk, og vil kunne tåle hard belastning over lengre tid. Mye av årsaken til dette er at elektromagnetiske motstandssystemer ikke har noen bevegelige slitedeler. Elektromagnetisk motstand forkortes ofte til EMS.

På den andre siden har man den permanentmagnetiske motstanden. Denne er mye billigere å produsere, men samtidig er kvaliteten litt lavere. Her er det rett og slett flere bevegelige slitedeler, og levetiden er ofte kortere for disse modellene.

De rimelige budsjettvalgene er gjerne utstyrt med permanentmagnetisk motstand, mens de mer kostbare premiumvalgene oftest har elektromagnetisk motstand.

Svinghjul

Svinghjul: Svinghjulet sier noe om hvor tung belastning du maksimalt kan trene med.

Et tyngre svinghjul vil gi tyngre maksimal belastning. Samtidig vil et tungt svinghjul bidra til at tråkkene føles langt mer jevne og behagelige.

De mest kostbare modellene har typisk et tyngre svinghjul enn budsjettvalgene.

Vekt

Maksimal brukervekt: En viktig faktor du bør tenke på når du skal kjøpe en ergometersykkel er brukervekten.

Ofte er den maksimale brukervekten tett knyttet til hvor mye sykkelen faktisk veier.

Generelt sett blir ergometersykkelen tyngre desto mer robust konstruksjonen er. Dette vises ofte via den maksimale brukervekten, som gjerne er svært høy for de mest robuste syklene.

Du bør naturligvis som et minimum kunne bruke sykkelen når du kjøper den. I tilegg bør du gjerne ha litt margin når det kommer til den maksimale brukervekten.

Det er helt vanlig å legge på seg noen kilo i blant, og da er det viktig at du fortsatt kan bruke ergometersykkelen!

Ergometersykkel ergonomisk utforming

Ergonomisk utforming: Som et absolutt minimum bør naturligvis setehøyden kunne justeres. Dette støttes heldigvis av de aller fleste ergometersyklene på markedet.

Det er også et stort pluss om setet kan justeres frem og tilbake. Da kan du selv avgjør hvor fremoverlent sittestillingen skal være.

Videre bør også styret kunne justeres, gjerne både horisontalt og vertikalt.

Vi anser det også som et stort pluss om setet har god og myk polstring!

 

Treningscomputer

Treningscomputer: Sammenlignet med spinningsykler så leveres faktisk de aller fleste ergometersyklene med en innebygd treningscomputer.

Computerne har typisk støtte for vanlige basisfunksjoner, slik som tid, hastighet, distanse og kaloriforbruk.

I tillegg leveres mange av modellene med innebygde håndpulssensorer. Dette gir deg mulighet til å overvåke pulsen via displayet til treningscomputeren.

En stor fordel med de enkle treningscomputerne er at de også er svært brukervennlig. Desto færre valg, desto enklere blir de å bruke!

Transporthjul

Transporthjul: Det bør naturligvis være enkelt å sette ergometersykkelen til side når den ikke er i bruk.

Heldigvis leveres de aller fleste modeller med innebygd transporthjul. Selv med en relativt høy vekt vil det derfor være en kort affære å sette sykkelen til side.

FAQ – Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken ergometersykkel ble best i test?

Vi i GetFitness har gjennomgått svært mange gode kandidater, og Abilica leverer, som alltid, nok et solid produkt til hjemmetrening.

Abilica Premium UB er en svært kraftig ergometersykkel, som leveres med hele 32 ulike motstandsnivåer. Sykkelen har derfor blitt kåret til best i test her hos GetFitness!

down-arrow Hva koster en ergometersykkel?

Prisnivået for disse treningsapparatene er svært variabelt.

De mer avanserte syklene koster gjerne over 20 000 kroner, mens de rimeligste budsjettutgavene ikke koster mer enn 3000 – 4000 kroner.

down-arrow Hva er vilkårene i denne testen?

Vi har gått grundig til verks, og de viktigste faktorene i vår test er som følger:

 • Hvilke funksjoner har ergometersykkelen?
 • Er det generelt høy kvalitet på produktet?
 • Hvor letthåndterlig er sykkelen?
 • Hvor komfortabel er den i bruk?
 • Hvor mange motstandsnivåer har sykkelen?
 • Hvor solid er konstruksjonen?
 • Hvor mange funksjoner har treningscomputeren?
 • Er produktet fornuftig priset?

down-arrow Hvorfor kjøpe en ergometersykkel?

Sammenlignet med de aller fleste andre treningsapparatene på markedet, er ergometersykkelen svært brukervennlig.

I det store og hele trenger du bare å justere setet, sette deg ned og begynne treningsøkten.

Skaderisikoen er også svært lav, og gitt at sykkelen har en god og ergonomisk utforming er risikoen nærmest fraværende.

I tillegg til den lave terskelen for å komme i gang, er også ergometersykkelen godt egnet for å øke forbrenningen. Dersom du velger en sykkel med tung motstand kan treningsøktene bli svært intense.

I all hovedsak er det musklene i underkroppen som får kjørt seg, og dersom du også ønsker å fokusere på muskulaturen i overkroppen bør du supplere med styrketrening i tillegg.

Avatar

Hege

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.