Padel Racket Test: Dette er ekspertenes anbefalinger

Test av padel rackets

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Padel er en ny og spennende sport som har tatt den norske befolkningen med storm. I denne testen kårer vi den beste padel racketen på markedet!

Padel er en relativt ny sport her i Norge, og populariteten øker stadig. Det dukker opp flere og flere padelbaner, og mange har nå endelig fått opp øynene for denne tennis-lignende sporten.

Padel er for øvrig ikke en ny sport. Padel har lenge vært populært i Spania, og International Padel Federation ble grunnlagt allerede i 1991.

Uansett hvor gammel eller ny sporten er, bør du ha det riktige utstyret når du skal spille padel. Akkurat som i tennis er racketen det desidert viktigste utstyret.

I denne testen har vi derfor gjennomgått flere ulike padel rackets på det norske markedet. Hvilken padel racket stikker av med seieren i vår test?

Beste Padel Racket: Best i Test

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av padel rackets. Du kan lese mer om hver racket lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

  1. BEST I TEST - Babolat Veron Counter
  2. Dunlop Aero-Star Team
  3. Wilson Ultra Elite V2
  4. Bullpadel K3 Avant
  5. Adidas Green Padel

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Babolat Veron Counter

BEST I TEST - Babolat Veron Counter

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Babolat Veron Counter
Form: Rund Rammeprofil: 38 mm Materiale, treffoverflate: Karbon- og glassfiber Materiale, ramme: Karbonfiber Stivhet: Middels Balansepunkt: Høyt Vekt: 365 gram

Babolat Veron Counter er en god allround-racket som passer godt for hobbymosjonisten. Racketen gir en god kombinasjon av presisjon og kraft, og den relativt store treffoverflaten gjør dette til et godt valg. Også for nybegynnere!

Veron Counter veier 365 gram. Dette er en helt gjennomsnittlig vekt på en padel racket, og racketen er derfor enkel å håndtere mens man spiller. Her kreves det ikke mye ekstra kraft i overarmene, med andre ord.

Robust treffoverflate

Treffoverflaten er bestående av en kombinasjon av karbon- og glassfiber. Dette er slitesterke materialer, som tåler hard påkjenning over lengre tid. Samtidig er materialet i rammen bestående av robust karbonfiber. Veron Counter er altså en padel racket du kan stole på over lengre tid!

Vi i redaksjonen setter også pris på 3D Spin+ teknologien som er benyttet på treffoverflaten. Dette gir god spinn når man treffer ballen, og Vibrasorb-systemet gir minimalt med vibrasjoner.

Høyt balansepunkt

Babolat Veron Counter har mottatt skryt for at den gir god balanse. Balansepunktet er plassert høyt opp på racketen. I praksis legger dette til rette for god kraft når du treffer ballen. Veron Counter er med andre ord et knallgodt valg for deg som vil ha en litt offensiv spillestil.

Samtidig er ikke racketen så topptung at du mister all presisjon heller. Dette liker vi!

Rund i formen

Som de fleste andre padel rackets i hobbysegmentet er også Veron Counter rund i formen. Dette gir en stor treffoverflate, slik at man får en større sweetspot når ballen skal slås.

Her trenger du altså ikke være ekstremt nøyaktig hver gang du treffer ballen, og overflaten gir samtidig godt grep på ballen. Her er det relativt enkelt å få til en imponerende spinn!

Oppsummert

Babolat Veron Counter gir en god kombinasjon av presisjon og kraft. De slitesterke materialene gjør dette til en sikker vinner!

Fordeler

  • God kombinasjon av presisjon og kraft.
  • Fornuftig pris.
  • Egnet for nybegynnere.
  • Vibrasorb-system.
  • Godt egnet til offensiv spillestil.

Ulemper

  • Ikke den beste racketen for en defensiv spillestil.

2. Dunlop Aero-Star Team

Dunlop Aero-Star Team

4.7
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Dunlop Aero-Star
Form: Hybrid Rammeprofil: 38 mm Materiale, treffoverflate: 1K Japansk karbonfiber Materiale, ramme: Karbonfiber Stivhet: Middels Balansepunkt: Middels Vekt: 365 gram

Dunlop Aero-Star Team er enklere og mer håndterbar versjon enn premiumvalget Aero-Star Pro. Racketen passer godt til mer erfarne og viderekomne spillere.

Hybridform

Aero-Star Team er spesielt utviklet for deg som vil ta spillingen til et nytt nivå. Racketen har en hybrid-form, og er dermed ikke helt rund i kantene. I praksis er hybrid-formen en kombinasjon av de runde og de diamantformede racketene.

Dette gir en bred sweetspot opp mot toppen av racketen, og balansepunktet er plassert omtrentlig midt på racketen. Dette gir en god kombinasjon av presisjon og fart, og Aero-Star Team er derfor godt egnet til både offensive og defensive spillestiler.

Samtidig er treffoverflaten utformet med det som kalles Ultra Grip. Dette gir bedre grep, og det er enklere å få til en imponerende skru på ballen. Som sagt – perfekt når du skal ta spillingen til et nytt nivå!

Fornuftig vekt

Dunlop Aero-Star Team veiere 365 gram. Dette er med andre ord en middels tung padel racket, og det er faktisk denne vekten som er mest vanlig for racketer i denne prisklassen.

Forbrukerne rapporterer om at racketen er enkel å håndtere, og med litt teip på håndtaket skal grepet være svært godt!

Japansk karbonfiber og frame protection

Japansk karbonfiber ansees ofte som det beste materialet som kan brukes på en padel racket. Vi registrerer derfor med glede at Aero-Star Team er utstyrt med nettopp dette.

I praksis er dette altså en slitesterk padel racket, som tåler hard belastning over lengre tid. Rundt rammen finner man også Dunlop’s egne Frame Protection System, som beskytter racketen om den kommer i kontakt med gulvet eller lignende. Dette liker vi!

Oppsummert

Dunlop Aero-Star Team er en god padel racket som passer godt for mer erfarne og viderekomne spillere. Hybrid-formen gir en stor treffoverflate mot toppen av racketen!

Fordeler

  • Ultra Grip.
  • Frame Protection fra Dunlop.
  • Bredt sweetspot.
  • Godt egnet for viderekomne.
  • Japansk karbonfiber.

Ulemper

  • Ikke spesielt godt egnet for nybegynnere.

3. Wilson Ultra Elite V2

Wilson Ultra Elite V2

4.6
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Wilson Ultra Elite V2
Form: Diamant Rammeprofil: 38 mm Materiale, treffoverflate: Karbon- og glassfiber Materiale, ramme: Karbonfiber Stivhet: Middels Balansepunkt: Middels Vekt: 361 gram

Wilson Ultra Elite V2 er en oppgradering av forgjengeren, og er en enkel og letthåndterlig padel racket.

God kontroll

Det første vi bemerker oss med Ultra Elite V2 er den relativt myke slagoverflaten. Kjernen er også en god del mykere enn hva man ser på mange andre padel rackets.

Den myke utformingen gir mindre vibrasjoner i racketen når man treffer ballen. Dette gjør at racketen er behagelig å spille med, og risikoen for belastningsskader i armen er lavere med denne racketen.

Med en myk treffoverflate stilles det heller ikke like stor krav til spilleren. Ultra Elite V2 er rett og slett en ganske tilgivende padel racket, som faktisk tillater at du ikke treffer klokkerent hver eneste gang.

Samtidig er balansepunktet plassert middels høyt, som gir noe bedre kontroll enn en høy plassering.

Diamantformet

Wilson Ultra Elite V2 er diamantformet, og stiller derfor litt større krav til deg som spiller. Likevel ser man at racketen er litt mer avrundet enn andre diamantformede racketer. Her får man altså litt større treffoverflate, som også gjør at Ultra Elite V2 kan brukes av relativt ferske spillere.

Den ruglete overflaten gir samtidig racketen godt grep. Flere skryter også av hvor enkelt det er å få god spinn på ballen med Ultra Elite V2.

Oppsummert

Wilson Ultra Elite V2 er et godt valg for deg vil ha en offensiv spillestil. Den myke slagoverflaten gir god kontroll over ballen!

Fordeler

  • God kontroll.
  • Godt grep.
  • Lite vibrasjoner.
  • God for offensiv spillestil.

Ulemper

  • Kan være litt for myk for enkelte.
  • Diamantform gjør racketen mindre egnet for nybegynnere.

4. Bullpadel K3 Avant

Bullpadel K3 Avant

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Bullpadel K3 Avant
Form: Rund Rammeprofil: 38 mm Materiale, treffoverflate: Karbon- og glassfiber Materiale, ramme: Karbonfiber Stivhet: Middels Balansepunkt: Lavt Vekt: 375 gram

Bullpadel K3 Avant er en padel racket som passer spesielt godt til helt ferske spillere.

Lavt balansepunkt

K3 Avant omtales ofte som en lettspilt og brukervennlig padel racket. Mye av årsaken til dette er nok det lave balansepunktet. Her er det relativt enkelt å få rene treff, og racketen gir god kontroll til nye spillere.

Noen ekstrem kraft er det derimot litt vanskelig å få med K3 Avant. Racketen er best egnet til en mer defensiv spillestil, og slagene vil ofte ikke bli like kraftfulle som når balansepunktet er plassert høyere opp.

Rund form

Den runde formen forsterker inntrykket av at K3 Avant er godt egnet for nybegynnere. Treffoverflaten er stor, og den runde formen gir gode forutsetninger for rene treff.

Den mønstrede overflaten gir samtidig godt grep på ballen. Overflaten er bestående av en miks av karbon- og glassfiber, samt Bullpadel’s egne 3D Grain-teknologi. Her er det faktisk relativt enkelt å få til en fin skru!

Oppsummert

Bullpadel K3 Avant er et godt alternativ for nybegynneren. Her får man god kontroll på ballen!

Fordeler

  • Godt egnet for nybegynnere.
  • Stor treffoverflate.
  • Godt egnet for defensivt spill.
  • 3D Grain-teknologi.

Ulemper

  • Får ikke veldig mye kraft.
  • Ikke like godt egnet for offensiv spilling.

5. Adidas Green Padel

Adidas Green Padel

4.4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Adidas Green Padel
Form: Rund Rammeprofil: 38 mm Materiale, treffoverflate: Karbon- og glassfiber Materiale, ramme: Karbonfiber Stivhet: Middels Balansepunkt: Middels Vekt: 360 gram

Adidas Green Padel er utviklet med fokus på bærekraftige løsninger. Racketen passer både damer og herrer!

Rund form

Green Padel fra Adidas er rund i formen, og gir derfor en relativt stor treffoverflate. Dette gjør at racketen er godt egnet for nybegynnere. Sammenlignet med diamantformede racketer er det rett og slett litt enklere å få et rent treff.

De bærekraftige materialene gir samtidig en lav vekt til racketen. Dette gjør at den er enkel å håndtere, men samtidig kan man miste litt kraft i slagene. Til gjengjeld er materialene faktisk stivere enn glassfiber, så det skulle ikke være det helt store problemet å få ut litt kraft her!

Middels balansepunkt

Balansepunktet er plassert middels høyt, og racketen er derfor greit egnet til både offensive og defensive spillestiler. Dette gir ikke ekstremt med kraft, men til gjengjeld blir presisjonen god. Med den runde formen er racketen som nevnt også litt mer tilgivelig.

100% fornybare materialer

Det mest unike med Adidas Green Padel er nok de fornybare materialene. Racketen er bestående av Flax Fiber, som er 100% fornybart og nedbrytbart. Fint at Adidas har dette i fokus!

Oppsummert

Adidas Green Padel er racketen for deg som er opptatt av bærekraftige løsninger. Kvaliteten er nok ikke like god som hos mange av konkurrentene, men til gjengjeld kan du spille padel med god samvittighet!

Fordeler

  • Fornybare materialer.
  • Rund form.
  • Relativt lav vekt.
  • Stor trefflate.

Ulemper

  • Kan være litt for stiv.
  • Ikke best egnet til offensive spillestiler.

Padel racket test: Dette bør du fokusere på

Form padel racket

Form: Padel racketer selges i ulike former. De vanligste er rund, dråpeformet og diamantformet.

Runde racketer gir mer kontroll, mens diamantformede racketer gir mer kraft.

Dråpeformede racketer gir en god balanse mellom kraft og kontroll.

Det er viktig å finne en form som passer din spillestil!

støtabsorbering padel

Støtabsorbering: God støtabsorbering er viktig for å redusere vibrasjoner, og samtidig unngå unødig belastning på armene.

Med god støtabsorbering vil du samtidig kunne få bedre kontroll og presisjon mens du spiller!

materialer padel racket

Materiale: De fleste padel racketer er laget av karbonfiber eller grafitt.

Karbonfiber er mer holdbart, mens grafitt har en tendens til å gi bedre kontroll.

Du kan også finne racketer laget av aluminium eller glassfiber, men disse er ofte tyngre og mindre holdbare.

stivhet

Stivhet: Stivheten på racketen påvirker kraften og kontrollen.

En stivere racket gir gjerne mye kraft og mindre kontroll. Med en mykere racket mister du en del av kraften, men får til gjengjeld bedre kontroll.

Her gjelder det å finne en racket som passer din spillestil!

Vekt

Vekt: Vekten på racketen har også en god del å si for prestasjonen.

En lett racket vil gi bedre kontroll og raskere respons.

Med en tyngre racket vil du kunne miste litt av kontrollen og den raske responsen, men til gjengjeld produsere mer eksplosive slag.

grep padel

Grep: Grepets størrelse og materiale er viktig for å få en god følelse og kontroll på racketen.

Velg en størrelse som passer til grepet ditt, og et materiale som gir godt grep.

Om grepet er litt dårlig kan du med fordel surre litt teip rundt håndtaket på racketen.

balansepunkt padel

Balansepunkt: Balansepunktet på racketen påvirker balansen mellom kraft og kontroll.

En racket med balansepunktet øverst gir mer kraft, mens en racket med balansepunkt nærmere håndtaket gir mer kontroll.

Pris

Pris: Velg en racket som passer til budsjettet ditt og spillestilen du vil ha.

Om du er nybegynner trenger du ikke kjøpe den dyreste og mest avanserte racketen.

Faktisk kan det være vanskeligere å spille med racketene som proffene spiller med. Hold det enkelt!

Hva er padel?

Om du allerede er på utkikk etter en padel racket, vet du vel sannsynligvis hva padel er. Vi tar likevel en veldig enkel gjennomgang. Samtidig kan det jo være greit å terpe litt på reglene!

Slik fungerer padel

Padel er en sport som ligner på tennis og squash. Padel spilles på en bane hvor det er vegger på begge sidene, og det spilles normalt i double. Med double menes det altså at man er 2 spillere på hvert lag.

Ballen som brukes i padel minner om en tennisball, og målet er å få ballen over nettet og innenfor banen på motstanderens halvdel.

Padel spilles normalt på en bane som er 10 x 20 meter (double) med glassvegger rundt. På midten av banen finner du et nett, akkurat som i tennis. Veggene bak og på siden av banen kan brukes i spillet, og gjør at ballen kan sprette i alle retninger.

Hva er reglene i padel?

Padel kan altså på mange måter minne om en kombinasjon av squash og tennis. Under følger en enkel beskrivelse av reglene i padel.

  • Spillet starter med underhåndsserve. Ballen må treffes under hoftehøyde. Du får 2 forsøk.
  • Det er ikke lov å ta overhåndsserve i padel. Når du server skal du la ballen sprette i bakken og dermed ta en underhåndsserve. Ballen må være under hoftehøyde når du treffer den.
  • Den første serven tas fra høyre side. Ballen må treffe i motsatt serverrute på motstanderens banehalvdel.
  • Man får som nevnt 2 sjanser til å serve. Hvis man bommer på 2. sjanse, går poenget til motstanderen. Serven skal også tas igjen om ballen treffer nettet før den går over.
  • Når ballen kommer fra motspiller og over til deg, kan du ikke slå den før den har truffet bakken én gang. Deretter kan den treffe glassveggene før du slår den tilbake, men den kan ikke treffe bakken igjen.
  • Før ballen går over til motstanderens halvdel, kan du sende den via veggen på din side (ikke gjerdet).
  • Du kan smashe ballen, altså sende den i gulvet på motstanderens banehalvdel, så den spretter ut av banen.
  • For å få ballen i spill igjen, kan motstanderen gå på utsiden av banen.

FAQ: Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken padel racket er best i test?

Vi har valgt å kåre Babolat Veron Counter til best i test.

Denne racketen gir en god kombinasjon av presisjon og kraft. De slitesterke materialene gjør dette til en sikker vinner!

down-arrow Hvor mye koster en padel racket?

Heldigvis er det ikke spesielt dyrt for en padel racket.

De billigste racketene koster ofte ikke mer enn 500 – 1.000 kroner. Det finnes selvfølgelig også mer kostbare premiumvalg, som kan koste godt over 3.000 kroner.

I denne testen har vi inkludert flest padel rackets i mellomsjiktet, med en pris fra 1.000 – 3.000 kroner.

down-arrow Hva er padel?

Padel er en blanding av squash og tennis. Man spiller på en bane som er 10 x 20 meter med glassvegger rundt, som vi også kjenner fra squash.

Banen deles av et 88 cm høyt nett. Veggene brukes i spillet og gjør at ballen kan sprette i alle retninger. Underlaget kan være av litt forskjellig materiale, og avhenger av om banen er innendørs eller utendørs.

Kilder