ZMA Test – Best i Test 2021

ZMA test av kosttilskudd i Norge

ZMA er et kosttilskudd som inneholder en kombinasjon av mineralene sink og magnesium, samt vitamin B6.

Et tilskudd av ZMA bidrar til blant annet

 • Bedre og dypere nattesøvn.
 • Raskere restitusjon etter trening.
 • Mindre risiko for stølhet og kramper.
 • Bedre resultater fra trening, da det har en positiv effekt på hormonbalansen.
 • Et mer anabolt hormonnivå, som fremmer muskelveksten.

ZMA er altså et solid kosttilskudd med mange fordeler, men hva er det beste ZMA-tilskuddet i Norge?

Vi ønsket å finne ut av dette, og har derfor testet ulike ZMA-tilskudd for å finne det produktet som har best effekt.

Obs: For å dra nytte av alle fordelene du kan få fra et ZMA-tilskudd, bør du helst innta kapslene 30-60 minutter før leggetid!

Test av ZMA – Best i test 2021

Vi i GetFitness jobber hardt for at du som forbruker skal få tilgang til de beste produktene på markedet.
Dersom du handler gjennom våre lenker, bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsartikler omhandlende trening og kosthold.

Vær oppmerksom på at prisene oppdateres jevnlig, og at faktiske priser kan variere.

DNS ZMA

5
DNS Zma Test

Produktbeskrivelse: Dette ZMA-tilskuddet fra DNS inneholder en optimal mengde magnesium, som vil føre til en positiv effekt på både søvnkvalitet og kroppens muskelfunksjon.
ZMA fra DNS passer spesielt godt til deg som trener med høy intensitet, og trenger all den restitusjon du kan få!

Fordeler

 • Optimalt innhold av magnesium.
 • Forbedret muskelfunksjon.
 • Forbedret restitusjon.
 • God pris!
 • 60 døgndoser per boks!

Ulemper

 • Kunne med fordel inneholdt mindre vitamin B6.

Detaljert

Dette tilskuddet av ZMA er levert av den anerkjente leverandøren DNS, og man kan derfor stole på at kvaliteten står i første rekke.

Tilskuddet inneholder hele 600 mg magnesium per dosering, og vil derfor ha en svært god effekt på søvnkvaliteten og muskelfunksjonen.

Innta dette tilskuddet før leggetid, og føl deg trygg på at du legger til rette for optimal muskelvekst og restitusjon!

Næringsinnhold per døgndose

 • Magnesium: 600 mg
 • Sink: 25 mg
 • Vitamin B6: 4,2 mg

Vital Sleep

5
Vital Sleep MyRevolution

Produktbeskrivelse: Vital Sleep fra MyRevolution inneholder en optimal kombinasjon av magnesium og sink, og er i tillegg tilsatt rosenrot!
Istedenfor å overdosere med magnesium og sink, har MyRevolution designet et produkt som legger til rette for optimalt opptak i kroppen - uten at man inntar for mye.

Uten tvil et av Norges mest unike ZMA-tilskudd!

Fordeler

 • Dypere søvn.
 • Forbedret restitusjon.
 • Fornuftig pris.
 • 60 døgndoser per boks!

Ulemper

 • Kapslene er basert på gelatin fra storfe, og er derfor ikke egnet for veganere og vegetarianere.

Detaljert

Dette ZMA-tilskuddet vil bidra til både dypere søvn, raskere restitusjon og mindre risiko for stølhet og kramper etter trening.

Vital Sleep er ulikt fra andre ZMA-tilskudd ved at det ikke er tilsatt vitamin B6.

Dette er ikke nødvendigvis en negativ egenskap, da for høye verdier av vitamin B6 kan gi deg mer energi – som ikke er positivt for et tilskudd som skal inntas før leggetid.

I tillegg til dette er også Vital Sleep tilsatt rosenrot, som vil bidra til at kroppen kan håndtere stress på en bedre måte.

Èn boks med Vital Sleep holder i hele 60 dager!

Næringsinnhold per døgndose

 • Magnesium: 84 mg
 • Sink: 10 mg
 • Rosenrot: 50mg

Hva er ZMA?

ZMA er et kosttilskudd som inneholder kombinasjon av mineralene sink og magnesium, samt vitaminet B6.

ZMA er på ingen måte et nytt produkt, og har lenge blitt benyttet som et kosttilskudd for de som ønsker å øke muskelmassen.

Sink er et essensielt mineral med antioksidantegenskaper som stimulerer aktiviteten til mange enzymer i kroppen. Disse enzymene er kritiske for mange biokjemiske reaksjoner i kroppen. Sink har vist seg å være kritisk for proteinsyntesen, som er den molekylære prosessen som fører til muskelgjenoppretting og muskelvekst.

Magnesium har en viktig rolle i mer enn 300 ulike metaboliske reaksjoner i kroppen. De mest kjente prosessene er nok proteinsyntesen, lagring og produksjon av celleenergi, cellevekst og reproduksjon av celler.

Et ZMA kosttilskudd er altså en kombinasjon av mineralene sink og magnesium. Tilskuddet inneholder også vitamin B6, som skal bidra til å forbedre opptaket av de to mineralene.

Har ZMA effekt?

Alle de tre komponentene som er å finne i ZMA er ekstremt viktige i flere av kroppens biologiske prosesser.

I henhold til studier er det vist at økt treningsmengde kan føre til at kroppen skiller ut mer vitaminer og mineraler – et tilskudd kan altså være nødvendig, for å veie opp for den økte utskillelsen. For de som ønsker økt muskelmasse er sink spesielt viktig, da sink har vist å kunne bidra til en naturlig økt produksjon av testosteron.

Dersom man har lave nivåer av sink og magnesium, har dette en sterk negativ effekt på muskelveksten – og et ZMA-tilskudd kan derfor være hensiktsmessig.

En nylig studie viste at utøvere som inntok et ZMA-tilskudd i 8 uker, fikk hele 30% høyere testosteron-nivåer, og 5% høyere IGF-1-nivåer. Utøverne som fikk ZMA hadde også 2.5 ganger bedre styrkeøkning enn kontrollgruppen som bare fikk placebo.
I praksis betyr dette altså at dersom man inntar ZMA (eller hvert av komponentene separat), vil man kunne oppnå høyere testosteronnivåer og forbedret styrke.

I tillegg til å bidra til et mer anabolt hormonnivå, ble det også observert i studien at ZMA bidrar til forbedret søvnkvalitet, noe vi også opplevde i vår test av produktet. Bedre søvnkvalitet bidrar til økt restitusjon etter harde treningsøkter, som fører til at man kan trene hardere – og dermed oppnå bedre resultater.

Alt i alt ser ZMA ut til å være et bra kosttilskudd for de som trener mye.
Ved å innta dette tilskuddet får man i seg viktige mineraler man uansett har behov for, og sammensetningen av mineralene har dessuten vist til å kunne øke kroppens testosteronnivåer og ditt generelle styrkenivå.
Prislappen på et ZMA-tilskudd er som regel også relativt lav, og etter vår oppfatning vel verdt investeringen!

Referanser

 • Pérez-Guisado J et al. ”Citrulline malate enhances athletic anaerobic performance and relieves muscle soreness” J Strength Cond Res. 2010;24:5:1215-22 . 
 • Poole, C. et al. «The effects of a commercially available botanical supplement on strength, body composition, power output, and hormonal profiles in resistance-trained males». Journal of the International Society of Sports Nutrition. 2010, 7:34 
 •  Steels, E. et al. «Physiological Aspects of Male Libido Enhanced by Standardized Trigonella foenum-graecum Extract and Mineral Formulation» Phytother. Res. 2011. 25:1294-1300. 
 • Taylor L et al. “Effects of Combined Creatine Plus Fenugreek Extract Vs. Creatine Plus Carbohydrate Supplementation on Resistance Training Adaptations”. Journal of Sports Science and Medicine. 2011. 10:254-260. 

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!