Flytematte / AirTrack Test – Best i Test 2022

Flytematte

Annonsørinnhold

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Hva er vel bedre enn å ha det litt gøy ute på vannet? Vi har testet AirTracks og flytematter!

Airtracks har blitt mer og mer populært i løpet av de siste årene. Ikke bare passer mattene perfekt til treningsøkter utendørs. De kan også brukes på vannet!

I denne artikkelen gir vi deg oversikten over det vi mener er de beste airtracksene på det norske markedet. Les videre i vår test!

Test av AirTracks og Flytematter – Best i Test 2022

Oppsummert er dette rangeringen i vår test. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.
Ved å handle gjennom våre lenker bidrar du til at vi kan fortsette med det gode arbeidet!

 1. BEST I TEST - Abilica XC AirTrack 300 Set
 2. BESTE PREMIUMVALG - Abilica AirTrack 3,5 x 1
 3. Abilica AirTrack Home 400
 4. Airtrack Nordic Home

Slik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter vil vi så langt det lar seg gjøre utføre testene i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Abilica XC AirTrack 300 Set

BEST I TEST - Abilica XC AirTrack 300 Set

4.9
getfitness-badge
Abilica XC Airtrack 300 set

Abilica XC AirTrack 300 Set er uten tvil en av de beste og mest allsidige treningsmattene som er å få tak i.

Den har fått mye skryt for å være både myk og behagelig. Matten egner seg til blant annet turn, kampsport, hopp og balanse- og stabilitetstrening.

Det unike med denne treningsmatten er at den er oppblåsbar, noe som gjør den svært myk og behagelig.
Når den er fylt opp med luft har den en tykkelse på hele 10 centimeter. Dette utkonkurrerer rett og slett de andre treningsmattene på markedet.
Med i prisen får du også en fotpumpe, slik at du enkelt kan fylle matten med luft.

XC AirTrack 300 Set er produsert av solide materialer. Forsterkningen i skjøtene sikrer at matten vil holde i lang tid fremover.

Matten er relativt enkel å pakke sammen etter bruk, og kan oppbevares i den medfølgende oppbevaringsbagen.
Til tross for at selve matten er relativt stor, gjør de gummierte håndtakene på hver side til at det er enkelt å flytte på matten.

Prisen for denne treningsmatten er naturligvis noe høyere enn for «vanlige» matter, noe vi mener er helt naturlig. Dette er rett og slett noe mer enn bare en treningsmatte.

Abilica XC AirTrack 300 Set er et perfekt valg for deg som vil ha en allsidig og holdbar treningsmatte.
Matten er egnet til en lang rekke treningsformer, og den maksimale brukervekten er hele 150 kg!

Fordeler

 • Svært myk!
 • Stort areal å trene på.
 • Brukbar både inne, ute og på vann.
 • Egnet til mange ulike treningsformer.
 • Fotpumpe medfølger.
 • Holdbar konstruksjon.

Ulemper

 • Kunne vært litt lengre.

2. Abilica AirTrack 3,5 x 1

BESTE PREMIUMVALG - Abilica AirTrack 3,5 x 1

4.8
getfitness-badge
Abilica AirTrack 3,5 x 1

Abilica AirTrack 3,5 x 1 minner på mange måter om bestselgeren XC AirTrack 300 Set. Forskjellen er hovedsakelig dimensjonene på flytemattene, samt at prisen er litt ulik.

Sammenlignet med XC AirTrack 300 er denne flytematten litt lengre. AirTrack 300 har en lengde på 3 meter. Som navnet tilsier har har AirTrack 3,5 x 1 en lengde på 3,5 meter. Om du har behov for litt ekstra plass på flytematten er dette en fornuftig oppgradering av XC AirTrack 300.

Ellers er bredden den samme. Med en 1 meter i bredden er det god nok plass til ulike aktiviteter. Vi nevner blant annet turn, balansetrening, kampsport, stabilitetstrening og ulike vannaktiviteter. Flyteevnen er god, og flere rapporterer om at denne er et must-have ute i vannet på varme sommerdager.

Når matten er i bruk gir den også god polstring. Tykkelsen er 10 centimeter, og matcher dermed målene for andre Abilica AirTracks på markedet.

Tradisjon tro er AirTrack 3,5 x 1 utstyrt med samme solide materialer som de andre flytemattene fra Abilica. Med Double Wall Fabric og forsterkede skjøter kan du føle deg trygg på at flytematten tåler hard belastning over lengre tid. Dette gjenspeiles også i den maksimale brukervekten – som er hele 150 kg!

På hver side av airtrack-en finner du praktiske gummihåndtak. Dette gjør det enkelt å ta med seg flytematten, selv når den er fylt med luft. Før matten er fylt med luft kan det enkelt transporteres i den medfølgende AirTrack-bagen. Praktisk og brukervennlig!

Sammenlignet med andre AirTracks legger vi også merke til en annen stor fordel. Den medfølgende pumpen er elektrisk. Her trenger du kun å koble pumpen til ventilen, vente en liten stund, og vipps. Flytematten er klar til bruk!

I utgangspunktet er jo flytematten romslig nok som den er. Om du likevel skulle få behov for en litt større matte på sikt, nevner vi at AirTrack 3,5 x 1 enkelt kan kobles sammen med andre AirTracks fra Abilica. Dette gjøres helt enkelt ved hjelp av borrelåsene på sidene av flytematten.

Abilica AirTrack 3,5 x 1 er en oppgradering av den populære XC AirTrack 300 Set. Matten er litt lengre, og leveres med en brukervennlig elektrisk pumpe!

Fordeler

 • Myk og behagelig i bruk.
 • DWF-materiale.
 • Egnet på land og vann.
 • Elektrisk pumpe.
 • Oppbevaringsbag.

Ulemper

 • Litt høyere pris enn enkelte andre flytematter.

3. Abilica AirTrack Home 400

Abilica AirTrack Home 400

4.7
Abilica XC AirTrack 300 Set

Abilica AirTrack Home 400 kan brukes både som en treningsmatte og som en flytematte.

Treningsmatten har fått skryt for å være både myk og behagelig. AirTrack 400 egner seg til blant annet turn, kampsport, hopp og balanse- og stabilitetstrening.

Matten er naturligvis oppblåsbar.
Når den er fylt opp med luft har den en tykkelse på hele 10 centimeter. Dette fører til at den flyter godt på vannet, og matten passer perfekt for en solo-tur ute på sjøen.

Med i pakken får du også en egen fotpumpe, slik at matten enkelt kan fylles opp med luft.

Videre er AirTrack Home 400 produsert av solide materialer. Forsterkningen i skjøtene sikrer at matten vil holde i lang tid fremover.

Matten er relativt enkel å pakke sammen etter bruk, og kan oppbevares i den medfølgende oppbevaringsbagen.
Til tross for at selve matten er relativt stor, gjør de gummierte håndtakene på hver side at det er enkelt å flytte på den.

Abilica AirTrack Home 400 er et perfekt valg for deg som vil ha en allsidig og holdbar treningsmatte.
Matten er egnet både på land og vann, og den maksimale brukervekten er hele 150 kg!

Fordeler

 • Myk og behagelig.
 • Solid konstruksjon.
 • Egnet på land og vann.
 • Mange ulike treningsformer.
 • Fotpumpe medfølger.

Ulemper

 • Matten kunne vært litt bredere.
 • Ikke den beste flyteevnen i testen.

4. Nordic Airtrack

Airtrack Nordic Home

4.5
Nordic Airtrack

De komplette pakkene med flytematter fra Nordic inneholder alt du trenger for å komme i gang med morsomme og intensive aktiviteter, både på land og i vann.

Flytemattene kan bestilles med en lengde fra 4 – 6 meter, og bredden på mattene er 1 meter. Her er det lagt til rette for at 2 personer kan befinne seg på flytematten samtidig!

På bakgrunn av størrelsen til flytematten, passer den også perfekt til aktiviteter som vann-yoga, gymnastikk, tumbling og kampsport.

Nordic Airtrack er forøvrig ikke kun egnet for de treningsglade, da matten også kan benyttes som et samlingssted for de som ønsker å slappe av ute på vannet.

Videre har flytemattene en tykkelse på totalt 10 centimeter. Perfekt når det er behov for litt ekstra polstring når du trener oppe på flytematten.

Vi i redaksjonen setter stor pris på at alt nødvendig ekstrautstyr medfølger, da pakken inneholder både en elektrisk pumpe, repairkit og en praktisk oppbevaringsbag!

Fordeler

 • DWF-materiale.
 • Portabel.
 • Stabil plattform.
 • Egnet på land og vann.
 • Elektrisk pumpe.

Ulemper

 • Kunne vært litt bredere.

FAQ: Ofte stilte spørsmål

Hvilken airtrack ble best i test?

I vår test er det Abilica XC AirTrack 300 Set som stikker av med seieren.

Dette er et solid valg for deg som vil ha en allsidig og holdbar treningsmatte. Matten er egnet til en lang rekke treningsformer, og den maksimale brukervekten er hele 150 kg!

Hva er en airtrack?

En airtrack er enkelt og greit en oppblåsbar matte. Matten kan brukes til både trening og lek, og de er tilgjengelige i mange ulike dimensjoner.

Airtracks passer spesielt godt til akrobatiske aktiviteter. Vi nevner blant annet turn, kampsport, cheerleading og gymnastikk!

Kan airtracks brukes på vannet?

Ja, airtracks kan brukes på vannet. Det er ikke uten grunn at mattene ofte omtales som flytematter.

Om du planlegger å bruke airtrack-en på vannet anbefaler vi at du kjøper en matte som minst er 10 cm tykk. Dette gir bedre flyteevne ute på vannet!

Hvor mye koster en airtrack?

Som med alt annet er det også litt prisvariasjoner for airtracks. Generelt sett koster en airtrack alt fra 2.000 – 5.000 kroner.

De fleste airtracks kan også kjøpes med en del ekstrautstyr. Dette vil resultere i litt høyere pris, men du vil samtidig spare mye tid ved å ha med alt du trenger av utstyr.

Hvordan fylles en airtrack med luft?

Du kan fylle en airtrack med luft helt manuelt om du ønsker det. Om det er å anbefale er en annen sak.

De fleste airtracks leveres med en egen luftpumpe. De enkleste utgavene er stort sett fotpumper, mens premium-valgene ofte leveres med elektriske pumper.

De elektriske pumpene er svært effektive, og det tar ikke særlig mer enn 30 sekunder å fylle mattene med luft!