Lyst på synlige magemuskler? Prøv knee tuck på treningsball!

Kvinne med treningsball

Greit nok. Treningsballer blir som oftest ikke brukt slikt de egentlig skal, og ofte ser man at enkelte nærmest bruker den som en fotball inne på treningssenteret. Andre går også så langt som å bruke treningsballen mens de tar knebøy. Ikke en særlig god idè..

Men, treningsballer kan faktisk brukes til noe fornuftig også.
Om du er på utkikk etter en real øvelse for magemusklene anbefaler vi at du prøver ut knee tuck. Øvelsen passer perfekt for å tvinge frem de nedre magemusklene. I tillegg vil også hele kjernen virkelig få kjørt seg!

Knee tuck på treningsball – dette er teknikken!

Det første trikset for å komme i gang med knee tuck er å finne en stabil utgangsposisjon. Det høres kanskje lett ut, men for mange kan det faktisk være ganske utfordrende.

Ofte er det enkleste å begynne med man at legger seg ned over ballen med magen ned. Deretter flytter du kroppen frem ved å «gå» fremover med hendene dine helt til anklene dine ligger rett over treningsballen.

Du bør også passe på at hendene dine er plassert rett under skuldrene. Du skal ikke ha armene plassert langt foran hodet ditt, og du skal heller ikke ha armene plassert under brystet.

Så snart du har funnet en utgangsposisjon som kjennes behagelig bør du fokusere på å stramme magemusklene dine så hardt du kan. Det vil gi deg bedre stabilitet mens du tar øvelsen. Du vil også kjenne at øvelsen tar bedre der den egentlig skal.

I teorien er øvelsen egentlig ganske så enkelt å utføre. Etter å ha presset ut noen repetisjoner vil du nok likevel merke at den faktisk er ganske så tung!

  1. Innta utgangsposisjonen som forklart tidligere.
  2. Bøy så knærne dine fremover mot overkroppen. La rumpa heves litt opp i lufta med en gang du begynner å bøye knærne, før du rolig senker den ned igjen når knærne nærmer seg brystet ditt.
  3. Strekk deretter bena dine ut igjen, og utfør bevegelsen i motsatt rekkefølge.

Optimalt sett bør du ta 8 – 12 repetisjoner, men det er selvfølgelig ingenting i veien for å begynne litt roligere.

Hvor mange repetisjoner klarer du?

Avatar

Hege

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.