Beste Retinol Serum / Krem: Best i Test 2023

Produkter med retinol

Annonsørinnhold

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Det finnes et hav av ulike antirynkekremer på markedet. Ett produkt står likevel frem som den utvilsomme gullstandarden. Retinol!

Retinol er egentlig en form for Vitamin A, og har faktisk blitt brukt helt siden 1970-tallet. Dette er en av ytterst få stoffer som har dokumentert effekt mot aldringstegn i huden, slik som rynker og lignende.

Retinol har en direkte innvirkning på produksjonen av kollagen, og vil på sikt bidra til å redusere rynker, mørke flekker og fine linjer i huden.

Med så gode egenskaper er det ikke vanskelig å se for seg at det finnes mange retinol-produkter på markedet. Men hvilket produkt bør du satse på, og hva er beste retinol serum / krem i 2023?

Retinol Test: Vår anbefalte toppliste

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av retinol serum / krem. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.
Ved å handle gjennom våre lenker bidrar du til at vi kan fortsette med det gode arbeidet!

  1. Elizabeth Arden - Retinol Ceramide Capsules
  2. Exuviance - Super Retinol Concentrate
  3. Dermalogica - Active Clearing Retinol Clearing Oil
  4. Medik8 Retinol 3 TR Serum

Slik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Elizabeth Arden – Retinol Ceramide Capsules

Elizabeth Arden - Retinol Ceramide Capsules

5
getfitness-badge
Elizabeth Arden - Retinol Ceramide Capsules

Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum er levert av ingen andre enn Elizabeth Arden.
Denne leverandøren er anerkjent for å levere produkter av høy kvalitet. Retinol Ceramide Capsules er intet unntak!

I serumet finner man flere aktive ingredienser som sammen bidrar til en sunnere og yngre hud.
Retinolet vil bidra til å redusere linjer og rynker, mens ceramidene sørger for å tilføre huden tilstrekkelig med fuktighet gjennom natten.

Som det ligger i navnet er dette et nattserum. Dette fører til at du får utnyttet retinolet til det fulle, og du unngår den uønskede påvirkningen fra sollys på dagtid.

Videre passer produktet perfekt til deg som allerede har litt sensitiv hud.
Ekstremt mange av forbrukerne har bemerket seg at produktet både er skånsomt og virkningsfullt, og de gode effektene sees ofte i løpet av kort tid.

Vi i redaksjonen setter også pris på at Elizabeth Arden har valgt å levere serumet i kapsler. Som kjent er retinol svært sensitivt mot både lys og luft, og for mye av dette vil kunne påvirke kvaliteten på produktet.

Ved å innkapsle serumet sikrer man seg mot dette, og resultatet blir et potent og effektfullt retinol-serum.
For å bruke serumet vrir du simpelthen av toppen på kapselen, og klemmer innholdet ut i hendene. Deretter fordeler du serumet i ansiktet og på halsen.

Retinol Ceramide Capsules er et effektivt og skånsomt retinol-serum.
Forbrukerne er svært fornøyde, og det rapporteres om gode resultater i løpet av kort tid!

2. Exuviance – Super Retinol Concentrate

Exuviance - Super Retinol Concentrate

4
Exuviance - Super Retinol Concentrate

Super Retinol Concentrate fra Exuviance er et konsentrat som bidrar til å redusere linjer og rynker i huden.

Jevnt over er forbrukerne svært fornøyde med produktet. Flere trekker også frem at Super Retinol Concentrate passer ypperlig mot akne og aknearr.

Dette retinol-konsentratet er bestående av totalt 0.2% retinol, som gradvis frigjøres i løpet av natten.
Produktet har mottatt skryt for å være skånsomt mot huden, samtidig som flere har bemerket seg at kremen gir god fuktighet.

I tillegg til retinol finner man også Exuviances egne NeoGlukosamin-formula i kremen.
Denne patenterte blandingen vil eksfoliere huden på en skånsom måte, og samtidig stimulere dannelsen av nye celler.
Resultatet blir enkelt og greit at fine linjer og rynker blir mindre fremtredende, samtidig som pigmenterte flekker vil reduseres.

Den potente kombinasjonen av retinol og NeoGlukosamin gjør dette til svært god hudkrem, som også passer godt til deg som sliter med akne og arrdannelser!

Super Retinol Concentrate har mottatt gode tilbameldinger fra forbrukerne, og er en potent kombinasjon av retinol og NeoGlukosamin!

3. Dermalogica Active Clearing Retinol Clearing Oil

Dermalogica - Active Clearing Retinol Clearing Oil

4
Dermalogica - Active Clearing Retinol Clearing Oil

Active Clearing Retinol Clearing Oil fra Dermalogica er en kombinasjon av 2 aktive ingredienser.

Den første ingrediensen er naturligvis retinol.
Retinol har som kjent en dokumentert effekt mot aldringstegn i huden. Oljen vil dermed bidra til å redusere hudaldring og fine linjer, og samtidig kunne motvirke akneutbrudd.

I denne nattoljen finner man også salisylsyre. Kombinasjonen av disse 2 aktive ingrediensene vil bidra til en mer fyldig og klarere hudtone, og flere rapporterer også om mer glød i ansiktet.

En annen stor fordel med oljen er at den både kan bidra til å redusere talgproduksjonen, og samtidig lysne partier med hyperpigmentering. Perfekt for deg som har noen litt mørke solflekker i ansiktet!

I tillegg finner man også argan-, nypefrø- og jojobaolje i produktet.
Solid næring til huden, med andre ord!

4. Medik8 Retinol 3 TR Serum

Medik8 Retinol 3 TR Serum

3.8
Medik8 Retinol 3 TR Serum

Medik8 Retinol 3 TR Serum er ikke av de mest brukte retinol-serumene på markedet, men kundene ser likevel ut til å være godt fornøyde med produktet.

Totalt inneholder serumet 0.3% retinol, og flere trekker frem 3 TR Serum som et godt startalternativ for deg som ikke har brukt retinol før.

Den relativt lave konsentrasjonen reduserer risikoen for uønskede bivirkninger fra serumet. Alt i alt vil serumet altså kunne virke mer skånsomt mot allerede følsom hud.

I tillegg leveres Medik8 Retinol 3 TR Serum med en egenutviklet Time Release-teknologi. Disse gradvise frisettingssystemene sikret at A-vitaminet utskilles langtsomt til huden. Her får man altså en gradvis utskillelse av retinol, som vil kunne bidra til å redusere irritasjon i huden.

Time Release-teknologien beskytter også retinolet mot miljøpåvirkninger, slik som eksempelvis sollys. Dette kan gi økt stabilitet og bedre effekt!

NB! Serumet bør brukes på kveldstid.

FAQ – Ofte Stilte Spørsmål

Hvilket produkt ble kåret til best i test?

I vår test av retinol har vi kåret Elizabeth Arden – Retinol Ceramide Capsules til best i test.

Dette serumet er både effektivt og skånsomt, og det rapporteres om gode resultater i løpet av kort tid!

Hva er retinol?

Retinol er egentlig en type Vitamin A. Man finner ofte dette stoffet i diverse hudpleieprodukter, og retinol er faktisk en av få stoffer som har dokumentert effekt mot aldringstegn i huden.

I praksis vil retinol bidra til å øke kroppens naturlige produksjon av kollagen. I tillegg vil retinol også ha en positiv effekt på cellefornyelsen.

Resultatet av dette blir enkelt og greit at både rynker, linjer og mørke flekker i huden reduseres.

Retinol har også vist seg og kunne redusere både akne og kviser. Årsaken til dette er at serumet forhindrer tette porer i huden.

Hvem kan bruke retinol?

Det korte svaret er «alle».

Så godt som alle hudtyper kan få en positiv effekt av retinol. Produktet er nok likevel best egnet til de som ikke har veldig sensitiv hud, da retinol kan forårsake en viss irritasjon i huden.

Her er nøkkelen enkelt og greit å finne et serum med en passende retinol-konsentrasjon. Generelt sett bør du begynne med en lav konsentrasjon, og deretter øke ved behov.

Hvor lang tid tar det før retinol fungerer?

Det er stor variasjon om man ser på hvor raskt retinol fungerer. Generelt sett tar det alt fra 12 uker til 6 måneder før man begynner å se resultater.

Har retinol noen bivirkninger?

Ja, retinol kan fremkalle bivirkninger for enkelte.

Retinol er et relativt potent stoff og kan forårsake både irritasjon og rødhet i huden. Dette gjelder spesielt for kremene hvor man har en høy konsentrasjon av retinol.

De som allerede har sensitiv hud er spesielt utsatt for å få bivirkninger fra retinol. Om du i tillegg har rosacea (kronisk betennelse som gir rødhet i huden) er du også ekstra utsatt for bivirkninger fra retinol.

Som regel varer ikke bivirkningene fra retinol lenge, men vi anbefaler likevel at du forhører deg med en hudlege / hudpleier om du skulle oppdage noen uønskede effekter.