Beste Retinol Serum / Krem: Best i Test 2023

Produkter med retinol

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Det finnes et hav av ulike antirynkekremer på markedet. Ett produkt står likevel frem som den utvilsomme gullstandarden. Retinol!

Retinol er egentlig en form for Vitamin A, og har faktisk blitt brukt helt siden 1970-tallet. Dette er en av ytterst få stoffer som har dokumentert effekt mot aldringstegn i huden, slik som rynker og lignende.

Retinol har en direkte innvirkning på produksjonen av kollagen, og vil på sikt bidra til å redusere rynker, mørke flekker og fine linjer i huden.

Med så gode egenskaper er det ikke vanskelig å se for seg at det finnes mange retinol-produkter på markedet. Men hvilket produkt bør du satse på, og hva er beste retinol serum / krem i 2023?

Retinol Test: Vår anbefalte toppliste

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av retinol serum / krem. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

  1. Elizabeth Arden - Retinol Ceramide Capsules
  2. Exuviance - Super Retinol Concentrate
  3. Dermalogica - Active Clearing Retinol Clearing Oil
  4. Medik8 Retinol 3 TR Serum

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Elizabeth Arden – Retinol Ceramide Capsules

Elizabeth Arden - Retinol Ceramide Capsules

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Elizabeth Arden - Retinol Ceramide Capsules
Produsent: Elizabeth Arden Nattserum: Ja Kapsler: Ja Hudtyper: Alle

Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum er levert av ingen andre enn Elizabeth Arden. Denne leverandøren er anerkjent for å levere produkter av høy kvalitet. Retinol Ceramide Capsules er intet unntak!

Aktive ingredienser som reduserer fine linjer

I serumet finner man flere aktive ingredienser som sammen bidrar til en sunnere og yngre hud. Retinolet vil bidra til å redusere linjer og rynker, mens ceramidene sørger for å tilføre huden tilstrekkelig med fuktighet gjennom natten.

Som det ligger i navnet er dette et nattserum. Dette fører til at du får utnyttet retinolet til det fulle, og du unngår den uønskede påvirkningen fra sollys på dagtid.

Godt egnet til deg med sensitiv hud

Videre passer produktet perfekt til deg som allerede har litt sensitiv hud. Ekstremt mange av forbrukerne har bemerket seg at produktet både er skånsomt og virkningsfullt, og de gode effektene sees ofte i løpet av kort tid.

Vi i redaksjonen setter også pris på at Elizabeth Arden har valgt å levere serumet i kapsler. Som kjent er retinol svært sensitivt mot både lys og luft, og for mye av dette vil kunne påvirke kvaliteten på produktet.

Ved å innkapsle serumet sikrer man seg mot dette, og resultatet blir et potent og effektfullt retinol-serum.
For å bruke serumet vrir du simpelthen av toppen på kapselen, og klemmer innholdet ut i hendene. Deretter fordeler du serumet i ansiktet og på halsen.

Oppsummert

Retinol Ceramide Capsules er et effektivt og skånsomt retinol-serum. Forbrukerne er svært fornøyde, og det rapporteres om gode resultater i løpet av kort tid!

2. Exuviance – Super Retinol Concentrate

Exuviance - Super Retinol Concentrate

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Exuviance - Super Retinol Concentrate
Produsent: Exuviance Nattserum: Ja Konsentrat: Ja Kapsler: Nei Hudtyper: Forsiktighet ved følsom hud

Super Retinol Concentrate fra Exuviance er et konsentrat som bidrar til å redusere linjer og rynker i huden.

Fornøyde kunder

Jevnt over er forbrukerne svært fornøyde med produktet. Flere trekker også frem at Super Retinol Concentrate passer ypperlig mot akne og aknearr.

Dette retinol-konsentratet er bestående av totalt 0.2% retinol, som gradvis frigjøres i løpet av natten. Produktet har mottatt skryt for å være skånsomt mot huden, samtidig som flere har bemerket seg at kremen gir god fuktighet.

Reduserer fine linjer

I tillegg til retinol finner man også Exuviances egne NeoGlukosamin-formula i kremen.

Denne patenterte blandingen vil eksfoliere huden på en skånsom måte, og samtidig stimulere dannelsen av nye celler. Resultatet blir enkelt og greit at fine linjer og rynker blir mindre fremtredende, samtidig som pigmenterte flekker vil reduseres.

Den potente kombinasjonen av retinol og NeoGlukosamin gjør dette til svært god hudkrem, som også passer godt til deg som sliter med akne og arrdannelser!

Oppsummert

Super Retinol Concentrate har mottatt gode tilbameldinger fra forbrukerne, og er en potent kombinasjon av retinol og NeoGlukosamin!

3. Dermalogica Active Clearing Retinol Clearing Oil

Dermalogica - Active Clearing Retinol Clearing Oil

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Dermalogica - Active Clearing Retinol Clearing Oil
Produsent: Dermalogica Nattserum: Ja Kapsler: Nei Hudtyper: Alle

Active Clearing Retinol Clearing Oil fra Dermalogica er en kombinasjon av 2 aktive ingredienser.

Potent kombinasjon

Den første ingrediensen er naturligvis retinol. Retinol har som kjent en dokumentert effekt mot aldringstegn i huden.

Oljen vil dermed bidra til å redusere hudaldring og fine linjer, og samtidig kunne motvirke akneutbrudd.

I denne nattoljen finner man også salisylsyre. Kombinasjonen av disse 2 aktive ingrediensene vil bidra til en mer fyldig og klarere hudtone, og flere rapporterer også om mer glød i ansiktet.

Redusert talgproduksjon

En annen stor fordel med oljen er at den både kan bidra til å redusere talgproduksjonen, og samtidig lysne partier med hyperpigmentering. Perfekt for deg som har noen litt mørke solflekker i ansiktet!

I tillegg finner man også argan-, nypefrø- og jojobaolje i produktet. Solid næring til huden, med andre ord!

Oppsummert

Active Clearing Retinol Clearing Oil fra Dermalogica passer perfekt for deg som vil redusere rynker og fine linjer, og som samtidig sliter med høy talgproduksjon!

4. Medik8 Retinol 3 TR Serum

Medik8 Retinol 3 TR Serum

3.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Medik8 Retinol 3 TR Serum
Produsent: Medik8 Nattserum: Ja Kapsler: Nei Hudtyper: Alle

Medik8 Retinol 3 TR Serum er ikke av de mest brukte retinol-serumene på markedet, men kundene ser likevel ut til å være godt fornøyde med produktet.

Inneholder 0,3% retinol

Totalt inneholder serumet 0.3% retinol, og flere trekker frem 3 TR Serum som et godt startalternativ for deg som ikke har brukt retinol før.

Den relativt lave konsentrasjonen reduserer risikoen for uønskede bivirkninger fra serumet. Alt i alt vil serumet altså kunne virke mer skånsomt mot allerede følsom hud.

Gradvis utskillelse gjennom natten

I tillegg leveres Medik8 Retinol 3 TR Serum med en egenutviklet Time Release-teknologi. Disse gradvise frisettingssystemene sikret at A-vitaminet utskilles langtsomt til huden. Her får man altså en gradvis utskillelse av retinol, som vil kunne bidra til å redusere irritasjon i huden.

Time Release-teknologien beskytter også retinolet mot miljøpåvirkninger, slik som eksempelvis sollys. Dette kan gi økt stabilitet og bedre effekt!

Oppsummert

Medik8 Retinol 3 TR Serum er et godt valg for deg som skal starte din første behandling med retinol!

Hva er retinol?

retinol

Retinol er en form for vitamin A som finnes naturlig i en rekke animalske produkter, inkludert lever, fiskeolje og egg. Vitaminet spiller en viktig rolle i en rekke biologiske funksjoner, inkludert synet, immunforsvaret og reproduksjonen.

Retinol er også en populær ingrediens i hudpleieprodukter på grunn av dens anti-aldringsegenskaper. Når det påføres på huden, kan retinol bidra til å øke cellefornyelsen, redusere synligheten av fine linjer og rynker, samt forbedre hudens tekstur og tone.

Hva bør man tenke på før man kjøper retinol?

Når du vurderer å kjøpe et retinol-serum, er det flere faktorer du bør tenke på for å velge et produkt som passer for din hudtype.

1. Konsentrasjonen av retinol

Først og fremst er det viktig å velge et retinol-serum med riktig konsentrasjon av retinol for din hud.

Høyere konsentrasjoner kan gi bedre resultater, men kan også være mer irriterende for huden. Spesielt om det er første gang du bruker retinol.

De fleste eksperter anbefaler å starte med et produkt som inneholder 0,5-1% retinol og gradvis øke konsentrasjonen over tid, avhengig av hvordan huden reagerer.

2. Aktive ingredienser

Du bør også vurdere andre ingredienser i retinol-serumet. Noen serum kan inneholde andre aktive ingredienser, som for eksempel vitamin C eller hyaluronsyre, som kan bidra til å forbedre resultatene og gi ekstra fuktighet til huden.

Imidlertid kan noen ingredienser også være irriterende for sensitiv hud, så det er viktig å velge et produkt som passer for din hudtype.

3. Holdbarhet og emballasje

Det er også viktig å sjekke produktets emballasje og holdbarhetsdato. Retinol kan være ustabilt og kan brytes ned når det eksponeres for luft og lys, noe som kan redusere effektiviteten av produktet over tid.

Derfor bør du velge et produkt som er emballert i mørke flasker eller rør for å beskytte mot lys. Samtidig bør du passe på at holdbarhetsdatoen er lang nok.

Kan retinol forebygge rynker?

Retinol rynker

Retinol er en ingrediens som har vist seg å være effektiv for å forebygge og redusere synligheten av rynker på huden. Dette skyldes at retinol har en unik evne til å øke cellefornyelsen og stimulere kollagenproduksjonen i huden.

Kollagen er en type protein som er ansvarlig for å opprettholde hudens fasthet og elastisitet, og produksjonen av kollagen reduseres naturlig med alderen.

Stimulerer produksjonen av kollagen

Når retinol påføres på huden, trenger det ned i de dypeste lagene av huden og stimulerer produksjonen av kollagen og elastin, som igjen kan redusere synligheten av fine linjer og rynker over tid.

Retinol kan også bidra til å forbedre hudens tekstur og tone, og redusere synligheten av pigmentflekker og aknearr.

Kan gi rød hud og irritasjon

Det er imidlertid viktig å merke seg at retinol kan være en potent ingrediens som kan forårsake irritasjon og tørrhet hvis det brukes feil. Det er derfor viktig å starte med en lav konsentrasjon av retinol og gradvis øke doseringen over tid.

Det er også viktig å bruke en fuktighetskrem og solbeskyttelse mens du bruker retinol, da det kan gjøre huden mer følsom for solskader.

Hvem kan bruke retinol?

Selv om retinol kan være en effektiv ingrediens for å forebygge rynker og forbedre hudens utseende, bør det ikke brukes av alle. Gravide og ammende kvinner bør unngå retinolprodukter, da det kan være skadelig for fosteret eller babyen.

Personer med sensitiv hud eller hudtilstander som rosacea eller eksem bør også være forsiktige med å bruke retinolprodukter, da det kan forverre tilstanden.

Når på døgnet bør man bruke retinol?

Når du bruker retinol, er det viktig å være oppmerksom på når på dagen du påfører det på huden.

Retinol kan gjøre huden mer følsom for sollys, noe som kan øke risikoen for solskader og hyperpigmentering. Derfor er det best å bruke retinol om kvelden, når du ikke vil bli eksponert for sollys.

Påføring av retinol om kvelden gir også fordelen av at produktet kan jobbe uforstyrret gjennom natten, når huden er i en reparasjonsmodus. Dette gir retinol en lengre tid til å absorberes og virke på huden, noe som kan forbedre resultatene over tid.

Det er også viktig å merke seg at retinol kan forårsake tørrhet og irritasjon, spesielt i begynnelsen når huden ikke er vant til produktet.

For å unngå overdreven tørrhet kan du bruke en mild fuktighetskrem i tillegg til retinol. Påfør først fuktighetskremen og la den trekke inn i huden i noen minutter før du påfører retinol. På denne måten vil du gi økt fuktighet til huden, og minimere sjansen for irritasjon!

FAQ – Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilket produkt ble kåret til best i test?

I vår test av retinol har vi kåret Elizabeth Arden – Retinol Ceramide Capsules til best i test.

Dette serumet er både effektivt og skånsomt, og det rapporteres om gode resultater i løpet av kort tid!

down-arrow Hva er retinol?

Retinol er egentlig en type Vitamin A. Man finner ofte dette stoffet i diverse hudpleieprodukter, og retinol er faktisk en av få stoffer som har dokumentert effekt mot aldringstegn i huden.

I praksis vil retinol bidra til å øke kroppens naturlige produksjon av kollagen. I tillegg vil retinol også ha en positiv effekt på cellefornyelsen.

Resultatet av dette blir enkelt og greit at både rynker, linjer og mørke flekker i huden reduseres.

Retinol har også vist seg og kunne redusere både akne og kviser. Årsaken til dette er at serumet forhindrer tette porer i huden.

down-arrow Hvem kan bruke retinol?

Det korte svaret er «alle».

Så godt som alle hudtyper kan få en positiv effekt av retinol. Produktet er nok likevel best egnet til de som ikke har veldig sensitiv hud, da retinol kan forårsake en viss irritasjon i huden.

Her er nøkkelen enkelt og greit å finne et serum med en passende retinol-konsentrasjon. Generelt sett bør du begynne med en lav konsentrasjon, og deretter øke ved behov.

down-arrow Hvor lang tid tar det før retinol fungerer?

Det er stor variasjon om man ser på hvor raskt retinol fungerer. Generelt sett tar det alt fra 12 uker til 6 måneder før man begynner å se resultater.

down-arrow Har retinol noen bivirkninger?

Ja, retinol kan fremkalle bivirkninger for enkelte.

Retinol er et relativt potent stoff og kan forårsake både irritasjon og rødhet i huden. Dette gjelder spesielt for kremene hvor man har en høy konsentrasjon av retinol.

De som allerede har sensitiv hud er spesielt utsatt for å få bivirkninger fra retinol. Om du i tillegg har rosacea (kronisk betennelse som gir rødhet i huden) er du også ekstra utsatt for bivirkninger fra retinol.

Som regel varer ikke bivirkningene fra retinol lenge, men vi anbefaler likevel at du forhører deg med en hudlege / hudpleier om du skulle oppdage noen uønskede effekter.

 

Avatar

Henriette Sundfjord

Henriette lever en aktiv livsstil, og er en av vår dyktige produkttestere. Opp gjennom årene har hun testet mange ulike treingsprodukter, og har med seg nyttig erfaring som produkttester hos oss. Hun har lang erfaring som tekstforfatter, og er alltid grundig i sitt arbeid. Produkttestene gjennomføres med omhu, og du kan føle deg trygg på at vurderingene er både nøyaktige og innsiktsfulle.
linkedin-social facebook-social instagram-social webpage-social