Massasjepute Test: Disse er kåret til best i test

stiv nakke massasjepute

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Står en massasjepute høyt på ønskelisten din? Vi har tatt en nærmere titt på noen av de beste massasjeputene på markedet. Se hvilken massasjepute vi likte best!

En massasjepute kan lindre smerter i rygg- og skulderområdet, og føles samtidig avslappende. Mange av dem har i tillegg innebygd varmefunksjon, som vil gjøre massasjen enda mer effektiv og avslappende.

Uansett om du trenger hjelp til raskere restitusjon eller om du er stiv og støl etter mye stillesitting på jobb, kan en massasjepute være det du trenger.

Vi har tatt en titt på ulike massasjeputer på markedet, og basert på kundeanmeldelser og ekspertenes vurderinger, har vi funnet våre favoritter. Hvilken massasjepute ble best i test?

Anbefalte massasjeputer: Disse er best i test

Oppsummert er dette rangeringen i vår gjennomgang av massasjeputer. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i testen.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. Flowlife Flowpillow Heat
 2. Beurer Shiatsu MG 147
 3. inSPORTline Cuscinetto
 4. Beurer Shiatsu MG 145

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Flowlife Flowpillow Heat

Flowlife Flowpillow Heat

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Flowlife Flowpillow Heat
Varmefunksjon: Ja Infrarød varme: Ja Batteritid: 1,5 - 2 timer Ladetid: 3 timer Batteri: Litium-ion-batteri 2200 mAH Vekt: 1,6 kg Størrelse: 32 x 11 x 20 cm

Flowpillow Heat fra svenske Flowlife er en massasjepute som både gir massasje og varmebehandling.

Trådløs massasje

Massasjeputen fra Flowlife er i det øvre prissjiktet, men så er den også den eneste massasjeputen som er trådløs. Du trenger derfor ikke å tenke på at du må ha en stikkontakt i nærheten når du skal bruke den. Det er kun når den lades at ledningen må brukes. Én lading varer i 1,5-  2 timer, så her er det tid til mye god massasje.

Du kan altså ta med deg massasjeputen ut i hagen og nyte en deilig massasje, samtidig som du trekker inn naturens lyder og lukter.

Vekten på kun 1,6 kilo, gjør at du enkelt kan pakke den med deg i sekken når du skal på tur. Bare husk å lade den opp først, hvis du skal til et sted uten tilgang til strøm.

Gir dyptgående massasje

Flowpillow Heat kan stilles inn på 3 ulike hastigheter. I tillegg er den utstyrt med infrarød varme, som bidrar til enda bedre oppvarming av musklene dine og økning av blodsirkulasjonen.

Inni puta sitter det to massasjeballer som roterer og dermed gir en dyptgående massasje. Det hele skjer nesten lydløst, så du kan fint se på TV mens du masserer skuldrene, noe som kan være et problem med en del andre massasjeputer.

Kan brukes på hele kroppen

Det er ikke bare nakke og skuldre som trenger en runde med massasje. Derfor er det fint at Flowpillow kan brukes på hele kroppen, for eksempel på legger, lår og rumpe. Dette er spesielt fordelaktig for deg som løper mye og gjerne vil oppnå raskere restitusjon.

Oppsummert

Flowpillow Heat fra svenske Flowlife er en liten massasjepute med infrarød varme som gir dyptgående massasje. Vi liker spesielt godt at den er trådløs, så man slipper å tenke på at det må være en stikkontakt i nærheten.

Fordeler

 • Trådløs.
 • 3 hastighetsnivåer.
 • Svært fornøyde kunder.
 • Nærmest lydløs.

Ulemper

 • Litt høyere pris enn flere av konkurrentene.

2. Beurer Shiatsu MG 147

Beurer Shiatsu MG 147

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Beurer Shiatsu MG 147
Varmefunksjon: Ja Infrarød varme: Nei Effekt: 12W Vekt: 1,47 kg Størrelse: 40 x 12 x 27 cm

Det er plass til 2 massasjeputer fra Beurer i testen vår. Det er rett og slett fordi tyske Beurer er en ener når det kommer til massasjeprodukter.

Fire roterende hoder

Beurer Shiatsu MG 147 er utstyrt med 4 massasjehoder, og du kan selv velge om du vil at de skal gå med eller mot klokka. Massasjen skal minne om shiatsumassasje, som er en gammel, japansk massasjeteknikk som gir en dyptvirkende massasje.

Metoden brukes ofte i den alternative medisinen, og skal kunne hjelpe mot ting som ryggproblemer, senebetennelse, migrene og muskelsmerter.

Du velger selv om du vil ha på den innebygde varmefunksjonen. Det er likevel å anbefale, da det i tillegg til å gjøre massasjen mer effektiv, bidrar til å øke blodsirkulasjonen. Også er det jo komfortabelt med varme da.

Styres med fjernkontroll

I motsetning til Beurer Shiatsu MG 145, kommer denne utgaven med fjernkontroll. Fjernkontrollen er riktignok ikke trådløs, men det er jo heller ikke noe poeng når du likevel må ha massasjeputen rett ved deg for å bruke den.

I motsetning til Flowpillow Heat, som vi også har omtalt, er ikke denne massasjeputen trådløs. Den kan derfor ikke brukes med mindre du har tilgang til en stikkontakt. Likevel er Beurer Shiatsu MB 145 en god venn å ha med på turen, da den tar svært liten plass i bagasjen.

Massasjeputen kan brukes på hele kroppen. En god leggmassasje er for eksempel svært nyttig og behagelig etter en lang løpetur, og kan faktisk gjøre deg raskere klar for neste økt.

Vaskbart trekk

Trekket på Beurer Shiatsu MG 145 er av pustende materiale. Vi setter pris på at trekket kan tas av og vaskes i vaskemaskin på 30 °C.

Oppsummert

Beurer Shiatsu MG 145 er en god massasjepute som benytter dyptvirkende shiatsumassasje. Massasjeputen leveres med 4 roterende hoder, der du selv kan velge hvilken retning hodene skal bevege seg i!

Fordeler

 • Medfølgende fjernkontroll.
 • Justering av retning på massasjeputene.
 • Varmefunksjon.
 • Shiatsumassasje.

Ulemper

 • Er ikke trådløs.

3. inSPORTline Cuscinetto

inSPORTline Cuscinetto

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
inSPORTline Cuscinetto
Varmefunksjon: Ja Infrarød varme: Ja Effekt: 24W Vekt: 1,04 kg Størrelse: 34 x 11 x 19 cm

inSPORTline Cuscinetto er en rimelig massasjepute som gir god verdi for pengene.

Kommer med adapter for bil

inSPORTline Cuscinetto er en flott massasjepute som du enkelt kan ta med deg på reise. Skal du for eksempel på bilferie, kan du ta med deg den medfølgende adapteren til bilens strømuttak, og ha gleden av en god massasje i bilen.

Vi fraråder riktignok at du masserer deg mens du kjører selv. Er du passasjer eller bilen står stille, er det derimot helt trygt. Bare tenk hvor deilig det er å massere nakken og ryggen etter en hel dag på veien.

Vi skulle selvfølgelig sett at denne kunne brukes trådløst. Likevel er muligheten til å koble den til bilen et godt alternativ.

Puten veier beskjedne 1,04 kilo, og er med det testens letteste modell. Du vil knapt merke at du har den i bagasjen.

Infrarød varme for ekstra effekt

inSPORTline Cuscinetto kan massere nær sagt hele kroppen, hele veien fra nakke- og skuldre og ned til føttene. Den gir deg en god eltemassasje, som kan være godt på slutten av en stressende dag.

Som enkelte av de andre putene i testen, er også denne utstyrt med infrarød varme. Det er helt frivillig å bruke den, men vi anbefaler å teste. Det er helt utrolig hvor deilig den ekstra varmen føles. I tillegg gir den økt blodsirkulasjon og en mer effektiv massasje.

Massasjeputen styres ved hjelp av et kontrollpanel på strømledningen. Du slipper altså å strekke deg til selve puten for å endre innstilling.

På puten finner du også en elastisk borrelåsstropp. Med den kan du feste puten til en stol eller lenestol, eller til bilsetet.

Vaskbart trekk

inSPORTline Cuscinetto har et ganske luksuriøst utseende, med et ytre av syntetisk skinn. Selve massasjedelen er av tynn mesh. Trekket har en glidelås, så du enkelt kan ta det av og vaske det når det er nødvendig.

Oppsummert

Denne massasjeputen utmerker seg i testen ved at det følger med adapter til sigarettenneren i bilen. Den praktiske stroppen, som lar deg feste puten til stolryggen, gjør at massasjeputen holder seg på plass.

Ellers setter vi også pris på den infrarøde varmefunksjonen!

Fordeler

 • Infrarød varme.
 • Lav vekt.
 • Adapter for strømuttak i bilen.
 • Fornuftig pris.

Ulemper

 • Ikke trådløs.
 • Massasjestyrke kan ikke justeres.

4. Beurer Shiatsu Massasjepute MG 145

Beurer Shiatsu MG 145

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Beurer Shiatsu MG 145
Varmefunksjon: Ja Infrarød varme: Nei Effekt: 12W Vekt: 1,6 kg Størrelse: 31 x 11 x 23 cm

Tyske Beurer er en kjent produsent av elektronikk, inkludert ulike massasjeprodukter. Beurer Shiatsu MG 145 kommer svært godt ut i mange tester.

En herlig myk pute

I motsetning til mange andre massasjeputer, som ofte kan føles litt harde, er Beurer Shiatsu MG 145 myk med et trekk i herlig fløyelsstoff. Vi setter samtidig pris på at trekket er vaskbart!

4 massasjehoder

Beurer Shiatsu MG 145 er utstyrt med hele 4 massasjehoder som jobber i par. Ett par roterer med klokka, mens det andre roterer mot klokka. Tanken er å gi deg den beste og mest effektive massasjen.

Massasjeputen er også utstyrt med en varmefunksjon. Varmen vil ikke bare kjennes behagelig. Den vil i tillegg øke blodsirkulasjonen og gi deg en mer dyptgående massasje. Puten er svært stillegående, slik at du problemfritt kan lytte på radio eller rolig musikk mens du får massasje.

Gi hele kroppen massasje

Ifølge Dagbladets testpersoner er dette en pute som er svært behagelig å bruke på både skuldre og nakke. Du vil altså oppleve en blanding av komfort og mykgjørende massasje.

Massasjeputen fra Beurer har ikke muligheten til å velge ulike styrker, men ved å lene deg hardere mot puten, vil massasjen bli kraftigere.

Beurer Shiatsu MG 145 kan derimot massere mer enn kun nakke og skuldre. Den kan brukes på hele kroppen – til og med under føttene. Dette er gjerne et punkt vi glemmer, men det er utrolig hvor mange muskelknuter som kan befinne seg under der etter mange timer på føttene.

Enkel å transportere

Massasjeputens vekt på omtrent 1,6 kilo og den nette størrelsen gjør den enkel å pakke med seg på reise. Dessverre er ikke dette en trådløs massasjeputen, slik Flowpillow er.

Du må altså være i nærheten av en stikkontakt når du skal bruke puta. Likevel er dette en testvinner i flere uavhengige tester. Så da må du nesten vurdere hvor viktig dette er for din bruk.

Oppsummert

Beurer Shiatsu MG 145 er en svært god massasjepute som har fått toppkarakter i ulike tester. Den kan brukes over hele kroppen, og har en behagelig varmefunksjon!

Fordeler

 • Myk.
 • God vurdering fra ekspertene.
 • Kan brukes over hele kroppen.
 • Portabel.
 • Vaskbart trekk.

Ulemper

 • Er ikke trådløs.
 • Massasjestyrke kan ikke justeres.

Kjøp av massasjepute: Nyttig å vite

type massasje

Type massasje: Det finnes mange ulike typer massasje.

Noen massasjeputer gir deg shiatsu-massasje, som er en japansk massasjestil. Puten vil i disse tilfellene simulere trykk fra fingrer og tomler for å massere kroppen.

Andre massasjeputer byr på enklere vibrasjonsmassasje, som er spesielt tilpasset for å løsne opp i øm og stiv muskulatur.

varmefunksjon

Varmefunksjon: Det er et pluss om massasjeputen leveres med innebygd varmefunksjon. Samtlige av massasjeputene i denne testen har varmefunksjon.

Varmefunksjonen gjør at muskelknuter og ømme / stive muskler enklere løsnes opp. Samtidig er det jo behagelig med en god og varm massasjepute.

hastighetsjustering

Hastighetsjustering: Enkelte av massasjeputene i denne testen leveres med manuell hastighetsjustering.

Vi anser dette som et pluss. Med hastighetsjustering kan du enkelt variere hvor intens massasjen skal være, og på denne måten få spesialtilpasset behandling til deg og ditt behov.

Størrelse

Størrelse: Størrelsen og formen på puten er også viktig.

Enkelte puter er designet for å passe rundt nakken, mens andre er større og ment for å dekke ryggen, eller til og med hele kroppen.

Tenk over hvilken del av kroppen du ønsker å behandle, og sørg for at puten du velger er egnet for dette.

Komfort og materialer: En god massasjepute skal selvfølgelig være behagelig å bruke. Kvaliteten på materialene er derfor viktig.

Et mykt, men holdbart stoff vil trolig føles best mot huden, og samtidig vare lenge. Noen puter kommer med avtagbare og vaskbare trekk, noe som gjør det enkelt å holde puten ren og hygienisk over tid.

batteritid

Strømkilde: De fleste massasjeputene krever tilgang til et strømuttak. Det finnes for øvrig noen unntak, og disse massasjeputene er altså batteridrevne.

Et eksempel på en batteridrevet massasjepute er Flowlife Flowpillow Heat.

Batteridrevne massasjeputer har den fordelen at de enkelt kan brukes uansett hvor du befinner deg.

Pris

Pris: Prisnivået for massasjeputer er ikke spesielt høyt.

De rimeligste budsjettvalgene koster ikke mer enn omtrentlig 500 kroner.

De mer avanserte toppmodellene har typisk en prislapp på 1.000 – 2.000 kroner.

garanti

Garanti: Sjekk garantitiden på massasjeputene før du går til innkjøp.

De beste massasjeputene har gjerne en garantitid på omtrentlig 2 år, som vil dekke produksjonsfeil og andre uforutsette hendelser.

Garantitiden kan variere fra butikk til butikk. Sjekk derfor garantitiden nøye.

Massasjeputer: Ofte stilte spørsmål

down-arrow Hvilken massasjepute ble best i test?

I vår gjennomgang av massasjeputer har vi valgt å kåre Flowlife Flowpillow Heat til best i test.

down-arrow Er det trygt å bruke massasjepute?

Ja, så lenge du følger brukerveiledningen og bruker massasjeputen i henhold til denne er det helt trygt å bruke massasjeputen.

down-arrow Hvilke deler av kroppen kan jeg bruke massasjepute på?

Av massasjeputene i denne testen, kan alle brukes på stort sett hele kroppen, fra skulder/nakke og helt ned til føttene.

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra helsesektoren, og har god innsikt i ulike kosttilskudd og deres påvirkninger på kroppen. Bak hver tekst som Kristin skriver, ligger det nøye research, så du som leser skal være sikret god og riktig informasjon. På fritiden trives Kristin ute i naturen, hvor hun pleier sin hobby med geocaching.
facebook-social instagram-social xplace-social