Packraft Test: De beste packraftene på markedet

Packraft på vannet

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Klar for litt moro ute på vannet? Da bør du vurdere en packraft!

Det er først de siste årene packraft virkelig har blitt populært hos vanlige folk. En packraft kan sees på som en liten båt, og stort sett veier ikke en packraft særlig mye mer enn 4 kilo. Ofte mye mindre, også.

Packrafts har også den store fordelen at de er oppblåsbare, slik at de enkelt kan tas med når du skal ut og ferdes i naturen. Det er lite ekstra utstyr man trenger, og med en padleåre og fotpumpe kommer man langt. Packrafts fåes kjøpt i både en- og tomannsmodeller, slik at du enkelt kan få med flere ut på eventyr om du skulle ønske det.

I vår gjennomgang har vi kåret det vi mener er den beste packraften i Norge, hvor vi har lagt både spesifikasjoner, kundeanmeldelser og ekspertvurderinger til grunn. Hvilken packraft har vi kåret til best i test?

Beste packraft: Disse er best i test

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av packrafts. Du kan lese mer om hver packraft lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

  1. BEST I TEST - Norseraft Viking
  2. BESTE PREMIUMVALG - MRS Microraft XL
  3. BESTE BUDSJETTVALG - Anfibio Delta MX
  4. MRS Nomad S1 Light
  5. Kokopelli XPD

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Norseraft Viking

BEST I TEST - Norseraft Viking

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Norseraft Viking
Antall sitteplasser: 1 Spruttrekk: Ja Pakkereim: Ja Pumpe: Ja Avtakbar finne: Ja Reparasjonssett: Ja Vekt: 3,7 kg Sittelengde: 135 cm Mål, ytre (L x B): 276 x 94 cm Mål, indre (L x B): 145 x 37 cm Lastekapasitet: 200 kg

Norseraft Viking er en av de mest populære packraftene i Norge. Står produktet til forventningene?

Enkel i bruk

Noe av det første vi bemerker oss med Norseraft Viking er at den omtales som enkel i bruk. Til tross for at dette er en romslig packraft, veier den ikke mer enn 3,7 kg. Vekten inkluderer både sete, ryggstøtte, spruttrekket og den avtagbare finnen. Selve packraften veier kun 2,7 kg.

Selv om Norseraft Viking leveres med mye ekstrautstyr er det altså enkelt å frakte den med hvor enn du skal. Før Norseraft Viking er fylt med luft kan den enkelt pakkes sammen, og pakkreimen gjør at den tar minimalt med plass.

Når packraften først er fylt opp med luft er den også enkel å forflytte. Årsaken til dette er de praktiske bærehåndtakene som er plassert i front og på baksiden av packraften.

Men la oss ta det viktigste. Hvordan er Norseraft Viking ute på vannet?

Både kundene og testerne omtaler Norseraft Viking som allsidig og enkel å håndtere. Packraften gjør seg godt både på innsjøer, i fjellvann og i elver med moderat vannstrøm. Oppe i packraften sitter man stødig, samtidig som setet og ryggstøtten gir god komfort gjennom turen. Sittelengden er 135 centimeter. Sammenlignet med mange andre packrafts har man altså god plass i Norseraft Viking.

Den ytre bredden er 94 centimeter. I praksis gjør dette at packraften ligger godt på vannet – selv når det blåser litt ekstra ute!

Bra med tilbehør

Norseraft Viking leveres med alt du måtte trenge av ekstrautstyr. I pakken finner du et eget spruttrekk, en pakkereim, sete, ryggstøtte, avtakbarfinne, en pumpe og et reparasjonssett.

Spruttrekket er helt genialt på vind- og regnfulle dager. Om ønskelig kan du naturligvis også fjerne trekket så snart været skulle klarne opp. Enkelt og brukervennlig!

Vi i redaksjonen setter også pris på at Norseraft har valgt å levere Viking med en avtakbar finne. Vi anbefaler at du bruker finnen når du har behov for ekstra god kontroll over packraften. På stille og rolige vann kan man ofte klare seg helt uten finnen.

Videre gir både setet og ryggstøtten god komfort i løpet av turen. Setet og ryggstøtten er faktisk fra Norseraft’s egne Luksus-serie. Ellers setter vi også pris på de 10 festepunktene, som gjør det enkelt å ta med litt ekstra bagasje på turen!

Solid konstruksjon

Tradisjon tro har Norseraft valgt å levere Viking med solide og robuste materialer. Packraften er produsert med håndlaget uretan-belagt nylon. Dette materialet er både slitesterkt og fleksibelt, og gir samtidig god beskyttelse ved lave temperaturer.

Ofte vil jo packraften bli brukt ekstra mye når det er bra med sol ute. Heldigvis er materialet UV-bestandig, slik at det ikke falmer om det utsettes for sollys over en lengre periode.

Oppsummert

Norseraft Viking er blant de beste packraftene som er å få tak i her til lands.

Her får man alt man trenger i pakken, og spruttrekket er genialt på regn- og vindfulle dager!

Fordeler

  • Komplett pakke.
  • Avtakbar finne.
  • Spruttrekk.
  • Solid konstruksjon.
  • Romslig.
  • Stabil på vannet.

Ulemper

  • Litt høyere vekt enn enkelte andre packrafts.

2. MRS Microraft XL

BESTE PREMIUMVALG - MRS Microraft XL

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
MRS Microraft XL
Antall sitteplasser: 1 Spruttrekk: Ja Pakkereim: Ja Pumpe: Ja Avtakbar finne: Ja Reparasjonssett: Ja Vekt: 4,2 kg Sittelengde: 169 cm Mål, ytre (L x B): 295 x 90 cm Mål, indre (L x B): 179 x 33 cm Lastekapasitet: 200 kg

MRS Microraft XL er en av de største packraftene som finnes på det norske markedet. Her får man ekstremt god plass til både bagasje og kjæledyr!

Romslig utforming

Man skal lete lenge før man finner en mer populær packraft enn MRS Microraft XL. Mye av årsaken til dette er nok den romslige utformingen, hvor man får svært god plass oppe i packraften.

Sittelengden er svimlende 169 centimeter. Til sammenligning har Norseraft Viking 135 centimeter, mens sittelengden på Kokopelli XPD er 120 centimeter. Ikke bare er Microraft XL et godt valg for deg som vil ha med mye bagasje på turen. Om du er godt over 180 cm høy, er Microraft XL det åpenbare valget!

Mange har nok latt seg inspirere av den romslige utformingen, og det er derfor ikke uvanlig at man ser en av våre firbente venner som passasjer i packraften. Artig!

God ytelse på vannet

Selv om Microraft XL har en relativt stor konstruksjon, er ytelsen på vannet overraskende god. Vannlinjen er lang, og packraften gjør det godt både i sjøen og litt mer fartsfylte elver.

Mye av årsaken til den gode ytelsene er det egenutviklede MRS Streamline. I praksis innebærer dette at packraftene har et strømlinjeformet skrog. Man kan på mange måter si at packraften skjærer seg gjennom vannet, istedenfor å brøyte seg frem. Resultatet blir høyere fart, og Microraft XL kommer lett opp i 5 km/t.

Stabiliteten er det også lite å utsette på. Den utvendige bredden er 90 centimeter, og Microraft XL ligger derfor trygt og godt på vannet.

For ekstra god kontroll og ytelse kan du eventuelt montere på den avtakbare finnen. Dette liker vi!

Robust konstruksjon

MRS Microraft XL er produsert av håndlaget uretan-belagt nylon, som gir god slitestyrke over tid. Materialet er også svært fleksibelt, også ved lave vanntemperaturer. Om det er mye sol trenger du heller ikke bekymre deg. Microraft XL er produsert med UV-tolerante materialer, som gir god beskyttelse mot UV-strålene fra solen.

Vi i redaksjonen setter også pris på at samtlige av materialene er miljøsertifisert via Bluesign. Her oppfylles alle strenge krav til både helse, miljø og sikkerhet!

Komplett pakke

MRS Microraft XL leveres med alt du trenger av ekstrautstyr. I pakken finner du en avtakbar finne, pakkereim, reparasjonskit, pumpe, seterygg og et spruttrekk.

Spruttrekket er genialt å bruke på regnfylte dager, og kan naturligvis tas av ved behov. Samtidig er seteryggen god å ha for litt ekstra komfort på turen, og pumpen gjør det enkelt å fylle MRS Microraft XL med luft.

På packraften finner du også 10 praktiske festepunkter. Her kan du feste det du måtte ønske av ekstra utstyr og bagasje!

Oppsummert

MRS Microraft XL er en robust packraft med svært gode plassforhold.

Det strømlinjeformede skroget gir god ytelse, og den avtakbare finnen gir ekstra god manøvreringsevne!

Fordeler

  • Strømlinjeformet skrog.
  • Romslig.
  • Slitesterke materialer.
  • Avtakbar finne.
  • Spruttrekk.
  • God lastekapasitet.
  • Ryggstøtte.

Ulemper

  • Litt større enn mange andre packrafts.

3. Anfibio Delta MX

BESTE BUDSJETTVALG - Anfibio Delta MX

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Anfibio Delta MX
Spruttrekk: Nei Pakkereim: Ja Pumpe: Ja Avtakbar finne: Nei Reparasjonssett: Ja Vekt: 1,6 kg Sittelengde: 130 cm Mål, ytre (L x B): 234 x 90 cm Mål, indre (L x B): 140 x 38 cm Lastekapasitet: 160 kg

Anfibio Delta MX er en letthåndterlig packraft som leveres til en fornuftig pris. Hvordan kommer den ut i vår test?

Lav vekt

Noe av det første vi bemerker oss med Anfibio Delta MX er den lave vekten. Selve packraften veier kun 1,6 kg, og med alt utstyr veier den kun 2 kg. Lettere packraft enn dette skal man lete lenge etter!

Den lave vekten byr på flere ulike fordeler. Først og fremst er packraften særdeles enkel å håndtere. Om du vil ha med packraften på langtur er Delta MX et åpenbart valg. Det er lite ekstrautstyr man må ta med seg, og pakkereimen gjør at packraften kan pakkes svært kompakt. Når den er pakket sammen er packraften faktisk så liten at du enkelt kan holde den i én hånd!

Ytelse

Videre byr den lave vekten på gode styreegenskaper ute på vannet. MX står for Multi Cross, og symboliserer at packraften kan brukes i flere ulike miljøer. Her kan du kose deg på en rolig sjø, eller ta en litt mer fartsfylt tur i elva. Det er opp til deg!

Det solide urethan-nylonet gir også god slitestyrke over tid. Overflatebehandlingen sikrer at packraften tåler slitasje ekstra godt, og med sveisede sømmer kan du føle deg trygg på at det ikke blir noen lekkasjer.

Vi nevner for øvrig at Delta MX leveres uten spruttrekk, og tubediameteren er litt lav. Det anbefales derfor ikke å bruke packraften i elver over klasse 1.

Likevel romslig

Til tross for den lave vekten, er Delta MX likevel en overraskende romslig packraft. Sittelengden er 130 centimeter, mens den innvendige bredden er 38 centimeter. Her får man altså god plass oppe i packraften. Med en ytre bredde på 90 centimeter kan du samtidig føle deg trygg på at Delta MX ligger stabilt på vannet.

Vi i redaksjonen setter også pris på at Delta MX leveres med 5 festepunkter. Praktisk når du vil ha med deg litt ekstra bagasje på turen!

Ekstrautstyr

Anfibio Delta MX er som nevnt en rimelig packraft. Dette har ikke gått på bekostning av kvaliteten, men man ser likevel at det er litt lite ekstrautstyr.

Packraften leveres uten spruttrekk, og du får heller ikke støtte for en ekstra finne på undersiden. Det eneste du får med av ekstrautstyr er pakkereim, pumpe og reparasjonssett.

Oppsummert

Anfibio Delta MX er et knallgodt budsjettvalg for deg som ikke trenger masse ekstrautstyr.

Ytelsen er god, og den lave vekten gjør dette til en sikker vinner på langtur!

Fordeler

  • Svært lav vekt.
  • God ytelse.
  • Solide materialer.
  • God lastekapasitet.
  • 5 festepunkter for bagasje.
  • Avtagbart sete.

Ulemper

  • Lite ekstrautstyr.
  • Ikke egnet i elver over klasse 1.

4. MRS Nomad S1

MRS Nomad S1 Light

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
MRS Nomad S1 Light
Spruttrekk: Nei Pakkereim: Ja Pumpe: Ja Avtakbar finne: Ja Reparasjonssett: Ja Vekt: 3,5 kg Sittelengde: 135 cm Mål, ytre (L x B): 295 x 87 cm Mål, indre (L x B): 171 x 33 cm Lastekapasitet: 190 kg

MRS Nomad S1 passer perfekt for deg som vil ha litt ekstra fart ute på vannet. Et godt valg for eventyreren!

Symmetrisk design

Noe av det mest unike med MRS Nomad S1 er nok den symmetriske formen. Packraften er avlang, samtidig som man får en sentrert sitteposisjon oppe i packraften. Dette gir bedre kontroll når vannstrømmene er litt høyere, samtidig som man enklere kan nå en høy hastighet på flatt vann.

Tradisjon tro er også Nomad S1 utstyrt med MRS StreamLine. Dette tilsier at skroget er strømlinjeformet, slik at packraften får mindre motstand når den beveger seg over vannet.

Hastigheten for denne packraften er omtrentlig 6 – 7 km/t på flatt vann. Nomad S1 er faktisk den raskeste packraften som er å få tak i fra MRS. Dette kan vi like!

Samtidig registrerer vi med glede at packraften takler mer utfordrende elver og stryk enn mange av konkurrentene. Nomad S1 kan brukes i elver inntil klasse 3!

Mye ekstrautstyr

Heldigvis har ikke MRS spart på utstyret for Nomad S1. I pakken finner du blant annet en praktisk pakkereim, som gjør at packraften kan komprimeres skikkelig når den skal fraktes.

Samtidig får du med både sete, seterygg, avtakbar finne, pumpe og reparasjonskitt. Den avtakbare finnen passer perfekt når du vil få litt ekstra fart, og samtidig ønsker bedre kontroll over packraften.

Det eneste vi savner er et spruttrekk. Det kan jo tross alt være praktisk å ha på regnfulle dager!

Materialer

MRS Nomad S1 leveres med like robuste materialer som de andre packraftene fra MRS. Gulvet i packraften er bestående av dobbeltsidig uretan-belagt nylon, som både er slitesterkt og UV-tolerant.

Tubene er utstyrt med samme solide materialer, men med litt tynnere trekk. Samtidig er alle sømmene sveiset slik at packraften skal tåle hard belastning over tid.

Oppsummert

MRS Nomad S1 er packraften for deg som er på utkikk etter litt ekstra fart og spenning.

Det symmetriske designet legger til rette for mer effektiv padling, og packraften takler elver inntil nivå 3!

Fordeler

  • Høy hastighet.
  • Sentrert sitteposisjon.
  • Avtakbar finne.
  • Bra med ekstrautstyr.
  • Solide materialer.
  • MRS StreamLine.

Ulemper

  • Mangler spruttrekk.

5. Kokopelli XPD

Kokopelli XPD

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Kokopelli XPD
Antall sitteplasser: 1 Spruttrekk: Nei Pakkereim: Ja Pumpe: Ja Avtakbar finne: Nei Reparasjonssett: Ja Vekt: 6,4 kg Sittelengde: 120 cm Mål, ytre (L x B): 216 x 94 cm Mål, indre (L x B): 130 x 39 cm Lastekapasitet: 136 kg

Kokopelli XPD har mottatt relativt gode tilbakemeldinger fra både testerne og forbrukerne.

God i bruk

Til sammenligning med forgjengeren, Rogue Lite, er XPD utstyrt med noe mer holdbare og stabile materialer. I praksis gir dette god stabilitet ute på vannet, som også er det Kokopelli XPD er spesielt designet for. Med de nye materialene takler XPD også høyere lufttrykk enn forgjengerne. Dette gjør at du kan sitte høyere ute på vannet. Et stort pluss for mange!

De oppgraderte materialene kommer likevel med en aldri så liten ulempe. Dette er langt fra en lettvekts-packraft, og med alt utstyr veier Kokopelli XPD hele 6,4 kg.

Misforstå oss rett. Kokopelli XPD kan så absolutt tas med ut på tur, og passer spesielt godt om du bare skal ta bilen opp til et vann for å ta deg en liten båttur. Om du derimot er på utkikk etter en lettvekts-packraft for langturer til fots eller på sykkel finnes det nok bedre valg der ute.

Ute på vannet er egenskapene heldigvis gode. Det rapporteres om god stabilitet, og packraften er enkel å manøvrere. Enkelte har for øvrig gitt uttrykk for at det anbefalte lufttrykket for packraften er litt lavt, og flere har måttet fylle litt ekstra luft for bedre stabilitet.

Robust utforming

Vi har nevnt at Kokopelli XPD veier en god del mer enn mange andre packrafts. På mange måter kan jo dette sees som en ulempe, men én ting skal hvertfall Kokopelli ha. De har klart å produsere en robust og slitesterk packraft!

XPD inngår i Adventure-serien til Kokopelli, hvor de har fokusert på trygghet og stabilitet ute på vannet. Materialene gir god stødighet, og den PVC-forsterkede bunnen gjør at man sitter stabilt oppe i packraften. Kokopelli XPD kan også brukes året rundt, og med sine sveisede sømmer takler den lave temperaturer svært godt.

Samtidig er det praktisk med de 6 festepunktene på packraften. En praktisk løsning når du vil ha med litt bagasje på turen!

På den negative siden synes vi ikke lastekapasiteten er spesielt god. Til tross for at packraften har en vekt på 5,4 kg (6,4 kg med utstyr), har den kun en flyteevne på 136 kg.

Oppsummert

Kokopelli XPD gir god stabilitet ute på vannet, og de robuste materialene gir lang levetid for packraften.

Vi savner likevel litt høyere flyteevne, og skulle gjerne sett at vekten var litt lavere.

Fordeler

  • God stabilitet.
  • Robuste materialer.
  • Sveisede sømmer.
  • Festepunkter.
  • Forsterket gulv.

Ulemper

  • Høy vekt.
  • Litt lav lastekapasitet.

Vilkår i vår gjennomgang: Dette bør du fokusere på

Størrelse

Størrelse: Vi har vurdert størrelsen på hver packraft for å avgjøre hvor enkel den er å bære med seg og manøvrere på vannet.

Mindre packrafts vil være lettere å bære, men kan være mindre stabile på vannet, mens de større utgavene kan være tyngre å bære, men mer stabile og ha bedre ytelse på vannet.

sittelengde

Sittelengde: Sittelengden på en packraft er en viktig faktor å vurdere, spesielt for personer med lange bein.

Når du skal kjøpe en packraft bør du derfor påse at sittelengden er lang nok for deg.

antall sitteplasser

Antall sitteplasser: Om du planlegger å bruke packraften sammen med noen andre bør du naturligvis velge en packraft med flere sitteplasser.

Packrafts med flere sitteplasser koster gjerne litt mer, men til gjengjeld blir turen mer sosial.

Pass også på at sittelengden er lang nok for alle som skal bruke packraften.

lastekapasitet

Lastekapasitet: I vår test har vi tatt hensyn til lastekapasitet for hver packraft.

Lastekapasiteten sier enkelt og greit noe om hvor høy vekt packraften klarer å bære på vannet.

Som et minimum må packraften takle vekten din. Om du planlegger lengre turer kan det være greit å ha med litt ekstra utstyr. Derfor bør du gjerne la det være litt margin for vekten.

Vekt

Vekt: Vi har vurdert vekten på hver packraft for å finne ut hvor enkel de er å bære med seg.

Dette er spesielt viktig hvis du planlegger å bære packraften over lengre avstander eller over ujevnt terreng.

ekstrautstyr

Ekstrautstyr: Vi har vurdert hvilket ekstrautstyr som følger med hver packraft. Dette kan eksempelvis være padleårer, pumpe og repair kit.

Vi har også tatt hensyn til om raftene kan tilpasses med ekstrautstyr som finner og spruttrekk.

materialer

Materialer: Vi har vurdert materialene som raftene er laget av for å sjekke holdbarheten og slitestyrken.

Materialet på en packraft bør også være UV-bestandig, slik at stoffet ikke falmer og tar skade av å bli utsatt for direkte sollys.

Pris

Pris: Pris er alltid en viktig faktor. Derfor har vi også tatt høyde for dette i vår test.

Generelt sett koster større packrafter litt mer enn de minste utgavene, og de med mest ekstrautstyr og flere sitteplasser er ofte dyrest.

Sikkerhet ved bruk av packraft

Når du skal ut på vannet med packraften er det viktig at du tar hensyn til sikkerheten. Under finner du en enkel sjekkliste som sikrer en trygg opplevelse ute på vannet.

1. Bruk redningsvest

Du bør alltid bruke en godkjent redningsvest når du er ute på vannet. Uansett hvor god du føler du er til å padle, skal redningsvesten alltid være på. Pass samtidig på at redningsvesten sitter stramt inntil kroppen og at den er i riktig størrelse.

Dette gjelder spesielt om du padler i elver eller sjøer med sterke strømmer.

2. Sjekk værmelding og vanntemperatur

Før du tar turen ut på vannet er det viktig at du sjekker værmeldingen og vanntemperaturen.

Det er alltid en risiko for at du faller i vannet, noe som selvfølgelig kan bli problematisk om vannet er iskaldt.

3. Hold deg i nærheten av andre

Du bør alltid holde deg innenfor synsrekkevidden til andre mens du er ute og padler. Dette gjelder spesielt for nybegynnere, som oftere kan være uheldige i packraften.

4. Ha respekt for elvestryk

Strøm og stryk kan være farlig når man padler i en packraft. Det er viktig at du sjekker ruten og er forsiktig i områder med sterke strømninger eller stryk.

5. Lær deg riktig teknikk

Før du begir deg ut på utfordrende turer i elvestryk og lignende, er det viktig at du lærer riktig teknikk.

Begynn derfor å trene på rolig vann, og bli kjent med hvordan packraften fungerer.

6. Planlegg turen din

Det er viktig at du planlegger turen på forhånd, inkludert rute, tidspunkt og varighet. Du bør også informere andre om planene, inkludert når du forventer å være tilbake.

7. Styr unna alkohol

Det kan jo friste med en liten boks med noe godt i når man er ute med packraften.

Vann og alkohol går for øvrig dårlig sammen. Styr derfor unna alkohol når du er ute på vannet!

FAQ: Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken packraft er best i test?

Vi har valgt å kare Norseraft Viking til best i test her hos oss.

Dette er rett og slett en knallgod packraft. Her får du alt du trenger i pakken, og spruttrekket er genialt på regn- og vindfulle dager!

down-arrow Hva er packraft?

I bunn og grunn er en packraft en oppblåsbar båt. Sammenlignet med kajakker og kanoer veier en packraft særdeles lite. Oftest veier de ikke mer enn 4 kg. Det er derfor enkelt å ta med packraften hvor enn du skal.

Når man kjøper en packraft følger det nesten alltid med en padleåre og en fotpumpe – som stort sett er det eneste du trenger for å bruke packraften. De fleste packrafter gir også mulighet for at man kan ta med litt bagasje ut på båtturen.

down-arrow Hvor mye koster en packraft?

Som med det meste annet er det litt prisforskjell mellom de ulike packraftene.

Kvaliteten er naturligvis viktig, og en god packraft koster typisk fra 6.000 kroner og oppover.

down-arrow Hvor mye veier en packraft?

Packrafts veier nesten ingenting. De minste modellene er ofte ikke tyngre enn 2 kg, mens de litt større modellene gjerne veier rundt 4 kg.

Kilder