Treningsbenk Test: Dette er de beste treningsbenkene

Hjemmegym med treningsbenk

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Mange velger å gjennomføre treningsøktene hjemmefra. Da kan det være veldig praktisk med en god treningsbenk!

I løpet av de siste årene har mange valgt å investere i et lite hjemmegym. På hjemmegymmene finner man gjerne et kardioapparat, strikker, kettlebells, noen vektstenger og et sett med manualer.

Mange (inkludert undertegnede) går i den fella at de ikke skaffer en treningsbenk til hjemmegymmet. Vi vet ikke med deg, men vi i redaksjonen synes hvertfall ikke det var spesielt behagelig å ta benkpress med manualer liggende rett på gulvet.

Med en treningsbenk øker du antall øvelser du kan ta betraktelig, og du kan samtidig gjennomføre treningsøktene på en bedre måte. Vi hos GetFitness har derfor tatt en titt på markedet, og i vår treningsbenk test kårer vi de beste treningsbenkene på det norske markedet!

Treningsbenk Test: Best i Test

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av treningsbenker. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Abilica Premium FID Bench 40
 2. Masterfit Adjustable Bench
 3. Abilica WeightBench 2.0
 4. Master Fitness Silver

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Abilica Premium FID Bench 40

BEST I TEST - Abilica Premium FID Bench 40

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Abilica Premium FID Bench 40
Justerbar rygg: Ja Justeringsnivåer: 7 nivåer Justerbart sete: Ja Maksimal vektkapasitet: 250 kg Transporthjul: Ja Produktvekt: 32 kg Mål (L x B x H): 120 x 58 x 45 cm

Abilica Premium FID Bench 40 inngår i Abilicas egne Premium-serie, og du kan derfor føle deg trygg på at både kvalitet og komfort er satt i høysetet.

Treningsbenken fremstår som svært robust. Rammen har en egenvekt på 32 kg, og står derfor svært støtt på gulvet. Selv ved intensive treningsøkter!

Putene i både rygg- og seteområdet på treningsbenken har god polstring. Her kan man trene med tunge vekter, uten at det gir ubehag når man ligger eller sitter på benken.

Vi i redaksjonen setter naturligvis pris på treningsbenken kan brukes både som flat- og skråbenk. Ryggstøtten kan i alt justeres mellom 7 ulike vinkler. I praksis er det altså null problem å ta både benkpress, skulderpress, hantelroing, sittende sidehev og lignende. Samtidig er det jo praktisk at høyden på sitteputen også kan justeres. Her er det enkelt å finne en god sittestilling!

Etter å ha tatt en titt på den maksimale vektkapasiteten er vi heller ikke skuffet. Treningsbenken tåler totalt 250 kg. Om du veier 80 kg kan du altså trene med svimlende 170 kg på treningsbenken. For de aller fleste av oss er det med andre ord veldig mye å gå på før treningsbenken må byttes ut.

Som nevnt har treningsbenken en egenvekt på 32 kg. Abilica Premium FID Bench 40 veier altså litt mer enn mange andre treningsbenker til hjemmebruk. Vi anser det derfor som en positiv fordel at treningsbenken er utstyrt med praktisk transporthjul for enkel forflytning. Dette liker vi!

Abilica Premium FID Bench 40 er en robust treningsbenk som inngår i Abilicas egne Premium-serie. Treningsbenken takler hele 250 kg, og både setet og ryggstøtten kan justeres!

Fordeler

 • Justerbar ryggstøtte.
 • Justerbart sete.
 • God vektkapasitet.
 • Transporthjul.
 • Myk polstring.

Ulemper

 • Litt høy vekt.

2. Masterfit Adjustable Bench

Masterfit Adjustable Bench

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Masterfit Adjustable Bench
Justerbar rygg: Ja Justeringsnivåer: 8 nivåer Justerbart sete: Ja Maksimal vektkapasitet: 350 kg Transporthjul: Ja Produktvekt: 28 kg Mål (L x B x H): 130 x 65 x 45 cm

Masterfit er godt kjent for å levere treningsutstyr av høy kvalitet til det nordiske markedet. Enkelt sagt: Masterfit Adjustable Bench er intet unntak!

Noe av det første vi legger merke til er den robuste rammen. Rammen er produsert av 2 mm tykt stål, og tåler derfor ekstra høy belastning. Dette er litt mindre enn forgjengeren, men til gjengjeld har benken også en noe lavere egenvekt.

Faktisk har treningsbenken fortsatt en maksimal vektkapasitet på svimlende 350 kilo. Hvorvidt det er nødvendig med så høy vektkapasitet får bli opp til deg å dømme. Du kan hvertfall føle deg trygg på at Masterfit Adjustable Bench står stødig selv under tunge treningsøkter!

Likt som andre benker i dette prissjiktet er også Masterfit Adjustable Bench utstyrt med justerbar ryggstøtte. Som den eneste i denne testen kan faktisk ryggstøtten justeres mellom 8 ulike vinkler. Samtidig har ryggputen god polstring for ekstra komfort.

For å sikre optimal komfort under treningsøkten kan også setehøyden justeres. Denne kan justeres mellom 3 ulike nivåer, og er praktisk når du trenger litt ekstra oppspenn ved tunge løft.

Som nevnt er rammen robust. Dette fører naturligvis til at treningsbenken også har en litt høy egenvekt. Benken veier totalt 28 kg, men er heldigvis utstyrt med transporthjul. På forsiden av benken finner du også et praktisk håndtak som gjør det enklere å forflytte den.

Masterfit Power Bench har en robust konstruksjon, og takler en vektbelastning på hele 350 kg. Et godt valg for tunge løft!

Fordeler

 • Takler ekstremt høy vektbelastning.
 • 8 justeringsnivåer for ryggstøtten.
 • 4 justeringsnivåer for setet.
 • Robust ramme.
 • Står stødig.

Ulemper

 • Litt høy vekt.
 • Polstring kunne vært litt bedre.
 • Litt stor avstand fra setet til ryggstøtten.

3. Abilica WeightBench 2.0

Abilica WeightBench 2.0

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Abilica WeightBench 2.0
Justerbar rygg: Nei Justeringsnivåer: Ingen Justerbart sete: Nei Maksimal vektkapasitet: 160 kg Transporthjul: Nei Produktvekt: 11 kg Mål (L x B x H): 143 x 45 x 46 cm

Abilica WeightBench 2,0 er en enkel og rimelig treningsbenk som tar lite plass på hjemmegymmet.

WeightBench 2.0 har en totalt vektkapasitet på 160 kg. Sammenlignet med konkurrentene takler altså WeightBench 2.0 en god del mindre vekter. Samtidig er prisnivået også betraktelig lavere.

Ferdig montert tar Abilica WeightBench 2.0 lite plass. Puta på treningsbenken har en bredde på 26 centimeter, mens lengden er 121 centimeter. Høyden er 46 centimeter, slik at man også kan ta ettbeins knebøy og lignende med treningsbenken.

Til tross for at treningsbenken ikke har en justerbar ryggstøtte, er det likevel mange øvelser som kan gjennomføres. Her gjelder det bare å være litt kreativ. Benken er egnet for både benkpress med manualer, flyes, enarms hantelroing, sittende sidehev og lignende. Ulempen er naturligvis at man ikke får noen støtte i ryggen. Dette merker man spesielt godt ved tunge skulderøvelser, slik som eksempelvis skulderpress med manualer.

Kort sagt er Abilica WeightBench 2.0 et godt valg for nybegynneren. Du kan ta mange øvelser, men man kommer samtidig ikke unna at øvelsesutvalget blir litt begrenset. Her får man en treningsbenk som tar lite plass, men som ikke kan justeres på noen måte. Intet mer, intet mindre!

På den positive siden er egenvekten til treningsbenken lav. Benken veier kun 11 kilo, og er derfor enkel å flytte på. Samtidig savner vi et sett med innebygde transporthjul. Det ville gjort det enda enklere!

Abilica WeightBench 2.0 er et fornuftig budsjettvalg for deg som vil komme i gang med treningen. En plassbesparende løsning!

Fordeler

 • Plassbesparende.
 • Fornuftig pris.
 • Enkel å håndtere.
 • Lav vekt.
 • Grei maksimal vektkapasitet.

Ulemper

 • Ingen justerbar ryggstøtte.
 • Mangler transporthjul.
 • Litt begrenset øvelsesutvalg.
 • Ingen justering av setet (har i praksis kun en statisk ryggstøtte).

4. Master Fitness Silver

Master Fitness Silver

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Master Fitness Silver
Justerbar rygg: Ja Justeringsnivåer: 5 nivåer Justerbart sete: Ja Maksimal vektkapasitet: 200 kg Transporthjul: Nei Produktvekt: 25 kg Mål (L x B x H): 115 x 50 x 48 cm

Master Fitness Silver er en rimelig treningsbenk som passer godt til hjemmegymmet.

Ryggstøtten kan justeres mellom 5 ulike nivåer. Her får man greit med variasjonsmuligheter. Samtidig er det greit å nevne at treningsbenkene fra Masterfit og Abilica har flere justeringsmuligheter.

Også setet kan justeres på denne modellene. Her kan man velge mellom 3 nivåer, som gjør det relativt enkelt å tilpasse benken etter eget behov.

Den maksimale vektkapasiteten er 200 kg. Selv om dette er nok for de fleste av oss, finnes det andre treningsbenker der ute som har en mer robust konstruksjon. Til denne prisen er vektkapasiteten likevel mer enn fornuftig.

Det samme gjelder for stabiliteten. Master Fitness Silver er ikke den mest stabile treningsbenken på markedet. Det kan man strengt talt heller ikke forvente til denne prisen.

Ellers er polstringen god nok. Putene har en tykkelse på 5 cm, som gjør at benken er godt egnet til relativt tunge løft.

Egenvekten til benken er 25 kg. Dette gjør at Master Fitness Silver er relativt vanskelig å flytte på, da benken ikke er utstyrt med egne transporthjul.

Master Fitness Silver er et prisvennlig alternativ til hjemmegymmet. Ryggstøtten kan justeres mellom 5 ulike posisjoner!

Fordeler

 • Justerbar ryggstøtte.
 • Justerbart sete.
 • Fornuftig pris.
 • Grei polstring.

Ulemper

 • Litt ustabil ved tyngre vekter.
 • Mangler transporthjul.
 • Maksimal vektkapasitet kunne vært høyere.

FAQ: Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken treningsbenk ble best i test?

I vår test av treningsbenker har vi kåret Abilica Premium FID Bench 40 til best i test.

down-arrow Hvor mye koster en treningsbenk?

Som med det meste annet er det relativt stor prisforskjell mellom de ulike treningsbenkene.

De rimeligste modellene koster gjerne ikke mer enn en tusenlapp. Treningsbenker i dette prissjiktet har ofte få funksjoner, og komforten er typisk ikke helt på topp.

På den andre siden av skalaen har man premiumvalgene, som kan koste mer enn 4.000 – 5.000 kroner. Disse benkene er gjerne langt mer funksjonsrike, og har samtidig fått et betydelig løft når det kommer til komfort.

down-arrow Hvordan velge riktig treningsbenk?

Sammenlignet med annet treningsutstyr er det ikke veldig vanskelig å velge en grei treningsbenk.

I første omgang bør du se på hvor mye plass treningsbenken tar. Om du vet at du skal flytte en del på benken kan det samtidig være greit at den ikke veier alt for mye.

Vi råder deg også til å ta en titt på den maksimale vektkapasiteten til treningsbenken. Mange har kjøpt katta i sekken ved at de går for en treningsbenk med lav vektkapasitet. Man får rett og slett ikke trent med de vektene man ønsker.

Ellers er naturligvis pris en faktor man bør ta hensyn til, og treningsbenken må samtidig være komfortabel. Vi har tatt høyde for alle disse faktorene i vår test!

down-arrow Bør treningsbenken være justerbar?

At en treningsbenk er justerbar vil si at ryggen kan heves, og eventuelt senkes.

Generelt sett anbefaler vi at man kjøper en justerbar treningsbenk. Med en justerbar treningsbenk kan du ta langt flere øvelser, og de justerbare benkene koster ikke så veldig mye mer heller!

Les også: Test av multigym og styrkeapparater

Avatar

Henriette Sundfjord

Henriette lever en aktiv livsstil, og er en av vår dyktige produkttestere. Opp gjennom årene har hun testet mange ulike treingsprodukter, og har med seg nyttig erfaring som produkttester hos oss. Hun har lang erfaring som tekstforfatter, og er alltid grundig i sitt arbeid. Produkttestene gjennomføres med omhu, og du kan føle deg trygg på at vurderingene er både nøyaktige og innsiktsfulle.
linkedin-social facebook-social instagram-social webpage-social