Back to basics: Rygghev uten apparat

Rygghev uten apparat

En sterk kjerne handler ikke bare om magemuskulaturen. Musklene i den nedre delen av ryggen er minst like viktige.
Musklene i dette området bidrar faktisk til å stabilisere hele ryggsøylen, og er en av de viktigste faktorene for å ha en god holdning.

Funksjonelt sett er også disse musklene veldig viktige. Solide og sterke ryggmuskler vil gjøre mye av hverdagen mye enklere!

Det finnes mange måter å trene musklene i nedre del av ryggen, og rygghev er en av favorittene hos mange. En av de store fordelene med rygghev er at øvelsen ikke kun trener musklene i den nedre delen av ryggen. Musklene i rumpa vil også få kjørt seg!

En av de mest populære variantene av rygghev er uten apparat.

Rygghev uten apparat: Slik gjør du det

Rygghev uten apparat kan gjennomføres på 2 ulike måter, og om du er nybegynner anbefaler vi at du begynner med den enkleste metoden.

Rygghev uten apparat, den enkle versjonen

Denne variasjonen vil legge minst belastning på korsryggen din. Et perfekt utgangspunkt for deg som har lite treningserfaring!

  1. Legg deg ned på en treningsmatte med ansiktet vendt ned. Beina skal være strekt ut, og armene skal ligge ned langs siden av kroppen din.
  2. Hev deretter overkroppen rolig opp fra gulvet, og hold denne posisjonen i 2-3 sekunder.
  3. Repeter denne bevegelsen 10-15 ganger.

For best resultater anbefaler vi at du gjennomfører 3-4 sett.

Rygghev uten apparat – supermann-variant

Yes, du leste riktig. Supermann-variant.

Og frykt ikke. Bevegelsen er ikke så akrobatisk som den kanskje høres ut.
Denne variasjonen innebærer at du skal løfte både overkroppen og bena samtidig, noe som er mer utfordrende enn å bare løfte overkroppen.

  1. Legg deg ned på en treningsmatte med ansiktet vendt ned. Beina skal strekkes helt ut, og i tillegg skal du også strekke armene ut rett fremfor deg.
  2. Stram muskulaturen i både mage og ben, samtidig som du hever overkroppen og bena opp fra treningsmatten. Hold denne posisjonen i 3-5 sekunder, før du rolig går tilbake til utgangsposisjonen.
  3. Gjenta bevegelsen 10-15 ganger.

Også denne øvelsen bør gjennomføres med totalt 3-4 sett.

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra helsesektoren, og har god innsikt i ulike kosttilskudd og deres påvirkninger på kroppen. Bak hver tekst som Kristin skriver, ligger det nøye research, så du som leser skal være sikret god og riktig informasjon. På fritiden trives Kristin ute i naturen, hvor hun pleier sin hobby med geocaching.
facebook-social instagram-social xplace-social