Omvendt roing: En skikkelig god ryggøvelse

Mann som tar omvendt roing

Ute etter å pakke på litt ekstra muskler i overkroppen? Samtidig som du kanskje ikke er helt klar for vanlige pull-ups? Prøv omvendt roing!

Pull-ups er en veldig krevende øvelse som tar litt tid å mestre. Heldigvis finnes det mange gode alternativer der ute. Omvendt roing er et veldig godt alternativ til pull-ups, og vil i stor grad trene de samme muskelgruppene.

Når du trener omvendt roing plasseres kroppen horisontalt. Det vil derfor være enklere å dra kroppen oppover mot stanga du holder fast i.

Omvendt roing kan fint benyttes som en forberende øvelse til pull-ups, eller eventuelt som en helt egen øvelse.

Omvendt roing: Dette er teknikken

Teknikk for Omvendt Roing
Kilde: HealthLine.com

En av de store fordelene med omvendt roing er at øvelsen kan utføres nesten hvor som helst. På gymmet kan du bruke en smith-maskin eller et squat-rack. Hjemmefra kan du ta øvelsen fra baksiden av en trapp, eller eventuelt bruke slynger.

Vi beskriver nå hvordan du tar øvelsen i et squat-rack, men de samme prinsippene gjelder uansett hvor du tar øvelsen.

  1. Plasser en vektstang i squat-racket. Vektstangen bør plasseres i omtrentlig hoftehøyde.
  2. Legg deg ned på ryggen under stanga. Brystkassa bør være på linje med vektstanga.
  3. Strekk ut armene dine og ta tak i stanga med begge hender. Det eneste som skal være i kontakt med underlaget er hælene dine.
  4. Pass på at hele kroppen holdes rett. Du skal ikke ha en krum eller svai rygg. Et godt tips er å stramme musklene i kjerne og rumpe.
  5. Dra nå kroppen din oppover mot stanga.
  6. Fortsett å dra helt til brystkassa nesten er i kontakt med stanga.
  7. Hold denne posisjonen et lite øyeblikk. Fokuser på å presse skulderbladene sammen.
  8. Senk så kroppen nedover igjen, rolig og kontrollert.

Om øvelsen er for tung eller for lett kan du justere hvordan du plasserer hælene dine. Desto lenger frem hælene plasseres desto tyngre blir øvelsen!

Avatar

Hege

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.