Tips: Russisk vridning for magemusklene

Russisk vridning teknikk

Russisk vridning er en flott øvelse for både mage, korsrygg og kjernemuskulaturen. Øvelsen går ut på at du skal vri overkroppen til siden for å trene musklene.

Selv om rotasjonen bidrar til å styrke de skrå magemusklene, er det også en viss risiko tilknyttet denne type øvelser. Selve vridningen legger ganske mye belastning på ryggen. Derfor er det viktig at du tar deg tid til å lære øvelsen øvelsen skikkelig før du trener tungt!

Du kan gjerne begynne helt uten vekter, og øke belastningen gradvis etterhvert.

Russisk vridning – teknikk

Det finnes mange forskjellige utgaver av russisk vridning. Vi ser nå på utgaven hvor du sitter på en gulvmatte. Føttene dine skal være plassert oppe i luften, omtrent 10 centimeter over matten.

Du kan også sitte på en medisinball eller lignende. Det vil for øvrig være tyngre, og vi anbefaler at du begynner med denne varianten. Når du føler for å øke belastningen kan du enkelt og greit holde en vektskive i hendene.

  1. Begynn øvelsen med å sette deg ned på en gulvmatte. La føttene henge omtrent 10 centimeter over matten. Fold så hendene dine sammen og len overkroppen litt bakover. Pass hele tiden på at overkroppen holdes stabil.
  2. Vri deretter overkroppen så langt du klarer til den ene siden. Rotèr så overkroppen mot den andre siden. Fortsett slik i et kontrollert tempo.
  3. Fokuser hele tiden på å stramme magemusklene så hardt du klarer. Det bidrar til å isolere musklene bedre. Samtidig vil det være enklere å ha en rett og stabil kjerne.

Les også: 5 feil som hindrer deg på veien mot definerte magemuskler

Avatar

Hege

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.