Prøvd dette alternativet til ab rollouts?

Magemuskler

Det finnes mange gode mageøvelser der ute. Det er det liten tvil om.

En øvelse mange ofte prøver seg på er ab rollouts. I utgangspunktet er dette en knallgod øvelse. Men, bevegelsesmønsteret man følger kan tidvis være noe uheldig for korsryggen.

I den delen av øvelsen hvor kroppen er helt strekt ut kan man ofte risikere å «svaie» for mye med korsryggen. Det ønsker man jo ikke!

Om du allerede har kjent litt på smerter i korsryggen, vil du nok også ganske raskt innse at ab rollouts er en øvelse som ofte kan gjøre vondt verre i dette området.

I denne artikkelen gir vi deg derfor et godt alternativ til tradisjonelle ab rollouts!

Alternativ til ab rollouts

Ved første øyekast kan nok øvelsen se litt knotete og annerledes ut.

Men, når man tenker på det er dette tilnærmet eksakt samme bevegelsesmønster som ved ab rollouts. Forskjellen er at korsryggen holdes i samme posisjon, og man unngår dermed den unødige belastningen i dette området.

  1. Legg deg ned på en skrå benk, og plasser en vektskive på brystet ditt. Hold tak i vektskiven med begge hender.
  2. Hev deretter overkroppen opp, slik at kroppen din er plassert med omtrentlig 60-graders vinkel mellom overkroppen og underkroppen.
  3. Løft deretter vektskiven over hodet, rolig og kontrollert.
  4. Når armene er helt utstrakt, senker du vektskiven ned igjen til brystet.
  5. Gjenta 10 – 20 ganger.

Les også: 4 øvelser som trener nedre del av magen!

Kilder

  1. T-Nation.com
Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli lever en aktiv hverdag, og trives spesielt godt ute på sykkeltur. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, og er spesielt opptatt av trening og kosthold. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social