Prøvd dette alternativet til ab rollouts?

Magemuskler

Det finnes mange gode mageøvelser der ute. Det er det liten tvil om.

GetFitness Medlemskap

Meld deg inn og motta tilgang til gratis treningsprogrammer, rabattkoder og mye mer!

En øvelse mange ofte prøver seg på er ab rollouts. I utgangspunktet er dette en knallgod øvelse. Men, bevegelsesmønsteret man følger kan tidvis være noe uheldig for korsryggen.

I den delen av øvelsen hvor kroppen er helt strekt ut kan man ofte risikere å «svaie» for mye med korsryggen. Det ønsker man jo ikke!

Om du allerede har kjent litt på smerter i korsryggen, vil du nok også ganske raskt innse at ab rollouts er en øvelse som ofte kan gjøre vondt verre i dette området.

I denne artikkelen gir vi deg derfor et godt alternativ til tradisjonelle ab rollouts!

Alternativ til ab rollouts

Ved første øyekast kan nok øvelsen se litt knotete og annerledes ut.

Men, når man tenker på det er dette tilnærmet eksakt samme bevegelsesmønster som ved ab rollouts. Forskjellen er at korsryggen holdes i samme posisjon, og man unngår dermed den unødige belastningen i dette området.

  1. Legg deg ned på en skrå benk, og plasser en vektskive på brystet ditt. Hold tak i vektskiven med begge hender.
  2. Hev deretter overkroppen opp, slik at kroppen din er plassert med omtrentlig 60-graders vinkel mellom overkroppen og underkroppen.
  3. Løft deretter vektskiven over hodet, rolig og kontrollert.
  4. Når armene er helt utstrakt, senker du vektskiven ned igjen til brystet.
  5. Gjenta 10 – 20 ganger.

Les også: 4 øvelser som trener nedre del av magen!

Kilder

  1. T-Nation.com

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!