Prøv denne intense avslutningen på beinøkten!

Knebøy utendørs

Du er kanskje flink og gjennomfører beinøkta, men har du vurdert å legge inn en liten finisher for å øke forbrenningen enda mer?

Øvelser med kroppsvekt er en av de enkleste og mest tilgjengelige treningsformene som finnes.

Øvelsene kan utføres hvor som helst, og du kan enkelt bytte mellom øvelsene uten at du trenger å legge på mer eller mindre vekter underveis.

Intensiteten kan dermed bli svært høy, og i praksis kan øvelsene utføres helt uten pause i mellom.

En av de enkleste måtene for å trene med kun kroppsvekt er å utføre øvelser for underkroppen.

Disse øvelsene er ofte enklere å utføre enn det øvelser for overkroppen er, og de aller fleste av oss klarer i det minste å utføre noen repetisjoner før vi går tom for energi.

På bakgrunn av hvor enkelt det er å sette i gang med denne økten, og hvor raskt du blir ferdig, anbefaler vi at du legger inn økten i denne artikkelen som en liten finisher på slutten av den neste beinøkten din.

Vi lover deg, du kommer til å bli sliten!

Intens finisher for beinøkten

Denne finisheren er hentet fra HiitBurn.com, og fokuserer på at øvelsene skal utføres i et gitt antall sekunder – og det legges ingen vekt på hvor mange repetisjoner du klarer.

Dette gjør at økten i praksis kan passe for alle, og potensielt sett kan økten bli veldig intens.

I utgangspunktet er det lagt opp til at du totalt skal utføre 3 serier.

Samtlige av øvelsene skal altså utføres 3 ganger, men dersom dette blir for mye er det naturligvis ingenting i veien for at du kun utfører 1 – 2 serier.

Merk at vi bruker de engelske navnene på øvelsene, da det ofte ikke finnes noen god norsk oversettelse.

Øvelsene som skal utføres er som følger:

  • Squats: 30 sekunder.
  • Squat hold: 10 sekunder.
  • Squat-to-toes: 30 skunder.
  • Squat hold: 10 sekunder.
  • Squat jumps: 30 sekunder.
  • Squat hold: 10 sekunder.
  • Hvile: 40 sekunder.

Så snart du er ferdig med første serie vil du utvilsomt kjenne at dette er intenst, og for mange vil det altså holde med 1 – 2 serier de første gangene.

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!