Dersom du er på utkikk etter en tredemølle du skal bruke hjemme, er det mange faktorer du bør ta hensyn til.

For å sikre tilstrekkelig med variasjon i treningen, bør tredemøllen som et minimum ha mange ulike hastighets- og stigningsnivåer.

I vår test har vi gått grundig gjennom ulike tredemøller på det norske markedet, og kåret de beste tredemøllene til hjemmebruk.

Test av tredemøller – Beste tredemølle til hjemmebruk 2020

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av tredemøller.
Du kan lese mye mer detaljert om hver tredemølle lenger ned i testen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.
I tilfeller hvor det er økonomisk og praktisk mulig for oss, gjennomfører vi selv tester av produktene.
Dersom dette ikke er mulig, tildeler vi produktet en total vurdering basert på produktets spesifikasjoner og funksjoner, samt vurderinger og tilbakemeldinger i dialog med brukerne.

 1. BEST I TEST - MasterFit TP 150
 2. Titan Life T95 Pro
 3. Titan Life Athlete T73
 4. BESTE BUDSJETTVALG - X-Erfit Run 200
 5. Adidas T19
 6. Titan Life T80 Pro
 7. ProForm Performance 350i
 8. BH Fitness RC09 TFT
 9. Abilica Stream TM 60 AC
 10. Titan Life Athlete T'64
 11. Abilica Stream TM 40
 12. Reebok Jet 300
 13. Master T20
 14. Nordic Track X9I
 15. Master T25
 16. Nordic Track X7I

Vi i GetFitness jobber hardt for at du som forbruker skal få tilgang til de beste produktene på markedet.
Dersom du handler gjennom våre lenker, bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsartikler omhandlende trening og kosthold.

1. MasterFit TP 150

BEST I TEST - MasterFit TP 150

4.9
MasterFit TP 150 Test

Produktbeskrivelse: Tredemøllen MasterFit TP 150 leveres med en topphastighet på 18 km/t, som gir god trening til både nybegynnere og mer viderekomne.

Underveis i treningsøkten kan du justere stigningen mellom totalt 15 ulike nivåer - hvor både stigningsnivå og hastighet enkelt endres via de innebygde hurtigtastene på fremsiden av konsollen.

Konsollen er utstyrt med en oversiktlig LCD-skjerm, som til enhver tid gir deg nyttig informasjon om treningsøkten din - slik som tid, hastighet, tilbakelagt distanse og pulsnivå.

Utover disse funksjonene er også den innebygde treningscomputeren utstyrt med 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, og en egen inngang for lydkabel - slik at du kan høre musikk via de innebygde høyttalerne.

En av de største styrkene til TP 150 er nok allikevel løpebåndet, som er utstyrt med MasterFits egne Threadflex dempesystem - som i praksis gir løpebåndet hele 12% mykere demping enn på asfalt!

MasterFit TP 150 er enkelt og greit et fantastisk godt valg for deg som ønsker å gjennomføre en fullverdig kondisjonsøkt hjemmefra.
Tredemøllen er utstyrt med svært god demping, og den innebygde treningscomputeren oppleves som svært funksjonsrik.

Fordeler

 • God demping!
 • Sammenleggbar og letthåndterlig.
 • Enkel å montere.
 • God pris!
 • Romslig løpebånd.
 • Innebygde høyttalere.

Ulemper

 • Kun 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

2. Titan Life T95 Pro

Titan Life T95 Pro

4.8
Titan Life T95 Pro Test

Produktbeskrivelse: Tredemøllen Titan Life T95 Pro var i utgangspunktet tiltenkt for det kommersielle markedet, men har nå endelig også blitt tilgjengelig på privatmarkedet.

På bakgrunn av at dette er en tredemølle som i utgangspunktet er myntet på bedriftsmarkedet, tåler den svært intens bruk over lengre tid - og en mer pålitelig og holdbar tredemølle skal du lete lenge etter.

Den innebygde 4 HK motoren er svært kraftig, og gir deg muligheten til å trene med en maksimal hastighet på hele 22 km/t.

I tillegg til dette kan stigningen justeres opp til hele 18%, noe som i praksis fører til at du kan gjennomføre svært intensive treningsøkter på denne tredemøllen.

Dimensjonene på løpebåndet har vi også lite negativt å si om.
Med en lengde på hele 162 centimeter, kombinert med en bredde på 60 centimeter, har du mer enn nok plass til å boltre deg på - selv når du virkelig pusher på med knallharde intervaller.
Løpebåndet til Titan Life T95 Pro er faktisk en av de mest romslige på markedet, og gir ytterligere forsterkning til den solide premium-følelsen denne tredemøllen har.

Tredemøllen leveres naturligvis også med en integrert treningscomputer - som gir deg funksjoner som blant annet tid, hastighet, distanse og puls.
Pulsmålingene gjennomføres enkelt via de integrerte håndspulssensorene.

I tillegg til dette er T95 Pro utstyrt med svimlende 99 ulike treningsprogrammer, slik at du svært enkelt kan komme i gang med treningen!

Titan Life T95 Pro er en av de beste premiumvalgene som er å få tak i på markedet, og det brede og behagelige løpebåndet er i ypperste klasse!

Fordeler

 • Høy maksimal hastighet.
 • Høy maksimal stigning.
 • Pulsmåler.
 • 25 treningsprogrammer.
 • Brukervennlig treningscomputer.
 • Stort løpebånd.
 • Svært solid konstruksjon.

Ulemper

 • Mangler trådløs pulsmåler.
 • Høy produktvekt.

3. Titan Life Athlete T’73

Titan Life Athlete T73

4.7
Titan Life Athlete Tredemølle for hjemmebruk

Produktbeskrivelse: Titan Life Athlete T’73 er, med en topphastighet på hele 22 km/t, en av de raskeste tredemøllene som er å få tak i på det norske markedet.

Denne maksimale hastigheten, kombinert med svimlende 20 ulike stigningsnivåer, vil utvilsomt gi deg en heftig treningsøkt.

Slik som de fleste andre tredemøller er også Titan Life Athlete T73 utstyrt med en innebygd treningscomputer - hvor du finner funksjoner for både puls, kaloriforbruk, kroppsfettanalyse, tid og hastighet.

Dersom ønskelig kan du også koble deg til treningscomputeren via Bluetooth, hvor du har mulighet til å se film via den detaljrike TFT-skjermen på fremsiden av konsollen.

Treningscomputeren er utstyrt med hele 24 forhåndsinstallerte treninsprogrammer, slik at du enkelt kan komme i gang med treningen i løpet av kort tid.

Selve løpebåndet har vi også lite å utsette på.
Bredden er mer enn tilfredsstillende, og den innebygde luftfjæringen gir god løpekomfort - selv ved intensive intervalløkter.

Utover dette kan tredemøllen enkelt slås sammen når den ikke er i bruk, og de innebygde transporthjulene gir deg mulighet til å sette tredemøllen til side ved behov.

Titan Life Athlete T73 er en tredemølle som er godt egnet til hjemmebruk.
Den innebygde treningscomputeren er utstyrt med avanserte funksjoner for måling av både kroppsfett og kaloriforbruk, og det behagelige løpebåndet gjør dette til et godt valg for deg som er opptatt av kvalitet!

Fordeler

 • Sammenleggbar.
 • Lav vekt.
 • Svært komfortabel.
 • Høy maksimal hastighet.
 • Høy maksimal stigning.
 • Pulsmåler.

Ulemper

 • Mangler trådløs pulsmåler.

4. X-ERFIT Run 200

BESTE BUDSJETTVALG - X-Erfit Run 200

4.7
XErfit Run 200 Test

Produktbeskrivelse: X-Erfit Run 200 er et meget godt budsjettvalg, og tredemøllen passer spesielt godt til nybegynnere.

Den integrerte treningscomputeren leveres med 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, slik at du enkelt kan komme i gang med treningsøkten.

Utover dette har treningscomputeren funksjoner for både hastighet, tid, distanse og kaloriforbruk - samtidig som pulsmålinger enkelt kan gjennomføres via de integrerte håndpulsmålerne.

Ulikt fra mange andre tredemøller vil det oppleves som enkelt å navigere på treningscomputeren, og neste treningsprogram er kun et tastetrykk unna - og hastighet og stigning justeres raskt via de innebygde hurtigtastene på fremsiden av konsollen.

X-Erfit Run 200 leveres med en maksimal hastighet på 16 km/t, og kombinert med de 12 ulike stigningsnivåene kan du enkelt legge til rette for god variasjon i treningen.

Èn av de største fordelene er nok allikevel hvor letthåndterlig denne tredemøllen er.
Med en egenvekt på kun 61 kg, og et plassbesparende design, sitter du igjen med en tredemølle som er svært god egnet til hjemmebruk - spesielt for deg som har begrenset med plass til rådighet.

På den negative siden skulle vi for øvrig gjerne sett at det var enda flere variasjonsmuligheter for stigningsnivået.
Siden tredemøllen i seg selv er relativt liten, er også naturligvis løpebåndet noe mindre enn for mange andre tredemøller.

X-Erfit Run 200 er et meget populært budsjettvalg for deg som er ute etter en plassbesparende tredemølle, som fortsatt gir deg mulighet til å gjennomføre fullverdige treningsøkter.
Egenvekten er lav, og det minimalistiske designet gjør dette til et svært godt valg for deg som har mindre plass til rådighet.

Fordeler

 • Plassbesparende.
 • Lav vekt.
 • Pulsmåler.
 • Solid konstruksjon.
 • Lettfattelig treningsdisplay.
 • Sammenleggbar.

Ulemper

 • Litt kort løpebånd for enkelte.
 • Kunne hatt enda flere stigningsnivåer.

5. Adidas T19

Adidas T19

4.7
Adidas T19 tredemølle for hjemmebruk

Produktbeskrivelse: Adidas T19 leveres med en toppfart på 20 km/t, og stigningen kan justeres opp til hele 15%.

For å sikre god løpekomfort og lav risiko for belastningsskader, har Adidas valgt å utstyre løpebåndet med det patenterte dempesystemet NRG Cushioning Technology.
Dette bidrar i praksis til en svært behagelig treningsøkt, selv når du gjennomfører intensive treningsøkter på maksimal hastighet.

Funksjonsmessig oppleves Adidas T19 som en avansert tredemølle.
Tredemøllen er utstyrt med mottaker for trådløse pulsmålinger - og dersom du ikke skulle ha et pulsbelte til rådighet kan du enkelt gjennomføre pulsmålinger via de innebygde håndspulssensorene.

Dimensjonene på løpebåndet er også tilfredsstillende.
Løpebåndet er 51 centimeter bredt, som tilsier at du kan bruke tredemøllen til de mer intensive treningsøktene.

Utover dette finner man hele 24 forhåndsinstallerte treningsprogrammer på treningscomputeren, slik at du enkelt kan komme i gang med treningen.

Tredemøllen er sammenleggbar, og har en produktvekt på 136 kilo - og vi skulle for øvrig gjerne sett at produktvekten var noe lavere.
Til gjengjeld er konstruksjonen svært solid, og dette føles rett og slett som en real premium-mølle av profesjonell kvalitet - som forventet fra en gigant som Adidas.

Adidas T19 gir deg mulighet til å gjennomføre svært intensive treningsøkter, og det avanserte dempesystemet gir deg god løpekomfort.
Konstruksjonen oppleves som svært solid, og med T19 har Adidas klart å produsere en knallgod tredemølle for privatmarkedet.

Fordeler

 • God demping.
 • Sammenleggbar.
 • Trådløs pulsmåler.
 • Mange treningsprogrammer.
 • Solid konstruksjon.

Ulemper

 • Noe høy produktvekt.
 • LCD-skjermen er liten.

6. Titan Life T80 Pro

Titan Life T80 Pro

4.6
Titan Life T80 Pro Test

Produktbeskrivelse: Titan Life T80 Pro er en fantastisk god tredemølle, med et meget bredt og behagelig løpebånd.

Den totale bredden på løpebåndet er hele 54 centimeter, og tredemøllen er derfor svært godt egnet til både lange kondisjonsøkter og intensive intervaller.

Den maksimale hastigheten er hele 22 km/t, og det er svært få tredemøller som kan overgå dette - både på privat- og bedriftsmarkedet.

T80 Pro har fått mye skryt fra forbrukerne for å være svært letthåndterlig, og vi setter naturligvis stor pris på at tredemøllen er sammenleggbar.

Utstyrt med innebygde håndpulsmålere!

Fordeler

 • Sammenleggbar.
 • Bredt og behagelig løpebånd.
 • Høy maksimal hastighet.
 • Solid konstruksjon.
 • Høy maksimal stigning.
 • God variasjon i treningsprogrammene.

Ulemper

 • Mangler trådløs pulsmåler.

7. ProForm Performance 350i

ProForm Performance 350i

4.6
ProForm Performance 350i Test

Produktbeskrivelse: ProForm Performance 350i er en solid tredemølle, som leveres med en topphastighet på 16 km/t.

Med hele 16 forhåndsinstallerte treningsprogrammer er det svært enkelt å komme i gang med treningsøkten, og dersom du skulle ønske enda flere variasjonsmuligheter kan du enkelt koble tredemøllen opp mot iFit LIVE.

Det skånsomme og behagelige løpebåndet er basert på ProForms egne ProShox-dempesystem, og tredemøllen har derfor fått mye skryt for å være skånsom mot ledd og knær.

Leveres med innebygde høyttalere!

Fordeler

 • Svært god demping.
 • Meget plassbesparende.
 • Innebygde høyttalere.
 • Sammenleggbar.
 • Letthåndterlig.
 • iFit-kompatibel.

Ulemper

 • Kunne hatt høyere stigning.
 • Løpebånd kunne vært noen centimeter lengre.

8. BH Fitness RC09 TFT

BH Fitness RC09 TFT

4.5
BH Fitness RC09 TFT Test

Produktbeskrivelse: RC09 TFT er produsert av BH Fitness, og er en av toppmodellene på markedet.

Denne kraftige tredemøllen har en maksimal hastighet på hele 22 km/t, som utklasser de fleste andre tredemøllene på privatmarkedet.
Den maksimale stigningen er heller ikke noe å kimse av, da du kan stille inn tredemøllen til hele 15% stigning.

Selve løpebåndet er utstyrt med BH Fitness' egenutviklede Smart Kronik-teknologi, som bidrar til at dempingen blir særdeles god. Årsaken til dette er at Smart Kronik er et såkalt dobbelt dempingssystem, som i praksis tilsier at løpebåndet aktivt bidrar til å motvirke både forstrekninger og skader i leddene, samtidig som at treningsøkten blir så behagelig og stabil som mulig.

Vi i redaksjonen er også svært imponerte over størrelsen på selve løpebåndet, som er hele 155 x 55 centimeter - dette er typiske dimensjoner du finner på tredemøller myntet på bedriftsmarkedet.

RC09 TFT leveres naturligvis også med en innebygd treningscomputer. Treningscomputeren er utstyrt med egen WiFI-adapter, slik at du enkelt kan koble deg til internett via tredemøllen, og eksempelvis se TV eller video mens du trener.
På treningscomputeren finner du også hele 36 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, og variasjonen er imponerende. BH Fitness har gjort en god jobb med å inkludere treningsprogrammer for enhver smak, med alt fra intensive intervalløkter til rolige langturer.

Utover dette er BH Fitness RC09 TFT utstyrt med både innebygd vifte, integrerte høyttalere, 2 stykk flaskeholdere - og ikke minst, både håndpuls- og trådløs pulsmåler!

Vi skulle forøvrig gjerne sett at tredemøllen var sammenleggbar, og at det trådløse pulsbeltet ikke måtte kjøpes som ekstrautstyr.

BH Fitness RC09 TFT er et solid premiumvalg for deg som vil ha en tredemølle av profesjonell kvalitet.
Den maksimale hastigheten utklasser de fleste av konkurrentene, og dimensjonene på løpebåndet gjør dette til et godt valg for deg som vil gjennomføre intensive intervalløkter.

Fordeler

 • Høy maksimal hastighet.
 • Mange forhåndsinstallerte treningsprogrammer.
 • Solid konstruksjon.
 • Innebygd WiFi, med støtte for internett, TV og video.
 • Romslig løpebånd.

Ulemper

 • Ikke sammenleggbar.
 • Ikke spesielt plassbesparende.
 • Trådløst pulsbelte medfølger ikke.

9. Abilica Stream TM 60 AC

Abilica Stream TM 60 AC

4.4
Test av tredemøller for hjemmebruk, Abilica Stream TM 60 AC

Produktbeskrivelse: Abilica Stream TM 60 AC er for deg som vil ta løpingen til et nytt nivå.

TM 60 AC er Abilicas toppmodell for hjemmebruk, og er en solid og pålitelig tredemølle du kan stole på at varer.
Tredemøllen har en topphastighet på hele 22 km/t!

Løpebåndet er hele 52 cm bredt, og 158 cm langt, og egner seg derfor perfekt til intensive treningsøkter, uten at du trenger å bekymre deg for å ha for liten plass på båndet.

Den innebygde LED-skjermen viser både tid, hastighet, distanse, kaloriforbruk og puls.

Den solide rammen gjør at Stream TM 60 passer perfekt for deg som ønsker en slitesterk tredemølle, som er brukbar i mange år fremover.

Utover dette er tredemøllen sammenleggbar, og veier kun 89 kg – og er derfor en tredemølle som egner seg godt til hjemmebruk!

Fordeler

 • Slitesterk.
 • Sammenleggbar.
 • Høy maksimal hastighet.
 • Lav vekt.
 • Pulsmåler.
 • Bredt løpebånd.

Ulemper

 • Kunne hatt flere forhåndsinstallerte programmer.

10. Titan Life Athlete T’64

Titan Life Athlete T'64

4.2
Titan Life Athlete T64 test av tredemøller for hjemmebruk

Produktbeskrivelse: Titan Life Athlete T64 er en solid og pålitelig tredemølle, som passer godt til hjemmebruk.

Tredemøllen har en maksimal hastighet på hele 20 km/t, og kombinert med en helning på 16% vil du utvilsomt få deg en god treningsøkt på denne mølla.

Athlete T64 kommer med en rekke funksjoner, som blant annet tidtaking, distanse, hastighet, kalorioversikt, kroppsfettmåling og håndpulssensorer.
Tredemøllen kommer i tillegg til dette med 24 forhåndsinstallerte programmer, slik at du slipper å sette opp dette manuelt.

Med en vekt på kun 73 kg, kombinert med at den er sammenleggbar, er dette en tredemølle som er spesielt godt egnet til hjemmebruk.

Til tross for at løpebåndet med fordel kunne vært noe lengre, er dempingen tilfredsstillende god - og vi setter stor pris på at tredemøllen er sammenleggbar!

Fordeler

 • Lav produktvekt.
 • Fornuftig pris.
 • Sammenleggbar.
 • Pulsmåler.

Ulemper

 • Løpebåndet kunne vært litt lengre.

11. Abilica Stream TM 40

Abilica Stream TM 40

4.1
Abilica Stream TM40 tredemølle test

Produktbeskrivelse: Stream TM 40 er en tredemølle fra den anerkjente leverandøren Abilica.

Med en maksimal hastighet på hele 22 km/t, er dette tredemøllen for deg som foretrekker rask løping og intervalltrening.

Tredemøllen har en LCD-skjerm som viser informasjon om både tid, hastighet, distanse, kaloriforbruk og puls - samtidig som stigningsnivået enkelt kan justeres via hurtigtastene på konsollen.

Løpeplaten er utstyrt med dempeputer, som gjør at treningsøkten føles behagelig og naturlig - og samtidig reduserer risikoen for belastningsskader over tid.

Dersom du liker å høre på musikk mens du trener kan vi også berolige deg med at Abilica Stream TM 40 er utstyrt med innebygde høyttalere, som du enkelt kan koble til via en lydkabel.

Alt i alt en meget god tredemølle, men den får dessverre noe trekk i vår test - da en tredemølle på dette prisnivået burde hatt mulighet for høyere stigning, samt at vi gjerne skulle sett flere forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

Fordeler

 • Høy maksimal hastighet.
 • Bredt løpebånd.
 • Dempeputer under løpebåndet.
 • Sammenleggbar.
 • Lav produktvekt.

Ulemper

 • Kunne hatt høyere maksimal stigning.
 • Kun 12 installerte treningsprogrammer.

12. Reebok Jet 300

Reebok Jet 300

4.1
Reebok Jet 300 tredemølle for hjemmebruk

Produktbeskrivelse: Reebok Jet 300 er en komfortabel tredemølle, som er utstyrt med støtabsorberende luftputer, som sikrer en behagelig og skadefri treningsøkt.

Denne tredemøllen leveres med hele 27 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, og har en maksimal hastighet på 20 km/t.

Det brede løpebåndet gir deg en trygg treningsøkt, og du kan helt fint utføre både intervalltrening og langdistanseløp på denne tredemøllen.

Reebok Jet 300 har en lang rekke hendige funksjoner, som blant annet trådløs pulsmåler, kalorimåler og mulighet for bluetooth-tilkobling.

Dersom ønskelig kan du også koble mobiltelefonen din til tredemøllen, og høre musikk via de integrerte høyttalerne.

Tredemøllen er 95% samlet ved levering, som i praksis gir deg svært lite hodebry med montering!

Fordeler

 • Støtabsorberende luftputer.
 • Høy maksimal hastighet.
 • Trådløs pulsmåler.
 • Sammenleggbar.

Ulemper

 • Noe høy produktvekt.
 • Kunne vært enklere å håndtere.

13. Master T20

Master T20

4
Test av tredemølle master t20

Produktbeskrivelse: Tredemøllen Master T20 er en tredemølle som passer godtfor deg som ønsker et pålitelig budsjettvalg.
Master T20 veier kun 67 kg, og er derfor svært enkel å håndtere i hjemmet.
Møllen er også naturligvis sammenleggbar, slik at du kan legge den til side når du ikke skal bruke den.

Den maksimale hastigheten på denne møllen er 16 km/t, og den har derfor noe lavere hastighet enn mange andre tredemøller på markedet.
Dette gjøres forsåvidt opp igjen av den gunstige prisen, da dette er en av de rimeligste tredemøllene som er å få tak i.
Stigningen kan stilles inn til 16%, som er mer enn tilstrekkelig for daglig trening.

Til tross for den lave prisen, er Master T20 allikevel utstyrt med en innebygd treningscomputer.

Den tilhørende LCD-skjermen viser nyttig informasjon om blant annet tid, distanse, hastighet, stigning, kaloriforbruk og puls.

Master T20 leveres med 25 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, som gjør det svært enkelt å komme i gang med treningen.
Løpebåndet er utstyrt med 6 stk dempingsplater, som gjør treningsøkten mer behagelig!

Fordeler

 • Svært god pris!
 • Lav vekt.
 • Sammenleggbar.
 • Pulsmåler.
 • Greit stigningsnivå.

Ulemper

 • Kunne hatt høyere topphastighet.
 • Løpebåndet kunne vært lengre.

14. Nordic Track X9i

Nordic Track X9I

4
Test av Nordic Track X9I Tredemølle

Produktbeskrivelse: NordicTrack X9I koster en del mer enn mange andre tredemøller i denne testen, og det med god grunn.

Tredemøllen har en maksimal hastighet på 20 km/t, og du kan stille inn stigningen til hele 40%.
Dette er også en av de få tredemøllene på markedet som har mulighet for helning nedover.

NordicTrack X9I er utstyrt med både hånd- og trådløs pulsmåler, og pulsbeltet medfølger i prisen.

Utover dette er løpebåndet er utstyrt med behagelig demping, og er hele 55 cm bredt.

En av de tøffeste funksjonene på denne tredemøllen er allikevel iFit-teknologien, som kan integreres med Google Maps – hvor møllen automatisk vil tilpasse seg «terrenget» du løper i.

Møllen er forøvrig ikke sammenleggbar, og har en høy vekt.
Prisen er også noe høyere enn for typiske tredemøller for hjemmebruk.

Dersom du er ute etter en tredemølle av profesjonell kvalitet, og er villig til å betale prisen, er Nordic Track X9I et av de beste alternativene.
Tredemøllen passer perfekt for deg som vil ha det beste av det beste, og funksjonsmessig er dette noe av det beste du får tak i.

Fordeler

 • Maksimal stigning på hele 40%.
 • Trådløs pulsmåler, pulsbelte inkludert.
 • Bredt og behagelig løpebånd.
 • Solid og slitesterk.

Ulemper

 • Noe høy vekt.
 • Ikke sammenleggbar.
 • Ikke letthåndterlig.
 • Høyere pris enn mange andre tredemøller (men med god grunn).

15. Master T25

Master T25

3.8
Nordic Master T25 Best i test tredemølle

Produktbeskrivelse: Master T25 er en solid tredemølle, som er tilgjengelig til en fornuftig pris.

Med en maksimal hastighet på hele 20 km/t, og en lang rekke interessante funksjoner, er dette et meget godt valg for deg som ønsker en rimelig tredemølle.

Til tross for en høy topphastighet og en lav vekt, vil tredemøllen allikevel føles relativt stabil i bruk.

T25 er utstyrt med innebygd håndpulsmåler, og kommer med hele 36 forhåndsinstallerte treningsprogrammer. Trådløs pulsmottaker er mulig å anskaffe som tilbehør.

Dempingen på løpebåndet er tilstrekkelig for normalt bruk, og er mer enn tilfredsstillende for en tredemølle til denne prisen.

På den negative siden kunne løpebåndet for øvrig vært noe lengre, og LCD-displayet oppleves som noe lite.

Fordeler

 • Fornuftig pris.
 • Håndpulsmåler.
 • Trådløs pulsmåler tilgjengelig som tilbehør.
 • Tilstrekkelig demping.
 • Lav vekt.
 • Sammenleggbar.

Ulemper

 • LCD-displayet er noe lite.
 • Løpebåndet kunne vært lengre.

16. Nordic Track X7i

Nordic Track X7I

3.6
Test av tredemøllen nordic track x7i

Produktbeskrivelse: NordicTrack X7I er en rimeligere utgave av X9I, og er en passende tredemølle for deg som er seriøs med treningen, og ønsker en variert treningshverdag - samtidig som du ikke ønsker å betale like mye som for X9I.

Møllen kan stilles inn med både stigning og helning - med henholdsvis 40% stigning, og 3% helning.

Med hele 38 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, er det enkelt å komme i gang med treningsøkten. Møllen er utstyrt med trådløs pulsmåler, og pulsbelte er inkludert i prisen.

For deg som skulle være plaget av skader, er det mulighet for å skru av og på støtdempingen på løpebåndet - noe vi anser som et stort pluss.

Møllen får allikevel trekk i vår test da den er utstyrt med 1-lags løpebånd, som er mindre slitesterkt enn 2-lags.
I tillegg til dette har NordicTrack X7I en relativt høy egenvekt, og tredemøllen er ikke sammenleggbar.

Fordeler

 • Høy maksimal hastighet.
 • Hele 40% stigning.
 • Helning på 3%.
 • Trådløs pulsmåler, pulsbelte medfølger.
 • iFit-kompitabel.

Ulemper

 • Høy vekt.
 • Ikke sammenleggbar.
 • 1-lags løpebånd, som er mindre slitesterkt enn 2-lags.

Vilkår i vår test av tredemøller

Testet TredemølleMange ønsker en enkel måte å utføre en treningsøkt på, uten at man trenger å reise på det overbefolkede treningssenteret, eller ut i det dårlige været.

Løsningen på dette kan være en tredemølle, og dersom du kjøper den rette møllen, har du et treningsverktøy som varer i mange år fremover.

Men, det kan være vanskelig å avgjøre akkurat hva som gjør en tredemølle god eller dårlig.

Ulike personer har ulike behov, og den tredemøllen som passer best for deg, passer muligens ikke best for andre.

De viktigste spørsmålene vi har stilt i vår test er som følger;

 • Hvilke funksjoner har tredemøllen?
 • Er det generelt høy kvalitet på produktet?
 • Hvor letthåndterlig er tredemøllen?
 • Hvordan er kvaliteten og størrelsen på løpebåndet?
 • Hva slags topphastighet har tredemøllen?
 • Hvor mange stigningsnivåer har tredemøllen?
 • Har tredemøllen mulighet for nedoverbakke?
 • Er møllen fornuftig priset?

Komfort er også naturligvis en faktor, og både demping og størrelse på løpebåndet er viktig å ta hensyn til.

For å hjelpe deg med å svare på alle disse spørsmålene, har vi derfor publisert vår test av tredemøller.

Budsjett ved kjøp av tredemølle

Når man ser etter den beste tredemøllen, hadde det selvfølgelig vært optimalt med et ubegrenset budsjett.

For de aller fleste er dette forøvrig ikke mulig, og det kan derfor være greit å ha en formening om hva man kan forvente fra de ulike prisgruppene.

 • Tredemøller som er priset til under 12,000 kroner er generelt ikke like slitesterke som andre, dyrere tredemøller.
  De rimeligste tredemøllene har også typisk en kortere garantiperiode.
 • Dersom planen er at flere skal benytte seg av tredemøllen, kan det være en ide å investere i en mølle med et solid løpebånd, slik at du unngår å måtte anskaffe en ny mølle etter kort tid.
  Møller med 2-lags løpebånd har typisk en høyere pris enn møller med 1-lags løpebånd.
 • Om du primært planlegger å benytte tredemøllen til gåing, og ikke løping, kan du helt fint anskaffe en av de rimeligste budsjettutgavene.

Funksjoner på tredemøllen

Ulike tredemøller har ulike funksjoner.

Som et minimum bør alle tredemøller ha en LCD-skjerm, med visning av tid, hastighet, stigning og kaloriforbruk.
De aller fleste nyere utgaver er også utstyrt med håndpulsmåler, og gjerne også en trådløs pulsmåler.

Forhåndsinstallerte treningsprogrammer er også noe som er blitt svært vanlig, og som gjør det enklere for deg å utføre ulike treningsøkter, uten at du manuelt trenger å justere hastighet og stigning.
Dette er naturligvis ikke noe man ha, men vil uten tvil gjøre treningshverdagen enklere.

De mer avanserte tredemøllene har typisk mulighet for både videovisning, bluetooth-tilkobling og integrering mot diverse mobile treningsapper.

Enkelte tredemøller er i tillegg utstyrt med kroppsfettmåler – uten at vi har sett noe nærmere på hvor nøyaktige disse målerne er.

Størrelse og vekt

De aller fleste som skal anskaffe seg en tredemølle for hjemmebruk har et ønske om at tredemøllen skal ta relativt lite plass, samtidig som at vekten skal være lav.

Mange tredemøller som er spesielt designet for å bruke hjemme er foruten dette sammenleggbare, slik at man enkelt kan redusere plassbruken.

Generelt er det slik at desto lavere vekt en tredemølle har, desto mer ustabil er konstruksjonen.
Det finnes selvfølgelig unntak til denne regelen, men du bør altså i praksis unngå at du kun ser etter en tredemølle med lav vekt – det kan være at du ender opp med en ustabil tredemølle, som ikke er god å løpe på.

En annen bakside med små tredemøller, er at løpebåndet også naturligvis vil bli mindre.
Dette vil gi deg mindre plass å løpe på, og kan gjøre treningsøkten langt mer anstrengende enn den trenger å være.

Konstruksjon

Når du skal kjøpe en tredemølle, er det viktig at du tar hensyn til selve konstruksjonen.

Slik som for andre treningsapparater, bør tredemøllen være robust og ha god byggkvalitet.

Tredemøller med en solid og sikker konstruksjon tåler typisk tyngre belastning, og har gjerne også lengre levetid.

Ofte er det slik at desto bedre konstruksjon, desto høyere pris.

Denne prisen er forøvrig ofte verdt å betale, da man oftest får et produkt som både holder lenger og tåler mer!

Lydnivå for tredemøller

Man vil som regel ha i både pose og sekk, og det samme gjelder for tredemøller.
Tredemøllen skal helst ha en sterk og effektiv motor, samtidig som at den har et lavt lydnivå.

Generelt sett er dette svært vanskelig, og dersom man ønsker en tredemølle man kan løpe raskt på, må man simpelthen forvente et visst støynivå.

En enkel metode for å unngå at lydnivået blir for høyt, er å anskaffe en mølle fra en anerkjent leverandør – som for eksempel NordicTrack.

Sist vil vi også trekke frem at dersom du vil få mest mulig ut av treningen din, er det viktig at du har både gode løpesko og riktig løpeteknikk.

Ulike prisklasser

Pris for ulike tredemøller varierer stort, og som oftest er det slik at man får det man betaler for.
Det er allikevel ikke slik at du nødvendigvis trenger den dyreste og beste tredemøllen dersom den kun skal benyttes til hjemmebruk.
På bakgrunn av dette er det derfor ikke nødvendigvis de aller dyreste tredemøllene, med mest funksjoner, som har kommet best ut i vår test.

Generelt sett kan man dele tredemøller inn i 3 ulike priskategorier.

Budsjettkategorien omhandler tredemøller til under 12 000 kr, og er ofte kjennetegnet ved at de er mindre holdbare enn de dyrere variantene.
Tredemøllene i budsjettklassen er også ofte mindre enn i de andre kategoriene.
Dette er ikke nødvendigvis en negativ ting. Dersom tredemøllen er ment for hjemmebruk, er det faktisk en positiv ting at tredemøllen er mindre – og kan for mange gjerne gå på bekostning av at løpebåndet også er litt mindre.

Mellomkategorien er typisk tredemøller som er priset fra 12 000 – 18 000, og er ofte mer robuste og holdbare enn budsjettkategorien.
Tredemøllene i denne kategorien er gjerne utstyrt med mer funksjoner, som blant annet trådløs pulsmåler og flere forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

Toppkategorien er tredemøller som koster mer enn 18 000, og det er i denne kategorien man finner de mest holdbare tredemøllene.
Tredemøllene i denne kategorien har gjerne brede og lengre løpebånd, i tillegg til flere funksjoner – og har gjerne støtte for løping også i nedoverbakke.
Møllene i denne kategorien har utvilsomt best kvalitet – men de er gjerne også tyngre, og tar mer plass.

Underlag

En faktor som svært mange overser når de skal kjøpe en tredemølle er underlaget.

For å forhindre at tredemøllen sklir bortover på gulvet mens du trener, bør du vurdere å kjøpe deg en underlagsmatte av gummi som tredemøllen kan stå på.

Ikke bare vil dette føre til at du får en langt mer behagelig og problemfri treningsøkt, men det vil også forhindre riper og skader på gulvet.

Underlagsmatter til tredemøller er så godt som alltid mulig å få kjøpt hos leverandøren som selger tredemøllen, og prislappen er som regel under 500 kroner.

En underlagsmatte er altså en god investering som du absolutt bør vurdere når du skal kjøpe tredemølle!

Brukervekt

Brukervekten til en tredemølle angir enkelt og greit hvor tung brukeren kan være.

For de av oss som er en del tyngre enn gjennomsnittet, kan dette være en egenskap som er viktig å se på.

Typisk er brukervekten til en vanlig tredemølle 120 – 150 kg, og dersom du veier mer enn dette kan muligens andre typer treningsapparater være bedre egnet.

Design

Designet på en tredemølle, altså hvordan den ser ut, har i utgangspunktet svært lite å si for hvor bra produktet er.

Hvordan tredemøllen ser ut er allikevel viktig for mange, da den ofte kan stå fremme – og det er derfor ikke særlig hyggelig om den ser helt forferdelig ut.

Garanti

Dersom du kjøper en tredemølle så bruker du antageligvis minst ett par tusen kroner på den.

For å sikre at du ikke kaster pengene rett ut av vinduet og at du får et treningsapparat som du faktisk kan bruke jevnlig over tid, bør du sjekke at tredemøllen leveres med garanti.

De aller fleste tredemøller som selges i Norge har relativt lange garantiperioder, og du bør derfor ikke kjøpe et produkt som leveres helt uten noen form for garanti.

Dersom du blir nødt til å reklamere på produktet vil prosessen være mye enklere hvis det er garanti på produktet!

Lykke til med treningen!