Tredemølle Test 2024: De beste tredemøllene

Tredemøller, trening

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Vurderer du å kjøpe en tredemølle? GetFitness.no har utført en grundig gjennomgang av en lang rekke tredemøller på det norske markedet.

I løpet av de siste årene har det blitt ekstremt populært med tredemøller til hjemmebruk. Her finnes det mange gode alternativer på markedet, og flere av modellene er fullspekket med gode funksjoner.

Vi gir deg nå en oversikt over det vi mener er de beste tredemøllene på markedet. Nederst i artikkelen får du også svar på ofte stilte spørsmål om tredemøller.

Hvilke tredemøller kom best ut, og hvilket produkt ble kåret til best i test? Les videre i vår nylig oppdaterte tredemølle test.

Beste Tredemølle 2024: Best i Test

info

Testen ble sist oppdatert i mars 2024. Vi fjernet da utgåtte produkter, som ikke lenger er tilgjengelige på det norske markedet.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BESTE TREDEMØLLE - Masterfit TP 150
 2. BESTE PREMIUMVALG - Sole Fitness F85
 3. Titan Life T90 Pro
 4. ANBEFALT - Sole Fitness F63
 5. Reebok SL 8.0
 6. Titan Life Athlete T73
 7. Titan Life T80 Pro
 8. caret-down Vis alle (+3)

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

Innhold i vår test av tredemøller

1. MasterFit TP 150

BESTE TREDEMØLLE - Masterfit TP 150

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Masterfit TP 150 Tredemølle
Maksimal hastighet: 18 km/t Maksimal stigning: 15 nivåer Løpebånd: 140 x 50 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Nei Antall treningsprogrammer: 12 Tilkoblinger: AUX Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 94 kg Maksimal brukervekt: 130 kg

Masterfit TP 150 har i løpet av de siste årene blitt en av Norges mest populære tredemøller. Og det med god grunn.

I denne prisklassen er konkurransen høy. Masterfit TP 150 har likevel stukket seg frem som en solid tredemølle med gode funksjoner.

Godt tilrettelagt for intensive økter

En av de største fordelene med Masterfit TP 150 er løpebåndet.

Dimensjonene er 140 x 50 cm. Bredden er så absolutt tilfredsstillende, samtidig som lengden er tilstrekkelig. I praksis kan du derfor utføre intensive treningsøkter uten at du trenger å bekymre deg for å trø utenfor båndet.

Sammenlignet med andre tredemøller i samme prisklasse ser man faktisk at løpebåndet er en god del bredere. Man må rett og slett se mot de mer kostbare modellene om man ønsker et romsligere løpebånd enn dette.

Løpebåndet er altså mer enn bredt nok for intensive treningsøkter, og selve dempesystemet har vi også lite å utsette på. Masterfit TP 150 leveres med det patenterte Threadflex dempesystemet. Dette dempesystemet gjør løpingen hele 12% mykere enn ved løping på asfalt!

Maksimal hastighet på 18 km/t

Masterfit TP 150 leveres med en maksimal hastighet på 18 km/t. Båndet drives av en solid 2.25 HK DC-motor, med 4.5 HK peak. I praksis fører den solide motoren til rask akselerasjon av løpebåndet, og du trenger ikke å bekymre deg for unødig slitasje over tid.

Som nevnt er den maksimale hastigheten 18 km/t. På den andre siden er den minste mulige hastigheten 0.8 km/t. Her er det med andre ord bra med variasjonsmuligheter! Videre kan stigningen justeres mellom 15 ulike nivåer. På det øverste nivået er stigningen 10%, og det er dermed lagt til rette for intensive økter.

Både stigning og hastighet justeres via de brukervennlige hurtigtastene på fremsiden av konsollen.

Oversiktlig kontrollpanel

TP 150 er brukervennlig. Så enkelt er det.

Konsollen på fremsiden av mølla er utstyrt med store og oversiktlige knapper. Hurtigtastene for hastighet og stigning er lett tilgjengelige. Samtidig er det totalt 8 knapper som lar deg gå direkte til et forhåndsdefinert stignings- eller hastighetsnivå.

Selve LCD-skjermen er også tydelig, og skriftstørrelsen er mer enn stor nok. Tilkobling med mobiltelefon er også enkelt. Du trenger kun å koble AUX-kabelen til inngangen merket «MP3» og du er i gang.

Utstyrt med avansert treningscomputer

TP 150 er utstyrt med en avansert treningscomputer. Computeren har funksjoner for registrering av både hastighet, tid, distanse, kaloriforbruk og puls. Justering av hastighet og stigning gjøres enkelt via konsollen. Hurtigtastene gjør også at du raskt kan variere belastningen gjennom treningsøkten.

For å måle pulsen kan du benytte deg av de innebygde håndpulssensorene. Grip tak i sensorene med begge hender, og det vil dukke opp et hjertesymbol på skjermen som viser din nåværende puls.

På treningscomputeren finner du også 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer. Her er det greit utvalg, og vi anbefaler spesielt kaloriprogrammet. Med dette programmet setter du enkelt og greit opp hvor mange kalorier du vil forbrenne. Computeren vil deretter kontinuerlig vise en oversikt over gjenværende kalorier til programmet er over.

Vi i redaksjonen setter også pris på at mølla er utstyrt med innebygde høyttalere.
Til tross for at lydkvaliteten nok ikke er i ypperste klasse, liker vi at man enkelt kan høre musikk mens man trener. For å koble deg til bruker du enkelt og greit en lydkabel som du kobler rett inn i mobiltelefonen din.

En svært stabil tredemølle

Masterfit TP 150 veier totalt 94 kilo og føyer seg dermed inn i rekken av solide tredemøller med relativt høy egenvekt. Konstruksjonen er stabil, samtidig som den maksimale brukervekten er hele 130 kilo. Her kan de aller fleste få seg en solid treningsøkt uten å bekymre seg for at mølla skal ta skade av det.

TP 150 er også mulig å slå sammen når den ikke er i bruk. Transporthjulene gjør jobben enda enklere, og det er null problem å sette mølla til side.

Fremgangsmåten for å folde sammen tredemøllen er enkel. Det eneste du trenger å gjøre er å løfte opp rammen frem til du hører et klikk. Dette tilsier at låsemekanismen har slått inn, og jobben er gjort!

Kort oppsummert

Masterfit TP 150 er enkelt og greit et fantastisk godt valg for deg som vil komme i gang med treningen hjemmefra. Mølla er utstyrt med svært god demping, og computeren oppleves som både funksjonsrik og brukervennlig.

Fordeler

 • God demping!
 • Sammenleggbar og letthåndterlig.
 • Enkel å montere.
 • God pris!
 • Romslig løpebånd.
 • Innebygde høyttalere.

Ulemper

 • Kun 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

2. Sole Fitness F85

BESTE PREMIUMVALG - Sole Fitness F85

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Bilde av Sole F85 mølle
Maksimal hastighet: 22 km/t Maksimal stigning: 15% Løpebånd: 152 x 56 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Ja Antall treningsprogrammer: 10 Tilkoblinger: Bluetooth / USB / AUX Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 136 kg Maksimal brukervekt: 150 kg

Sole F85 er enkelt og greit en av de råeste tredemøllene som er å få tak i på privatmarkedet. Her står vi ovenfor en mølle som takler hard bruk over lengre tid, og som samtidig byr på både høy hastighet og høyt stigningsnivå.

Godt tilrettelagt for intensive økter

Sole F85 har en imponerende topphastighet på hele 22 kilometer i timen. Her kan du peise på med knallharde treningsøkter hjemmefra, og vi finner få argumenter for at noen skulle trenge høyere hastighet enn dette.

Kombinert med den maksimale stigningen, som er 15%, kan du virkelig få kjørt deg på Sole F85. Ønsker du å kjøre en roligere økt kan du sette stigningsnivået til 1 – 2%, eller sette det helt til maks for å kjøre en intensiv HIIT-økt.

Veldig god plass på løpebåndet

Både bredde og lengde på løpebåndet er viktig. Spesielt når hastighetene begynner å bli høye. Etterhvert som man blir mer sliten, blir gjerne stegene også lengre. Samtidig kan man «sjangle» litt frem og tilbake.

Med Sole F85 får du et løpebånd med en bredde på 56 centimeter, og en lengde på 152 centimeter. Sammenlignet med lillebroren, F63, er altså løpebåndet på Sole F85 noen centimeter bredere. 5  centimeter, for å være nøyaktig.

Det viktige å ta med seg her er at løpebåndet på Sole F85 er romslig. Her er det godt tilrettelagt for økter hvor du virkelig pusher deg – noe forbrukerne også melder om!

Funksjonsrik tredemølle

Det er liten tvil om at Sole F85 er en funksjonsrik tredemølle. Det skulle tross alt bare mangle – den har jo en litt høy prislapp. Heldigvis får du god valuta for pengene.

Sole F85 leveres selvfølgelig med en innebygd treningscomputer. Her finner du funksjoner for både hastighet, stigningsprosent, tid, distanse, minutter per kilometer, forbrente kalorier og puls. Pulsmåling kan gjøres både trådløst og via håndpulsmålerne i front av mølla.

Ekstra praktisk er det jo at mølla er utstyrt med både høyttalere og innebygd vifte. Musikk kan spilles av direkte fra mobiltelefonen, ved å koble den til USB-inngangen på kontrollpanelet.

Gode app-integrasjoner

Med Sole F85 Bluetooth og Sole Fitness-appen, kan du lagre treningsdata etter en økt. Du kan også overføre treningsdataen videre til andre kompatible treningsapper som Fitbit, Record, Mapmyrun, Apple Health.

Sole Fitness-appen lar deg også synkronisere treningsdataene dine til en av mange kompatible treningapper, som iHealth, MapMyFitness, Record eller Fitbit.

Kort oppsummert

Sole F85 er en rå tredemølle til hjemmebruk, som vil holde i mange år fremover. Trenger du en tredemølle med en komfortabel bredde på løpebåndet, høy topphastighet, og god kvalitet, er F85 et supert valg for deg!

Fordeler

 • Gode vurderinger.
 • Høy maksimal hastighet.
 • God plass på løpebåndet
 • Kompatibel med telefon og nettbrett.
 • Innebygd vifte og høyttalere.
 • Trådløs pulsmåler.
 • Håndpulsmåler.
 • 10 treningsprogrammer.
 • Transporthjul.
 • Sammenleggbar.

Ulemper

 • Litt tung.
 • Noe treg på stigningsjustering.
 • Litt høyere pris enn noen av konkurrentene.

3. Titan Life T90 Pro

Titan Life T90 Pro

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Titan Life T90 Pro
Maksimal hastighet: 22 km/h Maksimal stigning: 22 nivåer Løpebånd: 155 x 54 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Nei Antall treningsprogrammer: 25 Tilkoblinger: Bluetooth Sammenleggbar: Nei Transporthjul: Ja Produktvekt: 150 kg Maksimal brukervekt: 150 kg

Titan Life har i løpet av de siste årene blitt en av de største leverandørene av treningsutstyr.

Høy kvalitet i alle ledd

Tredemøllene som leveres av Titan Life er kjent for å være av høy kvalitet, og T90 Pro er utvilsomt intet unntak. Titan Life T90 Pro ble i utgangspunktet utviklet for bedriftsmarkedet, men har nå også blitt lansert på privatmarkedet.

Tredemølla er utstyrt med en kraftig 3 HK motor, som gir deg mulighet til å gjennomføre treningsøkter hvor hastigheten er opptil 22 km/t. Her er det lagt til rette for intensive treningsøkter!

Stigningsnivået kan naturligvis også enkelt justeres, og du kan velge mellom hele 22 ulike stigningsnivåer.

Innebygd treningscomputer

Slik som de fleste andre tredemøller er T90 Pro også utstyrt med en innebygd treningscomputer. På computeren finner du funksjoner for både tid, hastighet, distanse, kaloriforbruk, stigning og puls. Pulsmålingene gjennomføres enkelt via de innebygde håndpulsmålerne, og pulsen kan deretter leses av via den innebygde LCD-skjermen.

I tillegg til dette er treningscomputeren utstyrt med 25 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, slik at du raskt kan komme i gang med treningsøkten.

Stabil konstruksjon

En av de aller største fordelene med T90 Pro er likevel konstruksjonen. Titan Life T90 Pro har en svært stabil konstruksjon, og er spesielt utviklet for å tåle hard bruk over lengre tid. Dette gjenspeiles også for øvrig i egenvekten, som er hele 150 kg.

Vi skulle gjerne sett at vekten på selve tredemøllen var noe lavere, men alt i alt er dette en positiv faktor. Høyere vekt tilsier en mer stabil konstruksjon, og det er nettopp dèt Titan Life T90 Pro er – stabil!

Kort oppsummert

Titan Life T90 Pro er kort og godt et solid premiumvalg for deg som er opptatt av høy kvalitet, og har et løpebånd få kan konkurrere med!

Fordeler

 • Høy maksimal hastighet.
 • 22 stigningsnivåer.
 • Pulsmåler.
 • 25 treningsprogrammer.
 • Brukervennlig treningscomputer.
 • Bredt løpebånd.
 • Svært solid konstruksjon.

Ulemper

 • Mangler trådløs pulsmåler.
 • Noe høy produktvekt.
 • Ikke sammenleggbar.

4. Sole Fitness F63

ANBEFALT - Sole Fitness F63

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Sole Fitness F63
Maksimal hastighet: 20 km/t Maksimal stigning: 15% Løpebånd: 152 x 51 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Ja Antall treningsprogrammer: 10 Tilkoblinger: Bluetooth / USB / AUX Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 115 kg Maksimal brukervekt: 147 kg

Sole er godt kjent for å produsere tredemøller av høy kvalitet. Vi har vurdert en av toppmodellene, nemlig Sole F63. Dette er en knallgod premium-mølle!

Hastighet inntil 20 km/t

Sole F63 byr på en maksimal hastighet på inntil 20 km/t. Her er det godt tilrettelagt for intensive treningsøkter. Du skal mildt sagt være rimelig rask til beins om du løper 5 kilometer på 15 minutter.

Samtidig kan Sole F63 stilles inn til en maksimal stigning på 15%. Både stigning og hastighet kan enkelt justeres via hurtigtastene på håndstøttene, som er plasser på hver siden av tredemøllen.

Dimensjoner på tredemøllen

Sole F63 er en tredemølle som byr på både høy maksimal stigning og god topphastighet. Derfor er det viktig med et stort løpebånd. Bredden på løpebåndet er 51 centimeter, mens lengden er 152 centimeter.

I praksis byr altså Sole F63 på et romslig løpebånd. Dette merkes spesielt godt ved høye hastigheter, da det er behagelig å ha litt ekstra å gå på i lengden når hastigheten blir høy.

Både trådløs og manuell pulsmåling

En trådløs brystremme følger med tredemøllen og lar deg se pulsen (slag per minutt, BPM) i det øvre venstre hjørnet på skjermen når du har på deg stroppen. Brystremmen settes under ribbeina mens du er i aktivitet.

I blant kan det jo være litt stress å ta på seg brystremma. Da nevner vi også at Sole F63 er utstyrt med praktiske håndpulsmålere på fremsiden av mølla. Ta tak i målerne, hold grepet i 5 – 10 sekunder, og du får et øyeblikksbilde for pulsnivået.

Appstyring

Sole F63 lar deg koble telefonen opp mot mølla ved hjelp av Bluetooth. Her kan du eksempelvis bruke Sole Fitness-appen, som er tilgjengelig for både iOS og Android-enheter.

Du er for øvrig ikke bare begrenset til Sole-appen. Sole F63 er også kompatibel med Zwift, som er en av de mest populære treningsappene på markedet!

Kort oppsummert: Knallgod mølle

Er du på utkikk etter en tredemølle av høy kvalitet til hjemmegymmet, som brukere har gode erfaringer med? Da er Sole F63 et godt valg!

Fordeler

 • Maksfart på 20 km/t.
 • Sammenleggbar.
 • Kompatibel med Zwift.
 • Kan styres med nettbrett.
 • Egen Sole Fitness-app.
 • Pulsbelte inkludert.
 • Har transporthjul.
 • Stillegående tredemølle.
 • Stort løpebånd.

Ulemper

 • Litt høy vekt.
 • Ingen touchscreen.
 • Enkelte nevner at den kan være noe ustabil ved høy hastighet.

5. Reebok SL8.0

Reebok SL 8.0

4.7
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Reebok SL8.0
Maksimal hastighet: 20 km/t Maksimal stigning: 18% Løpebånd: 152 x 52 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Nei Antall treningsprogrammer: 24 Tilkoblinger: Bluetooth / USB Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 115 Maksimal brukervekt: 150

Funksjonsmessig er Reebok SL 8.0 en av de beste tredemøllene som er å få tak i på privatmarkedet.

SL 8.0 leveres med en maksimal hastighet på hele 20 km/t, og du kan enkelt justere stigningen mellom 18 ulike stigningsnivåer.

Stort løpebånd

En av de desidert største styrkene til Reebok SL 8.0 er selve løpebåndet. Ulikt mange andre tredemøller på privatmarkedet oppleves løpebåndet som romslig, og det er derfor enkelt å gjennomføre intensive treningsøkter uten noen nevneverdig risiko for å trø utenfor.

Dimensjonene på løpebåndet er hele 152 x 52 centimeter, noe som i praksis utklasser en svært stor andel av de andre tredemøllene på privatmarkedet.

Utover dette er løpebåndet designet med Reeboks egne SubLite-teknologi, som bidrar til svært god demping!

Funksjonsrik treningscomputer

Reebok SL 8.0 er, slik som de aller fleste tredemøller, utstyrt med en innebygd treningscomputer. Det er forøvrig stor variasjon i hvor funksjonsrike disse computerne er, og vi kan bare si èn ting – Reebok SL 8.0 skuffer virkelig ikke!

Treningscomputeren er utstyrt med de viktigste basisfunksjonene, hvor du blant annet får informasjon om hastighet, tid, distanse, kaloriforbruk og puls.

For å måle pulsen trenger du simpelthen å gripe rundt håndpulssensorene i omkring 5 sekunder, før pulsinformasjonen presenteres på den tilhørende LCD-skjermen. I tillegg til dette er SL 8.0 utstyrt med 24 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, slik at du enkelt kan komme i gang med mosjonen.

Dersom du ønsker kan du også koble treningscomputeren opp mot Reebok Fitness App via mobiltelefonen din, hvor du blant annet kan skreddersy og spore treningsøktene dine mens du løper i virkeligheten.

Reebok SL 8.0 er også utstyrt med en integrert Media Hub, slik at du enkelt kan spille av musikk via de innebygde 5W høyttalerne. Via konsollen har du også en enkel hurtigknapp for å sette i gang kjøleviften.

Robust konstruksjon

Tredemøllen har en total vekt på 115 kg, og den maksimale brukervekten er 150 kg. Til tross for at egenvekten er noe høyere enn for enkelte andre tredemøller, ser vi ikke på dette som en negativ egenskap.

Bakgrunnen for vekten er simpelthen den solide konstruksjonen, og Reebok SL 8.0 gir enkelt og greit en skikkelig premiumfølelse når man trener på den.

Reebok har likevel gjort sitt for å gjøre dette til en letthåndterlig tredemølle, og SL 8.0 er derfor utstyrt med innebygde transporthjul. Tredemøllen er også sammenleggbar, slik at du enkelt kan spare plass når den ikke er i bruk.

Kort oppsummert

Reebok SL 8.0 er enkelt og greit en fantastisk god tredemølle, som passer både til rolige og mer intensive treningsøkter. Både nybegynnere og erfarne vil nyte godt av denne tredemøllen, og vi setter stor pris på at Reebok har lagt mye arbeid i å gjøre løpebåndet både romslig og behagelig.

Treningscomputeren er det lite å utsette på, og funksjonsmessig er dette et svært solid alternativ. Enkelt og greit et solid valg for deg som er opptatt av kvalitet!

Fordeler

 • Romslig løpebånd.
 • Høy maksimal hastighet.
 • Funksjonsrik treningscomputer.
 • God demping.
 • Media Hub.
 • Kjølevifte.
 • Innebygde høyttalere.

Ulemper

 • Noe høy produktvekt.
 • Ingen trådløs pulsmåler.

6. Titan Life Athlete T73

Titan Life Athlete T73

4.6
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Titan Life Athlete T73
Maksimal hastighet: 22 km/t Maksimal stigning: 20 nivåer Løpebånd: 140 x 51 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Nei Antall treningsprogrammer: 24 Tilkoblinger: USB, Bluetooth Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 90 kg Maksimal brukervekt: 130 kg

Titan Life Athlete T73 er en av de raskeste tredemøllene som er å få tak i på markedet. Hvordan er kvaliteten, og hvordan kommer tredemøllen ut i vår test?

God bredde på løpebåndet

Det første vi bemerker oss med løpebåndet er bredden. Båndet er hele 51 centimeter bredt, og Titan Life Athlete T73 har derfor en av de bredeste løpebåndene på privatmarkedet.

Lengden er heller ikke til å kimse av. Her får man 140 centimeter med løpeflate, og den innebygde luftfjæringen gir også god løpekomfort. Godt egnet til intervaller!

Hele 20 ulike stigningsnivåer 

Titan Life Athlete T73 har en maksimal hastighet på hele 22 km/t. Dette gjør mølla til en av de raskeste som er å få tak i på det norske markedet. Når man kombinerer dette med 20 ulike stigningsnivåer, sitter man utvilsomt igjen med muligheten for intense treningsøkter.

På disse punktene har vi rett og slett ingenting å utsette på Titan Life Athlete T73. Dette gir god score i vår test!

Godt belyst LCD-skjerm

Titan Life Athlete T73 er en tredemølle som er relativt enkel å bruke. Betjeningspanelet i front av mølla har en godt belyst skjerm, og rett under konsollen finner du hurtigtaster for både hastighet og stigning.

Til tross for dette sitter vi likevel igjen med at mølla har litt forbedringspotensiale på enkelte punkter. Knappene på konsollene kunne med fordel vært litt større, og vi synes teksten er litt liten på den innebygde LCD-skjermen.

Leveres med avansert treningscomputer

Slik som de fleste andre tredemøller er også Titan Life Athlete T73 utstyrt med en innebygd treningscomputer. Computeren har funksjoner for både puls, kaloriforbruk, kroppsfettanalyse, tid og hastighet.

Om ønskelig kan du også koble deg til computeren via Bluetooth. Dette gir deg mulighet til å se film via den detaljrike TFT-skjermen på fremsiden av konsollen.

I tillegg er computeren utstyrt med hele 24 forhåndsinstallerte treningsprogrammer. Enkelte å komme i gang med treningen!

Maksimal brukervekt på 130 kg

Titan Life Athlete T73 kan enkelt slås sammen når den ikke er i bruk. De innebygde transporthjulene gir deg også muligheten til å sette tredemøllen til side ved behov.

Produktvekten er også relativt lav. Mølla veier 90 kilo, men har samtidig en maksimal brukervekt på hele 130 kilo. Dette liker vi!

Kort oppsummert

Titan Life Athlete T73 er en tredemølle som er godt egnet til hjemmebruk. Det behagelige løpebåndet gjør dette til et godt valg for deg som er opptatt av kvalitet!

Fordeler

 • Sammenleggbar.
 • Lav vekt.
 • Svært komfortabel.
 • Høy maksimal hastighet.
 • Høy maksimal stigning.
 • Pulsmåler.

Ulemper

 • Mangler trådløs pulsmåler.
 • Litt liten tekst på LCD-skjermen.

7. Titan Life T80 Pro

Titan Life T80 Pro

4.6
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Titan Life T80 Pro
Maksimal hastighet: 22 km/t Maksimal stigning: 20 nivåer Løpebånd: 145 x 54 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Nei Antall treningsprogrammer: 24 Tilkoblinger: Bluetooth, AUX Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 94 kg Maksimal brukervekt: 160 kg

Titan Life slår til igjen. Denne gang med tredemøllen T80 Pro. Er tredemølla verdt prisen?

Godt egnet til både rolige og intensive økter

Titan Life T80 Pro er en svært god tredemølle, med et meget bredt og behagelig løpebånd.

Selve løpebåndet har vi lite å utsette på. Den totale bredden på løpebåndet er hele 54 centimeter, og tredemøllen er derfor svært godt egnet til både lange kondisjonsøkter og intensive intervaller.

Flere rapporterer også om at dempingen er mer enn tilstrekkelig. Dette liker vi!

Enkel justering av stigning og hastighet

T80 Pro har en maksimal hastighet på svimlende 22 km/t, og er derfor svært godt egnet til deg som trives med intensiv intervalltrening. Denne topphastigheten, kombinert med 12 stigningsnivåer, vil utvilsomt gi deg en heftig treningsøkt.

Justering av både hastighet og stigning kan gjøres via de innebygde hurtigtastene.

Litt uoversiktlig betjeningspanel

Det er dessverre på dette punktet at T80 Pro kommer til litt kort. Tredemøllen er kraftig, og computeren er utvilsomt funksjonsrik. Men hvorfor er det så ekstremt mange knapper?

Her blir det veldig mye å forholde seg til på èn gang, og man ser at flere av konkurrentene har løst dette på en bedre måte.

I tillegg til dette er LCD-skjermen også ekstremt liten. Her blir det rett og slett litt vanskelig å lese av informasjon fra skjermen.

Hele 24 treningsprogrammer

T80 Pro leveres naturligvis med en innebygd treningscomputer. Denne treningscomputeren har støtte for visning av både tid, distanse, hastighet, kaloriforbruk og puls.Pulsen må måles via de innebygde håndpulsmålerne, da tredemøllen dessverre ikke er utstyrt med trådløs pulsmåler.

For å sikre at du enkelt kommer i gang med treningen, har Titan Life valgt å utstyre T80 Pro med hele 24 forhåndsinstallerte treningsprogrammer. Det er god variasjon mellom programmene, og man finner programmer for både lange og korte løpeturer.

Vi liker også at mølla leveres med innebygde høyttalere!

Skryt for å være letthåndterlig

T80 Pro har fått mye skryt fra forbrukerne for å være svært letthåndterlig, og vi setter naturligvis stor pris på at tredemøllen er sammenleggbar.

Titan Life T80 Pro veier også kun 95 kg, og er utstyrt med enkle transporthjul. Den maksimale brukervekten er hele 160 kg!

Kort oppsummert

Titan Life T80 Pro er kort og godt en solid og profesjonell tredemølle, som passer godt til hjemmebruk!

Fordeler

 • Sammenleggbar.
 • Bredt og behagelig løpebånd.
 • Høy maksimal hastighet.
 • Solid konstruksjon.
 • Høy maksimal stigning.
 • God variasjon i treningsprogrammene.
 • Innebygde høyttalere.

Ulemper

 • Mangler trådløs pulsmåler.
 • Litt uoversiktlig betjeningspanel.
 • Liten LCD-skjerm.

8. Abilica TM 10

Abilica TM 10

4.6
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Abilica TM 10
Maksimal hastighet: 18 km/t Maksimal stigning: 10% Løpebånd: 140 x 48 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Nei Antall treningsprogrammer: 12 Tilkoblinger: Bluetooth, AUX Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 70 kg Maksimal brukervekt: 120 kg

Abilica TM 10 er en enkel og brukervennlig tredemølle som passer godt for nybegynneren. Hvordan kommer den ut i vår test?

Samme lengde som toppmodellen

Løpebåndet til Abilica TM 10 måler totalt 140 x 48 cm. For en tredemølle i denne prisklassen er dette tilstrekkelig, og vi liker spesielt godt lengden på båndet. Dette er faktisk samme lengde som en av toppmodellene fra Masterfit.

Bredden er også god nok. Den kunne med fordel vært noen centimeter bredere, men dette er ikke noe vi gir spesielt stort trekk for i vår test.

Videre bemerker vi oss at dempingen er god nok. Den når likevel ikke helt opp til de andre toppmodellene på markedet.

Tilfredsstillende hastighet på tredemølla

Om man ser på hastighet og stigning gjør også TM 10 det godt. Med en innebygd 2 HK-motor (4 HK peak) sitter man igjen med en maksimal hastighet på 18 km/t. Dette matcher konkurrentene i samme prisklasse, og vi setter pris på at hastigheten enkelt kan justeres via hurtigknappene.

Stigningen kan justeres mellom 12 ulike nivåer. Det øverste nivået gir en stigning på 10%.

18 km/t med 10% stigning vil utvilsomt oppleves som utfordrende for de aller fleste. Vi skulle for øvrig gjerne sett at man kunne finjustere stigningsnivået enda mer. Optimalt sett skulle altså TM 10 hatt 2 – 3 stigningsnivåer til.

Ikke den mest avanserte tredemøllen

Abilica TM 10 er en enkel tredemølle som ikke leveres med noen avanserte funksjoner.

Her får man ingen innebygde høyttalere, ingen tilkoblingsmuligheter og det er ingen støtte for trådløs pulsmåling. Resultatet bør derfor være at dette er en brukervennlig tredemølle.

Heldigvis leverer TM 10 til forventningene her. Knappene er store og tydelige, og det er enkelt å bruke betjeningspanelet. Skjermen er godt belyst, og teksten er tydelig!

Treningscomputer med håndpulsmåler

Til tross for at Abilica har valgt å utstyre TM 10 med lite ekstrautstyr finner man likevel en integrert treningscomputer. Dette er strengt talt en forventning, da så godt som alle møller på markedet har dette.

Computeren støtter visning av hastighet, tid, distanse, stigning, kalorier og puls. Pulsen måles via de innebygde håndpulssensorene.

På computeren finner du også 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, og du kan i tillegg sette opp 3 brukerprofiler.

Ved å trykke på MODE-knappen kan du også stille inn en nedtellingsfunksjon for treningsøkten. Nedtellingen kan baseres på enten tid, distanse eller kalorier. Dette liker vi!

På den negative siden skulle vi gjerne sett at computeren var utstyrt med enda flere treningsprogrammer, og vi savner mulighet for å koble telefonen til mølla.

Lav vekt og enkel å håndtere

Abilica TM 10 har en lav egenvekt. Mølla veier kun 70 kg, og har en maksimal brukervekt på 120 kg.

Dette er ikke av de mest solide møllene på markedet, og konstruksjonen kunne med fordel vært enda litt mer stabil. Vi er likevel tilfredse med kvaliteten, og sammenlignet med andre budsjettmodeller gjør TM 10 det greit nok.

Utover dette er mølla naturligvis sammenleggbar, og de innebygde transporthjulene gjør at TM 10 er enkel å håndtere!

Kort oppsummert

Abilica TM 10 er en enkel og brukervennlig tredemølle.

Her finner man ingen avanserte ekstrafunksjoner, og er derfor et godt valg for deg som kun vil løpe!

Fordeler

 • Godt egnet til intervalltrening.
 • Høy maksimal hastighet.
 • Romslig og behagelig løpebånd.
 • Sammenleggbar.
 • Letthåndterlig.
 • iFit LIVE.

Ulemper

 • Ingen trådløs pulsmåler.
 • Litt få treningsprogrammer.
 • Ingen tilkoblingsmuligheter.

9. Abilica Stream TM 60 AC

Abilica Stream TM 60 AC

4.4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Abilica Stream TM 60 AC
Maksimal hastighet: 22 km/t Maksimal stigning: 12% Løpebånd: 158 x 52 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Ja Antall treningsprogrammer: 12 Tilkoblinger: Bluetooth Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 89 kg Maksimal brukervekt: 125 kg

Abilica Stream TM 60 AC er tredemølla for deg som vil løpe raskt.

God plass på løpebåndet

Løpebåndet er hele 52 cm bredt og egner seg derfor perfekt til intensive treningsøkter. Den gode plassen du har på løpebåndet gjør at du ikke trenger å bekymre deg for å trø utenfor mens du trener. Lengden på løpebåndet er hele 158 centimeter, og det er derfor godt tilrettelagt for intense økter.

Topphastighet på 22 km/t

TM 60 AC er en av Abilicas toppmodeller for hjemmebruk. Her får man både god stigning og hastighet.

Mølla har en topphastighet på hele 22 km/t, mens stigningen kan stilles inn til 12%. Dette blir intensivt!

Ikke det mest oversiktlige betjeningspanelet

TM 60 AC har litt å gå på når det kommer til brukervennlighet. Mølla er funksjonsrik, men vi skulle gjerne sett at betjeningspanelet var litt mer oversiktlig.

På den positive siden leveres likevel mølla med hurtigknapper for stigning og hastighet. Topp!

Innebygd LED-skjerm med nyttig informasjon

Via treningscomputeren får du nyttig informasjon om treningsøkten. Den innebygde LED-skjermen viser både tid, hastighet, distanse, kaloriforbruk og puls.

Om ønskelig kan du koble deg til via Bluetooth og høre musikk via de innebygde høyttalerne. Trådløs pulsmåling er støttet, men beltet følger ikke med i prisen.

Praktisk med transporthjul

TM 60 AC veier kun 89 kilo og er sammenleggbar. Transporthjulene gjør at den er enkel å flytte på.

Siden dette er ment som en mølle hvor man kan trene hardt skulle vi likevel gjerne sett at den veide litt mer og at konstruksjonen var litt mer stabil.

Kort oppsummert

Abilica Stream TM 60 AC byr på høye hastigheter, og er et godt valg for deg som vil løpe raskt!

Fordeler

 • Sammenleggbar.
 • Høy maksimal hastighet.
 • Lav vekt.
 • Pulsmåler.
 • Bredt løpebånd.

Ulemper

 • Kunne hatt flere forhåndsinstallerte programmer.
 • Demping kunne vært bedre.
 • Ønsker litt mer stabil konstruksjon.
 • Trådløst pulsbelte medfølger ikke.

10. Reebok Jet 300

Reebok Jet 300

4.1
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Reebok Jet 300
Maksimal hastighet: 20 km/t Maksimal stigning: 15% Løpebånd: 150 x 51 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Ja Antall treningsprogrammer: 27 Tilkoblinger: Bluetooth, USB Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 100 kg Maksimal brukervekt: 140 kg

Reebok Jet 300 er en komfortabel tredemølle som byr på høye hastigheter.

God plass på løpebåndet

Løpebåndet er hele 150 centimeter langt og 51 centimeter bredt. Dette gir god plass selv ved intensive økter.

Det brede løpebåndet gir deg en trygg treningsøkt, og du kan helt fint utføre både intervalltrening og langdistanseløp på mølla.

Vi setter også pris på de støtabsorberende luftputene!

Inntil 15% stigning

Den maksimale hastigheten er 20 km/t. Dette er tilstrekkelig for de aller fleste av oss. Stigningen kan også stilles inn til hele 15%. Her er det lagt til rette for intensive økter!

Litt uoversiktlig panel

Jet 300 er relativt enkel i bruk, men vi synes likevel at betjeningspanelet er litt uoversiktlig. Hurtigtastene for hastighet og stigning er riktig nok praktiske, men her ser vi likevel litt forbedringspotensiale.

Selve displayet er for øvrig oversiktlig, og gir god informasjon underveis i økten.

Leveres med innebygde høyttalere

Treningscomputeren har det meste man trenger av funksjoner. Vi nevner blant annet trådløs pulsmåler, kalorimåler og mulighet for bluetooth-tilkobling.

Dersom ønskelig kan du også koble mobiltelefonen din til tredemøllen, og høre musikk via de integrerte høyttalerne.

Leveres nesten helt ferdig montert

Mølla veier 100 kilo, og har en maksimal brukervekt på hele 140 kilo. Dette er en stabil konstruksjon, og du kan føle deg trygg på at tredemøllen står stødig mens du trener.

Tredemøllen er også 95% samlet ved levering, som i praksis gir deg svært lite hodebry med montering!

Kort oppsummert

Reebok Jet 300 byr på høye hastigheter og god stigning. God demping!

Fordeler

 • Støtabsorberende luftputer.
 • Høy maksimal hastighet.
 • Trådløs pulsmåler.
 • Sammenleggbar.

Ulemper

 • Noe høy produktvekt.
 • Kunne vært enklere å håndtere.
 • Trådløst pulsbelte medfølger ikke.
 • Litt rotete betjeningspanel.

Tredemølle Test: Nyttig å vite før kjøp

Tredemølle løpebånd

Løpebånd: Optimalt sett bør løpebåndet være så stort som overhodet mulig.

Dette gir deg bedre plass mens du kjører intensive intervalløkter, og det reduserer risikoen for at du er uheldig og trør utenfor.

Om løpebåndet er for smalt eller kort vil du rett og slett ikke kunne trene så hardt som du har lyst til.

En annen viktig faktor er dempingen. Her er det store variasjoner mellom de ulike modellene.

Desto bedre dempingen er, desto mykere vil det være å løpe på tredemølla. God demping reduserer også risikoen for belastningsskader over tid.

Hastighet

Maksimal hastighet: Hvor raskt har du tenkt til å løpe? Rolige joggeturer eller intensive intervalløkter?

Det er store forskjeller mellom de ulike tredemøllene når man ser på maksimal hastighet. Enkelte møller fungerer nærmest som gåmøller, og har ikke høyere hastighet enn 10 km/t.

Andre modeller er myntet på mer erfarne mosjonister, og man kan finne tredemøller som har maksimal hastighet på over 20 km/t.

Det kan være greit å kjøpe en tredemølle som har litt høyere hastighet enn det du løper med i dag. Da unngår du å vokse i fra tredemøllen etterhvert som du kommer i form.

Stigning

Stigning: Stigning går på mange måter hånd i hånd med hastigheten og har en direkte innvirkning på hvor intensive øktene dine kan bli.

Typisk ser man at det leveres tredemøller med maksimal stigning fra 5 – 15%.

Desto høyere den maksimale stigningen er, desto brattere vil det kunne bli mens du løper.

Noen få modeller støtter også helning. Dette gjør det mulig å løpe i nedoverbakke. For øvrig er dette en ganske lite etterspurt funksjon.

Treningscomputer

Treningscomputer: Nesten alle tredemøller leveres med en innebygd treningscomputer. Forskjellene ligger i hvor avansert treningscomputeren er.

Som et minimum bør treningscomputeren leveres med et utvalg innebygde treningsprogrammer. Disse gjør det enklere å komme i gang med treningen. Samtidig vil man ha lettere for å holde seg motivert ved at man kan variere mellom programmene.

Treningscomputeren bør også gi nyttig informasjon underveis i treningsøkten. Tid, hastighet, kaloriforbruk og distanse bør som et minimum være støttet.

Det er også et stort pluss om treningscomputeren har innebygd pulsmåler.

Appstyring

Tilkoblingsmuligheter: Enkelte tredemøller støtter både WiFi og Bluetooth, mens andre ikke gir noen mulighet for å koble seg til.

De mest avanserte modellene har svært gode tilkoblingsmuligheter, og flere støtter tilkobling mot tredjepartsapper.

iFit Live er også en gjenganger. Her får du tilgang til hundrevis av treningsprogrammer og tilpassede treningsøkter!

Tredemølle sammenleggbar

Sammenleggbar: En tredemølle tar ganske mye plass. Det er det vanskelig å komme unna.

Det er derfor et stort pluss om tredemøllen er sammenleggbar. På denne måten kan den settes til side og ta lite plass når den ikke er i bruk.

De aller fleste tredemøller på privatmarkedet er per i dag sammenleggbare.

Transporthjul

Transporthjul: For at man enkelt skal kunne sette tredemøllen til side når den ikke er i bruk bør den ha innebygde transporthjul.

Om mølla ikke har transporthjul vil det være veldig tungvindt å flytte på den, siden produktvekten generelt sett er ganske høy.

Heldigvis har de aller fleste tredemøller på markedet transporthjul.

Montering

Montering: Å montere en tredemølle vil generelt sett ta litt tid. Vi anbefaler at du setter av 1 – 3 timer, avhengig av hvilken modell du kjøper.

Mange av delene kan også være litt vanskelige å håndtere på egen hånd. Du bør så absolutt få med deg en person til slik at dere er 2 stykker som monterer sammen!

Vekt

Vekt: Mange faller for fristelsen og kjøper en tredemølle som har en lav produktvekt.

Dette kan så absolutt være et fornuftig valg om du vet at du har behov for en letthåndterlig mølle.

Det er likevel som oftest slik at desto høyere vekten er, desto mer stabil vil mølla være å løpe på.

Om du kjøper en tredemølle med relativt lav maksimal hastighet kan gjerne vekten også være litt lav.

Ser du derimot etter en real intervallmølle med høy hastighet bør også tredemøllen være litt tung.

Husk at du skal løpe raskt på den. Da bør den stå stabilt!

Tredemølle brukervekt

Maksimal brukervekt: Den maksimale brukervekten er faktisk noe mange glemmer å se på når de skal kjøpe tredemølle.

Dette er naturligvis en veldig viktig faktor. Du bør som et minimum kjøpe en tredemølle som takler det du veier per i dag.

For mange kan det nok likevel være greit å ha litt ekstra margin når man ser på brukervekten. Planen din er kanskje å gå ned i vekt, men det er helt vanlig å legge på seg noen kilo iblant også.

Med litt ekstra margin sikrer du at du kan bruke mølla uansett om du går opp noen kilo!

Støynivå

Støynivå: Det er ikke til å komme unna at en tredemølle vil gi fra seg litt støy. Den største kilden til støy er stegene du tar på løpebåndet.

Det er likevel mulig å finne en tredemølle som er relativt stillegående. Kjennetegnet for de mest stillegående utgavene er at løpebåndet absorberer støtene godt, samtidig som motoren gir fra seg relativt lite lyd.

Pris

Pris: Pris er som alltid en faktor du bør ta hensyn til.

Det er store variasjoner for prisnivået på tredemøller. Man kan finne svært rimelige budsjettvalg som kun koster rundt 5.000 kroner, men ofte er kvaliteten ikke spesielt god på disse.

På den andre siden har man de mest avanserte utgavene. Disse har gjerne en prislapp på over 15.000 kroner, og er fullspekket av funksjoner.

Andre nyttige artikler for hjemmetrening

Det å trene hjemmefra er en enkel og lettvind metode for å komme i form. Du slipper å reise ned på treningssenteret, og du kan trene når som helst på døgnet. Mange synes også det er enklere å gjennomføre treningsøkten når de ikke trenger å reise helt ned til gymmen.

Her hos GetFitness er vi selvfølgelig opptatt av hjemmetrening. Sjekk gjerne ut noen av de artiklene under for mer inspirasjon til hjemmetrening og gode kondisjonsapparater.

Tredemøller: Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken tredemølle er best i test?

Etter å ha gjennomgått svært mange populære tredemøller på det norske markedet, har vi kåret MasterFit TP 150 til årets beste tredemølle.

Du kan naturligvis lese mer detaljert om tredemøllen lenger ned i testen.

down-arrow Hva koster en tredemølle?

Som med så mye annet varierer prisnivået i stor grad mellom de ulike tredemøllene.

De rimeligste budsjettvalgene har ofte en prislapp på godt under 10 000 kroner, mens andre mer avanserte premiumvalg gjerne kan koste mer enn 30 000 kroner.

I vår test har vi tatt høyde for prisnivået, og tildelt en total vurdering basert på hvor god valuta du får for pengene.

down-arrow Hva er viktig ved valg av tredemølle?

De viktigste faktorene du bør ta hensyn til ved valg av en tredemølle er:

 • Hvilke funksjoner har tredemøllen?
 • Er det generelt høy kvalitet på produktet?
 • Hvor letthåndterlig er tredemøllen?
 • Hvordan er kvaliteten og størrelsen på løpebåndet?
 • Hva slags topphastighet har tredemøllen?
 • Hvor mange stigningsnivåer har tredemøllen?
 • Hvordan er prisnivået?
 • Hvordan fremstår treningscomputeren?

Komfort er også naturligvis en faktor, og både demping og størrelse på løpebåndet er viktig å ta hensyn til.

down-arrow Hvorfor kjøpe tredemølle?

En tredemølle er et fantastisk godt og praktisk verktøy for å komme i gang med treningen hjemmefra.

Helt uavhengig av vær og temperatur kan du enkelt gjennomføre en treningsøkt når du selv føler for det, og flere av de beste utgavene er fullspekkede av praktiske og motiverende funksjoner.

Man vil naturligvis også oppnå en svært positiv effekt på både kondisjon og muskelmasse, og tredemøllen er en av de treningsapparatene som forbrenner mest kalorier.

down-arrow Bør jeg ha en underlagsmatte?

Når du trener på en tredemølle er det ikke mye som skal til før tredemøllen sklir litt frem og tilbake på gulvet.

Sammenlignet med selve tredemøllen er en underlagsmatte svært rimelig, og koster normalt ikke mer enn omkring 500 kroner.

En underlagsmatte vil ikke bare føre til at du får en langt mer behagelig og problemfri treningsøkt, men den vil også forhindre riper og andre skader på gulvet!

Avatar

Henriette Sundfjord

Henriette lever en aktiv livsstil, og er en av vår dyktige produkttestere. Opp gjennom årene har hun testet mange ulike treingsprodukter, og har med seg nyttig erfaring som produkttester hos oss. Hun har lang erfaring som tekstforfatter, og er alltid grundig i sitt arbeid. Produkttestene gjennomføres med omhu, og du kan føle deg trygg på at vurderingene er både nøyaktige og innsiktsfulle.
linkedin-social facebook-social instagram-social webpage-social