Tredemølle Test 2023: De beste tredemøllene

Tredemøller, trening

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Vurderer du å kjøpe en tredemølle? GetFitness.no har utført en grundig gjennomgang av en lang rekke tredemøller på det norske markedet.

I løpet av de siste årene har det blitt ekstremt populært med tredemøller til hjemmebruk. Her finnes det mange gode alternativer på markedet, og flere av modellene er fullspekket med gode funksjoner.

Vi gir deg nå en oversikt over det vi mener er de beste tredemøllene på markedet. Nederst i artikkelen får du også svar på ofte stilte spørsmål om tredemøller.

Hvilke tredemøller kom best ut, og hvilket produkt ble kåret til best i test? Les videre i vår tredemølle test.

Beste Tredemølle 2023: Best i Test

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

  1. BESTE TREDEMØLLE - Masterfit TP 150
  2. BESTE PREMIUMVALG - Masterfit TP 200
  3. BESTE INTERVALLMØLLE - Proform Pro 2000
  4. BESTE KOMPAKTMØLLE - WalkingPad R2 Pro
  5. Titan Life Athlete T73
  6. Titan Life T80 Pro
  7. Abilica TM 10
  8. Finnlo Technum BT
  9. Proform Carbon TL
  10. Abilica Stream TM 60 AC
  11. Reebok Jet 300

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. MasterFit TP 150

BESTE TREDEMØLLE - Masterfit TP 150

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
MasterFit TP 150
Maksimal hastighet: 18 km/t Maksimal stigning: 15 nivåer Løpebånd: 140 x 50 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Nei Antall treningsprogrammer: 12 Tilkoblinger: AUX Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 94 kg Maksimal brukervekt: 130 kg

Masterfit TP 150 har i løpet av de siste årene blitt en av Norges mest populære tredemøller. Og det med god grunn.

I denne prisklassen er konkurransen høy. Masterfit TP 150 har likevel stukket seg frem som en solid tredemølle med gode funksjoner.

Løpebånd

En av de største fordelene med Masterfit TP 150 er løpebåndet.

Dimensjonene er 140 x 50 cm. Bredden er så absolutt tilfredsstillende, samtidig som lengden er tilstrekkelig.
I praksis kan du derfor utføre intensive treningsøkter uten at du trenger å bekymre deg for å trø utenfor båndet.

Sammenlignet med andre tredemøller i samme prisklasse ser man faktisk at løpebåndet er en god del bredere. Man må rett og slett se mot de mer kostbare modellene om man ønsker et romsligere løpebånd enn dette.

Løpebåndet er altså mer enn bredt nok for intensive treningsøkter, og selve dempesystemet har vi også lite å utsette på.

Masterfit TP 150 leveres med det patenterte Threadflex dempesystemet. Dette dempesystemet gjør løpingen hele 12% mykere enn ved løping på asfalt!

Hastighet & stigning

Masterfit TP 150 leveres med en maksimal hastighet på 18 km/t. Båndet drives av en solid 2.25 HK DC-motor, med 4.5 HK peak.

I praksis fører den solide motoren til rask akselerasjon av løpebåndet, og du trenger ikke å bekymre deg for unødig slitasje over tid.

Som nevnt er den maksimale hastigheten 18 km/t. På den andre siden er den minste mulige hastigheten 0.8 km/t. Her er det med andre ord bra med variasjonsmuligheter!

Videre kan stigningen justeres mellom 15 ulike nivåer. På det øverste nivået er stigningen 10%, og det er dermed lagt til rette for intensive økter.

Både stigning og hastighet justeres via de brukervennlige hurtigtastene på fremsiden av konsollen.

Brukervennlighet

TP 150 er brukervennlig. Så enkelt er det.

Konsollen på fremsiden av mølla er utstyrt med store og oversiktlige knapper. Hurtigtastene for hastighet og stigning er lett tilgjengelige. Samtidig er det totalt 8 knapper som lar deg gå direkte til et forhåndsdefinert stignings- eller hastighetsnivå.

Selve LCD-skjermen er også tydelig, og skriftstørrelsen er mer enn stor nok.

Tilkobling med mobiltelefon er også enkelt. Du trenger kun å koble AUX-kabelen til inngangen merket «MP3» og du er i gang.

Treningscomputer

TP 150 er utstyrt med en avansert treningscomputer. Computeren har funksjoner for registrering av både hastighet, tid, distanse, kaloriforbruk og puls. Justering av hastighet og stigning gjøres enkelt via konsollen. Hurtigtastene gjør også at du raskt kan variere belastningen gjennom treningsøkten.

For å måle pulsen kan du benytte deg av de innebygde håndpulssensorene. Grip tak i sensorene med begge hender, og det vil dukke opp et hjertesymbol på skjermen som viser din nåværende puls.

På treningscomputeren finner du også 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer. Her er det greit utvalg, og vi anbefaler spesielt kaloriprogrammet. Med dette programmet setter du enkelt og greit opp hvor mange kalorier du vil forbrenne. Computeren vil deretter kontinuerlig vise en oversikt over gjenværende kalorier til programmet er over.

Vi i redaksjonen setter også pris på at mølla er utstyrt med innebygde høyttalere.
Til tross for at lydkvaliteten nok ikke er i ypperste klasse, liker vi at man enkelt kan høre musikk mens man trener. For å koble deg til bruker du enkelt og greit en lydkabel som du kobler rett inn i mobiltelefonen din.

Konstruksjon

Masterfit TP 150 veier totalt 94 kilo og føyer seg dermed inn i rekken av solide tredemøller med relativt høy egenvekt.

Konstruksjonen er stabil, samtidig som den maksimale brukervekten er hele 130 kilo. Her kan de aller fleste få seg en solid treningsøkt uten å bekymre seg for at mølla skal ta skade av det.

TP 150 er også mulig å slå sammen når den ikke er i bruk. Transporthjulene gjør jobben enda enklere, og det er null problem å sette mølla til side.

Fremgangsmåten for å folde sammen tredemøllen er enkel. Det eneste du trenger å gjøre er å løfte opp rammen frem til du hører et klikk. Dette tilsier at låsemekanismen har slått inn, og jobben er gjort!

Oppsummert

Masterfit TP 150 er enkelt og greit et fantastisk godt valg for deg som vil komme i gang med treningen hjemmefra.

Mølla er utstyrt med svært god demping, og computeren oppleves som både funksjonsrik og brukervennlig.

Fordeler

  • God demping!
  • Sammenleggbar og letthåndterlig.
  • Enkel å montere.
  • God pris!
  • Romslig løpebånd.
  • Innebygde høyttalere.

Ulemper

  • Kun 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

2. MasterFit TP 200

BESTE PREMIUMVALG - Masterfit TP 200

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
MasterFit TP 200
Maksimal hastighet: 20 km/t Maksimal stigning: 15 nivåer Løpebånd: 150 x 50 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Nei Antall treningsprogrammer: 14 Tilkoblinger: Bluetooth, AUX Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 88 kg Maksimal brukervekt: 125 kg

Masterfit TP 200 er en oppgradering av den svært populære forgjengeren, TP 150.

Løpebånd

Sett i forhold til forgjengeren har løpebåndet til TP 200 fått en solid oppgradering.

Bredden er riktig nok den samme, og begge utgavene er derfor utstyrt med et 50 centimeter bredt løpebånd. Dette er knallgodt, og mølla passer derfor perfekt til intensiv intervalltrening.

Oppgraderingen vi snakker om er lengden. Masterfit har bygd ut løpebåndet med 10 ekstra centimeter, slik at man i praksis står igjen med et 150 centimeter langt løpebånd.
Dette er enkelt og greit i toppklassen på privatmarkedet!

Vi anser det også som et stort pluss at Masterfit har videreført det svært gode dempesystemet fra TP 150. ThreadFlex-systemet gir hele 12% mykere demping enn på asfalt!

Hastighet & stigning

Masterfit TP 200 er utstyrt med en maksimal hastighet på hele 20 km/t, slik at du enkelt kan gjennomføre intense økter hjemmefra.

Løpebåndet er driftet av en 2.5 HK motor DC-motor, med 5 HK peak. Dette gir god hastighet og rask akselerasjon.

Stigningen kan justeres mellom totalt 15 ulike nivåer, som enkelt administreres via de innebygde hurtigtastene på fremsiden av tredemøllen. Toppnivået vil gi en stigning på hele 12%.

Brukervennlighet

Masterfit TP 200 er en brukervennlig tredemølle. Det er enkelt å koble til via Bluetooth, og vi hadde ingen problemer med å synkronisere mølla mot Zwift, Kinomap og iConsole+ Training.

Som nevnt setter vi også stor pris på hurtigtastene for hastighet og stigning. Dette gjør det enkelt å justere intensiteten når du er midt i treningsøkten.

Selve konsollen er både funksjonsrik og oversiktlig. Her kan du justere alle innstillingene som er å finne på tredemølla, og du kan enkelt velge blant de innebygde treningsprogrammene.

Utover dette setter vi også pris på at man enkelt kan koble telefonen til via AUX-inngangen. Her kan du høre musikk via de innebygde høyttalerne!

Treningscomputer

Funksjonsmessig minner den innebygde treningscomputeren i stor grad om lillebroren, TP 150.

På treningscomputeren finner du nyttige funksjoner for både tid, hastighet, distanse, kaloriforbruk og pulsnivå.
Pulsen måles enkelt via de integrerte håndpulsmålerne, som er plassert på fremsiden av tredemøllen rett under selve konsollen.

Utover dette er computeren utstyrt med 14 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, samt mulighet for oppsett av 3 manuelle programmer. Vi setter spesielt pris på både puls- og kaloriprogrammet!

Computeren er også kompatibel med både Zwift, Kinomap og iConsole+ Training. Her er det bra med valgmuligheter!

Konstruksjon

Sammenlignet med forgjengeren veier faktisk TP 200 noen kilo mindre. Produktvekten er 88 kilo.

Dette vil likevel ikke si at konstruksjon ikke er stabil. Mølla takler en maksimal brukervekt på 125 kilo, og kan derfor benyttes av de aller fleste.

Vi setter også pris på at TP 200 både er sammenleggbar og har transporthjul. Dette gjør det enkelt å sette mølla til side når den ikke er i bruk.

Oppsummert

Masterfit TP 200 er kort og godt en solid oppgradering av den svært populære lillebroren, TP 150.
Det svært romslige løpebåndet gir deg mulighet til å trene slik du selv ønsker, og det innebygde dempesystemet gir hele 12% mykere demping enn på asfalt.

Fordeler

  • Kompatibel med Zwift.
  • Svært romslig løpebånd.
  • God demping.
  • Oversiktlig treningscomputer.
  • Stativ for nettbrett.
  • Sammenleggbar.
  • Flaskeholder.
  • Innebygde høyttalere.

Ulemper

  • Kunne med fordel hatt enda flere treningsprogrammer.

3. Proform Pro 2000

BESTE INTERVALLMØLLE - Proform Pro 2000

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Proform Pro 2000
Maksimal hastighet: 22 km/t Maksimal stigning: 12% Løpebånd: 152 x 51 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Ja Antall treningsprogrammer: 50 Tilkoblinger: Bluetooth, AUX Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 108 kg Maksimal brukervekt: 136 kg

Proform Pro 2000 er et bunnsolid premiumvalg for deg som er opptatt av kvalitet og intensive treningsøkter. Denne modellen kommer svært godt ut i vår test.

Løpebånd

Det første vi bemerker oss med Proform Pro 2000 er løpebåndet.

Og hva skal man si? Her er det rett og slett svært god plass til å gjennomføre intensive intervalløkter!

Denne nye og oppgraderte modellen har fått et enda lengre løpebånd enn forgjengeren. Løpebåndet er nå 152 centimeter langt, og kombinert med en bredde på 51 centimeter fremstår det som svært romslig.

Sammenlignet med andre modeller fra Proform har også dempesystemet fått en overhaling. Til fordel for Proshox-systemet er Pro 2000 utstyrt med Rebound Pro-dempesystem.

Dette dempesystemet gir myke og behagelige steg, og er skånsomt mot både ledd og knær. Dette liker vi!

Hastighet & stigning

Som nevnt passer Proform Pro 2000 perfekt til deg som vil gjennomføre harde intervalløkter. Det burde derfor ikke komme som noen overraskelse at hastigheten er god.

Løpebåndet er drevet av en kraftig 3.25 HK (6.5 HK peak) Mach Z-motor, og toppfarten er hele 22 km/t. Vi liker også spesielt godt at motoren har et godt kjølesystem, slik at du kan holde høye hastigheter over lengre tid uten at den går seg varm.

Videre er den maksimale stigningen 12%. For å legge til rette for raske temposkift er betjeningspanelet utstyrt med praktiske hurtigknapper slik at hastigheten enkelt kan endres underveis i økten.

Noe av det mest unike med Proform Pro 2000 er nok likevel at det gis mulighet for helning. Mølla kan stilles inn med en helning på -3%, slik at du også får mulighet til å løpe i nedoverbakke!

Brukervennlighet

Proform Pro 2000 er en avansert og funksjonsrik tredemølle. Vi var derfor spente når vi skulle ta en titt på hvor enkel den faktisk er å bruke.

I første omgang bemerker vi oss at mølla er utstyrt med innebygd Bluetooth-tilkobling. Selve tilkoblingen går som en drøm, og i løpet av få sekunder er mobilen koblet opp mot mølla.

Selve betjeningspanelet er utstyrt med en 10″ LCD-skjerm. Her har man altså en stor skjerm sammenlignet med mange andre modeller, og den fremstår som svært lettlest. Vi bemerker oss også at det er en touch-skjerm. Dette liker vi!

Vi i redaksjonen setter også pris på de enkle hurtigknappene som er plassert under konsollen. Via disse knappene kan du starte / stoppe mølla, og enkelt justere både hastighet og stigning.

Det eneste negative vi har å bemerke med brukervennligheten er antallet knapper på betjeningspanelet. Greit nok, det er fint at man kan velge hastighet og stigning direkte fra panelet. Ved første øyekast fremstår likevel panelet som litt rotete.

Treningscomputer

Treningscomputeren er en av de store salgsargumentene for Proform Pro 2000. Og vi er ikke skuffet!

I første omgang leveres Pro 2000 med støtte for iFit LIVE. Du får også med 1-års gratis familiemedlemskap. Dette gir deg tilgang til et hav av ulike treningsprogrammer, og du kan til og med delta på interaktive treningstimer.

Google Maps-funksjonen gir deg også mulighet til å lage egne treningsruter. Her kan du løpe rundt i byen, og mølla vil automatisk tilpasse stigningen etter terrenget!

I tillegg til treningsprogrammene via iFit finner man også 50 forhåndsinstallerte programmer på computeren. Disse kan brukes helt uten iFit-medlemskap, og det er god variasjon mellom programmene.

Via touch-skjermen får du også tilgang til mye nyttig treningsinformasjon. Vi nevner blant annet hastighet, tid, kaloriforbruk og puls. Pulsmålingene kan gjøres via håndsensorene eller eventuelt med et trådløst pulsbelte.

Mølla er også utstyrt med Bluetooth-høyttalere og innebygd vifte!

Konstruksjon

Proform Pro 2000 er spesielt designet for harde og intensive treningsøkter. Dette gjenspeiles også i konstruksjonen, som er svært stabil.

Her har man rett og slett en robust tredemølle som tåler høy belastning over lengre tid. Mølla veier 108 kilo, og takler en maksimal vekt på hele 136 kilo.

Samtidig setter vi pris på at den enkelt kan slås sammen når den ikke er i bruk, og transporthjulene gjør at den er enkel å håndtere.

Oppsummert

Proform Pro 2000 er svært godt egnet for deg som vil gjennomføre harde og intensive treningsøkter.

Topphastigheten er hele 22 km/t, og den avanserte treningscomputeren gir deg mange nyttige funksjoner!

Fordeler

  • Godt egnet til intervalltrening.
  • Høy toppfart.
  • iFit LIVE.
  • Støtter helning.
  • Romslig løpebånd.
  • God demping.
  • Høyttalere.
  • Vifte.

Ulemper

  • Litt mange knapper på betjeningspanelet.
  • Trådløst pulsbelte medfølger ikke.
  • Kostbar.

4. WalkingPad R2 Pro

BESTE KOMPAKTMØLLE - WalkingPad R2 Pro

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
WalkingPad R2 Pro
Maksimal hastighet: 12 km/t Maksimal stigning: Ingen stigning Treningscomputer: Ja Treningsmoduser: 3 Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Maksimal brukervekt: 110 kg Produktvekt: 33 kg

WalkingPad R2 Pro er en oppgradering av den populære forgjengeren, R1 Pro. Hvordan kommer den ut i vår test, og hva ble våre erfaringer med R2 Pro?

Løpebånd og ulike moduser

Likt som forgjengeren leveres WalkingPad R2 Pro med 3 ulike treningsmoduser. De ulike modusene er spesielt designet for at man enten skal gå eller jogge på mølla. I tillegg har man den automatiske modusen, som vil justere hastigheten basert på ditt bevegelsesmønster.

WalkingPad R2 Pro er utstyrt med et 4-lags dempesystem. I praksis gir løpebåndet en god del bedre demping enn forgjengeren, R1 Pro. Dette legges også vekt på fra produsenten, som selv hevder at løpebåndet har fått et betydelig løft.

I gåmodus oppfatter vi dempingen som mer enn tilstrekkelig. Det å gå på WalkingPad R2 Pro kan sammenlignes med å bevege seg ute i mykt terreng, eksempelvis på en åpen gresslette.

Men hvordan er løpebåndet når hastigheten justeres opp til maks, 12 km/t? Om man utelukkende fokuserer på dempingen oppfattes denne fortsatt som tilstrekkelig.

Om vi skal trekke frem noe negativt blir det heller dimensjonene på løpebåndet. Med en lengde på kun 120 cm, og en bredde på 44 cm, er WalkingPad R2 Pro rett og slett ikke spesielt godt egnet til de av oss som rager mer enn 185 cm over bakken. Om du er høyere enn 185 cm vil det rett og slett føles litt klønete å bevege seg på mølla i noe særlig mer enn 7 – 8 km/t.

Hastighet & stigning

WalkingPad R2 Pro er designet for å være en kompakt mølle til moderat trening, og har derfor ingen stigningsnivåer.

Om du velger å sette WalkingPad R2 Pro i gåmodus får du en maksimal hastighet på 6 km/t. Denne modusen passer perfekt når du vil ha en roligere treningsøkt, eller eventuelt for deg som skal bruke mølla som en enkel kontormølle.

Når du føler for en litt mer intens treningsøkt kan du heve rammen på fremsiden av mølla, noe som fører til at R2 Pro går inn i løpemodus. I denne modusen er den maksimale hastigheten 12 km/t, som tilsvarer rask jogging.

Til tross for at WalkingPad R2 Pro er en kompakt mølle, føles det faktisk riktig så behagelig når man beveger seg i 12 km/t. Mye av dette skyldes det innebygde 4-lags løpebåndet, som gir god demping til ledd og knær.

Treningscomputer

Hva er vel en tredemølle uten en innebygd treningscomputer?

Computeren på WalkingPad R2 Pro er på langt nær like avansert som computerne man finner på toppmodellene fra Masterfit og Abilica, men gjør likevel jobben greit. Via LED-displayet kan du i første omgang lese av tidsbruk, distanse og nåværende hastighet. Etter å ha tatt i bruk mobilappen vil computeren også telle antall steg, samt gi et estimat på kaloriforbruket gjennom treningsøkta. Nok et forsøk fra produsenten til å tvinge brukeren over på mobilappen, med andre ord.

De 3 innfelte knappene under LED-displayet kan alle trykkes på. Her kan du sette mølla i standby-modus, aktivere manuell modus og aktivere den automatiske modusen. Disse funksjonene er naturligvis også tilgjengelige via fjernkontroll, men er samtidig et fint tilskudd for den som på død og liv ikke vil bruke hverken app eller fjernkontroll.

Konstruksjon

Tredemøller har en tendens til at de ikke ser spesielt bra ut. Vi registrerer derfor med glede at WalkingPad R2 Pro faktisk er et unntak til denne regelen.

Designmessig fremstår R2 Pro som en gjennomtenkt og stilren tredemølle, og den sorte finishen gjør at mølla passer inn i så godt som alle mulige omgivelser. Når tredemølla er i bruk tar den heller ikke spesielt mye plass, og R2 Pro er derfor et godt valg for deg som har begrenset med plass til rådighet.

Likt som så godt alle andre møller til hjemmebruk kan også R2 Pro foldes sammen. Prosessen med å folde den er overraskende enkel, og det tar bokstavelig talt ikke mer enn noen sekunder. Når mølla først er foldet sammen er den også enkel å flytte på, takket være de innebygde transporthjulene på undersiden.

Vekten bidrar videre til at WalkingPad R2 Pro oppfattes som en letthåndterlig mølle. Med en egenvekt på kun 33 kg er det null problem å tilte den over en dørstokk eller to. Om man ønsker å ta med mølla på jobben en tur burde det heller ikke by på de helt store problemene.

Oppsummert

WalkingPad R2 Pro er en god allrounder for deg som vil ha en kompakt og letthåndterlig tredemølle.
Støynivået er lavt, og 4-lags løpebåndet gir god demping!

Tips: Du kan lese hele vår test av WalkingPad R2 Pro her!

Fordeler

  • Kompakt.
  • Letthåndterlig.
  • God demping.
  • Lavt støynivå.
  • Appstyring.
  • Fjernkontroll.
  • 3 ulike moduser.
  • Transporthjul.
  • 2 år garanti.

Ulemper

  • Ikke egnet for intense intervalløkter.
  • Maksimal brukervekt kunne vært høyere.
  • Ingen norsk brukermanual.
  • Må ha mobilappen for å bruke alle funksjonene.

5. Titan Life Athlete T73

Titan Life Athlete T73

4.7
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Titan Life Athlete T73
Maksimal hastighet: 22 km/t Maksimal stigning: 20 nivåer Løpebånd: 140 x 51 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Nei Antall treningsprogrammer: 24 Tilkoblinger: USB, Bluetooth Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 90 kg Maksimal brukervekt: 130 kg

Titan Life Athlete T73 er en av de raskeste tredemøllene som er å få tak i på markedet. Hvordan er kvaliteten, og hvordan kommer tredemøllen ut i vår test?

Løpebånd

Det første vi bemerker oss med løpebåndet er bredden. Båndet er hele 51 centimeter bredt, og Titan Life Athlete T73 har derfor en av de bredeste løpebåndene på privatmarkedet.

Lengden er heller ikke til å kimse av. Her får man 140 centimeter med løpeflate, og den innebygde luftfjæringen gir også god løpekomfort. Godt egnet til intervaller!

Hastighet & stigning

Titan Life Athlete T73 har en maksimal hastighet på hele 22 km/t. Dette gjør mølla til en av de raskeste som er å få tak i på det norske markedet.

Når man kombinerer dette med 20 ulike stigningsnivåer, sitter man utvilsomt igjen med muligheten for intense treningsøkter.

På disse punktene har vi rett og slett ingenting å utsette på Titan Life Athlete T73. Dette gir god score i vår test!

Brukervennlighet

Titan Life Athlete T73 er en tredemølle som er relativt enkel å bruke.

Betjeningspanelet i front av mølla har en godt belyst skjerm, og rett under konsollen finner du hurtigtaster for både hastighet og stigning.

Til tross for dette sitter vi likevel igjen med at mølla har litt forbedringspotensiale på enkelte punkter. Knappene på konsollene kunne med fordel vært litt større, og vi synes teksten er litt liten på den innebygde LCD-skjermen.

Treningscomputer

Slik som de fleste andre tredemøller er også Titan Life Athlete T73 utstyrt med en innebygd treningscomputer.
Computeren har funksjoner for både puls, kaloriforbruk, kroppsfettanalyse, tid og hastighet.

Om ønskelig kan du også koble deg til computeren via Bluetooth. Dette gir deg mulighet til å se film via den detaljrike TFT-skjermen på fremsiden av konsollen.

I tillegg er computeren utstyrt med hele 24 forhåndsinstallerte treningsprogrammer. Enkelte å komme i gang med treningen!

Konstruksjon

Titan Life Athlete T73 kan enkelt slås sammen når den ikke er i bruk. De innebygde transporthjulene gir deg også muligheten til å sette tredemøllen til side ved behov.

Produktvekten er også relativt lav. Mølla veier 90 kilo, men har samtidig en maksimal brukervekt på hele 130 kilo. Dette liker vi!

Oppsummert

Titan Life Athlete T73 er en tredemølle som er godt egnet til hjemmebruk.
Det behagelige løpebåndet gjør dette til et godt valg for deg som er opptatt av kvalitet!

Fordeler

  • Sammenleggbar.
  • Lav vekt.
  • Svært komfortabel.
  • Høy maksimal hastighet.
  • Høy maksimal stigning.
  • Pulsmåler.

Ulemper

  • Mangler trådløs pulsmåler.
  • Litt liten tekst på LCD-skjermen.

6. Titan Life T80 Pro

Titan Life T80 Pro

4.6
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Titan Life T80 Pro
Maksimal hastighet: 22 km/t Maksimal stigning: 20 nivåer Løpebånd: 145 x 54 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Nei Antall treningsprogrammer: 24 Tilkoblinger: Bluetooth, AUX Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 94 kg Maksimal brukervekt: 160 kg

Titan Life slår til igjen. Denne gang med tredemøllen T80 Pro! Er den verdt prisen?

Løpebånd

Titan Life T80 Pro er en svært god tredemølle, med et meget bredt og behagelig løpebånd.

Selve løpebåndet har vi lite å utsette på.
Den totale bredden på løpebåndet er hele 54 centimeter, og tredemøllen er derfor svært godt egnet til både lange kondisjonsøkter og intensive intervaller.

Flere rapporterer også om at dempingen er mer enn tilstrekkelig. Dette liker vi!

Hastighet & stigning

T80 Pro har en maksimal hastighet på svimlende 22 km/t, og er derfor svært godt egnet til deg som trives med intensiv intervalltrening.
Denne topphastigheten, kombinert med 12 stigningsnivåer, vil utvilsomt gi deg en heftig treningsøkt.

Justering av både hastighet og stigning kan gjøres via de innebygde hurtigtastene!

Brukervennlighet

Det er dessverre på dette punktet at T80 Pro kommer til litt kort.

Tredemøllen er kraftig, og computeren er utvilsomt funksjonsrik. Men hvorfor er det så ekstremt mange knapper?

Her blir det veldig mye å forholde seg til på èn gang, og man ser at flere av konkurrentene har løst dette på en bedre måte.

I tillegg til dette er LCD-skjermen også ekstremt liten. Her blir det rett og slett litt vanskelig å lese av informasjon fra skjermen.

Treningscomputer

T80 Pro leveres naturligvis med en innebygd treningscomputer.
Denne treningscomputeren har støtte for visning av både tid, distanse, hastighet, kaloriforbruk og puls.
Pulsen må måles via de innebygde håndpulsmålerne, da tredemøllen dessverre ikke er utstyrt med trådløs pulsmåler.

For å sikre at du enkelt kommer i gang med treningen, har Titan Life valgt å utstyre T80 Pro med hele 24 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.
Det er god variasjon mellom programmene, og man finner programmer for både lange og korte løpeturer.

Vi liker også at mølla leveres med innebygde høyttalere!

Konstruksjon

T80 Pro har fått mye skryt fra forbrukerne for å være svært letthåndterlig, og vi setter naturligvis stor pris på at tredemøllen er sammenleggbar.

Titan Life T80 Pro veier også kun 95 kg, og er utstyrt med enkle transporthjul. Den maksimale brukervekten er hele 160 kg!

Oppsummert

Titan Life T80 Pro er kort og godt en solid og profesjonell tredemølle, som passer godt til hjemmebruk!

Fordeler

  • Sammenleggbar.
  • Bredt og behagelig løpebånd.
  • Høy maksimal hastighet.
  • Solid konstruksjon.
  • Høy maksimal stigning.
  • God variasjon i treningsprogrammene.
  • Innebygde høyttalere.

Ulemper

  • Mangler trådløs pulsmåler.
  • Litt uoversiktlig betjeningspanel.
  • Liten LCD-skjerm.

7. Abilica TM 10

Abilica TM 10

4.6
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Abilica TM 10
Maksimal hastighet: 18 km/t Maksimal stigning: 10% Løpebånd: 140 x 48 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Nei Antall treningsprogrammer: 12 Tilkoblinger: Bluetooth, AUX Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 70 kg Maksimal brukervekt: 120 kg

Abilica TM 10 er en enkel og brukervennlig tredemølle som passer godt for nybegynneren. Hvordan kommer den ut i vår test?

Løpebånd

Løpebåndet til Abilica TM 10 måler totalt 140 x 48 cm.

For en tredemølle i denne prisklassen er dette tilstrekkelig, og vi liker spesielt godt lengden på båndet. Dette er faktisk samme lengde som en av toppmodellene fra Masterfit!

Bredden er også god nok. Den kunne med fordel vært noen centimeter bredere, men dette er ikke noe vi gir spesielt stort trekk for i vår test.

Videre bemerker vi oss at dempingen er god nok. Den når likevel ikke helt opp til de andre toppmodellene på markedet.

Hastighet & stigning

Om man ser på hastighet og stigning gjør også TM 10 det godt.

Med en innebygd 2 HK-motor (4 HK peak) sitter man igjen med en maksimal hastighet på 18 km/t. Dette matcher konkurrentene i samme prisklasse, og vi setter pris på at hastigheten enkelt kan justeres via hurtigknappene.

Stigningen kan justeres mellom 12 ulike nivåer. Det øverste nivået gir en stigning på 10%.

18 km/t med 10% stigning vil utvilsomt oppleves som utfordrende for de aller fleste. Vi skulle for øvrig gjerne sett at man kunne finjustere stigningsnivået enda mer. Optimalt sett skulle altså TM 10 hatt 2 – 3 stigningsnivåer til.

Brukervennlighet

Abilica TM 10 er en enkel tredemølle som ikke leveres med noen avanserte funksjoner.

Her får man ingen innebygde høyttalere, ingen tilkoblingsmuligheter og det er ingen støtte for trådløs pulsmåling. Resultatet bør derfor være at dette er en brukervennlig tredemølle.

Heldigvis leverer TM 10 til forventningene her. Knappene er store og tydelige, og det er enkelt å bruke betjeningspanelet. Skjermen er godt belyst, og teksten er tydelig!

Treningscomputer

Til tross for at Abilica har valgt å utstyre TM 10 med lite ekstrautstyr finner man likevel en integrert treningscomputer. Dette er strengt talt en forventning, da så godt som alle møller på markedet har dette.

Computeren støtter visning av hastighet, tid, distanse, stigning, kalorier og puls. Pulsen måles via de innebygde håndpulssensorene.

På computeren finner du også 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer, og du kan i tillegg sette opp 3 brukerprofiler.

Ved å trykke på MODE-knappen kan du også stille inn en nedtellingsfunksjon for treningsøkten. Nedtellingen kan baseres på enten tid, distanse eller kalorier. Dette liker vi!

På den negative siden skulle vi gjerne sett at computeren var utstyrt med enda flere treningsprogrammer, og vi savner mulighet for å koble telefonen til mølla.

Konstruksjon

Abilica TM 10 har en lav egenvekt. Mølla veier kun 70 kg, og har en maksimal brukervekt på 120 kg.

Dette er ikke av de mest solide møllene på markedet, og konstruksjonen kunne med fordel vært enda litt mer stabil. Vi er likevel tilfredse med kvaliteten, og sammenlignet med andre budsjettmodeller gjør TM 10 det greit nok.

Utover dette er mølla naturligvis sammenleggbar, og de innebygde transporthjulene gjør at TM 10 er enkel å håndtere!

Oppsummert

Abilica TM 10 er en enkel og brukervennlig tredemølle.

Her finner man ingen avanserte ekstrafunksjoner, og er derfor et godt valg for deg som kun vil løpe!

Fordeler

  • Godt egnet til intervalltrening.
  • Høy maksimal hastighet.
  • Romslig og behagelig løpebånd.
  • Sammenleggbar.
  • Letthåndterlig.
  • iFit LIVE.

Ulemper

  • Ingen trådløs pulsmåler.
  • Litt få treningsprogrammer.
  • Ingen tilkoblingsmuligheter.

8. Finnlo Technum BT

Finnlo Technum BT

4.6
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Finnlo Technum BT
Maksimal hastighet: 18 km/t Maksimal stigning: 15% Løpebånd: 142 x 50 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Ja Antall treningsprogrammer: 11 Tilkoblinger: USB Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 82 kg Maksimal brukervekt: 135 kg

Technum BT er levert av den anerkjente leverandøren Finnlo, som er godt kjent for å produsere kondisjonsapparater av høy kvalitet.

Løpebånd

Løpebåndet oppleves som romslig, og er hele 50 centimeter bredt.

Lengden til løpebåndet er 142 centimeter. Dette er så absolutt tilstrekkelig!

Videre setter vi stor pris på den behagelige dempingen til løpebåndet, som vil oppleves som komfortabel og behagelig selv ved intensive treningsøkter.

Hastighet & stigning

Finnlo Technum BT har en maksimal hastighet på 18 km/t, som er en tilfredsstillende hastighet for både nybegynnere og mer erfarne mosjonister.

Den maksimale stigningen er 15%. Dette vil utvilsomt gi deg muligheten til å gjennomføre intensive og krevende treningsøkter.

Brukervennlighet

Technum BT leveres med en 5″ innebygd LCD-skjerm, og via de tilhørende hurtigknappene kan du enkelt justere både hastighet og stigning.
3 av de forhåndsinstallerte treningsprogrammene er såkalte pulsprogrammer, som innebærer at tredemøllen automatisk tilpasser hastigheten etter ditt pulsnivå.

Vi skulle forøvrig gjerne sett at den innebygde LCD-skjermen var noen tommer større, da det kan være vanskelig å lese informasjonen som står på den.

Treningscomputer

Treningscomputeren er utstyrt med mange hendige funksjoner.

Her finner du støtte for både treningstid, hastighet, kalorier, avstand og puls. Pulsmålingene kan gjennomføres via håndpulssensorene eller eventuelt via den trådløse pulsmåleren. Merk for øvrig at det trådløse pulsbeltet ikke følger med i prisen.

På computeren finner du også 11 treningsprogrammer. Her er det enkelt å finne inspirasjon til treningen!

Konstruksjon

Tredemøllen har en relativt lav vekt og er sammenleggbar.

Produktvekten er 82 kilo, mens den maksimale brukervekten er hele 135 kilo.

Oppsummert

Finnlo Technum BT er et godt valg for deg som er på utkikk etter en kompakt tredemølle, og den innebygde treningscomputeren byr på mange nyttige funksjoner!

Fordeler

  • Sammenleggbar.
  • God stigning.
  • Kompakt design.
  • 11 treningsprogrammer.
  • Avansert treningscomputer.

Ulemper

  • Litt liten LCD-skjerm.
  • Trådløst pulsbelte medfølger ikke.

9. Proform Carbon TL

Proform Carbon TL

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Proform Carbon TL
Maksimal hastighet: 16 km/t Maksimal stigning: 10% Løpebånd: 140 x 51 cm Håndpulsmåler: Nei Trådløs pulsmåler: Ja Antall treningsprogrammer: 20 Tilkoblinger: Bluetooth, AUX Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 96 kg Maksimal brukervekt: 135 kg

Carbon TL leveres av en av verdens største leverandører av tredemøller. Klarer Proform å opprettholde den gode kvaliteten?

Løpebånd

Løpebåndet til Carbon TL står til forventning. Dimensjonene er 140 x 51 cm, og er så godt som identisk med toppmodellene fra Masterfit.

Dette gir gode muligheter for intense treningsøkter uten at man trenger å bekymre seg for å trø utenfor.

I tradisjon tro er også Carbon TL utstyrt med Proforms egne Proshox-dempesystem. Det gir god støtabsorbering og er skånsomt mot ledd og knær!

Hastighet & stigning

Den maksimale hastigheten er 16 km/t, mens stigningen kan stilles inn til 10%.

På den negative siden savner vi en litt høyere toppfart. 16 km/t er så absolutt ikke tregt, men de beste modellene støtter gjerne hastigheter fra 18 – 22 km/t.

Stigningen er for øvrig tilfredsstillende. Her kan du løpe med inntil 10% stigning og det er lagt til rette for god variasjon i treningen!

Brukervennlighet

Proform Carbon TL fremstår som en intuitiv og brukervennlig tredemølle. Du kan enkelt koble mobiltelefonen eller nettbrettet til mølla. Dette gjøres via Bluetooth, og tilkoblingen går sømløst.

Betjeningspanelet er oversiktlig nok, men vi synes igjen at det blir litt vel mange knapper å forholde seg til. Den innebygde skjermen har for øvrig ikke touch-funksjonalitet, så vi ser så absolutt fordelen med alle hurtigtastene for hastighet og stigning.

Den store ulempen oppstår for øvrig om man ønsker å koble seg til iFit. Den innebygde skjermen støtter ikke dette, og du må dermed ha et nettbrett som kan plasseres i holderen for å få mest mulig ut av systemet.

Treningscomputer

Computeren støtter visning av blant annet tid, hastighet, distanse og puls. Mølla har ingen innebygde håndpulssensorer, og du må derfor bruke et trådløst pulsbelte. Dette følger ikke med i prisen.

Likt som mange andre modeller fra Proform kan også Carbon TL kobles opp mot iFit. Her finner du mange gode treningsprogrammer, og du kan sette opp egne ruter via Google Maps.

Den innebygde skjermen støtter for øvrig ikke bruk av iFit. Du er derfor nødt til å ha et nettbrett du kan bruke i tillegg. Om du ikke ønsker å bruke iFit finner du totalt 20 forhåndsinstallerte treningsprogrammer på computeren.

Konstruksjon

Proform Carbon TL har en relativt høy egenvekt. Mølla veier 96 kilo, og takler en maksimal brukervekt på 135 kilo.

Sammenlignet med andre møller i denne prisklassen er faktisk Carbon TL riktig så stabil, og konstruksjonen er god.

Vi setter også pris på foldemekanismen og transporthjulene!

Oppsummert

Proform Carbon TL er utstyrt med et romslig løpebånd med god demping.

Mølla er kompatibel med iFit Live!

Fordeler

  • Solid konstruksjon.
  • Trådløs pulsmåler.
  • Romslig løpebånd.
  • God demping.
  • iFit LIVE.
  • Innebygde høyttalere.

Ulemper

  • Trådløst pulsbelte medfølger ikke.
  • Ingen håndpulsmåler.
  • Må bruke eget nettbrett med iFit LIVE.
  • Litt lav maksimal hastighet til denne prisen.

10. Abilica Stream TM 60 AC

Abilica Stream TM 60 AC

4.4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Abilica Stream TM 60 AC
Maksimal hastighet: 22 km/t Maksimal stigning: 12% Løpebånd: 158 x 52 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Ja Antall treningsprogrammer: 12 Tilkoblinger: Bluetooth Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 89 kg Maksimal brukervekt: 125 kg

Abilica Stream TM 60 AC er for deg som vil løpe raskt.

Løpebånd

Løpebåndet er hele 52 cm bredt og egner seg derfor perfekt til intensive treningsøkter. Den gode plassen du har på løpebåndet gjør at du ikke trenger å bekymre deg for å trø utenfor mens du trener.

Lengden er hele 158 centimeter!

Hastighet & stigning

TM 60 AC er en av Abilicas toppmodeller for hjemmebruk. Her får man både god stigning og hastighet.

Mølla har en topphastighet på hele 22 km/t, mens stigningen kan stilles inn til 12%. Dette blir intensivt!

Brukervennlighet

TM 60 AC har litt å gå på når det kommer til brukervennlighet.

Mølla er funksjonsrik, men vi skulle gjerne sett at betjeningspanelet var litt mer oversiktlig.

På den positive siden leveres likevel mølla med hurtigknapper for stigning og hastighet. Topp!

Treningscomputer

Via treningscomputeren får du nyttig informasjon om treningsøkten. Den innebygde LED-skjermen viser både tid, hastighet, distanse, kaloriforbruk og puls.

Om ønskelig kan du koble deg til via Bluetooth og høre musikk via de innebygde høyttalerne. Trådløs pulsmåling er støttet, men beltet følger ikke med i prisen.

Konstruksjon

TM 60 AC veier kun 89 kilo og er sammenleggbar. Transporthjulene gjør at den er enkel å flytte på.

Siden dette er ment som en mølle hvor man kan trene hardt skulle vi likevel gjerne sett at den veide litt mer og at konstruksjonen var litt mer stabil.

Oppsummert

Abilica Stream TM 60 AC byr på høye hastigheter, og er et godt valg for deg som vil løpe raskt!

Fordeler

  • Sammenleggbar.
  • Høy maksimal hastighet.
  • Lav vekt.
  • Pulsmåler.
  • Bredt løpebånd.

Ulemper

  • Kunne hatt flere forhåndsinstallerte programmer.
  • Demping kunne vært bedre.
  • Ønsker litt mer stabil konstruksjon.
  • Trådløst pulsbelte medfølger ikke.

11. Reebok Jet 300

Reebok Jet 300

4.1
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Reebok Jet 300
Maksimal hastighet: 20 km/t Maksimal stigning: 15% Løpebånd: 150 x 51 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Ja Antall treningsprogrammer: 27 Tilkoblinger: Bluetooth, USB Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 100 kg Maksimal brukervekt: 140 kg

Reebok Jet 300 er en komfortabel tredemølle som byr på høye hastigheter.

Løpebånd

Løpebåndet er hele 150 centimeter langt og 51 centimeter bredt. Dette gir god plass selv ved intensive økter.

Det brede løpebåndet gir deg en trygg treningsøkt, og du kan helt fint utføre både intervalltrening og langdistanseløp på mølla.

Vi setter også pris på de støtabsorberende luftputene!

Hastighet & stigning

Den maksimale hastigheten er 20 km/t. Dette er tilstrekkelig for de aller fleste av oss.

Stigningen kan også stilles inn til hele 15%. Her er det lagt til rette for intensive økter!

Brukervennlighet

Jet 300 er relativt enkel i bruk, men vi synes likevel at betjeningspanelet er litt uoversiktlig.

Hurtigtastene for hastighet og stigning er riktig nok praktiske, men her ser vi likevel litt forbedringspotensiale.

Selve displayet er for øvrig oversiktlig, og gir god informasjon!

Treningscomputer

Treningscomputeren har det meste man trenger av funksjoner. Vi nevner blant annet trådløs pulsmåler, kalorimåler og mulighet for bluetooth-tilkobling.

Dersom ønskelig kan du også koble mobiltelefonen din til tredemøllen, og høre musikk via de integrerte høyttalerne.

Konstruksjon

Mølla veier 100 kilo, og har en maksimal brukervekt på hele 140 kilo. Dette er en stabil konstruksjon!

Tredemøllen er også 95% samlet ved levering, som i praksis gir deg svært lite hodebry med montering!

Oppsummert

Reebok Jet 300 byr på høye hastigheter og god stigning. God demping!

Fordeler

  • Støtabsorberende luftputer.
  • Høy maksimal hastighet.
  • Trådløs pulsmåler.
  • Sammenleggbar.

Ulemper

  • Noe høy produktvekt.
  • Kunne vært enklere å håndtere.
  • Trådløst pulsbelte medfølger ikke.
  • Litt rotete betjeningspanel.

Tredemølle Test – Greit å vite

Tredemølle løpebånd

Løpebånd: Optimalt sett bør løpebåndet være så stort som overhodet mulig.

Dette gir deg bedre plass mens du kjører intensive intervalløkter, og det reduserer risikoen for at du er uheldig og trør utenfor.

Om løpebåndet er for smalt eller kort vil du rett og slett ikke kunne trene så hardt som du har lyst til.

En annen viktig faktor er dempingen. Her er det store variasjoner mellom de ulike modellene.

Desto bedre dempingen er, desto mykere vil det være å løpe på tredemølla. God demping reduserer også risikoen for belastningsskader over tid.

Hastighet

Maksimal hastighet: Hvor raskt har du tenkt til å løpe? Rolige joggeturer eller intensive intervalløkter?

Det er store forskjeller mellom de ulike tredemøllene når man ser på maksimal hastighet. Enkelte møller fungerer nærmest som gåmøller, og har ikke høyere hastighet enn 10 km/t.

Andre modeller er myntet på mer erfarne mosjonister, og man kan finne tredemøller som har maksimal hastighet på over 20 km/t.

Det kan være greit å kjøpe en tredemølle som har litt høyere hastighet enn det du løper med i dag. Da unngår du å vokse i fra tredemøllen etterhvert som du kommer i form.

Stigning

Stigning: Stigning går på mange måter hånd i hånd med hastigheten og har en direkte innvirkning på hvor intensive øktene dine kan bli.

Typisk ser man at det leveres tredemøller med maksimal stigning fra 5 – 15%.

Desto høyere den maksimale stigningen er, desto brattere vil det kunne bli mens du løper.

Noen få modeller støtter også helning. Dette gjør det mulig å løpe i nedoverbakke. For øvrig er dette en ganske lite etterspurt funksjon.

Treningscomputer

Treningscomputer: Nesten alle tredemøller leveres med en innebygd treningscomputer. Forskjellene ligger i hvor avansert treningscomputeren er.

Som et minimum bør treningscomputeren leveres med et utvalg innebygde treningsprogrammer. Disse gjør det enklere å komme i gang med treningen. Samtidig vil man ha lettere for å holde seg motivert ved at man kan variere mellom programmene.

Treningscomputeren bør også gi nyttig informasjon underveis i treningsøkten. Tid, hastighet, kaloriforbruk og distanse bør som et minimum være støttet.

Det er også et stort pluss om treningscomputeren har innebygd pulsmåler.

Appstyring

Tilkoblingsmuligheter: Enkelte tredemøller støtter både WiFi og Bluetooth, mens andre ikke gir noen mulighet for å koble seg til.

De mest avanserte modellene har svært gode tilkoblingsmuligheter, og flere støtter tilkobling mot tredjepartsapper.

iFit Live er også en gjenganger. Her får du tilgang til hundrevis av treningsprogrammer og tilpassede treningsøkter!

Tredemølle sammenleggbar

Sammenleggbar: En tredemølle tar ganske mye plass. Det er det vanskelig å komme unna.

Det er derfor et stort pluss om tredemøllen er sammenleggbar. På denne måten kan den settes til side og ta lite plass når den ikke er i bruk.

De aller fleste tredemøller på privatmarkedet er per i dag sammenleggbare.

Transporthjul

Transporthjul: For at man enkelt skal kunne sette tredemøllen til side når den ikke er i bruk bør den ha innebygde transporthjul.

Om mølla ikke har transporthjul vil det være veldig tungvindt å flytte på den, siden produktvekten generelt sett er ganske høy.

Heldigvis har de aller fleste tredemøller på markedet transporthjul.

Montering

Montering: Å montere en tredemølle vil generelt sett ta litt tid. Vi anbefaler at du setter av 1 – 3 timer, avhengig av hvilken modell du kjøper.

Mange av delene kan også være litt vanskelige å håndtere på egen hånd. Du bør så absolutt få med deg en person til slik at dere er 2 stykker som monterer sammen!

Vekt

Vekt: Mange faller for fristelsen og kjøper en tredemølle som har en lav produktvekt.

Dette kan så absolutt være et fornuftig valg om du vet at du har behov for en letthåndterlig mølle.

Det er likevel som oftest slik at desto høyere vekten er, desto mer stabil vil mølla være å løpe på.

Om du kjøper en tredemølle med relativt lav maksimal hastighet kan gjerne vekten også være litt lav.

Ser du derimot etter en real intervallmølle med høy hastighet bør også tredemøllen være litt tung.

Husk at du skal løpe raskt på den. Da bør den stå stabilt!

Tredemølle brukervekt

Maksimal brukervekt: Den maksimale brukervekten er faktisk noe mange glemmer å se på når de skal kjøpe tredemølle.

Dette er naturligvis en veldig viktig faktor. Du bør som et minimum kjøpe en tredemølle som takler det du veier per i dag.

For mange kan det nok likevel være greit å ha litt ekstra margin når man ser på brukervekten. Planen din er kanskje å gå ned i vekt, men det er helt vanlig å legge på seg noen kilo iblant også.

Med litt ekstra margin sikrer du at du kan bruke mølla uansett om du går opp noen kilo!

Støynivå

Støynivå: Det er ikke til å komme unna at en tredemølle vil gi fra seg litt støy. Den største kilden til støy er stegene du tar på løpebåndet.

Det er likevel mulig å finne en tredemølle som er relativt stillegående. Kjennetegnet for de mest stillegående utgavene er at løpebåndet absorberer støtene godt, samtidig som motoren gir fra seg relativt lite lyd.

Pris

Pris: Pris er som alltid en faktor du bør ta hensyn til.

Det er store variasjoner for prisnivået på tredemøller. Man kan finne svært rimelige budsjettvalg som kun koster rundt 5.000 kroner, men ofte er kvaliteten ikke spesielt god på disse.

På den andre siden har man de mest avanserte utgavene. Disse har gjerne en prislapp på over 15.000 kroner, og er fullspekket av funksjoner.

FAQ – Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken tredemølle er best i test?

Etter å ha gjennomgått svært mange populære tredemøller på det norske markedet, har vi kåret MasterFit TP 150 til årets beste tredemølle.

Du kan naturligvis lese mer detaljert om tredemøllen lenger ned i testen.

down-arrow Hva koster en tredemølle?

Som med så mye annet varierer prisnivået i stor grad mellom de ulike tredemøllene.

De rimeligste budsjettvalgene har ofte en prislapp på godt under 10 000 kroner, mens andre mer avanserte premiumvalg gjerne kan koste mer enn 30 000 kroner.

I vår test har vi tatt høyde for prisnivået, og tildelt en total vurdering basert på hvor god valuta du får for pengene.

down-arrow Hva er viktig ved valg av tredemølle?

De viktigste faktorene du bør ta hensyn til ved valg av en tredemølle er:

  • Hvilke funksjoner har tredemøllen?
  • Er det generelt høy kvalitet på produktet?
  • Hvor letthåndterlig er tredemøllen?
  • Hvordan er kvaliteten og størrelsen på løpebåndet?
  • Hva slags topphastighet har tredemøllen?
  • Hvor mange stigningsnivåer har tredemøllen?
  • Hvordan er prisnivået?
  • Hvordan fremstår treningscomputeren?

Komfort er også naturligvis en faktor, og både demping og størrelse på løpebåndet er viktig å ta hensyn til.

down-arrow Hvorfor kjøpe tredemølle?

En tredemølle er et fantastisk godt og praktisk verktøy for å komme i gang med treningen hjemmefra.

Helt uavhengig av vær og temperatur kan du enkelt gjennomføre en treningsøkt når du selv føler for det, og flere av de beste utgavene er fullspekkede av praktiske og motiverende funksjoner.

Man vil naturligvis også oppnå en svært positiv effekt på både kondisjon og muskelmasse, og tredemøllen er en av de treningsapparatene som forbrenner mest kalorier.

down-arrow Bør jeg ha en underlagsmatte?

Når du trener på en tredemølle er det ikke mye som skal til før tredemøllen sklir litt frem og tilbake på gulvet.

Sammenlignet med selve tredemøllen er en underlagsmatte svært rimelig, og koster normalt ikke mer enn omkring 500 kroner.

En underlagsmatte vil ikke bare føre til at du får en langt mer behagelig og problemfri treningsøkt, men den vil også forhindre riper og andre skader på gulvet!