WalkingPad R1 Pro Test – Kompakt og letthåndterlig gåmølle

I denne artikkelen gjennomgår vi den svært populære og kompakte tredemøllen fra Xiaomi Kingsmith, nemlig WalkingPad R1 Pro. Er tredemøllen så godt egnet til bruk i hjemmet og på kontoret som leverandørene skal ha det til?

Kort oppsummert

BEST I TEST - WalkingPad R1 Pro

5
getfitness-badgeWalking Pad R1 Pro Test

Produktbeskrivelse: WalkingPad R1 Pro er et solid premiumvalg for deg som vil ha en fantastisk god og enkel mølle.

Denne møllen leveres med en maksimal hastighet på 10 km/t, og det er derfor mulighet til at du både kan gå og jogge / løpe lett.

Med WalkingPad R1 Pro kan du enkelt justere hastigheten via den medfølgende fjernkontrollen, og møllen leveres blant annet med støtte for automatisk hastighetsjustering.

På fjernkontrollen vil du også finne en enkel hurtigknapp for å endre modus, hvor du selv kan velge mellom 3 ulike moduser.

I standby-modus vil indikatoren på møllen lyse, mens selve motoren er avskrudd.

Dersom du stiller inn til den manuelle modusen, vil du selv kunne justere hastigheten via hurtigtastene på fjernkontrollen.

Sist har vi den automatiske modusen, som vi virkelig setter pris på.
I denne modusen vil hastigheten justeres automatisk basert på ditt bevegelsesmønster, og den innebygde smart-algoritmen vil øke eller redusere hastigheten dersom den merker at det er behov for et temposkifte.

Ulikt mange andre produkter på markedet, har denne møllen mottatt skryt for å ha et svært lavt støynivå, og den solide aluminiumsrammen bidrar til at R1 Pro føles stabil i bruk.

Selve treningsbåndet er utstyrt med en behagelig flerlags-demping, og er spesielt designet for å redusere risikoen for både kne- og ankelskader.
I tillegg til dette er også treningsbåndet utstyrt med innebygd Eva-demping, som ytterligere reduserer risikoen for kne- og ankelskader.

Vi ønsker også å trekke frem at WalkingPad R1 Pro enkelt kan legges sammen, slik at den tar minimalt med plass når den ikke er i bruk.

WalkingPad R1 Pro er kort og godt et fantastisk valg for deg som ønsker en plassbesparende og enkel mølle, samtidig som kvaliteten er god!

Fordeler

  • Svært letthåndterlig.
  • Plassbesparende.
  • Intuitiv fjernkontroll.
  • Automatisk hastighetsjustering.
  • Innebygd sikkerhetskabel.
  • God demping.
  • Lavt støynivå.
  • Solid aluminiumsramme.

Ulemper

  • Maksimal brukervekt er kun 110 kg.

Kompakt og robust

WalkingPad R1 Pro Sammenleggbar
Tredemøllen kan enkelt foldes sammen, og tar svært lite plass.

Ved første øyekast fremstår WalkingPad R1 Pro som en svært original tredemølle, som definitivt skiller seg fra konkurrentene på flere ulike områder.

Mest fremtredende er nok det svært kompakte designet, og kombinert med foldemekanismen er dette et svært fornuftig valg for deg som er på utkikk etter en plassbesparende løsning.

Det sammenleggbare designet gir deg mulighet til å folde sammen tredemøllen på midten av løpebåndet, som deretter kan legges inntil armlenet på fremsiden av tredemøllen – som da vil fungere som et praktisk håndtak, slik at du enkelt kan flytte tredemøllen rundt om i hjemmet.

TIl tross for at dette er en svært liten og kompakt tredemølle, har vi generelt sett lite å utsette på selve konstruksjonen.

Rammen er produsert med en solid og slitesterk aluminiumslegering, og fremstår som et gjennomtenkt og robust produkt.

Rent overordnet er likevel møllen relativt enkel, og består generelt sett kun av 2 ulike hovedkomponenter – selve løpebåndet, og sikringsrammen (håndtaket) på fremsiden av møllen.
Det er den unike utformingen av nettopp disse 2 elementene som gjør dette til en svært kompakt tredemølle, som altså enkelt kan foldes sammen, og mer eller mindre bæres som en koffert.

Utover dette setter vi også stor pris på at WalkingPad R1 Pro er utstyrt med et sklisikkert løpebånd, som sikrer et godt grep både ved gåing og løping.

For å sikre lav skaderisiko, og en skånsom treningsøkt, er treningsbåndet utstyrt med EVA-demping – som i praksis gir god demping til ledd og knær, slik at du minimerer risikoen for typiske belastningsskader.

Generelt sett har vi altså svært lite å utsette på selve konstruksjonen, og dersom du ikke ønsker å løfte tredemøllen når den skal flyttes, kan du enkelte benytte deg av de innebygde transporthjulene!

Praktisk nettbrettholder

WalkingPad R1 Pro Nettbrettholder

Til tross for at WalkingPad R1 Pro i utgangspunktet er designet slik at den enkelt kan plasseres i stua foran TV-en, er møllen likevel utstyrt med en praktisk nettbrettholder på fremsiden av rammen.

Her kan du enkelt plassere et nettbrett, og dermed se filmer eller TV-serier mens du trener – noe vi setter stor pris på!

LED-display

De aller fleste tredemøllene er per i dag utstyrt med en innebygd treningscomputer, med en tilhørende skjerm hvor man kan se nyttig informasjon om treningsøkten.

WalkingPad R1 Pro er intet unntak.
På fremsiden av tredemøllen, rett foran løpebåndet, finner du en hendig liten LED-skjerm som viser informasjon om hastighet, distanse, tidsforbruk og hvilken modus som tredemøllen for øyeblikket er stilt inn til.

Til tross for at informasjonsmengden man får fra LED-skjermen ikke kan måle seg med de mer tradisjonelle og kostbare tredemøllene på markedet, oppfattes skjermen likevel som lettlest og informativ.

Selve plasseringen av skjermen er etter vår mening ikke helt optimal, men til gjengjeld er det likevel ikke mange andre plasser den kunne vært plassert, da rammen på fremsiden av møllen er designet for og kunne foldes ned.

Ulike treningsmoduser

WalkingPad R1 Pro Moduser

Som nevnt innledningsvis gir den nyeste utgaven WalkingPad R1 Pro deg muligheten til å velge mellom 2 ulike treningsmoduser.

Den manuelle modusen gir deg mulighet til å kontrollere hastigheten selv, slik at du kan holde et jevnt og stødig tempo gjennom hele treningsøkten.

Til gjengjeld vil den automatiske modusen tilpasse hastigheten etter ditt bevegelsesmønster, hvor den innebygde programvaren automatisk oppdager når det er behov for en økning eller en reduksjon av hastigheten.

For å bytte mellom de ulike treningsmodusene kan du enkelt benytte deg av den medfølgende fjernkontrollen, hvor du også finner hurtigtaster for manuell justering av hastighetsnivået.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på WalkingPad R1 Pro enkelt kan integreres opp mot mobilappen KS Fit, som i bunn og grunn fungerer som et praktisk kontrollpanel for tredemøllen.

Enkelte av forbrukerne har for øvrig rapportert om at synkroniseringen opp mot Google Fit til stadighet feiler i appen, og generelt sett er appen relativt lavt vurdert hos brukerne.

Motor og hastighet

WalkingPad R1 Pro er utstyrt med en 1,25 HK motor, som gir en maksimal hastighet på 10 km/t.

Den maksimale hastigheten er naturligvis ikke på nivå med mer «vanlige» tredemøller, som gjerne har en maksimal hastighet mellom 16 – 20 km/t.

Til gjengjeld er heller ikke WalkingPad R1 Pro ment for de intensive intervalløktene, og flere benytter heller denne tredemøllen som en praktisk kontormølle for å øke det generelle aktivitetsnivået i hverdagen – noe en tradisjonell tredemølle er svært lite egnet til.

Sammenlignet med andre kompaktmodeller, sitter vi likevel igjen med et inntrykk av at hastigheten er god nok.

Med en hastighet på 10 km/t har du muligheten til og både gå / løpe lett, og etter vår mening ville en høyere hastighet enn dette rett og slett blitt noe utrygt på en så liten mølle.

Video-demonstrasjon

For å få en fulloversikt over de beste gåmøllene / kontormøllene, anbefaler vi at du tar en titt på denne testen!

Gode tilbud på WalkingPad R1 Pro

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!