WalkingPad R1 Pro Test – Kompakt og letthåndterlig gåmølle

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

I denne artikkelen gjennomgår vi den kompakte tredemøllen fra Xiaomi Kingsmith, nemlig WalkingPad R1 Pro. Er tredemøllen så godt egnet til bruk i hjemmet og på kontoret som leverandørene skal ha det til?

Obs: WalkingPad har nå kommet med en ny og oppgradert modell, R2 Pro. Du kan klikke her for å lese vår test av R2 Pro!

Kort oppsummert

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

WalkingPad R1 Pro

4.7
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Walking Pad R1 Pro
Maksimal hastighet: 10 km/t Maksimal stigning: Ingen stigning Treningscomputer: Ja Treningsmoduser: 2 Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Maksimal brukervekt: 110 kg Produktvekt: 33 kg

WalkingPad R1 Pro er et solid premiumvalg for deg som vil ha en fantastisk god og brukervennlig mølle.

Tredemølla er utstyrt med en 1,25 HK motor, som gir en maksimal hastighet på 10 km/t. Hastigheten er naturligvis ikke på nivå med «vanlige» tredemøller, da disse har en topphastighet på mellom 16 – 22 km/t.

Til gjengjeld er heller ikke WalkingPad R1 Pro ment for de mest intensive treningsøktene. R1 Pro er ment som en praktisk kontormølle som skal øke det generelle aktivitetsnivået i hverdagen.

På fremsiden av mølla finner du en liten LED-skjerm som viser informasjon om hastighet, distanse og tidsforbruk. I tillegg vises også hvilken modus tredemøllen er stilt inn til.

WalkingPad R1 Pro gir deg også muligheten til å velge mellom 2 ulike treningsmoduser. Den manuelle modusen gir deg mulighet til å kontrollere hastigheten selv. Her kan du holde et jevnt og stødig tempo gjennom hele treningsøkten.

Samtidig vil den automatiske modusen tilpasse hastigheten etter bevegelsesmønsteret ditt. Den innebygde programvaren oppdager automatisk når det er behov for en hastighetsendring.

WalkingPad R1 Pro er kort og godt et fantastisk valg for deg som ønsker en plassbesparende og enkel mølle.

Kvaliteten er god, og den innebygde EVA-dempingen er skånsom mot ledd og knær!

Fordeler

  • Svært letthåndterlig.
  • Plassbesparende.
  • Intuitiv fjernkontroll.
  • Automatisk hastighetsjustering.
  • Innebygd sikkerhetskabel.
  • God demping.
  • Lavt støynivå.
  • Solid aluminiumsramme.

Ulemper

  • Maksimal brukervekt er kun 110 kg.
  • Trøbbel med synkronisering mot Google Fit fra appen.

Kompakt og robust

WalkingPad R1 Pro Sammenleggbar
Kilde: Tech We Want

Ved første øyekast fremstår WalkingPad R1 Pro som en svært original tredemølle. Mølla skiller seg definitivt fra konkurrentene på flere ulike områder.

Mest fremtredende er nok det kompakte designet. Kombinert med foldemekanismen er dette et fornuftig valg for deg som trenger en plassbesparende løsning.

Det sammenleggbare designet gir deg mulighet til å folde sammen tredemøllen på midten av løpebåndet. Armlenet på fremsiden av mølla da vil fungere som et praktisk håndtak. Dette gjør det enkelt å flytte mølla rundt om i hjemmet!

TIl tross for det kompakte designet har vi generelt sett lite å utsette på selve konstruksjonen. Rammen er produsert med en solid og slitesterk aluminiumslegering, og fremstår som robust.

Utover dette setter vi også stor pris på at WalkingPad R1 Pro er utstyrt med et sklisikkert løpebånd. Dette sikrer godt grep, både ved gåing og løping. For å sikre lav skaderisiko er også båndet utstyrt med EVA-demping. Dette er en god og skånsom løsning for både ledd og knær.

Generelt sett har vi altså lite å utsette på selve konstruksjonen.
Om du ikke ønsker å løfte mølla når den skal flyttes, kan du også benytte deg av de innebygde transporthjulene!

Praktisk nettbrettholder

WalkingPad R1 Pro Nettbrettholder
Kilde: Tech We Want

Selv om WalkingPad R1 Pro er så liten at den kan settes rett foran TV-en, finner man også en nettbrettholder på fremsiden av rammen.

Her kan du enkelt plassere nettbrett ditt, og se filmer eller TV-serier mens du trener. Dette settes pris på!

LED-display

Treningscomputere har mer eller mindre blitt en standard på tredemøller.

WalkingPad R1 Pro er intet unntak.
På fremsiden av mølla finner du en liten LED-skjerm som viser informasjon om hastighet, distanse og tidsforbruk. I tillegg vises også hvilken modus tredemøllen er stilt inn til.

Informasjonen som gis er nok noe mer begrenset sammenlignet med de mer kostbare modellene på markedet. Skjermen oppleves likevel som lettlest og enkel. Selve plasseringen av skjermen er etter vår mening likevel ikke helt optimal. Til gjengjeld er det samtidig ikke mange andre plasser den kunne vært plassert, siden mølla er så liten som den er.

Ulike treningsmoduser

WalkingPad R1 Pro Moduser
Kilde: Tech We Want

WalkingPad R1 Pro deg muligheten til å velge mellom 2 ulike treningsmoduser.

Den manuelle modusen gir deg mulighet til å kontrollere hastigheten selv. Her kan du holde et jevnt og stødig tempo gjennom hele treningsøkten.

Til gjengjeld vil den automatiske modusen tilpasse hastigheten etter bevegelsesmønsteret ditt. Den innebygde programvaren oppdager automatisk når det er behov for en hastighetsendring.

For å bytte mellom modusene kan du enkelt bruke den medfølgende fjernkontrollen. På fjernkontrollen finner du også hurtigtaster for manuell justering av hastighetsnivået.

Vi i redaksjonen setter også pris på at WalkingPad R1 Pro enkelt kan integreres opp mot mobilappen KS Fit. Denne appen vil i bunn og grunn fungere som et praktisk kontrollpanel for tredemøllen. Enkelte har for øvrig rapportert om at synkroniseringen mot Google Fit til stadighet feiler. Appen har også relativt lav kundevurdering i App Store.

Motor og hastighet

WalkingPad R1 Pro er utstyrt med en 1,25 HK motor. Den maksimale hastigheten er 10 km/t.

Hastigheten er naturligvis ikke på nivå med «vanlige» tredemøller. Disse har gjerne en topphastighet på mellom 16 – 20 km/t. Til gjengjeld er heller ikke WalkingPad R1 Pro ment for de intensive intervalløktene. R1 Pro er ment som en praktisk kontormølle for å øke det generelle aktivitetsnivået i hverdagen.

Sammenlignet med andre kompaktmodeller sitter vi likevel igjen med et inntrykk av at hastigheten er god nok.

Med en hastighet på 10 km/t har du muligheten til og både gå / løpe lett. Etter vår mening ville også en høyere hastighet blitt litt utrygt på en så liten mølle.

Video-demonstrasjon

For å få en fulloversikt over de beste gåmøllene / kontormøllene, anbefaler vi at du tar en titt på denne testen!

Gode tilbud på WalkingPad R1 Pro

Avatar

Hege

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.