Huawei Band 3 Pro Test

Aktivitetsklokke på trening

Inneholder annonsørlenker

Band 3 Pro har vært gjenstand for mange vurderinger, og vi var derfor spente da vi skulle ta en titt på spesifikasjonene til dette produktet.

Huawei Band 3 Pro føyer seg inn i rekken som en av de rimeligste aktivitetsklokkene på markedet, dersom man ser bort ifra diverse ukjente kinesiske merkevarer.

Til tross for den lave prisen er Band 3 Pro utstyrt med både innebygd GPS og pulsmåler, og har fått mye skryt for å tilby detaljert treningsinformasjon.

Kort oppsummert

Huawei Band 3 Pro

3.8
Huawei Band 3 Pro

Huawei Band 3 Pro er først og fremst en aktivitetsklokke som passer for deg som er på utkikk etter et rimelig produkt, uten at du har behov for integrasjon mot andre treningsapper.
Band 3 Pro leveres med en innebygd GPS, og selve skjermen på klokken har fått mye skryt for å være både intuitiv og lettfattelig.
I tillegg til den innebygde GPS'en finner man også en pulsmåler, slik at du ikke behøver å bruke pulsbelte for å få en nøyaktig aktivitetsoversikt.
God batteritid!

Fordeler

  • God batteritid.
  • 24-timers pulsmåler.
  • Innebygd GPS.
  • Godt belyst og lettfattelig skjerm.

Ulemper

  • Ingen fysiske knapper på klokken.
  • Noe ukomfortabel reim for enkelte.

Design

Huawei Band 3 Pro TestSlik som for smarttelefoner, så begynner aktivitetsklokkene å skille seg mindre og mindre ut designmessig.

Huawei Band 3 Pro er intet unntak, og det er lite som er overraskende med designet – reimen er gummipolstret, og informasjonen fremvises via en slank bakgrunnsbelyst skjerm.

Ulikt fra mange andre aktivitetsklokker er ikke Huawei Band 3 Pro utstyrt med noen knapper, og du må dermed utelukkende navigere ved hjelp av berøringsskjermen.

Armbåndet er forøvrig noe større enn de minste utgavene på markedet, så du har noe mer overflate tilgjengelig når du navigerer via skjermen.

Det er forøvrig ingen automatisk lysjustering på skjermen.
Dersom du velger å ha på armbåndet gjennom natten kan det med andre ord hende at du våkner opp av at du får et sterkt lys i ansiktet.
Huawei har forsøk å gjøre noe med dette, da de har inkludert en egen innstilling som skal redusere lysstyrken på natten.
Mange brukere har forøvrig rapportert om at denne funksjonen ikke fungerer spesielt godt i praksis.

Reimen skal, i følge Huawei, være utskiftbar – men svært mange av forbrukerne har rapportert om at reimene er vanskelige å få av.

Sporing

Til daglig bruk har Huawei Band 3 Pro fått mye skryt fra forbrukerne, og muligheten for å lese meldinger via armbåndet er noe mange setter pris på.

Dette er forøvrig ikke unikt for Band 3 Pro, da de aller fleste aktivitetsklokker har støtte for dette.

Det som derimot er unikt med Band 3 Pro er at den er utstyrt med både innebygd GPS og pulsmåler, til tross for den lave prisen.

Funksjonen som har vært gjenstand for mest skryt er pulsmålingen, som er nøyaktig både ved trening og i hvile.

GPS’en oppleves heller ikke som et mandagsprodukt, og de aller fleste av forbrukerne har rapportert om at GPS’en er nøyaktig.

Enkelte har naturligvis gitt tilbakemelding om at den til tider ikke er 100% nøyaktig, men her er det mange faktorer som spiller inn.

App

Dersom du velger å gå for Band 3 Pro vil du måtte bruke Huaweis egenuviklede mobilapplikasjon, Huawei Health.

Alt i alt er Huawei Health en helt OK applikasjon, men noe av det første vi bemerker oss er at appen ikke har et web-grensesnitt.
Du er altså tvunget til å lese av trenings- og aktivitetsinformasjonen direkte på mobilen.
Dette er ulikt fra eksempelvis FitBit, hvor man også har muligheten til å logge inn i en nettleser.

FitBit, blant andre, har også støtte for integrasjon mot en lang rekke tredjepartsapplikasjoner, slik som RunKeeper og Strava.

Slik vi ser det er dette en stor mangel for Huawei Health, som kun støtter integrasjon mot MyFitnessPal og Google Fit.

Batteritid

Et område hvor Huawei Band 3 Pro derimot virkelig leverer er batteritid.

Til tross for at batteriet kun er på 100 mAh, kan du faktisk forvente at en oppladning holder i hele 2-3 uker.

Dette er forøvrig kun gjeldende dersom du ikke benytter deg av GPS-sporingen, hvor det er anslått at batteriet vil holde i omkring 7 timer.

Oppsummert

Alt i alt er Huawei Band 3 Pro et fornuftig valg for deg som har behov for en enkel aktivitetsmåler.

Armbåndet er utstyrt med både GPS og pulsmåler, og til tross for den lave prisen har begge disse sporingsfunksjonene fått mye skryt fra forbrukerne.

Mobilapplikasjon, Huawei Health, når det dessverre ikke helt opp, og vi skulle gjerne sett at den hadde et web-grensesnitt, og at man kunne koblet seg opp mot flere tredjepartsapplikasjoner.

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!