Infico E1 / E2 Test: Kompakt romaskin!

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Infico E1 romaskin er en nykommer på markedet, og det reklameres med at romaskinen er både stødig og letthåndterlig. Hvordan kommer Infico E1 ut i vår test, og hva ble våre erfaringer?

Obs: Infico E1 er nå tilgjengelig i en ny og oppgradert versjon (Infico E2). Romaskinen er helt lik, med unntak av fotstøttene – som har fått en betydelig oppgradering med bedre feste!

Infico E1 Romaskin: Kort oppsummert

BESTE MELLOMVALG - Infico E1

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Infico E1
Motstandstype: Magnetisk Antall motstandsnivåer: 6 nivåer Innebygd treningscomputer: Ja Antall treningsprogrammer: Ingen Pulsmåler: Nei Transporthjul: Ja Sammenleggbar: Ja Produktvekt: 28 kg Maksimal brukervekt: 150 kg Mål: 175 x 59 x 49 cm

Infico E1 er en praktisk og letthåndterlig romaskin som er spesielt designet til hjemmebruk.

Motstanden kan justeres mellom 6 ulike nivåer, og det elektromagnetiske motstandssystemet sikrer et lavt støynivå.

Gitt den lave prisen er vi også generelt sett fornøyde med funksjonsnivået, og den innebygde treningscomputeren er samtidig svært enkel i bruk.

Infico E1 er et særdeles godt valg for deg som har begrenset med plass til rådighet. Støynivået er overraskende lavt, og konstruksjonen fremstår som stødig og robust!

Fordeler

  • Svært plassbesparende.
  • Sammenleggbar.
  • God motstand.
  • Lavt støynivå.
  • Robust konstruksjon.
  • Enkel montering.

Ulemper

  • Ingen pulsmåler.
  • Kunne hatt flere motstandsnivåer.
  • Låsemuttere til foldemekanismen setter seg tidvis fast.

Overraskende enkel montering

Infico E1 Logo
Infico E1 var overraskende enkel å montere, og vi brukte ikke stort mer enn 15 minutter.

Nytt treningsutstyr er jo alltids spennende. Det samme kan man vel ikke si om selve monteringen av utstyret. Vi var derfor spente når vi mottok Infico E1 for test. Hvor mye tid kom vi til å bruke på å montere opp romaskinen?

Førsteinntrykket var godt. Esken med romaskinen var riktig nok litt tung. 28 kilo, for å være helt nøyaktig. Sammenlignet med andre romaskiner er likevel egenvekten til Infico E1 relativt lav, og vi klarte å bære den uten de helt store anstrengelsene.

Neste steg ble naturligvis å ta en titt på monteringsmanualen. Vi kunne med glede konstatere at manualen er skrevet på norsk, og selve monteringen fremstod som enkel. Etter litt skruing og mekking var romaskinen klar til bruk allerede etter omkring 15 minutter. Rask montering, med andre ord!

God og jevn motstand

Infico E1 Romaskin Test
Infico E1 byr på jevn motstand under hele treningsøkter, og du kan velge mellom 6 ulike motstandsnivåer.

Likt som de aller fleste andre romaskinene i dette prissjiktet er Infico E1 også utstyrt med elektromagnetisk motstand. Dette byr på fordeler i form av jevn motstand og lavt støynivå, samtidig som man enkelt kan justere mellom ulike motstandsnivåer. På den negative siden vil selve robevegelsen ikke være like realistisk som den ville vært med eksempelvis luft- eller vannmotstand.

Infico E1 er utstyrt med 6 ulike motstandsnivåer. Utvalget er altså ikke like godt som det man ser hos premium-modellene, som typisk gir 8 – 10 ulike motstandsnivåer å velge mellom. Til gjengjeld føles likevel rotakene jevne og behagelige. Samtidig er faktisk motstanden riktig så tung på 6. nivå, og det er lagt godt til rette for både rolige og intensive treningsøkter.

Det å bytte mellom motstandsnivåene er lekende lett. Mange romaskiner krever bruk av et dreiehjul for å justere motstanden. Dette er ikke tilfellet med Infico E1, hvor man enkelt kan endre motstandsnivå via hurtigtastene på treningscomputeren. Enkelt!

Letthåndterlig og plassbesparende

Infico E1 sammenleggbar romaskin

En av de største salgsargumentene for Infico E1 er at romaskinen er både letthåndterlig og plassbesparende. Her kan vi rett og slett ikke si oss uenig.

Når romaskinen ikke er slått sammen måler den kun 175 x 59 x 49 cm. Samtidig er det svært enkelt å folde romaskinen sammen, og den kan lagres både stående og liggende. For vår del var det enkleste å sette den helt inntil veggen, og vi lar bildet tale for seg. Infico E1 tar enkelt og greit lite plass, uavhengig av om den er foldet sammen eller ei.

Vi i redaksjonen setter også pris på de praktiske transporthjulene, som gjør det enkelt å flytte romaskinen ved behov. De robuste fotstøttene gjør det også enkelt å plassere maskinen inntil en vegg eller lignende. Dette kan vi like!

Lavt støynivå

Som nevnt er Infico E1 utstyrt med elektromagnetisk motstand. Dette er utvilsomt det motstandssystemet som gir fra seg minst støy, og det legger man raskt merke til når romaskinen er i bruk. Støyen fra rotakene er nærmest ikke-eksisterende, og vi la heller ikke merke til noen sjenerende knirke-lyder mens vi trente.

Faktisk er knirkelyder et problem man ofte kan støte på med de litt mer rimelige romaskinene. Årsaken er ofte at fotstøttene beveges for mye mens man trener. Med Infico E1 unngår man dette problemet, og resultatet er en svært stillegående romaskin!

Funksjoner

Infico E1 innebygd skjerm

Man kan altså si mye positivt om Infico E1. Men hva med den innebygde treningscomputeren?

Etter vår test sitter vi igjen med et inntrykk av at funksjonsnivået er greit nok. Dette er på langt nær av de mest avanserte treningscomputerne på markedet, og vi må ærlig innrømme at vi savner enkelte funksjoner, slik som pulsnivå og kaloriforbruk.

Blant funksjonene på computeren finner man antall rotak, rotak per minutt, distanse, tidsbruk og sekunder per 500 meter. Nøyaktig hvor interessant den sistnevnte funksjonen er kan vel diskuteres, men vi noterer oss hvertfall at den er der.

På den positive siden er det enkelt å justere motstanden via betjeningspanelet, samtidig som LED-displayet er godt belyst!

Konstruksjon

Infico E1 er tidligere blitt omtalt som verdens minste romaskin. Dette kan vi hverken bekrefte eller avkrefte, men én ting er hvertfall sikkert. Romaskinen er meget plassbesparende, og konstruksjonen fremstår som velbygd og robust.

På de aller fleste romaskiner plasseres setet på en enkel aluminiumsskinne, hvor setet sklir frem og tilbake på denne skinnen mens man trener. For å bidra til bedre stabilitet har Infico valgt å benytte seg av 2 aluminiumsskinner, hvor setet festes på innsiden av hver skinne. Etter vår mening er dette et godt valg, og man legger faktisk merke til at setet sitter riktig så stabilt mens man ror.

Til tross for at egenvekten er relativt lav (28 kg), merker vi heller ikke noe spesielt av dette på kvaliteten. Rammen fremstår som robust, og vi har tro på at dette er et treningsverktøy som kan være med oss i mange år fremover.

Absolutt alt er likevel ikke helt positivt. Vi opplever tidvis at låsemutterne for foldemekanismen setter seg fast, og vi må kløne litt med mutterne før vi får slått romaskinen helt ut. Ikke et enormt problem i det store og hele, men vi ser likevel et lite forbedringspotensiale på låsemekanismen.

Infico E1: Oppsummert

Infico E1 er en praktisk og letthåndterlig romaskin som leveres med 6 ulike motstandsnivåer. Vi er fornøyde med det lave støynivået, og sitter igjen med et inntrykk av at selve konstruksjonen er robust og stabil.

Den innebygde treningscomputeren har greit med funksjoner, og romaskinen tar svært lite plass når den er foldet sammen. Gitt det fornuftige prisnivået er Infico E1 så absolutt et godt valg til hjemmegymmet!

Avatar

Anders

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.