Proteinfabrikken Kreatin Monohydrat Test: Effektivt kosttilskudd!

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Vi har testet Proteinfabrikkens egne kreatin monohydrat. Naturligvis vil vi da dele våre erfaringer med dere!

Kreatin er blitt et veldig populært kosttilskudd, og mange dedikerer sin suksess nettopp til dette produktet. Kosttilskuddet har blitt kjent for sine dokumenterte fordeler når det gjelder økt muskelvekst og forbedret ytelse. Det er jo dette vi ønsker når vi først har valgt å ta turen til treningssenteret!

Det finnes ulike varianter av kreatin, noe som gjør det enkelt for deg å tilpasse det etter ditt behov. Som regel er det også fornuftig priset, slik at du kan få et rimelig treningsverktøy som hjelper deg med å ta et skritt videre.

Proteinfabrikken

Kreatin monohydrat

Sjekk pris på kreatin monohydrat fra Proteinfabrikken!

Kreatin Monohydrat fra Proteinfabrikken: Kort oppsummert

Kreatin Monohydrat

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
kreatin monohydrat
Produsent: Proteinfabrikken Vekt: 500 gram Antall porsjoner: 100 Anbefalt daglig dose: 3 - 5 gram

Alt i alt er vi svært fornøyde med kreatin monohydrat fra Proteinfabrikken.

Vår testperson fikk god effekt av tilskuddet, og satte samtidig pris på at kreatinet enkelt blandes ut i væske.

Prisnivået er det lite å utsette på, og en pakke holder til hele 100 serveringer.

Med en nøytral smak er det null problem å blande kreatinet ut i enten vann eller juice. Pulveret smaker i praksis ingenting, og du trenger kun å ta 3 – 5 gram kreatin daglig.

Kreatinet fra Proteinfabrikken er en av bestselgerne på markedet, og vi har ingen problemer med å forstå hvorfor. Vi er fornøyd!

Fordeler

  • Lettoppløselig.
  • Rask effekt.
  • Naturlig produkt.
  • Lav pris.
  • 100 porsjoner i pakken.
  • Dokumentert effekt.

Hvordan er kreatinet i bruk?

Kreatin monohydrat fra proteinfabrikken

Kreatin er et kosttilskudd som også undertegnede har brukt over lengre tid. Jeg visste at jeg skulle teste Kreatin monohydrat fra Proteinfabrikken, så jeg tok en pause fra det jeg bruker til vanlig i omtrent 6 uker.

Kreatin monohydrat fra Proteinfabrikken er en av bestselgerne, og det kan jeg godt forstå. Noe av det jeg liker aller best er hvor enkelt og brukervennlig det er. Det er en ganske rett frem beskrivelse av produktet på posen, og det er enkelt å finne riktig dosering. Kreatinet kommer i pulverform, og det blandes utrolig lett ut både i vann og juice. I tillegg har kreatinet en nøytral smak – det smaker i praksis ingenting!

Går i gang med oppladningsfasen

Som Proteinfabrikken anbefaler på posen, begynte jeg med en oppladningsfase. Jeg tok da 5 gram kreatin 4 ganger daglig i 5 dager. Deretter vedlikeholdte jeg med 5 gram kreatin per dag. Jeg liker å ta kreatinet på morgenen, slik at kreatinlageret rekker å fylle seg opp før jeg skal på trening.

Jeg vil også nevne at det ikke er nødvendig med en oppladningsfase, men det er anbefalt dersom du ønsker å øke kreatinnivåene på kortest mulig tid. Her gjør du bare som du selv føler for!

Kreatin gir resultater

Etter at jeg sluttet på det kreatinet jeg bruker til vanlig, merket jeg en liten nedgang på treningsfronten. Motivasjonen var kanskje ikke helt på topp, og jeg merket at jeg følte meg ørlite mer redusert på trening. Etter 2-3 uker med Kreatin monohydrat, begynte jeg å merke en endring på kroppen. Endelig følte jeg meg klar for trening og presterte bedre enn jeg hadde gjort de foregående ukene. Den følelsen var helt fantastisk!

Jeg følte at kreatinet ga meg overskudd, og gjorde at jeg kunne gi det lille ekstra på trening. Etter å ha brukt dette i noen uker, kommer jeg definitivt til å fortsette med det, selv etter testperioden.

Proteinfabrikken

Kreatin monohydrat

Sjekk pris på kreatin monohydrat fra Proteinfabrikken!

Enkelt å blande ut

Kreatin monohydrat proteinfabrikken blandet

Hva er vel verre enn at diverse kosttilskudd i pulverform klumper seg med en gang det kommer i kontakt med væske?

Vi var selvfølgelig spente på om Proteinfabrikken’s egne påstand om at kreatinet «blandes lett» faktisk stemte.

Her var det liten tvil. Det trengs ingen shaker, og etter å ha rørt i glasset med en teskje i et par sekunder hadde kreatinet løst seg godt opp i vannet. Bestått!

Fornuftig priset

Kreatin monohydrat fra Proteinfabrikken er heldigvis en rimelig investering. I posen får du 100 serveringsporsjoner, og med en pris på 2,79 kroner per porsjon får du mye for pengene!

Merk at posen ikke inkluderer måleskje, da Proteinfabrikken ønsker å redusere plastbruk i sine produkter. De selger derimot dette separat dersom du trenger det, og da kan du gjenbruke denne når du trenger påfyll.

Eller du kan bare bruke en teskje. Det enkleste er ofte det beste!

Hva er fordelen med kreatin?

Kreatin er en kombinasjon av aminosyrer som naturlig dannes i kroppen (L-arginin, L-glycin og L-metionin). Hovedoppgaven er å gi energi til musklene under trening og fysisk aktivitet.

Det er flere fordeler med kreatin når det gjelder trening og ytelse. En av de viktigste fordelene er at det kan øke musklenes energinivåer, slik at du får mer styrke og kraft ved korte og intense treningsøkter. Kreatin kan også bidra til å redusere muskeltretthet og forbedre utholdenhet i visse aktiviteter.

Det har også vist seg at kreatin kan bidra til økt muskelmasse. Det antas at kreatin kan øke produksjonen av proteiner i musklene og redusere muskelnedbryting, noe som kan bidra til å bygge større muskler. Dette er spesielt relevant for de som trener styrke og ønsker mer muskelmasse.

Kreatin finnes i forskjellige former, blant annet monohydrat, alkalyn, citrat, ethyl-ester for å nevne noen. Av de forskjellige typene er det monohydrat som er den vanligste typen, i tillegg er det denne det er gjort flest studier av. Det er også monohydrat som er den rimeligste typen. I denne artikkelen har vi vurdert kreatin monohydrat.

Proteinfabrikken

Kreatin monohydrat

Sjekk pris på kreatin monohydrat fra Proteinfabrikken!

Hva kan du forvente?

Dersom du begynner å ta kreatin, kan du forvente noen endringer i kroppen. Det er likevel viktig å huske på at effekten kan variere fra person til person, og det er ingen garanti for spesifikke resultater.

Generelt kan man på sikt forvente en økt styrke og ytelse på trening. Det skyldes kreatinets evne til å gi mer energi i musklene. Man kan også få økt muskelvolum som resultat av at kreatin binder vann i musklene, noe som gjør at de fyller seg mer ut. Noen mennesker kan også oppleve redusert muskeltretthet og bedre utholdenhet under trening.

Det er ingen fast tidsramme på når du begynner å se resultater. Noen kan merke resultater allerede etter noen få uker, mens andre kan oppleve at det tar lenger tid. Daglig inntak av kreatin sammen med riktig trening og kosthold kan spille en rolle når det kommer til hvor raskt du merker endring.

Kreatin blir generelt sett ansett som trygt å bruke av friske personer dersom man følger anbefalt dosering. Imidlertid kan noen oppleve bivirkninger som fordøyelsesproblemer, oppblåsthet eller vannretensjon. Disse bivirkningene er ikke farlige, og er vanligvis milde og forbigående.

Er det nødvendig med kosttilskudd?

Å innta kreatin ved hjelp av kosttilskudd er ikke nødvendig om du ikke har som mål å øke muskelmasse eller ytelse. Kreatin er i utgangspunktet ment for de som ønsker å komme enda et skritt videre med treningen sin.

Med et normalt og variert kosthold vil du få i deg ca 1 gram kreatin per dag, i tillegg til 1 gram som kroppen produserer på egenhånd. Kreatin finnes naturlig i blant annet rødt kjøtt og sjømat.

Kreatin som tilskudd er nyttig for de som ønsker å øke kreatinnivået i kroppen, spesielt for de som driver med trening av høy intensitet. Et høyere kreatinnivå kan gi forbedret styrke, muskelvekst og ytelse under intens fysisk aktivitet.

Det er verdt å vite at behovet for kreatintilskudd vil variere fra person til person, og det er ikke alle som vil oppleve de samme fordelene. Noen mennesker har allerede tilstrekkelig med naturlig kreatin i kroppen, eller får tilstrekkelig gjennom kostholdet og vil derfor ikke ha nytte av et tilskudd.

Det er alltid lurt å forhøre seg med en ernæringsfysiolog eller helsepersonell før du starter med et kosttilskudd, slik at du kan få anbefaling basert på dine behov.

Et kosttilskudd bør heller aldri erstatte et balansert og sunt kosthold.

Kreatin fra Proteinfabrikken: Kort oppsummert

Kreatin er et godt kjent og dokumentert kosttilskudd som kan ha en positiv effekt på din treningsprestasjon. Det er absolutt verdt å forsøke dersom du ønsker å komme deg ytterligere et skritt frem.

Jeg hadde utelukkende god erfaring med Kreatin monohydrat fra Proteinfabrikken. Kosttilskuddet er enkelt å bruke og har en veldig fornuftig pris.

Allerede etter 2-3 uker merket jeg forbedret ytelse og fikk ny giv på trening, så dette kommer jeg absolutt til å fortsette med videre!

Proteinfabrikken

Kreatin monohydrat

Sjekk pris på kreatin monohydrat fra Proteinfabrikken!

Kilder

Avatar

Hege V

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.