Infico Vektvest: God passform!

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Vi har vært så heldige og fått testet vektvesten fra Infico, og vi ble særlig imponert over likevekten den gav. Å bestige et fjell med denne omslynget rundt mage og rygg var null problem!

Infico Vektvest: Kort Oppsummert

BESTE BUDSJETTVALG - Infico Vektvest

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Infico Vektvest transparent
Belastning: 10 kg Justerbar belastning: Nei Justerbar: Ja Materiale: Neopren

Den nye vektvesten fra Infico har en god og behagelig passform. Vi fikk testet den ut på en topptur opp et fjell som var 353 meter over havet. Og med en stigning  på 300 høydemeter, kan man trygt si at testeren kjente det godt i beina etterpå!

Vår erfaring med Infico Vektvest er at du virkelig får maksimal intensitet av økten din, enten du velger å bruke den til treningsøvelser eller tur.

Før fjellturen tok vi noen raske øvelser med vektvesten for å kjenne på tilpasningsdyktigheten. Ville den sitte godt inntil kroppen, uten at den føltes for stram? Ja, det kan vi konkludere med at den gjorde. Men husk at 10 kg ekstra på kroppen gjør noe med hele balansen din. Særlig når du skal prøve deg på knebøy, armhevinger, jumping jacks og burpees.

Designet til vektvesten er meget innbydende, og med den nøytrale sorte fargen vil den passe godt til alle kjønn. Det eneste vi syns manglet, var muligheten for å ta ut noe av vekten. Man har altså ikke mulighet til å justere vektbelastningen.

Vekten var likevel godt fordelt foran og bak, noe som gjorde at det var enkelt å holde balansen på den bratte fjellturen.  Det var også enkelt å justere vesten for å få den til å sitte godt inntil kroppen, og de lange båndene gjør at den vil passe de fleste kroppsfasonger.

Alt i alt er vi fornøyd med vektvesten fra Infico. Vi ønsker spesielt å trekke frem den gode komforten og den behagelige passformen. Et godt budsjettvalg!

Fordeler

 • Gode justeringsmuligheter.
 • Jevn fordeling av vektene.
 • God passform.
 • Heller ikke fremover/bakover.
 • Behagelig å bruke på langtur.
 • Brukervennlig.

Ulemper

 • Vektbelastning kan ikke justeres.
 • Ingen instruksjoner (kommer i senere utgaver).

Tilpasset enhver kropp og fjelltur

Utsikt ut over det vakre Vestland med Infico Vektvest

Når det kommer til passform byr vektvesten fra Infico på mange tilpasningsmuligheter. Som du kan se av de lange snorene på vektvesten, så er det mye å gå på. Vi måtte bruke den smaleste tilstramningen, og det er mye å gå på!

I tillegg er vektvesten utstyrt med to justeringsbånd. Det ene sitter oppe på brystet og det andre sitter under brystet, rundt midjen. Dette gjør at vesten sitter godt inntil og vil sørge for at det ikke strammer for mye rundt ett område på kroppen.

Obs: Denne vesten veier 10 kg, og det anbefales å begynne med lavere vekter dersom du aldri har brukt vektvest tidligere. Om du allerede er godt trent så vil du nok klare å ta deg en god treningsøkt eller en lengre fjelltur, men for utrente kan det være greit å begynne litt roligere.

Før vi tok fatt på fjelltoppen i vakre Vestland, fikk vi testet ut hvor godt den satt under ulike treningsøvelser. Vi har skrevet mer utfyllende om øvelsene lenger nede i testen, men vi føler det er viktig å nevne at vektvesten sin passform gjør at den også sitter meget godt inntil kroppen, også under ulike treningsøvelser.

Sitter behagelig og godt inntil kroppen

Infico Vektvest testes ute i naturen
Den behagelige passformen og den høye komforten gjorde at fjellturen gikk som en lek.

Vi må innrømme at vi tar litt ekstra i, når vi sier at testere syntes at fjellturen gikk som en lek. For en vektvest på 10 kg, som bæres på en fjelltur med en stigning på 300 høydemeter, er ingen lek. Men vi må likevel poengtere at vesten har ekstremt god passform og satt godt gjennom hele turen. På grunn av det behagelige neopren-materialet, og det fleksible fyllet i jernsand, så opplevde vi verken gnaging eller ubehag i løpet av turen. Dette liker vi!

Ved de bratte partiene i løypa, måtte vi lene oss fremover for å ta neste steg opp. Og selv om vektvesten var tung, «hellet» den ikke ut fra kroppen når vi lente oss fremover. Vi holdt heller ikke på å miste balansen når vi skulle gå ned igjen. Selv om stien både var bratt og hadde noen lange steg fra en stein til en annen, så gjorde den gode vektfordelingen på at vi klarte å holde balansen!

Disse øvelsene anbefaler vi med Infico Vektvest

Flott utsikt fra toppen av fjellet med Infico vektvest
Vi fikk testet ut litt ulike øvelser før turen opp fjelltoppen.

Før fjellturen vår med vektvesten fra Infico, kjørte vi på med litt oppvarmingsøvelser. Konklusjonen vår etter disse øvelsene er at vektvesten også kan brukes til enkelte treningsøvelser. Dette er noen av øvelsene vi testet:

 • Knebøy: Etter vår mening passer vektvesten perfekt til knebøy. Den jevne vektfordelingen sikret god balanse. Det eneste vi savner er litt høyere vektbelastning. Et tips er å ta vannflasken din og holde den i hendene dine mens du strekker armene dine rett ut framfor deg. Da blir øvelsen enda mer utfordrende!
 • Armhevinger: Push ups med vektvest er tungt! I stedet for å slite oss ut med å holde kroppen strak under armhevingene, valgte vi derfor å ta knærne i bakken mens vi tok denne øvelsen. Og dette fungerte veldig fint, selv om vi hadde 10 kilo ekstra på overkroppen.
 • Jumping Jacks: Denne øvelsen gir en skikkelig god oppvarming før en hvilken som helst økt. Men med vektvest på bør den gå litt roligere for seg, og repetisjonene bør være litt færre.
 • Burpees: Dette er også en oppvarmingsøvelse som like gjerne kan tas uten vektvest som med. Vi måtte likevel teste ut denne øvelsen med vektvesten på, og det gikk faktisk over all forventning. Vi forventet at vektvesten ville sprette opp når tyngdekraften dro kroppen vår ned igjen etter hvert hopp. Men den holdt seg godt og tett inntil kroppen gjennom hver spretthopp. Vi brukte litt tid på å finne riktig tempo på denne, så ta gjerne noen prøve-sprett før du setter igang med øvelsen.
 • Situps: Kjernemuskulaturen må også trenes, og en av de mest klassiske øvelsene er vel sit-ups. Øvelsen ble ganske tung, men etter å ha kommet godt inn i rytmen var det ikke ille likevel.

Infico Vektvest: Kort Oppsummert

Selv om belastningen er relativt høy for en nybegynner, vil det likevel gå greit for de aller fleste å ta med seg vektvesten fra Infico ut på en liten tur. Vi anbefaler å kjenne på vekten til vesten, og teste den ut hjemme før du begir deg ut på langtur. Særlig hvis du ikke har brukt vektvest før.

Til tross for at vekten ikke kan justeres, er det likevel en god del fordeler med vektvesten fra Infico.

 • Høy komfort.
 • Slitesterkt og behagelig neopren-materiale.
 • Sitter tett og godt inntil kroppen.
 • Godt egnet til styrketrening, balansetrening og turer (spesielt fjellturer).

Vektvesten fra Infico er for deg som ønsker en utfordring, og som trenger en vektvest som sitter tett inntil kroppen under hele økten. Et godt budsjettvalg!

Avatar

Henriette Sundfjord

Henriette lever en aktiv livsstil, og er en av vår dyktige produkttestere. Opp gjennom årene har hun testet mange ulike treingsprodukter, og har med seg nyttig erfaring som produkttester hos oss. Hun har lang erfaring som tekstforfatter, og er alltid grundig i sitt arbeid. Produkttestene gjennomføres med omhu, og du kan føle deg trygg på at vurderingene er både nøyaktige og innsiktsfulle.
linkedin-social facebook-social instagram-social webpage-social