Reverse Nordic Curls: Perfekt øvelse for fremside lår

Quadriceps

Visste du at det finnes en reversert utgave av Nordic Hamstring Curls?

Reverse Nordic Curls er en avansert øvelse. Øvelsen legger belastning på forside lår og musklene i hoftene. Når du tar øvelsen er musklene under konstant trykk, og reverse nordic curls er et perfekt alternativ som en finisher på slutten av beinøkten.

Om du ikke har tatt øvelsen tidligere, er det nok ikke nødvendig med ekstra vektbelastning. Skulle du trenge litt ekstra vekt kan du alltids holde en vektskive inntil brystet ditt.

Reverse Nordic Curls: Dette er teknikken

Som nevnt er dette en avansert øvelse, og det kreves derfor at du følger nøye med på teknikken.

  1. Finn en treningsmatte eller lignende, og sett deg ned på kne. Vristen på foten din skal være i kontakt med underlaget.
  2. Press hoftene dine forover, samtidig som du strammer musklene i rumpa. Dette er utgangsposisjonen. Pass på at det dannes en rett linje mellom lårene og overkroppen din.
  3. Slipp deretter overkroppen bakover, samtidig som kneleddet bøyes. Du skal slippe deg så langt bak du klarer. Pass samtidig på at det ikke legges belastning på korsryggen.
  4. Før deretter overkroppen oppover igjen ved å benytte muskulaturen i fremside lår og hofte.
  5. Fokuser på å presse bena ned i underlaget for å opprettholde en stabil posisjon.

Denne øvelsen er knallhard, og du vil antageligvis ikke klare mange repetisjoner før du kjenner det brenner i lårene.

Kilder

  1. T-nation.com
Avatar

Anders Olsen

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.