World’s Greatest Stretch: Perfekt for oppvarming!

Worlds Greatest Stretch

Når det kommer til tøyeøvelser er det få som overgår World’s Greatest Stretch. Er dette faktisk verdens beste tøyeøvelse?

Noe av det mest frustrerende med å tøye er at det tar så fryktelig lang tid. Man skal jo helst få jobbet med alle de store muskelgruppene, og med en tøyeøvelse per muskelgruppe kan det fort ta ganske så lang tid. Hva om man heller kunne samlet alle muskelgruppene i én og samme øvelse?

Heldigvis har man faktisk mulighet til nettopp det. Vi ser nærmere på hvordan man tar World’s Greatest Stretch, og gir deg samtidig gode fordeler med denne knallgode tøyeøvelsen.

World’s Greatest Stretch: Teknikk

Heldigvis er ikke teknikken for World’s Greatest Stretch spesielt vanskelig. Med kun én enkel bevegelse vil du kunne forbedre bevegeligheten i både hofte, midtrygg, skuldre, ankler og lår. Hva mer kan man be om?

Om du ikke har noe særlig erfaring med tøyeøvelser fra før anbefaler vi at du begynner med 15 – 30 sekunder på hver side av kroppen. Ettersom du blir mer vant til øvelsen kan du øke til 45 – 60 sekunder per side, fordelt over 2 sett.

  1. Stå rett opp og ned, og ha omtrentlig en hoftebreddes avstand mellom føttene dine.
  2. Bøy deg så fremover, og plasser begge håndflatene i gulvet.
  3. Deretter trekker du opp det ene benet, og plasserer det rett utenfor armen på samme side.
  4. Senk så rumpa forsiktig nedover.
  5. Bøy deretter armen på den siden hvor du har trukket opp benet. Ha omtrentlig 90-graders vinkel i albueleddet.
  6. Etter dette vrir du overkroppen til siden, samtidig som du løfter opp og strekker ut armen. Følg hånden din med blikket gjennom hele bevegelsen.
  7. Hold denne posisjonen i 15 – 30 sekunder. Returner så rolig og kontrollert tilbake til utgangsposisjonen.
  8. Gjenta på motsatt side.

Fordeler med World’s Greatest Stretch

Sett bort i fra at øvelsen tar svært lite tid, er det også flere fordeler med World’s greatest stretch. Vi ser nærmere på noen av de største fordelene med øvelsen!

1. Tøyer mange muskelgrupper

World’s greatest stretch vil legge belastning på både sete, hoftebøyere, forside og bakside lår, legger, skuldre, bryst og rygg. Du vil til og med kunne kjenne det i magemusklene.

Det er altså ikke uten grunn at øvelsen kalles verdens beste tøyeøvelse. Her får man både i pose og sekk, og om du generelt sliter med stive og støle muskler er dette tøyeøvelsen du bør satse på!

2. Godt egnet i en stillesittende hverdag

Store deler av den norske befolkningen tilbringer mye av dagen sittende. Enten det er foran PC-skjermen på jobb eller i sofaen hjemme, så er det liten tvil om at vi sitter for mye i ro. Over tid kan dette føre til stive og ømme muskler, og det er mange av oss som kunne hatt godt av å tøye litt ekstra.

World’s greatest stretcher et ypperlig valg for deg som sliter med stive muskler. Her vil som nevnt nesten hele kroppen aktiveres, og ikke minst – øvelsen er svært tidsbesparende!

3. Økt styrke

World’s greatest stretch vil ikke bare bidra til bedre bevegelighet. For å holde posisjonen gjennom øvelsen kreves det også en viss styrke. I tillegg til at du får tøyd ut store deler av kroppen vil altså musklene aktivt måtte jobbe gjennom hele bevegelsen. Litt ekstra styrketrening på kjøpet, med andre ord!

4. Perfekt for oppvarming

Om man ser på alle fordelene til world’s greatest stretch er det ikke rart at øvelsen ofte brukes til oppvarming. Som nevnt vil nesten alle de store muskelgruppene bli aktivert, og øvelsen passer perfekt som oppvarming før tunge baseøvelser. Samtidig vil oppvarmingen gå mye raskere for seg.

Hva med å prøve world’s greatest stretch før neste styrkeøkt? Det anbefales!

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra helsesektoren, og har god innsikt i ulike kosttilskudd og deres påvirkninger på kroppen. Bak hver tekst som Kristin skriver, ligger det nøye research, så du som leser skal være sikret god og riktig informasjon. På fritiden trives Kristin ute i naturen, hvor hun pleier sin hobby med geocaching.
facebook-social instagram-social xplace-social