3 gode oppvarmingsrutiner som gjør deg klar for økten!

Oppvarming ved hjelp av tøying

Å varme opp er viktig, det vet de aller fleste av oss.

Oppvarming klargjør kroppen for tyngre belastning, og reduserer sjansen for skader i løpet av treningsøkten.

Men trenger det virkelig å være så kjedelig?

Avhengig av hvor erfaren du er, og hvordan oppvarmingsrutinen din ser ut i dag, så kan disse 3 oppvarmingsrutinene bidra til bedre styrke og ytelse på trening!

Bruk treningsstrikker

Innslag av  treningsstrikker kan benyttes med en lang rekke av øvelser, både med og uten vektstang.

Treningsstrikker brukes ofte av styrkeløftere, hvor de typisk blir tatt i bruk på egne dedikerte dager for styrke.

Kvinne som utfører styrkeøvelsen knebøy.

Ta for eksempel knebøy.
For å klargjøre kroppen for en tung økt med knebøy, kan du henge strikker på hver side av vektstangen, og så feste strikkene nederst på knebøystativet.

Deretter utfører du oppvarmingssettene dine.

I den negative delen av løftet, på vei ned,  vil du tydelig kjenne at strikkene forsøker å «dra deg nedover».

I den positive delen av løftet vil strikkene forsøke å holde deg igjen – og du må jobbe hardere desto lengre du kommer i løftet.

Se tilbud på treningsstrikker her!

Et ekstra tips for de virkelig modige;
Etter å ha utført oppvarmingssettene, utfører du ett ekstra «oppvarmingssett» med den vekten du har planer om å benytte i arbeidssettene dine – med strikk!

Dette siste settet vil føre til at arbeidssettene dine føles mye lettere enn normalt (med mindre du sliter deg helt ut, da.. 😉 )

Fullkroppsøkt med sirkeltrening

En kreativ og morsom måte å varme opp på, kan være at man tar en kort og intensiv «fullkroppsøkt» før den faktisk treningsøkten.
Dette er perfekt når man simpelthen ønsker å få varme i kroppen, og blod ut i muskulaturen.

Øvelsene som utføres i løpet av oppvarmingen bør generelt bare være øvelser hvor man arbeider med sin egen kroppsvekt.
Du bør også ha kjennskap til øvelsene fra før av, slik at du vet at du kan utføre hver øvelse frittstående, uten de helt store anstrengelsene.

Et eksempel på en oppvarmingsrutine med sirkeltrening kan sees i tabellen under.

ØvelseRepetisjoner
Jumping Jacks20
Knebøy, kroppsvekt20
Utfall, kroppsvekt10 på hvert ben.
Hofterotasjoner10 på hvert ben.
Pushups10-20. Kan utføres på knærne!
Omvendt roing10-20

Poenget her er at man skal utføre øvelsene uten pause i mellom – samtidig som man får varme i kroppen, uten at man begynner å kjenne på melkesyren.

Vi anbefaler at du prøver det ut, og samtidig lytter til kroppen din – øvelsene skal ikke føre til at du står og hiver etter pusten, da er oppvarmingen for krevende.
Du skal kunne utføre øvelsene relativt lett, og belastningen skal være behagelig.

Bruk Fat Gripz

Fat Gripz er et nyttig verktøy under oppvarmingenGod kraft i hender og underarmer har mer å si for den generelle styrken din enn du kanskje tror.

Dersom du ønsker å lure kroppen din, og løfte enda mer enn du normalt ville klart, anbefaler vi at du kjører oppvarmingssettene dine med Fat Gripz, som er det perfekte utstyret for grepstrening.

Fat Gripz fungerer på den måten at man simpelthen legger de rundt vektstangen ved for eksempel benkpress – noe som vil gjøre vektstangen «tykkere».

Generelt sett så fordobler Fat Gripz tykkelsen på vektstangen.

Dersom du bruker disse under oppvarmingssettene dine, og klemmer til ekstra hardt, vil du klargjøre både hender og underarmer for belastningen under arbeidssettene dine.
De aller fleste som prøver Fat Gripz sier faktisk at arbeidssettene føles lettere, og at man kan trene med høyere belastning enn man normalt ville gjort!

God trening!

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!