Uvaner på treningssenteret: Føler du deg skyldig?

uvaner på treningssenter

Er du en av dem som alltid tar med deg mobilen på treningssenteret? Eller er du kanskje en av dem som alltid snakker høyt i telefonen? Uansett hvilke uvaner du har på treningssenteret, er det på tide å ta grep. 

Det er ikke noe nytt at man kan observere en god del uvaner på treningssenteret. Kanskje er det på tide å ta grep? Eller kanskje det er på tide å fortelle treningspartneren at hen bør roe ned litt?

For det er faktisk ikke bare du som er på treningssenteret for å trene. Derfor er det viktig at du oppfører deg tilsvarende. Det er ikke alltid like moro å trene når det er fullt av folk som ikke vet hvordan de skal oppføre seg.

Noen av uvanene i denne artikkelen er ikke særlig ille, og heller mer mot det humoristiske – mens andre faktisk kan være ganske så sjenerende og plagsomme for de rundt deg.

Mobil og filming

Reality check: Her er jeg selv 100% skyldig. Jeg unnskylder meg med at bruker treningsappen JeFit, men det skal vel sies at det surfes litt på nettet også.

Det er ikke alle steder det er like greit å ta med seg mobilen. På treningssenteret kan det tidvis bli litt problematisk om du sitter mye på mobilen. Det er jo ikke særlig populært å bruke 30 – 40 minutter på benkpressen mens du surfer på nettet.

Vi forstår jo at det kan være fristende å ha med seg mobilen for å høre på musikk. Likevel er det mange som tar det hele et steg videre. Her skal det tas bilder og filmes i alle ulike posisjoner. Helst med 2 – 3 intetanende mosjonister som får gjelden av å bli med på Instagram-videoen.

Det er ikke akkurat slik at du får noe bedre treningsøkt av å filme hele økta, eller sitte å surfe. Tvert imot. Du bør heller fokusere på treningen. Det er tross alt derfor du er der.

Snakker høyt i telefonen

Det er faktisk mange som tar med seg mobilen for å snakke i telefonen. Det er jo greit nok det, men det er ikke akkurat slik at du må skrike inn i telefonen for at den andre skal høre deg.

Det er tross alt ikke slik at du er alene på treningssenteret. Det er mange andre som også er der for å trene. For de andre er det jo kanskje ikke så interessant å høre hva du snakker i telefonen om.

Om du må snakke i telefonen, kan du jo alltids ta en kjapp tur ut av treningsrommet. Det er tross alt ingen som sier at du må være inne på gymmet hele tiden.

Fleksing i baris

Mange trener for å se bra ut. Og det i seg selv er jo greit nok. Noen er imidlertid mer opptatt av dette enn andre. Ja, vi tenker på dere som står og flekser i baris inne på gymmet.

Her avhenger det nok litt av hvilket gym du trener på, men generelt sett er det ikke særlig populært. Ikke bare er det pinlig og sjenerende for alle rundt. Det er som regel skikkelig upassende i tillegg!

Supersett mellom mange apparater

Supersett er helt fint. Problemet er når det ikke er så veldig mange apparater og vektstenger tilgjengelig. Noen kjører gjerne supersett mellom 3 – 4 øvelser. Resultatet blir at du legger beslag på flere apparater samtidig.

Neste gang du skal ta supersett kan du jo tenke deg litt ekstra om. Er det flere ledige apparater, eller legger jeg beslag på halve gymmet?

Høylytt stønning

Det er ingen tvil om at styrketrening kan være tøft. Noen ganger blir det for tøft. Et lite grynt eller litt tung pusting er helt innafor, men noen drar det hele litt lenger. Til tider kan det det høres ut som om vedkommende er midt i en fødsel.

Er du en av de som kanskje drar på litt vel mye når du trener tungt? Da kan det jo være greit å roe ned litt.

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli lever en aktiv hverdag, og trives spesielt godt ute på sykkeltur. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, og er spesielt opptatt av trening og kosthold. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social