Balansetest, Test Balansen På Kun 60 Sekunder!

Balansetest

Du vet sikkert hvor mye du klarer å ta i benkpress og knebøy. Men vet du hvor god balanse du har?

En egenskap mange ikke gir noe særlig oppmerksomhet er balansen.

Det er faktisk ganske enkelt, om du tenker på det.
En test av balansen din vil si noe om hvor god du er til å kontrollere din egen kroppsvekt. Ulikt fra diverse maksløft, som enkelt og greit bare sier noe om hvor mye vekt du klarer å flytte med kroppen.

Vi påstår ikke at det ikke er imponerende å ta 120+ kilo i knebøy. Men hva hjelper egentlig det i hverdagen om du ikke klarer å holde balansen i mer enn et par sekunder?

Foruten å si noe om hvor god du er til å kontrollere din egen kroppsvekt, er det også mange forskere som har sett en sammenheng mellom balanse og biologisk alder. Testen for biologisk alder er en litt annen variant enn den vi viser i artikkelen, men om du er interessert kan du finne balansetesten for biologisk alder her.

Balansetesten

I korte trekk går testen ut på at du skal utføre utfall. Veldig langsomt!

Siden dette er en test som sier noe om hvor god du er til å kontrollere din egen kroppsvekt, skal testen selvfølgelig gjøres uten vekter.

Testen er ikke veldig vanskelig, og alle med gjennomsnittlig god balanse bør klare å gjennomføre uten å miste balansen underveis.

Øvelsen utføres slik:

  1. Still deg rett opp og ned, slik som du ellers ville gjort før du begynner med utfall.
  2. Pass på at du er rett i knærne før du begynner øvelsen.
  3. Sett deretter det ene benet foran deg, og senk deg langsomt nedover til bunnposisjon. Du skal bruke omkring 30 sekunder på bevegelsen.
  4. Hev deg deretter langsomt opp igjen til utgangsposisjonen. Også her skal du bruke omkring 30 sekunder.
  5. Gjenta øvelsen på det andre benet.

Merk at dette ikke bare er en enkel og rask måte for å finne ut av hvordan det står til med balansen. Øvelsen vil også gi bedre mobilitet i hofteleddet!

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!